|
|
#1801 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
, dlatego mega śmiałąm sie jak u gin w gabinecie nagle pojawia się 150/90 a ta nie wierzy moim tłumaczeniom i karze kupować tabletki na zbijanie ciśnienia. Gdybym je brała to chyba bym w sen zimowy zapadla
|
|
|
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O takie coś mi chodziło:![]() Również marzę o spacerkach z gondolką!
|
|
#1803 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1804 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My się właśnie ze względu na promocję wybieramy w sobotę - mam nadzieję, że rano nie będzie jeszcze dzikich tłumów i mam do Was pytanie - czy któraś z mam miała dla dziecka łóżeczko i przede wszysykim materacyk z Ikei? jak tak to który materacyk? my się chyba zdwcydujemy na łóżeczko więc chciałabym kupić odrazu też materacyk i zastanawiam się który wybrać..
|
|
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1806 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() mój własnie po nią leci..zostawiam zakupy w samochodzie,żeby nie nosićCytat:
to nie jest takie szybkie jak chciałas,ale polecam poczekać..przełóż na sobotę Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1807 |
|
Raczkowanie
|
Kciuki za wizyty
Tematy macie tu ciekawe, nie powiem :-D majtki uzyskaly najwieksze zainteresowanie :-D |
|
|
|
#1808 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
(Zwłaszcza, że sprzedawcy czasem coś wciskają na siłę). No i często spacerówka będzie kijowa i się nie sprawdzi w tych 2w1, zobacz sobie koniecznie spacerówkę jak będziesz oglądać. I fotelika nie bierz pierwszego lepszego z zestawu tylko patrz czy ma testy zderzeniowe.
|
||
|
|
|
#1809 |
|
Raczkowanie
|
Nie wyobrazam sobie wózka bez gondoli, tym bardziej, że rodzimy latem i spacerki będą dłuższe i częstsze niż np zimą
|
|
|
|
#1810 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak samo w femibionie , moja gin powiedziała że to wystarczająca dawka tym bardziej że przecież jemy coś w ciagu dnia , miała pewnie ma myśli coś dobrego
i zdrowego . Można spokojnie garstke orzechów dołożyć i styka .
|
|
|
|
#1811 | |
|
Zadomowienie
|
Pierniczku dziękuję
![]() Florence podaj zobaczymy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
chyba 3msc to za szybko.. ale nie dyskutowałam bo po co. I tak zrobię jak uważam.
|
|
|
|
|
#1812 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A przynajmniej nie zawsze ![]() Cytat:
![]() Dość często to wykorzystuję ![]() Cytat:
A czy któraś z Was ma w planach nosidełko? Bo jako, że mamy piesa i mieszkamy w bloku, a wiecznie TŻ nie będzie ze mną w domu, to średnio wyobrażam sobie spacer na dziurawe pola rzucać piłeczkę albo kąpać się w rzeczce z wózkiem... W efekcie bardzo poważnie myślę nad nosidełkiem. Upatrzyłam sobie marsupi, z pośród tych co mają dobre opinie ma chyba najbardziej przyjazną cenę. Ma któraś z Was jakieś doświadczenie w tym kącie, albo ktoś z pośród waszych znajomych/rodziny? |
||||
|
|
|
#1813 |
|
Zadomowienie
|
Ciasto na pizzę:
1/2 kg mąki 1 paczka drożdży suszonych 1 łyżka cukru 1/2 łyżeczki soli 6 - 8 łyżek oliwy lub oleju 250 ml letniej wody Do wody wsypać cukier i drożdże, zamieszać i odstawić. Przesiać mąkę, dodać oliwę, wlać drożdże, wyrabiać, dodać sól i jeszcze powyrabiać, potem przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. |
|
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Ten wózek co ja bym chciała, M&P Sola rozklada sie na plasko,
Na początek dokupię wklad do spacerówki by było bardziej wygodnie. Pózniej dokupie tzw spiworek na zime (w zalaczniku) i wloze do spacerówki i nie bede musiala miec gondoli. Co myslicie? Zimy w UK są dość łagodne
|
|
|
|
#1815 |
|
Raczkowanie
|
A ja będąc dziś na spacerku zakupiłam takie oto cuda,ma być dziewczynka więc kolorystycznie i ze względu na napisy chyba bardziej kupiłam to z myślą o tacie...
|
|
#1816 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1817 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
-BABY JOGGER CITY ELITE http://www.bobowozki.com.pl/wozki-tr...-citi-2288.php -BUMBLERIDE INDIE http://www.bobowozki.com.pl/u-zestaw...ton-4-6515.php -PHIL&TEDS DASH http://www.bobowozki.com.pl/wozki-tr...-cosi-3395.php -CHICCO TRIO ACTIV3http://www.mulan.pl/chicco-trio-active3-zestaw-3w1.html akurat tak się złożyło że wszystkie są 3kołowe . Nie wyglądają one tak super jak wózki adamex/quinny/stokke ale są o niebo bardziej wytrzymałe Na facebookowej grupie jedna z mam pisała kiedyś że widziała dziewczynę z tym wózkiem chicco prowadzącą wózek w zaawansowanej ciąży jedną ręką na luzie . Tego chicco oglądałam dokładnie w sklepie i najprawdopodobniej sami go wciągniemy - ma już też fotelik 4* z bazą. Prowadzi się bardzo lekko i dodatkowo ma zarówno blokadę kół do jazdy na wprost/skrętnie jak i blokadę wózka na rączce więc nie trzeba nogą nic kopać ![]() słyszałam że polecają też ammaljunge - norweska marka, ale mnie nie przekonuje jej wygląd wyjątkowo i zaporowa cena... Cytat:
Cytat:
Od siebie mogę doradzić 1. wymacać w sklepie dokładnie model który nas interesuje. Sprawdzić materiał, jak wózek amortyzuje, potrząsnąć nim w lewo i prawo aby sprawdzić jak się spisze na terenie typu kostka brukowa, zwrócić uwagę czy coś świszczy, skrzeczy ![]() 2. SPRAWDZAĆ SPACERÓWKI - przeczytałam kilka historii gdzie przyszła mama zachwycona gondolą nie sprawdziła dokładnie spacerówki po czym po dwóch spacerach w niej decydowała się sprzedać wózek i kupić nową spacerówkę. 3. wysłuchać sprzedawcy ale z przymrużeniem oka, jeśli ma prowizję za sprzedaż konkretnego modelu, to powie wam wszystko aby sprzedać dany model ![]() 4. to doradziła mi koleżanka - ostrożnie z jasnymi kolorami tapicerki, bardzo szybko się brudzą przez co więcej z nimi roboty ![]() My chyba kupimy czarny wózek, ale przy kolorowym kocyku, jakiejś zawieszce dla maluszka wózek wygląda zupełnie inaczej
|
|||
|
|
|
#1818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja planuję zakup nosidła..ale raczej na wiosnę za rok..chcę,żeby dziecku już siadało..też chodzimy z psem na podobne spacery, więc do będzie napewno wygodniejsza opcja..artykuł o nosidłach, który mi trochę rozjaśnił sprawę: http://dziecisawazne.pl/nosidla-ergo...ci-jak-wybrac/ zjadłam prawie całą..czuję się jak głaz..chyba się nie ruszę |
|
|
|
|
#1820 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
chętnie skorzystam z Waszych podpowiedzi Cytat:
takie jest najlepsze - długie wyrastanie w niskiej temperaturze bardzo pozytywnie wpływa na strukturę ciasta na pizzę ![]() Cytat:
Łóżeczko już wiemy które, ale na materacyk dalej żeśmy się nie zdecydowali....
|
|
#1821 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż ma taki dziwny chód, że średnio raz w trakcie spaceru kopie w hamulec naszego wózka. Mi się to nigdy nie zdarzyło. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Pędzicie jak szalone, nie zaglądałam wczoraj i tyle nadrabiania ![]() Znowu łapią mnie skurcze łydek, dziś aż musialam tż w nocy budzić na rozmasowanie stopy i nogi
|
|
|
|
#1824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1825 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hahaha ale sie uśmiałam Ja jak spie w koszulce to bez majtek ale czasem spie w piżamach to wtedy siła rzeczy spodenki sa
|
|
|
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej, witamy |
|
|
|
|
#1827 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1828 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moj tż kocha stringi....ale jak zaszłam w ciąże to każe mi chodzic w babcinych, zeby mu syna nie przewiało
|
|
|
|
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tak samo zrobiłyśmy Znamy się już 6 lat
|
|
|
|
|
#1830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja Jagodę nosiłam w chuście jak skończyła około 4 tygodnie. Wczesniej się jednak trochę bałam. Nawet na plecy udawało mi się ją wrzucić. Mam nadzieje że Tosia będzie również z mama wspolpracowala znacznie by to ułatwiło nam dłuższy spacer, kiedy Jagódka będzie jeszcze chciała w spacerowce siedzieć.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

, dlatego mega śmiałąm sie jak u gin w gabinecie nagle pojawia się 150/90 a ta nie wierzy moim tłumaczeniom i karze kupować tabletki na zbijanie ciśnienia. Gdybym je brała to chyba bym w sen zimowy zapadla

O takie coś mi chodziło:
) na obiad, wielki kawał łososia na parze, ryż i micha kapusty kiszonej. Myślę sobie. Oho będzie sporo za dużo. A tu wszystko w normie. Walczę jeszcze z nadprogramowymi jednostkami na czczo. Ale chyba nie dam rady tego zbić, no i ketony w siuśkach. Wiec pewnie na noc będzie insulina.
i mam do Was pytanie - czy któraś z mam miała dla dziecka łóżeczko i przede wszysykim materacyk z Ikei? jak tak to który materacyk? my się chyba zdwcydujemy na łóżeczko więc chciałabym kupić odrazu też materacyk i zastanawiam się który wybrać..

nosicie moze stringi? Bo ja w zasadzie mam moze tylko dwie pary normalnych majtek od x lat nosze wyłącznie stringi i przy okazji świat wielkanocnych moi rodzice i TZ strasznie na mnie naciskali ze to niezdrowo żebym przestała i w ogole... TZ to juz od dawna robi mi jazdy