Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-06, 20:35   #4261
Lola2828
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3

No Marta to faktycznie może być problem jak butli niet... Ja jutro ide do koleżanki na urodziny na szczęście zostawie butle na w razie w... Lucy ale spotkanie fajnie możecie się spotykać na spacerki Paula mam nadzieję że kupki się unormuja wreszcie ... Dobrze choć że się lepiej najada teraz tylko dopasować mleczko ... U nas dzisiaj samarka urzęduje więc u was pewnie spokój nie wiem co jej do dupki wlazło od 3 dni ...

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Ja się w nic nie mieszcze z przed ciąży ... Za to siostra dała mi taką ala lejąca tunikę trochę wzorzysta i do tego czarne leginsy i chyba tak wystąpię na chrzcie bo się zalmalam swoim wyglądem żadna kiecka nie pasuje ale czekam aż minie 12 tyg i ruszam z ćwiczeniami bo z jedzeniem ciężko mi ograniczyć jak karmie cały czas jestem głodna Co do karmienia to przy koleżankach spoko ale przy facetach niet ... W sobotę rodzinka wpadnie z Londynu i też się będę ewakuować ale się cieszę na ich wizytę moja chrzestna będzie Bardzo jestem zżyta z siostrami mamy
Stary 2016-04-06, 21:37   #4262
Aagaciorek
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3

Lucy zazdroszcze tych koleżanek od spacerow. Ja mam jedną, ale z 2,5letnim dzieckiem, to się czasem umawiamy

Lola no z dietą przy kp trudno, jak człowiek karmi i glodny chodzi, ale jak dojdą regularne ćwiczenia to kg na pewno u Ciebie poleca!

Marciar dlatego ja nienawidzę zakupów w galeriach, bo jak chce sobie coś kupić, to nigdy nic nie mogę znaleźć i mnie nerwica bierze ale następnym razem może coś Ci się uda upolowac!
Figa

Ja kiece na chrzciny zamowilam sobie na Allegro, z dekoltem kopertowym. Ciekawa jestem jaka przyjdzie, bo przez internety to wiadomo, różnie może być.
Stary 2016-04-06, 21:39   #4263
marciar7
Zakorzenienie

No z ta butla bieda nie wiem co zrobić

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

A i u mnie dzis samara..
Stary 2016-04-06, 21:47   #4264
Elena_22
Wtajemniczenie

Ja samare gościłam wczoraj i przedwczoraj jak dla mnie wystarczy.

Dziewczyny, coś mi się zrobiło w prawym cycu, stwardniał w pewnym miejscu i grudki się zrobiły, boli . Co mam zrobić?
Na razie robię ciepłe okłady i próbuję sciagać, ale słabo idzie...
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 21:55   #4265
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, coś mi się zrobiło w prawym cycu, stwardniał w pewnym miejscu i grudki się zrobiły, boli . Co mam zrobić?
Ja tanpotrzasalam cyckoem i maspwalam.delikatnie w strone brodawki. I wtedy sciagalam chociaz nic nie lecialo ale pomoglo a potem kapucha okladalam i po dniu przeszlo.
Stary 2016-04-06, 22:06   #4266
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Ja tanpotrzasalam cyckoem i maspwalam.delikatnie w strone brodawki. I wtedy sciagalam chociaz nic nie lecialo ale pomoglo a potem kapucha okladalam i po dniu przeszlo.
Dzięki Marcia, mam nadzieję, ze minie. Kapuchy nie mam, dopiero jutro mąż kupi, oby do tego czasu sie nie pogorszyło .
Ściagam i laktatorem i recznie, ale słabo leci.
Stary 2016-04-06, 22:15   #4267
siasia13
Rozeznanie

Cytat:

Masowac w strone brodawki i probowac sciagac wtedy jak sie da. Mi nie szlo ale i tak pomoglo. I przystawiaj dziecko jak najwiecej. Mi raz mala wyciagnela taki zastoj to jak sie jej ulalo to bylo z krwia ale za to cyc jak reka odjal

Ja was dzisiaj nie ogarniam bo mam samare od rana Od rana na cycu. Jak juz myslalam ze sie najadla do skoczylysmy do sklepu bo M butow nie ma. W sklepie byla mega awaria i wracalam na sygnale. I potem juz caly dzien awaria. Tz wzial ja na spacer to spala ale u nas tak zimno i wieje ze wrocil i awaria tez wrocila Wiec cycamy caly dzien, kregoslup mnie boli, glowa mnie boli i chyba mam zapalenie spojowek Wymiekam, co za dzien. Dzisiaj J konczy 5 tygodni, czyzby slawny skok ksiazkowo nas przywital?
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 22:23   #4268
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Masowac w strone brodawki i probowac sciagac wtedy jak sie da. Mi nie szlo ale i tak pomoglo. I przystawiaj dziecko jak najwiecej. Mi raz mala wyciagnela taki zastoj to jak sie jej ulalo to bylo z krwia ale za to cyc jak reka odjal

Ja was dzisiaj nie ogarniam bo mam samare od rana Od rana na cycu. Jak juz myslalam ze sie najadla do skoczylysmy do sklepu bo M butow nie ma. W sklepie byla mega awaria i wracalam na sygnale. I potem juz caly dzien awaria. Tz wzial ja na spacer to spala ale u nas tak zimno i wieje ze wrocil i awaria tez wrocila Wiec cycamy caly dzien, kregoslup mnie boli, glowa mnie boli i chyba mam zapalenie spojowek Wymiekam, co za dzien. Dzisiaj J konczy 5 tygodni, czyzby slawny skok ksiazkowo nas przywital?
Sciągam laktatorem i ręcznie, mały teraz śpi, ale on dzisiaj coś fuczy na cyca i moze nie chcieć ssać .

Sisia, bardzo mozliwe, ze to skok . Jutro może bedzie lepiej
Stary 2016-04-06, 22:32   #4269
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
Ja kiece na chrzciny zamowilam sobie na Allegro, z dekoltem kopertowym. Ciekawa jestem jaka przyjdzie, bo przez internety to wiadomo, różnie może być.
pokaż jaką
ja w zeszłym roku kupiłam sobie fajną kiecę na wesele w maju, no ale niestety z dekoltem po szyję więc odpada

ja też zaraz wyjdę z siebie mały od spania w ciągu dnia 12-14:30 zasypia teraz tylko na jakieś 5 min a zwykle 20-22 śpi
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 22:43   #4270
Lola2828
Zadomowienie

Siasia jak już wyciąg nie pomaga to ewidentnie skok oby szybko minęło
Stary 2016-04-06, 22:49   #4271
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Marcia, mam nadzieję, ze minie. Kapuchy nie mam, dopiero jutro mąż kupi, oby do tego czasu sie nie pogorszyło .
Ściagam i laktatorem i recznie, ale słabo leci.
U mnie kropelka leciala ale ze lzami sciagalam i masowakam i na drugi dzien bylo ok

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość

Chyba skok na to wygląda..
Stary 2016-04-06, 22:58   #4272
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
Sciągam laktatorem i ręcznie, mały teraz śpi, ale on dzisiaj coś fuczy na cyca i moze nie chcieć ssać .

Sisia, bardzo mozliwe, ze to skok . Jutro może bedzie lepiej
Czasami jak jest zastoj to dzieci nie chca tej piersi. Ale probuj laktatorem, ja musialam ssaka przystawiac bo na mnie laktator nie dziala.

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Siasia jak już wyciąg nie pomaga to ewidentnie skok oby szybko minęło
Nic nie dziala, ani wyciag, grozby, prosby, no nic. Teraz dzemie na cycu, to chociaz jest cicho Ma calkowicie nos zatkany moim cycem a sie nie dusi, zdolna bestia
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 23:54   #4273
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Mamusie, a jak jest u Was z karmieniem gdy macie gości w domu? Karmicie przy nich czy wychodzicie do innego pomieszczenia, aby nakarmić malucha? Do nas koleżanki przylatują w połowie kwietnia, znam się z nimi bardzo dobrze, to pewnie będę przy nich cycac zasłaniając się jakoś dyskretnie, ale z reguly jak wpadają znajomi z wizytą, to się ewakuuje no i pewnie przy mamie też bede karmić, jak polecimy do Polski, ale przy teściowej to już nie bardzo
wychodze do drugiego pokoju dla mnie to intymna sprawa musze się skupić i nie lubie towarzystwa w tym momencie
Cytat:
U nas odpukac minęły 2 dni marudy, wczoraj wieczorem mały zasnął w mairę szybko, w nocy tylko 2 pobudki.
Dziś też lepiej ze spaniem, z rana walnął 3 kupy po kolei, i to nawet nie wiem kiedy, tzn. wiem, bo tylko przebrałam, a znów smrodek poczułam, ale bezgłosne były . Bąki są za to mega głosne, ale bezsmrodkowe na razie .
Dziś wzięłam małego w wózek i z sobą do kuchni, zajęłam sie pierogami(znowu!bo moje głodomory się domagały, ugotowałam zupę, w międzyczasie gadałam do małego, spiewałam i nawet nie wiem, kiedy zasnął . potem cycanie i znów sen.
Bylismy na spacerku, ale słonce momentami się chowa i wiatr taki, ze głowę urywa, więc po półgodzinie powrót.
Mały zjadl trochę i drzemie w leżaczku, a ja skończę myć okna, dwa juz umyłam i poprasowałam .

Ja- zdrówka dla dziewczynek, oby te paskudne choróbska na dobre sie odczepiły!

Marcia, ja nie umiem karmić na leżąco, cycki mam za małe i mały do nich nie sięga.
Poduszka rogal, co wczoraj dostałam , sprawdza sie przy karmieniu swietnie , mały wygodnie sobie leży, dla moich rąk i pleców ulga .

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Badzia, u mnie tak samo, oprócz wyspania , ja jak ciągiem nie prześpię 10 godz. to jestem zdechlak, ale łazić i coś robić muszę.

Karmi wczoraj piłam żurawinowe- bardzo dobre, zwykłe classic fuj . Ale najlepsze jest granat-pomarańcza . Jeszcze trochę a sie uzależnię od piwa bezalkoholowego
działa karmi na Ciebie? przymierzam sie i jakos nie mogę kupic
Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
U nas nie śmierdzą bączki. A pampers nie raz aż sie pruje. Kupy pachną tak specyficznie ale też nie ma dramatu.

U nas teraz z kupami różnie. Raz robi codziennie, raz po 2 dniach spokoju walnie 2 takie ze nogawką wypłyną

Byłam dzisiaj u Michała. Wygląda dużo lepiej ale strasznie tęskni. Jak wychodziłam to się popłakał a ja zaraz jak tylko sie za mną drzwi zamknęły. Ale jest szansa ze wyjdzie w piątek albo w weekend, bo w sb mija 10 dzień leczenia i coś tak lekarka dzisiaj mówiła.

Elena zazdroszczę że tyle możesz zrobić. Zuza jak ma dobry dzień to poleży ale nie aż tyle dzisiaj pospala do 9, to wstalam przed 8 i ogarnęłam kuchnię i obiad. Zawiozłam od razu Michałowi bo non stop głodny
jak głodny to zdrowieje
Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Mam problem z kotem... Jest przekonany, że mata to jego plac zabaw...

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Niezłe jaja miałam dzis na spacerze. umówiłam się ze swoją kumpelą, ona ze swoją miesięczną córką, ja z Bartusiem, czyli randka Idziemy idziemy, patrzę idzie z dzieckiem taka laska co leżała z nami na patologii Spoko, dołączyła się Idziemy dalej, idziemy, cały chodnik zajmujemy we trzy z wózkami Patrzymy, kurde kolejna laska z patologii Wszystkie zjednej sali To szłyśmy we cztery Ale cięzko tak na ulicy iść , więc zrobiłyśmy sobie kinder party na skwerku W następnym tygodniu spotykamy się z Bavariami
ale masz fajnie

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 00:22   #4274
marciar7
Zakorzenienie

Samarla nie chce spac:-P oczy 5 zloty i balanga
Stary 2016-04-07, 07:11   #4275
Lola2828
Zadomowienie

Moja pospala do 4:20 ale już o 6 kolejna pobudka w wrzaskiem ... Na szczęście zasnęła ale na jak długo ja dla odmiany spać nie mogłam zamiast odsypiac...
Stary 2016-04-07, 07:32   #4276
Aagaciorek
Zadomowienie

U nas byly 3 pobudki na jedzonko, a oprocz tego jedna na placz. Tz wstal i ululam mlodego.Kurcze, to juz kolejna noc z rzedu, kiedy synek budzi sie z wrzaskiem. Oprocz tego jeki i steki.

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-04-07, 07:40   #4277
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Samarla nie chce spac:-P oczy 5 zloty i balanga
Moja się jakoś przedstawiła ze w nocy śpi ale w dzień ani minuty nie pospi.

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 07:53   #4278
wykalacka
Zadomowienie

Ja dzisiaj nocy byłam chyba nieprzytomna mały obudził się po 2 a potem już nie odnotowałam czy zasnął na pewno jadł o 4...
Stary 2016-04-07, 07:54   #4279
Lucy31
Zakorzenienie

Mamy kupę

Śmierdząca że aż mnie cofało Niby kolor oki, musztardowa, trochę brązowa. Ale gęsta bardzo. Gadałam wczoraj z połozną i mówiła, że jak nie zrobi do piątku to mogę podejść po syropek do pediatry. Jak mi takie teraz będzie robił to podejdę na pewno.
Stary 2016-04-07, 08:08   #4280
Elena_22
Wtajemniczenie

Dzień dobry,
u mnie lepiej z tym cycem, wczoraj na zmianę robiłam ciepłe okłady, masowałam i ściagałam. W sumie z obu ściągnęłam 110 ml, w nocy się przydało, bo mój głodomor miał wprawdzie dwie pobudki, ale drugie karmienie trwało prawie 2 godz.!- wiecej było przysypiania przy cycu, niz jedzenia, ale cos tam ściagnął, a potem dopił moje odciagnięte.
Coś czuję, że będę dzis miała cieżki dzień a samara sie na pewno nie odczepi .

Dziewczyny, polecacie jakiś dobry smoczek do uspokajania, który imitowałby sutek? bo zauważyłam, ze wczoraj i dziś M. źle się przysysa do cyca, zwalam wine na smoczek, a mamy smoczek ortodontyczny.

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Mamy kupę

Śmierdząca że aż mnie cofało Niby kolor oki, musztardowa, trochę brązowa. Ale gęsta bardzo. Gadałam wczoraj z połozną i mówiła, że jak nie zrobi do piątku to mogę podejść po syropek do pediatry. Jak mi takie teraz będzie robił to podejdę na pewno.
Lucy, nie pomyślałabym, że będę gratulowac kupsztala
Śmierdząca cy nie , ważne, ze jest
Stary 2016-04-07, 08:12   #4281
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
No Marta to faktycznie może być problem jak butli niet... Ja jutro ide do koleżanki na urodziny na szczęście zostawie butle na w razie w... Lucy ale spotkanie fajnie możecie się spotykać na spacerki Paula mam nadzieję że kupki się unormuja wreszcie ... Dobrze choć że się lepiej najada teraz tylko dopasować mleczko ... U nas dzisiaj samarka urzęduje więc u was pewnie spokój nie wiem co jej do dupki wlazło od 3 dni ...

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Ja się w nic nie mieszcze z przed ciąży ... Za to siostra dała mi taką ala lejąca tunikę trochę wzorzysta i do tego czarne leginsy i chyba tak wystąpię na chrzcie bo się zalmalam swoim wyglądem żadna kiecka nie pasuje ale czekam aż minie 12 tyg i ruszam z ćwiczeniami bo z jedzeniem ciężko mi ograniczyć jak karmie cały czas jestem głodna Co do karmienia to przy koleżankach spoko ale przy facetach niet ... W sobotę rodzinka wpadnie z Londynu i też się będę ewakuować ale się cieszę na ich wizytę moja chrzestna będzie Bardzo jestem zżyta z siostrami mamy
Zazdroszczę zzycia z siostrami mamy, bardzo to pięknie świadczy

Nie przejmuj się figura, choć wiem, że łatwo mówić. Takie jest następstwo ciąży, ja też gdyby nie tż i jego komplementy to bym się załamala. Brzuch w szczególnoaci ale najgorsze ze biust też obwisly się bardziej zrobił nieskromnie mówiąc wcześniej był świetny, takie stojące kuleczki a teraz eh.
Do czego zmierzam to takie następstwo ciąży i co Najważniejsze to że mamy zdrowe skarby i ważne by się nie zalamac i nie olać tematu tylko choćby bardzo powoli ale jednak walczyć o powrót do formy
Koleżanka po porodzie wyglądała jak kulka, okrutnie przytyła a teraz ma ciało jak laski z okładek... Serio nie ma faceta który by się nie obejrzał, zwłaszcza że lubi podkreślać swoje atuty :p

Lucy super że spacerami masz. I gratuluję kupy

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Dziewczyny czy możliwe że dzisiejsza, pierwsza od porodu nieudana noc to wina szczepienia? była szczepiona we wtorek rano, noc była ok, ale cały wczorajszy dzień i noc masakra marudna jak nie wiem, pobudka za dnia po kilku kilkunastu min snu a w nocy co godzinę dwie. Jak nie Hania... na skok za młoda, ma 6.5 tyg

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 08:13   #4282
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry,
u mnie lepiej z tym cycem, wczoraj na zmianę robiłam ciepłe okłady, masowałam i ściagałam. W sumie z obu ściągnęłam 110 ml, w nocy się przydało, bo mój głodomor miał wprawdzie dwie pobudki, ale drugie karmienie trwało prawie 2 godz.!- wiecej było przysypiania przy cycu, niz jedzenia, ale cos tam ściagnął, a potem dopił moje odciagnięte.

Dziewczyny, polecacie jakiś dobry smoczek do uspokajania, który imitowałby sutek? bo zauważyłam, ze wczoraj i dziś M. źle się przysysa do cyca, zwalam wine na smoczek, a mamy smoczek ortodontyczny.

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Spróbuj Avent albo Lovi. Oni mają takie sutopodobne.

A ja nie pomyslałabym, że będę czekac na kupę Wczoraj szłam z kumpelą i jej miesięczną córką i jedyny temat jaki miałysmy to kupy, ulewanie i wysypka I tak w pewnym momencie mówię do niej: patrz kiedyś się spotykałysmy i czekałyśmy az otworza ulubiony bar z piwem. A teraz się spotykamy i czekamy na kupę A jak raz poszliśmy do nich z małym to my woda, chłopaki sok. W jednym kącie z wywalonym cycem siedziała ona, w drugim koncie z wywalonym cycem siedzialam ja A kiedyś od razu flacha na stół i robili driny Sie pozmieniało

Edytowane przez Lucy31
Czas edycji: 2016-04-07 o 08:14
Lucy31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 08:25   #4283
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:

A ja nie pomyslałabym, że będę czekac na kupę Wczoraj szłam z kumpelą i jej miesięczną córką i jedyny temat jaki miałysmy to kupy, ulewanie i wysypka I tak w pewnym momencie mówię do niej: patrz kiedyś się spotykałysmy i czekałyśmy az otworza ulubiony bar z piwem. A teraz się spotykamy i czekamy na kupę A jak raz poszliśmy do nich z małym to my woda, chłopaki sok. W jednym kącie z wywalonym cycem siedziała ona, w drugim koncie z wywalonym cycem siedzialam ja A kiedyś od razu flacha na stół i robili driny Sie pozmieniało
Dzięki Lucy, jutro robię najazd na aptekę, to poszukam .

no wiesz, jak to mówią, są rzeczy ważne i ważniejsze .

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Kasia, nie wiem, czy to karmi az tak super działa , mleko mam nie powiem, ale żeby się lało, to raczej nie. Zresztą ja jeszcze piję femaltiker i lactosan. Więc nie wiem, co bardziej działa .
Może gdybym piła karmi codziennie, to zauważyłabym różnicę, a u mnie to okazyjnie , na dodatek wczoraj przydybałam meża jak mi podpijał .
Stary 2016-04-07, 08:25   #4284
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:

Hahaha dobre! Jak te dzieci zmieniają Wszystko

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 08:31   #4285
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję kupy mój mały dal matce odpocząć ale w nocy nasila na potęgę musiałam go przebierać teraz zjadł i drzemie na mnie czekam aż zaśnie i lecę ćwiczyć oby pospalam godzinkę teraz chociaż

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 08:34   #4286
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Zazdroszczę zzycia z siostrami mamy, bardzo to pięknie świadczy

Nie przejmuj się figura, choć wiem, że łatwo mówić. Takie jest następstwo ciąży, ja też gdyby nie tż i jego komplementy to bym się załamala. Brzuch w szczególnoaci ale najgorsze ze biust też obwisly się bardziej zrobił nieskromnie mówiąc wcześniej był świetny, takie stojące kuleczki a teraz eh.
Do czego zmierzam to takie następstwo ciąży i co Najważniejsze to że mamy zdrowe skarby i ważne by się nie zalamac i nie olać tematu tylko choćby bardzo powoli ale jednak walczyć o powrót do formy
Koleżanka po porodzie wyglądała jak kulka, okrutnie przytyła a teraz ma ciało jak laski z okładek... Serio nie ma faceta który by się nie obejrzał, zwłaszcza że lubi podkreślać swoje atuty :p

Lucy super że spacerami masz. I gratuluję kupy

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Dziewczyny czy możliwe że dzisiejsza, pierwsza od porodu nieudana noc to wina szczepienia? była szczepiona we wtorek rano, noc była ok, ale cały wczorajszy dzień i noc masakra marudna jak nie wiem, pobudka za dnia po kilku kilkunastu min snu a w nocy co godzinę dwie. Jak nie Hania... na skok za młoda, ma 6.5 tyg
Esorku, moim skromnym zdaniem wyglądasz świetnie- nie rozumiem z jakiego powodu masz kompleksy . Pocieszyłabyś się, jakbyś zobaczyła, jak ja wygladam .
U mnie cyce małe zawsze były ale sterczące, teraz większe, ale wiszą trochę .

Co do tego szczepienia to nie wiem, bo M. jeszcze ma to przed soba, a córka kompletnie nie reagowała, nawet ostatnio pani pielęgniarka, która u nas szczepi wspominała, ze moja K. nawet nie płakała przy ukłuciach, a mieliśmy zwykłe refundowane. Dla niej to bardzo odosobniony przypadek.
Obie mamy nadzieje, ze M. też bedzie obojętny na igłę .

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Gratuluję kupy mój mały dal matce odpocząć ale w nocy nasila na potęgę musiałam go przebierać teraz zjadł i drzemie na mnie czekam aż zaśnie i lecę ćwiczyć oby pospalam godzinkę teraz chociaż
Mati to złote dziecko, da na pewno poćwiczyć .
Mój drzemie, ale budzi sie co jakiś czas i marudzi a cyca nie chce, smoczek wypluł, suszarka już mi świdruje w głowie, wiec wyłączyłam.
Stary 2016-04-07, 08:48   #4287
Lucy31
Zakorzenienie

My dziś idziemy na rehabilitację z małym. Na pewno będzie płakał strasznie
A najgorsze jest to, że ja pół godziny wczesniej mam kardiologa gdzie indziej i muszę jechac od razu z nim bo inaczej nie zdażymy
Stary 2016-04-07, 08:58   #4288
Aagaciorek
Zadomowienie

Lucy masz rację, teraz główny temat to kupki, wysypki i tym podobne, a dawniej impreza, drineczki itp. Nawet ostatnio wspominalam te czasy beztroski, jakie to się bujne życie towarzyskie prowadzilo, a teraz to się zastanawiam, czy mały da nam wyskoczyć na wesele do znajomych w październiku i jak to w ogóle organizacyjnie zrobić hehe.

http://allegro.pl/show_item.php?item=6076900539 A to link do tej sukienki na chrzciny, która zamowilam. Mam nadz, że okaże się spoko, a jak nie to nie będę za bardzo sobie płuc w brodę, bo cena niewysoka Wzięłam kolor cappuccino. W ndalszym ciągu jednak nie mam stroju dla synka.
Stary 2016-04-07, 09:09   #4289
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry,

Ja zamówiłam smoczek Aventu soothie, podobno właśnie jest po to aby dziecko noe odrzuciło cyca

Cytat:
Lucy masz rację, teraz główny temat to kupki, wysypki i tym podobne, a dawniej impreza, drineczki itp. Nawet ostatnio wspominalam te czasy beztroski, jakie to się bujne życie towarzyskie prowadzilo, a teraz to się zastanawiam, czy mały da nam wyskoczyć na wesele do znajomych w październiku i jak to w ogóle organizacyjnie zrobić hehe.

http://allegro.pl/show_item.php?item=6076900539 A to link do tej sukienki na chrzciny, która zamowilam. Mam nadz, że okaże się spoko, a jak nie to nie będę za bardzo sobie płuc w brodę, bo cena niewysoka Wzięłam kolor cappuccino. W ndalszym ciągu jednak nie mam stroju dla synka.
Pochwal sie jak przyjdzie, bo wygląda fajnie
Stary 2016-04-07, 09:26   #4290
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Ja zamówiłam smoczek Aventu soothie, podobno właśnie jest po to aby dziecko noe odrzuciło cyca

Pochwal sie jak przyjdzie, bo wygląda fajnie
Mama właśnie dzwoniła, że sukienka przyszla. Ja zamawialam do Polski, wiec najwcześniej będę mogła dać znać 1 maja, jak już będę w PL. Z tego co mama mówi, to wygląda spoko, to jest takie wieksze m, talia tez jest troche podkreslona.Oby była ok

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości