Panny Młode 2008 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-20, 21:01   #2641
gosiunia22
Zadomowienie

Dot.: Panny Młode 2008

Właśnie obejrzałam Dekoracje będziemy mieli w zasadzie te same (plus wiszące kule z herbacianych róż i ecru baloniki w formie kiści winogron - mamy tego samego dekoratora). W serialu wyszło bardzo fajnie Tyle, że nasze stoły nie bedą ustawione dookoła sali, tylko na jej końcu, a bliżej tarasu będzie pół sali do tańczenia. Szkoda, że nie nakręcili kominka i tego kamiennego tarasu pod strzechą, który mnie zauroczył
Acha, wesele robimy na ok. 85 osób.

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-20, 21:10   #2642
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiunia22 Pokaż wiadomość
Właśnie obejrzałam Dekoracje będziemy mieli w zasadzie te same (plus wiszące kule z herbacianych róż i ecru baloniki w formie kiści winogron - mamy tego samego dekoratora). W serialu wyszło bardzo fajnie Tyle, że nasze stoły nie bedą ustawione dookoła sali, tylko na jej końcu, a bliżej tarasu będzie pół sali do tańczenia. Szkoda, że nie nakręcili kominka i tego kamiennego tarasu pod strzechą, który mnie zauroczył
Acha, wesele robimy na ok. 85 osób.
Bardzo ładna podłoga, szczególnie na nią zwróciłam uwagę. Kolorystyka dekoracji też ładnie komponowała z salą. My planujemy mieć zestaw złoto- biały (perła), podpatrzyliśmy taki wystrój, będąc raz (za pozwoleniem naszej właścicielki sali) przed jednym ze ślubów.
Dookoła budynku macie dużo zieleni i lasek (gdzie zresztą serialowa Ewka z z tym od przygotowań wesel namiętnie się całowała ).
Super!
Stary 2007-11-20, 21:13   #2643
gosiunia22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Bardzo ładna podłoga, szczególnie na nią zwróciłam uwagę. Kolorystyka dekoracji też ładnie komponowała z salą. My planujemy mieć zestaw złoto- biały (perła), podpatrzyliśmy taki wystrój, będąc raz (za pozwoleniem naszej właścicielki sali) przed jednym ze ślubów.
Dookoła budynku macie dużo zieleni i lasek (gdzie zresztą serialowa Ewka z z tym od przygotowań wesel namiętnie się całowała ).
Super!
Bardzo mi miło Na mnie też tak kamienna podłoga zrobiła wrażenie. Właścicieka sali powiedziała nam, żebyśmy dobrze przemyśleli, czy decydujemy się na tę salę (oczywiście się śmiała), bo podobno niektórzy z gości skarżyli się, że podłoga za twarda (???) i że komary gryzą, bo tam woda i zieleń
Jeśli chodzi o kolorystykę, to ta dzisiejsza była ładna, ale też myśleliśmy o ecru i perłowych dodatkach. No ale jeszcze mamy czas na decyzję.

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...

Edytowane przez gosiunia22
Czas edycji: 2007-11-20 o 21:16 Powód: Coś tam dopisałam;)
Stary 2007-11-20, 21:25   #2644
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo mi miło Na mnie też tak kamienna podłoga zrobiła wrażenie. Właścicieka sali powiedziała nam, żebyśmy dobrze przemyśleli, czy decydujemy się na tę salę (oczywiście się śmiała), bo podobno niektórzy z gości skarżyli się, że podłoga za twarda (???) i że komary gryzą, bo tam woda i zieleń
Podłoga za twarda? Ładne heca . A komary, no cóż to urok lata. Nasza sala też jest położona wśród zieleni i wcale mnie nie przeraża fakt, że u nas też zagoszczą i trochę pobzyczą.
Stary 2007-11-20, 21:36   #2645
gosiunia22
Zadomowienie

No cóż, po znieczuleniu procentami chyba nikt nie poczuje jakiegoś tam malutkiego komara

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
Stary 2007-11-20, 21:56   #2646
Kaffienka
Raczkowanie

Mnie również sala się podobała...
Kaffienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-20, 22:32   #2647
gosiunia22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kaffienka Pokaż wiadomość
Mnie również sala się podobała...

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-11-21, 06:18   #2648
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
A ja się chciałam pochwalic Dzisiejszy i jutrzejszy odcinek serialu "Na Wspólnej" - o 20:55 (nie oglądam, ale tym razem zrobię wyjątek ) będzie kręcony w mojej sali weselnej - tj. ślub Żanety i kogoś tam. Ja na pewno, z wiadomych powodów, obejrzę
Specjalnie oglądałam)Bardzo ładna sala, tylko kamerzysty nie bierz tego, który był u Grześka i Żanety))
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-21, 10:51   #2649
gosiunia22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia1007 Pokaż wiadomość
Specjalnie oglądałam)Bardzo ładna sala, tylko kamerzysty nie bierz tego, który był u Grześka i Żanety))
Dziekuję A o kamerzystę nie będziemy się martwić, bo w ogóle go u nas nie będzie (tylko amatorski film kręcony przez rodzinę)

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
Stary 2007-11-21, 15:07   #2650
tiffi1
Rozeznanie

A ja wczoraj odwiedziłam kolejne 4 salony i powiem wam, że jak mi się coś spodobało to cena 4,5 tyś a reszta nic mnie nie urzekło - naprawdę zaczynam się martwić
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-21, 15:29   #2651
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
A ja wczoraj odwiedziłam kolejne 4 salony i powiem wam, że jak mi się coś spodobało to cena 4,5 tyś a reszta nic mnie nie urzekło - naprawdę zaczynam się martwić
Obawiam się, że tak samo będzie w moim przypadku Jestem strasznie wybredna.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-21, 15:49   #2652
niedzwiedzika
Przyczajenie

co do dekoracji, to tez myslalam o balonikach w kolorze perly, albo zlota, rozane kule dostane od kolezanki i marzy mi sie dekoracja za nami w stylu swietlistej kurtyny tzn. sa takie specjalne swiatelka typu kurtyna, ktore chcialabym zaslonic materialem, to tworzy taki piekny efekt, pod warunkiem, ze oswietlenie na sali bedzie troche przyciemnione i am nadzieje, ze tak bedzie, bo jak tam ostatnio bylam, to bylo bardzo jasno.... najwyzej powykrecamy pare zarowek
Stary 2007-11-21, 16:03   #2653
nysiunia
Raczkowanie

Cytat:
ja też jestem bardzo wybredna . Ale zmieniłam taktyke - zdałam sie na profesjonalizm pań pracujących w salonach. I okazało się że w sukniach na które nawet nie chciałam spojrzeć i absolutnie by w nich nie wyszła wyglądałam super, a w tych które mi sie podobały wyglądałam nijako albo brzydko. Może też tak spróbuj. Powodzenia
nysiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-21, 16:53   #2654
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
a może spróbuj odwiedzić wypozyczalnie sukni, ale jakąs dobra bo ja np. wybrałam salon LA SPOSA czy jakos tak hiszpańska firma chyba i tam cena wypozyczenia sukni od 1000zł to 1400zł, ale juz maja doadtki, rekawiczki bolerka welony naprawdę polecam bo nawet jak kupiśz suknie za 3 tyś a to juz nie tanio to nie sprzedaż jej wcale albo tyylko za jakies 30-40% wartości czyli tylko stracisz ... moja suknia była sliczna jak nowa!!!
Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Obawiam się, że tak samo będzie w moim przypadku Jestem strasznie wybredna.
eh nie bedzie tak żle przeczytak co napisałam wyżej tez polecam!!
Cytat:
Napisane przez niedzwiedzika Pokaż wiadomość
co do dekoracji, to tez myslalam o balonikach w kolorze perly, albo zlota, rozane kule dostane od kolezanki i marzy mi sie dekoracja za nami w stylu swietlistej kurtyny tzn. sa takie specjalne swiatelka typu kurtyna, ktore chcialabym zaslonic materialem, to tworzy taki piekny efekt, pod warunkiem, ze oswietlenie na sali bedzie troche przyciemnione i am nadzieje, ze tak bedzie, bo jak tam ostatnio bylam, to bylo bardzo jasno.... najwyzej powykrecamy pare zarowek
niedzwiedzika ja miałam tak sale zrobiona tylko zamiast na złotym materiale za nami nie miałóam lampek tylko świetlisty materiał i efekt był boski, jak chcesz moge ci pokazac zdjecie i mogłabym chyba odsprzedac taki materiał a nawet złoty bo ładnie poskładała i miałam na allegro wystawić.
PS. moderatorko nie wiem czy dobrze zrobiłam .. tylko nie karaj bo nie wiem czy można takie posty pisać
Cytat:
Napisane przez nysiunia Pokaż wiadomość
ja też jestem bardzo wybredna . Ale zmieniłam taktyke - zdałam sie na profesjonalizm pań pracujących w salonach. I okazało się że w sukniach na które nawet nie chciałam spojrzeć i absolutnie by w nich nie wyszła wyglądałam super, a w tych które mi sie podobały wyglądałam nijako albo brzydko. Może też tak spróbuj. Powodzenia
ja tez tak miałam naprawde chciałam suknie bufiasta i z gorsetem a miałam sliczna suknię całą z tyłu sznurowana szeroko i pięknie było plecy widać.. polecam taki krój naprawde ślicznie z przodu a z tyłu podobnie do zdjęć super!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-21, 18:05   #2655
_carmen_
Raczkowanie

Witajcie
Dzis byłam u księdza i już mamy termin dokładnie ustalony 2 sierpnia godz. 17
Czytałam dziś na onecie różne rzeczy o przygotwaniach do ślubu.
A własnie jeśli chodzi o suknie, to nie ma u Was jakiejs kobiety co szyje suknie?? U mie jest taka babka i normlanie suknie szokujące Takie sliczne i podobno tanio szyje.

_carmen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-21, 20:16   #2656
Gosiaczek 82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość

ja tez tak miałam naprawde chciałam suknie bufiasta i z gorsetem a miałam sliczna suknię całą z tyłu sznurowana szeroko i pięknie było plecy widać.. polecam taki krój naprawde ślicznie z przodu a z tyłu podobnie do zdjęć super!!!
Mam prosbe, moglabys przeslac mi swoje zdjecia.Bardzo chcialabym zobaczyc to szerokie sznurowanie o ktorym piszesz.Ja suknie bede szyla i wlasnie zastanawiam sie nad gorsetem a od zawsze uwielbiam odsloniete plecy, wiec gdybys mogla, bylabym baaaardzo wdzieczna,Z gory dziekujeto moj mail malgusa@wp.pl
Gosiaczek 82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-21, 20:40   #2657
mordusiak
Przyczajenie

Witam szanowne koleżanki

Kłania się kolejna Panna Młoda 2008.
Bierzemy ślub 5.07.2008
Nie spotkałam nikogo z tą datą, chyba że coś przeoczyłam?

Co prawda mamy już ślub cywilny 07.07.2005 ale nie zdążyliśmy z zaplanowaniem ślubu na 07.07.2007 (z wiadomych przyczyn : wariacja jeżeli chodzi o datę i te szczęśliwe trzy 7) więc postanowiliśmy że przełożymy ślub na 2008 rok a że 5.07. jest najbliżej taką właśnie datę ustaliliśmy

Chciałam się jednocześnie pochwalić szybką organizacją ślubu i wesela. Zaczęliśmy dokładnie tydzień temu w środę a umowy o salę, catering, samochód i wstępnie zarezerwowaną orkiestrę mieliśmy już w niedziele. myślę że mam być z czego dumna. cztery dni i po kłopocie. została mi jeszcze wizyta u księdza (mam nadzieję że w najblizszym czasie) i po sprawie.
No i jeszcze wizyta na niedzielnych targach ślubnych w niedziele w Chrzanowie (nie wiem czy kojarzycie?; okolice Krakowa).

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2007-11-21 o 20:54 Powód: post pod postem
mordusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-22, 09:34   #2658
zabciazaneta
Przyczajenie

Ja wychodzę za mąż 28 czerwca 2008

za tydzień ide zobaczyć sukienkę, jeśli będzie mi pasować to biorę

pozdrawiam cieplutko z zimowych Kaszub
zabciazaneta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-22, 10:28   #2659
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Napisane przez mordusiak Pokaż wiadomość
Witam szanowne koleżanki

Bierzemy ślub 5.07.2008
5 lipiec to również mój WIELKI dzień
Przygotowania do ślubu jakoś idą, tylko strasznie ciężko mi się na wszystko zdecydować Mam już zarezerwowaną salę, ale myślę jeszcze nad inną (obejście obecnej jest okropne, chociaż sama sala super), jestem również zapisana w dwóch kościołach i nie wiem jakiego kamerzystę mam wziąć. Aż strach pomyśleć co będzie jak będę musiała wybrać sukienkę. Straszna maruda ze mnie ))
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-22, 12:29   #2660
tiffi1
Rozeznanie

Dziewczynki normalnie 2008r zbliza się, wiec trzeba juz planowac ;-)
ja chętnie odkupiłabym od kogoś sukienke, albo wypożyczyłabym, ale ja chcę taka prostą a większość to bezy
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-22, 12:34   #2661
katarzynka123
Raczkowanie

Panny Młode 2008

witam wszystkich,
ja biorę ślub 21.06.2008

kiedy wybieracie się po sukienki, a może już macie coś na oku?

ja chętnie odkupiłabym od kogoś sukienke, albo wypożyczyłabym, ale ja chcę taka prostą a większość to bezy[/quote]

a czego dokładnie szukasz?(jakiej sukienki)

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-11-22 o 14:07 Powód: 3! posty pod sobą. Proszę używać funkcji EDYTUJ
katarzynka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-22, 12:51   #2662
sanetka
Zakorzenienie

wlasnie dostalam zaproszenie na slub brata
to w stylu: teatr umyslnie straconej wolnosci blebleble i te akty wymienione.
na zewnatrz nawet ladnie ale w srodku-kawalek zwyklej kartki jak do drukarki wklejone chyba calosc sami robili.

no i nie powiem...mogli sie wywiedziec jak moj TZ sie nazywa skoro slub planujemy. ja mialam w planach imiennie ich wpisac gdyby byli na moim slubie jako para. ale to juz taki drobny szczegolik

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-22, 13:47   #2663
robaczek-85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mordusiak Pokaż wiadomość
Witam szanowne koleżanki

Bierzemy ślub 5.07.2008

Co prawda mamy już ślub cywilny 07.07.2005 ale nie zdążyliśmy z zaplanowaniem ślubu na 07.07.2007 (z wiadomych przyczyn : wariacja jeżeli chodzi o datę i te szczęśliwe trzy 7) więc postanowiliśmy że przełożymy ślub na 2008 rok a że 5.07. jest najbliżej taką właśnie datę ustaliliśmy

Chciałam się jednocześnie pochwalić szybką organizacją ślubu i wesela. Zaczęliśmy dokładnie tydzień temu w środę a umowy o salę, catering, samochód i wstępnie zarezerwowaną orkiestrę mieliśmy już w niedziele. myślę że mam być z czego dumna. cztery dni i po kłopocie. została mi jeszcze wizyta u księdza (mam nadzieję że w najblizszym czasie) i po sprawie.
No i jeszcze wizyta na niedzielnych targach ślubnych w niedziele w Chrzanowie (nie wiem czy kojarzycie?; okolice Krakowa).
Gratuluję ślubu i szybkości przygotowań
Ja też wybieram sie na targi do Chrzanowa skąd jesteś jeśli mogę wiedzieć?? Ja jestem z Jankowic

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-22, 14:17   #2664
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez zabciazaneta Pokaż wiadomość
Ja wychodzę za mąż 28 czerwca 2008

za tydzień ide zobaczyć sukienkę, jeśli będzie mi pasować to biorę

pozdrawiam cieplutko z zimowych Kaszub
witam ja też biorę ślub w tym dniu
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-22, 15:09   #2665
gosiunia22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
no i nie powiem...mogli sie wywiedziec jak moj TZ sie nazywa skoro slub planujemy. ja mialam w planach imiennie ich wpisac gdyby byli na moim slubie jako para. ale to juz taki drobny szczegolik
Sanetko, bo jesteś kobitką z klasą Tak powinno się robić.

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
Stary 2007-11-22, 15:41   #2666
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

sanetka i gosiunia22 - ja tez tak uważam

jak ktoś już ma stałą dziewczynę/chłopaka a tym bardziej narzeczoną/narzeczonego to uważam,że na zaproszeniu nie należy pisać "z osobą towarzyszącą" tylko dowiedzieć się o nazwisko i ładnie wypisać zaproszenie
dlatego jak my będziemy wypisywać (czytaj:ja)zaproszenia to na pewno będziemy dzwonić do i dowiadywac się o nazwiska, bo część osób pamiętam z imienia i nazwiska, a części "drugich połówek" znam tylko imię

jedynym wyjątkiem w tej kwestii będzie moja niezdecydowana siostra cioteczna, na której zaproszeniu niestety nie mogę napisać monika z takim a takim, tylko chyba muszę napisać napisac monika z osobą towarzyszącą, ponieważ dziewczyna co tydzień/dwa/miesiąc ma nowy obiekt uczuć miłosnych, ponieważ jest pewne na 10000%, że osoba, z którą będzie w marcu/kwietniu (czyli wtedy kiedy będziemy rozdawac zaproszenia) nie będzie już "tą jedyną" w czerwcu dlatego na zaproszeniu chyba napiszę z osobą towarzyszącą, natomiast jej winietkę zostawię na sam koniec do wypisania i na dosłownie kilka dni przed ślubem zadzwonię do niej i spytam z kim przyjeżdza, żeby na winietce na stole napisać jej imię i nazwisko, a obok na winietce imię i nazwisko osoby, z którą przyjdzie...
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-22, 16:13   #2667
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
ja chętnie odkupiłabym od kogoś sukienke, albo wypożyczyłabym, ale ja chcę taka prostą a większość to bezy
Tiffi, na allegro można znaleźć firmy, które szyja na miarę suknie ślubne / wieczorowe. te "ślubne" to raczej bezy, ale można sobie zamówić np. wieczorową w białym kolorze. ceny od 300zł, jak chcesz mogę Ci wyszukać linki i wysłać pw.
orientuję się troszeczkę w tym bo sama zamierzałam tak zrobić
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-22, 18:25   #2668
aniatr
Raczkowanie

Carmen my mamy wesele o 14.Planujemy tak ok.100 osób wiem,że trochę dużo ale oboje z TZ mamy liczne rodziny

Gosiunia22 bardzo ladna sala!
aniatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-22, 19:22   #2669
niedzwiedzika
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
a może spróbuj odwiedzić wypozyczalnie sukni, ale jakąs dobra bo ja np. wybrałam salon LA SPOSA czy jakos tak hiszpańska firma chyba i tam cena wypozyczenia sukni od 1000zł to 1400zł, ale juz maja doadtki, rekawiczki bolerka welony naprawdę polecam bo nawet jak kupiśz suknie za 3 tyś a to juz nie tanio to nie sprzedaż jej wcale albo tyylko za jakies 30-40% wartości czyli tylko stracisz ... moja suknia była sliczna jak nowa!!!

eh nie bedzie tak żle przeczytak co napisałam wyżej tez polecam!!

niedzwiedzika ja miałam tak sale zrobiona tylko zamiast na złotym materiale za nami nie miałóam lampek tylko świetlisty materiał i efekt był boski, jak chcesz moge ci pokazac zdjecie i mogłabym chyba odsprzedac taki materiał a nawet złoty bo ładnie poskładała i miałam na allegro wystawić.
PS. moderatorko nie wiem czy dobrze zrobiłam .. tylko nie karaj bo nie wiem czy można takie posty pisać

Madziwna, bardzo chetnie poprosze o priv, albo na e-mail te fotki za ktore z gory dziekuje, moj mail: martade@interia.pl buziaki, lece na impreze
Stary 2007-11-22, 20:16   #2670
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Sanetko, bo jesteś kobitką z klasą Tak powinno się robić.
dzieki wiesz niby oni TZa nie znaja- jakos tak wyszlo ze ja sama sie z bratem nie widzialam ze 3 lata. ale w rodzinie wszem i wobec jest ogloszone ze my we wrzesniu itp. wiec mogliby. bo gadka ze przeciez nie wiadomo z kim pojde albo zerwe glupia jest. co innego jak bym byla jakas nastolatka ktora zmienia facetow jak rekawiczki albo nikogo nie ma

ja np. planowalam ich zaprosic wlasnie imiennie-tyle lat sa ze soba. a ze mnie ze slubem wyprzedzili.

ale jak juz pisalam to tyko szczegolik, fajnie ze bede sie mogla na weselu pobawic zloscic sie przeciez nie bede

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości