Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-08, 14:13   #3301
Orange_tree1
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Ja już wszystkie legalne środki wyczerpałam. Jedynie co mogę zrobić to oddać sprawę do prokuratury za nie-alimentację. Z racji tego, że on już jeden wyrok miał w zawiasach - bo ma takich dwoje dzieci, a tamta babka nie jest tak cierpliwa jak ja, to tym razem pewnie mógłby dostać nawet wyrok. Ale mi to do szczęścia nie jest potrzebne.

Co prawda on na własne życzenie nie utrzymuje z nami kontaktu, co wcale mi nie przeszkadza, bo bardzo się stoczył i nie chciałabym by Oliwia miała z nim kontakt - ułatwił mi to zadanie. Mimo to nie chciałabym powiedzieć córce, że jej tata siedzi w więzieniu. Nie przyda mi się to do niczego, nie spłaci alimentów a wręcz w przyszłości będzie rzutować to jeszcze bardziej na jego potencjalną pracę.

Pocieszam się faktem, że alimenty się nie przeterminują i jak tylko dostanie umowę o pracę to komornik go ścignie....nawet jak Oliwia będzie mieć 25 lat.
tak a potem taki tatuś może chcieć dostać alimenty na siebie od dziecka co za masakra
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 14:13   #3302
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
OOO mi sie podoba takie łózeczko, zastanawiałam sie własnie nad takim , ale cena za nowe jest dosc spora. Ile dałas?
150f - wszędzie jest bardzo podobna cena - chyba najtaniej widziałam na ebay za 120.

Są też tańsze takie łóżeczka innych firm, ale to chicco wydaje mi się największe i najszersze. Inne też często są z innych materiałów np drewniane - ale trzeba je sobie obejrzeć na żywo bo nie każde wyglądało na stabilne.

Dla nas wielkość tego łóżeczka miała znaczenie, bo nie mam miejsca na duże, a nie wiem kiedy się przeprowadzimy.
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 14:14   #3303
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Kopnijcie mnie w doooopę....Za godzinę mam położną a ja jeszcze siedzę w piżamie

Aaaaaa i się pochwalę przyszło łóżeczko dla naszego brzdąca Teraz kwestia czy rozpakować i się rozczulać czy czekać do porodu
Takie:

http://www.chicco.co.uk/content/chic...8788480501.jpg
eetamm..siedź z nami..na piżamę coś zarzuć i starczy
fajne łóżeczko..ja bym jeszcze nie rozkładała, nie chciałoby mi się potem sprzątać, a wiadomo , że zaraz koty wskoczą..

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
http://mrspolka-dot.com/przeniesienie-ciezaru/
Co prawda nie instagram, ale myślę że ciekawie pisze babeczka, zwłaszcza ten konkretny wpis mi się spodobał.
znam bloga, czytam..

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odp, pójdę jednak. Poczekam aż mąż wyjdzie ze spotkania. Kostka spuchla ale zuzka kopie więc chyba nie będzie źle. Nie będzie problemu z przyjęciem? Ja z Krakowa a jestem w Bytomiu. Nie znam się na tych przepisach służby zdrowia:-( a jutro mam wesele... Pieknie... Na wizycie byłam w środę następna w maju... Taka pokraka że mnie ze aż mi się chce płakać:-(
daj znać co Ci powiedzą..oby było dobrze..no nie chciałam pytać jak do tego doszło..

pieke marchewkowe i mi pachnie i myślę czy nie zrobić dziś ogórków małosolnych..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 14:14   #3304
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Wreszcie w swoim własnym domu, gdzie człowiek najlepiej się wysypia z psiurem w nogach, kotem na nogach i rogalem między nogami

Wczoraj pierwszy raz w życiu a latam dużo i często (dotyczy się tylko pl lotniska) trafiłam na bardzo uprzejmą strażniczkę. Byłam w takim szoku, że jeszcze do dziś to przeżywam

Za to poszliśmy na obiad przed wylotem i chyba zbyt "biednie" wyglądaliśmy bo obsługa była słaba, za to jak przy stoliku obok usiadł pan w garniturze to od razu mu całowali stópki.
Nawet się zastanawiam, czy im komentarz na FB nie wystawić.
Dodam, że jako nastolatka pracowałam w gastronomii i potrafię zostawić bardzo hojny napiwek jak jestem zadowolona z usługi kelnera...chyba pierwszy raz od dawna nie zostawiłam nawet grosza.

W samolocie też nie obyło się bez przygód i powiem Wam, że nawet mnie trochę sytuacja zdenerwowała.
Lot spokojny, szykujemy się do lądowania, znaczek, że nie wolno wstawać i trzeba mieć zapięte pasy...Pilot woła by załoga też zajęła już swoje miejsca i nagle wstaje jeden nawalony koleś, że on idzie do toalety. BO MUSI. Stewardessa mu grozi, prosi, a on na środku ściąga spodnie i chce tam nasikać Więc ona go puściła do tej toalety, a on tam siedział i siedział, do tego stopnia, że samolot musiał odejść na drugi krąg, bo nie mógł wylądować z człowiekiem w kibelku. Takie przepisy....Szkoda.....po winien obić ten swój ryj w tym kiblu przy lądowaniu - a przy takiej prędkości bardzo by bolało....
Koleś wyszedł z toalety, obsikany jak taki pijak spod budki z piwem....a samolot musiał zrobić kółeczko i kolejne podejście do lądowania.

Myślałam, że może przyjdzie jakaś straż po niego i dostanie mandat (POWINIEN) albo coś, a wypuścili go normalnie. Szkoda, bo za takie coś powinien otrzymać jakąś kare.....Nie dość, że stras dla obsługi, co taka kobiecina sama może zrobić z pijanym facetem..,,,koszty paliwa, czas, bo przecież lotnisko w Edynburgu to nie jakaś mała pipidówa i tu jest zawsze kolejka do lądowania itd....

A za to, że nie posprzątasz po psie możesz dostać solidną karę....taki paradoks...
O matko. :O Powinien zapłacić liniom lotniczych za stracone paliwo, lotnisku za ewentualne inne szkody, w końcu wszystko się opóźnia przez takie coś. Masakra, buractwo to mało powiedziane. :/

Komentarz na FB napisałabym restauracji, nie znoszę takiego zachowania. ;/

Cytat:
Kopnijcie mnie w doooopę....Za godzinę mam położną a ja jeszcze siedzę w piżamie

Aaaaaa i się pochwalę przyszło łóżeczko dla naszego brzdąca Teraz kwestia czy rozpakować i się rozczulać czy czekać do porodu
Takie:

Bardzo fajne łóżeczko. Czekać, będzie się kurzyło.

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
zrobię
taki piekłam, jeszcze polewy nie ma
http://www.mojewypieki.com/przepis/d...a-z-pomarancza
Ooo, będzie pyszny na pewno.

Cytat:
Dzięki dziewczyny za odp, pójdę jednak. Poczekam aż mąż wyjdzie ze spotkania. Kostka spuchla ale zuzka kopie więc chyba nie będzie źle. Nie będzie problemu z przyjęciem? Ja z Krakowa a jestem w Bytomiu. Nie znam się na tych przepisach służby zdrowia:-( a jutro mam wesele... Pieknie... Na wizycie byłam w środę następna w maju... Taka pokraka że mnie ze aż mi się chce płakać:-(
No to dobrze, będziesz spokojna. Nie wiem na 100% jak to wygląda, ale powinni przyjąć, jak się zgłosiłam na IP w nagłym przypadku to przed badaniem nikogo nie interesowało kim jestem i skąd jestem - chyba z racji tego, że opieka w ciąży przysługuje nawet bez ubezpieczenia.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 14:15   #3305
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
tak a potem taki tatuś może chcieć dostać alimenty na siebie od dziecka co za masakra
To na szczęście nie jest takie łatwe.

Brat mojej mamy podał swoich rodziców o alimenty - to było jakieś 10 lat temu - bo to jest ten typ, że dla pana dyrektora pracy nie ma plus problem z alko.

Pani sędzina go wyśmiała.....
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 14:19   #3306
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
150f - wszędzie jest bardzo podobna cena - chyba najtaniej widziałam na ebay za 120.

Są też tańsze takie łóżeczka innych firm, ale to chicco wydaje mi się największe i najszersze. Inne też często są z innych materiałów np drewniane - ale trzeba je sobie obejrzeć na żywo bo nie każde wyglądało na stabilne.

Dla nas wielkość tego łóżeczka miała znaczenie, bo nie mam miejsca na duże, a nie wiem kiedy się przeprowadzimy.
Na pewno zaproponuje TZtowi te łózeczko. Zobaczymy jak wyjdzie w budzetem Sypialnie tez mamy małą.
Mogłabym miec takie na początek, a pozniej normalne łózeczko juz w drugim pokoju.

Takze zazdroszczę zakupu

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 14:19   #3307
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
To wpadnij do UK....tutaj to się niektórym bardzo nie opłaca.....
Ostatnio był temat na jednym z for dotyczący tego, że opieka nad dziećmi jest bardzo droga i że ciężko pogodzić opiekę nad dzieckiem między mamę i tatę zwłaszcza jak pracują w tych samych godzinach.
To usłyszałam, że to przecież moja decyzja. Mogę przecież nie pracować....czytaj brać benefity - bo przecież praca się nie opłaca.
Może w UK dostają ludzie benefity, ale w PL? Np zasiłek dla bezrobotnych masz tylko przez pół roku (no chyba że jesteś po 50rż to wtedy rok chyba) i to dają coś ok 600 zł. Na co to ma starczyć? Na jedzenie? bo na rachunki to nie ma szans . A to i tak musisz przepracować rok na umowie o pracę na pełen etat bo zlecenie się nie liczy. Wiem bo kiedyś pracowałam na 3/4 etatu i dorabiałam na zleceniu i potem mi się zasiłek nie należał

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
współczuję przygód w samolocie :/ nie znoszę pijanych ludzi na pokładzie, moim zdaniem nie powinno ich się wgl wpuszczać w takim stanie i nie sprzedawać alkoholu podczas lotu a że jeszcze kary żadnej nie poniósł? masakra
Powinien dostać karę za opóźnienie lądowania. Dzieckiem nie jest i wiedział co robi tak się upijając. Poza tym picie w miejscach publicznych jest zakazane. Nie wiem jak w samolocie ale w autobusach nie można pić alkoholu

Piernik Toruński a z jakich okolic jesteś? Bo ja 2 lata temu się poza W-w wyprowadziłam. Wcześniej to prawie w centrum mieszkałam. Obecnie gmina Czernica.
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 14:19   #3308
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

pieke marchewkowe i mi pachnie i myślę czy nie zrobić dziś ogórków małosolnych..

Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 14:19   #3309
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Wreszcie w swoim własnym domu, gdzie człowiek najlepiej się wysypia z psiurem w nogach, kotem na nogach i rogalem między nogami

Wczoraj pierwszy raz w życiu a latam dużo i często (dotyczy się tylko pl lotniska) trafiłam na bardzo uprzejmą strażniczkę. Byłam w takim szoku, że jeszcze do dziś to przeżywam

Za to poszliśmy na obiad przed wylotem i chyba zbyt "biednie" wyglądaliśmy bo obsługa była słaba, za to jak przy stoliku obok usiadł pan w garniturze to od razu mu całowali stópki.
Nawet się zastanawiam, czy im komentarz na FB nie wystawić.
Dodam, że jako nastolatka pracowałam w gastronomii i potrafię zostawić bardzo hojny napiwek jak jestem zadowolona z usługi kelnera...chyba pierwszy raz od dawna nie zostawiłam nawet grosza.

W samolocie też nie obyło się bez przygód i powiem Wam, że nawet mnie trochę sytuacja zdenerwowała.
Lot spokojny, szykujemy się do lądowania, znaczek, że nie wolno wstawać i trzeba mieć zapięte pasy...Pilot woła by załoga też zajęła już swoje miejsca i nagle wstaje jeden nawalony koleś, że on idzie do toalety. BO MUSI. Stewardessa mu grozi, prosi, a on na środku ściąga spodnie i chce tam nasikać Więc ona go puściła do tej toalety, a on tam siedział i siedział, do tego stopnia, że samolot musiał odejść na drugi krąg, bo nie mógł wylądować z człowiekiem w kibelku. Takie przepisy....Szkoda.....po winien obić ten swój ryj w tym kiblu przy lądowaniu - a przy takiej prędkości bardzo by bolało....
Koleś wyszedł z toalety, obsikany jak taki pijak spod budki z piwem....a samolot musiał zrobić kółeczko i kolejne podejście do lądowania.

Myślałam, że może przyjdzie jakaś straż po niego i dostanie mandat (POWINIEN) albo coś, a wypuścili go normalnie. Szkoda, bo za takie coś powinien otrzymać jakąś kare.....Nie dość, że stras dla obsługi, co taka kobiecina sama może zrobić z pijanym facetem..,,,koszty paliwa, czas, bo przecież lotnisko w Edynburgu to nie jakaś mała pipidówa i tu jest zawsze kolejka do lądowania itd....

A za to, że nie posprzątasz po psie możesz dostać solidną karę....taki paradoks...

co za buc szkoda, że go nie ukarali
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-08, 14:21   #3310
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Takie:

Ale fajne Ja bym rozpakowała

aniula83 te pomiary z palcach nie zawsze pokrywają się z tymi z krwi. Ogólnie faktycznie masz za duży ten cukier, ale spokojnie czekaj do wyniku z krwi Normy: na czczo do 92, po 1h d 180, po 2h do 153. Gdy jakikolwiek wynik jest równy lub powyżej tych wartości diagnozuje się cukrzyce ciążową.

ziuta
poczekaj do wyników, może nie będzie trzeba powtarzać. Gdy wynik będzie jednoznaczny, a nie na granicy to być może to starczy lekarzowi. Do poniedziałku już niedługo
Stary 2016-04-08, 14:21   #3311
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
To wpadnij do UK....tutaj to się niektórym bardzo nie opłaca.....
Ostatnio był temat na jednym z for dotyczący tego, że opieka nad dziećmi jest bardzo droga i że ciężko pogodzić opiekę nad dzieckiem między mamę i tatę zwłaszcza jak pracują w tych samych godzinach.
To usłyszałam, że to przecież moja decyzja. Mogę przecież nie pracować....czytaj brać benefity - bo przecież praca się nie opłaca.
to nie na moje nerwy
mnie od dziecka uczyli rodzice/ dziadkowie, że jak chcesz mieć coś w życiu musisz sporo pracować i takie pasożytowanie mnie brzydzi
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-08, 14:24   #3312
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Oj każdemu mogło się zdarzyć nie przejmuj się, dobrze że pójdziesz na IP to i na kostkę zaradzą i się upewnisz że z maleństwem wszystko w porządku na IP możesz iść wszędzie, niezależnie od miejsca zamieszkania.
Stary 2016-04-08, 14:25   #3313
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
No oczywiście, to najlepsza z wszystkich moich wspaniałych cech
mogłybyśmy być bliźniczkami haha
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-08, 14:25   #3314
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Powinien dostać karę za opóźnienie lądowania. Dzieckiem nie jest i wiedział co robi tak się upijając. Poza tym picie w miejscach publicznych jest zakazane. Nie wiem jak w samolocie ale w autobusach nie można pić alkoholu
Niestety w samolotach nie ma zakazu picia alkoholu i ograniczenia mimo, ze to miejsce publiczne.
Ja to zwykle mam nadzieje, ze jak bede leciała, zeby nie było pijaczków.
Kiedys dwóch piło obok mnie pod drugiej stronie, równo 4 buteleczki wódki i do tego piwo. Nieco sie spili, ale na szczescie nie robili problemów.

Mój TZ i ja czasami przed lotem pijemy jedno piwko na rozluznienie bo raczej fanami latania nie jestesmy. Tym razem niestety napic sie nie moge

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 14:27   #3315
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Może w UK dostają ludzie benefity, ale w PL? Np zasiłek dla bezrobotnych masz tylko przez pół roku (no chyba że jesteś po 50rż to wtedy rok chyba) i to dają coś ok 600 zł. Na co to ma starczyć? Na jedzenie? bo na rachunki to nie ma szans . A to i tak musisz przepracować rok na umowie o pracę na pełen etat bo zlecenie się nie liczy. Wiem bo kiedyś pracowałam na 3/4 etatu i dorabiałam na zleceniu i potem mi się zasiłek nie należał

Piernik Toruński a z jakich okolic jesteś? Bo ja 2 lata temu się poza W-w wyprowadziłam. Wcześniej to prawie w centrum mieszkałam. Obecnie gmina Czernica.
ja w przeciwnym kierunku..za trzebnicą..

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
co nie
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 14:35   #3316
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Takie:

Rozpakuj i sprawdź czy niczego nie brakuje, żeby się potem nie okazało że dzidzia nie ma w czym spać

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
ziuta[/B] poczekaj do wyników, może nie będzie trzeba powtarzać. Gdy wynik będzie jednoznaczny, a nie na granicy to być może to starczy lekarzowi. Do poniedziałku już niedługo
Tylko że te panie z labu powiedziały że to nie ma sensu robić krzywej i nie pobrały mi krwi więc mam tylko cukier na czczo.
Stary 2016-04-08, 14:39   #3317
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Brat mojej mamy podał swoich rodziców o alimenty - to było jakieś 10 lat temu - bo to jest ten typ, że dla pana dyrektora pracy nie ma plus problem z alko.

A moja kuzynka od lat boryka się z tym problemem. Jej mama uciekła od ojca (alkohol, przemoc, problemy psychiczne), odcięła się od niego, nie wzięła grosza alimentów, ale nie pozbawiła praw rodzicielskich. Wychowała córkę, potem ta wyszła za mąż, ma dzieci, kredyt... No i co kilka lat od nowa sprawy w sądzie, bo tatuś wraz z mopsem pozywają o alimenty...
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 14:41   #3318
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Rozpakuj i sprawdź czy niczego nie brakuje, żeby się potem nie okazało że dzidzia nie ma w czym spać

Tylko że te panie z labu powiedziały że to nie ma sensu robić krzywej i nie pobrały mi krwi więc mam tylko cukier na czczo.
Aa to kicha będziesz musiała powtórzyć. Może miałabyś możliwość zrobić krzywą w miejscu gdzie będziesz mogła się położyć?
Stary 2016-04-08, 14:44   #3319
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
u nas jest wyszczególniona pozycja ,, za cesarkę,, nie jakoś super wiele chyba 500 czy 700zł teraz nie pamiętam. Odnośnie pobytu w szpitalu tego nie sprawdzałam bo rzeczywiście może być związane tylko ze zwrotem za pobyt po wypadku.

My już aparat kupiliśmy przed końcem 2015r lustrzankę Sony - body z jakimś innym obiektywem niż jest w podstawowych zestawach. Wyszło to ok 2tyś , wzieliśmy w euro rtv agd tam jest taka opcja ze jak bierzesz na raty a spłacasz w 6miesiecy to masz gołe raty za sprzet bez ubezpieczenia i odsetek. Ciesze sie bo przed wakacjami spłacimy ostatnią rate - to co mnie nie cieszy to wiem, że mój men w przyszłości chce kupić dodatkową lampę (jest jedna wbudowana ale chce jeszcze ta wczepiana z góry) i jakiś inny obietkyw razwm też coś koło 1200zl , ale zakup , który jest odłożony na długoooo.
u nas mąż zaszalał w tym roku i kupił sobie nikona oczywiście nie pamiętam jaki ale płaciliśmy za niego 5,5tyś ale on robi zdjęcia półprofesjonalnie więc niech się chłop cieszy ;p
Też ostatnia ratę spłacamy na poczatku wakacji ale zapewne teraz weźmiemy obiektyw czy coś tam innego co sobie mąż wymyśli
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-08, 14:44   #3320
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
Odnośnie tego 500+ to szału nie robi ale ja mam dwoje dzieci i kiedy dostanę to 500 złotych na drugie dziecko to zawsze jakiś zastrzyk do budżetu będzie zwłaszcza że macierzyńskiego będzie tylko 80%... Niestety wiąże się to też z tym że rodziny patologiczne będą te pieniądze przeznaczać na inne wiadome cele... Poza tym zobaczycie że nie będzie ludzi do pracy , mój tż prowadzi firmę,pracownice już się pytały czy nie można by ich zarejestrować na 1/2 etatu albo czy da radę ''na czarno'' bo wtedy pieniądze dostaną... tok myślenia ludzi jest tragiczny po prostu,nie interesuje ich nic poza tym co dostaną teraz, nie myślą o przyszłości....

moim zdaniem taki socjal dla rodzin powinien być i oczywiście w zależności od dochodu ale powinien on przysługiwać osobą które pracują, osiągają dochód na rodzinę w kwocie minimalnej krajowej, odprowadzają podatki i składki a nie nierobą którzy albo pracują na czarno albo od 10 lat "nie ma dla nich pracy w tym kraju".... bo w naszym kraju jest praca tylko w większości jak komuś zaproponujesz najniższą, krajową to on za takie pieniądze pracować nie będzie bo mu się nie opłaca... no mówię wam ręce opadają...
Dla mnie 500+to projekt poracha. Szczycą sie tym, że to pierwszy PROrodzinny projekt od lat 70tych- no bravooo dla państwa, które zawsze szczyci sie tym, że niby jest prorodzinne. Tak jak piszecie te 500 zł to miły "jakiś" dodatek ale nawet ja, która dzieci jeszcze nie miałam wiem, że nie jest to kwota, która pozawalała by na pokrycie kosztów związanych z dzieckiem jednym nie mówiąc już o drugim. Politycy szczycą się tym projektem jak paw ogonem a nikt głośno nie mówi że w tym roku jeszcze starczy ale w przyszłym juz bedą czerpać kase z rezerwy budżetowej - możemy pożegnać z emeryturami . Może nasi rodzice ci młodsi np moja mama na coś się jeszcze załapie pewnie na jakąś uszczuploną wersję , ale my nie mamy na co liczyć. Kiedyś mówiłam, że jak bym miała dostawać taką emeryture jak moja babcia 1117 zł ( bedąc sama bez męża)to nie wiedziała bym co mam robic ,czy jeśc czy płacić opłaty i podatki czy kupowac lekarstwa. Teraz z perspektywą czasu będzie się człowiek cieszył jak w ogóle coś mu dadzą. W niektórych sprytniejszych krajach sa tzw ulgi prorodzinne takie prawdziwe np podatek ujemny - zwalnia się z obowiązku płacenia podatku os które maja dzieci , jest to rozwiązane jakoś procentowo im więcej dzieci tym mniej - lub w ogóle podatku się nie płaci. To jest fantastyczna alternatywa bo os uczciwie pracujące miały by coś ze swojej pracy a nie "jałmużny" od państwa, a patologia nie miała by motywacji by płodzić kolejnego pokolenia świadczeniobiorców mopsu . Wiem, że sa os, które nie moga pracowac a mają dzieci i przez to nie miały by żadnych dodatków i dla takich os powinno sie podnieść socjal , tylko warunki przyzanawania takiego socjalu powinny być odpowiednio zaostrzone i kontrolowane żeby patologia znowu nie wykorzystywała czegoś co im nie przysługuje.
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 14:44   #3321
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Aa to kicha będziesz musiała powtórzyć. Może miałabyś możliwość zrobić krzywą w miejscu gdzie będziesz mogła się położyć?
A nie ma takiej możliwości żeby podać glukozę dożylnie? To by znacznie ułatwiło sprawę
Stary 2016-04-08, 14:49   #3322
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

Takie:

Cudowne łóżeczko
Też go chciałam ale przekonał mnie argument mamy, że i tak wieksze zaraz będę musiała kupić, ale z tego co pamiętam to u Ciebie tylko takie się zmieści w sypialni?
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-08, 14:53   #3323
LunaLov
Raczkowanie

To wam tylko powiem że jeśli nie krwawie to nie ma powodu do niepokoju. A z kostką jechać do swojej przychodni. Bez komentarza.
Zuzia - 29.07.2016 19:01
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 14:55   #3324
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

a ja mam w rodzinie męża taką mamusię co nigdy się dzieciami nie interesowała a teraz dzieciaki muszą się zrzucać na jej życie mimo, że też ma problemy z alko więc jak zwykle różnie bywa ...
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-08, 14:55   #3325
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
To wam tylko powiem że jeśli nie krwawie to nie ma powodu do niepokoju. A z kostką jechać do swojej przychodni. Bez komentarza.

Straszne podejście. Mino wszystko Dobrze ze pojechałaś.
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 14:58   #3326
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
A nie ma takiej możliwości żeby podać glukozę dożylnie? To by znacznie ułatwiło sprawę
Szczerze mówiąc nie spotkałam się z tym. Pewnie jest to możliwe.

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
A zbadał Cię ktoś? Czy na ładne oczy stwierdzili, że ok?
Stary 2016-04-08, 15:20   #3327
LunaLov
Raczkowanie

Na ładne oczy... Aż mnie w gardle scisnelo ale w sumie tego się spodziewalam:-( tak mi smutno pewnie przez hormony. przepraszam że nie cytuje Ale widzę na tel a wizaż na tel to masakra jakaś.
Zuzia - 29.07.2016 19:01
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 15:22   #3328
kasia_ruda
Zakorzenienie

Co za żenada... Takich lekarzy powinni wywalać z pracy.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 15:56   #3329
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Takie:

Piękne

LunaLov ale już abstrahując od bycia w ciąży, to nikt Twojej kostki tez nie zbadał Czy nie pęknięta albo skręcona, skoro pisałaś, że spuchła
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 16:01   #3330
warszawianka109
Raczkowanie

Cytat:

dali Ci takie zalecenia na piśmie? zawsze w takich sytuacjach warto o to poprosić żeby później jakby nie daj boże okazało się, że coś nie tak mieć potwierdzenie, że byłam na IP i nie udzielili Ci żadnej pomocy
warszawianka109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości