Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-01, 20:30   #3871
marciar7
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3

Aninis ja nie licze bo u nas ogrom :-\ w nocy to nawet nie wiem bo od jakies 2 to lezy ze mna w lozku najczęściej i tylko wkladam jej cycka do buzi.jak zaczyna sie kręcić.
Stary 2016-04-01, 20:39   #3872
wykalacka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;amp;lt;3

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Mój mąż pracuje w pokoju z głośno włączoną muzyką trance, dudni az mi ściana obok wali. A mały tam śpi
Hehe widać
mało wymagający egzemplarz się trafił
Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
kurteczki dla takich maluchów i tak mało praktyczne, bo na dół trzeba coś założyć, a jak potrzebujesz wyjąć dziecko to się wszystko podwija :/

Ja zakładam na wierzch pajac welurowy lub polarowy i przykrywam kocykiem (grubość dostosowuje do temperatury)
faktycznie nie fajnie...
Mam pajac welurowy, ale nie wiem czy wystarczy a coś na dłonie zakładasz? Bo w kombinezonie ma schowane, a tak byłyby gołe...
Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Mam 3.. Nuk lovi i zwykly z rosmana. Ten ostatni czaaaasem podejdzie. A ty jakie masz?slyszalam jeszcze o avencie ale on tez ma taki zwyczajny ksztalt a nie chce mi sie juz 4 kupować...

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

A no i moja na kazdy smoczek sie krzywi jakby byl w kupie i cytrynie
Ja chcę zamówić na all ten aventa soothie vo imituje cycek. Teraz mamy z tt i z braku laku possie, ale potem cycka zaczyna łapać jak smoczek zamiast porządnie złapać
Cytat:
Aninis ja nie licze bo u nas ogrom :-\ w nocy to nawet nie wiem bo od jakies 2 to lezy ze mna w lozku najczęściej i tylko wkladam jej cycka do buzi.jak zaczyna sie kręcić.
U nas tez ogrom i nocnych karmien nie jestem w stanie zliczyć

Dobra policzyłam wczorajsze i wyszło 11

Edytowane przez wykalacka
Czas edycji: 2016-04-01 o 20:40
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 20:48   #3873
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile karmien na dobę Wam wychodzi?

Moja mała świnka do tej pory cycała w ciągu dnia czasem co 1 czy 1.5 h. A na ostatniej wizycie polożna mówiła, że jej problemy brzuszkowe mogą być przez to, że za często je i kazała karmić w ciągu dnia co 3h... miałam ją pròbować przetrzymać najdłużej jak się da i karmic z obu cyców przy kazdym karmieniu (wczesniej karmiłam na zmianę raz prawy raz lewy).
Najpierw udawalo mi się robić przerwy 1.5 do 2h... teraz wychodzi nam 2.5 do 3h przerwy. Lilka jednorazowo wisi na cycach 40 do 60 minut... ale wychodzi mi mało karmień na dzień, bo tak około 6. A wcześniej miałam od 9 wzwyż. I teraz się martwię czy 6 to nie za mało :/ liczę od północy do północy, czyli w ciągu 24h.

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.

Dla mnie to raczej n odwrót - przy problemach brzuszkowych zaleca sie karmienie czesciej a w mniejszych ilościach.. Cos buja ta twoja położna.
Mi wychodzi 9 - 11 karmien. W nocy jeny - 21 przed spaniem potem 3 w nocy a potem 6 rano. W dzien roznie - czasem chce sie tylko napić wiec i co godzinę wychodzi. Ma jedna drzemkę 3-4h o wtedy jak sie obudzi to tez nadrabia i je co 1.5h

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 20:58   #3874
Aagaciorek
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3

Cytat:
Moja Zoska tez dziś tak ma. Moze taki dzien :-\
Mozliwe. Na szczescie jutro tz ma wolne, to sie "zrelaxuje" przy sprzataniu, taka rozrywka hehe

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez zonameza90 Pokaż wiadomość
Ja do kanapy... U nas ta sama sytuacja... Cały dzień na cycku, a jak ssie to po chwili zaczyna wierzgac dosłownie i ryczeć. Co za dzień....
Kurcze, nie wiem o co im chodzi z tym wierzganiem, u nas ono tez dosyc czesto wystepuje.

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Jak dobrze wiedzieć, że inne dzieci też tak robią oczywiście współczuję i jednocześnie delikatnie się pocieszam
Hahaha, mnie tez to pociesza

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Lamia, te skoki rozwojowe to ponoc co kolejny to dluzszy hehe, strach sie bac co nas czeka

U mnie tez nie ma szans na prysznic podczas nieobecnosci tz, a nawet jak jest to Artus nieraz potrafi zalaczyc alarm ze nici z lazienkowego relalsu

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Masakra :/ a nie da się prywatnie ubłagać żeby jako pierwszą Cię przyjął?

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

A moja mała świnka tak strasznie dzisiaj płakała przy kąpaniu :-( aż musiałam awaryjnie szybko skończyć bo aż się zanosiła.
Teraz wisi na cycu bidulka jeszcze w ręczniku. Nie miałam sumienia jej ubierać jak tak płakała i chciałam jak najszybciej uspokoić cycem.

Woda wzmaga apetyt U nas o dziwo po kapaniu podczas wycierania i ubierania placzu bylo niewiele
Stary 2016-04-01, 21:03   #3875
NanaR
Zadomowienie

A mój wariat lubi się kąpać zacieszal się wtedy do mnie potem porządnie je i ma dłuższą drzemkę od 4.5-5h a potem co 2-3 h ostatnie 2 dni teka całą noc z 1h przerwami na sen zobaczymy jak dziś to będzie nasza 3 nicka bez tż bo ma nocki w pracy. Oby mały dał matce pospać.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 21:06   #3876
Aagaciorek
Zadomowienie

Aninis, u nas ciezko karmienia zliczyc, dzis to maly jadl tak co 1,5 h, czasem co pol h. Karmienia sa raczej krotkie, niekiedy 5-10 min, a jak sobie przysnie to dluzej- cyc w buzi i na spiocha od czasu do czasu pociagnie. Dziwna rada zeby karmic co 3 h :/ U nas by to nie przeszlo, maly by chyba spazmow dostal.

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
U mnie identico w nocy

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Wykalacka, my zakladamy pajac welurowy i niedrapki, bo rekawiczek nie posiadamy

Stary 2016-04-01, 21:09   #3877
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość

Pewnie, ze tak karmienie mm to zadne zło .
Esorku, a masaże i przemywanie oczka nie pomogły?
A na to odwodzenie to pieluchowanie potrzebne?

Właśnie nie tzn na samo ropienie pomagają, ale raz-dwa zapomniałam i już wielki nawrót więc to pomaga tylko tak doraźnie na efekty nieodplywajacej łzy 😢

Cytat:
Esorku ja cały czas mam w pamięci Twoją relację z porodu. Miałyśmy niestety bardzo podobne doświadczenia. Początek sn... bóle krzyżowe kręgosłupa... brak postępów w rozwarciu... i po wielu godzinach męczarni cc.

...

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja z tym mlekiem mowie powaznie :-o ostatnio odciagalam cyca do uczucia ulgi bo mala zjadla tylko z 1 i wyszło 60 ml i dalej mi kapało. Normalnie OSM

Rany zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
aż tak ?
ELENA Ty to masz anioła sam zasypia
Esor a po czym stwierdzasz że laktacja zanika?
Np mała w nocy, gdzie piersi powinny być pełne ssie i płacze (wkurza się), wyciągam nakładkę z buzi jej (karmie przez nakładki od zawsze) i jest pusta a kiedyś zawsze ten dziubek był pełen mleka. No i dotykam piersi i flaki. Położna dziś też masowala i ten sam wniosek

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 21:11   #3878
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
A mój wariat lubi się kąpać zacieszal się wtedy do mnie potem porządnie je i ma dłuższą drzemkę od 4.5-5h a potem co 2-3 h ostatnie 2 dni teka całą noc z 1h przerwami na sen zobaczymy jak dziś to będzie nasza 3 nicka bez tż bo ma nocki w pracy. Oby mały dał matce pospać.
pozazdrościć
Stary 2016-04-01, 21:11   #3879
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dla mnie to raczej n odwrót - przy problemach brzuszkowych zaleca sie karmienie czesciej a w mniejszych ilościach.. Cos buja ta twoja położna.
Mi wychodzi 9 - 11 karmien. W nocy jeny - 21 przed spaniem potem 3 w nocy a potem 6 rano. W dzien roznie - czasem chce sie tylko napić wiec i co godzinę wychodzi. Ma jedna drzemkę 3-4h o wtedy jak sie obudzi to tez nadrabia i je co 1.5h

No widzisz ja tego wszystkiego nie kumam. Poprzednia położna kazała karmić na żądanie... że jak dziecko chce to i co pól godziny.
A ostatnio przyszła inna położna i taką radę własnie dała... że niby brzuszek nie ma jak odpocząć jak ona ciągle je.

Dzisiaj miałam tak:
1. 50 minut o 2.00
2. 35 min. O 9.50
3. 55 min. O 13.15
4. 55 min. O 15.45
5. 60 min. O 19.00
6. Pewnie będzie ok. 22

Czyli wyjdzie mi tylko 6 karmień :/ to chyba mało? Ale z drugiej strony ponad 4h cycania.

Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 21:15   #3880
wykalacka
Zadomowienie

Ale faktycznie długie te karmienia masz
Stary 2016-04-01, 21:15   #3881
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Długie no. I faktycznie kapke za rzadko, tzn ja się nie znam ale jakbym ja takie miała to też bym się zastanawiała

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-04-01, 21:16   #3882
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Mam 3.. Nuk lovi i zwykly z rosmana. Ten ostatni czaaaasem podejdzie. A ty jakie masz?slyszalam jeszcze o avencie ale on tez ma taki zwyczajny ksztalt a nie chce mi sie juz 4 kupować...

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

A no i moja na kazdy smoczek sie krzywi jakby byl w kupie i cytrynie
No własnie mam jakis z Aventu jak cyc, wywaliłam opakowanie to już nie pamiętam co on tam miał napisane. Czasem jeszcze od biedy zassie jakis zwykły tani badziewiz Baby Ono, ale to od wielkiego dzwona
Stary 2016-04-01, 21:26   #3883
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz ja tego wszystkiego nie kumam. Poprzednia położna kazała karmić na żądanie... że jak dziecko chce to i co pól godziny.
A ostatnio przyszła inna położna i taką radę własnie dała... że niby brzuszek nie ma jak odpocząć jak ona ciągle je.

Dzisiaj miałam tak:
1. 50 minut o 2.00
2. 35 min. O 9.50
3. 55 min. O 13.15
4. 55 min. O 15.45
5. 60 min. O 19.00
6. Pewnie będzie ok. 22

Czyli wyjdzie mi tylko 6 karmień :/ to chyba mało? Ale z drugiej strony ponad 4h cycania.

No niby powinno byc na tym etapie minimum 8-12 karmien ale ja tymi liczbami bym sie tak nie sugerowala. U mnie jest ich wiecej (bo i 11) ale moja krotko je - 5 maks 10 min jak u Agaciorka. Wiec czesciej w dzien sie domaga. W nocy dzieki Bogu nie
Twoja Lilka dłużej je wiec moze to tez inacEj liczyć? A jak ona sie zachowuje jak jej takie długie przerwy robisz? Ja bym karmiła na zadanie ale to ja

Stary 2016-04-01, 21:29   #3884
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Ona z obu cycow je czasem mi zasnie na cycu to ją przewijam... budzi się i wtedy ją na drugiego cyca daję

Stary 2016-04-01, 21:30   #3885
marciar7
Zakorzenienie

Lucy niby lovi tez jak cyc.. MusE je porownac.

Esor moze femaltiker sprobuj? Pobudza laktacje

U nas na usypianie wieczorne ostatnio dziala przygaszone swiatlo,cyc, lezenie w lozku i suszarka z telefonu.. Wlasnie probuje to uskuteczniac ale Zoska ma jakis bezsenny dzien..czyżby kolejny skok
Stary 2016-04-01, 21:32   #3886
Zakorzenienie

Cytat:
Lucy niby lovi tez jak cyc.. MusE je porownac.

Esor moze femaltiker sprobuj? Pobudza laktacje

U nas na usypianie wieczorne ostatnio dziala przygaszone swiatlo,cyc, lezenie w lozku i suszarka z telefonu.. Wlasnie probuje to uskuteczniac ale Zoska ma jakis bezsenny dzien..czyżby kolejny skok

U nas ten sam sposób na wieczorne usypianie suszarka rulez. Pola wilska dźwięk odkurzacza a Lilka zdecydowanie suszarkę

Stary 2016-04-01, 21:33   #3887
marciar7
Zakorzenienie

A u nas ze smoczkiem tragedia.. Histerii dostaje. A kiedy wy go dajecie?

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
U nas ten sam sposób na wieczorne usypianie suszarka rulez. Pola wilska dźwięk odkurzacza a Lilka zdecydowanie suszarkę

U nas tylko suszarka.i to z jednej aplikacji. Zadne Youtubowe nie dzialaja
Stary 2016-04-01, 21:37   #3888
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
No niby powinno byc na tym etapie minimum 8-12 karmien ale ja tymi liczbami bym sie tak nie sugerowala. U mnie jest ich wiecej (bo i 11) ale moja krotko je - 5 maks 10 min jak u Agaciorka. Wiec czesciej w dzien sie domaga. W nocy dzieki Bogu nie
Twoja Lilka dłużej je wiec moze to tez inacEj liczyć? A jak ona sie zachowuje jak jej takie długie przerwy robisz? Ja bym karmiła na zadanie ale to ja

Mam wrażenie, że ona wcześniej cyca jako smoczek-uspokajacz traktowala. Albo też i ja przesadzałam, bo jak Lilka w ryk to ja ją do cyca.
Teraz jak ona w ryk to ją ponoszę... pogadam... pokażę coś i ona przestaje płakać.
I nie muszę jej przetrzymywać, bo chyba bardziej się najada. Wręcz muszę pilnować, żeby nie jadla rzadziej niż co 3h.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

A jak po 2.5 h zaczyna stekac to ją już przystawiam.

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Tylko zobacz jak ja ją karmię np. o 19 i ona 60 minut na cycach wisiala... czyli o 20 skonczyla. To jak ją nakąrmie o 22 to będzie 3h przerwy (polozna kazala liczyc od poczatku karmienia). Ale jak popatrze na to o ktorej skonczyla jesc to wyjdzie 2h przerwy.

Sama nie wiem. Zglupiec mozna

Stary 2016-04-01, 21:39   #3889
Zakorzenienie

Cytat:
A u nas ze smoczkiem tragedia.. Histerii dostaje. A kiedy wy go dajecie?

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

U nas tylko suszarka.i to z jednej aplikacji. Zadne Youtubowe nie dzialaja

U nas tak samo i to tylko na moim telefonie tz ma lekko inny głośnik i juz jej nie zadowala

Stary 2016-04-01, 21:41   #3890
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Janek ma jutro 4 tyg dopiero :P

Była u nas położna i waży już 4720g! Dokładnie 1kg więcej niż masa urodzeniowa
ojej jak dużo
Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zbulwersowałam sie zostałam na lodzie jesli chodzi o ortopede. w dniu porodu maz był w CM, do ktorego chodzimy z córka i pytał, czy moze małego od razu zapisac, ale pani powiedziała, ze nie ma potrzeby tak wczesnie i wystarczy ok. 2 tyg. przed planowana wizyta. Skierowanie juz dawno miałam i dzwonie zeby zapisac małego, a babka mi mówi, ze najblizszy termin na połowe czerwca . ja w szoku, ze to za późno i skad taka zmiana, a ona, ze lekarz nie jest w stanie 45 osób załatwic, jak do tej pory i kazał zapisywac max 30 i przez to wydłuza sie czekanie. w koncu znalazła termin na maj, ale to i tak pózno, bo juz mały bedzie miał 12 tyg..
Maz dzis dzwonił po prywatnych ortopedach, to owszem, bez problemu, tyle ze oni przyjmuja raz w tygodniu i nie ma zapisów na godzine, tylko przyjechac, zajac kolejke i czekać.a jak mam czekac z takim maluchem pare godz., bo ludzi zawsze duzo, bo przyjmuja tylko raz w tygodniu?
nie fajnie jak ja nie lubię takich sytuacji
Cytat:
Mój mąż pracuje w pokoju z głośno włączoną muzyką trance, dudni az mi ściana obok wali. A mały tam śpi
a to ciekawe masz wolny wieczór ?
Cytat:
Dziewczyny ile karmien na dobę Wam wychodzi?

Moja mała świnka do tej pory cycała w ciągu dnia czasem co 1 czy 1.5 h. A na ostatniej wizycie polożna mówiła, że jej problemy brzuszkowe mogą być przez to, że za często je i kazała karmić w ciągu dnia co 3h... miałam ją pròbować przetrzymać najdłużej jak się da i karmic z obu cyców przy kazdym karmieniu (wczesniej karmiłam na zmianę raz prawy raz lewy).
Najpierw udawalo mi się robić przerwy 1.5 do 2h... teraz wychodzi nam 2.5 do 3h przerwy. Lilka jednorazowo wisi na cycach 40 do 60 minut... ale wychodzi mi mało karmień na dzień, bo tak około 6. A wcześniej miałam od 9 wzwyż. I teraz się martwię czy 6 to nie za mało :/ liczę od północy do północy, czyli w ciągu 24h.

8-9 mój średnio co 3-4 godziny jakos tak je

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 21:41   #3891
Zakorzenienie

Cytat:
Mam wrażenie, że ona wcześniej cyca jako smoczek-uspokajacz traktowala. Albo też i ja przesadzałam, bo jak Lilka w ryk to ja ją do cyca.
Teraz jak ona w ryk to ją ponoszę... pogadam... pokażę coś i ona przestaje płakać.
I nie muszę jej przetrzymywać, bo chyba bardziej się najada. Wręcz muszę pilnować, żeby nie jadla rzadziej niż co 3h.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Tylko zobacz jak ja ją karmię np. o 19 i ona 60 minut na cycach wisiala... czyli o 20 skonczyla. To jak ją nakąrmie o 22 to będzie 3h przerwy (polozna kazala liczyc od poczatku karmienia). Ale jak popatrze na to o ktorej skonczyla jesc to wyjdzie 2h przerwy.

No to jak nie domaga sie czesciej to git. Duzo dzieci traktuje cyca jak smoczek to akurat mnie nie dziwi ja bym ja poobserwowala - jak sie domaga to dawaj ale jak widzisz ze nie jest głodna to spróbuj zagadać czy dać smoczek. Ona rEczywiscie długo je wiec powinno byc ok

Stary 2016-04-01, 21:52   #3892
Lucy31
Zakorzenienie

Kaasi mam wolne hehe Ale troche mnie to martwi, bo jest 22, dzieć od prawie 4 godzin śpi, to jaka będzie nocka
Wczoraj w sumie też spał długo wieczorem ale nocka była jak zwykle niezła. To może tragedii nie będzie
Stary 2016-04-01, 21:54   #3893
marciar7
Zakorzenienie

Aninis ja bym noe zglebiala sie w to bardzo ja karmie wtedy gdy Zosia tego chce. I jest ok nie ulewa juz. Mysle ze wyrosla z tego troche. Nie odbijam albo bardzo rzadko i tylko w dzien
Stary 2016-04-01, 22:38   #3894
Zakorzenienie

Cytat:
Kaasi mam wolne hehe Ale troche mnie to martwi, bo jest 22, dzieć od prawie 4 godzin śpi, to jaka będzie nocka

Wczoraj w sumie też spał długo wieczorem ale nocka była jak zwykle niezła. To może tragedii nie będzie

U mnie niezależnie ile spi w dzien nocki i tak sa spoko. Nawet jak wyśpi sie porządnie w dzien to chyba lepsze nocki niz jak ma kiepski dzien i nie moze porządnie sie wyspać

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Moje starsze dziecko oszalało! Nie spi dalej! A to wszystko dlatego ze jest chora i padła wieczorem i wstała przed 19.. I teraz nie moze zasnac od dwóch godzin w lozku leży i sie wkurza a ja i tz razem z nia

Stary 2016-04-01, 22:48   #3895
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Właśnie nie tzn na samo ropienie pomagają, ale raz-dwa zapomniałam i już wielki nawrót więc to pomaga tylko tak doraźnie na efekty nieodplywajacej łzy 😢

...

Rany zazdroszczę

Np mała w nocy, gdzie piersi powinny być pełne ssie i płacze (wkurza się), wyciągam nakładkę z buzi jej (karmie przez nakładki od zawsze) i jest pusta a kiedyś zawsze ten dziubek był pełen mleka. No i dotykam piersi i flaki. Położna dziś też masowala i ten sam wniosek
Esor moze sprobuj te nakladki odstawic jak mozesz. Mnie polozna bardzo odradzala te nakladki bo hamuja laktacje. Oczywiscie noe ma reguly i pewnie nie zawsze tak jest ale ja bym sprobowala bez.

Cytat:

A u nas okap w kuchni rulez wszyscy sie ze mnie smieja bo kto do mnie dzwoni to pyta czy gotuje, a ja, ze nie tylko dziecko na "wyciagu"

Cytat:

Boziu jak ja bym miala tego pilnowac to bym kota dostala. Podziwiam cie, ze liczysz, ja nie mam cierpliwosci. Poza tym moje dziecko calkowicie mnie ubezwlasnowolnilo Cyca ile chce i kiedy chce i pewnie traktuje cyca jak smoczek. Ja tam nie wiem. Dostawiam ja zawsze jak chce, ale czesto po doslownie 5 minutach juz nie slysze polykania a ta dalej ciumka. Jak ja zabiore od cyca i przytule to mnie lize, piastki pozera wtedy ja mysle ze sie nie najadla i daje jej tego cyca. W sumie to powinnam miec pokarmu jak lodu od tego cycania a raczej mam tak skromnie. Moze jutro dla eksperymentu sobie zapisze ile karmie. Ja to jestem na stale zamontowana na kanapie z cycem na wierzchu niczym rzymski posag tylko twarz nie ta
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 23:11   #3896
marciar7
Zakorzenienie

Siasia dobre porownania haaha
Ja bym.umarla na kanapie caly dzien karmić nawet na rogalu. Musze pare razy na lezaco.
Ale czasem jest chyba tak ze szkraby chca sie tylko napic lub uspokoic a nie zawsze chca jesc. Dla tego ja bym nie liczyla tego tak i dawala kiedy chce.
Stary 2016-04-01, 23:21   #3897
kaaasi
Zakorzenienie

Siasia ależ porównanie powinnam iść spać ale się nie chce

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-01, 23:40   #3898
Lola2828
Zadomowienie

Dziecko na wyciągu ) co do szczepionki bo pytalas dostała 5 w 1 pneumokoki meningokoki wzw i rota do picia więc 4 zastrzyki... u nas też rączki w buzi gdzies od tygodnia i jeszcze gada z rękami w buzi i ma odruch wymiotny haha czuje jakiś skok w kościach albo po tej szczepionce coś nią nie tak bo nie poznaje dziecka dzisiaj i je połowę tego co zwykle i połowę śpi niestety ja mam kurteczki dla małej nawet 3 i jestem zadowolona
Stary 2016-04-01, 23:57   #3899
Aninis
Zakorzenienie

Siasia dobra jesteś

Dziewczyny ja się przyzwyczaiłam do notowania karmien, bo jeszcze nie dawno musiałam wybudzać a co karmienie to innym cycem karmilam a taka na w pół śpiąca jak byłam to mi się mieszało i nawet dni myliły ;-)
Jak się unormują u mnie te karmienia to przestane notować pewnie.

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

Moja dzisiaj jak nigdy zasnęła przed 21 i obudziła się przed 23... i już się boję nocki :-(

Stary 2016-04-02, 00:18   #3900
esor
Mamusia Luty 2016

Ja na szybko.

Marta moja toleruje po próbach rewelacyjnie smoczki canpola za ok 8 zł na aukcji allegro nazywają je "uspokajające 0-3 m" ale są duże więc jestem pewna ze więcej posłużą. Zamówiłam w tym tyg kolejne 2 z tej serii żeby tak nie odparzać co chwile

Siasia serio?????? Ale kurde nie widzę logiki w takim rozumowaniu, bo niby czemu?

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

Ps dopisze Marta że w ciągu dnia moja nie zasypia bez teggo smoka w buzi inne tylko na spacerze toleruje

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości