|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy
Witajcie
![]() Bardzo oryginalnie Cytat:
![]() A jakie drugie imię? Bardzo fajny synek ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mój tyle nie je, ale on generalnie mniej je. Byłam na spotkaniu z koleżankami. Znamy się od podstawówki, a z jedną od przedszkola nawet. No i teraz oprócz jednej mamy dzieci z tego samego roku. Ale dzieciaczki na siebie patrzyły z ciekawością. Mikołaj pobił swój rekord - na kolację wypił 230 ml mleka z kleikiem. Jestem w szoku. Ciekawe w takim razie o której się obudzi
|
|
#4802 |
|
Wtajemniczenie
|
ewa.nea: dzięki
Izuniak: moi chłopcy na ogół zjadają ok. 500 ml zupki o konsystencji puree ziemniaczanego, czyli wychodzi ok. 250 ml na łebka. czasem jeszcze chcą dokładkę a dziś na podwieczorek zjedli w sumie ok. 400 ml kleiku ze śliwkami kiedyś pytałyście o przepisy. więc najnowszy deserek wygląda tak: gotuję kleik z brązowego ryżu w proporcji 1:10 ok. 4 h na b małym gazie, pod koniec gotowania - na ok. 1/2 h -wrzucam garść suszonych śliwek bio. potem śliwki przez trochę miksuję i przecieram całość przez sitko. ma konsystencję i kolor budyniu czekoladowego i moi chłopcy się tym zajadają mam pytanie do dziewczyn na diecie bezglutenowej - czy wiecie może gdzie mogę kupić bezglutenowe i bezmleczne spody do pizzy? bo spaghetti i pyszne bułeczki już znalazłam w sieci
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
heloł z rana
![]() u nas piękna pogoda o 10 przychodzi teściówka i idziemy na szczepienie i mały spacerek ![]() ciekawa jestem ile wazy mój klocuszek a dziś pobił rekord spania, usnął o 20.00 i wstał o 5.40
|
|
|
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
czesc cioteczki..
my mamy dosyc naszego bandziorka.. a wlasciwie to nie jego tylko tych jego zabkow.. dziecko nie moze spac a przez to my chodzimy jak zabiaki. jeszcze mu nic nie wyroslo ale mam nadzieje ze to szybko pojdzie (sasiadki corka zaczela zabkowac w 3 miesiacu a pierwszy zab byl w 13stym acha bardzo mu smakuje dynia ![]() DSCN1190.JPG to moj Adi wczoraj
|
#4805 |
|
Rozeznanie
|
Izuniak śliczne te Twoje dziewczynki
Ajanna imiona chłopców śliczne, szczególnie jedno mi się podoba... ![]() mój unormowany synuś dał wczoraj popalić mężowi, wyszłam jak zwykle na nauki, najpierw go nakarmiłam od 16 do 16.40 i o 18.20 zaczął koncert, przestał dopiero jak wrócił wielki cyc prełen mleka, chyba normalnie był głodny. ale żeby aż tak? zadziwia mnie , po południu je zazwyczaj co 3.5 - 4 godziny. jak widać wszystko jeszcze u niego możliwe. na szczęście nocki przesypia ślicznie odkąd skońćzył 3 tygodnie, od 20 do 7 rano
|
#4806 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
Kanciu - Wklejam gary Kropka- Zdjęcie ładne, te zęby to potrafią nieźle dopiec nam i naszym malęństwom. Izuniak Dziewczynki piękne i jakie oczka ładne mają. Barwa Może się za mamą stęsknił ![]() Ewamamaoliwki Ciuchy piorę Oliwce w proszku dla dziecii ciągle tym samym. Myślałam o uczuleniu na nasz proszek. U nas po staremu choć Oliwka plącząca (ząbki) . Zaraz pościągam pranie Oliwki i zagonie męża do prasowania ( w końcu musi zapracowac na dzisiejszy wypad). Jak tylko nasza myszka się obudzi idę na spacer. Ostatnio ciągle nurtuje mnie kwestia dokarmiania Oliwki nowymi pokarmami . Po pojawieniu sie ponownym tych krostek przestałam ja karmić papką z jabłka, a miałam już zacząc dawac jej marchewkę. I tak wiem,ze Oliwka juz dawno powinna zacząc jeść. Tylko ten nasz pediatra taki do d.... A czy mówiłam wam, że nie pozwolili mi przepisac nas do innego pediatry Powiedzieli, że dopiero po nowym roku. Ponoć mają zasady, że cała rodzina musi być u jednego lekarza. Byłam w innej przychodni u wogle innego pediatry i tak mi to wytłumaczył.
|
|
|
|
#4807 |
|
Zadomowienie
|
dyta po wyglądzie tego garnka moja wypowiedź na temat gotowania w nim chyba okaże się trafna
![]() kropka chłopak na medal, i też uwielbia koszulki
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
no i jak to sie uzywa
??dyta nie słusząłam o takim przepisie, zeby cała rodzina musiała byc u jednego lekarza u nas kazdy ma innego i inna przychodnie zreszta dorosli moga zmienic lekarza raz w roku bezpłatnie ale z dziećmi jak jest to nie wiem. Z drugiej strony co to za wymóg, ze masz chodzić do akurat tego lekarza skoro Ci nie odpowiada |
|
|
|
#4809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Byłam rano z nią u lekarza i nic nie znalazła. Okaz zdrowia. Powiedziała mi że ta gorączka, ilości kup to przez ząbkowanie. Obejrzała jej dziąsełka i stwierdziła że jeszcze nie widziała żeby tyle zębów na raz wychodziło. Ale to już kwestia paru dni. Już wyszła jedna górna dwójka. Ale wczoraj jak dałam jej na noc nurofen to przespała pięknie nockę aż do 8 rano Wielkie buziaki dla Weroniki, Która kończy dziś 4 miesiące!
|
|
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
ajanna ja robie sama spody 5 min
http://forum.celiakia.pl/ to pewnie znasz przepisy tam są na pizzowe spody barwa oj zmienia sie zmienia Pola jadała co 3 h teraz je co 1,5 masakra
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
Weroniczka
od Ciotki
|
|
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
ajanna http://www.bezgluten.pl/sklep/produc...products_id/96 zerknij
spody robie tak 400 g mąki mieszam ryżową, ziemniaczaną amarantusową kukurydzianą bezglutenową mąkę im bardziej pomieszane tym lepsze + łyżeczka gumy guar 30 g drożdży 4 łyżki oliwy z oliwek 2/3 szklanki mleka rozcieńczonego z wodą w równych proporcjach szczypta soli i cukru w cieple wyrasta i zagniatam posypując mąką
|
|
#4813 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki !!!!
Wielkie buziaki dla Weronisi !!!! U nas bez zmian. Kubuś przesypia w nocy ok. 6 godzin, wieć nie jest najgorzej, tylko w dzień ma problem ze spaniem, czasami śpi ładnie, a czasami potrafi cały dzień marudzić, a spac nie chce.Tez sie ślini strasznie i myśle ze sędzą go dziąsełka bo wszystko pcha do buźki. Mam pytanie do mam, ktorych dzieci są w podobnym wieku. Czy wasze dzieci rwą sie do siadania???? Bo Kuba jak leży w leżaczku to prawie cały czas odrywa i podnosi główke, tak jakby chciał usiąśdź(nie wiem czy dobrze napisałam). A jeszcze mam pytanko jak zmniejszacie zdjęcia?????? Bo ja zmniejszyłam w paincie, tylko nie wiem jak sprawdzic czy ma te 122 kB??? Sorry, za takie pytanie, ale nie wiem, bo jeszcze tak nie robiłam. Dopiero dzisiaj wstawiłam pierwsze zdjęcie.
Kubuś http://www.suwaczek.pl/cache/2dd354ee1d.png Ola http://www.suwaczek.pl/cache/1eaf2db6d5.png My http://suwaczki.waszslub.pl/img-2006062400900930.png Edytowane przez joannah Czas edycji: 2007-11-23 o 11:16 Powód: Dopisek |
|
|
|
#4814 |
|
Zadomowienie
|
joannah Krzyś już od dłuższego czasu ciągnie główkę do góry, a jak mu dam palce i przytrzymam to sam ładnie usiądzie, więc to normalne.
Widzę, że teraz przestawiamy się wszystkie na smoczki przezroczyste z Aventu. Krzyś ma żółty, Kubuś bezbarwny, Oliwia eve różowy. Weroniczko wszystkiego naj od cioci Kasi i kolegi Krzysia Krzyś dzisiaj przespał całą nockę, od 21 do 6.20. Może spałby dłużej, ale mąż wstawał i zaczął strasznie kaszleć (dzisiaj idzie do lekarza po raz 3). Mam nadzieję, że znowu zacznie przesypiać ładnie nocki, może miał okres szybszego wzrostu , bo budził się na jedzonko.
Edytowane przez kasia_mw Czas edycji: 2007-11-23 o 11:47 Powód: pomyłka |
|
|
|
#4815 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
Tyle naprodukowałyście, że nie wiem już po kolei o czym czytałam . Ale to dobrze .No więc u nas na szczęście kryzys minął . Pooglądałam zdjęcia i wszystkie dzieciaczki fajniutkie A co do siadania to Mati już od miesiąca ciągle próbuje podnosić sie, a nie daj Boże daj mu palca ... od razu siedzi . A najśmieszniej wygląda jak leży i chwyta się za swoją bluzę albo rajtuzy i ciągnie się do góry .No i Mati pcha ciągle rączki do buzi i przy tym strasznie się krzywi, jakby coś gorzkiego albo kwaśnego dostał .Ajanna, fajne te imiona chłopaków WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WERONICZKI
|
#4816 |
|
Wtajemniczenie
|
Weronka dziękuje za życzonka!!!!
To bardzo miłe,że wirtualne ciocie pamiętają!!!!
|
#4817 |
|
Rozeznanie
|
iwka2002 milion buziakow dla Weroniki od zakatarzonej ciotki i rosłej Oliwci
izuniak: dzieki za info, chetnie wyprobuje ten kosmetyk ![]() dyta ja u siebie też nie spotkałam sie z czymś takim ajanna, patrilla moja cora ma diete eliminacyjna i gluten tez, wiec bede sie do was, jako doświadczonych mam zwracac o pomoc ![]() Oliwcia tez przesypia noc, zjada o 20/21 a potem o 5/6 rano, z tym ze mala jest tylko na sztucznym własnie mnie zachwycila wyjeła smoka z buzi i bawila sie nim, potem probowala trafic do buzki
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
Klaudia przespała mi dwie godz na dworzu. przyniosłam ją do domu, rozebrała i śpi dalej.
Remont dobiega końca. Zostały takie drobnostki do dokończenia. Ale jutro to będę miała co sprzątać.
|
|
#4819 |
|
Konto usunięte
|
Wszystkiego naj dla dzisiejszej solenizantki!! Duzo zdrówka i mega buziaki.
dyta, z lekarzem rodzinnym jest tak, że jedno z rodziców musi być zadeklarowane u tego, co dziecko. Tak mi powiedzieli w ośrodku. Fajne fotki, te maluchy są przesłodkie, do zacałowania. ![]() Nasz urwis bardzo lubi siedzieć, w leżaczku już się dźwiga, Pogoda mnie dziś pozytywnie zaskoczyła, 11 stopni na plusie. kropka, wyściskaj bandziorka, niech że mu się wreszcie te ząbki pokażą, bo maleństwo cierpi. |
|
|
|
#4820 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwka: buziaki dla Weroniki
Patrilla: dzięki za przepis - w wolnej chwili wypróbuję, bo pizza już dawno za mną chodzi ![]() eva: służę radą
|
#4821 |
|
Zakorzenienie
|
my już po szczepieniu
Apuś był dzielny i zapłakał tylko przy wkłuciu. Badała nas dzis inna p. doktor i chyba bede do niej chodzić bo jest fajniejsza Zwróciła mi uwage na to, ze dziecko łapie sie za uszko i ze to moze byc oznaka skazy białkowej ze moze sie pojawic. Co prawda ja jestem alergikiem ale małemu jak na razie nic nie dolega. Brzuszek jest ok, skórka ok p. doktor stwierdziła, ze moje dziecie to zywe srebro i dopiero bede miała przerąbane jak zacznie raczkowac Tańczył jej na tym przewijaku, ze szok smiał sie i gadał do niej ![]() po zwazeniu trochę sie zdziwiłam bo wyszo 6kg w ciagu 1,5 miesiaca przybrał 1kg wiec troszke mało chociaz ona stwierdziła, ze dobrze i w siatce centylowej sie miesci na 25 centylu. Natomiast ze swoim wzrostem to wystaje poza centyle on zamiast tyc to sie wyciąga ![]() lea z jedzonkiem musze się wstrzymac tak do wtorku, srody bo podobno po szczepieniu lepiej odczekac ![]() generalnie jest supeł tylko marchewa nam sie przesuneła buuu ![]() dostałam dzis siate ciuszków i sie własnie piora, szkoda, ze czesc jest juz za mała ale poczeka na Natalke
|
|
|
|
#4822 |
|
Zadomowienie
|
U nas w rodzince każde jest zapisane do innego lekarza tylko w jednej przychodni. Przecież rodzinny to nie pediatra. I jak nie ma naszego lekarza to śmiało możemy iść do innego.
Anula Krzyś robi strasznie dużo małych kup dziennie. Wczoraj machnął 2 duże i był spokój, a dzisiaj tak drobi. Myślałam, że to te zupki, ale jak wczoraj dał radę strzelić całość na raz to czemu nie dzisiaj (to samo dostawał). Myślisz, że to właśnie może być efekt ząbkowania? Pcha sobie pięści do buzi i tak je gryzie, że aż zgrzyta. Zębów jeszcze nie widać, ale nie znam się ale chyba coś czuję.
|
#4823 |
|
Zakorzenienie
|
weroniczko wszystkiego najlepszego.
![]() dziewczyny ja wam nie powiedzialam ale jutro przylatuje do Adrianka babcia angielska a mnie czeka 3 dni z przyszla tesciowa.. ech jak ja to przezyje?? brrr.. boje sie jak nie wiem co!!!! ja w koncu uspokoilam dziecko i pospal ale tylko wtulony we mnie przez jakies 3 godziny. i musialam chodzic przez caly czas wiec sie przydala chusta acha dowiedzialam sie ze przebywajac na wychowawczym dostane od miasta po 400zl miesiecznie bonus
|
#4824 |
|
Zadomowienie
|
kropka faktycznie ty z Adriankiem tworzycie samodzielną rodzinę. Ja bonusów nie dostanę, chyba, że rozwód wezmę
|
#4825 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kacper sie podciaga do siadania jak siedzi u mnie na kolanach, albo w lezaczku. czasami trzeba mu dac rece a czasami sam probuje siadac. Cytat:
![]() Cytat:
Kacper tez dzisiaj przespal 2,5 godz na dworze, a na ostatnie czasy to u niego bardzo duzo. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;5860925]Pogoda mnie dziś pozytywnie zaskoczyła, 11 stopni na plusie. kropka, wyściskaj bandziorka, niech że mu się wreszcie te ząbki pokażą, bo maleństwo cierpi. podziwiam dziewczyny, ktore tak dlugo spaceruja. mi sie tyle niechce. pozatym nie zabardzo jest gdzie u mnie. ja jak juz mi sie nie chce chodzic to podjezdzam pod dom i zostawiam wozek pod drzwiami. Kropka - trzymaj sie i wysciskaj bandziorka. Cytat:
Weroniczko |
||||
|
|
|
#4826 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
PRZEżYJESZ!I gratuluję bonusu. Kanciu, ja startuję w niedzielę z marchewka, kupiłam taki mały słoiczek samej marchewki z Bobo Vity. Ucałuj Apusia, dzielny chłopczyk z niego!! A kiedy planujecie Natalke? Bo my mamy w planach Zuzię, tak na wiosnę 2009 roku. A z tym lekarzem to źle napisała, bo u nas na wsi, to tylko jeden doktor, więc troche inaczej to wychodzi. Chodzi o to, że w tej przychodni, w której dziecko jest zadeklarowane do pediatry, to przynajmniej jeden rodzic musi być w tej przychodni zadeklarowany do lekarza rodzinnego. A u nas mamy lkarza 2w1, lekarz rodzinny jest zarazem pediatrą. Oto fotki, z wczorajszej zabawy, i z dzisiejszego spacerku w nowej kurtce. W sumie dostał trzy!! |
|
|
|
|
#4827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sama nie wiem czy wprowadzac/po konsultacji z pediatrą/ Werci jakieś inne dania- ona jest na samiuskim cycuszku . Szkoły są różne, jedna mówi,że przy karmieniu piersia wprowadzac stałe p-okarmy po 6 miesiącu i tyle.Popróbowałabym juz coś, ale doopa w rozterce![]() w poniedziałek kończy mi sie macierzyński.Powiem szczerze nie wyobrażam sobie abym mogła teraz zostawiac Wercię na całe dnie /wychodziłam o 6.20 wracałam ok.16.00/ No i ona je z cycucha, a nie mam tyle pokarmu żeby odciągac tak wiele porcji na cały nastepny dzień, więc musiałaby siłą rzeczy przejśc na sztuczne . Jak dobrze pójdzie to wrócę do pracy od lutego, Wercia będzie miała ukończone 6 miesięcy- to juz bardziej sensowny wiek maluszka.moje dziecię dzisiaj zaczęło wyraźnie ciągnąc tułów do przodu, tak jaby chciała sama usiąśc, a jak złapie mnie za dwa paluszki to pięknie podciąga się do siedzenia i buźkę ma usmiechnięta,że hej co do kupek to u nas tez jest kilka dziennie 2-3 o róznej objętości, ale z reguły to jedna jest zawsze taka,ze trzeba bąbla przebierac .Dziewczyny - czy codziennie wychodzicie z dzieciaczkami na spacerki???Ja dzisiaj zastrajkowałam i mam wyrzuty sumienia .JESZCZE RAZ DZIĘKUJEMY ZA MIŁE SŁOWA DLA WERONKI Z OKAZJI MINI JUBILEUSZU. JESTESCIE KOCHANE DROGIE CIOCIE Oto kilka najnowszych fotek mojego skarbu: na zdj. nr 1 w łóżeczku turystyczny u Dziadków- bałam sie,ze nie będzie chciała spacw nim, ale było super zdj. nr 2 - mam słabośc do zdjęc ze spiącymi dziecmi zdj. nr 3 - kąpiel u dziadków, Wercia juz takie wygibasy w wannie wyprawia,że trzena super mocno ja trzmac/ ostatnio leżąc na brzuszku piła wode z wanienki
Trzeba rzucić wyzwanie umiejętnościom dziecka, jednak nie oczekiwać od niego doskonałości. Erika Landau . Edytowane przez iwka2002 Czas edycji: 2007-11-23 o 17:08 Powód: ort.!!!! wstyd!!!! |
|
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
Lea my tez Natalke!!! i pewnie tez bedziemy dzialac jak wy
![]() ![]() wlasnie sie dowiedzialam ze dziewczyna kumpla stracila dziecko.. serduszko stanelo w 8 tygodniu ![]() iwka my staramy sie wychodzic codziennie. ale nie powinnas miec wyrzutow sumienia ze raz zastrajkowals.. nam tez sie czasem zdarzy
|
#4829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie chodzę codziennie. Sa czasami dni że mi się strasznie nie chce
|
|
|
#4830 |
|
Rozeznanie
|
ze mna tez jest tak samo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

.

Powiedzieli, że dopiero po nowym roku. Ponoć mają zasady, że cała rodzina musi być u jednego lekarza. Byłam w innej przychodni u wogle innego pediatry i tak mi to wytłumaczył.

od Ciotki 
, bo budził się na jedzonko.
p. doktor stwierdziła, ze moje dziecie to zywe srebro i dopiero bede miała przerąbane jak zacznie raczkowac