Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-31, 17:08   #1801
Aniol1985
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Przez ostatnie tygodnie super sie czułam przypływ energii zauwazylam zdecydowany nic mi nie dolegało aż tu nagle wstałam dzisiaj robiłam pastę z makreli i nagle czuje ze znowu mi słabo tak jak kiedyś raz mi sie zrobiło... Cisnienie 90/50 myslalam ze zjadę...

Polezalam chwile i jest lepiej ale stracha mam bo musze iść do pracy ehhh
Ja mam takie i bardzo podobne ciśnienie codziennie , dlatego mega śmiałąm sie jak u gin w gabinecie nagle pojawia się 150/90 a ta nie wierzy moim tłumaczeniom i karze kupować tabletki na zbijanie ciśnienia. Gdybym je brała to chyba bym w sen zimowy zapadla
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 17:10   #1802
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Nie widziałam takiej spacerówki, która rozkładałaby sie na płasko
Rada, rada korzystać nie trzeba- ja właśnie z niej nie skorzystam, bo zawsze marzyłam, że na spacery będę z gondolą chodzić. I choćby to miało być tylko raz to chcę mieć gondolę

tzn. chcę żeby dziecko w niej jeździło
Baardzo dużo spacerówek rozkłada się na płasko Często takie rozwiązania z tymi wkładkami są w wózkach bliźniaczych O takie coś mi chodziło:

Również marzę o spacerkach z gondolką!
Stary 2016-03-31, 17:11   #1803
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Baardzo dużo spacerówek rozkłada się na płasko Często takie rozwiązania z tymi wkładkami są w wózkach bliźniaczych O takie coś mi chodziło:

Również marzę o spacerkach z gondolką!
jaki to model??
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 17:12   #1804
warszawianka109
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Susza stulecia jest w trakcie porodu, także już blisko

Jejciu. Oszaleje z tymi moimi cukrami. Jutro mam wizytę. A od 3 dni prawie ok jest. Dzisiaj obżarłam się (inaczej nie da się tego opisać ) na obiad, wielki kawał łososia na parze, ryż i micha kapusty kiszonej. Myślę sobie. Oho będzie sporo za dużo. A tu wszystko w normie. Walczę jeszcze z nadprogramowymi jednostkami na czczo. Ale chyba nie dam rady tego zbić, no i ketony w siuśkach. Wiec pewnie na noc będzie insulina.

Dziękuję którejś za info o komodach w Ikei. Dzisiaj albo jutro pojedziemy bo i tak w planie był zakup jakiejś większej do sypialni

My się właśnie ze względu na promocję wybieramy w sobotę - mam nadzieję, że rano nie będzie jeszcze dzikich tłumów i mam do Was pytanie - czy któraś z mam miała dla dziecka łóżeczko i przede wszysykim materacyk z Ikei? jak tak to który materacyk? my się chyba zdwcydujemy na łóżeczko więc chciałabym kupić odrazu też materacyk i zastanawiam się który wybrać..
warszawianka109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 17:14   #1805
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
jaki to model??
Nie mam pojęcia, znalazłam zdjęcie w grafice google
Stary 2016-03-31, 17:19   #1806
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Mąż chyba po nią poleci.
mój własnie po nią leci..zostawiam zakupy w samochodzie,żeby nie nosić

Cytat:
trzymam kciuki. ja umówiłam się na NFZ na 7.04 bo do 18 nie wytrzymam

ja narazie mieszczę się w swoje majtasy więc zmieniać nie będę, niby niezdrowe ale nie wywołuja u mnie ani zapalenia ani nic więc co będę na siłę zmieniać. I nie piszczą więc spoko jest

hmmm a co do pizzy macie jakiś prosty przepis na ciasto ale żeby nie czekać zbyt długo?
zalegają mi w lodówce sery i pomyślałam by stworzyć jakąś serową ale mam mało czasu bo chyba o jutra a kończę pracę o 20 więc czekanie 1,5h na ciasto odpada....
http://truffle-in-a-rum-chocolate.bl...-czarnymi.html
to nie jest takie szybkie jak chciałas,ale polecam poczekać..przełóż na sobotę
Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Piękny!!!!!!! Sama mam kocura, więc znam ten wzrok...

Dziewczyny.... wasza wymiana zdań.... ostrzegajcie przed dowcipami bo nie zdązyłam ze śmiechu do toalety

Ok, temat majtek made my day. Może sama zaczne spać bez skoro ma takie "właściwości"

PS. ...."Pierniku"
ale o co chodzi
Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość

My się właśnie ze względu na promocję wybieramy w sobotę - mam nadzieję, że rano nie będzie jeszcze dzikich tłumów i mam do Was pytanie - czy któraś z mam miała dla dziecka łóżeczko i przede wszysykim materacyk z Ikei? jak tak to który materacyk? my się chyba zdwcydujemy na łóżeczko więc chciałabym kupić odrazu też materacyk i zastanawiam się który wybrać..
lateksowy z ikea był polecany..cena ok 250zl
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 17:22   #1807
asienkaroza
Raczkowanie

Kciuki za wizyty

Tematy macie tu ciekawe, nie powiem :-D majtki uzyskaly najwieksze zainteresowanie :-D
asienkaroza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 17:23   #1808
florencee
Zadomowienie

Cytat:
trzymam kciuki. ja umówiłam się na NFZ na 7.04 bo do 18 nie wytrzymam

ja narazie mieszczę się w swoje majtasy więc zmieniać nie będę, niby niezdrowe ale nie wywołuja u mnie ani zapalenia ani nic więc co będę na siłę zmieniać. I nie piszczą więc spoko jest

hmmm a co do pizzy macie jakiś prosty przepis na ciasto ale żeby nie czekać zbyt długo?
zalegają mi w lodówce sery i pomyślałam by stworzyć jakąś serową ale mam mało czasu bo chyba o jutra a kończę pracę o 20 więc czekanie 1,5h na ciasto odpada....
Moje ciasto na pizzę rośnie godzinę, zawsze to lepiej niż 1,5, mogę podać.

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Wózek ma być nowy. I w miarę porządny bo może jeszcze jednego maluszka kiedyś tam będę wozić
Teście będą płacić ale nie pytałam ile mają no taki pośredni cenowo powiedzmy.
Mi polecali na tamtym forum z fajną amortyzacją (podobne trochę potrzeby miałam): Jedo Fyn, Roan Marita, Navington Caravel - możesz w sklepie zerknąć. A także Britax / Brio Go (ten jest droższy), jako super amortyzowany, a do tego lekki. No, ja też jestem zdania, że trzeba w sklepie wymacać, a nie w necie czytać, ale można wiedzieć chociaż od czego zacząć w sklepie. (Zwłaszcza, że sprzedawcy czasem coś wciskają na siłę). No i często spacerówka będzie kijowa i się nie sprawdzi w tych 2w1, zobacz sobie koniecznie spacerówkę jak będziesz oglądać. I fotelika nie bierz pierwszego lepszego z zestawu tylko patrz czy ma testy zderzeniowe.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 17:24   #1809
asienkaroza
Raczkowanie

Nie wyobrazam sobie wózka bez gondoli, tym bardziej, że rodzimy latem i spacerki będą dłuższe i częstsze niż np zimą
asienkaroza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 17:27   #1810
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
Ja w swoich witaminkach mam 200 mg dha w dawce dziennej....
Ja tak samo w femibionie , moja gin powiedziała że to wystarczająca dawka tym bardziej że przecież jemy coś w ciagu dnia , miała pewnie ma myśli coś dobrego i zdrowego . Można spokojnie garstke orzechów dołożyć i styka .
Stary 2016-03-31, 17:30   #1811
superhuman
Zadomowienie

Pierniczku dziękuję
Florence podaj zobaczymy

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez asienkaroza Pokaż wiadomość
Nie wyobrazam sobie wózka bez gondoli, tym bardziej, że rodzimy latem i spacerki będą dłuższe i częstsze niż np zimą
ja również a też jedni znajomi nam mowili po co wam gondola skoro i tak dziecko 3 msc jezdzi i do spacerówki chyba 3msc to za szybko.. ale nie dyskutowałam bo po co. I tak zrobię jak uważam.
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 17:32   #1812
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Ja ostatnio natkelam się na post znajomego gdzie było zdjęcie usg z podpisem "pomóżcie nam wybrać imie" :cojest"

Cytat:
mam jeszcze inne przemyślenie na temat stringów...
tylko raz założyłam stringi w czasie kiedy mi się powiększyła płaszczyzna siedzenia. Wyglądało to jakby moje 4 litery pożerały bieliznę.Miałam wrażenie że majtki piszczą Obiecałam sobie wtedy, że dopóki nie schudnę nie włożę tego rodzaju bielizny.

ale co się dziwić jak w swojej największej formie nosiłam rozmiar 48.
Troszkę mi się lżej na duszy zrobiło, że nie wszystkie tutaj kruszyny A przynajmniej nie zawsze

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
A co do majtek to ja mam wlasciwie pronlem od ciazy.
Zawsze nosilam takie nie figi nie szorty, ale takie troszke dluzsze i od pewnego czasu nardzo cisna mnie na pachwinach. Mysle ze to z powodu wiekszego brzucha. Musze kupic jakis inny fason, ale jak juz ide do sklepu to glupieje, bo nie wiem jakie wybrac :/
Ostatnio zaopatrzyłam się w za duże gacie, figi dokładnie, właśnie dlatego, że wszystkie moje uwierają mnie w pachwinach. Ale mnie wszystko uwiera w pachwinach

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
wiesz,że ciężarnej się nie odmawia? może komuś zleć dostawę
Dość często to wykorzystuję

Cytat:
Ta pierwsza rada to tak nie do końca dobra. Dziecko nie powinno za długo przebywać w foteliku samochodowym, a jednak na spacery będziemy chodzić. Jak już chce się na tym przyoszczędzić to może lepiej iść w kierunku np. spacerówki rozkładanej na płasko i do niej kupić specjalny wkład dla leżącego dziecka
Też mi się obiło o uszy, że nie powinno zbyt długo w foteliku przebywać, więc mimo wszystko gondola wydaje się być niezbędną.

A czy któraś z Was ma w planach nosidełko? Bo jako, że mamy piesa i mieszkamy w bloku, a wiecznie TŻ nie będzie ze mną w domu, to średnio wyobrażam sobie spacer na dziurawe pola rzucać piłeczkę albo kąpać się w rzeczce z wózkiem... W efekcie bardzo poważnie myślę nad nosidełkiem. Upatrzyłam sobie marsupi, z pośród tych co mają dobre opinie ma chyba najbardziej przyjazną cenę. Ma któraś z Was jakieś doświadczenie w tym kącie, albo ktoś z pośród waszych znajomych/rodziny?

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 17:33   #1813
florencee
Zadomowienie

Ciasto na pizzę:
1/2 kg mąki
1 paczka drożdży suszonych
1 łyżka cukru
1/2 łyżeczki soli
6 - 8 łyżek oliwy lub oleju
250 ml letniej wody

Do wody wsypać cukier i drożdże, zamieszać i odstawić. Przesiać mąkę, dodać oliwę, wlać drożdże, wyrabiać, dodać sól i jeszcze powyrabiać, potem przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 17:34   #1814
Talantea
Zakorzenienie

Ten wózek co ja bym chciała, M&P Sola rozklada sie na plasko,
Na początek dokupię wklad do spacerówki by było bardziej wygodnie. Pózniej dokupie tzw spiworek na zime (w zalaczniku) i wloze do spacerówki i nie bede musiala miec gondoli. Co myslicie?

Zimy w UK są dość łagodne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg $_57.jpg (71,6 KB, 8 załadowań)

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 17:35   #1815
czarna1985
Raczkowanie

A ja będąc dziś na spacerku zakupiłam takie oto cuda,ma być dziewczynka więc kolorystycznie i ze względu na napisy chyba bardziej kupiłam to z myślą o tacie...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160331_172819.jpg (157,4 KB, 29 załadowań)
Stary 2016-03-31, 17:37   #1816
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
A ja będąc dziś na spacerku zakupiłam takie oto cuda,ma być dziewczynka więc kolorystycznie i ze względu na napisy chyba bardziej kupiłam to z myślą o tacie...
wesołe
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 17:50   #1817
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:
Sorry że tak zmienię temat...

Próbuję się zagłębić w temat wózków. My jeszcze nic nie oglądaliśmy, nie mamy żadnych typów. Jak tak patrze na te firmy co podajecie to zielona jestem. Próbowałam poczytać to forum o wózkach które ktoś tu podawał ale tam też już o konkretnych modelach a ja nie wiem jaki chcę. Może któraś z Was ma podobne potrzeby do moich to coś podpowie? Potrzebujemy wózek który nada się w teren, mamy blisko las i chcę z tego korzystać, poza tym droga pod domem też jest nie ciekawa (nie mamy asfaltu ani nawet kostki brukowej tylko tłuczeń utwardzony). Poza tym chciałabym 2w1 albo 3w1 żeby już było wszystko w zestawie. Wózek nie musi być mały bo mamy dom i jest gdzie go postawić, auto też mamy duże. Powiem szczerze że nawet nie wiem na co jeszcze mam zwrócić uwagę?
Cena nie gra roli bo płacą teście

A co do majtasów to stringi noszę tylko w lecie jak jest +30 st. Na co dzień figi, szorty albo bezszwowe.

P.S. zaraz uciekam do lekarza zobaczyć maluszka trzymajcie kciuki żeby płeć potwierdził, bo rzekomo ma być dziewczynka.
Jeśli planujesz spacery po terenach leśnych nie utwardzanych, polecam duuże pompowane koła, polecam też skupić się na spacerówce bo tak naprawdę z niej dziecko będzie korzystać najdłużej i najintensywniej. Z tych modeli które bym polecała:
-BABY JOGGER CITY ELITE http://www.bobowozki.com.pl/wozki-tr...-citi-2288.php
-BUMBLERIDE INDIE http://www.bobowozki.com.pl/u-zestaw...ton-4-6515.php
-PHIL&TEDS DASH http://www.bobowozki.com.pl/wozki-tr...-cosi-3395.php
-CHICCO TRIO ACTIV3http://www.mulan.pl/chicco-trio-active3-zestaw-3w1.html

akurat tak się złożyło że wszystkie są 3kołowe . Nie wyglądają one tak super jak wózki adamex/quinny/stokke ale są o niebo bardziej wytrzymałe Na facebookowej grupie jedna z mam pisała kiedyś że widziała dziewczynę z tym wózkiem chicco prowadzącą wózek w zaawansowanej ciąży jedną ręką na luzie . Tego chicco oglądałam dokładnie w sklepie i najprawdopodobniej sami go wciągniemy - ma już też fotelik 4* z bazą. Prowadzi się bardzo lekko i dodatkowo ma zarówno blokadę kół do jazdy na wprost/skrętnie jak i blokadę wózka na rączce więc nie trzeba nogą nic kopać

słyszałam że polecają też ammaljunge - norweska marka, ale mnie nie przekonuje jej wygląd wyjątkowo i zaporowa cena...

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
A jest coś ciekawego z ciuszków jeszcze w auchanie? Biedna, gonił cie, pytanie czy dogonił he he
Pewnie tak, ale ja widziałam tylko bodziaki

Cytat:
Rozmawiałam z siostrą odnośnie wózków. Ma 3 dzieci więc założyłam, że będzie bieglejsza w temacie
Złote rady mojej siostry:
1. czy napewno potrzebujesz gondoli? Może wystarczy sam fotelik wpinany do wózka.
2. wózek musi być lekki, żeby się nim nie szarpać
i ostatnie: 3. zwróć uwagę na "belkę" przy kołach, żeby się nie okazało że co spacer masz obite stopy właśnie o tę belkę. (moja siostra miała jakiś dziwny model wózka i żeby uniknąć kontuzji musieliśmy prowadzić wózek idąc obok niego)

Moim zdaniem w pierwszej kolejności czytanie o wózkach nic nie da. Lepiej przejść się do sklepu i podotykać lub podpatrzeć co śmiga po ulicach. Z tych wszystkich obserwacji wybrać 2-3 modele i dopiero je sprawdzać w necie.
Z punktem 1 się nie zgodzę . Fotelik wg mnie to opcja na szybki wypad autem do marketu a nie na długi spacer, taka pozycja dla niemowlaka po prostu nie jest zalecana, ale oczywiście każdy dokonuje swojego wyboru

Od siebie mogę doradzić
1. wymacać w sklepie dokładnie model który nas interesuje. Sprawdzić materiał, jak wózek amortyzuje, potrząsnąć nim w lewo i prawo aby sprawdzić jak się spisze na terenie typu kostka brukowa, zwrócić uwagę czy coś świszczy, skrzeczy
2. SPRAWDZAĆ SPACERÓWKI - przeczytałam kilka historii gdzie przyszła mama zachwycona gondolą nie sprawdziła dokładnie spacerówki po czym po dwóch spacerach w niej decydowała się sprzedać wózek i kupić nową spacerówkę.
3. wysłuchać sprzedawcy ale z przymrużeniem oka, jeśli ma prowizję za sprzedaż konkretnego modelu, to powie wam wszystko aby sprzedać dany model
4. to doradziła mi koleżanka - ostrożnie z jasnymi kolorami tapicerki, bardzo szybko się brudzą przez co więcej z nimi roboty

My chyba kupimy czarny wózek, ale przy kolorowym kocyku, jakiejś zawieszce dla maluszka wózek wygląda zupełnie inaczej
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 17:51   #1818
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
o widzisz..tak niewiele a jak poskutkowało..

jak chcesz pikantynych szczegółów to poczytaj o snach Tinkerbell w I trymestrze, bo Ty chyba później dołączyłas..no ale te majtki dużo tłumaczą

a co miałam jeszcze pisac - w biedronce kupiłam czekoladę studencką, tą z Czech..omomom..
idę robić pizzę
Boże jest studencka ??? Toż to 2ga miłoś mojego życia . A jak by byla z gruszką ... ahhh się rozmarzyłam
Stary 2016-03-31, 18:00   #1819
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość

A czy któraś z Was ma w planach nosidełko? Bo jako, że mamy piesa i mieszkamy w bloku, a wiecznie TŻ nie będzie ze mną w domu, to średnio wyobrażam sobie spacer na dziurawe pola rzucać piłeczkę albo kąpać się w rzeczce z wózkiem... W efekcie bardzo poważnie myślę nad nosidełkiem. Upatrzyłam sobie marsupi, z pośród tych co mają dobre opinie ma chyba najbardziej przyjazną cenę. Ma któraś z Was jakieś doświadczenie w tym kącie, albo ktoś z pośród waszych znajomych/rodziny?
hehe

ja planuję zakup nosidła..ale raczej na wiosnę za rok..chcę,żeby dziecku już siadało..też chodzimy z psem na podobne spacery, więc do będzie napewno wygodniejsza opcja..artykuł o nosidłach, który mi trochę rozjaśnił sprawę:
http://dziecisawazne.pl/nosidla-ergo...ci-jak-wybrac/

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Boże jest studencka ??? Toż to 2ga miłoś mojego życia . A jak by byla z gruszką ... ahhh się rozmarzyłam
zjadłam prawie całą..czuję się jak głaz..chyba się nie ruszę
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 18:03   #1820
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
A co do majtek to ja mam wlasciwie pronlem od ciazy.
Zawsze nosilam takie nie figi nie szorty, ale takie troszke dluzsze i od pewnego czasu nardzo cisna mnie na pachwinach. Mysle ze to z powodu wiekszego brzucha. Musze kupic jakis inny fason, ale jak juz ide do sklepu to glupieje, bo nie wiem jakie wybrac :/
Kup po prostu większe

Cytat:
Sorry że tak zmienię temat...

Próbuję się zagłębić w temat wózków. My jeszcze nic nie oglądaliśmy, nie mamy żadnych typów. Jak tak patrze na te firmy co podajecie to zielona jestem. Próbowałam poczytać to forum o wózkach które ktoś tu podawał ale tam też już o konkretnych modelach a ja nie wiem jaki chcę. Może któraś z Was ma podobne potrzeby do moich to coś podpowie? Potrzebujemy wózek który nada się w teren, mamy blisko las i chcę z tego korzystać, poza tym droga pod domem też jest nie ciekawa (nie mamy asfaltu ani nawet kostki brukowej tylko tłuczeń utwardzony). Poza tym chciałabym 2w1 albo 3w1 żeby już było wszystko w zestawie. Wózek nie musi być mały bo mamy dom i jest gdzie go postawić, auto też mamy duże. Powiem szczerze że nawet nie wiem na co jeszcze mam zwrócić uwagę?
Cena nie gra roli bo płacą teście
O ja też takiego szukam, tyle że nie płacą teście chętnie skorzystam z Waszych podpowiedzi

Cytat:
Ja polecam: http://www.zajadam.pl/dobre-przepisy/pizza-ciasto (może wyrastać jakieś 20-30 minut i też jest dobre). Albo jeszcze lepiej - nastaw ciasto dziś wieczorem i wsadź do lodówki. Jutro tylko wyjmij, uformuj placek i niech dojdzie do temperatury pokojowej i możesz piec takie jest najlepsze - długie wyrastanie w niskiej temperaturze bardzo pozytywnie wpływa na strukturę ciasta na pizzę

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość

My też będziemy kupować z IKEI Łóżeczko już wiemy które, ale na materacyk dalej żeśmy się nie zdecydowali....
Stary 2016-03-31, 18:09   #1821
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Rozmawiałam z siostrą odnośnie wózków. Ma 3 dzieci więc założyłam, że będzie bieglejsza w temacie
Złote rady mojej siostry:
1. czy napewno potrzebujesz gondoli? Może wystarczy sam fotelik wpinany do wózka.
2. wózek musi być lekki, żeby się nim nie szarpać
i ostatnie: 3. zwróć uwagę na "belkę" przy kołach, żeby się nie okazało że co spacer masz obite stopy właśnie o tę belkę. (moja siostra miała jakiś dziwny model wózka i żeby uniknąć kontuzji musieliśmy prowadzić wózek idąc obok niego)

Moim zdaniem w pierwszej kolejności czytanie o wózkach nic nie da. Lepiej przejść się do sklepu i podotykać lub podpatrzeć co śmiga po ulicach. Z tych wszystkich obserwacji wybrać 2-3 modele i dopiero je sprawdzać w necie.
Ta rada z fotelikiem tragiczna, dziwne, że pochodzi od matki trojga dzieci. Nawet producenci fotelików nie zalecają takie sposobu przewożenia dzieci... ale Tija dobrze pisze, wiele spacerowek rozkłada się na płasko np baby jogger.

Mój mąż ma taki dziwny chód, że średnio raz w trakcie spaceru kopie w hamulec naszego wózka. Mi się to nigdy nie zdarzyło.

Cytat:
Tak jak kasia_ruda piszę dobra amortyzacja i pompowane koła

Ta pierwsza rada to tak nie do końca dobra. Dziecko nie powinno za długo przebywać w foteliku samochodowym, a jednak na spacery będziemy chodzić. Jak już chce się na tym przyoszczędzić to może lepiej iść w kierunku np. spacerówki rozkładanej na płasko i do niej kupić specjalny wkład dla leżącego dziecka
O właśnie. Ja mam ten patent w wózku dla moich blizniaczek. Mamy baby jogger City mini Double. Jest też w wersji pojedynczej.
Cytat:

Troszkę mi się lżej na duszy zrobiło, że nie wszystkie tutaj kruszyny A przynajmniej nie zawsze

Ostatnio zaopatrzyłam się w za duże gacie, figi dokładnie, właśnie dlatego, że wszystkie moje uwierają mnie w pachwinach. Ale mnie wszystko uwiera w pachwinach

Też mi się obiło o uszy, że nie powinno zbyt długo w foteliku przebywać, więc mimo wszystko gondola wydaje się być niezbędną.

nosidlo nawet ergonomiczne można używać dopiero, kiedy dziecko zacznie pewnie siedzieć. Wcześniej tylko chusta.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 18:16   #1822
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:

z tego co wiem to pierwsze miesiace życia same chusty noidełka chhyba dopiero od wtedy gdy dziecko samodzielnie potrafi siedziec i trzeba szukac takich gdzie nóżki dziecka sa ustawione jak u żabki tak na boki a nie tzw wisiadła gdzie nóżki smętnie wisza do dołu bo nie jest to zdrowe dla stawów i powoduje wadliwą postawe.
Stary 2016-03-31, 18:19   #1823
iweczka
Zakorzenienie

hej
Pędzicie jak szalone, nie zaglądałam wczoraj i tyle nadrabiania

Znowu łapią mnie skurcze łydek, dziś aż musialam tż w nocy budzić na rozmasowanie stopy i nogi
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 18:19   #1824
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:

Tylko weź pod uwagę ze nosidla, nawet ergonomiczne są tylko dla dzieci siedzących. Na początek chusta.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 18:20   #1825
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Widzę, że rozmowa na temat spania w majtkach/bez

U mnie jest taka śmieszna sytuacja, że jakoś na jesień rozmawiałyśmy o tym z dziewczynami w pracy. No i wyszło, że tylko ja spałam w szortach i majtkach i na mnie najechały, że to nie zdrowo, śmiały się że mąż ma trudniej i w ogóle co najlepsze- posłuchałam ich rady i po kilku tygodniach byłam w ciąży po 2 latach starań

Także ten tego. Jak chcecie później szybko zajść w ciążę to polecam spać bez majtek

Hahaha ale sie uśmiałam
Ja jak spie w koszulce to bez majtek ale czasem spie w piżamach to wtedy siła rzeczy spodenki sa
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 18:20   #1826
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienkaroza Pokaż wiadomość
Witam chętnie do was dołączę mam na imię Asia, mam 26lat, jestem żoną od 5 lat To moja druga ciąża, w domku mam już cudowną 2,5 letnią córeczkę o imieniu Lenka termin porodu mam na 16 sierpień, ruchy czuje od 18 tygodnia, niestety nie znam jeszcze kto mieszka w brzuszku. Na początek tyle informacji mam nadzieję, że wystarczy reszta wyjdzie "w praniu"

hej, witamy
Stary 2016-03-31, 18:21   #1827
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Mi się marzy chusta i mam nadzieję, że mi się uda chustować Z tymi nosidłami to trzeba doczytać czy nadają się dla noworodków. Dużo z nich zaczyna się używać gdy dziecko już siedzi.

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Ten wózek co ja bym chciała, M&P Sola rozklada sie na plasko,
Na początek dokupię wklad do spacerówki by było bardziej wygodnie. Pózniej dokupie tzw spiworek na zime (w zalaczniku) i wloze do spacerówki i nie bede musiala miec gondoli. Co myslicie?

Zimy w UK są dość łagodne
Dobry pomysł

Cytat:
No ładnie
Stary 2016-03-31, 18:21   #1828
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Jak juz o majtkach to ja skorzystam z okazji nosicie moze stringi? Bo ja w zasadzie mam moze tylko dwie pary normalnych majtek od x lat nosze wyłącznie stringi i przy okazji świat wielkanocnych moi rodzice i TZ strasznie na mnie naciskali ze to niezdrowo żebym przestała i w ogole... TZ to juz od dawna robi mi jazdy

Moj tż kocha stringi....ale jak zaszłam w ciąże to każe mi chodzic w babcinych, zeby mu syna nie przewiało
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-31, 18:22   #1829
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
My na marcowych jak wszystkie dziewczyny urodziły przenioslysmy się na fb. Jest fajniej bo szybszy dostęp. No I teraz jesteśmy mniej anonimowe. Te które mieszkają w tych samych miastach od czasu do czasu się spotykamy z dziećmi. Fajnie jest kiedy np. bawi się ze sobą piątka maluchów w tym samym wieku a my możemy wypić kawkę

My tak samo zrobiłyśmy
Znamy się już 6 lat
Stary 2016-03-31, 18:24   #1830
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi się marzy chusta i mam nadzieję, że mi się uda chustować Z tymi nosidłami to trzeba doczytać czy nadają się dla noworodków. Dużo z nich zaczyna się używać gdy dziecko już siedzi.

Dobry pomysł

No ładnie
Tak, są niby z wkładkami dla noworodków. Ale to jest pic na wodę. Naprawdę można dziecku krzywdę zrobić, do tego jeszcze noszone przodem do świata. Niestety dużo osób kupuje bez jakiejkolwiek wiedzy i rozeznania.
Ja Jagodę nosiłam w chuście jak skończyła około 4 tygodnie. Wczesniej się jednak trochę bałam. Nawet na plecy udawało mi się ją wrzucić. Mam nadzieje że Tosia będzie również z mama wspolpracowala znacznie by to ułatwiło nam dłuższy spacer, kiedy Jagódka będzie jeszcze chciała w spacerowce siedzieć.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości