|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Cytat:
A pampersa nie zawsze zmieniam, czasem tylko zostawiam jak kupki nie ma
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Ej kochane, mogr pic czerwona herbate?
|
#3963 |
|
Zadomowienie
|
A czemu by nie nie znam się ale chyba nie jest jakaś bardzo ostra
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
Wsu mie tak.. A nasiona chia?to niby szalwia hiszpańska. Dzis zjadlam puding a potem pomyslalam ze moze laktacje hamowac.
|
#3965 |
|
Zadomowienie
|
A co ma puding do laktacji ja się nie znam oświeć ciotka
)
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
Puding z nasion chia. A one to nasiona szalwi hiszpańskiej :-D
|
#3967 |
|
Zadomowienie
|
Aaa dobra
|
#3968 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() cóż za idylliczna wizja też takie miewałam, razem ze mną moja koleżanka,która na spacerze nie mogła sobie usiąść, bo jak tylko przestała chodzić to młody się budził.No ale dzieci są różne;DCytat:
![]() Cytat:
Ej wy tę Lilkę hipnotyzujecie ![]() ![]() Moja też potrafi się dłguo wpatrywać w karuzelkę, te światełka i zwierzaki w macie, czy w leżaczku TL. I wymachuje ciągle łapami i zaciesza. Nie wiem czy próbuje już łapać i to celowe, tak mi się wydaje,bo moje palce i zabawki jak jej daję też już próbuje chwytać ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Możesz,ale nie za wiele (lub nie mieszać z kawą, czekoladą, colą itp.) bo jednak zawiera kofeinę i Zosia może byc niespokojna? Najlepsza jest Roiboos- też dla ciężarnych i małych dzieci
|
|
#3969 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3
Zuza śpi. Nie mogę uwierzyć w ten cud i oczekuje przykrego przebudzenia :-o Zuza spala w wózku 4 h dzisiaj... Ale w sumie to wszystko co dziś spala :/
Aktywność i niej od godziny do nawet 6-8 :| Ja mamy podobne karuzelę, tyle że różową mała lubi pod nią leżeć, zaczyna gadać do zabawek, zdarzyło jej się zasnąć ![]() U nas zaczyna się chyba kolejny skok.a problemy z zasypianiem i straszny wisicycek się z niej zrobił. Drzemka 5 minuti odstawia Samare dopoki cyc nie ruszy do akcji. I tak w kółko
Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-04-02 o 20:52 |
|
|
|
#3970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piękna karuzela!
|
|
#3971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Roibos jest super wlasnie pisałam tu kiedys o niej w ciazy jeszcze jak przez przypadek odkryłam nie znałam jej wczesnej! Mysle ze Zosia spokojnie juz moze łapać ja pamietam jak Pola na równe 2 miesiące na macie zaczęła łapać wiszące maskotki a Zosia juz prawie 2 miesiące ma jakby nie było Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
Moja ma problemu z zasypianiem od ostatniego skoku. Tzn nie problemy moze ale nie potrafi sama zasnac. Wczesniej sie ja kładło i odlatywała a teraz albo suszarka albo cyc albo bujanie - bez interakcji tylko sie zlosci ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- To widze ze z ta aktywnością bardzo roznie. Ale sa i takie mało wytrzymałe dzieci jak moje wiec dobrze Jeeeeju jaki popis dało moje nie płaczące nigdy dziecko ;D wyla w niebogłosy chyba z 10 min. W tym wyciu ja umyłam na szybko i jedzenie a ta dalej ze noe i rzuca sie. Wzięłam do odbicia to jak odbiła to az jej rzyg poleciał i od razu cisza spokoj je spokojnie i w mig zasnela.. I chyba zwymiotowała troche wydzielina z nosa ktora jakby nie było ładuje w żołądku bo tak to wyglądało.. Niech ten pieprzony katar juz idzie w sina dal od nas ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#3972 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór!
nie uwierzycie kto nas wczoraj odwiedził? ![]() Samara! ![]() Nie dość, ze słabo spał w dzień, to wieczorem wprawdzie zasnął jak zwykle o 19ej, ale na godzinkę tylko . A potem oczy jak piątaki i oglądanie świata nocą- tyle dobrego,że nie płakał. Poniewaz chcielismy, żeby w końcu usnął chwyciliśmy się ostatniej deski ratunku- wpakowaliśmy małego do wózka i po kilku kursach po przedpokoju mały padł - o 23ej!w nocy dwie pobudki, ale jedna z marudzeniem a druga z krótkim jedzeniem .Dzis za to do 16ej dziecko-anioł, tylko spał, dwa razy zjadł w kilka minut i dalej w kimę. Ogarnęłam całą chałupę, ugotowałam rosołek i poszliśmy na spacerek i do sklepu po makaron . Cały spacer przespał, po powrocie również, potem trochę aktywności ale i popłakiwanie . nie wiem, czemu on tak raptem zaczyna płakac i nie wiadomo o co mu chodzi i to trwa kilka sekund, do minuty .teraz spi, ale dokarmiony mm ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Ja super karuzelka , bardzo mi się podoba Jeśli mowa o kp, ja to straaasznie lubię , te oczka jak patrzy na mnie albo gmera łapkami przy cycu- jest taki słodki, ze zwariować można, no zakochałam się w moim synku ma maxa I moze to głupie, ale przykro mi, jak nie chce łapać cyca, tylko się rzuca, szarpie, wypluwa i walczy- a to zdarza sie co dziennie, choc na szczęście nie przy każdym karmieniu. Chcę karmić jak najdłuzej i już! Tylko co mam robić, jak mały nie chce ssać i wyje i to tak, ze aż sinieje , tzn. jak go zmusić do jedzenia? uspokajanie nie pomaga, bo jak sie wyciszy i znów przystawiam, to znów takie jazdy |
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak standardowo pomiędzy 13 a 2 w nocy zdarzy jej się zasnąć raz na 2-3h... czasem robi sobie drugą drzemkę na pół godziny - maks.godzinę... więc moja chyba jest nad wyraz aktywna. I trzeba ją zabawiać... troche poleży z gołą pupą i gapi się na karuzele - tak 20 min. Raz leżała 40 min. Trochę poleży w bujaczku... ale wibracja to mało... trzeba bujać. A najlepiej u mamy na kolanach leżeć hahaWysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#3974 |
|
Rozeznanie
|
Paulinka jest aktywna najczęściej 1,5-2h między drzemkami, w nocy jej max spania ciągiem to 7,5h, najczęściej robi już tylko jedną pobudkę na karmienie w nocy.
ja śliczna ta karuzela, jaka to firma?Długo się nie odzywałam, więc mam nadzieję że mnie pamiętacie od porodu dosłownie stale chorowałam, w końcu przy drugim z kolei antybiotyku musiałam zakończyć karmienie piersią :/. Z jednej strony było mi przykro, z drugiej i tak miałam już bardzo mało mleka. Chłopcy już przywykli do siostry i trochę się uspokoili, ale nadal cały czas chcą ją głaskać i całować. Mamy już za sobą 2 wyjścia z całą trójką na obiad. Cieszę się że jakoś to wszystko ogarniamy
|
|
|
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Cytat:
A teraz jak karmię z obu cyców to robię tak, że najpierw jeden cyc pół godz. Po tym biorę na przewijak i zmieniam pampka... włączam karuzelę na 20 min. I po tym przystawiam do drugiego cyca... Lilka z drugiego cyca je tak z 20 do 30 minut. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
Elena moja jak rzuca sie przy cycu to zalaczam suszarke z tel. Od razu inaczej. No ale nie na wszystkich dziala..
|
#3977 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I dopiero dziś sobie uzmysłowiłam, że te karmienia są juz rzadsze, mały je szybko i łyka jak szalony a karmienie z godzinnego skróciło sie do kilku minut, w nocy też. nie ma juz wisicyca- nawet nie zauwazyłam, kiedy to się zmieniło , moje dziecie dorasta ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
, puszczamy tez z lapka, róznie jak leci.
|
||
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
No jal nie dziala to jabiorena rece i wszystkowgo innego probuje :-\ ech
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Tusią to ja wszystko sprawdzałam co i kiedy,jak ze skokami itp. a teraz ciągle zapominam a właśnie nie pamiętam kiedy zaczęła chwytać, chyba mam to w tej książce pamiątkowej o niej.Zosia też dzisiaj się wydarła nagle pod koniec kąpieli i wyła z 10 minut, a jej się takie coś nie zdarzało. Na szczęście przy piersi się uspokoiła ![]() Idź już katarze od Lilki i Zoni, a kysz!
|
|
#3980 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, ze Wam sie wszystko uklada A kp szkoda, no ale trudno, czasem nie ma wyjscia i juz---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
Ja pamietam u Poli dokladnie bo to bylo zaraz pred Wigilia
|
|||
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
Patrze wasze dzieci ida raz dwa w przod!moja dopiero co zaczela się usmiechac i patrzec na zabawki dluzej niz minute :-D
|
#3982 |
|
Zadomowienie
|
Ale moja też jakoś nie chętna do łapania
ale wszystko w swoim czasie mam nadzieję bo taka do przodu była a łapki puki co do buzi ja interesują Idźcie już nie dobre katary papa i dajcie spokój !!
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
Rano meldowałam, że kikut pępowinowy wisi na włosku... teraz melduję, że odpadł
A więc żegnaj ostatni wątkowy kikucie hahaha Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
#3984 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziecko mi ryczy od 17 z dwoma przerwami. Raz zasnela dokarmiona mm 10ml na rekach pol h i po przebudzeniu odrazu ryk i drugi raz jakies 25 mi ut w samochodzie. Nie wiem dlaczego ryczy, cyca nie chce, utli nie chce, lulania nie chce To sa te kolki???
|
|
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj brzuszek pomasowac w kierunku zgodnym z ruchem wskazowek zegara... albo suszarką brzuszek ogrzać. U mnie się nie sprawdziło, ale może u Ciebie pomoże. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#3986 |
|
Rozeznanie
|
Moze ten skok, tylko nie kolki
![]() tz uspil ja na wyciagu ide sie ogarnac i sprobujemy ja przeniesc. Jak nie wyjdzie to bedziemy masowac i suszarki tez sie nie zawacham uzyc Jesu jakie to straszne jak ona tak wyje |
|
|
|
#3987 |
|
Zadomowienie
|
Moja czasem godzinę wyje i mam dość serce pęka ale ona to chyba z nudów albo zmęczenia bo to tak kolo19 a co dopiero tyle czasu
tulę mocno oby to nie kolki
|
#3988 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ona zachowywała, nie wiem może nadal ma i moja koleżanka też zachowała ![]() Cytat:
na marcowkach wyczytałam, że trzeba dawać większą dawkę wit. K. Ktoś coś o tym wie? Że zmieniły się zalecenia w tej kwestii? |
|||
|
|
|
#3989 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ponad 10 km przeszłam Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę dziewczyny spia od 21 a ja zamiast tez odsypiac to oglądam serial ;D brawo ja
Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.

Nakarmiłam przed wyjściem o 11.20. Zjadł po powrocie o 14:30. Cały spacer spał jak trup 

. nie wiem, czemu on tak raptem zaczyna płakac i nie wiadomo o co mu chodzi
, bardzo mi się podoba