Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-07, 09:25   #991
Madzia9999
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj też się w końcu ruszę z domu, bo o 7 dostałam smsa, że mam paczkę do odebrania z Paczkomatu (tą od rp77, zamówioną w piątek ), więc przy okazji pojadę autem i jakieś małe zakupy zrobię

Robię się coraz bardziej pierdołowata w poruszaniu się - ostatnio moją specjalnością jest "nadziewanie" się na klamki
To co dziś dzień wizazowej aktywnośći po dniu lenia musi być harmonia i równowaga

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 09:29   #992
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Witam się z rana. Jako pogodynka donoszę, iż w Krakowie słońce i +19 st.
Lala i Veronique super że wszystko ok.
Ja na razie mam jedną paczkę pampersów i jeszcze zamierzam mieć jedną paczkę dadów - potem będziemy myśleć co dalej
Torbę nawet ostatnio kupiłam, ale nie wiem czy się do niej zamieszczę. Jeszcze do mają nie będę się ta kwestia interesować.
Zastanawiam się czy będziecie brały do szpitala jakieś gadżety laktacyjne - herbatki, tabletki itp? Bo na innym forum dziewczyny sobie takie rzeczy bardzo polecały.
Stary 2016-04-07, 09:30   #993
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
To co dziś dzień wizazowej aktywnośći po dniu lenia musi być harmonia i równowaga
Tak jest A potem z powrotem na kanapę
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 09:30   #994
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Witam z rana
U mnie 4 stopnie w pelnym sloncu, ale pol godzinki ma byc deszcz :/
Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze
Mi na sniadanie pyrkaja jaja w garze
My wczoraj skonczylismy pokoj wraz z porzadkami. Nawet nie myslamam, ze w takim nieduzym pokoju, az tyle rzeczy mieszcze zdziwienie przezylam jak naszykowalam sobie ubranka dla dzidzi do prania- dwa ogromne wory. Nawet nie wiem jak i gdzie to zmiescilam.
Choroba niestety nie odposzcza, hlos nadal mi nie wrocil, dodatkowo ucho boli i sie zatkalo, dzis strasznie kaszel meczy. Plus jest taki ze nie mam goraczki i mie czuje sie oslabiona. No nic mam nadzieje ze ten antybiotyk pomoze.
Najgorzej ze musze isc na szybkie zakupy bo pustki w domu. Maz chodzil przez dwa dni do sklepu, ale on nie mysli na zas, kupil tylko to co bedziemy jesc tego dnia i tyle, o nastepnych nie mysli. Najwyzej moze wbije sie miedzy jednym deszczem i drugim i zrobie wieksze zakupy

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 09:42   #995
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się dołączę do tej aktywności właśnie idę na ćwiczenia dla kobiet w ciąży, potem zamierzam przejść cała Ikea i widać dużo pieniędzy na nieplanowane rzeczy

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Witam z rana
My wczoraj skonczylismy pokoj wraz z porzadkami. Nawet nie myslamam, ze w takim nieduzym pokoju, az tyle rzeczy mieszcze zdziwienie przezylam jak naszykowalam sobie ubranka dla dzidzi do prania- dwa ogromne wory. Nawet nie wiem jak i gdzie to zmiescilam.
Choroba niestety nie odposzcza, hlos nadal mi nie wrocil, dodatkowo ucho boli i sie zatkalo, dzis strasznie kaszel meczy. Plus jest taki ze nie mam goraczki i mie czuje sie oslabiona. No nic mam nadzieje ze ten antybiotyk pomoze.
Najgorzej ze musze isc na szybkie zakupy bo pustki w domu. Maz chodzil przez dwa dni do sklepu, ale on nie mysli na zas, kupil tylko to co bedziemy jesc tego dnia i tyle, o nastepnych nie mysli. Najwyzej moze wbije sie miedzy jednym deszczem i drugim i zrobie wieksze zakupy
Justynko gratuluję ukończenia remontu. Oby ta wredna choroba poszła precz!!
Stary 2016-04-07, 09:49   #996
olinka012
Zadomowienie

Lalare gratulacje wizyty

Mnie energia dzis rozsadza chyba z nerwów przed wizyta! O 7 rano mylam łazienkę później do piekarni i tak latam. A rano przecież zawsze nieprzytomna jestem!
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 09:51   #997
__Veronique
Wtajemniczenie

U nas pogoda się popsuła :-(

Dziewczyny, a może tak zamiast robić zapasy różnych pieluch z różnych firm, to może odkładajcie kasę na pieluchy do skarbonki? I potem jak się któreś sprawdzą, to kasa na nie będzie w pogotowiu. U nas sprawdzają się tylko dady i pampersy, a od reszty firm okropne odparzenia. Nie wyobrażam sobie żeby małej się zrobiło odparzenie od jednych pieluch, a potem założyć jej kolejne nietrafione... Albo wyleczyć odparzenie i znowu założyć pieluszki od których się coś zrobi. Jak jedne się sprawdzą to już nie ma co kombinować, przynajmniej na samym początku.

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 09:51   #998
fiazo
Zakorzenienie

Gratuluje udanych wizyt !

Olinka u mnie tylko dieta, nie było potrzeby insuliny bo utrzymywałam cukry na dobrym poziomie

Nie ogarniam czasami forum ... brak mi czasu

Dziś mam warsztaty Mamo to ja więc pewnie też nie wejdę, chyba że będą nudne to poczytam co u Was
Po warsztatach planuje pierwsze zakupy internetowe.

U mnie rano było ładnie a teraz się zachmurzyło, ale i tak jest ciepło

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 09:52   #999
Evelinke
Zakorzenienie

Hej hej

Ja dzisiaj w miarę się wyspałam
Nie wiem, od jakegoś czasu nie mogę spać, po prostu mi się nie chce
Zasypiam ok 3-4 a wstaję ok 8 i chodzę zmęczona pózniej.
Wczoraj wieczorem to już musiałam Apap brać, bo myślałam, że mi głowę rozsadzi.

Buty jeszcze wiąże, ale juź ciężko

Miłego dnia dziewczynki

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Olinka to faktycznie, emocje tobą rządzą

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 09:54   #1000
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Tak jest A potem z powrotem na kanapę
Hihi pewnie tak się skonczy

Justyna fajnie, że z remontem się już uporaliscie jedna kwestia z głowy
Chudziaszek daj znać co kupiłaś w Ikeii, ja już ze dwa miesiące nie byłam a korci mnie żeby się wybrać :P pewnie za 2tyg się wybiorę przyjeżdża moja mlodsza siostra w naszych rodzinnych stronach nie ma jeszcze Ikeii więc pewnie będzie chciała się przejechać

Przewietrzylam pieska,pora iść pod prysznic

Sophia Loren
Stary 2016-04-07, 09:56   #1001
__Veronique
Wtajemniczenie

Anuszko, dopisz mi proszę wizytę 4 maja

Stary 2016-04-07, 10:01   #1002
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Lalare gratulacje wizyty

Mnie energia dzis rozsadza chyba z nerwów przed wizyta! O 7 rano mylam łazienkę później do piekarni i tak latam. A rano przecież zawsze nieprzytomna jestem!
Suuper!!! Przypływ energii przed wizytą widzę dobrze, nie myślisz tyle i szybciej Ci czas zleci

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
U nas pogoda się popsuła :-(

Dziewczyny, a może tak zamiast robić zapasy różnych pieluch z różnych firm, to może odkładajcie kasę na pieluchy do skarbonki? I potem jak się któreś sprawdzą, to kasa na nie będzie w pogotowiu. U nas sprawdzają się tylko dady i pampersy, a od reszty firm okropne odparzenia. Nie wyobrażam sobie żeby małej się zrobiło odparzenie od jednych pieluch, a potem założyć jej kolejne nietrafione... Albo wyleczyć odparzenie i znowu założyć pieluszki od których się coś zrobi. Jak jedne się sprawdzą to już nie ma co kombinować, przynajmniej na samym początku.
Słuszna uwaga! na takim malenstwie nie ma co eksperymentować to nie ulega żadnym watpliwosciom.
Ty 1pameprsa oryginalnych uzywalas? I od 2 Dady zaczelas używa?

Sophia Loren
Stary 2016-04-07, 10:01   #1003
Kociak85
Zadomowienie

Cierpliwosc, lekarz internista naprawdę świetny... Nie ma co.

Ja chcę trochę zielonych pampersów kupić - ja je bardzo lubię, a jeszcze nie słyszałam, żeby któreś dziecko pampersy oryginalne uczuliły szczerze mówiąc. Tzn ze dwie paczki, może nie od razu 15
Rozm 1 mam chyba 2 paczki z Happy - dostałam w spadku od kuzynki i chociaż nie lubię za bardzo pieluszek tej firmy to wykorzystam te co mam...

Radena, ja się zapakuję w 2 mniejsze torby. Jakoś mi tak wygodniej mieć osobno rzeczy dla mnie, osobno dla dziecia. Jeszcze gdzieś te wszystkie podkłady itd trzeba będzie zmieścić.

Wczoraj byłam na warsztatach z Bezpiecznego Malucha. Jak dla mnie, te warsztaty są bezkonkurencyjne. I akurat fajne były babki - jedna położna mówiła o laktacji, druga o szpitalach na dolnym śląsku. Z reklam to puszczone były dwa krótkie filmiki z Palmersa i Banku Komórek macierzystych. Poćwiczyłam sobie na lalce pierwszą pomoc, także zaliczone

Edytowane przez Kociak85
Czas edycji: 2016-04-07 o 10:03
Kociak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 10:13   #1004
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Witam z rana
Jak Ty masz wyzdrowieć jak Ty co chwilę gdzieś biegasz? Do łóżka marsz raz-dwa!

No u mnie słoneczko wyszła, jest nadzieja!
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 10:21   #1005
kiara92
Rozeznanie

Hej
Ja dzisiaj nie mam siły wstać i zalegam jeszcze w łóżku. Jedyne plany na dzisiaj to wykąpać się i przygotować się do wizyty. Mam ją o 17, ale o takiej porze trzeba liczyć 40-50 minut na dojazd. Mam nadzieję, że zdąży mąż do tej pory wrócić, bo pojechał dzisiaj z pracy do Sosnowca i w sumie nie wiedział ile mu zejdzie.

Lalare Super, że wszystko w porządku! Malutko przytyłaś, ale to na pewno zasługa zdrowego stylu życia. Ja po sobie widzę, że tyję odkąd głównie leżę i objadam się słodyczami z nudów , a zawsze byłam aktywna.

Do szpitala zapakuję się do jednej torby, tylko jeszcze nie wiem której, bo jedną mam 55l, a następna ponad 100 l i do tej pierwszej się chyba nie zmieszczę.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

A co do pieluszek to ja kupiłam 1 opakowanie jedynek z pampers premium care, bo różnie może być. Moją chrześnicę uczulały dosłownie wszystkie oprócz dady, a najgorzej było po pampers premium care. W razie czego mąż dokupi. W szpitalu, w którym chciałabym rodzić, ale nie wiem czy będą miejsca zapewniają wszystko dla dziecka, ale i tak muszę sobie przygotować, bo nie wiem czy mnie nie odeślą do innego.
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 10:28   #1006
haneczkab92
Ania

Dzień dobry! ja już po śniadanku, ale jak zwykle po nocy z głupimi snami,przez które znowu budziłam się co chwilę(średnio co 1,5h)
No nic słoneczko świeci, choć w słońcu tylko 15stopni. Ale jest dosyć przyjemnie.

Kurcze, część wpisów, które chciałam zacytować się nie dodało;/
Któraś z Was pytała, czy kupuje laktator, bo pomaga przy płaskich brodawkach. Tak mam kupiony, mini elektric medela.

Co do płytki z usg- ja mam jedną i jestem zadowolona, choć akurat Hania była wtedy bardzo leniwa.. Ale nie żałuje, ze ją mam

Co do pieluch- mam tylko z dady jedną paczkę(24 sztuki) te najmniejsze takie. Jak trafię na promocje to kupie jedno opakowanie tych ciut większych, jak nie, to jeśli Hani podpasują, to mąż podjedzie i kupi jakie trzeba

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Ja bym wzięła, bo to świetna pamiątka. Ja mam filmik z usg prenatalnego z 12 tc. jak byłam w ciąży z synem i niedawno mu to włączyłam. Był zafascynowany i potem się wszystkim chwalił, że widział jak wyglądał jak był w brzuchu mamy. I cieszył się, że ma dowód na to, że ma mózg, bo mu siostra cały czas mówi, że ma pustą makówkę

Uwielbiam Twoje dzieci!

Cierpliwość- dobrze, że z mała wszystko w porządku
Co do lekarze pierwszego kontaktu brak słów- i taki ktoś leczy.

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Ja dziś bezwiednie wpasowałam się w klimat lenia na forum i wykapałam się dziś tylko dlatego przed 13, że miał przyjść teść kończyć malować sufit w kuchni.

Co za głupie pomysły Haneczko. To żadne przepowiadające, bo na to masz jeszcze czas.Proszę się negatywnie nie nakręcać

ja jak wstanę rano to sobie myślę, że taki malutki ten brzuszek i zawsze po śniadaniu w szoku jestem, jak go wybuliło ale fakt - coraz bardziej przeszkadza

Jak postawił przed Tobą to przecież logiczne że Twoje ja tez wiecznie głodna - uczucie sytości jest mi obce.

Nie nie, chodziło mi o to, że mam nadzieję, że to sa te skurcze braxtona hicksa, czyli te ktore mogą się pojawiać nie nakręcam się- chociaż wieczorem, jak leżałam, pojawiały się często w dosyć krótkim okresie czasu...ale usnęłam i przeszło..wtedy się zaczynałam dopiero martwić..

Cytat:
Hej hej
Na wizycie wszystko ok. Mała waży 1600g, ja przytyłam 7,5kg, o szyjce nic nie mówił, więc zakładam, że jest ok. No i tak to wszystko książkowo. Lubię słuchać takich wieści

Ja butów nie umiem wiązać...

Mnie tam nikt nie przepuszcza ani nie woła, a ostatnio byłam i brzuch wypinałam

Co za doktorek...
Po pierwsze dobre wieści z wizyty
W ogóle butów nie umiesz wiązać?? czy teraz w ciązy?

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Haneczko, Ty chyba o nakładki na sutki pytałaś. Ja miałam takie z aventu, od siostry przed porodem dostałam, ale Tż nie umiał ich w domu znaleźć i kupił w aptece przy szpitalu, takie jakie mieli. A mieli canpola czy babyono, nie pamiętam, ale tanie były. No i od razu mała załapała, a wcześniej nam się nie udawało.
A co do smarowania maścią brodawek w ciąży.. Hartowanie jest passe, tyle powiem.

Jak Was czytałam, a nie pisałam, to rzuciło mi się w oczy, że zapasy robicie pieluszek np. Zdziwiło mnie to bardzo, bo np. Biedronka ma często kartony z pieluchami w promo, to raz, a II nie boicie się, że Wam dziecko uczulą czy coś? A po III nam rodzinka pampersów 2 naniosła tyle, że znajomym oddawaliśmy, bo Sara wyrosła z nich szybko.
Jeszcze chusteczki to rozumiem, bo jak się nie sprawdzą, to samemu można użyć.
Tak, ja, dziękuję za odpowiedź. Muszę się właśnie zaopatrzyć, bo na pewno bedą potrzebne...

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Hello Laseczki pytanie z rana,jak się zamierzacie pakować do szpitala? W 2 torby,czy może 1 większa? Ja 1 większej nie mam,ale mam jedną małą walizkę,taka typową weekendowa i torbę męża na delegacje i w sumie nie wiem jak to zrobię
Ja nie mam pojęcia, ale jak nie kupię jakiejś torby, to bedę się musiała do reklamówki chyba spakować
No, tak więc coś kupić muszę(ewentualnie pożyczę) bo mam tylko takie duże, za duze...

Lalare- gratulacje dobrych wieści z wizyty!
Eleineblath- miłego wyjazdu

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 10:30   #1007
Asiek121
Zakorzenienie

moja kolezanka z grupy byla 2 tygodniemu temu na usg w 33 tc i Mały był ułozony głowa do gory, poszła wczoraj znowu i sie okazalo ze sie przekrecil a to juz konoec 35tygodnia :-P takze nawet na ostatnia chwile mogą sie dzidzie obrocic :-D
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 10:57   #1008
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Słuszna uwaga! na takim malenstwie nie ma co eksperymentować to nie ulega żadnym watpliwosciom.
Ty 1pameprsa oryginalnych uzywalas? I od 2 Dady zaczelas używa?
Szczerze to nie pamiętam jak to było. Pierwsze chyba były happy z Belli, a potem cały czas pampersy. Po jakichś 2/3 miesiącach spróbowałam dady, a że były ok to zostały potem miałam dwa razy głupi pomysł wypróbować te z Tesco czy Lidla, ale po obydwu odparzenia.

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Po pierwsze dobre wieści z wizyty
W ogóle butów nie umiesz wiązać?? czy teraz w ciązy?
no faktycznie tak to zabrzmiało!

Na rzepy mam wszystkie

Stary 2016-04-07, 11:03   #1009
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze to nie pamiętam jak to było. Pierwsze chyba były happy z Belli, a potem cały czas pampersy. Po jakichś 2/3 miesiącach spróbowałam dady, a że były ok to zostały potem miałam dwa razy głupi pomysł wypróbować te z Tesco czy Lidla, ale po obydwu odparzenia.

Na rzepy mam wszystkie
Rewelacja! Teraz się nie męczysz zakladając butki
Tak całkiem serio ja mam takie super szare tenisówki wsuwane i na takie szybkie wyjscie z psem rewelacja!
Zamówilam też trampki wsuwane kolejne będą na ten czas w sam raz Chociaż w ciągu dnia nie mam problemu ze schylaniem się - bardziej pod koniec dnia jak dużo chodzę albo coś porobię

Sophia Loren
Stary 2016-04-07, 11:05   #1010
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Pocytowałam Was i mi wszystko wcięło, więc jeszcze raz dzięki za słowa wsparcia.
Leżę w szpitalu Akademii Medycznej na Polnej w Poznaniu. Moja mama jak przyjechała mnie odwiedzić śmiała się, że jestem na wczasach. Jedzenie jest bardzo dobre,warttościowe i jest go dużo. Pokój dwuosobowy z łazienką, standard naprawdę niezły, czysto. Mąż mówi, że może lepiej, żebym tu była, bo przynajmniej jest bezpiecznie.
Z dziećmi wszystko w porządku, szyjka przy badaniu ręcznym lekarze mówią, że trzyma, tylko na USG widać ten lejek.

Znam dzieci, których nawet pampersy niestety uczulały.

Lalarenieźle ,że tylko tyle przytyłaś, ja 7 kilo, ale zastanawiam się z kolei czy to nie mało przy bliźniakach,ale otoczenie mówi, że brzuch duży.

Zazdroszczę Wam wyprawek, bo ja nadal w lesie.

Trzymajcie się ciepło, miłego dnia.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 11:08   #1011
ania230
Zakorzenienie

Hej Mamuśki

Rano coś wizaż szwankował . U mnie piękna słoneczka pogoda, zabieram się za pranie i sprzątanie. W wolnej chwili Was nadrobię

Miłego dnia

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 11:14   #1012
haneczkab92
Ania

Cytat:

Na rzepy mam wszystkie
No i świetnie, wygoda przede wszystkim

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Pocytowałam Was i mi wszystko wcięło, więc jeszcze raz dzięki za słowa wsparcia.
Leżę w szpitalu Akademii Medycznej na Polnej w Poznaniu. Moja mama jak przyjechała mnie odwiedzić śmiała się, że jestem na wczasach. Jedzenie jest bardzo dobre,warttościowe i jest go dużo. Pokój dwuosobowy z łazienką, standard naprawdę niezły, czysto. Mąż mówi, że może lepiej, żebym tu była, bo przynajmniej jest bezpiecznie.
Z dziećmi wszystko w porządku, szyjka przy badaniu ręcznym lekarze mówią, że trzyma, tylko na USG widać ten lejek.

No to faktycznie jak wczasy! rzadko się niestety tak zdarza w szpitalach, a powinno być standardem!
Jak mówię, najważniejsze,ze jesteś pod opieką
Nawet jeśli musiałabys leżeć tam do końca, to juz bliżej niż dalej

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 11:16   #1013
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:

Lalarenieźle ,że tylko tyle przytyłaś, ja 7 kilo, ale zastanawiam się z kolei czy to nie mało przy bliźniakach,ale otoczenie mówi, że brzuch duży.

Super, że takie dobre warunki w szpitalu macie! Rewelacja! wiadomo w domku najlepiej, ale dacie z,dziewczynkami radę
Ja też mam braki w wyprawce zamierzam po weekendzie się za to zabrać

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki

Rano coś wizaż szwankował . U mnie piękna słoneczka pogoda, zabieram się za pranie i sprzątanie. W wolnej chwili Was nadrobię

Miłego dnia
Ja tez mam zamiar trochę posprzątać potem zbieram się do urologa muszę oczywiście wcześniej wyjechać bo korki na pewno będą.

Sophia Loren
Stary 2016-04-07, 11:21   #1014
Cierpliwosc
Zadomowienie

Dzień dobry
Słonko świeci, pospalam do 9:30, dom ogarnięty, czas wyjść

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Hello Laseczki pytanie z rana,jak się zamierzacie pakować do szpitala? W 2 torby,czy może 1 większa? Ja 1 większej nie mam,ale mam jedną małą walizkę,taka typową weekendowa i torbę męża na delegacje i w sumie nie wiem jak to zrobię
Do jednej, bo nie muszę brać rzeczy dla dziecka ani tych wszystkich podkładów (chyba że coś się w szpitalu zmieniło, ale to się dowiem na SR w maju). Ostatnio mi szlafrok dużo miejsca zajął, ale teraz to ewentualnie jakiś cienki wezmę

Jeszcze coś , ale mi zjadło :/

Udanych wizyt życzę!! I gratki za wczorajsze, LalaRe ależ. Marcelinka rośnie
Maria Francesca cieszę się ze na taki super szpital trafiłaś i że wszystko dobrze
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 11:24   #1015
kiara92
Rozeznanie

Cytat:

Super, że masz dobre warunki i opiekę ;-)

Też muszę poszukać jakis ładnych wsuwanych bucików. W sumie to już wczoraj znalazłam śliczne w ecco, ale kosztowały 600 zł , więc poszukam jeszcze jakiegoś tańszego zamiennika ;-)
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 11:29   #1016
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Super, że masz dobre warunki i opiekę ;-)

Też muszę poszukać jakis ładnych wsuwanych bucików. W sumie to już wczoraj znalazłam śliczne w ecco, ale kosztowały 600 zł , więc poszukam jeszcze jakiegoś tańszego zamiennika ;-)
Loo 600zł lekkie przegięcie :P na zwyklaki wsuwane w życiu bym tyle nie wydała

Sophia Loren
Stary 2016-04-07, 11:29   #1017
Cierpliwosc
Zadomowienie

Przypomniało mi się, e-b tu jest o hartowaniu:
http://www.hafija.pl/2010/10/czego-t...ie-lyknie.html
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 11:38   #1018
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
RADENA ja pewnie znowu w dyza torbę ekologiczna z auchan czy leroy. Łatwy dostęp do wszystkiego, sprawdzila mi się
SLIWECZKA haha, Twoj syn mnie rozwalil
LALARE super wieści
Dzisiaj jedziemy na dluzszy weekend na Mazury u nas też słoneczko i przyjemnie
Gdzie dokładnie będziecie odpoczywać? Może gdzie niedaleko mnie?
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 11:39   #1019
Paula_ck
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Hej hej!
Miałam się częściej odzywać, ale jakoś mi nie wychodzi
Nastukam więc trochę o sobie, potem spróbuję pocytować, bo o dziwo! lapka włączyłam.

W poniedziałek wizytowałam, malutka waży ok. 1294g i jest położona miednicowo, starsza też się w ostatnim momencie przewróciła, więc jeszcze się nie martwię.
Poza tym szyjka ok, łożysko ok, przepływy, wody, wszystko w normie. Morfologia ok, ale podwyższone leukocyty i crp:/ Z tym, że jak robiłam badania to mnie już jakieś choróbsko brało, a jak mnie gin usłyszał, to I pytanie było dlaczego do internisty nie poszłam. No i kazał mi iść.
Wczoraj się wybrałam (bo na moim za.... przychodnia tylko wt-czw czynna). W poczekalni 6osób przede mną, ale zaskok, 2 mnie przepuściły Za to pan doktorek... Mówię, że mnie gardło boli, chrypę mam, katar, w badaniu krwi wyszło to i to i gin mi kazał iść. A ten stwierdził, że crp mam 4,9 a norma do 5, leukocyty podwyższone, bo dziecko mi zabiera, nie osłuchał!, nie zajrzał do gardła!, przepisał krople do nosa i kazał sobie kupić strepsils! i gripex! Normalnie padłam!
Nigdy więcej do niego nie pójdę, szkoda czasu.
Ale za to w katcie ciąży sobie wagę sprawdził i zaczął się wymądrzać: pani 46kg waży?
No teraz to 57.
No wiadomo, ale takie drobne to duże dzieci rodzą.
Bo ja wiem, starsza miała 3350g
Moja żona też tyle ważyła i syn się urodził 4,5kg
Sn?
yhy

Tośmy se pogadali z doktorkiem. Dodam, że starszy był i kurde gripexy ze strepsilsami mi chciał wcisnąć
Super że z malutką wszystko dobrze i wizyta udana
Co do internisty to porażka, dziwne że nie boi się tak polecać takie leki. Jak jak byłam teraz ostatnio dwa razy u internistów to nie chcieli brać odpowiedzialności że coś przepiszą co zaszkodzi, więc tylko doradzali różne sposoby naturalnego leczenia się. Ale który lekarz w ogóle poleca gripex?
Z tym crp podwyższonym to faktycznie norma do 5 jest ale zależy też czy wzrosło czy zmalało mnie cały marzec crp było na poziomie powyżej 10 a wczoraj robiłam przed wizytą u gin i miałam 60 więc to już na prawdę dużo i bez antybiotyku nie przejdzie. Mówiła że jak bym miała to 10 to jeszcze by nie było źle.

Cytat:
Hej hej
Na wizycie wszystko ok. Mała waży 1600g, ja przytyłam 7,5kg, o szyjce nic nie mówił, więc zakładam, że jest ok. No i tak to wszystko książkowo. Lubię słuchać takich wieści

Gratuluję też innym wizytującym dobrych wieści

Ja odkąd się dorobiłam blendera to robię w nim placki i wychodzą ok. Takie bardziej puszyste są. Jak zmiele ziemniaki to daje na sitko żeby obciekły, potem odlewam tą wodę, ale ta skrobia, która zostaje na dnie z powrotem ląduje do ziemniaków

Ja butów nie umiem wiązać...

Mnie tam nikt nie przepuszcza ani nie woła, a ostatnio byłam i brzuch wypinałam
Gratuluję udanej wizyty Super że wszystko dobrze
Mnie w Rossmannie ostatnio prosili do osobnej kasy jak tylko ustawiłam się w kolejce.

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
Witam, wczorajsza wizyta przebiegła pomyślnie, mimo, że Marcelinka trochę się zaslaniała rączkami i przekręciła mi się - jest główką do góry, mam nadzieję, że to się jeszcze zmieni hihi , lekarz zapewniał, że mała ma sporo miejsca. Waga malutkiej to 1414 g wszystko w porządku, serduszko pieknie pracuje, mała rośnie jak na drożdżach. U mnie waga od początku ciąży to jedynie 3,5 kg na plusie co mnie cieszy, bo w ogóle nie odczuwam żadnego ciężaru.

Kolejna wizyta 4 maja, godz. 14.00 - MOŻNA MNIE WPISAĆ NA 1 STRONĘ

Zbieram się do miasta, wymieniam dziś opony na letnie, odwiedzę kolegów z pracy, podrzucę zwolnienie Bydgoszcz dosyć słoneczna, pozdrawiamy Was
Super że wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Dzisiaj jedziemy na dluzszy weekend na Mazury u nas też słoneczko i przyjemnie
Miłego wyjazdu!

Cytat:
Witam z rana
Zdrowiej kochana I odpoczywaj dużo bo przy antybiotyku to lepiej nie przemęczać się to szybciej puści to choróbsko

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Powodzenia na wizycie!

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Dziś mam warsztaty Mamo to ja więc pewnie też nie wejdę, chyba że będą nudne to poczytam co u Was
Po warsztatach planuje pierwsze zakupy internetowe.
Daj znać jak po warsztatach

Cytat:
Anuszko, dopisz mi proszę wizytę 4 maja
To i ja się dołączam do prośby o dopisanie bo też mam następną wizytę 4 maja.

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

Wczoraj byłam na warsztatach z Bezpiecznego Malucha. Jak dla mnie, te warsztaty są bezkonkurencyjne. I akurat fajne były babki - jedna położna mówiła o laktacji, druga o szpitalach na dolnym śląsku. Z reklam to puszczone były dwa krótkie filmiki z Palmersa i Banku Komórek macierzystych. Poćwiczyłam sobie na lalce pierwszą pomoc, także zaliczone
Jak dla mnie też bezpieczny maluch były najlepsze i najciekawsze.

Cytat:

Super że badania dobrze wychodzą i z maluszkami wszystko w porządku Trzymaj się tam

A ja dzisiaj idę pomimo tej mojej choroby na pierwsze zajęcia szkoły rodzenia. Nie mogę się doczekać Nawet mąż poszedł specjalnie na pierwszą zmianę do pracy żeby iść tam ze mną.

A co hormoników to byliśmy ostatnio w hurtowni oglądać foteliki samochodowe bo już chcemy jakiś kupić a jeszcze się nie rozglądaliśmy. Sprzedawca podszedł do nas i spytał w czym może pomóc to mówimy że szukamy fotelika z bazą isofix a ten się pyta czy wózek mamy. No to mówimy że nie. To zaczął tak ironicznie mówić że od początku byśmy zaczęli a nie od dupy strony. No to mówimy że dostaniemy wózek ale nie wiemy z jakiej firmy jest bo nie pamiętamy. To ten drze się na nas że kto to widział wózek używany, że trzeba wszystko wymienić bo dziecko się zarazi czymś, że to inna flora bakteryjna... No w szoku byłam. Z łaską nam pokazał dwa foteliki a w sumie to powiedział że są takie ale nie mają ich więc nie zobaczymy. Zaczął sypać nazwami i cenami jak by z innym sprzedawcą rozmawiał... :/ No nic z tego nie zrozumiałam. Więc wyszliśmy bo skoro i tak nie ma czego obejrzeć to po co tam stać. Jak wsiedliśmy do samochodu to się rozryczałam i odechciało mi się jeżdżenia za fotelikami. To był pierwszy sklep w jakim byliśmy i myślałam że czegoś się dowiemy a tu zero. Uspokoiłam się jakoś i pojechaliśmy do drugiego sklepu i tam zupełnie inna rozmowa. Pan nam pokazał wszystko, wytłumaczył i cenowo o wiele lepiej niż w tym pierwszym. Więc w poniedziałek tam pojedziemy i kupimy. Tylko chcemy wziąć już ze sobą wózek żeby sprawdzić czy będzie pasował fotelik do niego. I tam albo recaro albo maxi cosi weźmiemy i z bazą oba wychodzą koło 1 tys zł.
Stary 2016-04-07, 11:41   #1020
madzius90
Zakorzenienie

Aaa odnośnie pampersow to mi położna ostatnio mówiła ze u nas w szpitalu dla każdej mamy dają mała paczkę pampersow
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości