|
|
#2641 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
hehe wszystkie mamy inne gusta . Ja własnie białego bym nie chciała, najbardziej podoba mi sie srebrny ale w riko nie widzialam srebrnych. Ogólnie chyba w całym dużym sklepie jakies 2 modele miały srebrne stelaże ( nie licze tych wózków stylizowanych na stare one maja chromowane )
|
||
|
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi się białe stelaże nawet podobają ale pewnie łatwo się brudzą
![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
już nie mówiąc o przewijaniu czy kąpaniu. Ale liczymy na to że instynkt rodzicielski nas nie zawiedzie i po kilku dniach nabierzemy wprawy
|
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Super, że już wszystko dobrze ![]() Cytat:
ostatnio znajomym urodziło się Maleństwo i ja je brałam już kilka razy na ręce, ale tż się chyba boi Damy radę, natura i instynkt zrobi swoje!
|
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zbieram się powoli do gin na macane badanie i po dalsze L4
|
|
#2645 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A rusza się, a kopie, a coraz mocniej czuje - ale, że ja zostanę mamą w sierpniu to nie dociera do mnie ![]() Ja się cieszę, że mam praktykę z takimi maluszkami. Czuję, że dużo mi to ułatwi
|
|
#2646 |
|
Zadomowienie
|
A Laski, przypomniało mi się ... Wczoraj w sklepie babka mówiła że są 2 okresy w roku gdzie brakuje wózków okolice marca jak są te duże targi dziecięce i później lipiec/sierpień . Babka mówiła że jak się potrzebuje wózek na wakacje (chodzi o polskich producentów nie wiem jak inni ) to trzeba zamówić wózek tak do max poczatku czerwca bo oni wózki szyja w miarę na bieżąco i dosyć spore teraz jest zainteresowanie również na rynek zagraniczny. Niby szyją to co mają zlecone i po koleji robia zamówienia ale na wakacjach ludzie maja w fabrykach urlopy i zamykaja na ten czas produkcje, wiec moze sie zdarzyć że jak ktoś zamówi wózek w lipcu to odbierze za 2 miesiące... sprzedająca śmiałą sie że w tamtym roku ludzie wykupili jej wszystkie wózki które miała wystawione w sklepie bo potrzebowali dla dzieci a terminy dostaw były długaśne. Nie wiem jak u was ale u mnie częśc sklepów oferuje cos takiego że można wpłacić zadatek np 200 zł zamówić wózek i on przychodzi na sklep i czeka aż go odbierzecie . Sklep podbija gwarancje dopiero jak po niego przyjeżdżacie. Ja chyba zamówię wcześniej żeby później nie okazało się że urodze i nie bede miała w czym dziecko wozić w sierpniu.
|
|
|
|
#2647 | |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
Nie zgadzam sie z tym ze białe sie bardziej brudzą. Wychodzę z założenia czy ramą biała czy czarna to i tak szmatka musisz je przetrzeć. Ja mogę porównać to tylko do rowerów ja mam srebrny a maż biało-czarny. Oba rowery kurza i brudzą sie tak samo. Kurz na czarnym szybciej widać, a błoto i owady na srebrnym ![]() Takie zdanie nam tylko odnośnie metali, bo wózek z białym materiałem jakoś mnie nie przekonuje
Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-04-05 o 12:41 |
|
|
|
|
#2648 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To dobrze, że przetrwałaś i wszystko ok. ![]() Cytat:
![]() Ale mam zachciankę na kapuśniak. :O Skoczyłam po składniki i popełnię go. |
|||
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ej, a co to za problem z białą ramą, nie kumam, to nie materiał, nie trzeba prać w pralce :P wystarczy chustką do pupy wytrzeć, jak się zakurzy. Na czarnym też widać kurz przecież
|
|
|
|
|
#2650 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i jak się już wybudziłam i wyczułam,że Mała harcuje to sobie leżałam i odczuwałam![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:fajnie,że masz to za sobą.. Cytat:
ja dziś mam młoda kapustę duszoną z koperkiem ![]() ![]() właśnie wróciłam z ponadgodzinnej przejażdżki rowerowej..załatwiłam parę spraw..cudnie |
|||
|
|
|
#2651 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2653 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2654 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Jak trafiłam raz w sklepie na rozmiar 44 (nie wiedziałam nawet, że takie robią i mnie wtedy olśniło, że przecież wcześniaki też muszą się w coś ubrać) to wzięłam to to do rąk i patrzyłam jak na jakiś kosmiczny wynalazek
Normalnie malutkie jak na lalkę Ale faktycznie przesłodkie Cytat:
W końcu to będzie 3 jego dziecko, a ogólnie to gdzieś z 8-10 (jego rodzeństwo też na jednym, ani na dwóch nie kończyło ) dziecko, którym będzie miał się okazję zajmować od niemowlaka. U mnie jestem dopiero 2 i tak jak kuzynka rozpieściła wszystkie panie swoją córą, no bo sukienki i te sprawy, tak my chłopcem sprawiliśmy, że panowie strasznie się cieszą na myśl o zabieraniu do garażu i takich tam (dość odległe plany, no ale co im zabraniać będę ). TŻ jako, że ma dwie córy, a bądźmy szczerzy, kupowanie lalek przez faceta to istna udręka dla niego, to jak tylko wchodzimy do sklepu i widzi koparkę to już mu się papa cieszy i oczy świecą ![]() Cytat:
Bo gnida często ze mną jeździ, a odpada jazda na fotelach i kłaczenie, na dodatek pół drogi zamiast siedzieć na tyłku dawałby buziaki małemu i musiałabym ich rozdzielać ![]() Cytat:
![]() W dużym aucie największym kłopotem jest znalezienie miejsca parkingowego Bo nie oszukujmy się, moja mama ma toyotę aygo i jak jadę do lekarza (czyli chociażby jutro) to biorę auto od niej, bo nie mam ochoty liczyć na cud, że na sporym osiedlu w dużym mieście uda mi się zaparkować bez problemu kombiaka, który jest niewiele szerszy, ale sporo dłuższy. Po prostu wygodniej takim mikrusem zaparkować, to się wszędzie zmieści Też nosiłam aparat. Przez pierwsze dwa miesiące po zdjęciu ma się uczucie, jakby się w ogóle zębów nie miało Jakoś tak pusto i nudno w tej paszczy się wtedy wydaje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak pojechaliśmy do znajomych jak im się urodziło to bałam się w ogóle na ręce wziąć, TŻ bez problemu bez rożka, a ja powiedziałam, że bez rożka nie wezmę do rąk, bo się boję, że krzywdę zrobię przez przypadek
|
|||||
|
|
|
#2655 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2656 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny nadrobiłam.... wszystko!!!!! 20 stron!!!!
Od rana okupuje balkon, muszę zakupic jakiś krem z mega filtrem wiec zapisałam wszystkie nazwy które polecacie i bede sprawdzać, ale mam pytanie - czy to nie może być np taki krem z filtrem dla dzieci? Np babydream czy jakas ziaja? Jestem ignorantką w tej kwestii nie bardzo sie orientuje w tych filtrach (teraz używam pharmaceris N spf20). Intensywnie też czytałam wasze wypowiedzi o przejściu z macierzyńskiego znów na L4 ciążowe, chyba czytacie w myślach bo właśnie rozmawialiśmy z TŻ co jakbyśmy zaraz chcieli mieć 2 dziecko...??? Ta czarna koszulka którą któraś zakupiła (przepraszam nie pamiętam która ) przecudna też bym taką chciała!Strasznie cierpną/drętwieją mi dłonie w nocy, często śpię z rękami w górze (pod głową np) i wybudzam się żeby je rozruszać. Ostatnio takie uczucie miałam nawet jak malowałam rzesy! Jutro lecę na wizytę więc zapytam gin o to! Ciuszki z Auchan boskie! Też muszę je obczaić! Talantea gratuluje chłopaka (ty chyba chciałaś dziewczynke a twój mąż chłopca dobrze pamiętam?) ![]() I samochodów gratuluje!!!!! ![]() Mieliśmy właśnie kombi kupować bo ja jeździłam fabią I a to kompaktowe auto, mąż sprzedał swoje też nie duże auto i szukaliśmy dużego samochodu. A tu ciąża, ja w domu więc mąż przejął Fabiana a i kasa poszła w inne rzeczy, więc chyba na razie musi zostać jak jest. Ale brakuje nam bardzo dużego bagażnika ![]() Z tymi wózkami!!!!! Faktycznie słyszałam o tym!!!! wprawdzie nastawiamy sie na używany no ale.... Dobrze wiedzieć! PS. Jestem z siebie dumna, że tyle nadrobiłam! |
|
|
|
#2657 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawo
|
|
|
|
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tż znów nie potrafi się już przesiąść na mniejsze auto- jak czasem bierze od taty peugeota albo od mamy fiestę to jakoś mu dziwnie ![]() Co do aparatu to pamiętam to uczucie jak ściągnęłam górny łuk ;D rany, czułam się jak ze sztuczną szczęką! w ogóle nie chciałam się uśmiechać ![]() Dzisiaj już wiem, że to był najlepszy krok, jaki mogłam zrobić. Nic tak nie dodało mi pewności siebie jak idealnie proste zęby Wcześniej był to mój spory kompleks.I gratuluję kopniaczków
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No cóż, bedzie synek. Płakac z tego powodu nie bede |
|
|
|
|
#2661 | |
|
Zadomowienie
|
Jak to w życiu, wszystkim nie dogodzisz
![]() ale to akurat dobrze ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
Dziś np 6 i lece do domu za chwilę ![]() Zakupie to z aa, przetestuję, zobaczę
|
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za nadrobienie za nieobecność, która doprowadziła do takiej ilości stron koszulkę czarną ja wrzucałam.. idę na taras z książką..
|
|
|
|
|
#2663 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny myślę, że forum nic nie grozi, ja praktycznie omijam grupe na fb ![]() Piernikuspodziewałam się takiej ilości - przyjechała koleżanka w odwiedziny nie widziałyśmy się wieki i dopiero wróciłam, także proszę o wybaczenie:-P Edytowane przez LunaLov Czas edycji: 2016-04-05 o 14:04 |
|
|
|
|
#2664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pochwalam Twój pomysł i go ściągam ![]() Biorę krzesło (bo fotela nie zatargam) idę z czytnikiem na balkon. Aaa i koteła zabiorę w ramach zemsty za poranne pobudki
|
|
|
|
|
#2665 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zobaczysz! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Niestety mam często uczulenie.. mam strasznie wrażliwą skóre![]() Chyba zdecyduję sie na jakiś z Vichy. Chyba można używać w ciąży? zapytam pani w aptece, może mii doradzi![]() Co do drętwienia rąk... mam to samo od jakiegoś tygodnia! Dzisiaj całą rękę miałam w 'mrówkach' Zazwyczaj śpię z ręką pod poduszką i nigdy nie miałam drętwienia, aż do teraz Daj znać co na to gin
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Położy się w słoneczku i mu będzie dobrze
|
|
#2667 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A juz tak całkiem wścibsko... Co czytasz? ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
Zakładam ze ma tak grube futro ze będzie mu za gorąco może tez szybciej wylinieje i będę miała mniej klaczkow w domu
|
||
|
|
|
#2668 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam jeszcze makaron lasagne w domu, odgapię w któryś dzień. ![]() Cytat:
Ojej zapytaj gina o to drętwienie, może winny jak w innych przypadłościach będzie znowu niedobór np. magnezu? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mimo futra lubi się grzać na słońcu
|
|
#2670 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i nastąpi nowa rzeczywistość. na razie strasznie ciężko mi sobie to wyobrazić....Też byłam na balkonie dziś z książką, ale tylko jakieś 15 min wytrzymałam - za ciepło! za to cały dzień siedzę przy otwartych drzwiach balkonowych i jest cudnie ![]() Cytat:
Tak piszecie o drętwieniu rąk i ja też tak ostatnio mam. W sumie nawet nie pomyślałam o tym, ale przypomniałam sobie jak Was czytałam Ciekawe co gin na to. Magnez suplementuję non stop więc mocno wątpię w niedobór...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

hehe wszystkie mamy inne gusta . Ja własnie białego bym nie chciała, najbardziej podoba mi sie srebrny ale w riko nie widzialam srebrnych. Ogólnie chyba w całym dużym sklepie jakies 2 modele miały srebrne stelaże ( nie licze tych wózków stylizowanych na stare one maja chromowane )

jakoś przeżyłam. Juz wszystko w porzadku. Dzięki za troskę
1.09.2012

Kości bolą, biodra od spania na boku

klask i:

żebyście potem nie mieli problemu z przewożeniem wózka 
) przecudna też bym taką chciała!
<3
za nieobecność, która doprowadziła do takiej ilości stron
czerwiec 2015