Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-05, 14:00   #2671
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
zaparkowanie kombi to faktycznie nieco trudniejsza sprawa ale mój tż pracuje w centrum miasta i dla niego to nie stanowi problemu. Dla mnie na pewno to byłby niemały kłopot tż znów nie potrafi się już przesiąść na mniejsze auto- jak czasem bierze od taty peugeota albo od mamy fiestę to jakoś mu dziwnie

Co do aparatu to pamiętam to uczucie jak ściągnęłam górny łuk ;D rany, czułam się jak ze sztuczną szczęką! w ogóle nie chciałam się uśmiechać
Dzisiaj już wiem, że to był najlepszy krok, jaki mogłam zrobić. Nic tak nie dodało mi pewności siebie jak idealnie proste zęby Wcześniej był to mój spory kompleks.

I gratuluję kopniaczków
TŻ mnie czasem wyzywa za wciskanie się w ciasne miejsca parkingowe Tylko co mi po tym, skoro nie lubię :P Wcisnę się, czasem to aż na siłę (oduczyłam się chyba dopiero po jakichś 2-3 latach posiadania prawka bardzo głupiego nawyku wjeżdżania w za ciasne miejsce, po czym brak możliwości wyjścia z auta którąkolwiek ze stron - taki debilizm też swego czasu popełniałam i i tak musiałam auto przestawiać ), tak na styk styków, a takim małym to niezależnie gdzie się wjedzie, to wszędzie się wejdzie i wyjdzie

Na "aparatki" potrafię z zazdrością spojrzeć czasem, że ten złomek sympatyczny noszą Jakieś zboczenie mi zostało. Uwielbiałam wybierania kolorowych gumek Na początku oczywiście, żeby jak najmniej widocznie, a po pół roku to szalałam tak, że rzadko kończyło się na 3-4 kolorach, potrafiłam mieć każdy ząb w innym kolorze

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Ja mam wrażenie, że do mnie dotrze dopiero jak wrócimy razem ze szpitala do domu i nastąpi nowa rzeczywistość. na razie strasznie ciężko mi sobie to wyobrazić....

Też byłam na balkonie dziś z książką, ale tylko jakieś 15 min wytrzymałam - za ciepło! za to cały dzień siedzę przy otwartych drzwiach balkonowych i jest cudnie

Tak piszecie o drętwieniu rąk i ja też tak ostatnio mam. W sumie nawet nie pomyślałam o tym, ale przypomniałam sobie jak Was czytałam Ciekawe co gin na to. Magnez suplementuję non stop więc mocno wątpię w niedobór...
Póki co to się tylko zastanawiam, jak moje psisko wytrzyma beze mnie 3-4 dni Tak jakby TŻ się nim zająć nie umiał Więc raczej też jeszcze do mnie nie dociera co i jak, skoro czymś takim się bardziej przejmuję niż porodem

Jak ja wam zazdroszczę balkonów Nie mam niestety ;(

Co do drętwienia rąk, nie mam pojęcia gdzie to moja mama wyczytała, w każdym bądź razie jak się aż za bardzo nawadniamy to niby może być przyczyna. U mnie by się zgadzało, bo miałam przez jakiś miesiąc-dwa wiecznego "kaca" (non stop spijałam wodę, ze 2,5-4 l dziennie plus herbaty) i wtedy mi drętwiały ręce okrutnie. "Kac" minął i ręce tak nie drętwieją. Nie wiem czy to dzieło przypadku, czy faktycznie coś jest w tym co moja mama gdzieś wynalazła, ale mam już spokój

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 14:11   #2672
tija93
Zakorzenienie

Znacie ten proszek dzieciowy z rossmanna? Dokładnie mi chodzi o ten: http://www.rossmann.pl/Produkt/domol...6919,4803,6245 Dzisiaj go oglądałam i się zastanawiam
Stary 2016-04-05, 14:23   #2673
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Mogłam pokręcić przyznaje się
Dziewczyny myślę, że forum nic nie grozi, ja praktycznie omijam grupe na fb Zdecydowanie tutaj jest mi lepiej
Piernikuspodziewałam się takiej ilości - przyjechała koleżanka w odwiedziny nie widziałyśmy się wieki i dopiero wróciłam, także proszę o wybaczenie:-P
Ty to musisz z matką założycielką o tym wybaczeniu pogadać a, nie ze mną
ps.ale powiem Ci,że to dobra kobieta i serca ma miękkie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Pochwalam Twój pomysł i go ściągam
Biorę krzesło (bo fotela nie zatargam) idę z czytnikiem na balkon.
Aaa i koteła zabiorę w ramach zemsty za poranne pobudki
Cytat:
A juz tak całkiem wścibsko... Co czytasz?

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Zakładam ze ma tak grube futro ze będzie mu za gorąco może tez szybciej wylinieje i będę miała mniej klaczkow w domu
koteł też jest i ze mną..sama nie mogę wyjść bo staje pod drzwiami i śpiewa
wczoraj wypożyczyłam i dziś zaczełam - Lee Child "Jutro możesz zniknąć".. znaczy zaczełam wczoraj, ale tak śmierdzi fajkami, że nie mogłam w łóżku zdzierżyć i stwierdziałam , że na taraso-balkonie ponowie próbę..rąk wolę nie wąchać.. normalnie mi by było wstyd oddać tak sapiącą książkę do biblioteki...

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Ooo też bym wcięła kapustę w tej formie i do tego te cukinie, mniam.

zapraszam..pyrki już gotuję..

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
J

Też byłam na balkonie dziś z książką, ale tylko jakieś 15 min wytrzymałam - za ciepło! za to cały dzień siedzę przy otwartych drzwiach balkonowych i jest cudnie

Ja potwierdzam, też na fb nie umiem się odnaleźć, tu z Wami przyjemniej
ja mam pół balkonu zadaszone i siedzę w cieniu, uciekłam ze słońca, bo jeszcze jest zabudowany do wys ok metra wokoło murkiem więc jest mega gorąco.. trójkę włączona, obiad się robi, kot leży..no i mam neta
ja też jakoś na fb nie mogę się wciągnąć..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 14:34   #2674
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Znacie ten proszek dzieciowy z rossmanna? Dokładnie mi chodzi o ten: http://www.rossmann.pl/Produkt/domol...6919,4803,6245 Dzisiaj go oglądałam i się zastanawiam

Sklad nie powala. Ja radziłabym płyny białego jelenia, one mają najlepsze oceny wśród mam alergików. Bo np tedzieciowe są perfumowane, przy problemach ze skorą lekarze często zaczynają od zmiany tych jelpów, dzidziusiów itp na jelenia.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 14:39   #2675
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Wszyscy juz sie pytają o imię
Tak naprawdę musze to jeszcze omówić z TZtem, to juz jak wrócimy do domu.

Tesciowej nawet sie podobało, wyszła zadowolona, ze bedzie tym razem wnuk

Ja ogólnie byłam zaskoczona jak bardzo wyraznie było widać wszystko. To nie to samo co na sprzęcie od mojego gina.
Mam filmik jak mlaska ustami nawet
Talentela gratuluję synka
:-*

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
hahaha dobre co ja bym dała, żeby aktualnie mieć tylko takie problemy jak się miało w dzieciństwie no, ale wtedy to tego typu sprawy to była TRAGEDIA

Gratuluję synka fajnie, że jeszcze przed wylotem udało Ci się poznać płeć. Szkoda tylko, że musiałaś ponieść kolejne koszty

Mój gin powiedział, że cytrynka nie zaburzy wyniku I że jeśli panie w labie będą twierdziły inaczej to mam do niego zadzwonić i dać je do telefonu

Przyszedł dzisiaj leżaczek tiny love! Jeszcze nierozpakowany stoi
Mój też nierozpakowany
Dopiero w czerwcu może rozpakujemy no przede wszystkim po malowaniu ;-)
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 14:42   #2676
Krefetka
Zadomowienie

Dziecię swe namawiam do słuchania Mozarta. Od dobrych 2 tyg. Zauważyłam właśnie ze jak puszczam utwory wesołe i te które słuchamy juz od dłuższego czasu dzidzia podkopuje. Jak słyszy cos nowego "milczy". Może to przypadek ze sie tak złożyło

Nie wytrzymałabym zapachu papierosów tym bardziej w książce. Mieszkam w bloku na 1p. Poniżej sasiedzi maja dosyć duży ogródek, który oddziela Nas od pseudo chodnika a ja i tak czuje jak ktoś przechodzi z zapalonym papierosem.
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 14:53   #2677
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Ja pomimo ciągłych ruchów nadal nie czuje duzej więzi z maluszkiem, chyba musze jeszcze poczekać. nadal ciezko mi uwierzyc, ze bedzie wszystko dobrze, ehh.
Talantea jesteśmy już na takim etapie, że jeżeli nasz maluszek postanowi wyjść na świat wcześniej to ma ogromne szanse przeżycia więc teraz już tylko kibicować by zechciał spędzić w brzuchu tyle czasu ile trzeba

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
A Laski, przypomniało mi się ... Wczoraj w sklepie babka mówiła że są 2 okresy w roku gdzie brakuje wózków okolice marca jak są te duże targi dziecięce i później lipiec/sierpień . Babka mówiła że jak się potrzebuje wózek na wakacje (chodzi o polskich producentów nie wiem jak inni ) to trzeba zamówić wózek tak do max poczatku czerwca bo oni wózki szyja w miarę na bieżąco i dosyć spore teraz jest zainteresowanie również na rynek zagraniczny. Niby szyją to co mają zlecone i po koleji robia zamówienia ale na wakacjach ludzie maja w fabrykach urlopy i zamykaja na ten czas produkcje, wiec moze sie zdarzyć że jak ktoś zamówi wózek w lipcu to odbierze za 2 miesiące... sprzedająca śmiałą sie że w tamtym roku ludzie wykupili jej wszystkie wózki które miała wystawione w sklepie bo potrzebowali dla dzieci a terminy dostaw były długaśne. Nie wiem jak u was ale u mnie częśc sklepów oferuje cos takiego że można wpłacić zadatek np 200 zł zamówić wózek i on przychodzi na sklep i czeka aż go odbierzecie . Sklep podbija gwarancje dopiero jak po niego przyjeżdżacie. Ja chyba zamówię wcześniej żeby później nie okazało się że urodze i nie bede miała w czym dziecko wozić w sierpniu.
U mnie powiedziała dokładnie to samo, zwłaszcza jak chce się zamówić model z nowego roku.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-05, 15:08   #2678
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Właśnie ostatnio o tym myślałam że niby wiem i rozumiem że jestem w ciąży, widziałam córkę na usg ale jakoś nie mogę uwierzyć, nie chce to do mnie dotrzeć że noszę w sobie dziecko, ono się rusza, potem się urodzi... no abstrakcja Może jak poczuję kopniaki to do mnie to dotrze
U mnie to samo, nie mogę uwierzyć, że to jest prawda... Czekam na lipiec i nie dociera to wszystko do mnie...

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
Ja już po jakoś przeżyłam. Juz wszystko w porzadku. Dzięki za troskę
Gratki masz już to za sobą :-*
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 15:12   #2679
Talantea
Zakorzenienie

Tak mi sie oczy zamykały, że poszłam spać na 2 h

TinkerrBell

Ten fakt jest pocieszająy

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 15:15   #2680
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
TŻ mnie czasem wyzywa za wciskanie się w ciasne miejsca parkingowe Tylko co mi po tym, skoro nie lubię :P Wcisnę się, czasem to aż na siłę (oduczyłam się chyba dopiero po jakichś 2-3 latach posiadania prawka bardzo głupiego nawyku wjeżdżania w za ciasne miejsce, po czym brak możliwości wyjścia z auta którąkolwiek ze stron - taki debilizm też swego czasu popełniałam i i tak musiałam auto przestawiać ), tak na styk styków, a takim małym to niezależnie gdzie się wjedzie, to wszędzie się wejdzie i wyjdzie

Na "aparatki" potrafię z zazdrością spojrzeć czasem, że ten złomek sympatyczny noszą Jakieś zboczenie mi zostało. Uwielbiałam wybierania kolorowych gumek Na początku oczywiście, żeby jak najmniej widocznie, a po pół roku to szalałam tak, że rzadko kończyło się na 3-4 kolorach, potrafiłam mieć każdy ząb w innym kolorze

haha miałam tak samo brałam tylko przezroczyste albo w kolorze aparatu, a odkąd raz odważyłam się na fuksję to o innym kolorze nie chciałam słyszeć Nawet teraz na sam koniec stwierdziłam, że bez fuksji się nie obejdzie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

wczoraj wypożyczyłam i dziś zaczełam - Lee Child "Jutro możesz zniknąć".. znaczy zaczełam wczoraj, ale tak śmierdzi fajkami, że nie mogłam w łóżku zdzierżyć i stwierdziałam , że na taraso-balkonie ponowie próbę..rąk wolę nie wąchać.. normalnie mi by było wstyd oddać tak sapiącą książkę do biblioteki...

ojaa nie zniosłabym książki przesiąkniętej zapachem papierosów;/ noł łej. Już dawno nie korzystałam z biblioteki, bo zwykle albo kupuję książki albo się wymieniam z koleżankami. To bezpieczniejsza opcja pod względem zapachu

A ja wróciłam niedawno ze spaceru z psem. Jak pięknie na dworze

A teraz biorę się za przygotowanie jakże pracochłonnego dania jakim jest spaghetti
Stary 2016-04-05, 15:33   #2681
Kasmina
Rozeznanie

Skoro badanie glukozy robię w nast tyg to dziś serwuje pizzę taka biedna bez szału: ser, szynka, cebula, kukurydza i oczywiście sos pomidorowy która chętna?
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 15:37   #2682
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
Dla dzieci może być jak najbardziej, patrz tylko czy nie ma filtrów przenikających (lista: http://www.srokao.pl/2014/03/jesli-p...s-w-ciazy.html). Akurat Ziaja często je ma...
Ojej zapytaj gina o to drętwienie, może winny jak w innych przypadłościach będzie znowu niedobór np. magnezu?

Zazdroszczę Wam werandowania, te pylące brzozy mnie chcą wykończyć, siedzę smętnie w domu.

Zerknij sobie na tę listę filtrów przenikających, którą wyżej zalinkowałam, tego na pewno powinno się unikać. Vichy chyba nie używa ich akurat, taki tutaj już analizowałyśmy filtr ich - Ideal Soleil. W aptece też pewnie doradzą.
Dzięki za podpowiedź ten vichy brzmi fajnie może to on jest tym jedynym Co do magnezu to było pierwsze co pomyślałam, chociaż ja się upijam muszynianką a ona ma chyba cos tam magnezu i cieszylam się że mi go raczej nie brakuje. Ale może na tym etapie potrzebuje dodatkowej suplementacji?

Cytat:
Aaa Mój mimo futra lubi się grzać na słońcu
Cytat:

ja mam pół balkonu zadaszone i siedzę w cieniu, uciekłam ze słońca, bo jeszcze jest zabudowany do wys ok metra wokoło murkiem więc jest mega gorąco.. trójkę włączona, obiad się robi, kot leży..no i mam neta
Moja ruda menda nawet nie schodzi z balkonu - jest południowy więc grzeje jak na patelni ale włazi pod fotel i nawet na jedzenie nie ma ochoty sciagnąć
Tak tak słyszałam, że matka założycielka ma dobre serce, wybacza błędy życiowe, niefrasobliwe zachowanie i doradza w sprawach ciąży - prawda Tija ???

Też się pochwalę czytam Marte Guzowską "Ofiara Polikseny" ale przyznam, żę ją męczę bo nie lubie "niedoczytać" książki. Nie porwała mnie niestety.

Cytat:
Tak mi sie oczy zamykały, że poszłam spać na 2 h

TinkerrBell

Ten fakt jest pocieszająy
Witaj w klubie ja też usnęłam na szczęście nie na balkonie

Kasmina ja się piszę na pizze! u mnie odgrzewajki będą, ale taką pizze... jadłabym!

Edytowane przez LunaLov
Czas edycji: 2016-04-05 o 15:40
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 15:48   #2683
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Skoro badanie glukozy robię w nast tyg to dziś serwuje pizzę taka biedna bez szału: ser, szynka, cebula, kukurydza i oczywiście sos pomidorowy która chętna?
Ja ja ja poproszę

melduję się po wizycie szyjka zamknięta, wszystko poza tym też ok a jutro usg

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 15:50   #2684
Talantea
Zakorzenienie

Pizza

Cytat:
Ja ja ja poproszę

Brawo

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 15:53   #2685
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Sklad nie powala. Ja radziłabym płyny białego jelenia, one mają najlepsze oceny wśród mam alergików. Bo np tedzieciowe są perfumowane, przy problemach ze skorą lekarze często zaczynają od zmiany tych jelpów, dzidziusiów itp na jelenia.
Dzięki za info Na początku myślałam o jeleniu i jednak zostanę przy nim

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Talantea jesteśmy już na takim etapie, że jeżeli nasz maluszek postanowi wyjść na świat wcześniej to ma ogromne szanse przeżycia więc teraz już tylko kibicować by zechciał spędzić w brzuchu tyle czasu ile trzeba
Nie chce być pesymistką, ale dzieci z 22-23 tygodnia mają niewielkie szanse na przeżycie

Cytat:

Tak tak słyszałam, że matka założycielka ma dobre serce, wybacza błędy życiowe, niefrasobliwe zachowanie i doradza w sprawach ciąży - prawda Tija ???
Mogą Ci we wszystkim doradzić i wszystko wybaczyć, ale mój mózg nie ogarnął o co chodzi

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Ja ja ja poproszę

Stary 2016-04-05, 15:57   #2686
florencee
Zadomowienie

Cytat:

zapraszam..pyrki już gotuję..

To pędzę na obiadek, ja już po kapuśniaku, ale znowu głodna.
Brrr nie dziwię się, że książkę wzięłaś na dwór, też nie znoszę jak coś śmierdzi fajami.
U mnie w bloku ostatnio ktoś nie może wytrzymać do wyjścia z klatki i pali już w windzie, a że ja słaba jestem, to po schodach nie wejdę na 4. piętro, no i niedobrze mi się robi jak jadę od tego smrodu - i tak źle, i tak niedobrze.

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Również polecam zerknięcie na jelenia, ja jako dorosły alergik używałam kilku delikatnych proszków i jeleń był naprawdę w porządku.

Cytat:
Dziecię swe namawiam do słuchania Mozarta. Od dobrych 2 tyg. Zauważyłam właśnie ze jak puszczam utwory wesołe i te które słuchamy juz od dłuższego czasu dzidzia podkopuje. Jak słyszy cos nowego "milczy". Może to przypadek ze sie tak złożyło

Nie wytrzymałabym zapachu papierosów tym bardziej w książce. Mieszkam w bloku na 1p. Poniżej sasiedzi maja dosyć duży ogródek, który oddziela Nas od pseudo chodnika a ja i tak czuje jak ktoś przechodzi z zapalonym papierosem.
No no, rośnie meloman, na znane reaguje entuzjazmem, a nowe musi pokontemplować, zadumać się. Mój mąż gra na pianinie i rozpoczął edukację malucha, żeby wiedział już co dobre. Marzy mu się, żeby synek też grał na czymś, mam nadzieję że moje geny nie pokrzyżują tych planów.

Cytat:
O to teraz nie wiem na który obiad się wprosić.

Cytat:
Dzięki za podpowiedź ten vichy brzmi fajnie może to on jest tym jedynym Co do magnezu to było pierwsze co pomyślałam, chociaż ja się upijam muszynianką a ona ma chyba cos tam magnezu i cieszylam się że mi go raczej nie brakuje. Ale może na tym etapie potrzebuje dodatkowej suplementacji?
Możliwe, ja też brałam magnez w preparacie, muszynianki sobie nie żałowałam, a też wyszły mi jakieś braki, ciąża jest chyba mega wymagająca pod tym względem. :/
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 16:01   #2687
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

wow..to może nie być przypadek..czytałam o tym..ja puszczam czasami jedną kołysankę, ale jestem niesystematyczna
no wiesz już bym wolała dym z fajek wąchać - od tej książki do takim starym żulem przejaranym daje

Cytat:
pizza? czy ktoś powiedział: pizza?.. to ja poproszę kawałeczek bez szynki..

Cytat:

Moja ruda menda nawet nie schodzi z balkonu - jest południowy więc grzeje jak na patelni ale włazi pod fotel i nawet na jedzenie nie ma ochoty sciagnąć

Też się pochwalę czytam Marte Guzowską "Ofiara Polikseny" ale przyznam, żę ją męczę bo nie lubie "niedoczytać" książki. Nie porwała mnie niestety.
masz jakoś zabezpieczomy balkon? mój jest na takiej długiej smyczy przywiązanej w jakimś miejscu w miarę bezpiecznym..także taka trochę lipa, ale już chyba się pogodził ze swoim losem
huehue..ale lizanko

Cytat:
Ja ja ja poproszę

w trójce była fajna audycja o babce, która fotografowała kobiety podczas porodów..jakiś projekt ciepły miękki aksamit (?) czy jakoś tak..fajnie mówiła..
Stary 2016-04-05, 16:04   #2688
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:

!
Tez nie lubię zostawiać niedoczytanych książek. Ostatnio męczyłam sie tak z rozważaniami filozoficznymi

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:

Ja poproszę kawałek bez szynki

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-04-05 o 16:07
Stary 2016-04-05, 16:07   #2689
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
w trójce była fajna audycja o babce, która fotografowała kobiety podczas porodów..jakiś projekt ciepły miękki aksamit (?) czy jakoś tak..fajnie mówiła..
Ciepły mokry aksamit może?
http://cieplymokryaksamit.pl/?page_id=177
tak myślę że w sumie nie miałabym nic przeciwko takim zdjęciom podczas mojego porodu ale chciałabym je tylko dla siebie i TŻ a nie do publikacji w internecie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-05, 16:12   #2690
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chce być pesymistką, ale dzieci z 22-23 tygodnia mają niewielkie szanse na przeżycie

Mogą Ci we wszystkim doradzić i wszystko wybaczyć, ale mój mózg nie ogarnął o co chodzi

i niewielkie szanse na zdrowie i "normalne" życie nawet urodzone nieco później

ojj ktoś tu czyta "po łebkach"

Cytat:
To pędzę na obiadek, ja już po kapuśniaku, ale znowu głodna.
Brrr nie dziwię się, że książkę wzięłaś na dwór, też nie znoszę jak coś śmierdzi fajami.
U mnie w bloku ostatnio ktoś nie może wytrzymać do wyjścia z klatki i pali już w windzie, a że ja słaba jestem, to po schodach nie wejdę na 4. piętro, no i niedobrze mi się robi jak jadę od tego smrodu - i tak źle, i tak niedobrze.

No no, rośnie meloman, na znane reaguje entuzjazmem, a nowe musi pokontemplować, zadumać się. Mój mąż gra na pianinie i rozpoczął edukację malucha, żeby wiedział już co dobre. Marzy mu się, żeby synek też grał na czymś, mam nadzieję że moje geny nie pokrzyżują tych planów.

O to teraz nie wiem na który obiad się wprosić.
ja jestem nieco bardziej tolerancyjna, bo sama kiedyś paliłam..ale nigdy w meijscach publicznych/przy innych ludziach..takie bardziej popalanie to było, ale rzuciłam parę miesięcy przed ciążą, z czego bardzo się cieszę..także teraz fajki - ffuuuujj..

ale fajnie, że mąż tak się wczuł

ciężarnej nikt dwóch obiadów nie odmówi

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:

Ja poproszę kawałek bez szynki
też nie jesz mięcha? bo kojarzę,że była jakaś wege mamusia..

Cytat:
Ciepły mokry aksamit może?
http://cieplymokryaksamit.pl/?page_id=177
tak myślę że w sumie nie miałabym nic przeciwko takim zdjęciom podczas mojego porodu ale chciałabym je tylko dla siebie i TŻ a nie do publikacji w internecie
o tak tak..no jasne...ja też bym chyba nie chciała swoich zdjęć z porodu w necie, ale tamte kobiety wszytskie się zgodziły, w każdym momencie mogły odmówić..widocznie mają też większą akceptację wobec swojego ciała niż my dwie
Stary 2016-04-05, 16:13   #2691
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

. :/

Ani mąż ani ja nie mamy tzw słuchu muzycznego, co nam nie przeszkadza w zabawie ale myśle że dziecko do grania będzie miało najbliżej do rugby. (Chciałabym)

chciałabym tez aby uczył sie pływać w skorupce, w szkółce żeglarskiej z racji tego ze mieszkamy nad morzem. Ale ja tam sobie wymyślać mogę jak dzieć będzie miał inny pomysł na życie
Stary 2016-04-05, 16:15   #2692
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
i niewielkie szanse na zdrowie i "normalne" życie nawet urodzone nieco później

ojj ktoś tu czyta "po łebkach"
Też

Przepraszam
Stary 2016-04-05, 16:20   #2693
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]
też nie jesz mięcha? bo kojarzę,że była jakaś wege mamusia..

Wege to raczej nie. Ja bardziej flexiterianizm uprawiam. Mięsa unikam jak mogę bo mi najcześciej nie smakuje ale nie robię zamieszania jak ktoś nałoży mi mięso. jak tak popatrzę to mięso jem jakoś raz w mc.

Na liście moich grzeszków ostatnio zestaw z MC. 🤗

W poprzedniej ciąży mi sie tak zrobiło ze nie mogłam patrzeć, wąchać mięsa/wędlin. I tak trwa to do dziś.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-05, 16:20   #2694
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
o tak tak..no jasne...ja też bym chyba nie chciała swoich zdjęć z porodu w necie, ale tamte kobiety wszytskie się zgodziły, w każdym momencie mogły odmówić..widocznie mają też większą akceptację wobec swojego ciała niż my dwie
Nie no pewnie że się zgodziły ja tam swoje ciało akceptuję ale jednak poród dość hm osobista i intymna sytuacja moim zdaniem dlatego nie dałabym tego do internetu

Stary 2016-04-05, 16:21   #2695
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Wege to raczej nie. Ja bardziej flexiterianizm uprawiam. Mięsa unikam jak mogę bo mi najcześciej nie smakuje ale nie robię zamieszania jak ktoś nałoży mi mięso. jak tak popatrzę to mięso jem jakoś raz w mc.

W poprzedniej ciąży mi sie tak zrobiło ze nie mogłam patrzeć, wąchać mięsa/wędlin. I tak trwa to do dziś.
To ja mam tak samo.
Wedlin nie jem od nigdy, zadnych pasztetow tez.
A miesko baardzo zawsze, moj ostatni grzech to tez mc donald

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 16:24   #2696
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no pewnie że się zgodziły ja tam swoje ciało akceptuję ale jednak poród dość hm osobista i intymna sytuacja moim zdaniem dlatego nie dałabym tego do internetu
Tam gdzie miałam praktyki na porodówce wisiały zdjęcia dzieci zaraz po porodzie. W sumie wyglądały bardzo ładnie Dwa nawet sobie zapisałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Wanda.jpg (534,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z-porodu.jpg (113,3 KB, 23 załadowań)
Stary 2016-04-05, 16:27   #2697
Krefetka
Zadomowienie

Obejrzałam te zdjecia z ciepły mokry aksamit. Jak dla mnie bardzo intymne. Chyba nie chciałabym aby ktoś robił mi zdjecia podczas porodu.
Pamietam ze przy poprzednim porodzie po nasileniu sie skorczy z bólu nie kontaktowałam co położna i mąż do mnie mówią. Wiec jeszcze jakby do tego doszło fotografowanie chyba bym rady nie dała.
A tak na 3 dzień po porodzie zapomniałam o bólu (tym fizycznym) i nie miałam nic co by mi go przypominało.

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Tam gdzie miałam praktyki na porodówce wisiały zdjęcia dzieci zaraz po porodzie. W sumie wyglądały bardzo ładnie Dwa nawet sobie zapisałam

Ale to juz zdjecia "po" nie w trakcie. Te po emanują ciepłem, miłością i radością.
Te w trakcie przepełnione są bólem.
Przynajmniej ja je tak odbieram
Stary 2016-04-05, 16:30   #2698
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
jejku niby te dzieciątka są ubrudzone, pomarszczone a i tak są dla mnie prześliczne ach ta ciąża, to chyba ona powoduje takie rozczulenie
planujemy wziąć aparat na porodówkę, zobaczymy czy nie wygonię TŻ z aparatem za drzwi jak dojdzie co do czego

Stary 2016-04-05, 16:30   #2699
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Obejrzałam te zdjecia z ciepły mokry aksamit. Jak dla mnie bardzo intymne. Chyba nie chciałabym aby ktoś robił mi zdjecia podczas porodu.
Pamietam ze przy poprzednim porodzie po nasileniu sie skorczy z bólu nie kontaktowałam co położna i mąż do mnie mówią. Wiec jeszcze jakby do tego doszło fotografowanie chyba bym rady nie dała.
A tak na 3 dzień po porodzie zapomniałam o bólu (tym fizycznym) i nie miałam nic co by mi go przypominało.

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Ale to juz zdjecia "po" nie w trakcie. Te po emanują ciepłem, miłością i radością.
Te w trakcie przepełnione są bólem.
Przynajmniej ja je tak odbieram
No racja, te w trakcie i po są inne, ale tak samo magiczne Ale osobiście nie chciałabym fotek
Stary 2016-04-05, 16:32   #2700
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam
Cytat:
dobra tymi zdjęciami mnie kupiłaś..

Cytat:

aa..rozumiem..znam więcej takich osób..

Cytat:
fajnie jednak, że są osoby, które chcą się podzielić tym intymnym światem..ja też bym nie dała..ale popatrzeć lubię
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości