|
|
#2521 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część III
Cytat:
Edytowane przez _Jinx_ Czas edycji: 2016-04-09 o 08:30 |
|
|
|
|
#2522 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Te, które nie nazywają siebie feministkami jakoś tak mają swoje poglądy (jak sama powiedziałaś, wpisujące się w nurt hmm równouprawnienia), żyją normalnie, mają faceta, i nie sprawiają wrażenia jakby je ktoś poważnie skrzywdził. Natomiast, te które nazywają siebie feministkami, są z reguły ... nawiedzone, i na dłuższą metę nie ma sensu z nimi przebywać. Po prostu są ... skrajne. I dokładnie tak samo niemożliwe jak np. koleś jarający się nacjonalizmem, faszyzmem czy jakimikolwiek innymi ideologiami. Zresztą, już gdzieś pisałem. Każda ideologiczna skrajność jest dla mnie nie do przyjęcia ps. poza tym, straszny offtop. prawica, lewica, feminizm - nie lubię takich szufladek. bo właśnie najbardziej w nich ujadają i są widoczni przedstawiciele kompletnie skrajnych poglądów. Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2016-04-09 o 10:18 |
|
|
|
|
#2523 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie widziałem tego filmiku. Jedyne co mogę napisać to, że się z Korwinem tutaj nie zgadzam. Nie będę go bronił. Nie można też wyciągać tak daleko idących wniosków i zakładać, że większość ludzi popierających Korwina tak myśli. Zdecydowana większość głosów oddana na Korwina pochodziła od osób, które mają dość ucisków podatkowych i biurokracji a na jego poglądy obyczajowe przymykali oko. Dlaczego? Bo był jedyną siłą o poglądach wolnorynkowych, która miała szanse dostać się do parlamentu. Poza tym to czy można Korwina nazwać tradycjonalistą? Można się sprzeczać. |
|
|
|
|
#2524 |
|
Rozeznanie
|
NSDAP ma ponad 10 tyś członków:
https://www.facebook.com/groups/kucosfera/?fref=ts To młoda prawica, korwiniści, kucosfera. |
|
|
|
#2525 |
|
MUSEarka
|
Aleście offtop odwalili
|
#2526 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2527 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
W każdym razie jeżeli jest mądry to niebawem odda władzę w partii komuś kto potrafi bardziej mówić o rzeczach ważnych dla ludzi aniżeli aspektach bardziej filozoficznych bo od jakiegoś roku widzę, że w wywiadach coraz gorzej wypada a obserwuje go już ho ho. Dla mnie osobiście to niemoralne i obrzydliwe uganiać się za kobietami dwa razy młodszymi, nawet jeżeli same podrywają mając w perspektywnie, że ktoś ma pokaźny majątek i długo nie pociągnie. ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2528 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tylko niestety to nie północna Afryka czy kraje bliskiego wschodu graniczą z Niemcami tylko Polska czyli ich odwieczni wrogowie. |
|
|
|
|
#2529 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurde trochę mi zajęło żeby wszystko doczytać, ciężka dyskusja ;p
Ja byłam wczoraj na randce i było bardzo fajnie, facet mieszka ode mnie dosłownie 5-6 minut. Ma 28 lat, bardzo mi się podoba z wyglądu, był kierowca autobusu ale zostawił ta prace i teraz robi kursy na hydraulika. Jak na razie kiepsko u niego z kasa z tego co widzę ale jak już dostanie dyplom to będzie zarabiał duże pieniądze, fajnie ze ma pomysł na siebie. Jeździ na motorze, mnie one przerażają ale to jego pasja. Pocałował mnie i totalnie odplynelam, to był na pewno najlepszy pocałunek w moim życiu. Mamy się dzisiaj znowu spotkać, i jutro pewnie też Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
|
|
|
#2531 |
|
BAN stały
|
O tym, że skoro mamy trząść portkami na wypadek ciąży to czemu ludzie wsiadają w samochody i wychodzą z domu skoro szansa na to, że będą ofiarą wypadku jest znacznie wyższa. Więc tak, myślę, że kwestia aborcji jest poza moim zmartwieniem dopóki by nie chcieli wprowadzić jej refundacji.
Już gdzieś czytałem o takiej która przez w ogóle przestała uprawiać seks z facetem przy podwójnym zabezpieczeniu ze strachu. A przecież pracę nad tą ustawą cały czas trwają i dopóki nie ma ostatecznej wersji to taki strach jest co najmniej przesadzony pomijając fakt, że tabletki +gumki to prędzej można trafić w totka dwa razy pod rząd grając dwa razy w roku. 100 razy bardziej mnie obchodzą takie rzeczy jak 500+ czy skąd wyciągnąć na to kasę bo przecież baryłka ropy jest bardzo tania, paliwa są relatywnie tanie. Więc co tu się dziwić, że stacje są bardzo ostrożne w obniżkach jak za chwilkę pewnie wprowadzą z 20-30 groszy więcej podatku na litrze co nie tylko poskutkuje tym, że za mniej zatankujemy ale i tym, że wiele produktów zdrożeje a baryłka również nie będzie ciągle tak tania. Kiedyś zdrożeje. I co wtedy ? Benzyna po 8 zł ? Ludzie kupią mniej więc i sporo firm upadnie a część ludzi potraci pracę. Więc tak. Wobec takich rzeczy, ciągła praca nad ustawą o czyiś skrobankach mało mnie obchodzi. Według mnie ta cała fasada jest w pewien sposób na rękę PIS bo będą mogli Sobie wprowadzić podwyżki niemal po cichu. Ciekawe kto wtedy będzie paradował z wieszakami... Nawet gdyby ta ustawa przeszła w obecnej wersji to zaszkodzi ilu ? Na pewno mniej niż tym niemal 40 milionom które by straciły na tym, że menelstwo będzie trzepać dzieci by mieć na kryształ i chlanie. Więc tak. Nowe podatki będą oddziaływać na cały kraj, również na mnie niemal od razu. Natomiast z aborcją niemal pewne, że się nigdy nie zetknę. I co z długiem publicznym ? Tak myślą o dzieciach, że płacą na każde 500 zł ale nie obchodzi ich to, że każdy nowonarodzony obywatel będzie mieć ze 20 tys. długu na karku ? Więc wobec tych dalekosiężnych rzeczy wpływających na cały kraj, gospodarkę i życie ustawa antyaborcyjna obchodzi mnie tyle ile zeszłoroczny śnieg. Ale czy mam Sobie coś do zarzucenia ? Nie. Głosowałem na partię która o włos nie dostała się do sejmu. Czy uważam, że PIS jest gorszy od PO ? Nie. Decyzja o nieprzyjmowaniu nielegalnych imigrantów bardzo mnie ucieszyła. Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2016-04-09 o 17:36 |
|
|
|
#2532 |
|
Rozeznanie
|
Możesz nie trząść portkami przed wsiadaniem do samochodu, ale fajnie jest mieć prawo do transfuzji krwi - tak na wszelki wypadek.
|
|
|
|
#2533 |
|
BAN stały
|
Od tego jest tabletka PO i możliwość wyjechania za granicę
|
|
|
|
#2534 | |
|
Rozeznanie
|
Wiesz co? Ogólnie to mogłabym powiedzieć, że tak samo mam resztę ludzi w poważaniu, bo nie płacę ZUSu, nie płacę podatku dochodowego, ba - nawet akcyzę za paliwo mi zwracają, a zarobki mam wyższe od prezydenta.
Ale jeśli jednak wyszlibyście na ulicę walczyć o wolność dla siebie to bym z wami wyszła. ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
Zaczynasz dostrzegać na jakim poziomie są twoje komentarze? Edytowane przez _Jinx_ Czas edycji: 2016-04-09 o 18:47 |
|
|
|
|
#2535 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Obchodzi mnie coś więcej niż własna dupa a 40 milionów wśród których nagle wszyscy nie przestana płacić podatków i wielopokoleniowe konsekwencje martwią mnie bardziej niż "walka" o aborcję wśród 100 osób którą i tak mogą ją zrobić gdzie indziej a 40 milionów osób nagle nie zacznie unikać podatków. Odpisywanie od podatków przez firmy nawet takich rzeczy jak paliwo uważam za nieuczciwe i powinno być zniesione. Równi i równiejsi. Znam takiego który nawet jak tankował za 2 dychy ropy to leciał po fakturę a kasy mu nie brakowało. Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2016-04-09 o 18:52 |
|
|
|
|
#2536 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale to nie o to chodzi. Ja za aborcją na życzenie też nie jestem, uważam, że nasze społeczeństwo nie jest na to gotowe. Ale zmuszanie kobiet do rodzenia dzieci chorych, do rodzenia dzieci z gwałtów to zupełnie inna rzecz. I w każdej chwili każdego może to dotyczyć, Ciebie może nie bezpośrednio. Ale może dotyczyć Twojej matki/siostry/kuzynki/przyjaciółki itd. Każdy pośrednio może być tym związany. Może patrzeć na ból i cierpienie kobiety, która przechodzi przez ciąże z myślą, że jak tylko urodzi to jej dziecko umrze. Kobiety, która poroni i będzie musiała tłumaczyć się, że to nie z jej winy jakby za mało przeszła. Kobiety, która została zgwałcona i będzie musiała codziennie pamiętać o tym co się stało. Naprawdę chciałbyś przechodzić przez to ze swoją kobietą w przyszłości? Także owszem, może to dotyczyć każdego. A facetom, którzy mają to w dupie bo sądzą że to nie ich sprawa i ich to dotyczyć nie będzie - gratuluje ignorancji Bo tak naprawdę nie mają świadomości jakie skutki wprowadzenie takiej ustawy może mieć w przyszłości. No sorry, ale ja czegoś takiego nie rozumiem. Przecież tu nie chodzi najzwyczajniej w świecie "ups no nie zabezpieczyłam się, weźta mnie wyskrobcie" ![]() Aczkolwiek zgodzę się z tym, że ten hałas jest na rękę PIS w obliczu całej reszty, mogą działać po cichu. A 500 + to najdurniejszy projekt świata biorąc pod uwagę sytuacje finansową naszego kraju. Brawo ... Edytowane przez czekoladowoo Czas edycji: 2016-04-09 o 18:58 |
||
|
|
|
#2538 |
|
BAN stały
|
Rodzenie dzieci z gwałtów ? Pewnie większość kobiet która jest w stanie zrobić aborcje byłaby w stanie powiedzieć na Policji, że ktoś ją zgwałcil. Nie wie kto, było ciemno by dostać pozwolenie na aborcję. Według mnie to jest zbyt duża luka prawna i wystarczająca jest tabletka po.
Z tymi wadami się zgadzam, że powinna być taka możliwość. Jest to tragedia i powinno się temu przeciwdziałać. Tak samo jeżeli istnieje bezpośrednie lub pośrednie zagrożenie życia kobiety tak jak w przypadku gdy wykryje się u niej raka a przecież chemia jest szkodliwa. Ale nadal nie ma finalnej wersji projektu i według mnie PIS będzie zwlekać by zwiększyć podatki korzystając z zamieszania. Na koniec tylko dodam, że gdybym mieszkał w idealnym pod względem gospodarczym państwie byłoby mi obojętne czy aborcja jest zakazana czy puszczona samowolką. Chociaż wiadomo gdyby to ode mnie zależało to przedstawiłbym swoją wersję. Być może ludzie skłonni do popełnienia aborcji nie powinni mieć dzieci a być może aborcja jest zła ponieważ wyskrobano nie tych co trzeba. Nigdy się nie dowiemy. Czekoladka. Prędzej dzisiejszego wieczoru zabije mnie samochód
|
|
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Projekt bo projekt ale wszystkich poruszył bo to temat, który ingeruje bardzo mocno w decyzje nie tylko kobiet ale i wszystkich ludzi, ingeruje bardzo mocno w ich życie. Mnie osobiście porusza bardziej wizja, że nie daj Boże gdy będę w ciąży i okaże się, że coś jest nie tak to nie będę miała wyboru. Będę musiała skazać i siebie i dziecko na cierpienie. A życie z chorym dzieckiem nie jest łatwe, ani dla samego dziecka ani dla kobiety. Oczywiście jeśli przeżyje. Jest taki szum bo dla wielu ludzi to są rzeczy o wiele istotniejsze od pieniędzy. Być może okaże się tak, że chodziło tylko o wzbudzenie sensacji, żeby odwrócić uwagę od reszty, a sama ustawa zostanie bez zmian. |
|
|
|
|
#2540 |
|
MUSEarka
|
Słuchajcie, serio - jest już wątek o ustawie aborcyjnej, przenieście się tam, bo tutaj nie jest miejsce na te przepychanki i dyskusje.
|
#2541 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2542 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Znalazłem najpierw zła grupę. Grupa z linku jest zamknięta i nie wiem czy mam ochotę do niej dołączać aby sprawdzić o czym tam piszą. Sporo kobiet jest członkiniami. Wśród nich jest dziewczyna z BEKSY. Ciekawe jak wielu członków zdaję sobie sprawę co oznacza skrót NSDAP. Nich Ci już będzie. Lewacy są krystalicznie dobrzy a prawicowcy to same łachudry, które chcą zabrać wszystkim kobietom jakiekolwiek prawa do decydowania o sobie. Do tego śmierdzą i parzą się na potęgę z wszystkimi napotkanymi dziewczynami, które z resztą traktują jak śmiecie. Mają Korwina za boga i wiernie go we wszystkim naśladują. Mają w planach wybudować kościół pw JKM - niestrudzonego wojownika wolnego rynku i twórcy kucosfery. ![]() To Ty jesteś na swoim awatarze? Masz ptaka? ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
Edytowane przez Chrobry1989 Czas edycji: 2016-04-09 o 20:15 |
||
|
|
|
#2543 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Po prostu nie spotkałam w swoim życiu ani jednego konserwatysty, który by ostatecznie nie wywołał we mnie obrzydzenia. Dlatego kilka dni temu doszłam do wniosku, że powinnam zacząć obracać się w zupełnie innych kręgach. Prawdziwych wolnościowców obyczajowo-gospodarczych jest w społeczeństwie może promil, więc praktycznie zostają mi lewacy ![]() To nie ja. Na lewaka spojrzę i może pomyślę: "jakiś ty rozczulająco naiwny", ale przynajmniej nie będzie mi się chciało wymiotować. Chciałabym mieć sowę albo sokoła, rozważałam to, jednak byłabym wtedy za bardzo przywiązana do miejsca - trudno by mi było beztrosko podróżować. |
||
|
|
|
#2544 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Pieniądze nie biorą się z sufitu. Jest 500+, kosztem czegoś innego. W ogóle sama ta "stymulacja" nie podoba mi się. Jakoś w UK polskie kobiety nie mają problemów z rodzeniem dzieci (wyprzedzamy ... pakistanki ) - może dlatego, ze po prostu tam jest normalnie. no a my wymyślamy jakieś 500+ bo chcemy mieć hmm większy przyrost naturalny ??? ...Muszę też przyznać, że gdy nie pracowałem zawodowo to miałem bardziej idealistyczne poglądy. Teraz, gdy widzę ile z mojej pensji idzie do ZUS i na jakie gęby to idzie - 40-letni policjant emerytowany, były SB-ek, bezrobotny od 10 lat, emeryt, górnik, 500+ rodzinka to ręce opadają ... Rozumiem dawać coś do wspólnej puli , bo w pewnym stopniu mam lewicowe poglądy i akceptuję to, że pewne jednostki mogą być słabsze i należy im pomóc, ale ... bez przesady. Sporo zarabiam i jak widzę ile co miesiąc oddaję do tej studni bez dna to moje poglądy lewicowe coraz mocniej skręcać zaczynają w kierunku "niech każdy się martwi o siebie". Pewnie niedługo do tej grupki gęb, dojdą jeszcze ... Syryjczycy, różnych nacji
|
|
|
|
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także słabo... Prawda jest taka ze młodych rozsadnych ludzi to do rozmnażania nie zachęci, mnie tam jakoś nie zachęca ![]() Juz pomine fakt ze ludziom którzy ciezko pracowali cale zycie obnizaja emerytury mimo ze zasluzyli na to zeby dostać to co powinni. Placili składki cale zycie itd. Ale nie no, na emerytury nie ma ale na wsparcie patologii jest Niech dadza darmowe obiady w szkołach, ksiazki, wiecej przedszkoli żeby matki nie musiały rezygnowac z pracy bo nie mają z kim dziecka zostawić. Niech nawet robią jakieś paczki co jakiś czas w szkołach dla dzieci. Ale nie taki sposób.
|
|
|
|
|
#2546 |
|
Zawsze łakoma.
|
Kurde dziewczyny, ale mi jest mega przykro.... Ostatnia znajomość, która fajnie rokowała poszła w odstawkę. Facet okazał się kłamcą. Niby nie jakieś ważne rzeczy, ale nie błahostki. I jak na samym początku znajomości jestem okłamywana to podziękowałam Panu za spędzony czas. Ciekawe ile jeszcze rzeczy przede mną ukrywał, przemilczał, zataił czy prosto w oczy okłamał. A nie powiem miałam nadzieję na coś więcej. Teraz niech mnie w cztery litery pocałuje...
|
#2547 | |
|
MUSEarka
|
Cytat:
Dobrze zrobiłaś. Nie warto ufać ludziom, którzy kłamią. Zaufania się nie zbuduje. A Związku natomiast bez zaufania.
|
|
#2548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
|
|
|
#2549 |
|
Blood and fire
|
Czytam pamiętniki pewnej niezwykłej młodej damy i wpadł mi w oko cytat, który może posłużyć jako motto temu wątkowi:
"There is so much hurt in this game of searching for a mate, of testing, trying. And you realize suddenly that you forgot it was a game, and turn away in tears." Napisane mniej więcej w 1949, a nadal okrutnie aktualne.
Natura twoja jest zła Z tym się pogódź Woła przez ciebie głosem który cię przeraża Słowami których zdawało ci się - nie miałeś w sobie Wytryska z ciebie inna niźli o niej mniemasz jak wrzące źródło o zapachu siarki pod którym omdlewają zielone łąki pozoru Edytowane przez Szybkobiegacz Czas edycji: 2016-04-10 o 01:18 Powód: Literki |
|
|
|
#2550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A niby dlaczego odliczanie paliwa nie jest uczciwe? Ja uwazam, ze VAT i dochodowy sa swietnie skonstrutowanymi podatkami, szczegolnie w konekscie prowadzonej dzizlalalnosci gospodarczej. W zaleznosci od sposobu opodakowania nie ma jako tako wewnetrznego zroznicowania. Wie gdzie tu masz rownego i rowniejszego? Duzo bardziej juz buwersowalaby mnie fakt zwolnienia z podatku czy zasosowania jakichs ulg. Ale odliczenia to naturalna konsekwencja prowadzonej dzialalnosci gospodarcej i wyboru sposobu opodatkowania. ---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

? Z większą rozwiązłością seksualną to ja bym lewicowców kojarzył. Na sex paradach prędzej ich bym się spodziewał.

Po prostu nie spotkałam w swoim życiu ani jednego konserwatysty, który by ostatecznie nie wywołał we mnie obrzydzenia. Dlatego kilka dni temu doszłam do wniosku, że powinnam zacząć obracać się w zupełnie innych kręgach. Prawdziwych wolnościowców obyczajowo-gospodarczych jest w społeczeństwie może promil, więc praktycznie zostają mi lewacy