Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-08, 12:09   #3211
DobraDusza88
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Dla mnie to 500+ to jest w ogóle jakiś śmiech na sali... oczywiście, są rodziny które wykorzystają to w odpowiedni sposób. Ale niestety patologia już pracuje nad zaciążeniem i te biedne dzieci nawet lizaka z tych pieniędzy nie zobaczą bo wszystko będzie przepite, a co dopiero mówić o czymś więcej...

Jeśli mieli jakiś budżet to mogli dofinansować żłobki i przedszkola. Taka pomoc byłaby również odczuwalna, a co poniektórych przy okazji nie raziła tak w oczy.

Ja również mam znajomych, którzy pracują nad drugim dzieckiem, bo 500zł dostaną albo znajome, które nie będą szukać pracy, bo dostaną tę kasę... Nie idzie to wszystko w dobrym kierunku żeby się tylko te osoby nie zdziwiły za 4 lata;p
Stary 2016-04-08, 12:09   #3212
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
piękny brzuszek!!
Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
śliczny..taki kształtny..i szczuplutka jesteś..
Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
przepiękny brzuszek!
Cytat:
Napisane przez asienkaroza Pokaż wiadomość
śliczny brzuszek, a z Ciebie niezła laska
Dzięki dziewczyny, jesteście przemiłe!!!

Mam lenia i wielki apetyt na coś słodkiego.
Babygirl1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 12:11   #3213
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Dziewczyny własnie wróciłam i wcinam śniadanie
Jakoś to przezyłam ale trszke jestem zmartwiona bo ponoć na czczo mam ładny cukier ale po godzinie jak mierzyłam glukometrem przed pobraniem drugim miałam 239 już zgłupiałam czy mój glukometr nie oszalal ehhh ,wyniki będe miała we wtorek jakie wy miałyście wyniki podzielcie sie ? i jakie są normy?
Chyba mnie nie omiie cukrzyca coś przeczuwam

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
dokładnie! To 500 zł owszem, zawsze coś.. ale pokryłoby tylko koszty przedszkola a gdzie reszta?
Wkurza mnie, jak niektóre koleżanki mówią: ''to kiedy drugie? 500 zł dostańiesz" żal mi ich..
Współczuje Ja ostatnio usłszałam droga pantoflową że sąsiadka z klatki obok jak zobaczyła mój brzuch to powiedziała że ją mój brzuch obrzydza i zrobiłam sobie właśnie to dziecko dla 500 plus Jak można myśleć takimi kategoriami
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 12:13   #3214
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Ależ się dzisiaj nie wyspałam co chwilę się budziłam na siku, zwariować można;/

Ja jeszcze kreski na brzuchu nie mam. A o bankowaniu krwi pępowinowej jeszcze nie rozmawialiśmy.
Ja też kreski nie mam,

co do krwi wciąż nie mam pewności, chętnie posłucham osób z większą wiedzą w tym temacie.

A co do sikania w nocy, dziś byłam 5 x
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 12:13   #3215
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
20+0 coraz poważniej
Z imieniem miałam podobna sytuacje :'( powiedziałam koleżance, że już chyba wybrałam i ze będzie Szymus... Za kilka dni mi pisze, ze się zdecydowała na imię i chyba Szymon!!!! Szlak mnie chciał trafić, pełna nerwów itp.i stwierdziłam zmieniam na Kubusia
Po msc rozmowa i identyczna sytuacja, byłam pewna że wybrała tego Szymka, to jej mowie ze u nas Kubuś ona za kilka dni mi pisze ze chyba Kubuś!!!!! to się wkurzylam i jej powiedziałam, co o tym myślę. Ona do mnie, że rodzi 3 msc wcześniej wiec ma pierwszeństwo!!!!
Po kilku dniach jej napisałam, że jednak Jakub nam się już stanowczo nie podoba...powiedziała, że wybierze imię po porodzie :-P

My wybraliśmy tak mało oryginalne imię, że nikt po nas chyba nie będzie papugował, zresztą zauważyłam, że zagramaniczni Polacy mają tendencję do nadawania zagranicznych imion, co niekoniecznie mi się podoba w połączeniu z nazwiskiem.

Nawet się przez chwilę zastanawialiśmy czy ostatecznie w urzędzie nie dać też angielskiej pisowni imienia żeby mu później było łatwiej, ale zrezygnowaliśmy z tego pomysłu.

Będzie Michał .....ski
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 12:15   #3216
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Też mam wloski na brzuchu. Jasne i rzadkie ale pod slonce widać
Ja na brzuchu mam z 3x tyle co miałam ale jestem blondynką więc są bielutkie i słabe, widoczne pod światło. Co ciekawe na lewej stronie brzucha mam dużo więcej niż po prawej
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-08, 12:16   #3217
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
Odnośnie becikowego to przysługuje ono rodzicom w kwocie 1000 złotych jednorazowo o ile dochód na osobę w rodzinie nie przekroczy 1922 złote... Jeżeli będziecie składać wniosek do końca października to liczą się dochody na 2014 roku , jeżeli po 01 listopada to liczą się dochody za 2015 rok... na złożenie wniosku mamy rok od momentu urodzenia dziecka... potrzebna jest sterta dokumentów więc ja zamierzam zebrać je przed porodem żebym później nie musiała tłuc się nigdzie z dzieckiem...

Poza tym osoby:
- które są bezrobotne, studenci, rolnicy, osoby nieubezpieczone pracujące na umowach o dzieło/zlecenie oraz rodzic, który pracuje i opłaca składki do ZUS, ale jego zasiłek macierzyński jest niższy niż 1000 zł (taki rodzic otrzyma wyrównanie do 1000 zł) Dotyczy to zarówno osób zatrudnionych na część etatu, a także pracujących na umowę zlecenie i przedsiębiorców

otrzymają tzw Becikowe Kosiniakowe czyli 1000 złotych miesięcznie przez 12 miesięcy od momentu urodzenia dziecka....

Oczywiście dotychczasowe, jednorazowe bezikowe z tytułu urodzenia się dziecka w wysokości 1000 zł będzie dalej obowiązywać i obejmować wszystkich rodziców mimo tego że wprowadzono Becikowe Kosiniakowe.

Mam nadzieję ze pomogłam
Szkoda, że na to Kosiniakowe nie można składać tak jak na 500pus jak się mieszka zagramanica:brzy dal:
Fajne pieniądze mogłabym odłożyć młodej na studia

Miały iść na to alimenty ale niestety ojciec biologiczny ma inne zainteresowania niż łożenie na córkę...
Stary 2016-04-08, 12:16   #3218
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
piękny brzuszek!!

witam sie
wczoraj po południu byłam u dentysty na wyrwaniu 8... Boziu jaki ból jak znieczulenie zeszlo, dzisiaj jest mi trochę lepiej, ale niezbyt to przyjemne... mogłam to zrobić przed ciążą, no ale wiadomo jak to jest :P
współczuje, jak sobie przypomnę swoje 8-semki ojojoj
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-08, 12:17   #3219
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość

Współczuje Ja ostatnio usłszałam droga pantoflową że sąsiadka z klatki obok jak zobaczyła mój brzuch to powiedziała że ją mój brzuch obrzydza i zrobiłam sobie właśnie to dziecko dla 500 plus Jak można myśleć takimi kategoriami
Chore nastawienie ludzi 500 zł to nie jest tak duzo zeby specjalnie w tym celu dzieci robic

TinkerrBell

Ja bede celowała w imię Polskie, ale dość proste w wymowie dla anglików.
TZ powiedział, ze podoba mu się imię Mikołaj, jestem pewna, ze do porodu jeszcze pare razy nam sie zmieni.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 12:18   #3220
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Nasze dziecko funkcjonuje jako Bobo. A jak ktos chce koniecznie wiedzieć jakie imię wybraliśmy to słyszy Fabiola albo Deipf (przejaskrawione z powodu naszej "miłości" do zagranicznych imion). Ewentualnie najczescie stosowana Obi Wan. I więcej nie pyta.
Mój brat się śmieje, że jak się ktoś go pyta jak będzie miało na imię nasze dziecko to odpowiada, że wahamy się między Tradycja, Nadzieja a Eutanazja.....Ale mój brat ma dziwne poczucie humoru, więc trzeba być ostrożnym z takimi żartami do kogo się zwracamy
Stary 2016-04-08, 12:19   #3221
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Dwa zwyklaki ale przynajmniej są dłuższe więc póki co brzuch mi nie wystaje
Super !! Szczególnie ta z kotem
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-08, 12:21   #3222
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
w magnolii był mothercare jak byłam ostatnio..
a może Wy się przeniesiecie za jakis czas do tego małego pokoju? nawet,żeby samo łóżko tam wstawić a w tym, w którym teraz śpicie zrobić pokój dla dziecka plus zabudowaną szafę na wasze rzeczy..
ja dawno już pisałam,że kreskę mam..już od I trymestru,jest bledziutka i bardzo cienka, ledwo widoczna , ale poniżej pępka..
dla taty
trzymam kciuki za badanie
No własnie w magnoli byłam i go nie było. Albom taka sierota że go nie zauważyłam Potem sprawdzałam na fanpage'u na fb i rzeczywiście już go nie ma, zostały tylko w Gdyni, Poznaniu i Wa-wie. Swoją drogą to zastanawiam się czemu zrezygnowali z polskiego rynku?
Co do pokoju dla malutkiej to nie ma opcji żeby tam weszło nasze łóżko. Ten pokój jest naprawdę malutki. Myślimy że może jak dziecko będzie większe (tzn już będzie nastolatką) i będzie chciało większy pokój to wtedy my na dół pójdziemy a jej zostawimy naszą sypialnię. Albo rozbierzemy kawałek dachu i wtedy można by pokombinować z nachyleniem dachu, albo ściankę kolankową zrobić by powiększyć pokój poddasze. Ale to kupę kasy trzeba

Cytat:
kciuki za badania i za zdrowie taty
Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
za krzywą! Super, że tata wychodzi
Wszystko się poj**ało. Tak miałam odruch wymiotny po tej glukozie że masakra i oczywiście trochę zwróciłam. Bardzo malutko tego było ale w labie powiedzieli że nie ważne ile i tak już badanie nie będzie wiarygodne więc jestem mega zła bo już sobie 3 raz tego nie wyobrażam
No i tata jednak wyjdzie w poniedziałek

Szukam ciążowej sukienki na wesele. Byłam w Happy mum ale tam lipa jest. No takie sukienki na co dzień i takie do biura, szału nie ma. A jak mam wydać na sukienkę 250 zł to musi mnie zachwycić. Znacie jeszcze jakieś sklepy gdzie mogę się wybrać?
Piernik Torunski jesteś z Wrocławia? Wiesz może o jakimś sklepie ciążowym.
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 12:21   #3223
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Tapatalk
Też próbowałam znaleźć na Ipada....Dzięki
Stary 2016-04-08, 12:23   #3224
Origa
Rozeznanie

Powiedzcie mi o co chodzi z ta kreska, bo chyba mnie temat ominął I nie wiem jakiej kreski i po co mam na swoim brzuchu szukać
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 12:24   #3225
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Niestety ja raz zrobilam sobie woskiem dawno temu i juz nigdy więcej
Bolało okropnie.
Ja mam wysoki próg bólu więc dla mnie ok, ale czy w ciąży można???

A krem do depilacji czy można wszytko? Czy tylko okolice???
Stary 2016-04-08, 12:24   #3226
gosiaczkam
Raczkowanie

co do imienia Ariel... do nas by bardzo pasowało.... mamy na nazwisko Proszek
gosiaczkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 12:24   #3227
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość

Może warto byłoby stosować probiotyk?

Przy antybiotyku właśnie stosuję i wtedy jest lepiej. No ale teraz myślisz, że pomoże? Można jakiś w ciąży? Jestem zielona w tym temacie
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-08, 12:25   #3228
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:

widocznie mierzy innych swoją miarą ale to przykre że ludzie tak myślą

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Super !! Szczególnie ta z kotem
dzięki!

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Wszystko się poj**ało. Tak miałam odruch wymiotny po tej glukozie że masakra i oczywiście trochę zwróciłam. Bardzo malutko tego było ale w labie powiedzieli że nie ważne ile i tak już badanie nie będzie wiarygodne więc jestem mega zła bo już sobie 3 raz tego nie wyobrażam
Ojej Szkoda

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 12:25   #3229
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
o rany sterylizator ... ja pierdziu o ilu rzeczach jeszcze nie wiem, co trzeba kupić?

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Ja mam 30 lat, mój mąż 32 i pierwsze dziecko ;p
Też nie jestem specjalnie młoda jak na pierworódkę
ale jeszcze z dwa lata temu ciąża to było coś czego się najbardziej bałam w życiu i ciągle mówiłam : ja nigdy chyba nie będę miała dzieci
a teraz cóż jestem zakochana w moim maleństwie ale jak to mówi moja mama: na wszystko w życiu jest odpowiedni czas
Ja mam 32 a TŻ 39 w tym roku. Z tym, że ja mam Oliwkę - ale umówmy się nie była planowana. Ale cieszę się, że ją mam
Staraliśmy się przez ostatnie 4 lata i mój chłop miał wielkiego stresa, żę będzie tatodziadkiem .....
Stary 2016-04-08, 12:27   #3230
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
co do imienia Ariel... do nas by bardzo pasowało.... mamy na nazwisko Proszek
haha ale by to ekstra brzmiało

- Jak się pan nazywa?
- Ariel Proszek (albo Proszek Ariel jeszcze lepiej)

Nie no szkoda by dziecka było ale... i tak super

Ja mam 2 kolegów Arielów, fajne chłopaki

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2016-04-08 o 12:30
Stary 2016-04-08, 12:29   #3231
czarna1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość

Kwestia becikowego , może któraś z was mi udzieli odpowiedzi. Z moim partnerem nie mamy ślubu. On pracuje ja z powodu opieki nad babcią jestem bezrobotna. Zarejstrowałam sie w UP żeby mieć ubezpieczenie ale od 2lat mi pracy nie znaleźli ... Za opieke nie pobieram żadnych świadczeń ani z mopsu ani z UP. Wiem że załapie sie na to ,,przedłużone becikowe ,, -czyli ten 1000zl miesiecznie przez rok.Czy w takim razie skoro moj partner zarabia i odprowadzane sa za niego składki bez zadnych przerw od 9 lat, przysługuje mu becikowe? Liczac na gospodarstwie domowym naszym jest babcia, ja, on no i po ur dziecko tylko nie wiem czy je też sie w to wlicza?? Babcia ma niska emeryture razem z zarobkami mojego partnera nie jest przekroczony ten próg 1900zl na os.(te 1900zł to brutto czy netto?)Czy w takim razie partner ma szanse na becikowe?

.
Mino tego że przysługuje Ci to 1000 zł co miesiąc przez rok to zwykłe jednorazowe becikowe też Ci przysługuje....mało tego jeśli masz niski dochód , chyba poniżej 500 coś tam złotych to od gminy możesz otrzymać dodatkowe 1000 złotych becikowego ale to chyba zależy od gminy w której mieszkasz....

Tak jakoś ludzie to 1000 zł przez rok nazwali becikowym ale to jest zupełnie co innego,wydaje mi się że nazywa się to zasiłek rodzicielski czy jakoś tak...

A no i nie koniecznie dochód babci musi być też Twoim dochodem , możesz jej pomagać ale nie musicie przecież prowadzić wspólnego gospodarstwa...

Edytowane przez czarna1985
Czas edycji: 2016-04-08 o 12:30
czarna1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 12:29   #3232
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Można, tylko później nie powinno się robić głębokiego bikini - przynajmniej tak mi kosmetyczka powiedziała.

Cytat:
Przy antybiotyku właśnie stosuję i wtedy jest lepiej. No ale teraz myślisz, że pomoże? Można jakiś w ciąży? Jestem zielona w tym temacie
Można probiotyki spokojnie ja biorę trivagin, ale to bardziej na układ moczowy / rozrodczy co by zmniejszyć ryzyko infekcji.
Stary 2016-04-08, 12:30   #3233
Fantasmagori
Zakorzenienie

A co do wieku to się nie przejmujcie dziewczyny, mnie mama urodziła jak miała 37 lat a tata 39 I jak widać jestem bardzo udanym dzieckiem (). Za to ich odmłodziłam i mówią że znów się czuli jak 20 latki jak szli z takim maluszkiem do przedszkola

Stary 2016-04-08, 12:31   #3234
gosiaczkam
Raczkowanie

co do nazwisk i zbieżności ... jak pracowałam kiedyś w pewnym urzędzie to miałam klientkę która zostawiła dwa nazwiska i była Kiełbasa - Podwawelska.
Zresztą my z mężem też się doskonale dobraliśmy pod tym względem, ale zostawiłam tylko jedno nazwisko

Cytat:
A co do wieku to się nie przejmujcie dziewczyny, mnie mama urodziła jak miała 37 lat a tata 39 I jak widać jestem bardzo udanym dzieckiem (). Za to ich odmłodziłam i mówią że znów się czuli jak 20 latki jak szli z takim maluszkiem do przedszkola
u mnie rodzice też mieli po 37 lat przy mnie... a to przecież były zupełnie inne czasy ... teraz taki wiek to już raczej norma

Edytowane przez gosiaczkam
Czas edycji: 2016-04-08 o 12:33
Stary 2016-04-08, 12:31   #3235
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość

Ja również mam znajomych, którzy pracują nad drugim dzieckiem, bo 500zł dostaną albo znajome, które nie będą szukać pracy, bo dostaną tę kasę... Nie idzie to wszystko w dobrym kierunku żeby się tylko te osoby nie zdziwiły za 4 lata;p

Co do znajomych.. Jeśli im tak wygodnie niech nie szukają. Zmniejszy sie bezrobocie lub zmniejszy sie konkurencja na rynku pracy.

Dla mnie 500+ to jakaś porażka. Jeśli ta kasa ma pomoc w decyzji posiadania dziecka, to jak dla mnie nie jest to kwota która przekonałaby do kolejnych dzieci. 500 jak dodatek do średnich/wyższych zarobków tak, bo pozwala na zagwarantowanie dodatkowego komfortu. Ale dla tych, którzy mało zarabiaja to ta kasa jest lataniem budżetu i niekoniecznie dziecko będzie odczuwało wymierne skutki otrzymywania dodatkowego świadczenia.

Wolałabym aby dzieci miały zapewniona odpowiednia opiekę w żłobku/przedszkolu/ szkole. Placówek odpowiednio przygotowanych do przyjęcia dzieciaków i nauczycieli którzy "maja misje". Tak aby rodzice mogli spokojnie pracować, a po pracy oddawać sie przyjemnościom życia w rodzinie.

Wiem, ze wychowanie dziecka to duża inwestycja, niezależnie czy masz jedno czy szóstkę dzieci koszty są ogromne, a 500pln jest tylko kropla, która moim zdaniem jest za mała aby dostrzec w ogólnym rozrachunku.

Jestem w takiej sytuacji, ze nie otrzymam żadnej pomocy od państwa, nie przeszkadza mi że inni otrzymają pomoc śle uważam ze jest za mała lub niekoniecznie dobrze skierowana.

Rozpisałam sie i zapewne zanim opublikuje post juz sie temat rozmowy zmieni
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 12:32   #3236
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Moja mama urodziła mnie w wieku 36 lat.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 12:32   #3237
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
co do nazwisk i zbieżności ... jak pracowałam kiedyś w pewnym urzędzie to miałam klientkę która zostawiła dwa nazwiska i była Kiełbasa - Podwawelska.
Zresztą my z mężem też się doskonale dobraliśmy pod tym względem, ale zostawiłam tylko jedno nazwisko

Stary 2016-04-08, 12:34   #3238
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny własnie wróciłam i wcinam śniadanie
Jakoś to przezyłam ale trszke jestem zmartwiona bo ponoć na czczo mam ładny cukier ale po godzinie jak mierzyłam glukometrem przed pobraniem drugim miałam 239 już zgłupiałam czy mój glukometr nie oszalal ehhh ,wyniki będe miała we wtorek jakie wy miałyście wyniki podzielcie sie ? i jakie są normy?
Chyba mnie nie omiie cukrzyca coś przeczuwam :
Ojej, nie wiem jak to wygląda z normami, jeszcze nie robiłam sobie tego badania, ale poczekałabym do wtorku na wyniki z labu, nie martw się na razie.

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość

Szukam ciążowej sukienki na wesele. Byłam w Happy mum ale tam lipa jest. No takie sukienki na co dzień i takie do biura, szału nie ma. A jak mam wydać na sukienkę 250 zł to musi mnie zachwycić. Znacie jeszcze jakieś sklepy gdzie mogę się wybrać?
Piernik Torunski jesteś z Wrocławia? Wiesz może o jakimś sklepie ciążowym.
Ojej, to szkoda, że tata nie wyjdzie.

I kiepsko z glukozą, to jak to zrobić skutecznie jak się ma odruch wymiotny.

Co do sukienek ciążowych na wesele to też szukałam ostatnio i mnie typowe sklepy z odzieżą ciążową nie zachwyciły pod tym względem. Mogę Ci jedynie polecić zerknięcie na Zalando, tam jest dość duży wybór ciążowych sukienek tzw. koktajlowych i może coś się znajdzie. Ja akurat stamtąd odesłałam 2 sukienki, ale z powodów rozmiarowych (jednak powinno dobrze leżeć w tych miejscach, które się nie rozrosną ), ogólnie były ok. Ostatecznie kupiłam normalną, ale oversizową sukienkę w Solarze i wygląda na to, że na majowe wesele będzie w porządku, nie wiem co z czerwcowym, ale ma potencjał jeśli chodzi o rozciąganie.

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi o co chodzi z ta kreska, bo chyba mnie temat ominął I nie wiem jakiej kreski i po co mam na swoim brzuchu szukać
Coś takiego się może pojawić: https://www.google.pl/search?q=linea...mgArIQ_AUIBigB
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 12:35   #3239
gosiaczkam
Raczkowanie

mnie to 500+ przeraża... ostatnio czytałam, że wiele rodziców odbiera swoje dzieci z domów dziecka żeby dostać kasiorę ...
Stary 2016-04-08, 12:35   #3240
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość

A krem do depilacji czy można wszytko? Czy tylko okolice???
Nie mam pojęcia

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości