|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
Zupełnie mnie to nie krępuje, jestem tam mega wyluzowana. A przypominam, że mój lekarz to facet ![]() Cytat:
Poza tym, po kilku miesiącach starań miesiąc porodu staje się najmniej ważny ![]() Cytat:
W której klinice w Krakowie będziecie podchodzić do In Vitro? ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
|
|
|
#4352 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki! No nic lekarz nie powiedział odnośnie tego ze się coś udrożniło wiec raczej nie. Cytat:
Oooo tak miesiąc porodu w ogóle bez znaczenia! )))) Byliśmy już na kilku konsultacjach w Parensie u dr. Janeczko i u niego byśmy robili. Tam właśnie maz ma tez zamrożone nasienie sprzed chemioterapii |
||
|
|
|
#4353 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4354 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super, ze napisałaś! Ja będę miała w przyszłym miesiącu prawdopodobnie. Zastanawiam się czy w takim razie laparoskopii nie lepiej od razu robić Ja będę robić prywatnie-700 zł + znieczulenie nie wiem ile, bo doradzają robić bez...
|
|
|
|
|
#4355 |
|
Zadomowienie
|
Ale się uśmiałam ![]() Moja beta: 29.03 : 211,10 31.03 : 738,20 Do tej pory było "byle do wyniku bety". Teraz jest "byle do jutrzejszej wizyty" A potem? "Byle do serduszka" A potem??
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-03-31 o 15:44 |
|
|
|
#4356 |
|
Rozeznanie
|
Super beta! Gratulacje
|
|
|
|
#4357 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2 beta i już taki duży wynik Ciekawe, ciekawe ![]() Potem będzie byle do I genetycznego ![]() Cytat:
|
|
|
#4358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj żyłam dzisiejszym wynikiem, a dzisiaj żyję jutrzejszą wizytą... Idę spać, to czas szybciej minie ![]() No nie... Najpierw obiad, bo TŻ zaraz wraca
|
|
|
#4359 |
|
Raczkowanie
|
Megan1312 strasznie mi przykro
Trzymaj się dzielnie ![]() PaniMigdalek gratuluję bety ![]() ![]() Dam znać Jak dostanę okres to będę musiała przesunąć wizytę i pewnie znowu 3 tygodnie czekania |
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4361 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Haha terapie powiadasz... Ja chyba szybciej bym poszla. U mnie nie dość ze to święta by byly to jeden prezent dla mojego tż miałabym z glowy gdyż on jest sam z grudnia i jeszcze,pociecha super. Dwoje dzieci w domu haha 😊 ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
Super podwyższenie oby tak dalej.
|
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
Tak chciałam dołączyć do wczesnych grudniówek, a tu niestety. Zaraz mi się kończy @ i czas na kolejne starania. Gdyby teraz się udało, termin porodu miałabym 3 dni przed terminem z moją pierwszą córką.
|
|
|
|
#4363 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A może traf by chcial byś w ten sam dzien urodziła ech dobrze by było. Powodzenia życzę.
|
|
|
#4364 |
|
Wtajemniczenie
|
Megan, bardzo, bardzo mi przykro 😔 życzę Ci dużo siły i powodzenia, żeby w końcu się powiodło
PaniMigdałek gratuluję, teraz tylko wątek zakładać 😀 Milagr0s, dobrze że już jesteś po zabiegu, i zadowolona z opieki. Często czytałam opinie, że kobiety przy hsg czują się poniżone, traktowane przedmiotowo itd., dobrze że u Ciebie jest inaczej. Ja córcię urodziłam na Ujastku i też byłam bardzo zadowolona 😊 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jaka oszczędność w urządzaniu urodzin! ![]() Ja pewnie bym od razu założyła, pośpieszalska jestem, ale wolę najpierw przejść jutrzejszą wizytę u ginka
|
|
|
#4368 |
|
Wtajemniczenie
|
Megan, strasznie mi przykro
tak jak pisały dziewczyny, przydałaby się dalsza diagnostyka bo 3 poronienia to już nie może być przypadek.A mi w tym 7 cyklu coś odbiło i prawie nie myślę o staraniach. Wyciągnęłam rower z okazji wiosny i jeżdżę na nim do pracy 9 km w jedną stronę mimo przeziębienia (rower zawsze mnie relaksuje). I jeszcze staram się o zmianę stanowiska w pracy. Jak się uda to nie wiem jak ja w to ewentualna ciążę wplote
|
|
#4369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę, że to lepiej, że nie myślisz non stop o staraniach, na dobre wyjdzie ![]() A jak z Twoim progesteronem? Ja czytałam, że jeden wynik nic nie mówi (nie powiem, trochę mnie to uspokoiło) i że powinno się go zbadać z 3 razy w ciągu dnia (tego konkretnego 7-8 dni po owu), dopiero taki wynik coś wnosi. A już najlepiej zrobić tak z 2-3 cykle pod rząd, bo przecież nawet zdrowe kobiety miewają cykle bezowulacyjne. Ciekawa jestem co Ci powie, ja jutro też zdam relacje |
|
|
|
|
#4370 | |||
|
Zadomowienie
|
Jakiegoś mega doła dziś złapałam, pierwszy cykl z clo niestety stracony, w 10dc piękny pęcherzyk który rósł ale niestety przestał
z ostatniego monitoringu już zrezygnowałam żeby się nie dołować. Do tego jeszcze dziś zmarł mój wujek.. ehh wszystko pod górkę ostatnio Nie wiem czy dała bym radę tyle się starać.. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4371 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
O matko jak długo... Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przykro mi z powodu straty wujka Ja w tym roku w ciągu jednego miesiąca straciłam dwie bliskie osoby, więc wiem co czujesz.Ile płacisz za monitoring? Czytałam na necie, że koszty to ok. 150zł za jedno USG a trzeba ich zrobić 3-4 a przy nieregularnych cyklach i więcej. Co do pęcherzyka to uszka do góry. Nie wiem jak działa ten clo, ale może w każdym następnym cyklu będzie coraz lepiej z pęcherzykami? ![]() Co do kredytu to faktycznie bardzo ciężka decyzja, sama nie wiem czy bym się podjęła, zwłaszcza, że oddaje się praktycznie 2x tyle co się dostaje Straszne te czasy pod tym względem... My na szczęście mamy swoje 4 kąty, co prawda tylko 2 pokoje no ale bez kredytu. Ale w przyszłości i tak trzeba będzie kupić coś większego.
|
|
|
|
|
#4373 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
No właśnie tez boje się tyle czekać... Cytat:
No i chyba go pochwalilam za wcześnie ![]() Jak już musiałam wyjsć ze szpitala to poszłam na recepcje po odpis badania, receptę na antybiotyk oraz zwolnienie na dziś. Na recepcji mi powiedziano ze doktor jeszcze nie przygotował te dokumenty i ze muszę z 20 min poczekać. Czekałam ponad 2 godziny i wyszłam z niczym!!! Po prostu mi tego nie zostawił i jutro beda dopiero dzwonić jak będzie do odbioru. I znowu jechać na inny koniec miasta po takie coś. Podsumowując cały dzień siedziałam w szpitalu oglądając noworodki i liczne kobiety w ciąży ;( Tego mi było potrzeba. Cytat:
Za pomocą cieniutkiego plastikowego cewnika ze strzykawka. Cytat:
Dziękuje! A co do kredytów to może z mieszkaniem jest cieżko ale jeśli myślicie nad domem jednorodzinnym i macie przynajmniej działkę to mały domek nie jest jakiś mega kosztowny. Akurat jestem teraz w temacie i taki jednopiętrowy kanadyjczyk o powierzchni 55m kosztuje ok 50tys złotych już z wykończeniem w środku. Taki sam domek z bali bez wykończenia ok 60tys już można wybudować. Oczywiście jest to coś małego ale swoje i nie wymaga horrendalnych kredytów
|
|||||
|
|
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyżbyś miała podwójne szczęście?
|
|
#4375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4376 |
|
Zadomowienie
|
Jutro zobaczę co tam na ekraniku będzie...
Już się stresuję... :/
|
|
#4377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z taką betą nie musisz się stresować bo wszystko jest dobrze Chociaż może jeszcze nie być widać co i jak bo jeszcze wcześnie
|
|
#4378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zawsze się do czegoś odlicza ale mam postanowienie jak będzie wszystko ok po genetycznym to już nie odliczam !![]() tylko cieszę się chwilą.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

Ja będę robić prywatnie-700 zł + znieczulenie nie wiem ile, bo doradzają robić bez...

Trzymaj się dzielnie 

Jak dostanę okres to będę musiała przesunąć wizytę i pewnie znowu 3 tygodnie czekania 

tak jak pisały dziewczyny, przydałaby się dalsza diagnostyka bo 3 poronienia to już nie może być przypadek.

z ostatniego monitoringu już zrezygnowałam żeby się nie dołować. Do tego jeszcze dziś zmarł mój wujek.. ehh wszystko pod górkę ostatnio