Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-06, 22:58   #961
Cierpliwosc
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Hej hej!
Miałam się częściej odzywać, ale jakoś mi nie wychodzi
Nastukam więc trochę o sobie, potem spróbuję pocytować, bo o dziwo! lapka włączyłam.

W poniedziałek wizytowałam, malutka waży ok. 1294g i jest położona miednicowo, starsza też się w ostatnim momencie przewróciła, więc jeszcze się nie martwię.
Poza tym szyjka ok, łożysko ok, przepływy, wody, wszystko w normie. Morfologia ok, ale podwyższone leukocyty i crp:/ Z tym, że jak robiłam badania to mnie już jakieś choróbsko brało, a jak mnie gin usłyszał, to I pytanie było dlaczego do internisty nie poszłam. No i kazał mi iść.
Wczoraj się wybrałam (bo na moim za.... przychodnia tylko wt-czw czynna). W poczekalni 6osób przede mną, ale zaskok, 2 mnie przepuściły Za to pan doktorek... Mówię, że mnie gardło boli, chrypę mam, katar, w badaniu krwi wyszło to i to i gin mi kazał iść. A ten stwierdził, że crp mam 4,9 a norma do 5, leukocyty podwyższone, bo dziecko mi zabiera, nie osłuchał!, nie zajrzał do gardła!, przepisał krople do nosa i kazał sobie kupić strepsils! i gripex! Normalnie padłam!
Nigdy więcej do niego nie pójdę, szkoda czasu.
Ale za to w katcie ciąży sobie wagę sprawdził i zaczął się wymądrzać: pani 46kg waży?
No teraz to 57.
No wiadomo, ale takie drobne to duże dzieci rodzą.
Bo ja wiem, starsza miała 3350g
Moja żona też tyle ważyła i syn się urodził 4,5kg
Sn?
yhy

Tośmy se pogadali z doktorkiem. Dodam, że starszy był i kurde gripexy ze strepsilsami mi chciał wcisnąć
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 22:59   #962
kiara92
Rozeznanie

Ja po każdym prenatalnym biorę płytkę. Super pamiątka
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 23:01   #963
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dobrej nocki

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 23:02   #964
kiara92
Rozeznanie

Cierpliwość Super, że wszystko dobrze na wizycie A ten lekarz to nie wiem, gripexy kobiecie w ciąży
Stary 2016-04-06, 23:02   #965
Asiek121
Zakorzenienie

Jaki lekarz wgl co to za teoria masakra :P

Jak ja zaczynałam z waga 41,5 teraz mam 47 i lekarz mówi, że jak mała dobije do 2700 to będzie dobrze ja myślę, że wgl na to nie ma reguły :P

To tez chyba wezmę płytkę jak będzie sie dało
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 23:14   #966
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Ja dziś bezwiednie wpasowałam się w klimat lenia na forum i wykapałam się dziś tylko dlatego przed 13, że miał przyjść teść kończyć malować sufit w kuchni.
Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość

gdzie do szkoły rodzenia chodzisz

Kochana pociesze Cię bo z moim +12 kg zrobiło sie + 15 kg, ale na szczęście jeszcze do 90 kg nie dobiłam
Nie wchodzę w domu na wagę i przestałam o tym myśleć... tłumacze sobie wszystko że po prostu mój organizm tyle przybrał bo najwidoczniej tyle było/ jest potrzebne.
Ja jestem zdecydowana rodzić na Ujastku i tam też chodzę do SR - choć porównując programy innych SR wydaje mi się, że trochę to tak opitalają żeby było i dużo też takich opinii słyszałam.

Wiem, że pewnie macie rację z tą wagą, ale dla mnie trudno się pogodzić z tymi zmianami, zwłaszcza że zdaje sobie sprawę iż za bardzo sobie czasem folguje i te z 3-4 kg są tego wynikiem no nic jak organizm musi to musi- po czerwcu będziecie mnie dopingować w powrocie do wagi sprzed ciąży.
Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Spelnilam dziś marzenie mojego Syna
Wybrał sobie świecące buty, zobaczył u jakiegoś kolegi z grupy i tez chciał mieć świecące :d
dla mnie nie są jakieś mega piękne, wybrałabym mu inne, ale już gdzieś od roku mam coraz mniej do powiedzenia w tej kwestii
najważniejsze że jemu się podobają i jest zadowolony. Chyba będzie w nich spał
Madziuś zostałaś dziś bohaterem swojego syna
Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Hahaha Od razu mi się z tym skojarzyło:

Ja mam jeszcze teorie że moja waga mi przeważa - zawsze odejmuje więc 1-1,5 kg no i jeszcze odejmuje za zmagazynowaną wodę, ale to zazwyczaj przed okresem

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
Hej
Jestem już po wizycie. Dzisiaj krótka bez usg. Z szyjką wszystko w porządku. Teraz przed każdą wizytą mam robione ktg i dzisiaj nic tam nie wyszło, więc ok. Tylko ciągle trzyma mnie ten wirus, zatoki ciągle zapchane, kaszel i zapalenie ucha. Dzisiaj rano zrobiłam badanie na CRP i wyszło 60 więc gin stwierdziła że 2 tygodnie to już za długo mnie trzyma i znowu dostałam antybiotyk :/ No ale wole żeby już to przeszło na dobre bo cały marzec się męczę. Jak kaszle to mi tak brzuch się napina że się boję żeby z tego jakieś skurcze nie wyszły. Także będę go brała i oby już odpuściło.
Mam jeszcze smarować czoło i dekolt maścią kamforową. Używała któraś tej maści? To na noc najlepiej używać?
obyś w końcu doszła do siebie.
Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Ja chyba w tej ciąży do60 nie dobije. Odebrałam hemoglobinę i przezylam szok przy mojej ubogiej diecie jest wyżej niż bylo! 13,3 bez tabletek!
a widzisz jak Ci ta dieta służy!super wieści
Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Mam obrone pracy 7.07 już to widzę
Asiek na twoim miejscu walczyłabym o wcześniejszy termin. Moja koleżanka broniła się dwa tygodnie przed terminem.Komisja była tak przerażona, że zacznie im rodzić że więcej jak 10min jej nie trzymali
Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
A ja trochę zaczęłam się martwić Jutro jadę do mojej lekarki po skierowanie do diabetologa, dzwoniłam w parę miejsc i w jednej przychodni przyjmą mnie w przyszłym tygodniu. Wiadomo już stosuję dietę cukrzycową, ale nie mam jak tego kontrolować.. Raz na jakiś czas pożyczam glukometr od znajomego, ale przecież nie mogę codziennie zużywać mu 4 pasków, bo sam przecież też potrzebuje. Rano zjadłam na śniadanie jasny chleb i cukier był wysoki a na kolację zjadłam chleb żytni, gdzie niby polecany jest dla cukrzyków, a też wynik był wysoki Po prostu boję się o maleństwo eh eh. Muszę Wam trochę ponarzekać
Narzekaj jak Ci tylko to pomaga. Zrób jak dziewczyny piszą - niech Ci zwykły lekarz da receptę.

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Ja idę do łóżeczka.. jakieś skurcze mnie łapią od jakiegoś czasu.. nospa(2x) wzięta, kąpiel też.. oby to tylko te przepowiadające były

Miłego wieczorku
Co za głupie pomysły Haneczko. To żadne przepowiadające, bo na to masz jeszcze czas.Proszę się negatywnie nie nakręcać
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58535886]Dziewczyny czy zauważyłyście może czy brzuch sie Wam już obniżył? Jak siedze to zaczyna mi przeszkadzac [/QUOTE]
ja jak wstanę rano to sobie myślę, że taki malutki ten brzuszek i zawsze po śniadaniu w szoku jestem, jak go wybuliło ale fakt - coraz bardziej przeszkadza
Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Co do planu porodu to znalazłam gotowca na stronie szpitala, trzeba tylko uzupełnić http://szpital.ujastek.pl/site/31/

Ale mam ostatnio apetyt, zawsze mi dopisywał, ale teraz jeszcze większy głodomor ze mnie. Mąż zrobił kanapki na kolację, 4 duże bułki, przyniósł, więc zjadłam i biorę batona na deser, a on się pyta: Smakowały? Ja: Tak. Mąż: To dobrze. Zrobić Ci jeszcze? Ja: Nie, dzięki. Mąż: Nie chciałem nic mówić, ale myślałem, że to będzie dla nas dwojga. Najlepsze, że wcale nie czuję się najedzona do syta
Ja mam największy problem z podnoszeniem się z łóżka i przy wiązaniu butów też już przeszkadza.
Jak postawił przed Tobą to przecież logiczne że Twoje ja tez wiecznie głodna - uczucie sytości jest mi obce.
Stary 2016-04-06, 23:15   #967
Cierpliwosc
Zadomowienie

Po I to gratuluję dobrych wieści z wizyt i pobytów w szpitalu

Cytat:
Nagrywacie na płyte badanie 4d?
yhym, przy czym ta z połówkowego (co byłam u doktora-gbura, jeśli któraś pamięta) mi nie chodzi na żadnym kompie
Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Ja bym wzięła, bo to świetna pamiątka. Ja mam filmik z usg prenatalnego z 12 tc. jak byłam w ciąży z synem i niedawno mu to włączyłam. Był zafascynowany i potem się wszystkim chwalił, że widział jak wyglądał jak był w brzuchu mamy. I cieszył się, że ma dowód na to, że ma mózg, bo mu siostra cały czas mówi, że ma pustą makówkę
uwielbiam Twoje dzieci
Cytat:

Jak ja zaczynałam z waga 41,5 teraz mam 47 i lekarz mówi, że jak mała dobije do 2700 to będzie dobrze ja myślę, że wgl na to nie ma reguły :P

No, nie ma, ale wiesz JEGO ŻONA tak miała, to inne też powinny.

Co do podwyższenia hemoglobiny,to ja polecam natkę pietruszki. Początek lutego miałam wyniki HGB 11,3 HCT 34,6, a z końcem marca, po 2 tygodniach wcinania kanapek posypanych natką, zupach z świeżą natką itd. hemoglobina wzrosła do 12,8 hemokryt 36,3 Oczywiście wcinam nadal, bo mi w nawyk weszło. Poza tym jeszcze nasiona słonecznika i dyni. To sobie wybrałam z listy, którą Olinka wrzucała (dzięki!) i działa
Stary 2016-04-06, 23:23   #968
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Asiek na twoim miejscu walczyłabym o wcześniejszy termin. Moja koleżanka broniła się dwa tygodnie przed terminem.Komisja była tak przerażona, że zacznie im rodzić że więcej jak 10min jej nie trzymali
.
Już sie dowiadywałam i nie ma takiej opcji ;/ promotor przyjezdza specjalnie z Warszawy i ciezko terminy zgrac, powiedzieli mi że zawsze mogę we wrzesniu/październiku
Stary 2016-04-06, 23:25   #969
__Veronique
Wtajemniczenie

Hej hej
Na wizycie wszystko ok. Mała waży 1600g, ja przytyłam 7,5kg, o szyjce nic nie mówił, więc zakładam, że jest ok. No i tak to wszystko książkowo. Lubię słuchać takich wieści

Gratuluję też innym wizytującym dobrych wieści

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Jak robisz gulasz do placków? Tz od paru dni mnie meczy o placki ziemniaczane z sosem ale opieram się :P nie chcę mi się utrzeć ziemniaków a nie mamy maszynki żeby np zmielić. Ale tak dumam jakkbym w rozdrabniacz od blendera wrzucić ziemniaki bo on zmieli na pewno tylko czy nie będą aż za bardzo przemielone :P
Ja odkąd się dorobiłam blendera to robię w nim placki i wychodzą ok. Takie bardziej puszyste są. Jak zmiele ziemniaki to daje na sitko żeby obciekły, potem odlewam tą wodę, ale ta skrobia, która zostaje na dnie z powrotem ląduje do ziemniaków

Cytat:
Napisane przez dzanet2108 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy zauważyłyście może czy brzuch sie Wam już obniżył? Jak siedze to zaczyna mi przeszkadzac
Ja butów nie umiem wiązać...

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
przy siedzeniu tez mi zaczyna powoli przeszkadzać, wtedy go łapię i przesuwam do góry haha ale to nic nie pomaga haha

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Laseczki, uwielbiam w ciąży chodzić do Rossmana !!

jeszcze dobrze nie doczłapałam do kolejki, a pani kasjerka już mnie woła: 'Pani w ciąży, zapraszam!'
tak to ja mogę zakupy robić
Mnie tam nikt nie przepuszcza ani nie woła, a ostatnio byłam i brzuch wypinałam

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Mi gin tlumaczyl ze stres podczas robienia zęba jest bardziej szkodliwy jak znieczulenie
Myślę o tym za każdym razem jak jestem teraz u dentysty! A też zawsze bez znieczulenia mi robi!

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Hej hej!
Nastukam więc trochę o sobie, potem spróbuję pocytować, bo o dziwo! lapka włączyłam.

W poniedziałek wizytowałam, malutka waży ok. 1294g i jest położona miednicowo, starsza też się w ostatnim momencie przewróciła, więc jeszcze się nie martwię.
Poza tym szyjka ok, łożysko ok, przepływy, wody, wszystko w normie. Morfologia ok, ale podwyższone leukocyty i crp:/ Z tym, że jak robiłam badania to mnie już jakieś choróbsko brało, a jak mnie gin usłyszał, to I pytanie było dlaczego do internisty nie poszłam. No i kazał mi iść.
Wczoraj się wybrałam (bo na moim za.... przychodnia tylko wt-czw czynna). W poczekalni 6osób przede mną, ale zaskok, 2 mnie przepuściły Za to pan doktorek... Mówię, że mnie gardło boli, chrypę mam, katar, w badaniu krwi wyszło to i to i gin mi kazał iść. A ten stwierdził, że crp mam 4,9 a norma do 5, leukocyty podwyższone, bo dziecko mi zabiera, nie osłuchał!, nie zajrzał do gardła!, przepisał krople do nosa i kazał sobie kupić strepsils! i gripex! Normalnie padłam!
Ale za to w katcie ciąży sobie wagę sprawdził i zaczął się wymądrzać: pani 46kg waży?
No teraz to 57.
Sn?
yhy

Tośmy se pogadali z doktorkiem. Dodam, że starszy był i kurde gripexy ze strepsilsami mi chciał wcisnąć
Co za doktorek...

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 23:26   #970
Cierpliwosc
Zadomowienie

Haneczko, Ty chyba o nakładki na sutki pytałaś. Ja miałam takie z aventu, od siostry przed porodem dostałam, ale Tż nie umiał ich w domu znaleźć i kupił w aptece przy szpitalu, takie jakie mieli. A mieli canpola czy babyono, nie pamiętam, ale tanie były. No i od razu mała załapała, a wcześniej nam się nie udawało.
A co do smarowania maścią brodawek w ciąży.. Hartowanie jest passe, tyle powiem.

Jak Was czytałam, a nie pisałam, to rzuciło mi się w oczy, że zapasy robicie pieluszek np. Zdziwiło mnie to bardzo, bo np. Biedronka ma często kartony z pieluchami w promo, to raz, a II nie boicie się, że Wam dziecko uczulą czy coś? A po III nam rodzinka pampersów 2 naniosła tyle, że znajomym oddawaliśmy, bo Sara wyrosła z nich szybko.
Jeszcze chusteczki to rozumiem, bo jak się nie sprawdzą, to samemu można użyć.
Stary 2016-04-06, 23:34   #971
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
Haneczko, Ty chyba o nakładki na sutki pytałaś. Ja miałam takie z aventu, od siostry przed porodem dostałam, ale Tż nie umiał ich w domu znaleźć i kupił w aptece przy szpitalu, takie jakie mieli. A mieli canpola czy babyono, nie pamiętam, ale tanie były. No i od razu mała załapała, a wcześniej nam się nie udawało.
A co do smarowania maścią brodawek w ciąży.. Hartowanie jest passe, tyle powiem.

Jak Was czytałam, a nie pisałam, to rzuciło mi się w oczy, że zapasy robicie pieluszek np. Zdziwiło mnie to bardzo, bo np. Biedronka ma często kartony z pieluchami w promo, to raz, a II nie boicie się, że Wam dziecko uczulą czy coś? A po III nam rodzinka pampersów 2 naniosła tyle, że znajomym oddawaliśmy, bo Sara wyrosła z nich szybko.
Jeszcze chusteczki to rozumiem, bo jak się nie sprawdzą, to samemu można użyć.
ale chyba żadna nie zrobiła zapasu jednego rodzaju )
Stary 2016-04-06, 23:55   #972
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
No mi się rzuciło, że chyba więcej niż jedna mamuśka karton Dad kupiła, a to jest ponad 100pieluszek, więc jakby nie patrzeć zapas jednego rodzaju

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Kurcze trzeba by było iść spać, a jeszcze książkę chciałam poczytać, dobranoc
Stary 2016-04-07, 00:14   #973
kiara92
Rozeznanie

Veronique Super, że wszystko z malutką i z Tobą w porządku!
Stary 2016-04-07, 07:09   #974
olinka012
Zadomowienie

Kurde chleb razowy na noc mi nie sluzy :/ ale ta cukrzyca wredna na każdego działa co innego....

Anuszka o której mierzysz cukier rano? Przed samym posilkiem czy jak?

---------- Dopisano o 05:09 ---------- Poprzedni post napisano o 04:36 ----------

Cytat:
No mi się rzuciło, że chyba więcej niż jedna mamuśka karton Dad kupiła, a to jest ponad 100pieluszek, więc jakby nie patrzeć zapas jednego rodzaju:

Ja kupiłam narazie tylko te malutkie z lidla 24szt i 1 paczka Newborn pampers. Jakby co nie będzie żal wyrzucić a jak będą ok maz skoczy do sklepu dokupi

Wiecie co: Michałek chyba nadal leży w poprzek. Po bokach mi rozpycha brzuch! Nie mogę leżeć na boku bo go czuje ze gniote a na wznak mu niby lepiej ale ja się dusze!! Dzis wizyta po 5tyg... Maz sie smieje ze dzisiejszy dzień będzie nam się dluzyl bardziej jak od pon do środy

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2016-04-07 o 07:02
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 07:23   #975
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dzień dobry
CIERPLIWOŚĆ ladna waga malutkiej hm.. troche dziwna wizyta u internisty ktory nawet do gArdla nie zajrzal. juz nie wspominając o strepsilsie czy gripexie. I przypomnialas mi o natce pietruszki dlaczego hartowanie brodawek jest passe? Na SR babeczka zalecala pod koniec ciąży (3lata temu wprawdzie chodziłam, ale do b.dobrej). Cos sie zmienilo?
VERONIQUE dobre wiesci)
Tez nie robię zapasu pieluszek (mam jedno male opakowanie dady 28szt),ani proszku (1,5kg dzidziusia), bo kurde właśnie nie wiem, co maluchowi bedzie służyć..

Galeria pazurkowa:
Stary 2016-04-07, 07:46   #976
Radena
Zadomowienie

Hello Laseczki pytanie z rana,jak się zamierzacie pakować do szpitala? W 2 torby,czy może 1 większa? Ja 1 większej nie mam,ale mam jedną małą walizkę,taka typową weekendowa i torbę męża na delegacje i w sumie nie wiem jak to zrobię
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 08:02   #977
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Hej!

Veronique gratuluję wizyty! ładna waga małej i dobrze że wszystko ok!

Olinka powodzenia dzisiaj na wizycie!!!

Radena Ja się pakowalam do jednej torby. Z tym ze u mnie dla dziecka ciuchy wystarczylo mieć na wyjście. To mi mąż dowiózł, wszystko miałam przygotowane w domu. A w torbie tylko kilka szt pampersów, linomag i chusteczki. MąŻ przyjeżdżal codziennie to uzupełnial zapasy

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 08:15   #978
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Hej hej!

No teraz to 57.
Sn?
yhy

Super, że u gina wszystko ok! Ale ten internista...

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Hej hej
Na wizycie wszystko ok. Mała waży 1600g, ja przytyłam 7,5kg, o szyjce nic nie mówił, więc zakładam, że jest ok. No i tak to wszystko książkowo. Lubię słuchać takich wieści

Ja butów nie umiem wiązać...
Noo widzisz, niepotrzebnie się stresowałaś

Ja bierę nogę z butem, opieram na drugim kolanie i jakoś idzie, ale pewnie do czasu

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Hello Laseczki pytanie z rana,jak się zamierzacie pakować do szpitala? W 2 torby,czy może 1 większa? Ja 1 większej nie mam,ale mam jedną małą walizkę,taka typową weekendowa i torbę męża na delegacje i w sumie nie wiem jak to zrobię
Ja raczej jedną, mam taką średnią, myślę, że wystarczy. W razie czego jakieś rzeczy mąż dowiezie

Witajcie
Wstawiłam owsiankę, obudziłam się mega głodna, dawno tak nie miałam
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 08:21   #979
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam zamiar mieć dwie torby, jedną z moimi rzeczami, drugą z chigienicznymi, no chyba, że w jedną większą się zmieścimy, ale nie sądzę, bo same art chig. dużo zajmują np, pampersy, chusteczki, wkladki laktacyjne, podkłady poporodowe, podkłady na łóżko itd, więc to już jedną mniejszą torbę zajmie.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 08:24   #980
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:

Jasne, że nie ma reguły. Znajoma chudzinka dziecko 4200 oczywiście cc musiała mieć.

Cytat:

Ja mam paczkę 1 z Rossmana i Lidla, dokupie Pampers premium care i chyba starczy w razie co promocje są dość często więc się dokupi.

Cytat:
Hm nie myślałam o tym jeszcze tz ma taką średnią torbę jeśli się uda to spakuje się w nia dla Naszej dwójki. Jeśli nie to w dwie
Też mam dwie walizki takie weekendowki, ale tam ew rzeczy dla dziecka moglabym zmieścić.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 08:32   #981
soffinka
Zadomowienie

Dzień dobry )

Cytat:

Ja planuje w dwie tylko musze chyba jedna pożyczyć
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 08:34   #982
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Ja bym wzięła, bo to świetna pamiątka. Ja mam filmik z usg prenatalnego z 12 tc. jak byłam w ciąży z synem i niedawno mu to włączyłam. Był zafascynowany i potem się wszystkim chwalił, że widział jak wyglądał jak był w brzuchu mamy. I cieszył się, że ma dowód na to, że ma mózg, bo mu siostra cały czas mówi, że ma pustą makówkę

Uwielbiam te teksty dzieci
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 08:36   #983
LaLaRe87
Rozeznanie

Witam, wczorajsza wizyta przebiegła pomyślnie, mimo, że Marcelinka trochę się zaslaniała rączkami i przekręciła mi się - jest główką do góry, mam nadzieję, że to się jeszcze zmieni hihi , lekarz zapewniał, że mała ma sporo miejsca. Waga malutkiej to 1414 g wszystko w porządku, serduszko pieknie pracuje, mała rośnie jak na drożdżach. U mnie waga od początku ciąży to jedynie 3,5 kg na plusie co mnie cieszy, bo w ogóle nie odczuwam żadnego ciężaru.

Kolejna wizyta 4 maja, godz. 14.00 - MOŻNA MNIE WPISAĆ NA 1 STRONĘ

Zbieram się do miasta, wymieniam dziś opony na letnie, odwiedzę kolegów z pracy, podrzucę zwolnienie Bydgoszcz dosyć słoneczna, pozdrawiamy Was
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12424754_976960562390185_252885597_n.jpg (81,0 KB, 33 załadowań)

Moja Marcelinka
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 08:46   #984
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym szyjka ok, łożysko ok, przepływy, wody, wszystko w normie:
super ze wszystko ok

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Hej hej
Na wizycie wszystko ok. Mała waży 1600g, ja przytyłam 7,5kg, o szyjce nic nie mówił, więc zakładam, że jest ok. No i tak to wszystko książkowo. Lubię słuchać takich wieści :
Lubie takie wieści

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Ja tez się pakowalam w jedna torbę- taki sredniak , jakoś się pomiescilam choć ledwo
Teraz tez zamierzam w ta sama się spakować

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
Witam, wczorajsza wizyta przebiegła pomyślnie, mimo, że Marcelinka trochę się zaslaniała rączkami i przekręciła mi się - jest główką do góry, mam nadzieję, że to się jeszcze zmieni hihi , lekarz zapewniał, że mała ma sporo miejsca. Waga malutkiej to 1414 g wszystko w porządku, serduszko pieknie pracuje, mała rośnie jak na drożdżach. U mnie waga od początku ciąży to jedynie 3,5 kg na plusie co mnie cieszy, bo w ogóle nie odczuwam żadnego ciężaru.

Kolejna wizyta 4 maja, godz. 14.00 - MOŻNA MNIE WPISAĆ NA 1 STRONĘ

Zbieram się do miasta, wymieniam dziś opony na letnie, odwiedzę kolegów z pracy, podrzucę zwolnienie Bydgoszcz dosyć słoneczna, pozdrawiamy Was
Gratulacje
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 08:49   #985
Madzia9999
Zakorzenienie

Weronika suuper wieści z wizyty dziękuję za info odnośnie placków ziemniaczanych w blenderze

Lalare same dobre wieści mając tyle ruchu i energii nic dziwnego, że tak malutko przytylas. Super, że Marcelinka zdrowo się rozwija i niech tak już zostanie

Ja dopóki nie dostałam nakazu oszczedzania się i nie wyladowalam na L4 też powolutku tylam. Jednak znikomy ruch plus poluzowanie z jedzonkiem i siedzenie w domu swoje robi :P

W łódzkim dziś szaro-buro za oknem i chyba chłodno na dworze :/ zbieram dupke z łóżka chcę dziś przed wyjściem do urologa i na,SR coś w mieszkaniu porobić
Także liczę na to, że poranny prysznic doda mi energii do działania

Sophia Loren
Stary 2016-04-07, 08:52   #986
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Na Śląsku słonecznie i 8st... Brrr ;-)

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 09:05   #987
Madzia9999
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58550376]Na Śląsku słonecznie i 8st... Brrr ;-)

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Zimnoo w porównaniu z wtorkiem gdzie było 25stop

Sophia Loren
Stary 2016-04-07, 09:14   #988
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

RADENA ja pewnie znowu w dyza torbę ekologiczna z auchan czy leroy. Łatwy dostęp do wszystkiego, sprawdzila mi się
SLIWECZKA haha, Twoj syn mnie rozwalil
LALARE super wieści
Dzisiaj jedziemy na dluzszy weekend na Mazury u nas też słoneczko i przyjemnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1460013268204.jpg (96,3 KB, 22 załadowań)

Galeria pazurkowa:
Stary 2016-04-07, 09:17   #989
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
RADENA ja pewnie znowu w dyza torbę ekologiczna z auchan czy leroy. Łatwy dostęp do wszystkiego, sprawdzila mi się
SLIWECZKA haha, Twoj syn mnie rozwalil
LALARE super wieści
Dzisiaj jedziemy na dluzszy weekend na Mazury u nas też słoneczko i przyjemnie
Fajnie Wam odpoczywajcie razem z Galgankiem

Sophia Loren
Stary 2016-04-07, 09:22   #990
australia87
Zakorzenienie

Ja dzisiaj też się w końcu ruszę z domu, bo o 7 dostałam smsa, że mam paczkę do odebrania z Paczkomatu (tą od rp77, zamówioną w piątek ), więc przy okazji pojadę autem i jakieś małe zakupy zrobię

Robię się coraz bardziej pierdołowata w poruszaniu się - ostatnio moją specjalnością jest "nadziewanie" się na klamki
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości