|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
No Marta to faktycznie może być problem jak butli niet... Ja jutro ide do koleżanki na urodziny na szczęście zostawie butle na w razie w... Lucy ale spotkanie fajnie możecie się spotykać na spacerki
Paula mam nadzieję że kupki się unormuja wreszcie ... Dobrze choć że się lepiej najada teraz tylko dopasować mleczko ... U nas dzisiaj samarka urzęduje więc u was pewnie spokój nie wiem co jej do dupki wlazło od 3 dni ...---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Ja się w nic nie mieszcze z przed ciąży ... Za to siostra dała mi taką ala lejąca tunikę trochę wzorzysta i do tego czarne leginsy i chyba tak wystąpię na chrzcie bo się zalmalam swoim wyglądem żadna kiecka nie pasuje ale czekam aż minie 12 tyg i ruszam z ćwiczeniami bo z jedzeniem ciężko mi ograniczyć jak karmie cały czas jestem głodna Co do karmienia to przy koleżankach spoko ale przy facetach niet ... W sobotę rodzinka wpadnie z Londynu i też się będę ewakuować ale się cieszę na ich wizytę moja chrzestna będzie Bardzo jestem zżyta z siostrami mamy
|
#4262 |
|
Zadomowienie
|
Lucy zazdroszcze tych koleżanek od spacerow. Ja mam jedną, ale z 2,5letnim dzieckiem, to się czasem umawiamy
![]() Lola no z dietą przy kp trudno, jak człowiek karmi i glodny chodzi, ale jak dojdą regularne ćwiczenia to kg na pewno u Ciebie poleca! Marciar dlatego ja nienawidzę zakupów w galeriach, bo jak chce sobie coś kupić, to nigdy nic nie mogę znaleźć i mnie nerwica bierze ale następnym razem może coś Ci się uda upolowac! Figa Ja kiece na chrzciny zamowilam sobie na Allegro, z dekoltem kopertowym. Ciekawa jestem jaka przyjdzie, bo przez internety to wiadomo, różnie może być.
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
No z ta butla bieda nie wiem co zrobić
---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- A i u mnie dzis samara..
|
#4264 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja samare gościłam wczoraj i przedwczoraj
jak dla mnie wystarczy .Dziewczyny, coś mi się zrobiło w prawym cycu, stwardniał w pewnym miejscu i grudki się zrobiły, boli Na razie robię ciepłe okłady i próbuję sciagać, ale słabo idzie... |
|
|
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a potem kapucha okladalam i po dniu przeszlo.
|
|
#4266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Ściagam i laktatorem i recznie, ale słabo leci. |
|
|
|
|
#4267 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale za to cyc jak reka odjal ![]() Ja was dzisiaj nie ogarniam bo mam samare od rana |
|
|
|
|
#4268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Sisia, bardzo mozliwe, ze to skok |
|
|
|
|
#4269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja w zeszłym roku kupiłam sobie fajną kiecę na wesele w maju, no ale niestety z dekoltem po szyję więc odpada ![]() ja też zaraz wyjdę z siebie mały od spania w ciągu dnia 12-14:30 zasypia teraz tylko na jakieś 5 min a zwykle 20-22 śpi
|
|
|
|
|
#4270 |
|
Zadomowienie
|
Siasia jak już wyciąg nie pomaga to ewidentnie skok
oby szybko minęło
|
#4271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4272 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ma calkowicie nos zatkany moim cycem a sie nie dusi, zdolna bestia ![]()
|
||
|
|
|
#4273 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
Samarla nie chce spac:-P oczy 5 zloty i balanga
|
#4275 |
|
Zadomowienie
|
Moja pospala do 4:20 ale już o 6 kolejna pobudka w wrzaskiem ... Na szczęście zasnęła ale na jak długo
ja dla odmiany spać nie mogłam zamiast odsypiac...
|
#4276 |
|
Zadomowienie
|
U nas byly 3 pobudki na jedzonko, a oprocz tego jedna na placz. Tz wstal i ululam mlodego.Kurcze, to juz kolejna noc z rzedu, kiedy synek budzi sie z wrzaskiem. Oprocz tego jeki i steki.
Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
Moja się jakoś przedstawiła ze w nocy śpi ale w dzień ani minuty nie pospi.
|
#4278 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj nocy byłam chyba nieprzytomna
mały obudził się po 2 a potem już nie odnotowałam czy zasnął na pewno jadł o 4...
|
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy kupę
Śmierdząca że aż mnie cofało Niby kolor oki, musztardowa, trochę brązowa. Ale gęsta bardzo. Gadałam wczoraj z połozną i mówiła, że jak nie zrobi do piątku to mogę podejść po syropek do pediatry. Jak mi takie teraz będzie robił to podejdę na pewno.
|
#4280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
u mnie lepiej z tym cycem, wczoraj na zmianę robiłam ciepłe okłady, masowałam i ściagałam. W sumie z obu ściągnęłam 110 ml, w nocy się przydało, bo mój głodomor miał wprawdzie dwie pobudki, ale drugie karmienie trwało prawie 2 godz.!- wiecej było przysypiania przy cycu, niz jedzenia, ale cos tam ściagnął, a potem dopił moje odciagnięte. Coś czuję, że będę dzis miała cieżki dzień a samara sie na pewno nie odczepi .Dziewczyny, polecacie jakiś dobry smoczek do uspokajania, który imitowałby sutek? bo zauważyłam, ze wczoraj i dziś M. źle się przysysa do cyca, zwalam wine na smoczek, a mamy smoczek ortodontyczny. ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
![]() Śmierdząca cy nie , ważne, ze jest
|
|
|
|
|
#4281 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Nie przejmuj się figura, choć wiem, że łatwo mówić. Takie jest następstwo ciąży, ja też gdyby nie tż i jego komplementy to bym się załamala. Brzuch w szczególnoaci ale najgorsze ze biust też obwisly się bardziej zrobił nieskromnie mówiąc wcześniej był świetny, takie stojące kuleczki a teraz eh.Do czego zmierzam to takie następstwo ciąży i co Najważniejsze to że mamy zdrowe skarby i ważne by się nie zalamac i nie olać tematu tylko choćby bardzo powoli ale jednak walczyć o powrót do formy ![]() Koleżanka po porodzie wyglądała jak kulka, okrutnie przytyła a teraz ma ciało jak laski z okładek... Serio nie ma faceta który by się nie obejrzał, zwłaszcza że lubi podkreślać swoje atuty :p Lucy super że spacerami masz. I gratuluję kupy ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Dziewczyny czy możliwe że dzisiejsza, pierwsza od porodu nieudana noc to wina szczepienia? była szczepiona we wtorek rano, noc była ok, ale cały wczorajszy dzień i noc masakra marudna jak nie wiem, pobudka za dnia po kilku kilkunastu min snu a w nocy co godzinę dwie. Jak nie Hania... na skok za młoda, ma 6.5 tyg
|
|
#4282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja nie pomyslałabym, że będę czekac na kupę Wczoraj szłam z kumpelą i jej miesięczną córką i jedyny temat jaki miałysmy to kupy, ulewanie i wysypka I tak w pewnym momencie mówię do niej: patrz kiedyś się spotykałysmy i czekałyśmy az otworza ulubiony bar z piwem. A teraz się spotykamy i czekamy na kupę Sie pozmieniało
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-04-07 o 08:14 |
|
|
|
|
#4283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.no wiesz, jak to mówią, są rzeczy ważne i ważniejsze .---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Kasia, nie wiem, czy to karmi az tak super działa , mleko mam nie powiem, ale żeby się lało, to raczej nie. Zresztą ja jeszcze piję femaltiker i lactosan. Więc nie wiem, co bardziej działa .Może gdybym piła karmi codziennie, to zauważyłabym różnicę, a u mnie to okazyjnie , na dodatek wczoraj przydybałam meża jak mi podpijał .
|
|
|
|
|
#4284 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
|
|
#4285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój mały dal matce odpocząć ale w nocy nasila na potęgę musiałam go przebierać teraz zjadł i drzemie na mnie czekam aż zaśnie i lecę ćwiczyć oby pospalam godzinkę teraz chociaż
|
|
#4286 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Pocieszyłabyś się, jakbyś zobaczyła, jak ja wygladam .U mnie cyce małe zawsze były ale sterczące, teraz większe, ale wiszą trochę .Co do tego szczepienia to nie wiem, bo M. jeszcze ma to przed soba, a córka kompletnie nie reagowała, nawet ostatnio pani pielęgniarka, która u nas szczepi wspominała, ze moja K. nawet nie płakała przy ukłuciach, a mieliśmy zwykłe refundowane. Dla niej to bardzo odosobniony przypadek Obie mamy nadzieje, ze M. też bedzie obojętny na igłę .---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
Mój drzemie, ale budzi sie co jakiś czas i marudzi a cyca nie chce, smoczek wypluł, suszarka już mi świdruje w głowie, wiec wyłączyłam. |
||
|
|
|
#4287 |
|
Zakorzenienie
|
My dziś idziemy na rehabilitację z małym. Na pewno będzie płakał strasznie
![]() A najgorsze jest to, że ja pół godziny wczesniej mam kardiologa gdzie indziej i muszę jechac od razu z nim bo inaczej nie zdażymy
|
#4288 |
|
Zadomowienie
|
Lucy masz rację, teraz główny temat to kupki, wysypki i tym podobne, a dawniej impreza, drineczki itp. Nawet ostatnio wspominalam te czasy beztroski, jakie to się bujne życie towarzyskie prowadzilo, a teraz to się zastanawiam, czy mały da nam wyskoczyć na wesele do znajomych w październiku i jak to w ogóle organizacyjnie zrobić hehe.
http://allegro.pl/show_item.php?item=6076900539 A to link do tej sukienki na chrzciny, która zamowilam. Mam nadz, że okaże się spoko, a jak nie to nie będę za bardzo sobie płuc w brodę, bo cena niewysoka
|
#4289 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.

Paula mam nadzieję że kupki się unormuja wreszcie ... Dobrze choć że się lepiej najada teraz tylko dopasować mleczko ... U nas dzisiaj samarka urzęduje więc u was pewnie spokój nie wiem co jej do dupki wlazło od 3 dni ...
żadna kiecka nie pasuje ale czekam aż minie 12 tyg i ruszam z ćwiczeniami bo z jedzeniem ciężko mi ograniczyć jak karmie cały czas jestem głodna
Co do karmienia to przy koleżankach spoko ale przy facetach niet ... W sobotę rodzinka wpadnie z Londynu i też się będę ewakuować 

ale następnym razem może coś Ci się uda upolowac!
jak dla mnie wystarczy
.

.

Wszystkie zjednej sali
mały obudził się po 2 a potem już nie odnotowałam czy zasnął