|
|
#661 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
Kaśka, Elaine-Blath, Caryca, Anuszka, Motylek Gratuluję udanych wizyt!
![]() Cytat:
Ale ja jestem choleryczką i czasami nie potrafię powstrzymać się od powiedzenia niektórych rzeczy. Nie wyobrażam sobie, że mojego męża mogłoby nie być w tak ważnym momencie.Cytat:
Jestem z siebie dzisiaj dumna, bo zrobiłam drugie zamówienie z apteki i od Hubiworld i zostały mi do kupienia oprócz trzeciej koszuli nocnej same duże rzeczy: wózek, łóżeczko, materac, stolik do przewijania, fotel do karmienia, laktator, z którymi chcę się jeszcze chwilkę wstrzymać. |
||
|
|
|
#662 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma to ja zorganizowana kobita ![]() Ja dalej nie wiem co z kosmetykami bo w SR mówiła położna żeby nie kupować emolientów a skórę pielęgnować oliwa z oliwek...
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-04-04 o 23:49 |
|
|
|
|
#664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Gratuluję wszystkich udanych wizyt i tych imponujących gekagramów :-D moje obydwa maluchy główkami w dół się ustawiły, ale gin mówił, że jeszcze mogą się przekręcić. Pytałam gina, od którego tc, mogę rodzić w moim szpitalu, okazało się że od 34tc, szpital ma I stopień referencyjności, a dla wcześniaków powinien być III, mam nadzieję, że wytrzymamy, bo nie chcę rodzić w innym szpitalu /pewnie zdecydowałabym/ się na ujastek/. Chodzi tu o specjalistów i sprzęt dla wcześniaków. |
|
|
|
|
#665 |
|
Zadomowienie
|
Miałam dzisiaj zachciankę i o 23 robiłam, pewnie jutro polowa słoika zniknie, bo uwielbiam takie lekko chwycone. :-D
|
|
|
|
#666 |
|
Zadomowienie
|
Dobranoc dziewczynki <3
|
|
|
|
#667 |
|
Rozeznanie
|
Ja też miałam straszny dylemat co z kosmetyków wybrać. Jeszcze kilka lat temu był szał na emolienty, ze takie super i najlepsze dla wszystkich dzieci, teraz z kolei odwrotnie, tylko wtedy, gdy jest potrzeba. Ja nie chciałabym przesadzać w żadną stronę i ostatecznie kupiłam płyn do kąpieli z Hipp babysanft i z tej samej serii oliwkę i krem pielęgnacyjny, z Oilatum płyn do kąpieli i balsam do ciała. Mam zamiar stosować hippa do mycia, a od czasu do czasu, w razie potrzeby oilatum, jak będą jakieś problemy to zmienimy na kosmetyki z Momme, które mnie bardzo przekonują, ale nie chciałabym używać ich na wyrost. Oprócz tego kupiłam sudocrem, linomag maść, krem z filtrem też firmy linomag, chusteczki nawilżanie cleanic skin balance i te różowe z babydream oraz pampersy premium care. Zobaczymy co się sprawdzi, powoli bedziemy testować i wybierzemy najlepsze dla nas ;-)
|
|
|
|
#668 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Tak to jest nie być na bieżąco - nawet nie wiedziałam że dzień prania jest dziś i nie zrobiłam
![]() Pakowanie kota do transportera zajęło mi jakieś 40 min, bronił się uciekał, miałczał i syczał. Ogólnie spociłam się jak mysz, ale cel został osiągnięty i moje kocie dziecko dostało dwa zastrzyki w dupsko i chyba już mu lepiej. Ma zapalne górnych dróg oddechowych. My też dziś wizytowali - Wojtek już jest głową do dołu i pięknie serduszko bije. Wagi ani nic nie znam, bo podobno teraz się nie sprawdza ![]() Mam mega dylemat bo rozmawiałam z lekarzem, że byłam u okulisty i mam wskazanie do CC , a o że jego żona jest okulista i teraz takie rzeczy jak zmiany w siatkówce się zabezpiecza laserowo i można rodzić SN. I teraz to już sama nie wiem, czy dalej się diagnozować i walczyć o ten poród naturalny, czy odpuścić. Zawsze byłam przekonana, że moje oczy uniemożliwią mi taki wybór, więc się niejako już na to nastawiłam na CC dawno temu i nie zastanawiałam się nad porodem sn, a teraz to nie wiem.... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie korciło Cię żeby spytać, kto mieszka w brzuchu?ja dalej czuje u Ciebie niebieską drużynę i podziwiam bo bym tyle w niewiedzy nie wytrzymała.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uff narobiłam i mogę iść spać
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie witam z wami z nocnego karmienia
mały zjada a matka na wizazu haha U mnie z karencja w ubezp bylo tak ze jak podpisywalam umowe o prace i decydowalam sie od razu na to grupowe z pzu to wtedy nie bylo okresu karencji. Ale jakbym chciala sie zdeklarowac po 2 tyg albo po miesiacu od podpisania umowy to juz obowiazywal 9 miesieczmy okres karencji. Ja podpisywalam od razu. Kosmetykow uzywam z hippa i MomMe. Ani oilatun ani nic innego nie przekomalo mnie skladem. Z hippa mam zel do mycia, krem pielegnujacy, oliwke ale jeszcze nie uzyta. Z MoMME mam smietanke do kapieli i krem na kazda pogode i jest super. Tylko sa zlodziejsko drogie te kosmetyki.. ale cudny sklad. |
|
|
|
#670 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także polecam ![]() Cytat:
Co Cię tak przerazilo wygląd tego łóżka/krzesela czy sam fakt, że poród tak blisko? Ja mam zajęcia do 26.04 więc jeszcze trochę sobie pojezdze ![]() Tak to już jest po alkoholu na szczerość ludzi bierze. Uszanowalabym jeśli mój tz sam z siebie miał powody i nie mógł by uczestniczyć ze mną w porodzie, ale takie porady to nie na moje nerwy raczej ![]() Cytat:
Nam tez mówiła, że emolienty w razie problemów.
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
Australia haha taka branża
dodam że bardzo lubię swoją pracę. Studia skończyłam w kierunku automatyka i robotyka. W genach mam umysł ścisły bo mama inz. budowlany. Chudziaszek nie wiem co Ci doradzić. Nigdy nie miałam styczności z wadami wzroku. Ja się wczoraj dowiedziałam jak to jest z sn po cc. Chodzi mi o to ze nie wiedziałam w jaki sposób lekarz ocenia bliznę. Teraz już wiem że przez usg. Na koniec kwietnia najpierw mam prywtna to się zapytam co ten lekarz sadzi o mojej. Później pogadam z moją gin. |
|
|
|
#672 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do 67 jeszcze daleko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hmm, kurczę, nie słyszałam o czymś takim jak zabezpieczanie laserowo. Jak masz wątpliwości, to może udaj się jeszcze do innego okulisty? Dzień dobry Ja się melduję z kanapy, po śniadanku i tradycyjnie z włączonym DD TVN
|
|||
|
|
|
#673 |
|
Zadomowienie
|
Hello,ja też już przebudzona,ddtvn włączone, zaraz skocze zrobić sobie musli
![]() Fiazo,zazdroszczę Ci pracy w zawodzie i tego ze ja lubisz,ja też chodziłam na automatykę i robotyke,ale niestety tutaj w Kielcach. Z 1 strony nie żałuję,bo poznałam męża;-) a z 2 wiem,że na innej uczelni bym się więcej nauczyła. Dużo rzeczy mi się podobało na studiach,ale większość była po łebkach ruszona,jak właśnie Twoje projektowanie instalacji elektrycznych. Ja projektowalam co najwyżej układy pneumatyczne |
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Wczoraj wizytującym gratuluje dobrych wiadomości U mnie dzisiaj znów piękna pogoda aż się leżeć w wyrku nie chce ![]() Obudziłam się z wysypką na całym brzuchu... kurcze nie wiem czy to od balsamu (miałam próbkę z Ziai na rozstępy) czy od jogurtu z maracują (a wsysnęłam 2 Na razie posmarowałam Bepanthenem i troszkę przygasło. cholerka nawet wapna w domu nie mam![]() Zastanawiam się jeszcze czy w ogóle kupować kołderkę do łóżeczka ![]() Raz, że dodają zawsze poduszkę, której nie będę używać a dwa, że wolała bym żeby mała spała w śpiworku... Pewnie na razie nie kupię chyba, że w późniejszym czasie...
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kołderki nie kupuję, mam na razie 2 kocyki i śpiworek, dokupię jeszcze jeden kocyk na pewno Ile dzisiaj wizyt! Kciuki dla wszystkich!
Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2016-04-05 o 08:49 |
|
|
|
|
#676 |
|
Konto usunięte
|
Hej! Ja kupuję tylko ochraniacz. Pościel się na początku nie przydała za pierwszym razem.
jemy śniadanko i szykujemy się do wyjścia. Miłego dnia dziewczyny!!! Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#677 |
|
Zadomowienie
|
Wow,rzeczywiście dużo wizyt!!!
Dziewczynki,trzymam mocno kciuki,żeby dzieci się ładnie układaly,szyjki nie skracaly i żebyście wracały do nas z samymi dobrymi wieściami:-* |
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam piekne spiworki z H&M smyka i moge se je wywalic. Jest dzika histeria jak go tam wsadze. Spi pod kocykiem
|
|
|
|
#679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam się z nikim nie wiązać, ale los zadecydował, że na 5 roku się sparowaliśmy.Cytat:
kołderkę dopiero zaczęłam używać w zimowych miesiącach, ale i tak śpiworki na szelkach są najlepsze. |
||
|
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#681 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też planuje spiworek, a poza tym kupiłam kocyk bawełniany z wypełnieniem i to może działać ewentualnie trochę jak kołderka w razie W |
|
|
|
|
#682 | |
|
Zadomowienie
|
Anuszka ty tez chudniesz? Boje się ze Michalek nie rośnie.
((( znowu schudłam ((---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Cytat:
Dokladnie. Moja Ola tez nie chciała teraz nie kupuje |
|
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
Bo na początek to ja mam 3 takie tradycyjne beciki
i mam nadzieje, że Jaśnie Panienka polubi![]() Mam tez taki tetrowy śpiworek i spróbuję ją do niego przyzwyczaić a jak nie to kocyk a pościel zawsze można dokupić... tak myślę... Ale coraz częściej myślę sobie, że ja nie wiem jak to wszystko ogarnę... ![]() Pieluchy, kupki, karmienia, spania, spacery, kremy, balsamy... a najgorsze dobre rady ![]() Spadam jakieś śniadanko zmontować i zabieram się za dalszy ciąg wywalania ciuchów mężowych maturalny garnitur czas zutylizować
|
#684 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nadrobiłam, idę wycisnąć sok z buraka i sprzątać póki mam wene
|
||||
|
|
|
#685 |
|
Raczkowanie
|
HEJ MAM JUŻ NAPRAWIONY KOMPUTER!!!! wreszcie mogę pisać do was bez męczarni! Teraz nie mam czasu ale myślę, że po południu coś skrobnę. milego dnia!
|
#686 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
![]() wstałam i też włączyłam DDTVN ![]() Cytat:
Ja nie kupuje ani poduszki ani kołderki - mam z 3 śpiworki i jeszcze waham się nad Woombie ![]() ![]() Cytat:
![]() Przyszła mi przesyłka z Hubiworld i ta pielucha bambusowa jest super. Chyba zamówię jeszcze jedną tylko mniejszą
|
|
#687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#688 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamusie ja jeszcze w łóżku ale powoli trzeba wstawać. Szybko ogarnę spaghetti na obiad a później biorę się za czyszczenie łóżeczka.
Miłego dnia brzuszki
|
|
|
|
#689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#690 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie z rana
miałam dzisiaj USG i niby wszystko dobrze, maly waży 1600, ułożony glówka w dół.Tylko wróciłam do domu i zobaczyłam, że miesiąc temu ważył 1200 i zgodnie z ta tabelką na pierwszej stronie był powyżej 50 centyla ( 27 tc) a teraz jest poniżej 50 (31 tc) i zaczęłam się martwić. A nie spytałam lekarki o to, bo myślałam - urósł, to jest ok, dopiero w domu jak porównałam z tą tabelką to się zaniepokoiłam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

mam nadzieję,że mąż będzie dostępny. A w święta teść memu mężu nagadal,żeby ze mną nie rodzil i teraz nie wiem jak go przekonam. Ze niby jak mój mąż zobaczy jak cierpię,to nie będzie chciał mieć wiecej dzieci:-/
Ale ja jestem choleryczką i czasami nie potrafię powstrzymać się od powiedzenia niektórych rzeczy. Nie wyobrażam sobie, że mojego męża mogłoby nie być w tak ważnym momencie.
I to od piątku już tak czuję, Kiedy lekarz mi robił USG i jak najeżdżał w tym miejscu, to czułam ból. Ale mówił, że tam 'nic nie ma', ale mnie nadal boli. 

gin mówi, że miejsce ma (jak matka gruba jak morswin to wiadomo
) i 6 tygodni na obrót...ale ja już mam doła 
taaaak mi się nie chce. Lubię swoją pracę, ale za nią nie tęsknie, z miłą chęcią sobie od niej odpoczywam, jeszcze w końcu w życiu zdążymy się napracować

Kciuki dla wszystkich!