|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
Pokaż wyniki sondy: Partner zapowiada testy DNA dziecku, które mu kiedyś urodzisz i żąda intercyzy. | |||
akceptujesz wszystko |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 11,96% |
tylko intercyzę |
31 | 33,70% |
tylko testy |
5 | 5,43% |
nic z tych rzeczy |
45 | 48,91% |
Głosujący: 92. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Intercyza i testy na ojcostwo.
Cytat:
Mógłby być w tej sprawie spokojnie wyrok ze skutkiem wstecznym, ale to za duże zamieszanie dla sądów. Za tamtą stroną linkowaną już: "Przyjęcie, że wyrok uchylający jego ojcostwo w tym zakresie działa z mocą wsteczną, byłoby szkodliwe i sprzeczne z założeniami Kodeksu rodzinnego i opiekuńczego oraz prowadziłoby do skutków życiowych trudnych do przyjęcia". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
BAN stały
|
elvegirl - nice try z tym szpiegowaniem konta. Dzięki gosia za kontrę
![]() KODEKS KARNY Część szczególna Rozdział XXXV Przestępstwa przeciwko mieniu Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. Korzyść majątkowa = alimenty niekorzystne rozporządzenie mieniem = łożenie na obce dziecko za pomocą wprowadzenia w błąd = misiu to Twoje dziecko, wiesz jak bardzo cię kocham *.* Czy naprawdę jest co roztrząsać drogie panie? Jak dla mnie sprawa oczywista a to że takie hieny nie są niczym niepokojone utwierdza mnie tylko w przekonaniu jak bardzo zdegenerowany mamy system w naszym wesołym baraku.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
choć ja jestem właśnie takim przypadkiem - nie chodziło o alimenty, ale ojcostwo zniesiono, akt urodzenia zniszczono, wypisano nowy ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
do tego wchodzi kodeks rodzinny i jest tu nadrzędny, jeśli dziecko nie jest pełnoletnie. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
BAN stały
|
Poniekąd masz rację gdyż kodeks stanowi że wyłudzenia można dokonać tylko z zamiarem bezpośrednim czyli z myślą "wmanewruję go w dziecko Stefana, niech jeleń płaci" a nie ewentualnym czyli "nie wiem czyje toto ale powiedzmy że jego". Zamiar bezpośredni to jest -> [przekonanie rogacza do przyjęcia cudzego dziecka (tylko wtedy jest niekorzystne rozporządzenie mieniem)] czyli wymaga się od matki żeby była pewna że to dziecko nie jest jego a może wystarczy żeby dopuszczała taką możliwość zarazem świadomie kłamiąc że o swojej wierności? Chciałbym żeby to drugie ;D ale dotarło do mnie że sprawa nie jest taka oczywista. I napisz o co chodzi z tą nadrzędnością kodeksu rodzinnego. Chyba nie o to że w rodzinie można się oszukiwać a kara ogranicza się do przewidzianej w rodzinnym a nie karnym?
Edytowane przez Swetru Czas edycji: 2016-04-08 o 22:42 Powód: nadrzędność kodeksu rodzinnego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak się na coś takiego zapatrujesz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisałam, że moje dane były starsze, niż ten wyrok sądu. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
no nie, to nie jest to samo. ja nie bronię takich kobiet, po prostu staram się pokazać, jakby to wyglądało w sądzie.
wiedza kobiet nt. antykoncepcji jest często błędna. wiesz, teorie o płukaniu, dojściu na brzuch itp. więc ona może stwierdzić, że z tamtym nie, bo była gumka / on doszedł na brzuch czy coś w tym stylu. do tego policzyła sobie dni i jej wyszło, że to partner jest ojcem. do tego bardzo niewiele jest cech wyglądu, które dyskwalifikują ojcostwo na pierwszy rzut oka (dwoje niebieskookich nie da brązowych oczu u dziecka na przykład). jednak cechy takie, jak rysy twarzy w większości kształtowane są środowiskowo - dziecko naśladuje mimikę rodziców, przez co mięśnie układają się podobnie, co na ich twarzach. były badania w Niemczech nt. adopcji noworodków-bliźniaków (rozdziela się je, bo łatwiej wtedy o adopcję) i mimo, że były jednojajowe (a więc powinny być bardzo podobne do siebie), to upodabniały się silnie do swoich przybranych rodziców z powodu powielania mimiki. nie na tyle, by ich nie rozpoznać, ale na tyle, by zauważyć. w związku z tym facet, który wychowuje nie swoje dziecko w większości przypadków nie ma podstaw do twierdzenia, że dziecko nie jest jego, oprócz faktu / podejrzenia zdrady partnerki, a i to jest tylko domniemanie, że dziecko akurat nie jest jego. partnerka też nie miała 100% pewności, wierzyła naiwnie, że plemnik był od teżeta i koniec - to w sądzie przechodzi. portfel ma właściciela, złodziej wie, że portfel nie jest jego, gdy go kradnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
BAN stały
|
Złodziej też zdarza się być uniewinniony nawet jak znajdą przy nim portfel, bo on go przecież na komisariat niósł. Jest to w każdym razie powód do wszczęcia postępowania i już sąd zadecyduje o winie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Konto usunięte
|
hej, szmato, sprawdźmy czy przypadkiem nie dałaś dupy innemu facetowi - no nie wierzę, że są kobiety, które by się na to zgodziły, ten temat jest dla mnie kompletną abstrakcją
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Nigdy bym się na to nie zgodziła plus nigdy nie zadawałabym się z facetem, który ma taką wizję swojego związku, świata, kobiet, bo to recepta na nieszczęście. Współczuję paranoi.
![]() |
#196 |
BAN stały
|
hahoko hino, tak dzisiaj czytam ten swój post o rodzajach zamiaru i muszę przyznać że jest masłem maślanym. Zapytam inaczej - czy do zamiaru bezpośredniego konieczne jest aby była pewna że dziecko jest kolegi a nie chłopaka czy wystarczy że nie jest pewna ale mimo to twierdzi że jest? W drugim wypadku jakby nie patrzeć - wprowadza w błąd zarówno pod względem skutku (ktoś utrzymuje cudze dziecko) jak i intencji (mówi coś co faktycznie okazuje się kłamstwem i nie robi tego nieświadomie bo współżyjąc z innym dopuszcza możliwość zajścia z innym).
Gosiu, oczywiście że nie zgodziłbym się na wazektomię dlatego że jest to zabieg potencjalnie trwały w skutkach, w przeciwieństwie do małżeństwa. Mocne słowa no ale taka prawda, rozwieść się można a nasieniowodom nie zawsze da się przywrócić drożność. Kary finansowej za posiadanie innego dziecka nie rozumiem. Chodzi o to że ją w czasie związku zdradziłem i kochanka urodziła? Chyba tylko to bo równie dobrze mógłbym płacić karę za to że skłamałem w temacie swojego prawictwa xD Oczywiście mógłbym to podpisać ale nie widzę sensu - skoro mam płacić to znaczy że dziewczyna w jakiś sposób straciła na tym że mam inne dziecko, co niby traci? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli poznany mężczyzna na początku znajomości mówi, że on sobie związku bez takich badań nie wyobraża, bo coś tam, coś tam, to czemu nie. Przecież nikt nie mówi o przypadku, gdy wyskakuje jak Filip z konopi zaraz po narodzinach dziecka i biegnie do laboratorium z włosem w dłoni, wykrzykując przy tym epitety pod adresem swojej wybranki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Konto usunięte
|
intercyza - w porządku. testy? pożegnałabym takiego pana.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#200 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeżeli mężczyzna stawia warunki na wejściu, ona też ma do tego prawo. Jeżeli pomyślisz logicznie to też dojdziesz do tego wniosku. ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
Jej potencjalne warunki są równie logiczne co Twoje. Edytowane przez 201607040940 Czas edycji: 2016-04-09 o 17:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
BAN stały
|
Jeżeli kobieta przynosi mi do domu obce dziecko to ja na nie łożę, a nie życzę sobie tego, to moje zasoby i chcę wiedzieć na co idą. Jeżeli mam różne dzieci z różnymi kobietami to.. też ja je utrzymuję ze swoich pieniędzy. W żadnym z przypadków kobieta nie traci, w drugim co najwyżej nie zyskuje tyle ile by zyskała bez mojego nadbagażu. Jasne że ma prawo mnie pod tym kątem sprawdzić, nie robiłbym przeszkód jednak druga sytuacja nie jest analogią pierwszej jak sugerujecie. Co ona może mi zarzucić w razie ujawnienia dziecka w innym porcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Konto usunięte
|
Czyli nie masz nic przeciwko zdradzie jako takiej, ani jakość związku specjalnie Cię nie obchodzi tylko chcesz wiedzieć, które dzieci są Twoje - ale tym pozamałżeńskim zapłacisz alimenty i fajrant? Bez wizyt, wyjazdów, wspólnych weekendów? Niczego?
Bo jeśli z tym, to jednak odbija się na rodzinie. Nie rozumiem, po co Ci jakiekolwiek małżeństwo i potomstwo z takim podejściem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
weźmy ślub, żyjmy razem, kocham cię, ale jak urodzisz dziecko, to będę chciał sprawdzić czy jest moje - dałabym w twarz i żadnego dziecka nigdy by nie było ![]() Cytat:
zapowiedzenie sprawdzania czy kobieta nie zdradziła, tak na wszelki wypadek? śmiech na sali ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() To że wrzucasz do wspólnego budżetu 4 tysie to nie znaczy że tylko tyle przeznaczasz na dzieci. Zatajone, przedzwiązkowe dziecko, któremu nie poświęcałbyś uwagi - moim zdaniem skutkowałoby szybkim rozwodem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Niemniej rozumiem też Wasze zdanie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A potrafisz się wczuć i odpowiedzieć po jaką na litość cholerę takiemu paranoikowi ŚLUB? Kościelny przy takim nastawieniu mija się z celem, cywilny nie niesie żadnych korzyści. Po co płacić za ten papierek i intercyzę? Żeby wytanić parę stów na podatkach? Przecież i tak nie będzie się rozliczał wspólnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do intercyzy - w ogóle się nie wypowiadałam w tym wątku na ten temat - uzasadniona jest w niektórych przypadkach (firma itp.). Edytowane przez tarkowska Czas edycji: 2016-04-09 o 21:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I to nie jest ten przypadek, że firma itp. To jest przypadek, że baby to k. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No jeśli autor ma takie podejście to oczywistym jest, że każda by go na drzewo posłała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.