|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3242 |
|
Raczkowanie
|
Odnośnie tego 500+ to szału nie robi ale ja mam dwoje dzieci i kiedy dostanę to 500 złotych na drugie dziecko to zawsze jakiś zastrzyk do budżetu będzie zwłaszcza że macierzyńskiego będzie tylko 80%... Niestety wiąże się to też z tym że rodziny patologiczne będą te pieniądze przeznaczać na inne wiadome cele... Poza tym zobaczycie że nie będzie ludzi do pracy , mój tż prowadzi firmę,pracownice już się pytały czy nie można by ich zarejestrować na 1/2 etatu albo czy da radę ''na czarno'' bo wtedy pieniądze dostaną... tok myślenia ludzi jest tragiczny po prostu,nie interesuje ich nic poza tym co dostaną teraz, nie myślą o przyszłości....
moim zdaniem taki socjal dla rodzin powinien być i oczywiście w zależności od dochodu ale powinien on przysługiwać osobą które pracują, osiągają dochód na rodzinę w kwocie minimalnej krajowej, odprowadzają podatki i składki a nie nierobą którzy albo pracują na czarno albo od 10 lat "nie ma dla nich pracy w tym kraju".... bo w naszym kraju jest praca tylko w większości jak komuś zaproponujesz najniższą, krajową to on za takie pieniądze pracować nie będzie bo mu się nie opłaca... no mówię wam ręce opadają...
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3244 |
|
Raczkowanie
|
A dzisiaj byłam pierwszy raz na masażu mojego obolałego biodra i czuje się jak młody Bóg...
![]() ![]()
|
|
#3245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobi sie tak jak w Anglii, robią dzieci zeby dostac benefity, szczególnie patologia
![]() Takie rodziny od pokolen nie pracują i nie zamierzają pracować bo im państwo daje ![]() Ja bede miala tylko podstawowe 23 funty tygodniowo na dziecko. Inne dodatki nam nie przysługują bo TZ zarabia za dużo. |
|
|
|
#3247 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3248 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zajefajna sąsiadka..... |
|
|
|
|
#3250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze 2h i lekarz juz bym chciala wiedziec co mi jest :-( A co do 500+ nie wypowiadam sie nawet mnie nie dotyczy bo Mąż pracuje za granica i dochody przekraczaja a i tam stara sie o swiadczenie na które czekamy juz ponad rok
|
|
#3251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas będzie Michael Albo Miś Albo Michaś
|
|
|
|
|
#3252 |
|
Zadomowienie
|
Jak czytam o imionach, ze ktoś na wał dziecko wymarzonym imieniem to mam wrażenie ze wraz z mężem pochodzimy z rodzin patologicznych.
![]() U męża każdy z facetów ma na imię Piotr ( pierwsze albo drugie imię) i tak przy Wielkanocy zasiada 4 Piotrów i nikomu to nie przszkadza ![]() Moja siostra ma na imię Anna a nasza kuzynka (córka siostry mamy) tez ma tak na imię. Różnica miedzy dziewczynami to 1,5 roku. Myśle ze to kwestia wyluzowania. Jeśli podobałoby mi sie jakies imię i stwierdzilibyśmy ze do dziecka pasuje nie obchodziłoby mnie to czy koleżanka tak nazwała swoje dziecko nie wszystkie znajomosci są trwałe.Tak mam np z imieniem dla dziewczynki Gabrysia. ( córka kuzynki) jeśli po urodzeniu dzidzi pasowałoby to imię nie miałabym żadnych skrupułów tak je nazwać (maz ma tak z imieniem Lena - córka mojej siostry). Spodziewamy sie syna i NIE BĘDZIE miał na imię Piotr ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3253 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moim zdaniem jeśli już ma to funkcjonować w formie pieniędzy wypłacanych na konto to powinno to być tak jak pisze Czarna. Pieniądze dla ludzi, którzy odprowadzają w Polsce składki ale którzy zarabiają małe pieniądze- np wspomniana najniższa krajowa czy nieco powyżej. Albo oczywiście przeliczenie dochodu na osobę w rodzinie, tak jak jest w przypadku rodzinnego.
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak coraz bardziej mysle, to coraz bardziej mi sie podoba. Zostaniemy na pewno przy polskiej wersji. Michał tez jest bardzo ładne i z angielskiego równiez ![]() Niestety przyjaciel TZta ma takie imię więc odpada u nas
|
|
|
|
|
#3255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niektórzy moi pracownicy magazynowi prosili o obniżenie pensji po to aby dostać 500. To dla mnie patologia. |
|
|
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3257 |
|
Zadomowienie
|
A co do nazwisk.. Znam firmę w której główna księgowa to Nędza a jej zastępczyni to Bida.
I tak czasem sie dowiaduje ze Bida z Nędza są na spotkaniu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O odbieraniu dzieci z domów dziecka jeszcze nie słyszałam - szok. :O No ale ludzie zawsze będą kombinować, i takie skutki tego rodzaju świadczeń są do przewidzenia, ale ktoś nie chciał ich przewidywać, bo myślał bardziej o następnych wyborach. |
|
|
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslalam, ze taka forma nie funkcjonuje w Polsce. |
|
|
|
|
#3261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nawet nie mam tego zasiłku rodzinnego, bo mam alimenty w PL przez komornika i dla nich to zasiłek w PL - to nic, że nic mi nie wpływa bo ojciec dziecka nie płaci. Przez to mam 3 lata pobytu tutaj, nie liczące się do emerytury - bo jak pobierasz ten Child benefit to podobnie jest jak z wychowawczym. |
|
|
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ida bo muszą, a pozniej sami chca zeby ich zwolnić i idą znowu na JSA. Nie płaci bo nie ma, czy nie chce? Moja siostra nawet się nie zwróciła o alimenty bo wiedziała, ze nie bedzie płacił. Ma juz dziecko z innego związku i tez nie płaci. Trafił nawet z tego powodu do więzienia wiec moja siostra odpuściła. |
|
|
|
|
#3264 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny takie pytanie na szybko bo zglupialam- właśnie wywinelam orła na parkingu, boli lewą kostką prawe kolano obdarte. Nie upadłam na brzuch wogole nim ziemi nie doknelam. Poza tą kostką czuję się ok. Powinnam iść na izbę przyjęć? Bo mama i siostra twierdzą ze tak. A ja samą bym nie szła. Dodam że jestem daleko od miejsca zamieszkania.
Zuzia - 29.07.2016 19:01 |
|
|
|
#3265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym poszła bo przez cały weekend bym sie martwiła ze dziecko sie za mało albo za dużo rusza. Ale to to moje przewrażliwienie. Pewnie tija by sie mogła wypowiedzieć. |
|
|
|
|
#3266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co prawda on na własne życzenie nie utrzymuje z nami kontaktu, co wcale mi nie przeszkadza, bo bardzo się stoczył i nie chciałabym by Oliwia miała z nim kontakt - ułatwił mi to zadanie. Mimo to nie chciałabym powiedzieć córce, że jej tata siedzi w więzieniu. Nie przyda mi się to do niczego, nie spłaci alimentów a wręcz w przyszłości będzie rzutować to jeszcze bardziej na jego potencjalną pracę. Pocieszam się faktem, że alimenty się nie przeterminują i jak tylko dostanie umowę o pracę to komornik go ścignie....nawet jak Oliwia będzie mieć 25 lat. |
|
|
|
|
#3267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi tam nie przeszkadza, podobno po ciąży zniknie
|
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem że sama bym się wahała ale jak mam radzić to idź
|
|
#3269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

Jego siostra to Arletta

500 zł to nie jest tak duzo zeby specjalnie w tym celu dzieci robic 

1.09.2012

Trzymajcie kciuki.
wiem że sama bym się wahała ale jak mam radzić to idź