Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-02, 19:51   #3961
Aagaciorek
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
A on sam pierś puszcza i za godzinę znowu chce? Jak tak to ciężki przypadek. Jak nie robi kupy to bym go za każdym razem nie przebiegała.

miałam tak z lobuzem... Z czasem trochę przechodzi.

A to nie ja pytałam
Tak, sam puszcza piers, odwraca glowe, czasem zasypia z piersia w ustach... budzic go wtedy jak zasnie? A moze on chce sie do piersi przytulic tylko i wyciszyc, no nie wiem. Ale z drugiej strony to raczej glod go budzi, a nie chec przytulenia.
A pampersa nie zawsze zmieniam, czasem tylko zostawiam jak kupki nie ma
Stary 2016-04-02, 20:00   #3962
marciar7
Zakorzenienie

Ej kochane, mogr pic czerwona herbate?
Stary 2016-04-02, 20:04   #3963
Lola2828
Zadomowienie

A czemu by nie nie znam się ale chyba nie jest jakaś bardzo ostra
Stary 2016-04-02, 20:26   #3964
marciar7
Zakorzenienie

Wsu mie tak.. A nasiona chia?to niby szalwia hiszpańska. Dzis zjadlam puding a potem pomyslalam ze moze laktacje hamowac.
Stary 2016-04-02, 20:27   #3965
Lola2828
Zadomowienie

A co ma puding do laktacji ja się nie znam oświeć ciotka )
Stary 2016-04-02, 20:28   #3966
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
A co ma puding do laktacji ja się nie znam oświeć ciotka )
Puding z nasion chia. A one to nasiona szalwi hiszpańskiej :-D
Stary 2016-04-02, 20:29   #3967
Lola2828
Zadomowienie

Aaa dobra
Stary 2016-04-02, 20:33   #3968
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
O ja 3h?szok. A gdzie karmilas?nie moge sie doczekac az bedzie cieplo i bede w parku po prostu wyciagac cyca a w wozku przewijac i siedziec sobie na lawce czytac książkę ❤

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Ja nie mam czasu dzis wyksc ale ubrakam zosce czapke przykrylam i otworzylam drzwi balkonowe - bo balkonu nie mam haha ale chociaz niech tak sie wie trzy
cóż za idylliczna wizja też takie miewałam, razem ze mną moja koleżanka,która na spacerze nie mogła sobie usiąść, bo jak tylko przestała chodzić to młody się budził.No ale dzieci są różne;D

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Nigdzie Nakarmiłam przed wyjściem o 11.20. Zjadł po powrocie o 14:30. Cały spacer spał jak trup
Raz tylko jak najechałam z impetem na krawężnik to otworzył oczy, uśmiechnął się do mnie i odpłynął
u nas dzisiaj tak samo to wyglądało, prawie 3 godziny na spacerze przespane

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Twoj Bartus juz duzy chłopak wiec i ssie wydajniej. Juz następny level w ssaniu opanował to o krócej je

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Super ze Zosia współpracuje

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Moja ma codziennie drzemki około południa po 3-4h i tez nie je

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Ile wasze dzieci maja aktywności miedzy drzemkami? Moja ma prawie 7tyg i maks co moze wytrzymać to 2h bez snu ale zazwyczaj jest to jakieś 1-1.5h. I pozniej znowu drzemka. A spi tak po 45min-1h i raz dłużej 3-4h. Straszny z niej śpioch..

Umieram z żalu nad mymi chorymi dziewczynami jak patrzę na to słońce za okno..

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Lilka dostała od dziadka karuzelkę nad łóżeczko i potrafi sie w nia gapić nawet 40 min ale fajna jest, ja tez sie na nia gapie i Pola tez

Max 2 godziny.

Ej wy tę Lilkę hipnotyzujecie
Moja też potrafi się dłguo wpatrywać w karuzelkę, te światełka i zwierzaki w macie, czy w leżaczku TL. I wymachuje ciągle łapami i zaciesza. Nie wiem czy próbuje już łapać i to celowe, tak mi się wydaje,bo moje palce i zabawki jak jej daję też już próbuje chwytać

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Ej kochane, mogr pic czerwona herbate?
Możesz,ale nie za wiele (lub nie mieszać z kawą, czekoladą, colą itp.) bo jednak zawiera kofeinę i Zosia może byc niespokojna?

Najlepsza jest Roiboos- też dla ciężarnych i małych dzieci

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 20:43   #3969
lamia12344
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;amp;lt;3

Zuza śpi. Nie mogę uwierzyć w ten cud i oczekuje przykrego przebudzenia :-o Zuza spala w wózku 4 h dzisiaj... Ale w sumie to wszystko co dziś spala :/

Aktywność i niej od godziny do nawet 6-8 :|

Ja mamy podobne karuzelę, tyle że różową mała lubi pod nią leżeć, zaczyna gadać do zabawek, zdarzyło jej się zasnąć

U nas zaczyna się chyba kolejny skok.a problemy z zasypianiem i straszny wisicycek się z niej zrobił. Drzemka 5 minuti odstawia Samare dopoki cyc nie ruszy do akcji. I tak w kółko

Edytowane przez lamia12344
Czas edycji: 2016-04-02 o 20:52
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 20:44   #3970
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Twoj Bartus juz duzy chłopak wiec i ssie wydajniej. Juz następny level w ssaniu opanował to o krócej je

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Ile wasze dzieci maja aktywności miedzy drzemkami? Moja ma prawie 7tyg i maks co moze wytrzymać to 2h bez snu ale zazwyczaj jest to jakieś 1-1.5h. I pozniej znowu drzemka. A spi tak po 45min-1h i raz dłużej 3-4h. Straszny z niej śpioch..

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Lilka dostała od dziadka karuzelkę nad łóżeczko i potrafi sie w nia gapić nawet 40 min ale fajna jest, ja tez sie na nia gapie i Pola tez

U nas jest kilka drzemek w ciągu dnia 15minutowych, czasem się zdarzy, że godzinke pospi. Aktywny potrafi być z 5 godzin. Najdłużej spał ciągiem 3,5 godziny, w nocy.

Piękna karuzela!
Stary 2016-04-02, 21:01   #3971
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
cóż za idylliczna wizja też takie miewałam, razem ze mną moja koleżanka,która na spacerze nie mogła sobie usiąść, bo jak tylko przestała chodzić to młody się budził.No ale dzieci są różne;D

u nas dzisiaj tak samo to wyglądało, prawie 3 godziny na spacerze przespane

Max 2 godziny.

Ej wy tę Lilkę hipnotyzujecie

Moja też potrafi się dłguo wpatrywać w karuzelkę, te światełka i zwierzaki w macie, czy w leżaczku TL. I wymachuje ciągle łapami i zaciesza. Nie wiem czy próbuje już łapać i to celowe, tak mi się wydaje,bo moje palce i zabawki jak jej daję też już próbuje chwytać

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Możesz,ale nie za wiele (lub nie mieszać z kawą, czekoladą, colą itp.) bo jednak zawiera kofeinę i Zosia może byc niespokojna?

Najlepsza jest Roiboos- też dla ciężarnych i małych dzieci

Roibos jest super wlasnie pisałam tu kiedys o niej w ciazy jeszcze jak przez przypadek odkryłam nie znałam jej wczesnej!

Mysle ze Zosia spokojnie juz moze łapać ja pamietam jak Pola na równe 2 miesiące na macie zaczęła łapać wiszące maskotki a Zosia juz prawie 2 miesiące ma jakby nie było

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Zuza śpi. Nie mogę uwierzyć w ten cud i oczekuje przykrego przebudzenia :-o Zuza spala w wózku 4 h dzisiaj... Ale w sumie to wszystko co dziś spala :/

Aktywność i niej od godziny do nawet 6-8 :|

Ja mamy podobne karuzelę, tyle że różową mała lubi pod nią leżeć, zaczyna gadać do zabawek, zdarzyło jej się zasnąć

U nas zaczyna się chyba kolejny skok.a problemy z zasypianiem i straszny wisicycek się z niej zrobił. Drzemka 5 minuti odstawia Samare dopoki cyc nie ruszy do akcji. I tak w kółko

Moja ma problemu z zasypianiem od ostatniego skoku. Tzn nie problemy moze ale nie potrafi sama zasnac. Wczesniej sie ja kładło i odlatywała a teraz albo suszarka albo cyc albo bujanie - bez interakcji tylko sie zlosci

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

To widze ze z ta aktywnością bardzo roznie. Ale sa i takie mało wytrzymałe dzieci jak moje wiec dobrze

Jeeeeju jaki popis dało moje nie płaczące nigdy dziecko ;D wyla w niebogłosy chyba z 10 min. W tym wyciu ja umyłam na szybko i jedzenie a ta dalej ze noe i rzuca sie. Wzięłam do odbicia to jak odbiła to az jej rzyg poleciał i od razu cisza spokoj je spokojnie i w mig zasnela.. I chyba zwymiotowała troche wydzielina z nosa ktora jakby nie było ładuje w żołądku bo tak to wyglądało.. Niech ten pieprzony katar juz idzie w sina dal od nas

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 21:16   #3972
Elena_22
Wtajemniczenie

Dobry wieczór!
nie uwierzycie kto nas wczoraj odwiedził?
Samara!
Nie dość, ze słabo spał w dzień, to wieczorem wprawdzie zasnął jak zwykle o 19ej, ale na godzinkę tylko . A potem oczy jak piątaki i oglądanie świata nocą- tyle dobrego,że nie płakał. Poniewaz chcielismy, żeby w końcu usnął chwyciliśmy się ostatniej deski ratunku- wpakowaliśmy małego do wózka i po kilku kursach po przedpokoju mały padł - o 23ej!
w nocy dwie pobudki, ale jedna z marudzeniem a druga z krótkim jedzeniem .

Dzis za to do 16ej dziecko-anioł, tylko spał, dwa razy zjadł w kilka minut i dalej w kimę. Ogarnęłam całą chałupę, ugotowałam rosołek i poszliśmy na spacerek i do sklepu po makaron . Cały spacer przespał, po powrocie również, potem trochę aktywności ale i popłakiwanie . nie wiem, czemu on tak raptem zaczyna płakac i nie wiadomo o co mu chodzi i to trwa kilka sekund, do minuty .
teraz spi, ale dokarmiony mm

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Ja super karuzelka , bardzo mi się podoba .

Jeśli mowa o kp, ja to straaasznie lubię , te oczka jak patrzy na mnie albo gmera łapkami przy cycu- jest taki słodki, ze zwariować można, no zakochałam się w moim synku ma maxa .
I moze to głupie, ale przykro mi, jak nie chce łapać cyca, tylko się rzuca, szarpie, wypluwa i walczy- a to zdarza sie co dziennie, choc na szczęście nie przy każdym karmieniu.
Chcę karmić jak najdłuzej i już!
Tylko co mam robić, jak mały nie chce ssać i wyje i to tak, ze aż sinieje , tzn. jak go zmusić do jedzenia? uspokajanie nie pomaga, bo jak sie wyciszy i znów przystawiam, to znów takie jazdy . Co robię źle?
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 21:18   #3973
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Fantastyczna karuzela moja potrafiła rekordowo 12 h aktywności ale tak w ciągu dnia potrafi 5-6 h i potem drzemka 3 h i znowu
U mojej małej świnki rekord to 14h bez snu.

A tak standardowo pomiędzy 13 a 2 w nocy zdarzy jej się zasnąć raz na 2-3h... czasem robi sobie drugą drzemkę na pół godziny - maks.godzinę... więc moja chyba jest nad wyraz aktywna. I trzeba ją zabawiać... troche poleży z gołą pupą i gapi się na karuzele - tak 20 min. Raz leżała 40 min. Trochę poleży w bujaczku... ale wibracja to mało... trzeba bujać. A najlepiej u mamy na kolanach leżeć haha

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 21:21   #3974
Caramel 85
Rozeznanie

Paulinka jest aktywna najczęściej 1,5-2h między drzemkami, w nocy jej max spania ciągiem to 7,5h, najczęściej robi już tylko jedną pobudkę na karmienie w nocy.

ja
śliczna ta karuzela, jaka to firma?

Długo się nie odzywałam, więc mam nadzieję że mnie pamiętacie od porodu dosłownie stale chorowałam, w końcu przy drugim z kolei antybiotyku musiałam zakończyć karmienie piersią :/. Z jednej strony było mi przykro, z drugiej i tak miałam już bardzo mało mleka. Chłopcy już przywykli do siostry i trochę się uspokoili, ale nadal cały czas chcą ją głaskać i całować. Mamy już za sobą 2 wyjścia z całą trójką na obiad. Cieszę się że jakoś to wszystko ogarniamy
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 21:26   #3975
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
Tak, sam puszcza piers, odwraca glowe, czasem zasypia z piersia w ustach... budzic go wtedy jak zasnie? A moze on chce sie do piersi przytulic tylko i wyciszyc, no nie wiem. Ale z drugiej strony to raczej glod go budzi, a nie chec przytulenia.
A pampersa nie zawsze zmieniam, czasem tylko zostawiam jak kupki nie ma
Jak moja przestaje ssać i przysypia tylko ciumkając to ja ją smyram pod brudką albo głaskam po pleckach i z reguły zaczyna znowu jeść.
A teraz jak karmię z obu cyców to robię tak, że najpierw jeden cyc pół godz. Po tym biorę na przewijak i zmieniam pampka... włączam karuzelę na 20 min. I po tym przystawiam do drugiego cyca... Lilka z drugiego cyca je tak z 20 do 30 minut.

Stary 2016-04-02, 21:28   #3976
marciar7
Zakorzenienie

Elena moja jak rzuca sie przy cycu to zalaczam suszarke z tel. Od razu inaczej. No ale nie na wszystkich dziala..
Stary 2016-04-02, 21:35   #3977
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Jak moja przestaje ssać i przysypia tylko ciumkając to ja ją smyram pod brudką albo głaskam po pleckach i z reguły zaczyna znowu jeść.
A teraz jak karmię z obu cyców to robię tak, że najpierw jeden cyc pół godz. Po tym biorę na przewijak i zmieniam pampka... włączam karuzelę na 20 min. I po tym przystawiam do drugiego cyca... Lilka z drugiego cyca je tak z 20 do 30 minut.

Ja jakoś mało analizowałam, ile u nas karmień, jak długo mały je z cyca itd.
I dopiero dziś sobie uzmysłowiłam, że te karmienia są juz rzadsze, mały je szybko i łyka jak szalony a karmienie z godzinnego skróciło sie do kilku minut, w nocy też. nie ma juz wisicyca- nawet nie zauwazyłam, kiedy to się zmieniło , moje dziecie dorasta

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Elena moja jak rzuca sie przy cycu to zalaczam suszarke z tel. Od razu inaczej. No ale nie na wszystkich dziala..
też tak robimy, ale w ekstemalnych przypadkach nie działa- wczoraj padła nam prawdziwa suszarka od tego włączania, ale dzis maż pogmeral i naprawił , puszczamy tez z lapka, róznie jak leci.
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 21:39   #3978
marciar7
Zakorzenienie

No jal nie dziala to jabiorena rece i wszystkowgo innego probuje :-\ ech
Stary 2016-04-02, 22:21   #3979
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Roibos jest super wlasnie pisałam tu kiedys o niej w ciazy jeszcze jak przez przypadek odkryłam nie znałam jej wczesnej!

Mysle ze Zosia spokojnie juz moze łapać ja pamietam jak Pola na równe 2 miesiące na macie zaczęła łapać wiszące maskotki a Zosia juz prawie 2 miesiące ma jakby nie było

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Moja ma problemu z zasypianiem od ostatniego skoku. Tzn nie problemy moze ale nie potrafi sama zasnac. Wczesniej sie ja kładło i odlatywała a teraz albo suszarka albo cyc albo bujanie - bez interakcji tylko sie zlosci

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

To widze ze z ta aktywnością bardzo roznie. Ale sa i takie mało wytrzymałe dzieci jak moje wiec dobrze

Jeeeeju jaki popis dało moje nie płaczące nigdy dziecko ;D wyla w niebogłosy chyba z 10 min. W tym wyciu ja umyłam na szybko i jedzenie a ta dalej ze noe i rzuca sie. Wzięłam do odbicia to jak odbiła to az jej rzyg poleciał i od razu cisza spokoj je spokojnie i w mig zasnela.. I chyba zwymiotowała troche wydzielina z nosa ktora jakby nie było ładuje w żołądku bo tak to wyglądało.. Niech ten pieprzony katar juz idzie w sina dal od nas

No widzisz Z Tusią to ja wszystko sprawdzałam co i kiedy,jak ze skokami itp. a teraz ciągle zapominam a właśnie nie pamiętam kiedy zaczęła chwytać, chyba mam to w tej książce pamiątkowej o niej.

Zosia też dzisiaj się wydarła nagle pod koniec kąpieli i wyła z 10 minut, a jej się takie coś nie zdarzało. Na szczęście przy piersi się uspokoiła

Idź już katarze od Lilki i Zoni, a kysz!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 22:40   #3980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość
Paulinka jest aktywna najczęściej 1,5-2h między drzemkami, w nocy jej max spania ciągiem to 7,5h, najczęściej robi już tylko jedną pobudkę na karmienie w nocy.

ja
śliczna ta karuzela, jaka to firma?

Długo się nie odzywałam, więc mam nadzieję że mnie pamiętacie od porodu dosłownie stale chorowałam, w końcu przy drugim z kolei antybiotyku musiałam zakończyć karmienie piersią :/. Z jednej strony było mi przykro, z drugiej i tak miałam już bardzo mało mleka. Chłopcy już przywykli do siostry i trochę się uspokoili, ale nadal cały czas chcą ją głaskać i całować. Mamy już za sobą 2 wyjścia z całą trójką na obiad. Cieszę się że jakoś to wszystko ogarniamy
Chyba tiny love, kurka sprawdzic musze bo to prezent i nawet nie pamietam
Super, ze Wam sie wszystko uklada A kp szkoda, no ale trudno, czasem nie ma wyjscia i juz

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Ja tak samo ale na szczescie to sie rzadko zdarza. Najczesciej jak sama jest glodna i chce jej sie bardzo spac w jednym momencie i wtedy nie ogarnia czy ma jesc czy spac

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
No widzisz Z Tusią to ja wszystko sprawdzałam co i kiedy,jak ze skokami itp. a teraz ciągle zapominam a właśnie nie pamiętam kiedy zaczęła chwytać, chyba mam to w tej książce pamiątkowej o niej.

Zosia też dzisiaj się wydarła nagle pod koniec kąpieli i wyła z 10 minut, a jej się takie coś nie zdarzało. Na szczęście przy piersi się uspokoiła

Idź już katarze od Lilki i Zoni, a kysz!
Amen!

Ja pamietam u Poli dokladnie bo to bylo zaraz pred Wigilia
Stary 2016-04-02, 23:09   #3981
marciar7
Zakorzenienie

Patrze wasze dzieci ida raz dwa w przod!moja dopiero co zaczela się usmiechac i patrzec na zabawki dluzej niz minute :-D
Stary 2016-04-02, 23:26   #3982
Lola2828
Zadomowienie

Ale moja też jakoś nie chętna do łapania ale wszystko w swoim czasie mam nadzieję bo taka do przodu była a łapki puki co do buzi ja interesują Idźcie już nie dobre katary papa i dajcie spokój !!
Stary 2016-04-02, 23:37   #3983
Aninis
Zakorzenienie

Rano meldowałam, że kikut pępowinowy wisi na włosku... teraz melduję, że odpadł
A więc żegnaj ostatni wątkowy kikucie hahaha

Stary 2016-04-02, 23:38   #3984
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
Nom, zawsze jestem przygotowana. Cycków nigdy nie zostawiam w domu

A tak serio, to albo bym weszła gdzieś, do jakiegoś lokalu nawet, albo wóciła do domu szybciej, jakbym już bliżej byla
Ja tez cycki zawsze przy sobie

Dziecko mi ryczy od 17 z dwoma przerwami. Raz zasnela dokarmiona mm 10ml na rekach pol h i po przebudzeniu odrazu ryk i drugi raz jakies 25 mi ut w samochodzie. Nie wiem dlaczego ryczy, cyca nie chce, utli nie chce, lulania nie chce To sa te kolki???
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-02, 23:42   #3985
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość

Dziecko mi ryczy od 17 z dwoma przerwami. Raz zasnela dokarmiona mm 10ml na rekach pol h i po przebudzeniu odrazu ryk i drugi raz jakies 25 mi ut w samochodzie. Nie wiem dlaczego ryczy, cyca nie chce, utli nie chce, lulania nie chce To sa te kolki???
Albo kolki albo skok rozwojowy.
Spróbuj brzuszek pomasowac w kierunku zgodnym z ruchem wskazowek zegara... albo suszarką brzuszek ogrzać.
U mnie się nie sprawdziło, ale może u Ciebie pomoże.

Stary 2016-04-02, 23:55   #3986
siasia13
Rozeznanie

Moze ten skok, tylko nie kolki
tz uspil ja na wyciagu ide sie ogarnac i sprobujemy ja przeniesc. Jak nie wyjdzie to bedziemy masowac i suszarki tez sie nie zawacham uzyc Jesu jakie to straszne jak ona tak wyje
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-03, 00:02   #3987
Lola2828
Zadomowienie

Moja czasem godzinę wyje i mam dość serce pęka ale ona to chyba z nudów albo zmęczenia bo to tak kolo19 a co dopiero tyle czasu tulę mocno oby to nie kolki
Stary 2016-04-03, 00:02   #3988
wykalacka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &lt;3

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Ja jakoś mało analizowałam, ile u nas karmień, jak długo mały je z cyca itd.
I dopiero dziś sobie uzmysłowiłam, że te karmienia są juz rzadsze, mały je szybko i łyka jak szalony a karmienie z godzinnego skróciło sie do kilku minut, w nocy też. nie ma juz wisicyca- nawet nie zauwazyłam, kiedy to się zmieniło , moje dziecie dorasta [COLOR="Silver"]
odpukać u nas też ostatnio karmienie yrwa max 15 min
Cytat:
.
To gratulacje! Zachowałyście kikuty na pamiątkę? Tesciowa mi się pytala, a ja oczywiście że nie bo ro obrzydliwe wg mnie a ona zachowywała, nie wiem może nadal ma i moja koleżanka też zachowała
Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Juz za późno żeby zaczęły się kolki. U mnie była wczoraj położna i tak powiedziała, że jak do tej pory się nie pojawiły to już się nie pojawią.

na marcowkach wyczytałam, że trzeba dawać większą dawkę wit. K. Ktoś coś o tym wie? Że zmieniły się zalecenia w tej kwestii?
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-03, 00:31   #3989
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
My dziś 3 godziny się szwędaliśmy na spacerku. 20 stopni mamy
Poszliśmy od razu do lokalu i wybraliśmy amciu na chrzest.

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Na waszym etapie tez nas wzdęcia męczyły Masaże brzuszka, rowerki nózkami, ciepło na brzuś + Espumisan i przeszło. Teraz wali piardy jak karabin maszynowy Unormuje się z czasem
my tez dziś tyle na spacerku tak ciepło było ponad 10 km przeszłam
Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
My właśnie po spacerku 1.5h tylko mały prawie nie spał przez te wzdęcia - tak mi go żal
masz termoforek ?
Cytat:
Nom, zawsze jestem przygotowana. Cycków nigdy nie zostawiam w domu

A tak serio, to albo bym weszła gdzieś, do jakiegoś lokalu nawet, albo wóciła do domu szybciej, jakbym już bliżej byla
bez cycków ani rusz z domu
Cytat:

ale fajne karuzelka
Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór!
nie uwierzycie kto nas wczoraj odwiedził?
Samara!
Nie dość, ze słabo spał w dzień, to wieczorem wprawdzie zasnął jak zwykle o 19ej, ale na godzinkę tylko . A potem oczy jak piątaki i oglądanie świata nocą- tyle dobrego,że nie płakał. Poniewaz chcielismy, żeby w końcu usnął chwyciliśmy się ostatniej deski ratunku- wpakowaliśmy małego do wózka i po kilku kursach po przedpokoju mały padł - o 23ej!
w nocy dwie pobudki, ale jedna z marudzeniem a druga z krótkim jedzeniem .

Dzis za to do 16ej dziecko-anioł, tylko spał, dwa razy zjadł w kilka minut i dalej w kimę. Ogarnęłam całą chałupę, ugotowałam rosołek i poszliśmy na spacerek i do sklepu po makaron . Cały spacer przespał, po powrocie również, potem trochę aktywności ale i popłakiwanie . nie wiem, czemu on tak raptem zaczyna płakac i nie wiadomo o co mu chodzi i to trwa kilka sekund, do minuty .
teraz spi, ale dokarmiony mm

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Ja super karuzelka , bardzo mi się podoba .

Jeśli mowa o kp, ja to straaasznie lubię , te oczka jak patrzy na mnie albo gmera łapkami przy cycu- jest taki słodki, ze zwariować można, no zakochałam się w moim synku ma maxa .
I moze to głupie, ale przykro mi, jak nie chce łapać cyca, tylko się rzuca, szarpie, wypluwa i walczy- a to zdarza sie co dziennie, choc na szczęście nie przy każdym karmieniu.
Chcę karmić jak najdłuzej i już!
Tylko co mam robić, jak mały nie chce ssać i wyje i to tak, ze aż sinieje , tzn. jak go zmusić do jedzenia? uspokajanie nie pomaga, bo jak sie wyciszy i znów przystawiam, to znów takie jazdy . Co robię źle?
Cytat:

mój jeszcze tak śmiesznie zerka spod byka jakby kątem oka sprawdza chyba czy patrzę zabawne to jest

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-03, 00:41   #3990
Zakorzenienie

Kurczę dziewczyny spia od 21 a ja zamiast tez odsypiac to oglądam serial ;D brawo ja

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości