|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | ||||||
|
Mamusia Luty 2016
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Witam!
Ja dzisiaj osiwieje jak Boga kocham. Rano mała przy cycku ssala i plakala równocześnie, myślę "co jest?", podnioslam ja, a ona ulała ze trzy hausty mleka, z 200 ml tego było całe ubranko jej i moje u góry mokre, łóżko trochę też. A chwalilam się wam, że nigdy nie ulała i dziś pierwszy raz i to tak, prawie na zawał zeszlam. Potem znowu stęki, jeki, przeraźliwe krzyki jak polozylam na plecach... Pospala 45 min i znowu krzyki o dziwnym dla mnie wydźwięku.Teraz dałam jej mm z espumisanem i szczerzyla się do mnie w lezaczku i usypia (właśnie ja bujam noga i do Was pisze)... Czyli już ok, ale zobaczymy, na jak długo ![]() Cytat:
Ej nie!!!!!!!! Pierwsze przytulanki bez zabezpieczenia były Musze zacząć kontrolować temperaturę i w okresie płodnych dni gumki... Bo chce drugie dziecko ale tak żeby zacząć ciążę najwcześniej na początku przyszłego roku. A nie wiosna 2016 Cytat:
Ja słyszalam, że niektórzy tak mówią, żeby wyłudzić kasę. Ja dziś idę na usg bioderek i wiem ze raczej nie będzie ok bo moja ma problemy z odwodzeniem, ale gdyby było ok to bym więcej nie szła raczej. Cytat:
jeju współczuję....Cytat:
Oooooo super dzięki za info !! Cytat:
Ja mam Fisher Price z misiami 3w1 i jest ok aczkolwiek szkoda ze nie ma opcji by te misie kręciły się szybciej i były w bardziej wyrazistych kolorach, Żeby były lepiej widoczne dla malucha. A kręcą się strasznie flegmatycznie :p aaa no i jest na baterie, nie ma Zasilacza. Ale wybór melodyjek spoko w tym jedna jakby dźwięki dzwoneczkow na wietrze a w tle szum morza, taka uspokajająca, fajny pilot do zdalnego włączania i wyłączania. Mi położna powiedziała że to już pleśniawki. Moja tez ma taki jakby kozuch na jezyczku biały. Jak wpiszesz w necie pleśniawki to są zdjęcia i takich jakichś przerabanych białych grud i plam, Ale Też te białe naloty... Cytat:
Tak czy siak moja położna mówi że to już są pleśniawki. Czekajcie znajdę wam grafikę na necie
|
|
#3572 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, orientujecie się moze od czego moga być rzadkie kupy? są żółte, czasem trochę gęstsze, czasem bardziej wodniste i śluzowate jakby
. Żadne odparzenia sie nie robia od nich.Dziś było tego tyle, ze aż na plecki popłynęło , mały robi kilka kup dziennie.aha, i czym spieracie kupska? ja mam dzidziuś balsam i on nie daje sobie rady , a boję sie używac jakiegoś odplamiacza, typu ariel.
|
|
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieliśmy tak kiedyś przez 2 dni, samo minęło.Ja mam odplamiacz Lovela, świetnie sobie radzi.
|
|
#3574 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O widzisz u nas tez rotawirusy to może być podobnie ![]() Cytat:
było wszystko w normie kolejny raz za 6 tyg wiec chyba tak praktykują ![]() Cytat:
Zasnął a matka idzie obiad robić
|
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak jest kozuch już na języku to taaa, to plesniawki. Ja pisze o zwykłym białym języczku, gładki mamy, tyle że no zabarwiony na biało.
|
|
#3576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3577 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Marcia ja w ogóle nie pije mleka ani nic mlecznego na razie
dlatego pytam o wapń bo niedobory mogę mieć spore
|
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem wim ja pije bez laktozy i kest ok z zosia. Zero wysypki czy wiekszych problemow
|
#3579 |
|
Wtajemniczenie
|
Takie kupy się zaczęły w tamtym tyg. kiedy nic nowego nie wprowadziłam do diety
, bo zaczęłam jeść wszystko dopiero w niedzielę wielkanocną .Zaplamiło sie dużo ubranek, i szkoda puścić je na zmarnowanie,tym bardziej, że ten mój kręcioch nie poleży spokojnie, tylko wywija kulasami, jak oparzony .Czyli po szczepionce na rota wiem, na co mam się przygotować .
|
|
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3581 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie bylp takiej plamy z ktora by se nie poradzik :-P
|
#3583 |
|
Zadomowienie
|
Tak piszecie o tych plesniawkach. Sprawdzilam jak u nas sytuacja, na szczęście języczek różowy. Ciemieniuchy też brak
![]() Zazdroszcze mamusiom, których maluszki zasypiają same w łóżeczku czy bujaczku, bo mój szkrab tylko przy cycu lub na rękach. Czasem się uda jeszcze jak go mocno kołysze w gondoli wyjetej z wózka, ale to nie zawsze. Nawet ostatnio nie mam jak obiadu ugotować z tym moim szkrabem, taki wymagający jest A dziś ze spaceru wrocilismy na syrenie po 10 minutach
|
#3584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3585 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejooo..
Jest taka iękna pogoda,że żal w domu siedzieć, ale Tusia była zmęczona i chciala iść spać. Byłam z ZOsią, nie dałam jej zaszczepić, na szczęście lekarka pełne zrozumienie miała. Przez tydzień mam jej jeszcze kropić biodacyną, we wtorek zrobić jej morfologię i crp a jak będzie wszystko ok to w środę szczepimy. I wolę tak, na spokojnie i sprawdzić, bo bym się zamartwiła... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja smaruję jej olejem z pestek moreli godzinę przed kąpielą, na to czapkę, a potem wyczesuję. Wczoraj mi już ładnie z przodu zeszło, ale z tyłu gdzie ma bujne włosy to masakra. Mi lekarka poleciła maść (nie pamiętam nazwy, jak chcesz to potrm sprawdzę bo cycam) i najpierw na 15 minut olejek, potem tę maść na pół godziny i wyczesać, wykąpać. Ważne,zeby nie używać oliwki dla dzieci, bo ona pogarsza- zapycha.
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3587 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja przy tusi miałam krem z emolium na ciemieniuchę i jajco. DOpiero "Dentinox Cradle Cap" bodajże pomógł, to szampon, ale musiałam z Uk zamawiać... Cytat:
Albo wyjść teraz i wrócić znowu.Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas karuzelka i mata w użyciu już ponad 3 tygodnie, strasznie jest zawsze zajęta,uśmiecha się, gada ![]() Cytat:
A z Tusią to byłam nawet 3 razy pomimo,że było ok. Po drugiej wizycie zapytał, czy mieszkam daleko, a skoro nie, to mogę sobie przyjechać jeszcze raz Po prostu nabijają sobie wizyty na NFZ
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
Moja położna kazala oliwka smarowac i wyczesywac
![]() Ja tez dzisiaj osiwieje PD 4 godz ja lulam i nic
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Paula nic nie mów. Jeszcze u mnie w dziekanacie burdel na kolkach zaraz mniecos trAfi
|
#3590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia też w 2 tygodnie przykoksiła 430 g.Już ma ponad 4700 mój klocuś ![]() Cytat:
Ja miałąm tę karuzelkę pożyczoną od brata przy Tusi i w ogóle na nią reagowała. Dopiero jak kupiłam kolorową to patrzyła jak zaczarowana. Jednak fakt,że żywe kolory najlepiej dla maluszków. CHociaż ja uwielbiam pastelowe i ta karuzelka z misiami jest śliczna. Oliwka salicylowa tak, ale taka zwykła dla niemowląt to coś innego. A w ogóle słyszałyście,ze są milionowe pozwy o odszkodowania przeciwko firmie J&J, bo w ich kosmetykach są rakotwórcze substancje przez które w cholerę ludzi na świecie zachorowało na raka? Ostatnio dostałam od cioci oliwkę z J&J dla Zosi, ależ się "ucieszyłam" I tak samo dostałam zestaw kosmetyków z firmy Mixa i Mustela, niby takie drogie itepe, a składy byle jakie...
|
|
#3591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój też popłakuje co go uśpię to pospi godzinkę czy półtorej i od nowa...może to po szczepionce ? ale teraz pokołysałam i zasnął może uda się obiad dokończyć ![]() Cytat:
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl, dzięki
Nakręcane takie, brzmiało jak chińska pozytywka, a te zabawki sie kręciły ale tak się chwiały strasznie, no badziew jakiś. Wywaliłam pudło już, zostawiłam tylko te zaczepiane zabawki to sobie może do czego innego zaczepię.
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
Pimafucort zapisała, ale jeszcze nie wiem czy podziała
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udalo ale pytalam babki z dziekanatu czy poszlo moje podanie juz ale nawet nie wiedza gszie je maja. Nosz kur....... Motyl moja Zosia tez 4700 wazy juz A dp firmy JJ to dawno slyszalam juz p szkodliwym.ich działaniu. ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- A zaliczenie mam w pon i wt ale nie mam kiedy sie uczyc :-( jak mama w domu to jeszcze jakos z pol godziny sie uda.. Zastanawiam sie czy nocki nie zarwac..
|
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem wiem nie dalabym rady ale moze do jakiejs 1 bym sie pouczyla poki mloda spi a potem bym drzemala hmmmm
|
#3597 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Nie wiem czy że zmęczenia czy co ale płacze że smiechu z tego co tu piszecie Burdel na kółkach w dziekanacie to delikatnie powiedziane, u nas to samo było. Dobrze ze zaliczyłam studia tylko ta magisterka...
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam dość
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
Co chwila leje deszcz i wiatr głowę urywa
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

całe ubranko jej i moje u góry mokre, łóżko trochę też. A chwalilam się wam, że nigdy nie ulała i dziś pierwszy raz i to tak, prawie na zawał zeszlam. Potem znowu stęki, jeki, przeraźliwe krzyki jak polozylam na plecach... Pospala 45 min i znowu krzyki o dziwnym dla mnie wydźwięku.

zaraz jak zaczynamy się Zuzą zajmować to jest jakaś akcja z nim... Płacze, krzyczy, rzuca się na podłogę, pyskuje. Dramat 

. Żadne odparzenia sie nie robia od nich.
, a boję sie używac jakiegoś odplamiacza, typu ariel.
Mieliśmy tak kiedyś przez 2 dni, samo minęło.

.