Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-08, 12:37   #3241
florencee
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Co do znajomych.. Jeśli im tak wygodnie niech nie szukają. Zmniejszy sie bezrobocie lub zmniejszy sie konkurencja na rynku pracy.

Dla mnie 500+ to jakaś porażka. Jeśli ta kasa ma pomoc w decyzji posiadania dziecka, to jak dla mnie nie jest to kwota która przekonałaby do kolejnych dzieci. 500 jak dodatek do średnich/wyższych zarobków tak, bo pozwala na zagwarantowanie dodatkowego komfortu. Ale dla tych, którzy mało zarabiaja to ta kasa jest lataniem budżetu i niekoniecznie dziecko będzie odczuwało wymierne skutki otrzymywania dodatkowego świadczenia.

Wolałabym aby dzieci miały zapewniona odpowiednia opiekę w żłobku/przedszkolu/ szkole. Placówek odpowiednio przygotowanych do przyjęcia dzieciaków i nauczycieli którzy "maja misje". Tak aby rodzice mogli spokojnie pracować, a po pracy oddawać sie przyjemnościom życia w rodzinie.

Wiem, ze wychowanie dziecka to duża inwestycja, niezależnie czy masz jedno czy szóstkę dzieci koszty są ogromne, a 500pln jest tylko kropla, która moim zdaniem jest za mała aby dostrzec w ogólnym rozrachunku.

Jestem w takiej sytuacji, ze nie otrzymam żadnej pomocy od państwa, nie przeszkadza mi że inni otrzymają pomoc śle uważam ze jest za mała lub niekoniecznie dobrze skierowana.

Rozpisałam sie i zapewne zanim opublikuje post juz sie temat rozmowy zmieni
Zgadzam się w 100%.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 12:38   #3242
czarna1985
Raczkowanie

Odnośnie tego 500+ to szału nie robi ale ja mam dwoje dzieci i kiedy dostanę to 500 złotych na drugie dziecko to zawsze jakiś zastrzyk do budżetu będzie zwłaszcza że macierzyńskiego będzie tylko 80%... Niestety wiąże się to też z tym że rodziny patologiczne będą te pieniądze przeznaczać na inne wiadome cele... Poza tym zobaczycie że nie będzie ludzi do pracy , mój tż prowadzi firmę,pracownice już się pytały czy nie można by ich zarejestrować na 1/2 etatu albo czy da radę ''na czarno'' bo wtedy pieniądze dostaną... tok myślenia ludzi jest tragiczny po prostu,nie interesuje ich nic poza tym co dostaną teraz, nie myślą o przyszłości....

moim zdaniem taki socjal dla rodzin powinien być i oczywiście w zależności od dochodu ale powinien on przysługiwać osobą które pracują, osiągają dochód na rodzinę w kwocie minimalnej krajowej, odprowadzają podatki i składki a nie nierobą którzy albo pracują na czarno albo od 10 lat "nie ma dla nich pracy w tym kraju".... bo w naszym kraju jest praca tylko w większości jak komuś zaproponujesz najniższą, krajową to on za takie pieniądze pracować nie będzie bo mu się nie opłaca... no mówię wam ręce opadają...
Stary 2016-04-08, 12:40   #3243
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
mnie to 500+ przeraża... ostatnio czytałam, że wiele rodziców odbiera swoje dzieci z domów dziecka żeby dostać kasiorę ...
Niestety tak jest, to wiem z pierwszej ręki od kogoś, kto czeka na adopcję od dawna. Odkąd pojawił się ten program, "nie ma dzieci" do adopcji, bo nagle rodzice wracają po latach
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 12:40   #3244
czarna1985
Raczkowanie

A dzisiaj byłam pierwszy raz na masażu mojego obolałego biodra i czuje się jak młody Bóg...
Stary 2016-04-08, 12:43   #3245
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
U męża w pracy kolezanka z pokoju przestała się do niego odzywać, jak się dowiedziała, że będziemy mieć bliźniaki i dostaniemy tysiaka... Także ten tego, no ludzie są dziwni... Szczególnie Ci, którzy nie mają dzieci, nie wiedzą, jakie wydatki są z tym związane. Mój synek z racji choroby miesięcznie ok tysiąc złotych potrzebuje na leki, specjalistyczne piżamki, kremy, maści. Ostatnio przez miesiąc zbierałam paragony, żeby to policzyć. Nie wliczam w to jego jedzenia, a wierzcie, że dieta bezglutenowa, bezmleczna i bezjajeczna jest diabelnie droga w prowadzeniu.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
No tak, teraz to będziecie imprezować:P!
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 12:43   #3246
Talantea
Zakorzenienie

Zrobi sie tak jak w Anglii, robią dzieci zeby dostac benefity, szczególnie patologia
Takie rodziny od pokolen nie pracują i nie zamierzają pracować bo im państwo daje

Ja bede miala tylko podstawowe 23 funty tygodniowo na dziecko. Inne dodatki nam nie przysługują bo TZ zarabia za dużo.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 12:45   #3247
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Ja miałam w klasie Ariela w podstawówce ... miał przerąbane bo akrat wtedy Syrenka Ariel była na czasie za sprawą Disneya ...
Mój brat miał Ariela w klasie również, i miał przekichane z tego samego powodu Jego siostra to Arletta
Stary 2016-04-08, 12:47   #3248
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
A dzisiaj byłam pierwszy raz na masażu mojego obolałego biodra i czuje się jak młody Bóg...
Świetnie, że pomogło, nie ma to jak masaż.
Stary 2016-04-08, 12:47   #3249
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny własnie wróciłam i wcinam śniadanie
Jakoś to przezyłam ale trszke jestem zmartwiona bo ponoć na czczo mam ładny cukier ale po godzinie jak mierzyłam glukometrem przed pobraniem drugim miałam 239 już zgłupiałam czy mój glukometr nie oszalal ehhh ,wyniki będe miała we wtorek jakie wy miałyście wyniki podzielcie sie ? i jakie są normy?
Chyba mnie nie omiie cukrzyca coś przeczuwam

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Współczuje Ja ostatnio usłszałam droga pantoflową że sąsiadka z klatki obok jak zobaczyła mój brzuch to powiedziała że ją mój brzuch obrzydza i zrobiłam sobie właśnie to dziecko dla 500 plus Jak można myśleć takimi kategoriami
Raczej nie oszalał;/ Bardzo dużo....

Zajefajna sąsiadka.....
Stary 2016-04-08, 12:48   #3250
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
U męża w pracy kolezanka z pokoju przestała się do niego odzywać, jak się dowiedziała, że będziemy mieć bliźniaki i dostaniemy tysiaka... Także ten tego, no ludzie są dziwni... Szczególnie Ci, którzy nie mają dzieci, nie wiedzą, jakie wydatki są z tym związane. Mój synek z racji choroby miesięcznie ok tysiąc złotych potrzebuje na leki, specjalistyczne piżamki, kremy, maści. Ostatnio przez miesiąc zbierałam paragony, żeby to policzyć. Nie wliczam w to jego jedzenia, a wierzcie, że dieta bezglutenowa, bezmleczna i bezjajeczna jest diabelnie droga w prowadzeniu.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Oj wierze Ci bo wsrod znajomych tez mam chłopczyka z AZS. Bardzo dzielna jestes :cmok;

Jeszcze 2h i lekarz juz bym chciala wiedziec co mi jest :-(

A co do 500+ nie wypowiadam sie nawet mnie nie dotyczy bo Mąż pracuje za granica i dochody przekraczaja a i tam stara sie o swiadczenie na które czekamy juz ponad rok

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 12:49   #3251
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Chore nastawienie ludzi 500 zł to nie jest tak duzo zeby specjalnie w tym celu dzieci robic

TinkerrBell

Ja bede celowała w imię Polskie, ale dość proste w wymowie dla anglików.
TZ powiedział, ze podoba mu się imię Mikołaj, jestem pewna, ze do porodu jeszcze pare razy nam sie zmieni.
Mikołaj to chyba Nicholas? Też fajnie
U nas będzie Michael Albo Miś Albo Michaś
Stary 2016-04-08, 12:50   #3252
Krefetka
Zadomowienie

Jak czytam o imionach, ze ktoś na wał dziecko wymarzonym imieniem to mam wrażenie ze wraz z mężem pochodzimy z rodzin patologicznych.
U męża każdy z facetów ma na imię Piotr ( pierwsze albo drugie imię) i tak przy Wielkanocy zasiada 4 Piotrów i nikomu to nie przszkadza

Moja siostra ma na imię Anna a nasza kuzynka (córka siostry mamy) tez ma tak na imię. Różnica miedzy dziewczynami to 1,5 roku.

Myśle ze to kwestia wyluzowania. Jeśli podobałoby mi sie jakies imię i stwierdzilibyśmy ze do dziecka pasuje nie obchodziłoby mnie to czy koleżanka tak nazwała swoje dziecko nie wszystkie znajomosci są trwałe.
Tak mam np z imieniem dla dziewczynki Gabrysia. ( córka kuzynki) jeśli po urodzeniu dzidzi pasowałoby to imię nie miałabym żadnych skrupułów tak je nazwać (maz ma tak z imieniem Lena - córka mojej siostry).

Spodziewamy sie syna i NIE BĘDZIE miał na imię Piotr

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 12:52   #3253
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
co do imienia Ariel... do nas by bardzo pasowało.... mamy na nazwisko Proszek
ojaa ale by było połączenie

Cytat:
co do nazwisk i zbieżności ... jak pracowałam kiedyś w pewnym urzędzie to miałam klientkę która zostawiła dwa nazwiska i była Kiełbasa - Podwawelska.
Zresztą my z mężem też się doskonale dobraliśmy pod tym względem, ale zostawiłam tylko jedno nazwisko
hahaha dobre, uśmiałam się zbiegi okoliczności są czasem aż urocze

Cytat:
mnie to 500+ przeraża... ostatnio czytałam, że wiele rodziców odbiera swoje dzieci z domów dziecka żeby dostać kasiorę ...
aż mnie głowa z nerwów rozbolała jak to przeczytałam;/ no i to jest właśnie absurd naszego kraju...

Moim zdaniem jeśli już ma to funkcjonować w formie pieniędzy wypłacanych na konto to powinno to być tak jak pisze Czarna. Pieniądze dla ludzi, którzy odprowadzają w Polsce składki ale którzy zarabiają małe pieniądze- np wspomniana najniższa krajowa czy nieco powyżej. Albo oczywiście przeliczenie dochodu na osobę w rodzinie, tak jak jest w przypadku rodzinnego.
Stary 2016-04-08, 12:54   #3254
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Mikołaj to chyba Nicholas? Też fajnie
U nas będzie Michael Albo Miś Albo Michaś
Wlasnie podoba mi sie tlumaczenie angielskie tego imienia,
Jak coraz bardziej mysle, to coraz bardziej mi sie podoba. Zostaniemy na pewno przy polskiej wersji.
Michał tez jest bardzo ładne i z angielskiego równiez
Niestety przyjaciel TZta ma takie imię więc odpada u nas

Stary 2016-04-08, 12:54   #3255
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
Odnośnie tego 500+ to szału nie robi ale ja mam dwoje dzieci i kiedy dostanę to 500 złotych na drugie dziecko to zawsze jakiś zastrzyk do budżetu będzie zwłaszcza że macierzyńskiego będzie tylko 80%... Niestety wiąże się to też z tym że rodziny patologiczne będą te pieniądze przeznaczać na inne wiadome cele... Poza tym zobaczycie że nie będzie ludzi do pracy , mój tż prowadzi firmę,pracownice już się pytały czy nie można by ich zarejestrować na 1/2 etatu albo czy da radę ''na czarno'' bo wtedy pieniądze dostaną... tok myślenia ludzi jest tragiczny po prostu,nie interesuje ich nic poza tym co dostaną teraz, nie myślą o przyszłości....

moim zdaniem taki socjal dla rodzin powinien być i oczywiście w zależności od dochodu ale powinien on przysługiwać osobą które pracują, osiągają dochód na rodzinę w kwocie minimalnej krajowej, odprowadzają podatki i składki a nie nierobą którzy albo pracują na czarno albo od 10 lat "nie ma dla nich pracy w tym kraju".... bo w naszym kraju jest praca tylko w większości jak komuś zaproponujesz najniższą, krajową to on za takie pieniądze pracować nie będzie bo mu się nie opłaca... no mówię wam ręce opadają...

Niektórzy moi pracownicy magazynowi prosili o obniżenie pensji po to aby dostać 500. To dla mnie patologia.
Stary 2016-04-08, 12:57   #3256
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Niektórzy moi pracownicy magazynowi prosili o obniżenie pensji po to aby dostać 500. To dla mnie patologia.
Ludzie powariowali

Stary 2016-04-08, 12:59   #3257
Krefetka
Zadomowienie

A co do nazwisk.. Znam firmę w której główna księgowa to Nędza a jej zastępczyni to Bida.
I tak czasem sie dowiaduje ze Bida z Nędza są na spotkaniu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2016-04-08, 12:59   #3258
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie podoba mi sie tlumaczenie angielskie tego imienia,
Jak coraz bardziej mysle, to coraz bardziej mi sie podoba. Zostaniemy na pewno przy polskiej wersji.
Michał tez jest bardzo ładne i z angielskiego równiez
Niestety przyjaciel TZta ma takie imię więc odpada u nas
Miałam kiedyś ucznia o imieniu Nicolas. W sumie takie imię funkcjonuje u nas trochę niezależnie od awojskiego Mikołaja. Z resztą, obie wersje bardzo mi się podobają
Stary 2016-04-08, 13:01   #3259
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Też słyszałam, że takie coś zrobiło się popularne. Najlepiej obniżenie pensji na papierze i reszta do rączki.

O odbieraniu dzieci z domów dziecka jeszcze nie słyszałam - szok. :O

No ale ludzie zawsze będą kombinować, i takie skutki tego rodzaju świadczeń są do przewidzenia, ale ktoś nie chciał ich przewidywać, bo myślał bardziej o następnych wyborach.
Stary 2016-04-08, 13:03   #3260
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam kiedyś ucznia o imieniu Nicolas. W sumie takie imię funkcjonuje u nas trochę niezależnie od awojskiego Mikołaja. Z resztą, obie wersje bardzo mi się podobają
Znalazłam tez wersje Nikolas, ale raczej juz mnie nie przekonuje.
Myslalam, ze taka forma nie funkcjonuje w Polsce.

Stary 2016-04-08, 13:04   #3261
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Zrobi sie tak jak w Anglii, robią dzieci zeby dostac benefity, szczególnie patologia
Takie rodziny od pokolen nie pracują i nie zamierzają pracować bo im państwo daje

Ja bede miala tylko podstawowe 23 funty tygodniowo na dziecko. Inne dodatki nam nie przysługują bo TZ zarabia za dużo.
Oj wiem coś o tym. Jak urząd pracy na sezon świąteczny wysyłał nam ludzi, którzy siedzą tylko na zasiłkach to był najgorszy sort pracowników. Najlepsze było to, że często młodzi ludzie - 24 lata.....

Ja nawet nie mam tego zasiłku rodzinnego, bo mam alimenty w PL przez komornika i dla nich to zasiłek w PL - to nic, że nic mi nie wpływa bo ojciec dziecka nie płaci.

Przez to mam 3 lata pobytu tutaj, nie liczące się do emerytury - bo jak pobierasz ten Child benefit to podobnie jest jak z wychowawczym.
Stary 2016-04-08, 13:09   #3262
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Oj wiem coś o tym. Jak urząd pracy na sezon świąteczny wysyłał nam ludzi, którzy siedzą tylko na zasiłkach to był najgorszy sort pracowników. Najlepsze było to, że często młodzi ludzie - 24 lata.....

Ja nawet nie mam tego zasiłku rodzinnego, bo mam alimenty w PL przez komornika i dla nich to zasiłek w PL - to nic, że nic mi nie wpływa bo ojciec dziecka nie płaci.

Przez to mam 3 lata pobytu tutaj, nie liczące się do emerytury - bo jak pobierasz ten Child benefit to podobnie jest jak z wychowawczym.
A nie chcesz jakiejś sprawy w sądzie założyć przeciw exowi? Czy nie chcesz się użerać? To jest dla mnie szczyt, nie płacić na własne dziecko. Nienawidzę tych cholernych alimenciarzy.
Stary 2016-04-08, 13:09   #3263
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:

Bo oni tak naprawde nie chca pracować.
Ida bo muszą, a pozniej sami chca zeby ich zwolnić i idą znowu na JSA.

Nie płaci bo nie ma, czy nie chce?
Moja siostra nawet się nie zwróciła o alimenty bo wiedziała, ze nie bedzie płacił. Ma juz dziecko z innego związku i tez nie płaci. Trafił nawet z tego powodu do więzienia wiec moja siostra odpuściła.

Stary 2016-04-08, 13:11   #3264
LunaLov
Raczkowanie

Dziewczyny takie pytanie na szybko bo zglupialam- właśnie wywinelam orła na parkingu, boli lewą kostką prawe kolano obdarte. Nie upadłam na brzuch wogole nim ziemi nie doknelam. Poza tą kostką czuję się ok. Powinnam iść na izbę przyjęć? Bo mama i siostra twierdzą ze tak. A ja samą bym nie szła. Dodam że jestem daleko od miejsca zamieszkania.
Zuzia - 29.07.2016 19:01
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 13:14   #3265
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Dziewczyny takie pytanie na szybko bo zglupialam- właśnie wywinelam orła na parkingu, boli lewą kostką prawe kolano obdarte. Nie upadłam na brzuch wogole nim ziemi nie doknelam. Poza tą kostką czuję się ok. Powinnam iść na izbę przyjęć? Bo mama i siostra twierdzą ze tak. A ja samą bym nie szła. Dodam że jestem daleko od miejsca zamieszkania.

Ja bym poszła bo przez cały weekend bym sie martwiła ze dziecko sie za mało albo za dużo rusza. Ale to to moje przewrażliwienie. Pewnie tija by sie mogła wypowiedzieć.
Stary 2016-04-08, 13:17   #3266
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
A nie chcesz jakiejś sprawy w sądzie założyć przeciw exowi? Czy nie chcesz się użerać? To jest dla mnie szczyt, nie płacić na własne dziecko. Nienawidzę tych cholernych alimenciarzy.
Ja już wszystkie legalne środki wyczerpałam. Jedynie co mogę zrobić to oddać sprawę do prokuratury za nie-alimentację. Z racji tego, że on już jeden wyrok miał w zawiasach - bo ma takich dwoje dzieci, a tamta babka nie jest tak cierpliwa jak ja, to tym razem pewnie mógłby dostać nawet wyrok. Ale mi to do szczęścia nie jest potrzebne.

Co prawda on na własne życzenie nie utrzymuje z nami kontaktu, co wcale mi nie przeszkadza, bo bardzo się stoczył i nie chciałabym by Oliwia miała z nim kontakt - ułatwił mi to zadanie. Mimo to nie chciałabym powiedzieć córce, że jej tata siedzi w więzieniu. Nie przyda mi się to do niczego, nie spłaci alimentów a wręcz w przyszłości będzie rzutować to jeszcze bardziej na jego potencjalną pracę.

Pocieszam się faktem, że alimenty się nie przeterminują i jak tylko dostanie umowę o pracę to komornik go ścignie....nawet jak Oliwia będzie mieć 25 lat.
Stary 2016-04-08, 13:18   #3267
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Witam wieczornie, a raczej nocnie . Nadrobiłam Was. We wtorek pojechałam do mamy i zostałam na noc, Tżta nie ma bo wyjechał w delegację to pomyślałam że będzie mi raźniej niż tak samej siedzieć. Byłyśmy z mamą w centrum handlowym, napaliłam się na zakupy w Mothercare a okazało się we Wrocławiu już nie mają ani jednego sklepu Za to kupiłam pajacyk polarowy w sówki w Tesco Potem się spotkałam z koleżankami i zaliczyłyśmy wizytę w KFC

Chyba jest taki olej Fabiola

Mój TŻ wymyślił kiedyś imię dla chłopca Sulpicjusz

Ja nie wiem po co ludzie dają ludzkie imiona zwierzętom

Zapisane! W weekend zrobię na pewno.

Ja będę kończyć 33 w tym roku a mój Tż jest sporo starszy od mnie. To pierwsze dziecko i dla mnie i dla niego. Ja się wybieram na SR a Tż ma opory, najwyżej pójdę sama

Ja używam depilatora do pachwin. Boli ale już się przyzwyczaiłam, przynajmniej starcza na parę tygodni a resztę lecę maszynką
Co do mieszkania to my mieszkamy w domu ale z pokojem dla małej też mamy problem. Sami mamy sporą sypialnię na poddaszu więc na początek będzie spać z nami ale potem bym chciała żeby miała swój pokój. Problem w tym że na poddaszu jest tylko jeszcze jeden pokoik bardzo malutki i ze skosem oczywiście. Zmieści się tam łóżeczko może mała komódka i coś na zabawki i to wszystko. A gdzie ja ubranka będę trzymać nie wiem Mamy jeszcze 2 pokoje na parterze ale nie wyobrażam sobie biegać po schodach w nocy do takiego małego dziecka (jeszcze przez te bramki ). A nawet starsze to może się bać spać samo, jak mu się coś przyśni to będzie chciało przyjść od rodziców przecież i po schodach ma latać takie półśpiące?

Czy którejś z Was pojawiła się kreska na brzuchu? Wiem że temat był już poruszany ale wtedy żadna z Was nie potwierdziła. Ja już sama nie wiem, albo robi mi się kreska ale jakoś dziwnie bo ponad pępkiem, albo to rozstęp Myślałam że na rozstępy to za wcześnie zwłaszcza że nie przytyłam jeszcze, dopiero wróciłam do mojej wagi po rzyganku z 1 trymestru.
Jutro rano idę na powtórkę krzywej cukrowej Trzymajcie kciuki.
PS Jeżeli nic się nie zmieni to jutro odbieram tatę ze szpitala
Ja mam kreche i to sporo nad pępkiem :-P
Mi tam nie przeszkadza, podobno po ciąży zniknie
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 13:18   #3268
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
kurczę chyba lepiej na wszelki wypadek iść wiem że sama bym się wahała ale jak mam radzić to idź

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 13:19   #3269
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Bo oni tak naprawde nie chca pracować.
Ida bo muszą, a pozniej sami chca zeby ich zwolnić i idą znowu na JSA.

Nie płaci bo nie ma, czy nie chce?
Moja siostra nawet się nie zwróciła o alimenty bo wiedziała, ze nie bedzie płacił. Ma juz dziecko z innego związku i tez nie płaci. Trafił nawet z tego powodu do więzienia wiec moja siostra odpuściła.
Jeździ na ciężarówkach...wątpię by nie było go stać na 500 zł alimentów...Ja nie odpuściłam, to nie moje pieniądze a dla Oliwki. Tutaj z nich pożytku bym nie zrobiła, ale miały być odkładane na przyszłość dla młodej. Sama sobie jej nie zrobiłam, nie widzę powodu by TŻ musiał ją utrzymywać.....On może chcieć co najwyżej.
Stary 2016-04-08, 13:22   #3270
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Jeździ na ciężarówkach...wątpię by nie było go stać na 500 zł alimentów...Ja nie odpuściłam, to nie moje pieniądze a dla Oliwki. Tutaj z nich pożytku bym nie zrobiła, ale miały być odkładane na przyszłość dla młodej. Sama sobie jej nie zrobiłam, nie widzę powodu by TŻ musiał ją utrzymywać.....On może chcieć co najwyżej.
Dobre nastawienie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości