|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Cytat:
Ja już nie podaję delicolu łyżeczką, tylko po kropelce prosto z butelki, bo taka kropelka nawet jak źle wpadnie, to łatwo odkaszlnąć. ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Moja mała świnka ![]() Jak myślicie jaki będzie miała kolor oczu? Ja mam brązowe, tż szare liczę na oczy po tż.Jakby miała mieć po mnie, to już by raczej ten brąz przebijał co? |
|
|
|
|
#4022 |
|
Rozeznanie
|
Aninis z tymi oczami to roznie bywa. Ja mam oczy zielone, tz brazowe a moja M niebieskie
we wszystkich kalkulatorach wychodzilo mi ze na ponad 50% bedzie miala brazowe, ponad 30% ze zielone i 11% ze niebieskie i co? Niebieskie. A *J ma narazie takie granatowe i tez watpie zeby byly brazowe bo tak jak mowisz juz by chyba bylo widac. Jak znam nasze szczescie to druga tez bedzie miala noebieskie ![]() Wrocilismy ze spaceru, stopy mnie pala i doopa mnie boli Bo mi sie zachcicialo przedwczoraj przysiady robic kolyszac J w wozku i mam takie zakwasy, ze hej
|
|
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
Marcia
Nie przejmuj się ![]() Każdemu możecie zdarzyć. Ja wróciłam ze spaceru - 3 godziny lazilismy . Na krótki rękawek chodziłam )Tak ciepło się zrobiło
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko jest antyspacerowe i antysamochodowe... nie śpi ani tu, ani tu... Wczoraj pojechałam z łobuzem na zakupy, a tż wziął Lusie na spacer, zasneła jak wjechał do domu
i spała mu 3h Dziś rano wracał z syreną, wziął przebraną, nakarmioną, odbitą, ale marudzącą, myślał, ze zaśnie... po 10 min wrócił z syreną Po południu zrobiliśmy podejście nr 2, ale najpierw ją uśpilismy... 15 min i włączyła syrenę, po wejściu do domu błoga cisza i się do nas śmieje Kurde 150km potrafi przejechać nie śpiąć Upiekłam z łobuzem muffinki czekoladowe, zaraz zobaczymy czy da się bez mleka coś takiego zrobić ![]() edit wystygły, są dobre, więc daje przepis dla bezmlecznych ![]() http://dorota.in/muffiny-czekoladowe/ Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2016-04-03 o 19:03 |
|
|
|
#4025 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Aninis graty z powodu kikuta
![]() Marta Ty się nie przejmuj każda z nas popełnia błędy. Szczególnie w stresie gdy dziecko płacze. Aninis co do oczu mojej siostrze "zbrazowialy" jak miała 6 miesięcy dopiero. Ja też brązowe oczy a tż zielone a ma ciemnoniebieskie Hania. A nikogo w rodzinie z niebieskimi nie ma. Ja ciagke walczę z laktacja i ciagle jest źle i z okiem Hani
|
#4026 |
|
Zadomowienie
|
Paula super że spacer udany odżyłaś troszkę
Marta każdej z nas może to się zdarzyć to nie twoja wina super mama jesteś Figa podziwiam z tymi wypiekami może Lusia jeszcze pokocha spacery jak można nie lubić musi do nich dorosnąć ) Esor walcz walcz o laktacje będzie dobrze Biedna Hanusia z tym oczkiem kiedy do okulisty się wybieracie bo coś chyba pisalas ?
|
#4027 |
|
Rozeznanie
|
Ja
dzięki za info! Zdrówka!Marciar każdemu może się zdarzyć. A przy dzieciach takie rzeczy się zdarzają, nie ma się co załamywać. Aninis, Siasia nie widzę fotki. To może być różnie, ja np mam ciemnobrązowe, tż zielone, najstarszy synek ciemnobrązowe po mnie, średniak szaro błękitne, a Paulinka najpierw bardziej zielone, teraz niebieskie. To się chyba może zmieniać do 6 miesiąca życia, albo i dłużej. Ale najstarszy syn od urodzenia miał prawie czarne oczy, nigdy nie miał niebieskich. Figa jakbym czytała o moim Witku W aucie płacz, w wózku było cacy dopóki jechał, jak tylko się zatrzymał od razu płacz Ale u nas niechęć do auta wynikała z tego że było mu niewygodnie w foteliku. Przez kolki nauczył się spania na brzuchu i tylko w takiej pozycji chciał spać, a w foteliku wiadomo musiał na plecach. Na szczęście to wszystko się zmieniło z czasem ![]() U nas też tak było dziś pięknie, że pół dnia spędziliśmy na dworze
|
|
|
|
#4028 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas dzis było tak ciepło i pięknie, że az nie chciało się siedzieć w domku, już są na drzewach pierwsze listki
Milek dzis cały dzień grzeczny, spał dużo, cały spacerek jak dotąd przesypia- bardzo sie z tego ciesze, bo z K. było tak jak u ciebie Figa, wycie i tyle. Pomagało jedynie wkładanie tel. do wózka i musiało lecieć "Poker face" Lady Gagi . potem sie unormowało i polubiła spacery a ja za to znienawidziłam Gagę, choć nigdy nie przepadałam .Oby jutro tak było jak dzisiaj , bo troszkę sobie roboty zaplanowałam- pozmieniać pościele, zrobic ruskie pierogi i z kapustą i grzybami (częśc chcę mrozić), ugotowac jakąś zupkę i rogaliki upiec . No i pranie jak zwykle.Jeśli jednak synio będzie miał inne plany, dostosuję się do niego .
|
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem dziewczyny ale jedbak się tal przestraszylam :-( od tamtej pory Zosia mocno nie w humorze mam nadzieję ze nicjej iejest. Teraz ja probuje uspac.
U mnie ze spacerami tak jal u figi. Wyjscie. Chwila spaceeru i syrena.. W samochodzie chociaż spi. Jutro i wt zaliczenia. Jej aby pozaliczac i czas na organizaje chrzcin a potem wesela..
|
#4030 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba tez dobre jest karmi. Ja wczoraj kupiłam, dziś skończyłam pić- pije po troszkę, bo mi nie smakuje i szybko znów nie spróbuję, ale któras z dziewczyn mówiła, ze pije na laktacje.A jak się nie uda, to się nie przejmuj. Wykarmisz mm, najwazniejsza jesteś Ty i Hani, zebyście obie były szczęśliwe. Z oczkiem będziesz szła do okulisty? ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
Nie chcieliście łączyć chrzcin z weselem? Niektórzy tak robią. |
|||
|
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcielismy tyle czekac z chrzcibnami. Wesele we wrzesniu dopiero.. Jakos dla mnie to za pozno.. ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Esor kup ten femaltiker i pij. I laktator. Moze sie uda moze masz kryzys laktacyjny. Ktory to tydzien?
|
|
#4032 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie chwile są cudowne ![]() Cytat:
Cytat:
lekko nie masz sama cały dzień a mała jest absorbująca...oby szybciej do lepszej pogody to spacery będą non stop Cytat:
Cytat:
jak już rozchodzę to jest ok ale zanim to nastąpi to masakra Cytat:
Mamusie a te kryzysy laktacyjne to są jakoś w konkretnych tyg?
Edytowane przez kaaasi Czas edycji: 2016-04-03 o 22:02 |
||||||
|
|
|
#4033 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, na wszelki wypadek będę trzymac kciuki Tyle też bym nie czekała , w tym tygo dniu dzwoniłam do ksiedza i potwierdziłam datę, a dzisiaj mąż zapisał. i już mam chrzestnego
|
|
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
Moja wredna samara wije się przy każdej butelce
![]() Co za dziwne dziecko - inne by się cieszyło ze butle dostało. . A jak daje do piersi to minuta i ryk pluje ja i nie chce jeść . Chyba zostaje mi sonda tylko
|
#4035 |
|
Zadomowienie
|
A może smoczek nie tego ? Skończyła już 2 miesiące ja już mojej zmieniłam bo był wrzask ktoś mi tu podpowiedział i spokój teraz ... A wymiotuje po tym aptamilu ??
|
#4036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wzruszyłam sie , bo sa juz mamusie grudniowe 2016, przeczytałam ich kilka pierwszych postów i zatęskniłam za tymi ciążowymi chwilami- test ciązowy, beta, pierwsza wizyta, usg... objawy ciązy... Ach, aż łezka mi sie w oku zakręciła, niedawno u nas tak było a jeszcze trochę i przejdziemy na odchowalnię .Kaaasi, ja się nie orientuję, bo u mnie prawie co dzień musze dac mm, ale różnie, raz 30 ml, raz 60 i to nie po każdym karmieniu, czasem jak zje z obu i wyje. Wychodzi tak raz dziennie. A chciałabym wcale nie dawać mm .Staram sie o tym nie mysleć, bo te "kryzysy" moga siedzieć w mojej głowie. |
|
|
|
|
#4037 |
|
Zadomowienie
|
MarciaR stresu sie najadlas, ale najwazniejsze, ze nic sie nie stalo koniec koncow!
Figa, nie jestes sama, u nas tez ze spacerami roznie! Dzis akurat nie bylismy, bo pogoda paskudna. Paula, super ze juz w krotkim chodzilas, zazdro! Ja wczoraj w kurtce zimowej, masakra. U nas klimat morski i pi.dzi strasznie nawet jak sloneczko swieci. Elena, wow, ambitne plany na jutro! A bedziesz sama w domu, czy masz jakas pomoc, ze tyle zamierzasz zdzialac? Z moim szkrabem by to nie przeszlo ![]() U nas fajny wieczor, Artus byl w humorze, tz go uspal, oby w nocy bylo ok, a nie tak jak ostatnio. Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
#4038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja byłam taka mądra , dawałam małemu butlę a on wył i nie chciał jeść ,a w cycu juz nie było, bo zjedzone- nie czaiłam o co mu chodzi, kiedy wcześniej dobrze jadł, dopiero pogłówkowałam i zmieniłam smoczek z 0m+ na 1m+. I było ok.
|
|
|
|
|
#4039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dzieki za kciuki :-* Cytat:
Kasia kryzysy sa Chyba w 3, tyg potem chyba 6 i 9. 3 miesiacu i 9 tak czytalam. Ja miałam je razem ze skokami. Teraz tez i sprawdza sie bo jutro 9 tyg konczy Wlasnie.. Uspalan ja jak zwykle w lozku przy. Cycu.. Odlozylam poszlam sie myc slysze juz jeczy. Tz zalaczyl jej suszarkę z tel i spi ale woerci sie.. Aby nie budzika sie znow co h.. :-\
|
|
#4040 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Będę sama, ale jeśli mały będzie spał tak jak dzis, to nawet bede miała czas na leżenie, ale róznie to bywa z tym jego spaniem, wiec nie zakładam na 100%, ze się uda .Robota nie ucieknie, wole z moim bablem poprzebywać, chyba, ze uśnie na dłuzej, to wtedy porobię.Teraz M. je krócej, nawet w kilka min. do kilkunastu i to z jednego cyca się potrafi najeśc, i nie częsciej niż 3 godz.- nie ma juz wisicyca, przynajniej na razie , bo z dzieciakami róznie bywa, moze mu się odwidzieć.---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
ja juz się żegnam na dzis, idę się myć i spac, niedługo pewnie bedzie pierwsze cycanie nocne
|
||
|
|
|
#4041 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie że każdy ma gorszy dzień ale staram się jakoś o tym nie myśleć najczęściej kładę się odpocząć i jest lepiej grunt to się nie poddawać powinnam iść spać ale małe spa sobie urządzam bo w dzień nie będzie kiedy pierwszy raz maluje paznokcie od czasu porodu ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez zmykam do lozka mozd Zoska da chwilę ;-) obyyyyy. Dobranoc mamuski moze sie odezwe znad cyca;-)
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
Pocieszylyscie mnie, że nie tylko Lusia antyspacerowa
Mam nadzieję, że jej to szybko minie, bo bym lobuza że szkoły pieszo odbierala, a tak to aż strach....---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Kasia ja już powoli celuje w staniki na dłuższą chwilę
|
|
|
|
#4044 |
|
Zadomowienie
|
Kasia gratuluje pierwszych uśmiechów
ja to się tak śmieje z mojej gaduły to ona jeszcze bardziej jakby się zapowietrzyć miała Martuś kciuki dla ciebie choć pewnie są zbędę zdolniachooo Agaciorek przybijam piątke z wy-pi-zd-o-wa- u nas jak ciepło to święto lasu
|
#4045 | |||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i jest poprawa, ale ciągle słabo. Kupię ten Femaltiker jutro Marciar jutro, w pon, Hania kończy 6 tygodni. A to karmi orientuje się któraś czy musi być to karmelowe? Nienawidzę karmelu i ledwo mi to przez gardło przechodzi, za to to zurawinowe jest znosne. Marta powodzenia na zaliczeniach. Elena Tobie w realizacji planów na jutro ![]() Paula Tobie w walce z karmieniem i laktacja. Figa nie martw się o spacery, na bank mała Ci je polubi Może musi się stać troszkę bardziej świadoma żeby dostrzec pozytywy spaceru? A na razi ereaguje czymś typu strach?---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- A co do oczka zadzwonię jutro do szpitala okulistycznego czy przyjmą mnie tak o czy że skierowanie od pediatry i kiedy bo się pogarsza mocno wiem ze jej to nie boli ale wygląda jakby cały czas plakala A jak nie to na bank w tym tyg jak się uda to prywatnie
|
|
#4046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba to już ten czas na nowy ciuch na mleczarnie ![]() Cytat:
7 tyg to trwało i w końcu matka się doczekała a gadu la z niego chyba po mamusi drze się i macha łapkami na potęgę szczególnie nad ranem o 5 lubi sobie monolog walnąć Esor a pijesz wodę niegazowana ? Może za mało płynów u mnie samej wody idzie jakieś 3 l plus inne płyny a laktator coś daje ?
|
|
#4047 |
|
Zadomowienie
|
Esor smak nie ma znaczenia chodzi o ten słód jęczmienny
on jest właśnie w tym felmatiker czy jak to się pisze
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
Esor to bh sie zgadzalo na kryzys... Powodzenia :-*
Po 4h obudzila sie księżniczka. Miala kupe zieloba a potem trzasnela ze sluzem eh.. Poddaje sie co do tych kup. Odłożyłam ja do lozeczka czego dluugo juz nie robilam. Ciekawe czy pospi. Ide spac dalej :-*
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja się melduje z nad laktatora ![]() 0 wczoraj ja też przystawiłam i coś ruszyło chyba ' bo ten pusty cyc nawet urósł ![]() Mam nadzieje ze w tym tyg się unormuje wszystko ![]() W week przylatuje siostra tż z mężem ![]() To om wcisne mijke a co
|
|
#4050 |
|
Zadomowienie
|
Marcia i co, pospala Zosia w lozeczku? Artus ostatnio polowe nocy przesypia u siebie, a drugie pol.z nami w lozku.
Paula, fajnie ze przyjada, odetchniesz troche ![]() Kasia, gratki, takie swiadome usmiechy to cos pieknego! Ja tez sie rozgladam za dobrym karmnikiem, najlepiej z fiszbinami taki nie za cienki,zeby wkladek laktacyjnych nie bylo widac. U nas byly 2 pobudki na jedzenie, ale co z tego i tak sie nie wyspalam, bo maly wiercil sie, kwekal i plakal w takim jakby polsnie. Dopiero wziecie na rece pomagalo.. Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.

liczę na oczy po tż.
we wszystkich kalkulatorach wychodzilo mi ze na ponad 50% bedzie miala brazowe, ponad 30% ze zielone i 11% ze niebieskie i co? Niebieskie. A *J ma narazie takie granatowe i tez watpie zeby byly brazowe bo tak jak mowisz juz by chyba bylo widac. Jak znam nasze szczescie to druga tez bedzie miala noebieskie 

)
i z okiem Hani
musi do nich dorosnąć 

, bo troszkę sobie roboty zaplanowałam- pozmieniać pościele, zrobic ruskie pierogi i z kapustą i grzybami (częśc chcę mrozić), ugotowac jakąś zupkę i rogaliki upiec 
.