|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Lola jak to 4 wklucia????
![]() ![]() ![]() powinny byc dwa i te krople co oni zglupieli, cztery razy kluc takie malenstwo?Ja dalej siedze w dole ale probuje z niego wyjsc. Tylko, ze sie zarombiscie nie wyspalam bo mala jak sie obudzila o 4 tak nie chciala zasnac I jeszcze J obudzila sie z zaropialym oczkiem Lamia
|
|
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Cytat:
![]() A co do cewnika i wklucia w kręgosłup to jak Aninis pisze , przy rozhulanej akcji to już ledwo smyranie było
|
|
|
|
|
#3813 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Marcia, wózek na 100% muszę sprawdzić, jak bedę u teściów, bo stoi u nich na strychu, ale to chyba z eurobaby , kolor pamiętam na pewno- szarobłękitny . Ja w każdym razie jestem zadowolona,bo przetrwał po córce w stanie prawie idealnym .Motylku, Ja to pewnie taki wiek, wszystko złe minie w końcu , na świetlicy przebywa z gimnazjalistkami, zaprzyjaźniła się z nimi a ona zawsze miała lepszy kontakt ze starszymi od siebie niz rówieśnikami. Już bajek za bardzo nie ogląda, tylko chce te głupie filmy hamerykańskie o nastolatkach . chyba wcześniej pozna na własnej skórze co to znaczy dojrzewanie córki .Ja zdrówka , oby malutka sie nie zaraziła, bo jeszcze tylko tego brakowało.
|
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Moja jak już zaśnie to śpi te 6h czasem 7h.
Tylko problem tkwi w tym "jak zaśnie". ![]() Ona nie śpi od ok. 19 do 2-3 w nocy. Nie ma szans żeby zasnęła przed 2. I przez ten czas jak nie śpi od 19 trzeba ją zabawiać... nosić, bujać, pokazywać zabawki. Czasem poleży 20 minut i gapi się na karuzelę. Czasem poleży u mnie na kolanach i godzinę ale muszę ją bujać nogami... i woli moje nogi od bujaczka tiny love... w bujaczku z 15 minut poleży spokojnie i same wibracje to mało trzeba ją bujać. A wczoraj miała dzień na mamę... tata był be. Jak ją wziął na ręce to ta w ryk... więc ja ją musiałam nosić i zabawiać. Zasnęła ok.2.30. Nie mam pojęcia jak ją przestawić i przesunąć jej te godziny snu... wychodzą moje godziny aktywności z ciąży, bo tak późno chodziłam spać. Myślę, że na razie ona jest za mała na przestawianie i nie mam wyjścia jak tylko czekać. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#3815 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3
Dzieki dziewczyny :-*
Moja Zuza wlasnie odbywa spacer na balkonie a ja zjadam obiad na zimno bo szkoda mi czasu na odgrzanie, bo sie obudzi i tak czy siak będę jeść zimne Michał lepiej. Zaczął jeść i nie zwraca więc krok do przodu. Za to zawalone całe lewe płuco. Ma antybiotyk i inhalację bo okropnie kaszle. Ja ledwo żyje. W nocy ciężko mi sie spało a Zuza stękała jak nie wiem i co chwilę mnie budziła. Od przedwczoraj 2 kg na minusie. Chyba ze stresu... Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-04-01 o 12:48 |
|
|
|
#3816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj sie chwaliłam, ze mi synio dorasta i wydłuza sen nocny, a dziś dał tak popalić, ze aż głowa mała- pobudki co godzinę, płacz- pierwszy raz płakał w nocy!, stękanie, wiercenie sie przy cycu i ulewanie. I nie wiedziałam, czy najpierw karmić, czy zmieniac pampki z kupsztalami . W końcu miałam dosc jego szarpania sie przy cycu, zrobiłam mm, maż nakarmił, bo mi ręce mdlały od trzymania tego kloca i jakoś spał. A dzis dziecko jakby nie moje, słabo śpi, ciągle gubi smoczek i sie budzi, stęka i znów zaczął ulewać- ale sie nie dziwie, bo nie dosć, ze ciagle by jadł, to do tego je bardzo niespokojnie. Teraz leży na macie na brzuszku i obserwuje zabawki , widze, ze oczka mu sie zamykaja, wiec moze zaśnie
|
|
|
|
|
#3817 |
|
Rozeznanie
|
Elena u mnie to samo. Wsadziłam ją w końcu w wózek i ululalam na balkonie i na razie śpi... Próbuję jej ustawić jakiś plan dnia, więc jak nie da się wyjść normalnie to będziemy sie wietrzyć.
|
|
|
|
#3818 |
|
Zadomowienie
|
Aninis mój Artus też nie polezy sam długo spokojnie. W lezaczka Tiny Love max 10 minut i to tylko jak jest w humorze, czasem po zmianie pieluchy zostawiam go na łóżku, to tak z 2 min pogada do siebie i zaraz zaczyna marudzic. Ma taką mimimate edukacyjna, pod nią też nie za bardzo. Ogolnie to ciężko z nim obiad ugotować, czy też posprzątać cokolwiek. Jak zaśnie, to przy piersi i lękam się go odkładać, bo istnieje znaczne ryzyko rychlej pobudki. W nocy budzi sie co 3 h, a kolejne pobudki co 2.
Ja myślę,że Twoja mała zalapie w koncu, że noc służy do spania, tylko potrzebuje więcej czasu. Moze pomoże wieczorem przyciemnienie światla i ograniczenie bodźców, hałasu itp? Choć pewnie to już wyprobowaliscie. Zamoiwilam sobie bransoletkę z trej stronki polecanej przez Esor
|
#3819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Z czasem sama sie przestawi na inne godziny snu. U nas próba usniecia sie nie powiodła, nakarmiłam i znów próbuję, tym razem w leżaku. |
|
|
|
|
#3820 |
|
Zadomowienie
|
Lamiau mnie też dzis jedzenie w biegu. Oj nastresujesz się, te kg to pewnie z nerwów. Oby było lepiej!
Elena no jakiś gorszy dzień ma Twój Milanek. A chętnie Ci leży na brzuszku? Mój tylko chwilkę i w płacz.
|
#3821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3
Cytat:
Ja strasznie przeżywałam chorobę małego i jego leczenie (też antybiotyk, inhalacje, oklepywanie i odśluzowywanie- to najgorsze było), tym bardziej, ze miał 8 dni a juz płakał prawdziwymi łzami a ja płakałam razem z nim .Także rozumiem |
|
|
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko co jej czystego pampka pod pupę podłożę to idzie kupa albo siki haha chyba czuje powiew powietrza Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#3823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#3825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też się boję poruszyć jak moja w końcu zaśnie na cycku. A najgorsze jest to, że trzeba ją odbić. I z reguły się wtedy budzi. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#3828 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- nazywamy ją jego przyjaciółką- lampeczką .Na golasa nie kładę, bo on jakiś zmarźluch i takie niespokojny sie robi skórka od razu taka marmurkowa się robi. ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
.za to często jego siusiak jest w stanie pobudzenia i ciezko go schowac do pampka podczas przewijania .---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
, dzisija cyce mnie bardo bolą, do tego są az czerwone, tak mały wymaltretował.---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Ze spania będa nici, miał zamknięte oczka, ale widze, ze juz jak 5 złotych , trudno, nic dzis nie zrobię, dobrze, że jest zupa z wczoraj .
|
|||
|
|
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A właśnie wisi na cycu... ale teraz spokojnie póki co. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Melduje że u nas noc nawet ok ale o jakiejś 5 gadanie się mu włączyło gmera tymi łapkami i wydaje dziwne dźwięki jak wstanie idziemy na spacer jak się nie rozpada deszcz bo coś się chmurzy ale weekend ma być ciepły to pospacerujemy wtedy na pewno
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u mnie się rozpadało i tak szaro i ponuro jest Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#3832 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Mati to złote dziecko U nas leje od nocy .Hmm.. ja też na dzis porobiłam plany karmiąc w nocy, ale Milan postanowił mi je zaprzepaścić . Cierpliwie czekam, aż usnie wtedy hulaj duszo piekła nie ma ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
jakieś takie powyciągane ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Mały śpi, korzystam z okazji i pędze do roboty |
||
|
|
|
#3833 |
|
Zadomowienie
|
Mój zasnął przy cycu, ale niespokojny jest, strach odkładać
![]() Kaasi Twoje dziecię to anioł
|
#3834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny czy Wasze dzieci zaczęły tak strasznie machać rączkami i nóżkami??? Bo u nas masakra nawet przy cycku tak się fryga ze nie idzie go nakarmić... W bujaku jak leży to aż cały bujak chodzi tak się gimnastykuje... Po debrdacie mniej ulewa...ale jeszcze się zdarza spektakularny paw Kurcze oby po tym 3 miesiącu się ustabilizował...
|
|
#3835 |
|
Rozeznanie
|
Justynka Zuza juz tak nie chlusta jak chlustała...
spektakularny paw sie zdarza ale wtedy kiedy wywija cuda przy cycu.Według domowego pomiaru ważymy juz 5,5kg. Michał w szpitalu czuje się jak na wczasach. Dzieci, zabawki, tv z bajkami. Czym ja się stresuję? Agaciorek odwieczny strach- odkładać czy nie ![]() Ja doszłam do wniosku że my przeszkadzaliśmy dziecku w zasypianiu. Ona wyraźnie woli bez bujania |
|
|
|
#3836 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cześć!
Ja na szybko. U nas słabo było wczoraj - Hania od 15 do 23 nie spała, z czego od około 20 krzyki. Do tego najpierw przeczytałam opis porodu Motyla, a potem idąc za ciosem Aninis w klubie i wróciły mi wspomnienia o tamtym strasznym bólu i normalnie aż mi łzy poleciały. // Aninis i Motyl oczywiście nie czujcie się winne ![]() Do tego z rana mnie złapało to co był temat chyba 2-3 dni temu?, że siedzę w domu jak ta kura domowa, tyle kiedyś we mnie było pasji do komputera (jakkowiek to zabrzmi, ale i podziubać w kompie lubie i interesowalam sie składowymi n procesorami i pograć lubiłam) i do wykształcenia, a teraz g*wno Ale tak jak Motyl pisała, ze stara sie chociaz 2 x w tyg wyjsc, ja tez cos takiego zrobic bo mi juz psycha szaleje. Pogadam o tym z TŻ dzisiaj.Aaaa i była u nas dzisiaj szósty i ostani raz położna. Musimy iść z tym okiem do okulisty Juz za dlugo to trwa I raczej kanalik do przetkania. Ponadto nozki nadal srednio odwodzą , a moja laktacja zanika... od dzis caly weekend bedzie tz to bede sporo czasu poswiecac laktatorowi. A jak sie nie uda no to coz... Plakanie nad tym napewno nie pomoze.---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
Nooo i super z Michałkiem, wyluzuj mama
|
|
#3837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
|
|
|
#3838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3839 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;amp;l t;3
Ech Zuza tak sie rozespala ze aż mi sie nudzi. Zapuściłam serial i robie makaron z jabłkami.
Tyle ze wciagnelam ja do domu bo zimno.Kurcze widzę ze same kryzysy laktacyjne. U mnie zauważam same nawały chyba :-o Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-04-01 o 14:56 |
|
|
|
#3840 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Taka, macha, pytamy go, gdzie tak pędzi a minki jakie robi, gada po swojemu Jak jest taki rozpedzony i tak robi przy cycu, to potem ulewa, zanim zdążę wziać do odbicia ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
.Lamia, dla mnie zadna nowość tym bujaniem, córcia nie lubiła, mały też nie . Dzisiaj jak próbowałam go uśpić, to bujałam leżak,bo w pokoju, gdzie śpi, nie ma takiego zasiegu, a chciałam posiedziec na lapku, ale on ciagle oczy otwierał, więc zaniosłam do łóżeczka, do ulubionego kocyka i wyszłam- dziecko spi na brzuszku oczywiście .---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
Esorku, a masaże i przemywanie oczka nie pomogły? A na to odwodzenie to pieluchowanie potrzebne? |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

co oni zglupieli, cztery razy kluc takie malenstwo?
I jeszcze J obudzila sie z zaropialym oczkiem

Milczę więc
ciekawe tylko kiedy to im minie
Nawet ostatnio na spotkaniu z Ksiedzem on do nas mówi "jak macie jeszcze do mnie jakieś problemy czy pytania to mówcie śmiało". A ja do niego, tak dla jaj "Bunt dwulatka". Na co on się śmiał,że to nic takiego, o ma teraz bunt nastolatki i to 100 razy gorsze
. chyba wcześniej pozna na własnej skórze co to znaczy dojrzewanie córki 

.

, trudno, nic dzis nie zrobię, dobrze, że jest zupa z wczoraj
.

Ślub