|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
|
|
|
|
#2942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie tylko na czczo przed śniadaniem. Pewnie od razu po przebudzeniu wezme i tyle. Zanim wstane i sie ogarne to akurat bedzie godzina ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2943 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Syn w brzuchu rozrabia już 2 godzinę ciekawe kiedy planuje iść spać....
|
|
|
#2944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rano zwykle budzi sie razem ze mną jak wstane do lazienki i wracam do łózka. |
|
|
|
|
#2945 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Przenoszę się na fb na sierpniowe mamy 2016. Zdecydowanie łatwiej mi korzystać z fejsa, bo najczęściej dostęp do neta mam z telefonu i jednak powiadomienia ułatwiają życie. Nie nadążam nadrabiać wizażu
No i chyba rozpoznaję z tej grupy Pati0090 Reszty na razie nie udało mi się rozszyfrować
|
|
|
|
#2946 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten system czekania godzinę rekomendowany przez mojego gina chyba ma zapobiegać ewentualnym zaparciom.Cytat:
|
||
|
|
|
#2947 |
|
Raczkowanie
|
Nie ściągnę, bo uparłam się na telefon z Chin i okazało się, że tż kupił mi wersję z softem chińskim zamiast international i na razie ŻADNEJ aplikacji ściągnąć nie mogę
|
|
|
|
#2948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie bede opisywała detali |
|
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
Na sam widok męża pijacego siemię miałam odruch. Wyobraźcie sobie jak bardzo musiała mnie męczyć zgaga ze wypiłam to cos juz ze 3 razy.
|
|
|
|
#2950 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
Jak Krefetka po wczorajszej wycieczce do hematologa? |
|||
|
|
|
#2951 |
|
Raczkowanie
|
Witamy się w 22. tygodniu
Obudziłam się z ambitnym planem - ograniczę słodycze... Po czym mąż przynosi mi do łóżka 5 czekolad Bo promocja jest, -20% na czekolady w biedronce ![]() Odnośnie siemienia lnianego, ja dodaję trochę do shake. Po zblendowaniu z owocami jest dla mnie niewyczuwalne. Tyle, że ja daję około 10g, ale dobre i to ![]() ---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ---------- Jaka tu cisza dzisiaj
Edytowane przez Babygirl1990 Czas edycji: 2016-04-07 o 08:30 |
|
|
|
#2952 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cześć,
nie mogłam Was wczoraj zadrobić :P a byłam na swojej pierwszej wizycie w szkole rodzenia! jak dla mnie wizyta bardzo ok, przez niecałą godzinę były ćwiczenia zakończone relaksacją, następnie był ponadpółgodzinny wykład w temacie porodu i naszych reakcji. U nas odbywa się to w każdą środe, więc zamierzam uczestniczyć. a wyszłam stamtąd z 3 siatami ulotek i próbek wszelkiej maści, znalazły się tam butelki, smoczek, pieluszka, wkładki laktacyjne itd. Cytat:
Cytat:
rozważam odłączenie się od grupy.Cytat:
|
|
#2953 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dzisiaj kończymy ważny etap ciąży Brzydko mówiąc już nie będzie ewentualnego poronienia tylko poród przedwczesny. Zaczynamy 23 tydzień Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2954 |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część III.
Dzień dobry. (Bardzo słonecznie)
Wczoraj juz nie dałam rady pisać ani Was czytać. Gratuluje wszystkim połówkowych i wizyt. Fajnie ze dzidzie rosną i są zdrowe ![]() Hematolog zadowolony z moich reakcji na clexane i kwas foliowy. Był na tyle usatysfakcjonowany ze zamiast za 6 tyg mam iść na wizytę za 7 ![]() Wczoraj z okazji tego ze wstałam odwiedziliśmy Mama i Ja. Miałam okazje obejrzeć ze 20 wózków i niestety żaden mi sie nie podobał. ;( te które widziałam były albo jak czołgi albo takie do których musiałabym do dziecka sie schylać. (Choć mam tylko 166cm, a maz niecałe 190) Chociaż nie.. Podobał mi sie recaro bo był lekki i można go złożyć jedna ręka do wielkości która bez problemu zmieści sie do mikro bagażnika naszego auta ale ma gondole materiałowa i cena spacerówki z gondola to około 3tys. Może przesadzam ale chyba wolałabym gondole utwardzona z dołu i boków. Widziałam tez zdaje sie icandy kawowy/beżowy z chromowanym stelażem śliczny ale jak dla mnie za niski (nie wspominając o mężu) i jeszcze jedno nie widziałam aby można było ustawić inny kat rączki. Zerkałam tez na joggera w którym miałam problem z dolna belka (kostki poobijane) i ten który widziałam był strasznie długi (albo takie sprawiał wrażenie) Widziałam troje rodziców którzy przyjechali z dziećmi na mierzenie fotelików (wybór rzeczywiście ogromny) Wychodząc zerknęłam jeszcze na wanienki spodobała mi sie taka składana (któraś z dziewczyn juz o takiej pisała) jest fajna, mała tylko czy nie za mała? http://www.mamaija.pl/stokke-flexi-b...na-,d3886.html Tyle pisze bo dawno ludzi nie widziałam i dawno w sklepie nie byłam ![]() Jak juz dotarłam do domu czułam sie jak koń po westernie A dziś znów leżenie może tylko do 12.04?? ![]() A na koniec wciągnęłam 15cm kanapkę z wege z subway'a
Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-04-07 o 09:06 |
|
|
|
#2955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a widziałaś może w tym sklepie wózki mutsy albo bebecar? ja właśnie te dwa mam w top 3 tylko jeszcze nie widziałam na żywo. Icandy też miałam w tym top, ale jak mówisz że masz 166 i jest za niski (ja też mam tyle) to kiepsko, nie widzi mi się ciągłe schylanie. witam się słonecznie
|
|
#2956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przystojniak swoją drogą ![]() ale miał nawet certyfikat na ścianie, że może wykonywać takie zabiegi i na stronie internetowej również to ogłasza. Z resztą jak tylko weszłam pyta : 5ty miesiąc?
|
|
#2957 | |
|
Zadomowienie
|
i jeszcze jedno... nie odmowiłam sobie wczoraj gofra z bita smietaną
![]() brawo ja ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
Musty wiem, że był chyba evo ale nie za bardzo zwróciłam na niego uwagę ze wzgledu na mały kosz pod gondolą i materialową gondole.http://www.mamaija.pl/index.php?Search=mutsy były jeszcze pajero Adamexu na promocji (wyprzedaż modeli powystawowych) ale tu jak pisałam wcześniej buntuję się ze względu na nazwę. |
|
|
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wózka - cieszę się, że już go wybrałam ![]() Osobiście uważam, że ta składana wanienka to niepotrzebny wydatek
|
|
#2959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo ja właśnie wolałabym 2 w 1, ale jak czytam opinie o wózkach to często tak jest, że gondolki mają super opinie a jak przychodzi do spacerówki to opinie nie są już takie wesołe
|
|
#2960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj nie znalazłam żadnego wózka, który by mi się podobał. Wybór był duży ale zadnego, który by krzyczał nie wychodź beze mnie
|
|
|
|
|
#2961 |
|
Zadomowienie
|
też miałam ten problem od początku ciąży, teraz jem jedną activie dziennie i jakby lepiej więc może spróbuj. wiem, że to nie wyjście na dłuższą metę ale na jakiś czas pomaga no i piję siemie lniane z ziarenkami to też ma działanie "przepychające"
|
#2962 |
|
Rozeznanie
|
Zakochałam się w tych misiach uszatkach... Ciągle siedzą mi w głowie i chyba zamówię dla synka
polećcie jakaś stronkę ![]() Ja ograniczam słodycze i wczoraj zapakowałam mężowi z pół kg cukierków żeby w pracy z kolegami jadł, bo czasami kuszą
|
|
|
|
#2963 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak ta kanapka? słyszałam ,że takie są, ale nigdy nie jadłam..co w niej jest? Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2964 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witam
Cytat:
. My dziś prawie nie zaspaliśmy do przedszkola. Obudziłam się 8:15Cytat:
Cytat:
Cytat:
a jak już o miesiąc pytają ![]() U mnie wyniki badań takie na granicy, na razie próbuję polepszyć wyniki dietą
|
|
|
#2965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie, że nie będzie porodu przedwczesnego!
|
|
#2966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podczas wizyty w sklepie upewniłam się że opis w internecie oraz opinie innych nie zawsze odzwierciedlają moje odczucia i potrzeby. Mam jeszcze 2 większe sklepy w 3mieście z wózkami więc będę musiała je odwiedzić albo wyślę męża
|
|
|
|
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz TP na 4 sierpnia, dzisiaj masz 23+0 czyli zaczynasz 24 tydzień No i od tygodnia masz 6 miesiąc
|
|
#2968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ogólnie nic czego w domu bym nie zrobiła ale smakuje inaczej jak ktoś zrobi dla Ciebie ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Ja nie mam wanny Mam brodzik, który był często okupowany przez kota ze względu na bliskość wody
Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-04-07 o 09:55 |
|
|
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2970 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ciuszki boskie! Te rampersy z H&M? myślicie dziewczyny ze dziewuszce pasują takie marynarskie wzorki? No i M&Msy!!!! pieknie, ja miałam takie reakcje na Jagodę "to nie imię to owoc" strasznie mi było przykro bo mnie się mega podoba. Cytat:
)Melduję się też po wizycie. U małej wszystko gra, nie mierzyłyśmy jej bo niedawno miałam połówkowe. Gin zerknęła na łożysko, szyjke (4,7cm) i serduszko. Niestety nie widuje buźki bo i na prenatalnym i wczoraj mała zakrywa ją rączkami A no i gin dostała kopniaki podczas badania przez brzuch![]() Dostałam heviran bo nie mogę sie pozbyć opryszczki z ust, jak jedna zalecze zaraz jest druga, używam zoviraxu ale gin stwierdzila ze jak tak atakuja to spróbujemy z tym heviranem. Pytałam też o to drętwienie rąk- miałam napisać jak się cos dowiem- no i to podobno przez ciążę. Woda gromadzi się w organizmie i jest ucisk na nadgarski i w okolicach karku. Pytałam o magnez, ale gin mówi, że trzeba spać z rękami wzdłóż ciała (ja mam zawsze jakoś nad głową), ostatecznie kazala brać coś na A.., ale nie pamietam nazwy a mąż wziął recepte ![]() A no i dostałam skierowanie na obciążenie glukozą...tak głupio zapytam czy z tym skierowaniem mogę to zrobić na NFZ? Wszystkie badania robię prywatnie. Edytowane przez LunaLov Czas edycji: 2016-04-07 o 09:59 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

nie że nje wierzę w jego gust...Ale...

Ja mam brać to żelazo teraz trzy razy dziennie, godzinę przed posiłkiem - i jak tu czekać godzinę na śniadanie?
ogólnie tylko na czczo przed śniadaniem. Pewnie od razu po przebudzeniu wezme i tyle. Zanim wstane i sie ogarne to akurat bedzie godzina
i od głowy do pośladków ma 15 cm.
No i chyba rozpoznaję z tej grupy Pati0090 

klask i:

<3