|
|
#121 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ślubny manikiur
Widzę że motyw kwiatuszkowy jest bardzo powszechny. Mi było wszystko jedno co zrobi mi z paznokciami manicurzystka, byleby nie było zbyt krzykliwe. Wybrała właśnie te kwiatuszki. Szukałam zdjęcia gdzie byłoby coś widać i znalazłam
![]() A tak przy okazji, żebyście miały się z czego pośmiać - na kilka dni przed ślubem zabrałam się za dłonie mojego męża , bo nie były w najlepszym stanie. Powycinałam mu wszelkie skórki i dłonie od razu zrobiły mu się o pół kilograma lżejsze .
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
A ja postanowiłam, że pomaluję sobie paznokcie na czerwono! Suknię mam stosunkowo mało ozdobną i niestety nie zaspokaja mojej potrzeby szaleństwa
![]() Do tego bukiet z intensywnie czerwonych kwiatów i czerwony krawat mojego męża... Na razie to widzę tylko mentalnie, ale mam nadzieję, że wkrótce - w rzeczywistości
|
|
|
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ślubmy manikiur
te mi się najbardziej podobają. chyba je sobie zorbie na własny ślub.
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sobie upatrzyłam takie, nie mogę się na nie napatrzeć
:
|
|
|
#125 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny co myślicie..bo tak się zastanawiam
lepsze na ślub będą paznokcie robione czy swoje. Zastanawiam się co z wytrzymałością podczas tanecznych wiwijańców ja chciałabym mieć swoje ale isteje możliwość złamania dzień przed i wtedy porażkaA jakie jest wasze zdanie? |
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wyszłam z założenia, że na co dzień mam swoje paznokcie, więc po co na ślub wydawać pieniądze na tipsy, skoro tylko będę mi uprzykrzać życie, gdy się nie jest przyzwyczajonym do takich paznokci? Musisz sama zastanowić się, jakie masz paznokcie? Czy są mocne, jaki mają kształt. Jeśli masz słabe paznokcie ze zbyt szeroką płytką, to może lepiej będzie, jak zrobisz sobie tipsy? Ale jeśli masz ładne paznokcie, to wystarczy tylko dobry manicure i lekki frencz.
|
|
#127 |
|
Przyczajenie
|
mozna tez pokryc swoje naturalki specjalnym zelem do naturalnych paznokci, ktory je tylko wzmocni
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za odpowiedź
ogólnie nigdy nie miałam tipsów zawsze swoje, gdzieś od 2 lat nie maluje w ogóle, bo "popsuły" mi się od malowania i stały się słabe i jedynie niemalowanie im pomogło ![]() Cytat:
A jaki to żel? Nakładany w salonie?? |
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
w salonie można pokryć naturalne paznokietki żelem (takim jaki używa się przy tipsach), który nie przedłuża ich, a wzmacia, bo nakładany jest tylko na naturalną płytkę. Wygląda to bardzo naturalnie, a paznokcie są faktycznie dobrze wzmocnione.
|
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
O! Pierwszy raz o tym słyszę. Chyba popytam o to w sierpniu przed ślubem szwagierki.
|
|
#131 |
|
Raczkowanie
|
Moja koleżanka miała nakładany żel na naturalne paznokcie. Bardzo ładnie to wyglądało i pozbywanie się takiego żelu jest łatwiejsze niż paskudnego tipsa bleeee
|
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
poszperałam trochę po cennikach salonów i tipsiarek w internecie, koszty takowego żelowania to ok. 40-50 zł
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli macie słabe paznokcie to proponuję kurację specjalnymi tabletkami na paznkocie. Działają świetnie, ale potrzebna jest kilkumiesięczna kuracja. Poprawiają się także włosy więc korzyść jest podwójna
|
|
|
|
|
#134 |
|
Rozeznanie
|
dzięki za odpowiedzi
pierwszy raz słysze o tym żelu, nigdy się nie interesowałam tipsami, ale uważam, że to dobry pomysł a co do tabletek to biorę sobie Silice tak profilaktycznie
|
|
|
|
|
#135 |
|
Przyczajenie
|
zaczne moze od tego ze zajmuje sie pazurkami od ponad 3 lat
1. zel o ktorym mowilam wyzej to nie ten sam zel, ktory kladzie sie na tipsy!!! jest to specjalny zel z dodatkiem silikonu, ktory kladziemy cienkimi warstwami, co czyni je bardzo naturalne. Zel ten jest bardzo elastyczny i "pracuje" razem z plytka. Nazwy nie podam, bo rozne firmy roznie go nazywaja, ale najczescej jest to naturalnail, zel silikonowy etc... 2. tabletki raczej niewiele pomoga... rownie dobrze mozna brac wit C alee.... np capivit A+E moze wspaniale dzialac na paznokcie w troszke inne formie... mianowicie: bierzemy kapsulke rozwalamy ja i plynem ktory wyleci smarujemy pazurka wokol skorek (bo to walsnie tam zaczyna sie wzrost paznokcia)3. zadne "cud odzywki" za wiele nie pomoga, poniewaz stosuje sie je glownie na plytke paznokcia, a owa plytka to juz martwy wyrob. pomoc moze jedynie wsmarowywanie czegos w wal okolopaznokciowy (wokol skorek) bo to wlasnie tam zachodza procesy, ktore tworza plytke. Polecam wyzej wspomniany capivit A+E lub najlepsza odzywke jak znam z mirry (niestety ciezko dostac) |
|
|
|
|
#136 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja będę miała zwykły francuski na żelu. Według mnie taki paznokcie są najbardziej eleganckie i pasują do każdej sukni.
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#138 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj widziałam jak wyglądają paznokcie pokryte tym żelem
i musze powiedzieć, że bardzo mi się to podobało, dodatkowo wyglądało naturalnie i taki efekt właśnie chcę osiągnąć jak juz się na nie zdecyduje
|
|
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
ja swoje delikatnie zapuszczę i pokryję żelem (french) i raczej bez żadnych ozdób. Nie raz już miałam tipsy i rożne kolorowe wzorki, ale uważam, że na ślub dłonie powinny być delikatne i subtelne. Teraz takie pazurki są niby w modzie, ale jak za parę lat spojrzę na zdjęcie robione w momencie zakładania obrączek i zobaczę długie wzorzyste pazury to nie che mówić "wieś tańczy i śpiewa" .
|
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
Pazurki do ślubu.
Drogie Wizażanki. Mam pytanie o ślubny manicure. Mam naturalnie piekny kształt paznokci, ale, niestety, nie mogę ich zapuścić, bo od razu się łamią (pomimo używania profesjonalnych odżywek i brania różnych suplementów diety). Teraz, przed ślubem bardzo chciałam je zapuścić, ale 3 już się połamały i musiałam je obciąć
![]() Więc chyba nie pozostaje mi nic innego, niż zrobić sobie tipsy. Ale czy jest szansa, że będą one wyglądały naturalnie, żeby nie było widać, że to tipsy właśnie? Jeśli będą nie za długie i nie obcięte w "kwadrat", bo takie mi się nie podobają Lepszy żel czy akryl? Na co zwrócić uwagę manicurzystce? Dodam, że nigdy nie miałam tipsów. |
|
|
|
|
#141 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pazurki do ślubu.
Ja obecnie mam tipsy od 6 msc i jestem bardzo zadowolona
Na ślub zamierzam mieć całe paznokcie przezroczyste, natomiast w miejscu w którym naturalnie jest białe zamierzam wtopić białą, delikatną koronkę. Uważam, że będzie wyglądało to uroczo i niewinnie, a ponieważ koronka będzie w pełni wtopiona nie ma obaw że coś się urwie czy popsuje po wizycie u manicurzystki Odrazu zaznaczam, że ten styl ozdabiania polecam Paniom które zdecydowały się na biała sukienkę, bo koronka w kolorze ecru wygląda nie za ciekawie, słabo odróżnia się od paznokcia. Co do metody to dla osób, które chcą mieć paznokcie tylko na ślub, a potem wrocić do naturalnych polecam raczej akryl, gdyż potem można go po prostu stopić z paznokcia, a żel trzeba spiłować do zera. Bardzo ważne, by mnicurzystka spiłowala Ci Twoje obecne paznokcie praktycznie do zera (niestety musisz się pożegnac z tym co wychodowalaś ), bo w innym wypadku między paznokieć a szkielet tipsa może wejść powietrze i przy mocnejszej sile będziesz miala odpryski albo co gorsza paznokieć odpadnie Co do kształtu paznokci i ich naturalnego kształtu to jest to jak najbardziej możliwe musisz tylko powiedziec o tym osobie która Ci zrobi czego oczekujesz Jesli to profesjonalistka to sama się zdziwisz jak naturalnie może wyglżdać tips Mi się zdarzylo, że klient w mojej pracy zaczepił mnie i zapytał co robie, że mam takie ładne naturalne paznokcie :P Tak więc bez obaw możesz ruszać po nowe paznokcie Ja polecam
|
|
|
|
|
#142 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, trochę już jestem spokojniejsza
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
A czy takie opilowane do zera nie bola ??
bo sie tego boje...I sama akcja nakladania tego - jest to jakies nieprzyjemne uczucie? |
|
|
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
Trochę poczytałam na forum i w necie o tipsach, ale mało znalazłam informacji dla osób niezorientowanych w temacie ;-)
Mam więc takie pytanie, przepraszam, jeśli głupiutkie :-/ Jakie będą najlepiej wyglądały (najbardziej naturalnie), bo widziałam, że są różne: clear, naturalne, french? Czy na clear też można zrobić frencha? Czy żel i akryl różnią się wyglądem? |
|
|
|
|
#145 |
|
Rozeznanie
|
Ja rowniez bede miala tipsy... nosilam wczesniej bardzo dlugo ale postanowilam narazie sciagnac zeby paznokcie troszeczke odpoczely
wiec jeszcze 2 miesiace i zaloze je znowu jesli chodzi o zel czy akryl - ja mialam i takie i takie i bardziej bylam zadowolona z zelu zreszta zel duzo lepiej wyglada na paznokciach - takie jest przynajmniej moje zdanie... pozdrawiam
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
zapraszam tutaj, na paznokciowym forum rozwiejesz wszystkie swoje wątpliwości:
https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=38 |
|
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do ślubu zmienię tylko kolorystykę - oczywiście klasyczny french, teraz mam końcówkę z delikatnego fioletowego brokatu ![]() Polecam akryl - jest wytrzymały i ładnie wygląda
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Dorzucam jeszcze inne delikatne wzorki. Ja paznokcie będę robiła sama na swoich naturalnych szponach, bo inaczej je nazwać nie można.
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Odświeżam wątek i dorzucam jeszcze inne ślubne propozycje
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
w swojej kolekcji mam takie fotki
![]() 5 załadowała się jako jpg a to animacja zobaczcie tutaj http://img181.imageshack.us/img181/3364/23015640fb2.gif
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.

.

i wtedy porażka

AguŚ
bo sie tego boje...