|
|
#2791 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
Dostałam najpierw próbkę do wypróbowania, bo mam bardzo wrażliwa skórę na różne, nowe specyfiki Czytałam z ciekawosci tez opinie na necie i ma bardzo dużo pozytywnych opinii Cena też jest w miare. U mnie w aptece 50ml kosztuje ok 49zł.mniam!!! ale apetycznie wygląda! Właśnie narobilaś mi smaka na domową pizzę![]() ![]() ![]() Cytat:
Zdjęcie faktycznie bardzo niewyraźne, ale z daleka widać buźkę i rączkęCytat:
![]() Cytat:
ja mam to samo z teściowa strasznie mnie wkurza takie paplanie. Pewnie.. najlepiej łazić po sklepach w ostatnim miesiącu z wielkim brzuchem. Męczyć się przy największym upale Co najlepsze.. Jeszcze dziecku serduszko nie biło, a już wypeplała calej rodzinieMoja mama na szczęście jest odmiennego zdania. Rozumie, że im później tym będzie mi ciężej robić zakupy.. tymbardziej w lato a Męża samego nie wysłałabym na zakupy chcę w tym też uczestniczyc![]() Cytat:
to samo mówię mojej teściowej, ale do małego móżdżka nie dociera![]() Cytat:
Teściowa i babcia męża miały to samo Cytat:
![]() Ja to nie wiem.. tacy ludzie to jakaś nizina społeczna.. Wczoraj przytrafiła mi się taka miła sytuacja na mieście.. Słonko pięknie grzało (aż za bardzo ), więc z mężem postanowiliśmy umilić sobie ten dzień i poszliśmy na lody.. ja koniec z końcem wzięłam upragnionego, pierwszego w tym roku gofra z bitą śmietaną i truskawkami " i poszla dalej WDF?!! Kocham takich ludzi Dopier***dalaczy
.. i ślubuję Ci.. ![]() czerwiec 2015Zuzanka II kreski Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-04-06 o 10:33 |
|||||||
|
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie osoby trzeba edukować bo pewnie nie znają prawdziwych zagrożen i tyle. Tak samo z papierosami. Alkohol zatruwa organizm i przy tym te biedne nienarodzone dziecko ![]() Ogólnie przed ciąza zdarzało mi sie popalać od czasu do czasu z nerwów, ale od razu rzuciłam jak dowiedziałam sie o ciązy. Oglądałam program angielski gdzie pokazywano wielkosc zatrucia organizmu przy paleniu papierosów. Okropność. Próbowali własnie uswiadomić kobiety w ciązy jakie są zagrozenia i efekty. Wiekszosc z nich rzuciło palenie, albo bardzo sie ograniczyło. Takie samo uświadamianie można byłoby robic z alkoholem. Miałam znajomą w pracy, która cała ciaze paliła, urodziła wcześniaka. Szczególnie, ze ona była w ciązy, a ja poroniłam i widok jej z papierosem normalnie mnie rozzłoscił, ze miałam ochotę jej przyłożyć
|
|
|
|
|
#2793 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
Co więcej położna na pierwszym spotkaniu mówiła o piciu alko w ciąży, o zespole Fas i nigdy nie powiedziała, że wolno. Za to jedynie, że nie ma dowodu na to jaka ilość alko w ciąży może zaszkodzić dziecku. U jednej może to być jedno piwo u innej może to być 10...
|
|
|
#2794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez trzymam kciuki za wizytę i zeby Ci zrobił usg bo zawsze fajnie zobaczyć maluszka
|
|
|
|
|
#2795 | |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
Ja przygarnę sweterki niech Twoja mama produkuje ![]() Tylko nie różowe
|
|
|
|
|
#2796 |
|
Zadomowienie
|
Jest biało żółto niebieski
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny witam się w 20 tygodniu
Córcia chyba chciała zrobić mi prezent z tej okazji bo...wczoraj poczułam ruchy Po położeniu się spać nie wierciłam się jak zwykle tylko długo leżałam z ręką na brzuchu i w końcu poczułam takie puknięcia w różnych stronach brzucha ![]() rano też się coś działo ![]() jestem mega wzruszona i szczęśliwa a TŻ oczywiście dumny jak paw ![]() Dziś o 14:30 USG połówkowe, trzymajcie kciuki
|
|
#2798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A teraz zabrzmie staro: jak jeszcze byłam młoda i studiowałam w IRL w moje ręce wpadła praca naukowa w której wychwalano picie w ilości 0,4ml ciemnego piwa typu guinnes/ murphys przez kobiety w ciazy. Jako zalety spożywania podawali dobry wpływ na pobudzenie laktacji oraz wytwarzanie hemoglobiny. Nie pamietam abym czytała cos o winie czy paleniu. Niemniej jednak ten artykuł był dla mnie szokiem (stad go jeszcze pamietam). Ja jednak wole nie pić niż potem żałować że o jeden raz za dużo wypiłam. ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- A teraz juz z innej beczki. Czy któraś z Was może mnie uświadomić co to jest pas poporodowy i po co sie go stosuje? |
|
|
|
|
#2800 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2801 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Znowu źle spałam, bo mnie biodra bolały Dobrze, że mam na dzisiaj obiad to może w między czasie kimnę ![]() To najlepiej podejdź do zusu i powiedz, że wyjeżdżasz Zostali poinformowani - zostali ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie przejmuj się mamą, to Tobie ma być dobrze Moja mama o dziwo wierzy w jakieś tam przesądy, a do kupowania wyprawki nic nie ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak jak jeszcze potrafię zrozumieć, że starsze osoby nie wiedzą co alkohol/papierosy mogą zrobić z płodem, tak młode osoby mnie po prostu wkurzają swoją ignoracją ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2802 |
|
Raczkowanie
|
Ja ostatnio byłam z przyjaciółkami w knajpie i zamawiałam sobie piękne drinki bezalkoholowe. Jak wstawałam od stolika i pokazał się mój brzuchol to myślałam, że ludzie zjedzą mnie wzrokiem albo zaraz ukrzyżują. Kto nie słyszał co zamawiam to pewnie sobie sam dopowiedział ale co mi tam ważne, że ja wiem że alkoholu w ciąży nie tykam.
|
|
|
|
#2803 |
|
Rozeznanie
|
Spałam do 9! Za długo, muszę budzik sobie nastawiać...
lubię mieć długi dzień. Od maja ruszamy z dużym remontem nie wiem jak to przeżyje ![]() Pochwalę się moimi kwiatkami. |
|
|
|
#2804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pas poporodowy to coś takiego: Używa się go niby po to by mięśnie i w ogóle brzuch po ciąży szbciej się wchłonął. Ale nie jest zalecany, bo mięśnie są sztucznie podtrzymywane i nie są w stanie same dojść do siebie. Osobiście nie będę kupować
|
|
#2805 |
|
Zadomowienie
|
Czytałam artykuł na gazecie odnośnie wieszania papieru toaletowego i przypomniała mi sie sytuacja z mojego domu. (Obrazek pozyczony właśnie z tego artykułu)
Kilka dni temu mąż zmieniał właśnie rolkę papieru i powiesił nie w te stronę co zwykle. A u mnie hormony dały znać i z 10 min przepłakałam ze przez to moje leżenie nic w domu zrobić nie mogę. Na szczęście mąż w ciazy nie jest i dał mi rozwiazanie żebym sama przewiesila papier jeśli da mi to szczęście. Teraz sie z tego śmieje ale te 10 min było dla mnie jak wpadniecie w czarna dziurę rozpaczy ImageUploadedByWizaz Forum1459932508.367712.jpg |
|
|
|
#2806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję ruchów
|
|
|
|
|
#2808 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie tez ciąża = zero alkoholu i papierosów
|
|
|
|
#2810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak Poproszę o radlera bezalkoholowego to się oburzaja że sprawdzam czy to na pewno 0%... Bo jest taki sam 2% i wolę mieć pewność, że nikt mi nie zrobi psikusa bo przecież tyle alko ciężarnej nie zaszkodzi...
|
|
|
#2811 | |
|
Zakorzenienie
|
o ja właśnie myślałam kiedyś czy ten pas warto kupować... to już wiem że raczej nie
![]() Cytat:
|
|
#2812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2813 |
|
Rozeznanie
|
Dużo dzisiaj wizyt
za wszystkie trzymam kciuki Odnośnie alkoholu to się nie wypowiem... Dla mnie nie ma czegoś takiego jak alkohol w ciąży... |
|
|
|
#2814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki. Mój mąż miał cos podobnego na kręgosłup. Jak trafił do specjalisty kazali mu to zdjąć, bo osłabia mięśnie. Juz sie nie interesuje tym ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Śmiej sie śmiej.. U mnie to było dno rozpaczy
|
|
|
|
|
#2815 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Archaiczne poglądy w Polsce, o rety. No ale tak, jej dziecko, jej sprawa.Cytat:
![]() Sytuacja z gofrem - ![]() Cytat:
No pewnie, chciałabym go oglądać nawet codziennie. ![]() Cytat:
za ruchy, super!To masz połówkowe w prawdziwej połowie ciąży. Trzymam kciuki!Cytat:
Bo też mnie teraz osłabiają prawie do łez złe przyzwyczajenia męża w tym względzie, tym bardziej że u mnie uchwyt do papieru ciężko się otwiera, a w nocy jak trzeba pędzić do toalety, to każda dodatkowa czynność taka jak przewieszanie papieru mnie bardziej rozbudza. ![]() Cytat:
Kciuki za połówkowe!
|
||||||
|
|
|
#2816 |
|
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki za dzisiejsze połówkowe
Dla mnie tez alkohol w ciąży nie istnieje nawet piwa bezalkoholowego nie tykam, gdyż nie czuje takiej potrzeby wystarczy ze czasem wypije colę, to i tak mam wyrzuty sumienie
|
|
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2818 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hahaha rozśmieszył mnie ten tekst... Cytat:
trzymam kciuki.. Cytat:
:con fused:Cytat:
Cytat:
powodzenia.. o ja też właśnie..narazie na balkonie choinka stoi, wyrósł o dziwo jakiś szczypiorek zasadzony sto lat temu i marne wrzosy sterczą..bajka normalnie.. Cytat:
Cytat:
zrobiła segregację ubrań..na te co dam radę nosić z brzuchem i na te, które muszą poczekać na lepsze czasu..na szczęscie letnie sukienki w wiekszości wyglądają optymistycznie..posprząta łam też rzeczy Małej..zrobiłam obiad na dziś i jutro..i plecy mnie bolą teraz Edytowane przez Piernik Torunski Czas edycji: 2016-04-06 o 11:28 |
||||||||
|
|
|
#2819 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No męczę sie troche, nie wiem czemu tak średnio śpię, chyab moj maluszek sobie tańczy w mocy w brzuchu ![]() Dlatego musze rozważyć zwolnienie
|
|
|
|
|
#2820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja natomiast też mam takie momenty, że mam ochotę płakać i walić głową w mur jednocześnie z byle powodu. Np wczoraj- miałam taaaaką ochotę na mc flurry. Podjeżdżamy pod mcdrive, a tam "awaria lodówek". Miałam już łzy w oczach...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

Czytałam z ciekawosci tez opinie na necie i ma bardzo dużo pozytywnych opinii
ale apetycznie wygląda! Właśnie narobilaś mi smaka na domową pizzę

ja mam to samo z teściowa
to samo mówię mojej teściowej, ale do małego móżdżka nie dociera
czerwiec 2015

Z drugiej strony - to niby jej ciąża, jej dziecko i jej sprawa...

Używa się go niby po to by mięśnie i w ogóle brzuch po ciąży szbciej się wchłonął. Ale nie jest zalecany, bo mięśnie są sztucznie podtrzymywane i nie są w stanie same dojść do siebie. Osobiście nie będę kupować