|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
Np każą rodzić niepełnosprawnę dziecko ale potem nikt nie powie co mają tacy rodzice zrobić... Rzucić pracę i się opiekować? A żyć to za co? A co ze szczęściem? A to dziecko? Co to za ku... fałszywy humanitaryzm! Wrrr aż mnie poniosło.
|
|||
|
|
|
#4562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się co do aborcji nie powinnam wypowiadać, bo pewnie jedyna na wątku będę z takim zdaniem. Ja bym się nigdy nie zdecydowała na aborcję bo dziecko chore albo z gwałtu. Wiadomo, nie chcę się o tym przekonywać. Wierzę, że Bóg nie zsyłałby mi chorego dziecka gdybym nie dała sobie rady. Ale wiadomo, mam nadzieję, że będzie zdrowe. Mnie przewiało w piątek i dziś ledwo żyłam, jeszcze migrena... Cytat:
![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4564 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
jak będzie trzeba to wyjdzmy na ulicę! Nie możemy dać się zniewolic czarnej mafii i małemu dyktatorkowi! Mówię Wam, że ja autentycznie jestem przerażona...
|
|
|
|
|
#4565 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- różyczka, - toxoplazmoza, - tężec, - jeśli byłaś szczepiona ponad 10 lat temu, ja się musiałam doszczepić, - żółtaczka - to na wypadek jakichkolwiek zabiegów, żeby nie szczepić się w ciąży, - grupa krwi - tak samo - szpital wymaga do przyjęcia, ale to można nawet w ciąży, - TSH, - dentysta - zęby co prawda można leczyć, ale zdaje się, że nie można czyścić i znieczulać. Morfologię i ob miałam świeże, to nie było problemu. Zawsze też wychodzą dodatkowe sprawy, jeśli masz coś, co wymaga sprawdzenia przed ciążą, ale o tym pewnie sama wiesz. U mnie to był kamień nerkowy, ale byłam w trakcie leczenia. Dodatkowo przy podejrzeniu ciąży miałam proponowane różne choroby weneryczne, ale nie miałam jak złapać. To już zależy od Ciebie, czy myślisz, że potrzebujesz sprawdzać. Też chyba najlepiej się wybrać do ginekologa z pytaniem o badania, bo część pewnie zależy od wieku i historii rodzinnej. Cytat:
Ale chyba miałyśmy rozmawiać o staraniach o dzieci, nie? ![]() Więc tak w temacie, to ten cykl to jest już kompletna loteria. Po ostatnim dokształceniu się wiem, że mierzenie temp. ma sens tylko przy całkiem przespanej nocy. No i raz mi się udało nie obudzić w nocy, ale i tak to było później niż zwykle. Tak więc pewnie się dowiem, że owulacja była jakieś 3 dni później. Ale trudno, przynajmniej się tak bardzo nie stresuję. |
||
|
|
|
#4566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wracajac do glownego tematu,wiaze duze nadzieje z tym cyklem,tak bym chciala byc mamusia styczniowa jestem juz lutową i bardzo sobie chwale tesknie za czasem gdy dzidzia wierci sie w brzuszku i czasem nozka albo raczka wystaje ale sie rozmarzylam ale moze sie uda...
Edytowane przez Qazsew Czas edycji: 2016-04-03 o 23:03 |
|
|
|
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4568 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4569 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Podczytywałam na telefonie, ale aż wstałam, włączyłam laptopa i mam zamiar się wypowiedzieć.
Cytat:
I my chcemy mieć wybór. Tu tylko o to chodzi. Dlaczego kościół i Kaczor mają o tym decydować? Oni nigdy nie będą w takiej sytuacji jak tysiące zgwałconych kobiet. Odbierają nam prawo do wolności o decydowania o sobie. A jeśli chodzi o in vitro to myślę, że jest to nie fair. Ponieważ Ty już jesteś w ciąży, a dla innych dziewczyn jest to jedyna szansa na dziecko. I skoro mamy taki prorodzinny rząd to dlaczego faworyzuje tych co mają dwójkę dzieci, a odbiera szansą rodziną na pierwsze dziecko? Gdzie jest to zakichane prawo i SPRAWIEDLIWOŚĆ? Ja mam nadzieję, że nigdy nie skorzystam z programu 500+. Bo gdy będę miała drugie dziecko, tego rządu już dawno nie będzie. Cytat:
Cieszyłabym się, że dzięki mnie pewna rodzina może poczuć się szczęśliwa i mieć swój upragniony cud. Już nawet z mężem rozmawialiśmy na ten temat i on również jest chętny na oddanie nasienia. Kto wie, może to zrobimy ![]() Cytat:
Niestety Państwo nie zdaje sobie sprawy jak zachęciło tym 500+ rodziny patologiczne do robienia dzieci. I albo Polska szybko zrezygnuje z tego programu, albo za niedługo będziemy musieli zadłużać się w Unii Europejskiej jak Grecja. P.S. Wolę TVN niż TVP 1 Cytat:
I myślę, że chodzi tutaj o cud narodzin, budowanie więzi dziecka z matką przez 9 miesięcy, kompletowanie wyprawki, cieszenie się ciążą - a tego w przypadku adopcji nie ma. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bodvilda i Chudziaszek - ja idę z Wami! Razem z moją teściową, która na co dzień pracuje u księży. Nawet nie chcecie wiedzieć jakie ona przynosi rewelacje. Podam tylko dwa przykłady - gadają na kazaniach, aby w święta nie pracować, niedziele spędzać z rodziną, itd. A moja teściowa w każdy weekend ma dyżur po 14 godzin w pracy. I nie ma wyjątku czy to Wigilia, czy I dzień Świąt, Wielka Sobota, 3 maj - nie, księżom musi podać wyżerkę i dopóki oni nie zjedzą mi siedzieć i im służyć. Dopiero później może iść do domu. Teraz w Wielką Niedzielę w Święta Wielkanocne czekaliśmy na nią do 20.00 ( pracowała od 6.00 rano) bo księża musli się najeść. Drugi przykład - przez kilka lat walczyły aby za dyżury w niedziele i święta dostawać jakieś większe pieniądze - wiecie jakie były księdza dyrektora słowa? Powiedział, że nie da im nic, bo one powinny pracować na chwałę bożą I jak tu do takich ludzi iść do kościoła, i jeszcze się spowiadać? I tacy mają czelność gadać o in vitro i aborcji? Paranoja... A wtrącania się kościoła do polityki już w ogóle nie zrozumie. ---------- Dopisano o 02:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:37 ---------- Cytat:
Wiecie co jest napisane w nowej ustawie antyaborcyjnej? Obywatelski projekt ustawy "antyaborcyjnej" to nie tylko zakaz aborcji. To także: - zakaz zabiegów in vitro (pod groźbą kary), - karanie kobiet za przerwanie ciąży, - ograniczenie możliwości wykonywania badań prenatalnych (ryzyko odpowiedzialności karnej za uszkodzenie płodu), - sprawienie, że aktem lekarskiej odwagi będzie leczenie pacjentek w razie ciąży pozamacicznej (ryzyko odpowiedzialności karnej za przerwanie ciąży) czy nowotworu (ryzyko odpowiedzialności karnej przynajmniej za uszkodzenie płodu). Bez komentarza... Dobra dziewczyny, każda już zna swoje poglądy, myślę, że nie warto już dalej roztrząsać tego tematu. Na koniec wrzucę Wam tylko budujący filmik, który mnie podtrzymuje na duchu, że społeczeństwo się zbuntuje i tej chorej ustawy nie uda się wprowadzić. Widziałyście to? ![]() http://natemat.pl/176187,prosze-mnie...list-o-aborcji Pater - trzymam mocne kciuki, aby Twoja beta ruszyła z kopyta!
|
|
|
#4570 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny chyba daruje sobie dzisiejszą betę i rozczarowanie, plamienie nie mija
|
|
|
|
#4571 |
|
Wtajemniczenie
|
Pater, przecież to plamienie nie musi oznaczać nic zlego, idź na betę skoro pierwsza wykazała ciąże. Lepiej wiedzieć co się dzieje. Jak beta będzie w porządku to zawsze możesz iść do lekarza po luteine.
|
|
#4572 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem załamana a nie mogę ryczeć bo siedzę w pracy |
|
|
|
|
#4573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja kciuki dalej trzymam i będę do póki nie napiszesz tu tej oczekiwanej radosnej nowiny.VelaLuca widziałam że ppoglądy mamy podobne, ale żeby aż tak ?!?
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-04-04 o 09:33 |
|
|
|
|
#4575 | |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze ja się wypowiem co do ustawy "antyaborcyjnej", dla mnie to nie do pomyślenia żeby odbierać nam nasze prawa! Oczywiście nie życzę żadnej z nas takiej sytuacji, żebyśmy brały pod uwagę aborcję, in vitro itd, ale miejmy możliwość wyboru! Jedna z nas w ciąży z chorym dzieckiem będzie chciała je urodzić, chociaż na nie spojrzeć i przytulić, a inna nie wyobraża sobie być w ciąży przez 9 miesięcy z dzieckiem, które umrze po porodzie, to sprawa indywidualne i każda z tych kobiet powinna mieć prawo wyboru!!!
---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4576 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ustawie się nie wypowiadam bo nie chcę sobie podnosić ciśnienia - powiem tylko że nie wiem jakim prawem to księża mają decydować o tym co robi kobieta Co najciekawsze : czy oni serio myślą że jak zakażą aborcji to kobiety nie będą jej robić? Będą, tylko w podziemiu - narażając swoje zdrowie i życie
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-04-04 o 09:55 |
|
|
|
|
#4578 |
|
Zadomowienie
|
Już prawie jest pod kreską na wykresie na Ovufriend
|
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę myślałam że o 2-3 kreski
![]() Nie wygląda to dobrze ale jeszcze nic nie jest przesądzone
|
#4580 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jakby przyszła władza, która karze mi zabijać, to bym łamała prawo, ale taka, która zabrania zabijać nie jest dla mnie zła władzą. A mogę decydować czy zabić dziecko, które w wyniku wypadku jest chore, niepełnosprawne? Bo wiesz, że zdrowym dzieckiem też zawsze może się coś stać. I nie jestem za PiSem, żeby nie było, nie głosowałam na nich Nie podoba mi się tylko to odnośnie ciąży pozamacicznej, bo przecież wiadomo, że z tego nic nie będzie i takie dziecko nie ma szans na przeżycie najmniejszych, no i in vitro, mi osobiście nie przeszkadza, że ktoś stara się o dziecko w taki sposób jak go stać. Cytat:
Mi osobiście bardziej przydadzą się te pieniądze niż miejsce w przedszkolu, bo tutaj nie mam z tym problemu. Ani posiłki w szkole tyle nie kosztują. Więc tak patrząc bardzo egoistycznie, to ja wolę te 500 zł. A wiecie, że ja się dopiero dowiedziałam, że to jest co miesiąc? Byłam pewna, że to jednorazowa kasa i ciągle myślałam o co ten cały szum jak to człowiek raz dostaje I bardzo się z tż ucieszyliśmy, że się łapiemy. Razem z macierzyńskim wyjdzie to tak, jakbym dostawała wypłatę, więc super. Nie uważam się za patologię, ale do pracy miałam iść, jak dziecko pójdzie do przedszkola (i nadal zamierzam), i fajnie, że w ogóle nie będę musiała się martwić, czy mnie będzie stać na coś dla dziecka (albo jak nam się przytrafi kolejne), mimo spłacania pożyczki i remontu Pomyślałam też o ludziach, którzy nie mogą pracować i żyją z renty. Tacy ludzie będą też mieli szansę na bycie rodzicami. I super. Gadanie o patologii jest głupie jak dla mnie, bo mnóstwo patologii się rozmnaża czy są jakieś pieniądze czy nie.Ale faktycznie powinnyśmy może przestać dyskutować, z tego są zawsze kłótnie a nikt swojego zdania tu zmieniać nie zamierza Jeszcze tylko dodam, że nagranie mi się nie podoba. Nie chodzi o reakcję, ale o to, że ci ludzie przyszli do kościoła się pomodlić. To miejsce święte a nie targ. Ci, co krzyczeli i wyszli jak dla mnie katolikami się nazywać nie powinni, skoro nie wiedzą, jak się zachować w świętym miejscu. Swoje reakcje mogą pokazywać w innych miejscach. No i ksiądz nie wypowiadał swojego zdania i niczemu winien nie był, tylko odczytywał. Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png ŻONA od 30.08.2014 ZARĘCZENI 28.11.2012 RAZEM 17.09.2010 Edytowane przez Panna Izabela Czas edycji: 2016-04-04 o 12:37 |
||||
|
|
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
Uważam, że nie powinno się tutaj rozmawiac o polityce, ale jedną rzecz chciałabym sprostować - po wejściu nowelki z punktu widzenia prawa również poronienie będzie badane jako przerwanie ciąży. Wyobrażacie sobie dramat matki, która poroniła z przyczyn od niej niezaleznych, a która jest sprawdzana jako podejrzewana przestępstwa? Dla mnie to skreśla jakiekolwiek inne regulacje. To jest ograniczenie praw.
|
|
|
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to tylko niepotrzebne napiecia tworzy,a w naszej sytuacji to nie wskazane choc niestety trudno przejsc obok tego obojetnie...
|
|
|
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4585 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tego nie mogę zrozumieć, jakim prawem kościół wtrąca się do polityki, co oni wiedzą o rodzinach, problemach kobiet? Idąc do kościoła powinniśmy wysłuchać słowa Bożego, a nie odczytywania jakiś listów politycznych. Piszesz o miejscu świętym? Jakie jest to miejsce święte, gdzie zamiast wiary i mówieniu o Bogu, mówi się o aborcji? Kościół dla mnie nie jest już miejscem świętym. To drugi sejm i senat. Któraś tu pisała o prowokacji, nie wydaje mi się A resztę Twojego postu przemilczę ![]() Cytat:
Byłoby wspaniale gdyby się podwoiła - tego Ci życzę, ale co jeśli rośnie nieznacznie? Ja miałam betę 19, a dwa dni później 21 - lekarz natychmiast kazał mi przyjechać, aby wykluczyć ciążę pozamaciczną. To jest zbyt poważna sprawa aby to zostawić. Dla własnego zdrowia, musisz zrobić tą betę. Przypomnę tylko, że ja pomimo iż krwawiłam 5 dni, beta rosła, dopiero w 6 dniu spadła. Cytat:
To jest naprawdę budujące, że nie tylko ja tak myślę ![]() Kończąc nasze polityczne słowne utarczki, czy u Was też jest taka piękna pogoda? Aż pracować się nie chce przy takiej pogodzie...
|
|
|
#4586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kończąc OT - u mnie jeszcze 3 dni do @ i coś czuję, że teraz znów będzie. I chyba już nie mam pomysłów, co zrobić, aby jej nie było
|
|
|
|
|
#4589 |
|
Rozeznanie
|
Ależ mam Was do nadrobienia! Zajrzałam na razie, żeby sie przywitać
![]() Miałam weekend kłótni z TŻ, akurat w dni płodne, swietnie Miłego dnia!
|
|
|
|
#4590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie tez dzis cieplutko 23 stopnie,sloneczko az sie w domu nie chce siedziec
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.

Np każą rodzić niepełnosprawnę dziecko ale potem nikt nie powie co mają tacy rodzice zrobić... Rzucić pracę i się opiekować? A żyć to za co? A co ze szczęściem? A to dziecko? Co to za ku... fałszywy humanitaryzm! Wrrr aż mnie poniosło.

trzymajcie kciuki żeby to się nie rozkręciło, żebym chociaż mogła iść na jutrzejszą betę...

ja jak tak miałam, to potem dwie kreski zobaczyłam
ale moze sie uda...

I bardzo się z tż ucieszyliśmy, że się łapiemy. Razem z macierzyńskim wyjdzie to tak, jakbym dostawała wypłatę, więc super. Nie uważam się za patologię, ale do pracy miałam iść, jak dziecko pójdzie do przedszkola (i nadal zamierzam), i fajnie, że w ogóle nie będę musiała się martwić, czy mnie będzie stać na coś dla dziecka (albo jak nam się przytrafi kolejne), mimo spłacania pożyczki i remontu
Pomyślałam też o ludziach, którzy nie mogą pracować i żyją z renty. Tacy ludzie będą też mieli szansę na bycie rodzicami. I super. Gadanie o patologii jest głupie jak dla mnie, bo mnóstwo patologii się rozmnaża czy są jakieś pieniądze czy nie.
bo to tylko niepotrzebne napiecia tworzy,a w naszej sytuacji to nie wskazane