|
|
#601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
|
|
|
|
#602 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj wziąłam się po południu za odnawianie łóżeczka niby żadna robota a boli mnie pod cyckami teraz ehhhh. Justynka zdrówka. W jakim mieście w IE jesteś? |
|
|
|
|
#603 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
No raczej truskawek to pojedzmy przed porodem Akurat truskawki na początku kp to mogą być problematyczne.Cytat:
![]() Justyna- zdrówka! Ja dzisiaj spędziłam dużo czasu na spacerach i padam z nóg. Za to synek szczęśliwy
|
|||
|
|
|
#604 |
|
Rozeznanie
|
Kasia, mieszkam w Cork.
A wiecie, po malowaniu chcialam zrobic generalne porzadki. Poprac ciuszki dla dzidzi, bo mnie stasza tym szpitalem. Ile bedzie mogl maz to pomoze, np juz dywan wytrzepal. Ale ja lubie po swojemu, bo chlop to chlop. No zobaczymy co bedzie. Gratuluje udanych wizyt dzis
|
#605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() CarycaKatharina, również gratuluję wizyty, życzę Ci żeby się nic poważnego nie rozwinęło z tego wirusa:-* |
|
|
|
|
#606 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Gratki za wizytę ![]() Cytat:
O właśnie truskawek będzie mia najbardziej żal. Uwielbiam koktajle z truskawek! Przy kp już nawet nie będę próbować... Starszą do dziś wysypuje po truskawkach niestety...
|
||
|
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Juz się nie mogę doczekać aż u nas na ogródku zaczną rosnąć truskawki te kupne się z nimi nie rownaja
|
|
|
|
|
#608 | ||||
|
Ania
|
Ja właśnie skończyłam kolacje- sałatka z mięsem mielonym, pomidorem, ogórkiem, sałatą lodową, serem żółtym, czerwoną cebulą i sosem!mniam
![]() Cytat:
Cytat:
a co do Ciebie, to czas już na odpoczynek!To Ty pracujesz jeszcze, bo akurat teściowa się rozchorowała(a jesteście we dwie) dobrze pamiętam? Cytat:
![]() Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
|
|
|
#609 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#610 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam jednaj wizyte w środę
juz sie doczekać nie moge i licze na dobre wiesci - pomimo wszystko
|
|
|
|
#611 |
|
Rozeznanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58421471]Piękna waga!!! I jaka długa szyjka, ja takiej nawet na początku ciązy nie miałam
![]() Gratki za wizytę ![]() Chyba od 38tc... O właśnie truskawek będzie mia najbardziej żal. Uwielbiam koktajle z truskawek! Przy kp już nawet nie będę próbować... Starszą do dziś wysypuje po truskawkach niestety...[/QUOTE]No ja też właśnie pojem przed porodem Uwielbiam zmiksowane truskawki z lodówki jak jest upał... Przy Rafku jadłam prawie wszystko przy kp i go wysypało dwa razy: jak zjadłam dżem truskawkowy i po pomarańczach. Mam do odebrania wyniki badań takie kompleksowe. I zapytałam przez tel pielęgniarkę czy są ok i powiedziała tak na szybko, że biochemia słaba- m.in wapń za niski Co ja mam jeść na ten wapń oprócz nabiału orientuje się któraś?Justyna- grzyb w domu to fatalna sprawa dla zdrowia- ale te środki przeciwgrzybicze to ciężka chemia do wdychania dla ciężarnej- miałabyś gdzie się wyprowadzić na czas tego malowania? Co za lekarze gburowaci
|
|
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pewnie tego jest więcej, spytaj wujka google
|
|
|
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
Zebah coś mi się kojarzy ze sardynki zawierają dużo wapnia, ale nie wiem czy czegoś nie mmylę
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- http://pinkcake.blox.pl/2013/07/Nien...-zrodla-wapnia. html trochę tego jest
|
|
|
|
#615 |
|
Zadomowienie
|
Tak, ona właśnie ma zwolnienie do końca tego tygodnia. Gdyby nie to, to już dziś bym dostała L4. No ale lepiej, żeby wyleczyła zapalenie krtani do końca, a nie łaziła z tym nie wiadomo jak długo. Ja ten tydzień jeszcze wytrzymam.
|
#616 | |||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Na pewno bedą dobre ![]() Cytat:
![]() Cytat:
pilnuj się, jak trzeba to usiądź, klienci powinni być wyrozumiali.Justyna- tak jak pisze zebrah, te środki przeciwgrzybicze to bardzo ciężka chemia. Wyprowadzasz się gdzieś na ten moment? Ja jak remont pokoju robiłam, to też psikał mąż czymś takim, i oddychać się nie dało...Ale nie mieszkaliśmy tam, tylko gdzie indziej wtedy.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
|
|
|
#617 | |||
|
Zadomowienie
|
Po wizycie przynoszę dobre wieści
![]() Z anemii pięknie wyszłam i nie muszę już przyjmować żelaza ![]() Ginka pochwaliła mnie za wyniki cukrów, hemoglobina glikowana wg niej też super wyszła. No i najważniejsze to to, że szyjka długa, w ogóle nieskrócona, a główka Olka jeszcze gdzieś wysoko, wysoko... madzius przyjmowałam żelazo Biofer folik 3x dziennie i zaczęłam jeść więcej mięsa (dieta cukrzycowa mnie do tego zmusiła )Ale słodziak z niego ![]() Cytat:
Cytat:
To praktycznie tyle samo co mój Oluś w czwartek Cytat:
|
|
#618 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58373761]Mleko schłodzone? Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać [/QUOTE] Dokładnie, dlatego podziękowałam za kolejną wizytę pani położnej ![]() Cytat:
![]() Jeszcze raz gratki
|
|||||||
|
|
|
#619 |
|
Rozeznanie
|
Anuszka super wiadomości z wizyty. Ja się chyba też hemoroida dorobilam
jak się go zamierzasz pozbyć? Mówiła Ci coś gin o tym?
|
|
|
|
#620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Motylku, Ty jako druga napisałaś, więc jak możesz to edytuj swój post i dodaj te informacje to będą dzięki temu na pierwszej stronie
|
|
#621 |
|
Zadomowienie
|
Dzieeeeeki
|
|
|
|
#622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#623 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wytrwamy wszystkie do swoich terminów, zobaczyszCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A dzisiaj śniło mi się, że tż mnie zdradza z jakąś Dominiką a ja nie znam żadnej DominikiTaaa to była moja zacofana położna, która chciała mi wpoić do głowy głupoty, właśnie typu zakaz picia wody gazowanej, bo mleko mi się popsuje itp. szkoda gadać-tzn. pisać ![]() Cytat:
dopiero po 2 ciąży zostałam przy B, ale coś czuję, że na tym zakończę. Podobno z cyckami poszłam w swoją chrzestnąO Boziu Cytat:
![]() Cytat:
pierwsze kroki w dorosłość![]() Cytat:
![]() Przeszło? |
||||||||
|
|
|
#624 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje wizyt! Idę spać padam na twarz
|
|
|
|
#625 |
|
Konto usunięte
|
Anuszka super wieści z wizyty!
![]() Już się nie mogę mojej doczekać a mam 12.04... Czuję się dobrze ale martwię się o szyjke, w pierwszej ciąży bardzo szybko mi sie skrócila i musiałam sie oszczędzać. Teraz marne mam możliwości na oszczędzanie się. Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#626 |
|
Zadomowienie
|
Ale naskrobałyście. A ja mam chorego męża w domu, więc wiecie jak jest... Gorzej jak z dzieckiem
![]() agusiia, pisałaś że się zastanawiasz nad karuzelą, matą i bujaczkiem. Mata to dla mnie taki must have, ale nie od samego początku - można poprosić kogoś,żeby kupił. Karuzela - zależy od dziecka. Ja akurat miałam od siostry, ale moja córka nie była nią w ogóle zainteresowana. Szybko ściągnęłam. Bujaczek - nie zaleca się żeby małe dziecko długo w takim przebywało, toteż gdybym miała kupować, to raczej taki nie bardzo drogi w razie czego, żeby mieć sliweczka, bo teraz takie czasy, że strach dziecko same puścić. Bratanek męża zaczął wychodzić sam odkąd ma gdzieś 9 lat. Mój siostrzeniec (starszy - 7-letni) jeszcze sam nie wychodzi. Przykre to z jednej strony, bo ja pamiętam że wychodziłam jak miałam 4lata... Ale widać, że swoim dzieciom możesz już zaufać kaska, spokojnie, młody ma jeszcze czas na przekręcenie. U mnie też na razie głowa jeszcze w górę. I też mi brzuch twardnieje, na szczęście szyjka się przy tym nie skraca. Szybko masz tą następną wizytę Paulinagm, też polecam stronę promobaby.pl zawsze tam wyszukuję aktualnych promocji na pieluszki U nas ciepluteńko. Wczoraj byłyśmy z córką i znajomymi na spacerze prawie 3 godziny. Wróciłam zmęczona jak smok (mąż chory więc nie poszedł i ja musiałam za nią wszędzie biegać i pilnować). Dzisiaj po żłobku też ją zabrałam na plac zabaw jeszcze - znowu 2 godziny. Niby nie powinnam, bo mi ten brzuch twardnieje, no ale nie potrafię jej odmówić i w domu tylko z nią siedzieć. Planuję jeszcze w tygodniu zabrać ją na basen, ale jutro muszę jechać kupić jakąś górę od bikini, bo ze wszystkich co mam biust mi się wylewa.
|
#627 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zaczerwienia nie mam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#628 |
|
Zadomowienie
|
Anuszka,mogłabyś mi dopisać wizytę 20.04 ?
W ogóle 13 kwietnia zaczynam szkole rodzenia mam nadzieję,że mąż będzie dostępny. A w święta teść memu mężu nagadal,żeby ze mną nie rodzil i teraz nie wiem jak go przekonam. Ze niby jak mój mąż zobaczy jak cierpię,to nie będzie chciał mieć wiecej dzieci:-/
|
|
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam wszystko.
Gratuluje udanych wizyt. Co do położeń dzieci w brzuchu to mają jeszcze czas sie przekręcić. Ja dziś padam. Po pracy spacer rodzinny przez 1,5h a synek nie do zdarcia. Ledwo przed chwila padł tyle ma energii. Madzia jestem automatykiem. Zajmuję się m.in. projektowaniem sterowania do central wentylacyjnych. |
|
|
|
#630 | |
|
Ania
|
Anuszka- super wieści z wizyty!!
![]() Cytat:
Czyżby kolejny objaw ciązy? ![]() Idę spać dobranoc;*
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

Gratki 
) i trochę mi z tym dziwnie. Mam nadzieję, że żadne nogi nie złamie albo głowy nie rozbije 

te kupne się z nimi nie rownaja

Kuruj się 

Co ja mam jeść na ten wapń oprócz nabiału orientuje się któraś?

gin mówi, że miejsce ma (jak matka gruba jak morswin to wiadomo
męczę się już bardzo szybko, liczyłam po cichu, że spotka mnie to trochę później
snuje się bidaczek po mieszkaniu i próbuje odsmarknąć a że jest kotem to ciężko mu to idzie
prócz tego pierwszy raz byłam kierowcą na takiej długiej trasie w nocy, w dodatku byłam zmeczona,więc się trochę bałam. Na szczęście dowiozlam wszystkich bezpiecznie do domów.