Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część III - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-09, 08:28   #2521
_Jinx_
Rozeznanie

Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część III

Cytat:
Napisane przez Chrobry1989 Pokaż wiadomość
Dlaczego uważasz, że prawicowcy "zapładniają wszystkie samice" ? Z większą rozwiązłością seksualną to ja bym lewicowców kojarzył. Na sex paradach prędzej ich bym się spodziewał.
Jeszcze jedna sprawa. W mojej wypowiedzi nie chodzi o życie seksualne mężczyzn z prawicy i lewicy. Nie badałam statystyk kto z kim i jak często sypia. Tu chodzi o to, że mężczyźni z prawicy dużo, dużo częściej będą mieli podwójne standardy i będą je tłumaczyć argumentami typu: mężczyzna musi zapłodnić jak najwięcej kobiet, albo na jakieś inne durne sposoby.

Edytowane przez _Jinx_
Czas edycji: 2016-04-09 o 08:30
_Jinx_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 10:14   #2522
Gregorius_
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pseudofeministka Pokaż wiadomość
To dobrze

Wiesz , ja tez znam kobiety, ktorych postawa zyciowa wpisywalby sie w idee feministyczne, tylko ze one nie nazywaja siebie feministkami. Zresza moj swiaopoglad tez jest zblizony do feminisycznych zalozen, ale ja nie lubie ujmowac swoich pogladow w jakies ramy myslowe. Bo one nie wynikaja z feminizmu czy z idei jako takiej, ale z moich obserwacji, doswiadczen, wnioskow. I w sumie nie ma dla mnie znaczenia czy to jest feminizm, liberalizm czy co tam jeszcze.

Znowu te laski, ktore znam i okreslaja siebie jako feministki, sa dla mnie nawiedzone I one niestety reprezentuja trche ten stereotypowy feminizm, choc bylbym daleka od stwierdzenia, ze sa niearakcyjne czy nie dbajace o siebie.
Też widzę tą zależność.

Te, które nie nazywają siebie feministkami jakoś tak mają swoje poglądy (jak sama powiedziałaś, wpisujące się w nurt hmm równouprawnienia), żyją normalnie, mają faceta, i nie sprawiają wrażenia jakby je ktoś poważnie skrzywdził. Natomiast, te które nazywają siebie feministkami, są z reguły ... nawiedzone, i na dłuższą metę nie ma sensu z nimi przebywać. Po prostu są ... skrajne. I dokładnie tak samo niemożliwe jak np. koleś jarający się nacjonalizmem, faszyzmem czy jakimikolwiek innymi ideologiami.

Zresztą, już gdzieś pisałem. Każda ideologiczna skrajność jest dla mnie nie do przyjęcia

ps. poza tym, straszny offtop. prawica, lewica, feminizm - nie lubię takich szufladek. bo właśnie najbardziej w nich ujadają i są widoczni przedstawiciele kompletnie skrajnych poglądów.

Edytowane przez Gregorius_
Czas edycji: 2016-04-09 o 10:18
Gregorius_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 10:22   #2523
Chrobry1989
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _Jinx_ Pokaż wiadomość
Jeszcze jedna sprawa. W mojej wypowiedzi nie chodzi o życie seksualne mężczyzn z prawicy i lewicy. Nie badałam statystyk kto z kim i jak często sypia. Tu chodzi o to, że mężczyźni z prawicy dużo, dużo częściej będą mieli podwójne standardy i będą je tłumaczyć argumentami typu: mężczyzna musi zapłodnić jak najwięcej kobiet, albo na jakieś inne durne sposoby.

NSDAP ma 159 lajków. Który tradycjonalista, pałający nienawiścią do nazizmu, polubi fan-page z taką nazwą? Naprawdę widzisz tutaj jakieś zagrożenie? Jak Ty to w ogóle znalazłaś?

Nie widziałem tego filmiku. Jedyne co mogę napisać to, że się z Korwinem tutaj nie zgadzam. Nie będę go bronił. Nie można też wyciągać tak daleko idących wniosków i zakładać, że większość ludzi popierających Korwina tak myśli. Zdecydowana większość głosów oddana na Korwina pochodziła od osób, które mają dość ucisków podatkowych i biurokracji a na jego poglądy obyczajowe przymykali oko. Dlaczego? Bo był jedyną siłą o poglądach wolnorynkowych, która miała szanse dostać się do parlamentu. Poza tym to czy można Korwina nazwać tradycjonalistą? Można się sprzeczać.
Chrobry1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 11:54   #2524
_Jinx_
Rozeznanie

NSDAP ma ponad 10 tyś członków:
https://www.facebook.com/groups/kucosfera/?fref=ts

To młoda prawica, korwiniści, kucosfera.
Stary 2016-04-09, 15:40   #2525
mesarka
MUSEarka

Aleście offtop odwalili
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków
mesarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 16:49   #2526
_Jinx_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mesarka Pokaż wiadomość
Aleście offtop odwalili
E tam, przecież gadamy tylko o tym, którzy faceci są fajni, a którzy nie są warci zainteresowania
Stary 2016-04-09, 17:10   #2527
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Ten temat to akurat może zaczac dotyczyć każdego i w każdej chwili. Takze wystarczy trochę empatii i wyobraźni.

Ta która będzie na to stać
Prędzej Cię walnie samochód niż zawiedzie poprawna używana antykoncepcja.

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:

No tu odleciał. Próbował obrócić kota ogonem, może nawet przez chwilę wyglądał jakby było mu wstyd jakkolwiek dziwnie to zabrzmi i próbował się usprawiedliwić jakimś wyimaginowanymi rzeczami bo z tego co gadał wynikało, że mężczyzna niewierny tak naprawdę jest wierny

W każdym razie jeżeli jest mądry to niebawem odda władzę w partii komuś kto potrafi bardziej mówić o rzeczach ważnych dla ludzi aniżeli aspektach bardziej filozoficznych bo od jakiegoś roku widzę, że w wywiadach coraz gorzej wypada a obserwuje go już ho ho.

Dla mnie osobiście to niemoralne i obrzydliwe uganiać się za kobietami dwa razy młodszymi, nawet jeżeli same podrywają mając w perspektywnie, że ktoś ma pokaźny majątek i długo nie pociągnie.

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Gregorius_ Pokaż wiadomość
Też widzę tą zależność.

Te, które nie nazywają siebie feministkami jakoś tak mają swoje poglądy (jak sama powiedziałaś, wpisujące się w nurt hmm równouprawnienia), żyją normalnie, mają faceta, i nie sprawiają wrażenia jakby je ktoś poważnie skrzywdził. Natomiast, te które nazywają siebie feministkami, są z reguły ... nawiedzone, i na dłuższą metę nie ma sensu z nimi przebywać. Po prostu są ... skrajne. I dokładnie tak samo niemożliwe jak np. koleś jarający się nacjonalizmem, faszyzmem czy jakimikolwiek innymi ideologiami.

Zresztą, już gdzieś pisałem. Każda ideologiczna skrajność jest dla mnie nie do przyjęcia

ps. poza tym, straszny offtop. prawica, lewica, feminizm - nie lubię takich szufladek. bo właśnie najbardziej w nich ujadają i są widoczni przedstawiciele kompletnie skrajnych poglądów.
Znam wielu normalnych nacjonalistów i nacjonalistki. Zaznaczam, że nie mam na myśli skrajnego nacjonalizmu.
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 17:12   #2528
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:

I niestety będzie miała coraz więcej poprzez dążenie do marksizmu kulturalnego i multikulturalizmu. Napór=opór. A ukrywanie takich rzeczy jak to co się działo w Koloni jest ogromnym naporem.
Tylko niestety to nie północna Afryka czy kraje bliskiego wschodu graniczą z Niemcami tylko Polska czyli ich odwieczni wrogowie.
Stary 2016-04-09, 17:12   #2529
_Jinx_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
Ale że co? O czymś to świadczy? Potrącenia się nie zdarzają? Kompletnie nie rozumiem co chciałeś przekazać.
Stary 2016-04-09, 17:17   #2530
MonnieB
Zakorzenienie

Kurde trochę mi zajęło żeby wszystko doczytać, ciężka dyskusja ;p

Ja byłam wczoraj na randce i było bardzo fajnie, facet mieszka ode mnie dosłownie 5-6 minut. Ma 28 lat, bardzo mi się podoba z wyglądu, był kierowca autobusu ale zostawił ta prace i teraz robi kursy na hydraulika. Jak na razie kiepsko u niego z kasa z tego co widzę ale jak już dostanie dyplom to będzie zarabiał duże pieniądze, fajnie ze ma pomysł na siebie. Jeździ na motorze, mnie one przerażają ale to jego pasja. Pocałował mnie i totalnie odplynelam, to był na pewno najlepszy pocałunek w moim życiu. Mamy się dzisiaj znowu spotkać, i jutro pewnie też

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Stary 2016-04-09, 17:24   #2531
DopplegangerEddarda
BAN stały

O tym, że skoro mamy trząść portkami na wypadek ciąży to czemu ludzie wsiadają w samochody i wychodzą z domu skoro szansa na to, że będą ofiarą wypadku jest znacznie wyższa. Więc tak, myślę, że kwestia aborcji jest poza moim zmartwieniem dopóki by nie chcieli wprowadzić jej refundacji.

Już gdzieś czytałem o takiej która przez w ogóle przestała uprawiać seks z facetem przy podwójnym zabezpieczeniu ze strachu. A przecież pracę nad tą ustawą cały czas trwają i dopóki nie ma ostatecznej wersji to taki strach jest co najmniej przesadzony pomijając fakt, że tabletki +gumki to prędzej można trafić w totka dwa razy pod rząd grając dwa razy w roku.

100 razy bardziej mnie obchodzą takie rzeczy jak 500+ czy skąd wyciągnąć na to kasę bo przecież baryłka ropy jest bardzo tania, paliwa są relatywnie tanie. Więc co tu się dziwić, że stacje są bardzo ostrożne w obniżkach jak za chwilkę pewnie wprowadzą z 20-30 groszy więcej podatku na litrze co nie tylko poskutkuje tym, że za mniej zatankujemy ale i tym, że wiele produktów zdrożeje a baryłka również nie będzie ciągle tak tania. Kiedyś zdrożeje. I co wtedy ? Benzyna po 8 zł ? Ludzie kupią mniej więc i sporo firm upadnie a część ludzi potraci pracę.

Więc tak. Wobec takich rzeczy, ciągła praca nad ustawą o czyiś skrobankach mało mnie obchodzi. Według mnie ta cała fasada jest w pewien sposób na rękę PIS bo będą mogli Sobie wprowadzić podwyżki niemal po cichu. Ciekawe kto wtedy będzie paradował z wieszakami...

Nawet gdyby ta ustawa przeszła w obecnej wersji to zaszkodzi ilu ? Na pewno mniej niż tym niemal 40 milionom które by straciły na tym, że menelstwo będzie trzepać dzieci by mieć na kryształ i chlanie.

Więc tak. Nowe podatki będą oddziaływać na cały kraj, również na mnie niemal od razu. Natomiast z aborcją niemal pewne, że się nigdy nie zetknę.

I co z długiem publicznym ? Tak myślą o dzieciach, że płacą na każde 500 zł ale nie obchodzi ich to, że każdy nowonarodzony obywatel będzie mieć ze 20 tys. długu na karku ?

Więc wobec tych dalekosiężnych rzeczy wpływających na cały kraj, gospodarkę i życie ustawa antyaborcyjna obchodzi mnie tyle ile zeszłoroczny śnieg.

Ale czy mam Sobie coś do zarzucenia ? Nie. Głosowałem na partię która o włos nie dostała się do sejmu. Czy uważam, że PIS jest gorszy od PO ? Nie. Decyzja o nieprzyjmowaniu nielegalnych imigrantów bardzo mnie ucieszyła.

Edytowane przez DopplegangerEddarda
Czas edycji: 2016-04-09 o 17:36
Stary 2016-04-09, 18:25   #2532
_Jinx_
Rozeznanie

Możesz nie trząść portkami przed wsiadaniem do samochodu, ale fajnie jest mieć prawo do transfuzji krwi - tak na wszelki wypadek.
Stary 2016-04-09, 18:32   #2533
DopplegangerEddarda
BAN stały

Od tego jest tabletka PO i możliwość wyjechania za granicę
Stary 2016-04-09, 18:37   #2534
_Jinx_
Rozeznanie

Wiesz co? Ogólnie to mogłabym powiedzieć, że tak samo mam resztę ludzi w poważaniu, bo nie płacę ZUSu, nie płacę podatku dochodowego, ba - nawet akcyzę za paliwo mi zwracają, a zarobki mam wyższe od prezydenta.

Ale jeśli jednak wyszlibyście na ulicę walczyć o wolność dla siebie to bym z wami wyszła.

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Od tego jest tabletka PO i możliwość wyjechania za granicę
No to sobie bądź tak sprytny jak ja i omijaj podatki. Ba, ja to nawet robię zgodnie z prawem. Masz luki w prawie - wykorzystuj je, po co Ci NORMALNE prawo?

Zaczynasz dostrzegać na jakim poziomie są twoje komentarze?

Edytowane przez _Jinx_
Czas edycji: 2016-04-09 o 18:47
Stary 2016-04-09, 18:50   #2535
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Wiesz co? Ogólnie to mogłabym powiedzieć, że tak samo mam resztę ludzi w poważaniu, bo nie płacę ZUSu, nie płacę podatku dochodowego, ba - nawet akcyzę za paliwo mi zwracają, a zarobki mam wyższe od prezydenta.

Ale jeśli jednak wyszlibyście na ulicę walczyć o wolność dla siebie to bym z wami wyszła.

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

No to sobie bądź tak sprytny jak ja i omijaj podatki. Ba, ja to nawet robię zgodnie z prawem. Masz luki w prawie - wykorzystuj je, po co Ci NORMALNE prawo?

Obchodzi mnie coś więcej niż własna dupa a 40 milionów wśród których nagle wszyscy nie przestana płacić podatków i wielopokoleniowe konsekwencje martwią mnie bardziej niż "walka" o aborcję wśród 100 osób którą i tak mogą ją zrobić gdzie indziej a 40 milionów osób nagle nie zacznie unikać podatków.

Odpisywanie od podatków przez firmy nawet takich rzeczy jak paliwo uważam za nieuczciwe i powinno być zniesione. Równi i równiejsi.

Znam takiego który nawet jak tankował za 2 dychy ropy to leciał po fakturę a kasy mu nie brakowało.

Edytowane przez DopplegangerEddarda
Czas edycji: 2016-04-09 o 18:52
Stary 2016-04-09, 18:52   #2536
_Jinx_
Rozeznanie

Cytat:
Obchodzi mnie coś więcej niż własna dupa
Nie obchodzi
Stary 2016-04-09, 18:54   #2537
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:

A co ma antykoncepcja do gwałtu, wad płodów i zagrożenia życia matki? Bo to w tym jest problem w ustawie którą chcą wprowadzić.
Cytat:
O tym, że skoro mamy trząść portkami na wypadek ciąży to czemu ludzie wsiadają w samochody i wychodzą z domu skoro szansa na to, że będą ofiarą wypadku jest znacznie wyższa. Więc tak, myślę, że kwestia aborcji jest poza moim zmartwieniem dopóki by nie chcieli wprowadzić jej refundacji.

Już gdzieś czytałem o takiej która przez w ogóle przestała uprawiać seks z facetem przy podwójnym zabezpieczeniu ze strachu. A przecież pracę nad tą ustawą cały czas trwają i dopóki nie ma ostatecznej wersji to taki strach jest co najmniej przesadzony pomijając fakt, że tabletki +gumki to prędzej można trafić w totka dwa razy pod rząd grając dwa razy w roku.

100 razy bardziej mnie obchodzą takie rzeczy jak 500+ czy skąd wyciągnąć na to kasę bo przecież baryłka ropy jest bardzo tania, paliwa są relatywnie tanie. Więc co tu się dziwić, że stacje są bardzo ostrożne w obniżkach jak za chwilkę pewnie wprowadzą z 20-30 groszy więcej podatku na litrze co nie tylko poskutkuje tym, że za mniej zatankujemy ale i tym, że wiele produktów zdrożeje a baryłka również nie będzie ciągle tak tania. Kiedyś zdrożeje. I co wtedy ? Benzyna po 8 zł ? Ludzie kupią mniej więc i sporo firm upadnie a część ludzi potraci pracę.

Więc tak. Wobec takich rzeczy, ciągła praca nad ustawą o czyiś skrobankach mało mnie obchodzi. Według mnie ta cała fasada jest w pewien sposób na rękę PIS bo będą mogli Sobie wprowadzić podwyżki niemal po cichu. Ciekawe kto wtedy będzie paradował z wieszakami...

Nawet gdyby ta ustawa przeszła w obecnej wersji to zaszkodzi ilu ? Na pewno mniej niż tym niemal 40 milionom które by straciły na tym, że menelstwo będzie trzepać dzieci by mieć na kryształ i chlanie.

Więc tak. Nowe podatki będą oddziaływać na cały kraj, również na mnie niemal od razu. Natomiast z aborcją niemal pewne, że się nigdy nie zetknę.

I co z długiem publicznym ? Tak myślą o dzieciach, że płacą na każde 500 zł ale nie obchodzi ich to, że każdy nowonarodzony obywatel będzie mieć ze 20 tys. długu na karku ?

Więc wobec tych dalekosiężnych rzeczy wpływających na cały kraj, gospodarkę i życie ustawa antyaborcyjna obchodzi mnie tyle ile zeszłoroczny śnieg.

Ale czy mam Sobie coś do zarzucenia ? Nie. Głosowałem na partię która o włos nie dostała się do sejmu. Czy uważam, że PIS jest gorszy od PO ? Nie. Decyzja o nieprzyjmowaniu nielegalnych imigrantów bardzo mnie ucieszyła.
Ustawa antyaborcyjna Cie nie interesuje bo myślisz, że chodzi tylko o to że jak wpadniesz to możesz sobie usunąć i po problemie. A przecież Ciebie to dotyczyć nie będzie
Ale to nie o to chodzi. Ja za aborcją na życzenie też nie jestem, uważam, że nasze społeczeństwo nie jest na to gotowe.

Ale zmuszanie kobiet do rodzenia dzieci chorych, do rodzenia dzieci z gwałtów to zupełnie inna rzecz.
I w każdej chwili każdego może to dotyczyć, Ciebie może nie bezpośrednio. Ale może dotyczyć Twojej matki/siostry/kuzynki/przyjaciółki itd. Każdy pośrednio może być tym związany. Może patrzeć na ból i cierpienie kobiety, która przechodzi przez ciąże z myślą, że jak tylko urodzi to jej dziecko umrze. Kobiety, która poroni i będzie musiała tłumaczyć się, że to nie z jej winy jakby za mało przeszła. Kobiety, która została zgwałcona i będzie musiała codziennie pamiętać o tym co się stało. Naprawdę chciałbyś przechodzić przez to ze swoją kobietą w przyszłości?
Także owszem, może to dotyczyć każdego. A facetom, którzy mają to w dupie bo sądzą że to nie ich sprawa i ich to dotyczyć nie będzie - gratuluje ignorancji Bo tak naprawdę nie mają świadomości jakie skutki wprowadzenie takiej ustawy może mieć w przyszłości. No sorry, ale ja czegoś takiego nie rozumiem. Przecież tu nie chodzi najzwyczajniej w świecie "ups no nie zabezpieczyłam się, weźta mnie wyskrobcie"

Aczkolwiek zgodzę się z tym, że ten hałas jest na rękę PIS w obliczu całej reszty, mogą działać po cichu.

A 500 + to najdurniejszy projekt świata biorąc pod uwagę sytuacje finansową naszego kraju. Brawo ...

Edytowane przez czekoladowoo
Czas edycji: 2016-04-09 o 18:58
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 19:09   #2538
DopplegangerEddarda
BAN stały

Rodzenie dzieci z gwałtów ? Pewnie większość kobiet która jest w stanie zrobić aborcje byłaby w stanie powiedzieć na Policji, że ktoś ją zgwałcil. Nie wie kto, było ciemno by dostać pozwolenie na aborcję. Według mnie to jest zbyt duża luka prawna i wystarczająca jest tabletka po.

Z tymi wadami się zgadzam, że powinna być taka możliwość. Jest to tragedia i powinno się temu przeciwdziałać. Tak samo jeżeli istnieje bezpośrednie lub pośrednie zagrożenie życia kobiety tak jak w przypadku gdy wykryje się u niej raka a przecież chemia jest szkodliwa.

Ale nadal nie ma finalnej wersji projektu i według mnie PIS będzie zwlekać by zwiększyć podatki korzystając z zamieszania.

Na koniec tylko dodam, że gdybym mieszkał w idealnym pod względem gospodarczym państwie byłoby mi obojętne czy aborcja jest zakazana czy puszczona samowolką. Chociaż wiadomo gdyby to ode mnie zależało to przedstawiłbym swoją wersję. Być może ludzie skłonni do popełnienia aborcji nie powinni mieć dzieci a być może aborcja jest zła ponieważ wyskrobano nie tych co trzeba. Nigdy się nie dowiemy.

Czekoladka. Prędzej dzisiejszego wieczoru zabije mnie samochód
Stary 2016-04-09, 19:31   #2539
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Rodzenie dzieci z gwałtów ? Pewnie większość kobiet która jest w stanie zrobić aborcje byłaby w stanie powiedzieć na Policji, że ktoś ją zgwałcil. Nie wie kto, było ciemno by dostać pozwolenie na aborcję. Według mnie to jest zbyt duża luka prawna i wystarczająca jest tabletka po.

Z tymi wadami się zgadzam, że powinna być taka możliwość. Jest to tragedia i powinno się temu przeciwdziałać. Tak samo jeżeli istnieje bezpośrednie lub pośrednie zagrożenie życia kobiety tak jak w przypadku gdy wykryje się u niej raka a przecież chemia jest szkodliwa.

Ale nadal nie ma finalnej wersji projektu i według mnie PIS będzie zwlekać by zwiększyć podatki korzystając z zamieszania.

Na koniec tylko dodam, że gdybym mieszkał w idealnym pod względem gospodarczym państwie byłoby mi obojętne czy aborcja jest zakazana czy puszczona samowolką. Chociaż wiadomo gdyby to ode mnie zależało to przedstawiłbym swoją wersję. Być może ludzie skłonni do popełnienia aborcji nie powinni mieć dzieci a być może aborcja jest zła ponieważ wyskrobano nie tych co trzeba. Nigdy się nie dowiemy.

Czekoladka. Prędzej dzisiejszego wieczoru zabije mnie samochód
Obecna ustawa jest ok wg mnie. A przy aborcji i zgłoszeniu na policje robione są badania itd. Nie można tak o za miesiąc przyjść i powiedzieć że był gwałt. To zupełnie inaczej.

Projekt bo projekt ale wszystkich poruszył bo to temat, który ingeruje bardzo mocno w decyzje nie tylko kobiet ale i wszystkich ludzi, ingeruje bardzo mocno w ich życie.
Mnie osobiście porusza bardziej wizja, że nie daj Boże gdy będę w ciąży i okaże się, że coś jest nie tak to nie będę miała wyboru. Będę musiała skazać i siebie i dziecko na cierpienie. A życie z chorym dzieckiem nie jest łatwe, ani dla samego dziecka ani dla kobiety. Oczywiście jeśli przeżyje. Jest taki szum bo dla wielu ludzi to są rzeczy o wiele istotniejsze od pieniędzy.

Być może okaże się tak, że chodziło tylko o wzbudzenie sensacji, żeby odwrócić uwagę od reszty, a sama ustawa zostanie bez zmian.
Stary 2016-04-09, 19:33   #2540
mesarka
MUSEarka

Słuchajcie, serio - jest już wątek o ustawie aborcyjnej, przenieście się tam, bo tutaj nie jest miejsce na te przepychanki i dyskusje.
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków
Stary 2016-04-09, 19:37   #2541
_Jinx_
Rozeznanie

Cytat:
Gratulacje, przebiłeś gościa, który zbędność pozwolenia na aborcję ciąży, która powstała w wyniku gwałtu, argumentował w taki sposób:

Stary 2016-04-09, 20:05   #2542
Chrobry1989
BAN stały

Cytat:

Kucosfera. Lolłem

Znalazłem najpierw zła grupę.

Grupa z linku jest zamknięta i nie wiem czy mam ochotę do niej dołączać aby sprawdzić o czym tam piszą. Sporo kobiet jest członkiniami. Wśród nich jest dziewczyna z BEKSY. Ciekawe jak wielu członków zdaję sobie sprawę co oznacza skrót NSDAP.

Nich Ci już będzie. Lewacy są krystalicznie dobrzy a prawicowcy to same łachudry, które chcą zabrać wszystkim kobietom jakiekolwiek prawa do decydowania o sobie. Do tego śmierdzą i parzą się na potęgę z wszystkimi napotkanymi dziewczynami, które z resztą traktują jak śmiecie. Mają Korwina za boga i wiernie go we wszystkim naśladują. Mają w planach wybudować kościół pw JKM - niestrudzonego wojownika wolnego rynku i twórcy kucosfery.

To Ty jesteś na swoim awatarze? Masz ptaka?

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Obecna ustawa jest ok wg mnie. A przy aborcji i zgłoszeniu na policje robione są badania itd. Nie można tak o za miesiąc przyjść i powiedzieć że był gwałt. To zupełnie inaczej.

Projekt bo projekt ale wszystkich poruszył bo to temat, który ingeruje bardzo mocno w decyzje nie tylko kobiet ale i wszystkich ludzi, ingeruje bardzo mocno w ich życie.
Mnie osobiście porusza bardziej wizja, że nie daj Boże gdy będę w ciąży i okaże się, że coś jest nie tak to nie będę miała wyboru. Będę musiała skazać i siebie i dziecko na cierpienie. A życie z chorym dzieckiem nie jest łatwe, ani dla samego dziecka ani dla kobiety. Oczywiście jeśli przeżyje. Jest taki szum bo dla wielu ludzi to są rzeczy o wiele istotniejsze od pieniędzy.

Być może okaże się tak, że chodziło tylko o wzbudzenie sensacji, żeby odwrócić uwagę od reszty, a sama ustawa zostanie bez zmian.
Myślę bardzo podobnie.

Edytowane przez Chrobry1989
Czas edycji: 2016-04-09 o 20:15
Chrobry1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 20:22   #2543
_Jinx_
Rozeznanie

Cytat:

Grupa z linku jest zamknięta i nie wiem czy mam ochotę do niej dołączać aby sprawdzić o czym tam piszą. Sporo kobiet jest członkiniami. Wśród nich jest dziewczyna z BEKSY. Ciekawe jak wielu członków zdaję sobie sprawę co oznacza skrót NSDAP.
Nadia jest związana z tym środowiskiem zanim jeszcze powstało BEKSY.

Cytat:
Nich Ci już będzie. Lewacy są krystalicznie dobrzy a prawicowcy to same łachudry, które chcą zabrać wszystkim kobietom jakiekolwiek prawa do decydowania o sobie. Do tego śmierdzą i parzą się na potęgę z wszystkimi napotkanymi dziewczynami, które z resztą traktują jak śmiecie. Mają Korwina za boga i wiernie go we wszystkim naśladują. Mają w planach wybudować kościół pw JKM - niestrudzonego wojownika walczącego o wolny rynek.
Nie do końca Po prostu nie spotkałam w swoim życiu ani jednego konserwatysty, który by ostatecznie nie wywołał we mnie obrzydzenia. Dlatego kilka dni temu doszłam do wniosku, że powinnam zacząć obracać się w zupełnie innych kręgach. Prawdziwych wolnościowców obyczajowo-gospodarczych jest w społeczeństwie może promil, więc praktycznie zostają mi lewacy

Cytat:
To Ty jesteś na swoim awatarze? Masz ptaka?
To nie ja.

Na lewaka spojrzę i może pomyślę: "jakiś ty rozczulająco naiwny", ale przynajmniej nie będzie mi się chciało wymiotować.

Chciałabym mieć sowę albo sokoła, rozważałam to, jednak byłabym wtedy za bardzo przywiązana do miejsca - trudno by mi było beztrosko podróżować.
Stary 2016-04-09, 21:29   #2544
Gregorius_
BAN stały

Cytat:
A 500 + to najdurniejszy projekt świata biorąc pod uwagę sytuacje finansową naszego kraju. Brawo ...
Też tak myślę.

Pieniądze nie biorą się z sufitu. Jest 500+, kosztem czegoś innego.

W ogóle sama ta "stymulacja" nie podoba mi się. Jakoś w UK polskie kobiety nie mają problemów z rodzeniem dzieci (wyprzedzamy ... pakistanki ) - może dlatego, ze po prostu tam jest normalnie. no a my wymyślamy jakieś 500+ bo chcemy mieć hmm większy przyrost naturalny ??? ...

Muszę też przyznać, że gdy nie pracowałem zawodowo to miałem bardziej idealistyczne poglądy. Teraz, gdy widzę ile z mojej pensji idzie do ZUS i na jakie gęby to idzie - 40-letni policjant emerytowany, były SB-ek, bezrobotny od 10 lat, emeryt, górnik, 500+ rodzinka to ręce opadają ...

Rozumiem dawać coś do wspólnej puli , bo w pewnym stopniu mam lewicowe poglądy i akceptuję to, że pewne jednostki mogą być słabsze i należy im pomóc, ale ... bez przesady. Sporo zarabiam i jak widzę ile co miesiąc oddaję do tej studni bez dna to moje poglądy lewicowe coraz mocniej skręcać zaczynają w kierunku "niech każdy się martwi o siebie".

Pewnie niedługo do tej grupki gęb, dojdą jeszcze ... Syryjczycy, różnych nacji
Gregorius_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 21:40   #2545
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gregorius_ Pokaż wiadomość
Też tak myślę.

Pieniądze nie biorą się z sufitu. Jest 500+, kosztem czegoś innego.

W ogóle sama ta "stymulacja" nie podoba mi się. Jakoś w UK polskie kobiety nie mają problemów z rodzeniem dzieci (wyprzedzamy ... pakistanki ) - może dlatego, ze po prostu tam jest normalnie. no a my wymyślamy jakieś 500+ bo chcemy mieć hmm większy przyrost naturalny ??? ...

Muszę też przyznać, że gdy nie pracowałem zawodowo to miałem bardziej idealistyczne poglądy. Teraz, gdy widzę ile z mojej pensji idzie do ZUS i na jakie gęby to idzie - 40-letni policjant emerytowany, były SB-ek, bezrobotny od 10 lat, emeryt, górnik, 500+ rodzinka to ręce opadają ...

Rozumiem dawać coś do wspólnej puli , bo w pewnym stopniu mam lewicowe poglądy i akceptuję to, że pewne jednostki mogą być słabsze i należy im pomóc, ale ... bez przesady. Sporo zarabiam i jak widzę ile co miesiąc oddaję do tej studni bez dna to moje poglądy lewicowe coraz mocniej skręcać zaczynają w kierunku "niech każdy się martwi o siebie".

Pewnie niedługo do tej grupki gęb, dojdą jeszcze ... Syryjczycy, różnych nacji
Dla mnie w ogole motywacja tego programu jest słaba. Bo przyrost? Chca to niech wspieraja ludzi. Tylko prawda jest taka, ze wiekszosc przeciętnych rodzin żyjących od 1 do 1, mających 1 dziecko na to wsparcie liczyć nie może. Beda za "bogaci". Tak było z moimi rodzicami. Nie przelewalo sie, dawali rade wiadomo. Ale zawsze byli pare groszy ponad to zeby dostac pomoc. Tak ma wiele osób. I to jest przykre bo np, taka rodzina alkoholikow gdzie dzieciaki biegaja brudne, olewaja wszystko, itd dostanie kase. Na co wykorzysta? Na chlanie także słabo...
Prawda jest taka ze młodych rozsadnych ludzi to do rozmnażania nie zachęci, mnie tam jakoś nie zachęca

Juz pomine fakt ze ludziom którzy ciezko pracowali cale zycie obnizaja emerytury mimo ze zasluzyli na to zeby dostać to co powinni. Placili składki cale zycie itd. Ale nie no, na emerytury nie ma ale na wsparcie patologii jest
Niech dadza darmowe obiady w szkołach, ksiazki, wiecej przedszkoli żeby matki nie musiały rezygnowac z pracy bo nie mają z kim dziecka zostawić. Niech nawet robią jakieś paczki co jakiś czas w szkołach dla dzieci. Ale nie taki sposób.
Stary 2016-04-10, 00:38   #2546
CarycaKatarzynaI
Zawsze łakoma.

Kurde dziewczyny, ale mi jest mega przykro.... Ostatnia znajomość, która fajnie rokowała poszła w odstawkę. Facet okazał się kłamcą. Niby nie jakieś ważne rzeczy, ale nie błahostki. I jak na samym początku znajomości jestem okłamywana to podziękowałam Panu za spędzony czas. Ciekawe ile jeszcze rzeczy przede mną ukrywał, przemilczał, zataił czy prosto w oczy okłamał. A nie powiem miałam nadzieję na coś więcej. Teraz niech mnie w cztery litery pocałuje...
Stary 2016-04-10, 01:06   #2547
mesarka
MUSEarka

Cytat:
Napisane przez CarycaKatarzynaI Pokaż wiadomość
Kurde dziewczyny, ale mi jest mega przykro.... Ostatnia znajomość, która fajnie rokowała poszła w odstawkę. Facet okazał się kłamcą. Niby nie jakieś ważne rzeczy, ale nie błahostki. I jak na samym początku znajomości jestem okłamywana to podziękowałam Panu za spędzony czas. Ciekawe ile jeszcze rzeczy przede mną ukrywał, przemilczał, zataił czy prosto w oczy okłamał. A nie powiem miałam nadzieję na coś więcej. Teraz niech mnie w cztery litery pocałuje...

Dobrze zrobiłaś. Nie warto ufać ludziom, którzy kłamią. Zaufania się nie zbuduje. A Związku natomiast bez zaufania.
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków
Stary 2016-04-10, 01:15   #2548
MonnieB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarycaKatarzynaI Pokaż wiadomość
U mnie chyba to samo, niestety zbyt często się to zdarza. Wszystko zapowiadało się tak super, dzisiaj miała być druga randka a niestety facet ostatni raz odezwał się o 14 i zapewniał ze wieczorem się spotkamy, mimo że mówiłam ze kiepsko się czuje to on ze pójdziemy na herbatę itd, będzie mi lepiej. Od 14 ma wyłączony telefon. smutno mi. Znowu dałam się oszukać.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Stary 2016-04-10, 01:16   #2549
Szybkobiegacz
Blood and fire

Czytam pamiętniki pewnej niezwykłej młodej damy i wpadł mi w oko cytat, który może posłużyć jako motto temu wątkowi:

"There is so much hurt in this game of searching for a mate, of testing, trying. And you realize suddenly that you forgot it was a game, and turn away in tears."

Napisane mniej więcej w 1949, a nadal okrutnie aktualne.
Wytryska z ciebie inna niźli o niej mniemasz
jak wrzące źródło o zapachu siarki
pod którym omdlewają zielone łąki pozoru

Edytowane przez Szybkobiegacz
Czas edycji: 2016-04-10 o 01:18 Powód: Literki
Szybkobiegacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 01:24   #2550
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cytat:

Odpisywanie od podatków przez firmy nawet takich rzeczy jak paliwo uważam za nieuczciwe i powinno być zniesione. Równi i równiejsi.

Znam takiego który nawet jak tankował za 2 dychy ropy to leciał po fakturę a kasy mu nie brakowało.
O matko boska.

A niby dlaczego odliczanie paliwa nie jest uczciwe? Ja uwazam, ze VAT i dochodowy sa swietnie skonstrutowanymi podatkami, szczegolnie w konekscie prowadzonej dzizlalalnosci gospodarczej. W zaleznosci od sposobu opodakowania nie ma jako tako wewnetrznego zroznicowania. Wie gdzie tu masz rownego i rowniejszego?

Duzo bardziej juz buwersowalaby mnie fakt zwolnienia z podatku czy zasosowania jakichs ulg. Ale odliczenia to naturalna konsekwencja prowadzonej dzialalnosci gospodarcej i wyboru sposobu opodatkowania.

---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ----------

Cytat:
A co ma antykoncepcja do gwałtu, wad płodów i zagrożenia życia matki? Bo to w tym jest problem w ustawie którą chcą wprowadzić.

Ustawa antyaborcyjna Cie nie interesuje bo myślisz, że chodzi tylko o to że jak wpadniesz to możesz sobie usunąć i po problemie. A przecież Ciebie to dotyczyć nie będzie
Ale to nie o to chodzi. Ja za aborcją na życzenie też nie jestem, uważam, że nasze społeczeństwo nie jest na to gotowe.

Ale zmuszanie kobiet do rodzenia dzieci chorych, do rodzenia dzieci z gwałtów to zupełnie inna rzecz.
I w każdej chwili każdego może to dotyczyć, Ciebie może nie bezpośrednio. Ale może dotyczyć Twojej matki/siostry/kuzynki/przyjaciółki itd. Każdy pośrednio może być tym związany. Może patrzeć na ból i cierpienie kobiety, która przechodzi przez ciąże z myślą, że jak tylko urodzi to jej dziecko umrze. Kobiety, która poroni i będzie musiała tłumaczyć się, że to nie z jej winy jakby za mało przeszła. Kobiety, która została zgwałcona i będzie musiała codziennie pamiętać o tym co się stało. Naprawdę chciałbyś przechodzić przez to ze swoją kobietą w przyszłości?
Także owszem, może to dotyczyć każdego. A facetom, którzy mają to w dupie bo sądzą że to nie ich sprawa i ich to dotyczyć nie będzie - gratuluje ignorancji Bo tak naprawdę nie mają świadomości jakie skutki wprowadzenie takiej ustawy może mieć w przyszłości. No sorry, ale ja czegoś takiego nie rozumiem. Przecież tu nie chodzi najzwyczajniej w świecie "ups no nie zabezpieczyłam się, weźta mnie wyskrobcie"

Aczkolwiek zgodzę się z tym, że ten hałas jest na rękę PIS w obliczu całej reszty, mogą działać po cichu.

Podobno w projekcie maja zostawic usuniecie ciazy wynikajacej z gwaltu i gdy ciaza bedzie stanowila zagrozenie dla zycia maki. Natomiast maja usunac preslanke do aborcji, w sytuacji kiedy plod bedzie mialo wady.

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości