|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
za 20tpamiętam jak kiedyś pisałaś,że musisz coś załatwić z informatykiem w pracy..to dobrze,że wreszcie masz to za sobą Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ale nie miałaś wybierać z lodówki,tylko z własnych sugestii podanych w tamtej wypowiedzi-były tam frytki i lody ![]() Cytat:
za 20t.. z tej okazji to wypadałoby coś dla mamusi zakupić![]() Cytat:
Cytat:
za zakupy
|
|||||||
|
|
|
#3032 |
|
Wtajemniczenie
|
tak tak, przysługuję, ja akurat już zdążę skończyć studia przed porodem (oby) i nie będę mogła zostać ani bezrobotną (bo trzeba odczekać 6 miesięcy od zakończenia studiów) ani pójść do pracy więc nie dostanę macierzyńskiego a właśnie to Kosiniakowe. Weszło w życie już od 1 stycznia. A Becikowe to swoją drogą, ono nadal zostało - jednorazowo 1000 zł dla odprowadzających składki.
|
#3033 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
). Podobno wcale się jakoś specjalnie nie przejął, moi monterzy mowia, że to taki bogaty synek tatusia i pewnie sam na ten samochód nie zarobił, to mu nie żal, bo nowy dostanie Cytat:
![]() My kupowaliśmy z Tż-em mieszkanie w 2013r. i za metr2 płacilismy w Krk ponad 6 tys., więc dla nas nie było opcji nawet na 10m2 większe (czyli ponad 60k więcej kredytu), bo nas zdolność kredytowa nie puszczała
|
||
|
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle to się nie pochwaliłam, ale kupiłam od znajomej mojej kuzynki ciuszków
Za 150 zł mam 61 sztuk ubranek, 3 pary butów i jakieś czapeczki. Oczywiście wybierałam spośród tego, co przywiozła wszystko to, co wygląda jak nowe Jak mnie natchnie (na pewno nie dzisiaj :P) to porobię foty Dzisiaj chyba 21t2d. Nawet sobie nie wyobrażacie, jak mi ulżyło, że nie tylko ja zrobiłam się włochata na brzuchu, zaczynałam się nad tym już poważnie zastanawiać, czy coś ze mną nie tak czy co :P My mamy mieszkanie na wsi (z 1 tys mieszkańców w porywach ) więc u nas cena w porównaniu z Krakowem to przepaść. W sumie za 1m2 wyszło niewiele ponad 1 tys zł (do remontu generalnego), a w tym większym wyszło by po prostu za 1m2 całe 1466 zł (też do remontu, ale nie aż takiego), więc przy takiej różnicy można się naprawdę w tyłek ugryźć. Bo przy kwocie 6tys za metr to już faktycznie każdy metr może zrobić w banku jedno wielkie stop i po kredycie. Oj, żałuję, żałuję...
Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2016-04-07 o 14:24 |
|
|
|
#3035 |
|
Raczkowanie
|
Hejo
![]() Nadrabiam i czytam Was dzisiaj cały dzionek z małymi przerwami. Z dobrych wiadomości udało mi się dodzwonić do gin i specjalnie mnie dzisiaj przyjmie mimo, że żadnych wizyt nie ma. Mam nadzieję, że się wyjaśni czy to uczulenie na luteine czy infekcja. Może też się uda maluszka na chwilę podejrzeć
|
|
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam na fotki. Ja zaczełam się robić włochata gdzies około 14 tygodnia. TZ sie smial, ze małpka ze mnie ![]() Ogólnie mam juz problem z goleniem strefy bikini, nic nie widzę Bede musiala sie posilkowac lusterkiem
|
|
|
|
|
#3037 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Nie jestem na bierząco co u Was bo non stop oś robie ,w biegu z dziećmi i wszystko na mojej głowie,co zaglądne i Was podczytuje to za chwilke jak nie syn to córka albo mąż mnie odrywają od komputera. Byłam dzisiaj na prenatalnym z dzidzią wszystko dobrze synuś został synkiem na 100% z czego ogromnie sie ciesze została debata tylko nad imieniem czy Antoś czy Tobiasz to nasze dwa typy. Synuś już waży 471 g ,ułożony pośladkowo w miednicy tam sobie gniazdko ulokował,wszystkie narządy na swoim miejscu i dobrze sie rozwijaja, teraz mam przyjechać na kolejne takie szczegółowe badanie w 30-32 tygodniu. Pozdrawiam Was ciepło postaram sie Was nadrobić ![]() ps.A to mój synuś w 4d
|
|
#3038 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie powinno się używać butów po innych dzieciach ![]() Cytat:
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swietnie, ze sie dobrze rozwija. Slodkie zdjęcie ![]() Tez myslę nad Antosiem
|
|
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy dwa pokoje i średnio sobie wyobrażam, jak to będzie :P na szczescie mieszkanie jest tak zaprojektowane, że niedużym nakladem można wydzielić 3.pokój. Nie narzekam na nasze m, dostalam to mieszkanie od rodzicow w prezencie jeszcze przed poznaniem tżta, nie mamy dzieki temu kredytu mordercy nad głową. A o cenach w Wawie za metr to nawet nie piszę. To jest jakiś kosmos.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także baaardzooo się ucieszyłam, jak na te 150 zł się zgodziła ![]() Bratowa ostatnio chciała mój brzuch zobaczyć, to pierwsze co to się śmiać zaczęła z ilości owłosienia A jak mówiła mojemu bratu "Michał, a Świniak (tak, w domu tak na mnie mówią ) ma twardy brzuch!" to tylko stwierdził, że "chociaż raz w życiu" U mnie jest dodatkowy problem z goleniem, że od razu mnie wszystko swędzi, więc chyba odpuszczę już takie akrobacje, w szczególności, że też już problem sięgnąć... Trudno, będę włochata ![]() Też będziemy wydzielać 3 pokój, bo też się na szczęście da, ale to za jakieś 2-3 lata myślę dopiero. Oj, ceny w Warszawie to się domyślam, że jeszcze większy kosmos. Tija, dlaczego? Bo mnie teraz zaskoczyłaś całkiem poważnie , w szczególności, że to są jeszcze te "niechodki". Najwyżej poleżą w szafie, trudno się mówi
Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2016-04-07 o 14:35 |
|
|
|
|
#3042 |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część III.
Dziewczyny wlasnie was nadrabiam i gdzies wyczytałam ze nie mozna jechać w ciazy w gory? Ej nie stresujcie mnie bo my na majówkę mamy jechać do Zakopanego juz zaliczka wpłacona...
Jeżeli chodzi o moje samopoczucie to jest juz troche lepiej kaszel juz prawie odpuścił katar jeszcze z rana daje o sobie znac ale jest znacznie lepiej. Jutro o 11 ide na kontrole a dzisiaj o 17:20 ide na NFZ do ginekologa TZ tez jest na zwolnieniu wiec pojdzie ze mna odpoczywamy razem. Niestety jego wyniki nie sa najlepsze wyszło ze ma bardzo zła morfologię i bardzo wysokie próby wątrobowe. Jutro musi iść na usg mamy brzusznej i czekamy na wyniki anty hcv.Mowie wam mam juz dosc. Strasznie sie martwię on juz ma same czarne scenariusze. Dziwnie mi mega. Najgorsze jest to czekanie.... Edytowane przez superhuman Czas edycji: 2016-04-07 o 14:36 |
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabawną masz rodzinkę ![]() Ja to nie lubie byc włochata, jakos sobie nie wyobrazam miec zapuszczone |
|
|
|
|
#3044 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do Krakowa to jest masakra. Mieszkałam tam 9 lat i też w tamtym roku zastanawialiśmy się nad kupnem mieszkania, ale zapożyczać się na całe życie z bardzooo wysoką ratą jakoś nam się nie uśmiechało a po drugie ja nie byłam przekonana do życia w tym mieście. Po studiach nawet przestałam lubić tam mieszkać. Teraz jest fajnie bo przyjeżdżam tylko na chwilę ![]() Cytat:
superhuman trzymajcie się. za wyniki TŻ i dzisiejszą wizytę
Edytowane przez gosiaczkam Czas edycji: 2016-04-07 o 14:45 |
||
|
|
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe, rozmawiamy ze sobą w dość specyficzny sposób bardzo często TŻ do teraz czasem się gubi, jak próbuje ogarnąć o co chodzi ![]() Też nie lubię. Bardzo nie lubię. Więc próby pewnie jakieś podejmę mimo wszystko
|
|
|
|
|
#3046 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet po takich niemowlakach Nie przyszło mi to wczesniej do głowy![]() Cytat:
Ja mimo wszystko nie ryzykuję i weekendowy wyjazd odpuściłam.Współczuję sytuacji z Tż i tego czekania, to zawsze najgorsze Ale trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze, może złapał jakąś poważną infekcję
|
||
|
|
|
#3047 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) są w zasadzie niepotrzebne. A generalnie w butkach dla dzieci chodzi o to, że każda stopa jest inna, a taka mała stopa jest jeszcze nieukształtowana i nie powinna się kształtować na innego dziecka odcisku, bo niekoniecznie będzie to prawidłowe. Cytat:
Och to się porobiło u TŻta Dobrze, że idzie do lekarza
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja w poprzedniej ciązy używalam kremu do depilacji, super opcja, bo można walić nim "na ślepo", jak brzuch zasłania dół. W zyciu bym się nie rozwaliła przed lekarzem taka nieogarnięta tam, zapadlabym się pod ziemię ze wstydu. Ja nawet do porodu jak jechalam to się oporządziłam, jak się potem okazało, wystarczająco, zeby nie mieć golenia krocza
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
No to prawda. Wiecie, że to rodzice odpowiadają za prawie 90% wad stop przez właśnie dobieranie butów po kimś, czy kupowanie obuwia nieprzystosowanego do stopy (te wszystkie piekne trampeczki z hmów, zar, to słaba opcja dla dziecięcej stopy). Dobre buty dzieciece są niestety cholernie drogie, teraz kupiłam Młodemu wiosenne za 165 zł, to jest masakra, ale ja akurat strasznie na tym punkcie mam fioła. |
|
|
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie spróbuje.
|
|
|
|
|
#3050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
Superhuman, przykro mi, ze tak u tżta kiepsko. Co w tej morfologii nie tak? Próby wątrobowe mogą być od wielu rzeczy podniesione, dieta wątrobowa przez pewien czas i bedzie ok. Jak miałam mononukleozę, to mialam próby na poziomie 700, przy normach 35/45. Ale dietą i essenciale forte doszłam z nimi do ładu szybko.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
My też mamy małe mieszkanko, bo niecałe 50m^, ale tż je kupował jeszcze przed ślubem i to było max na co pozwalała mu zdolność kredytowa
Natomiast łączy się to z niezbyt wysokim kredytem, który systematycznie nadpłacamy i mam nadzieję, że jeszcze 4-5 lat i się go pozbędziemy całkowicie. Ja mam jeszcze moje mieszkanie i po spłacie tego kredytu chcielibyśmy zdecydować się albo na 1 duże, albo na jakiś domek, najlepiej szeregowy. Ustaliliśmy, że nasz tryb życia nie pozwala nam na posiadanie domu wolnostojącego z ogrodem, bo zdajemy sobie sprawę z tego ile przy tym jest pracy Ale kto wie, może za te kilka lat zmieni nam się podejście.
|
#3054 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
śliczne macie zdjęcie synka ![]() Cytat:
już swojej zapowiedziałam że ją przed porodem odwiedzę ![]() Cytat:
|
|
#3055 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
W przyszłości planujemy jeszcze kupić Bolka i Lolka. Ja będę wstawiac do brodzika, a jak chłopaki zaczną siadać stabilnie to będę ich sadzać w brodziku i tam kąpać. Specjalnie robiliśmy pod kątem dzieci głęboki brodzik. Cytat:
Dla dziewczynki z kolei widziałam piękną sukienkę z dołem od body w stylu marynarskim http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0347246001.htmlBrawa za wizytę! Mi puchną dłonie, też lekarz powiedział że dopóki wyniki w normie to nie się czym martwić. Zgrabniutki!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja dziś znowu przepadłam w H&M online. Jest teraz zniżka -15% na kod 0309, plus darmowa dostawa. Zamówiłam chłopakom po bluzie, po 2 pary krótkich spodenek, dwupak bodziaków bez rękawków i dwupak rampersów. Bluzy wyszły tanio, po 20 zł/szt, a ze spodenkami miałam problem bo wszedzie albo cienkie szmaciaki albo zapinane na guzik a te są takie jakby dresowe.
|
|
#3056 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
także kupiłam sobie jeszcze jedne ciążowe spodnie, bluzkę i sukienkę za łącznie lekko ponad 100 zł
|
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajne tez ma otwarcie na cała długość, bedzie latwo ubierac. Z paznokciami u stóp tez musze sie nameczyć.
|
|
|
|
|
#3058 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do ubezpieczenia to TŻ ma od dawna, a ja nigdy o tym specjalnie nie myślałam. Dopiero jak nie byłam jeszcze pewna, czy jestem w ciąży, dostaliśmy oferte bez okresu karencji, więc zaraz po potwierdzeniu ciąży się zapisałam na najwyższą możliwą stawkę. Zawsze to dodatkowa kasa. Cytat:
Dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
słodkie!Tak, tak tak!!! Cytat:
My w 2014 kupowaliśmy w Krk 5200 za m2, ale na obrzeżach już i ja szukałam min 50m2 właśnie z myślą o dzieciach. Mamy też malutkie mieszkanko na wsi kupione od gminy za niewielkie pieniążki i teraz je "wykańczamy" czyli byle by sie dało na weekend pojechać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gratuluję wizyty i synusia! Śliczne imionaCytat:
![]() Znowu sie rozpisałam...ech |
|||||||||
|
|
|
#3059 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam się w 22t1d czyli zdaje się, że zaczęłam 6miesiąc
Mam dziś w dole brzucha po lewej stronie dziwne uczucie, jakby mnie mała... podgryzała ![]() Cytat:
za TŻ!Cytat:
|
||
|
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty widzę, że już niezłą kolekcje masz! ![]() Nie piszcie o zniżkach Mam zabronione dopóki nie dostane rzeczy od kuzynki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.

za 20t
właśnie zaczęłam się zastanawiać czy nie zrobić takich domowych do rybki do obiadu...

wyszło ze ma bardzo zła morfologię i bardzo wysokie próby wątrobowe. Jutro musi iść na usg mamy brzusznej i czekamy na wyniki anty hcv.
1.09.2012