![]() |
#2881 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam...
Saphira znam
![]() ![]()
#2882 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj testowałam Presence Mont Blanc- Kropko
![]() Testowałam też naręcznie Encre Noire- na mrozie na mnie zupełnie zgasło i stało się przykro- kwaśne, w cieple czuję że znowu odżywa niezbyt gorącym- raczej chłodnym, pieprznym akordem. Testowałam też blotterowo Santosa Cartiera. Ten jest godzien najwyższej uwagi. Ostre zioła, aż w nosie kręci, bez pieprzu, ale z wszelkim możliwym, ostrym, wytrawnym zielskiem z kąta ogrodu, ostre drewno, cedr. O ile Encre zahacza czasem o słodkawość, to Santos...w żadnym wypadku. A potem dołącza się dym gryzący, kręcący w nosie, zupełnie jakbyś stała nad takim dymiącym, walącym ostrym dymem ogniskiem z mokrego drewna. Aż drapie w gardle. Jest też oczywiście ostry popiół i żarzące się węgle. Niesamowicie wyrazisty zapach. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj Halloween i Extravangance d'Amarige.
Halloween to zapach ciepłych, w pełni rozwiniętych kwiatów. Zapach dla marzycielki i dziewczęcej kokietki. Nie nachalny ani nie duszący, ale też nie przypomina wrażeń opisywanych na KWC - żaden wampiryzm. Zapach najbardziej przypomina mi świeżo rozwinięty bez, skropiony odrobiną porannej rosy. Ale jest to bez lekko przytłumiony, jakby naręcz bzu owinąć puchem i wwąchiwać się w niego przez tą kołderkę. Notabene: po testach szłam sobie wczoraj przez podziemia Dworca Centralnego i co chwila obwąchiwałam sobie nadgarstek. W pewnym momencie wyczułam przebijający przez kwiatowa kompozycję zapach ciasta. Takiego cynamonowego herbatnika. Zdziwiłam się okrutnie, bo żeby kwiaty zmieniły się w ciastko, tego jeszcze nie spotkałam. Niucham, niucham - no faktycznie cynamon! Zdezorientowana zaczęłam się rozglądać i tajemnica się wyjaśniła. Dopiero co przeszłam koło ciastkarni z otwartymi drzwiami... ![]() Extravagance d'Amarige - na pierwszy niuch zapach ostry, mocno kwiatowy, z lekka domieszką goryczki. Od razu wyobraziłam sobie idealną właścicielkę takiego zapachu - płatna zabójczyni o zimnym sercu, idąca przez zasypaną śniegiem syberyjska wioskę. Zmarznięty śnieg skrzypi pod stopami, a na bezchmurnym niebie świeci ogromny księżyc w pełni. Zero wiatru, nawet najmniejszy powiew nie mąci spokoju uśpionej wioski. Kobieta zdecydowana, bez sentymentów, zmierza spokojnie na spotkanie ze swoją ofiarą. Później zapach nieco się ociepla, ale w końcu nawet taka zabójczyni może okazać trochę serca...
#2884 |
Zakorzenienie
|
Aggie, to już Twój kolejny świetny opis zapachów
![]() Proszę o więcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Zakorzenienie
|
Do usług
![]() A propos opisów - gdzie się podział Beliczek? Bo to był chyba prawdziwy "profesor" w kwestii opisywania zapachów ![]()
#2886 |
Zakorzenienie
|
A więc zapodałam opis nabytego wczoraj Splendora:
Splendor to dziki ogród, o który niegdyś dbano, ale rozkwitająca bujnie przyroda zniweczyła wysiłki starego ogrodnika i rozpanoszyła się w pełni. Soczyste pęki kwiatów schylają ciężkie główki ku ziemi, gdyż żadna łodyżka nie jest w stanie ich utrzymać. Skromna maciejka i dziewicza konwalia nieśmiało wyzierają spod gęstwiny liści, wiedząc, że wkrótce zostaną przez nie zaduszone. W ogrodzie jest altana, po ścianach i daszku której pnie się słodki groszek. Początkowo niewinny i nieśmiały, teraz pochłonął drewnianą drabinkę i stworzył groźny, zbity kłąb. Biada nieświadomemu niczego ptaszkowi, który zwabiony odurzającym zapachem uwije w groszku gniazdo – zostanie tam uwięziony na zawsze, przytrzymywany przez liście i odurzony hipnotycznym zapachem. Groszek, niby pan i władca góruje nad całym ogrodem, wabiąc do siebie przygodnych podróżnych, którzy nie wiedzą, że owa pozorna słodycz może być dla nich zabójcza. O ile zimą ten zapach przywodzi na myśl bujność i soczystość rozkwitającego ogrodu, to testowany latem kojarzył mi się raczej z ową altanką z opisu, tylko, że walącej mi się na głowę... ![]()
#2887 |
Zakorzenienie
|
Poznałam dziś Extraordinary.
Ale zacznę od końca - w łódzkiej Manufakturze otwarto Rossmana, nabyłam w nim krem kakaowy Ziai, gdyż cena otworzyła mi paszczę - uwaga niecałe 3 zł ![]() ![]()
#2888 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Higher Dior - w sumie to nie ja, tylko TŻ. Podsumował krótko: "mydło". Zaczęłam się zastanawiać, jakiego on mydła używa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 |
BAN stały
|
W końcu i ja poczułam czekoladę w Extraordinary
![]() (ale co z tego, skoro dalej czuję też cytrusy....) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
czyli Endżi
|
Sasiu, skoro lubisz czekolodę w perfumach to może i kakao w Amour de Cacao Ci się spodoba
![]() ![]()
#2891 |
Wtajemniczenie
|
To ja z moimi kolejnymi testami
![]() Agent Provocateur, Maitresse EDP - pierwszy niuch - całkiem, całkiem. Choć był lekko za delikatny jak na otoczkę, flakonik, reklamę, ale całkiem interesujący. po raz pierwszy tak mocno czułam białe kwiaty - totalna dominacja, ale przyjemna. A potem przerodził się w coś co znam i za Chiny nie mogę sobie przypomnieć co to. Ale wiem, dobrze wiem, że znam ten zapach, bliźniaczy po prostu. Mam nadzieję sobie przypomnieć, to uzupełnię. Diamonds Armaniego - na bloterku nawet mi się podobały, więc poszły na nadgarstek. Najpierw był błysk - takie nawet sparkling diamonds. A potem - pojawiło się coś tępego. Miałam skojarzenie z... kulkami Avonu. Wyglądają ślicznie na twarzy, ale nie mogę już na nie niczego położyć, bo się nie trzyma - ani róż, ani cienie. I tu miałam takie samo wrażenie - tępoty, śliskości. Ale nie satyny, tylko takiej śliskości podtopionego lodu. Na koniec psiknęłam na bloter Słonia Kenzo. I umarłam. Cynamon, piękny cynamon z dodatkiem pieprzu, ale tak mocny, że bałam się go dać na nadgarstek. Na szczęście poprosiłam o próbkę i jutro albo w sobotę będę testowac w domu (w razie czego łatwo zmyć). Na bloterze składam mu chołdy i chyba dołączę do wielbicielek (o ile go na sobie wytrzymam ![]()
#2892 | |
spin doctor
|
Cytat:
![]() ![]() Testowałam Hugo XX Bossa-początek przyjemny,dość świeży, lekko słodki. Jest to jednak zapach z gatunku "ale to już było...", nic oryginalnego ani powalającego z nóg, niezbyt trwały |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A, dziękuję za radę, zasadzę się, zasadzę, ino nie wiem gdzie... W Sephorze ani Douglasie nie ma ![]()
![]() |
#2894 |
Rozeznanie
|
Hiris Hermes-nie wiem skąd w opisach tego zapachu marchewka
![]() ![]() ![]() Un Bois Vanille Lutens-na początku otoczyła mnie chmura przypalonego cukru.Wanilii nie czułam wogóle.Dopiero po chwili zaczęły wychodzić słodko-drewienkowe nuty.Ogólnie zapach ciekawy, jednak nie mój.Na pewno niebanalny(nigdy nic podobnego nie czułam).Nie chciałabym jednak tak pachnieć |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2896 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2897 |
Zakorzenienie
|
Maju, we wszystkich Douglasach? U mnie w Łodzi też? Kurka wodna, tyle razy byłam w Manufakturze w Douglasie, ale nie widziałam
![]()
#2898 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Macie tylko jeden Douglas w Łodzi? ![]()
![]() |
#2899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy dwa, do jednego już dzwoniłam, babka nigdy o "czymś takim nie słyszała" (uwielbiam te komentarze) ![]()
![]() |
#2901 |
Zakorzenienie
|
Dzis mialam bojowe zadanie kupic kolezance perfumy, ale tanie. No to poszlam do Rossmana i musialam przetestowac wszystko co bylo w dosc przyzwoitych cenach. I tak niuchalam:
Ardenbeauty - ogorek, lekko dusi, w kazdym razie nie moj, ale akurat ten zapach kupilam, bo mialo byc cos swiezego. Splendor - mega rozczarowanie jak dla mnie. Mega dusiciel, masa kwiatow, leb peka. Nieudana proba skopiowania Pleasures. Adidas Fruity rythm - i tu po raz peirwszy napalilam sie na zapach z nizszej polki, w dodatku sportowej firmy. Pewnie sobie go kupie, bo jest tani no i dosc slodki, ale przy tym lekki, swiezy. Nie spodziewalam sie w sumie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj przy okazji wizyty w Sephorze wreszcie udało mi się dorwać Midnight Poison i... przeżyłam wielkie rozczarowanie
![]() Po raz kolejny testowałam J'ose Eisenberg edp i ugruntowałam swoją miłość, tylko że jest jedno ale - słaba trwałość ![]() NR edp - pachnie praktycznie identycznie jak edt ![]() Parę dni temu testowałam też Burberry for Woman i wiem, że muszę go mieć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Wtajemniczenie
|
Hmmm... jak dla mnie mimo wspólnej nuty EDP i EDT to dwa różne zapachy - EDT chętnie ponoszę (ładne interesujące delikatne kwiatki - konwalijki czy coś takiego), EDP to dla mnie koszmar - pachnie jak woda imitująca zapach bzu w dodatku marnej jakości (np. Pur Desire YR).
O tym, że sie różni jednak wydaje mi się świadczy najlepiej to, ze rzadko która forumka lubi oba na raz - albo jeden albo drugi, przy czym "ten drugi" jest zwykle "fuj".
#2904 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Chociaż po tym, co moja skóra robi z zapachami, właściwie trudno się dziwić... Nie zapomnę piorunującego wrażenia po Angelu - wiercąca w nosie tania męska woda kolońska ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2906 |
Zadomowienie
|
Jakaś Sephorowa nowośc,długi,czerwony,pod łużny flakon,kompletnie nie mogłam zapamiętać nazwy,a było to dość ciekawe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2907 |
Zakorzenienie
|
A nie YSL Elle?
#2908 |
Zadomowienie
|
No właśnie nie... to nie była Elle,flakon nie był przezroczysty - matowy i cały czerwony. Nazwa brzmiała mi nieco z chińska,japońska czy cuś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 |
Zakorzenienie
|
Sasiu, u nas w Łodzi nie ma tych zapachów, w Manufakturze też nie.
#2910 | ||
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Testowałam też Echo Davidoff, ale szkoda moich palców na klepanie o nim w klawiaturę ![]() Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.