Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-09, 20:20   #1471
motylek1984
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
mam straszne problemy z oddychaniem :/ moge lezec praktycznie tylko na lewym boku a i tak mam wrazenie, ze nie moge oddychac :/ nawet jak siedze oparta na fotelu to jest to samo
Ktoras tak ma? jak zyc?
Ja tak mam już chyba od 4 miesiąca. Wydaje mi się, że maluchy przeponę wypchaly do góry 😢
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 20:25   #1472
Miqesi
Wtajemniczenie

Haneczko, daj znać, jak tam u Ciebie po wizycie na IP.

ja już lecę się położyć, bo zmęczona jestem, dobranoc, dziewczynki

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Edytowane przez Miqesi
Czas edycji: 2016-04-09 o 20:26
Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 20:25   #1473
motylek1984
Zadomowienie

A najgorzej to jak prowadzę samochód, bo na leżąco nie potrawie, bo maskę muszę widzieć 😬 jeszcze trochę , i muszę jakiegoś szofera osobistego sobie załatwić.
Stary 2016-04-09, 20:28   #1474
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
My dziś na kolacje jedliśmy ziemniaczki pieczone w ognisku
Mniam mniam! Też bym zjadła

Cytat:
mam straszne problemy z oddychaniem :/ moge lezec praktycznie tylko na lewym boku a i tak mam wrazenie, ze nie moge oddychac :/ nawet jak siedze oparta na fotelu to jest to samo
Ktoras tak ma? jak zyc?
Ja już tak mam od dłuższego czasu... Na plecach mogę leżeć tylko na chwilkę, bo brakuje mi tchu. W pozycji półleżącej jest identycznie.Ostatnio u dentysty musiałam przerwać na chwilę i wstać, bo bym się udusiła
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 20:29   #1475
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość

Ania230- uroczy brzuszek taki okrąglutki widać ze bobasek rośnie w brzuszku

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 20:29   #1476
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Haneczko, daj znać, jak tam u Ciebie po wizycie na IP.

ja już lecę się położyć, bo zmęczona jestem, dobranoc, dziewczynki
Odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
A najgorzej to jak prowadzę samochód, bo na leżąco nie potrawie, bo maskę muszę widzieć 😬 jeszcze trochę , i muszę jakiegoś szofera osobistego sobie załatwić.
Oj, ja też chyba niedługo jakiegoś szofera sobie zatrudnię :P Raz jak jechałam, to młoda mi w żebra ostro przywaliła, aż się zgięłam w pół Dobrze, że to prosta droga była i nie jechałam zbyt szybko...
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 20:30   #1477
ania230
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58684541]

Ania za ta zapiekankę obśliniłam klawiaturę!

[/QUOTE]
Kochana ja się cały czas ślinie .... a zapiekanka na jutro, więc muszę wytrzymać

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-09, 20:34   #1478
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
A co do łysienia, to, śliweczko pamiętaj, że na mądrej głowie włos się nie trzyma
Ło kurcze, Ty to wiesz jak podbudować faceta! Skorzystam z tej mądrości ludowej jak tylko nadarzy się okazja
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 22:36   #1479
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Ania, sliczny brzuszek pieknoe wygladasz z Maja
Czekam tez na wiesci od haneczki.

Ja normalnie rozkladam sie jak stara babcia. Nie dosc ze glucha, bo zatjane uszy ciagle mam i bola, mowic nie moge bo zapalenie krtani, a od trzech dni odezwaly sie moje kolana :/ bola strasznie gdy chodze po schodach, a ze pokoj moj jest na drugim pietrze to troche latam po nich kazdego dnia. Ogolnie chodzi mi sie dobrze po schodach nie mam. Zadyszki czy cos, tylko teraz te kolana. Ale to tez moja wina, przez te ciagle infekcje staram sie wypoczuwac i kurowac wiec duzo siedze w domu, malo co sie ruszam. Nawet na rowerku odechcialo mi sie jezdzic i takie efekty. :/ musze sie jakos zmotywowac do cwiczen, bo narazie i tak nie mam co liczyc na spacery dopoki mi chociaz krtan nie przejdzie.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 22:50   #1480
Madlis
Przyczajenie

Cytat:
Ktoras tak ma? jak zyc?
U mnie identycznie, już nie wiem jak się układać i czasem mam wrażenie że zaraz się udusze 😄 ahh te uroki ciąży w nocy tak się wierce że TŻ się przeze mnie nie wysypia już do pracy hehe
Madlis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 22:59   #1481
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
dobrze mi z moja córeczka

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-09, 23:00   #1482
Madzia9999
Zakorzenienie

Witam wieczorną porą
Jest u mnie koleżanka, byłyśmy na długim i spokojnym spacerze,w lesie Łagiewniki z psami. Co prawda deszcz trochę padał, ale zimno nie było
Teraz uciekam spać bo jutro tezr coś fajnego chcemy porobić o ile będę się dobrze czuła.
Dobrej Nocki dziewczynki

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 23:03   #1483
ania230
Zakorzenienie

Dobrej nocki Mamuśki

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-09, 23:18   #1484
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
A teraz dobra wiadomość - wczoraj zostałam ciocią!!! i teraz mam mega ważne pytanie do doświadczonych mam! Co poradzić na wklęsłe sutki?? Ja nie miałam takiego problemu ani do tej pory się z nim nie spotkałam
Cytat:
Dziewczyny dzięki za odpowiedź
Co do tych nakładek to kumpela je ma, ale albo nie zdają egzaminu, albo nie potrafi tego użyć?
Polecam to samo, co już było pisane czyli te nakładki i laktator. Najlepiej chwila z laktatorem przed przystawieniem dziecka, żeby wyciągnął.
A co do tego, że nakładki nie zdają egzaminu...może ma za duże/małe albo po prostu nie potrafi dobrze przystawić dziecka (bo te, co mają jej w tym pomóc w szpitalu wolały powiedzieć, że ma wklęsłe sutki:/). Niech się naprzykrza położnym/doradcy laktacyjnej/całemu światu i karmi, gdy dziecko jest głodne (bo jak już dostanie mm z butelki, to nie będzie chciało się wysilać).
A tak w ogóle, to gratulacje Ciociu
Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość

Ja właśnie jestem przerażona, bo mojemu TZ zaczyna się przerzedzać czupryna na czubku głowy, a łysego go sobie nawet nie chcę wyobrażać Będzie musiał chodzić w domu w czapce
hehe
Ja sobie mojego też nie wyobrażałam, aż mi się taki nie objawił, no i ....się zakochałam
Mój miałby jeszcze jakieś włosy tak przy uszach i z tyłu głowy, gdyby ich nie golił (jest taki mięciutki świeżo po goleniu) i zawsze się z niego śmieje, że mógłby zapuścić tak po bokach i zaczesywać na drugą stronę, jak to czasem robią łysiejący starsi panowie

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Czekam tez na wiesci od haneczki.

Ja normalnie rozkladam sie jak stara babcia. Nie dosc ze glucha, bo zatjane uszy ciagle mam i bola, mowic nie moge bo zapalenie krtani, a od trzech dni odezwaly sie moje kolana :/ bola strasznie gdy chodze po schodach, a ze pokoj moj jest na drugim pietrze to troche latam po nich kazdego dnia. Ogolnie chodzi mi sie dobrze po schodach nie mam. Zadyszki czy cos, tylko teraz te kolana. Ale to tez moja wina, przez te ciagle infekcje staram sie wypoczuwac i kurowac wiec duzo siedze w domu, malo co sie ruszam. Nawet na rowerku odechcialo mi sie jezdzic i takie efekty. :/ musze sie jakos zmotywowac do cwiczen, bo narazie i tak nie mam co liczyc na spacery dopoki mi chociaz krtan nie przejdzie.
Justynka, Tobie to się batynależą. Nie mów nam tu o ćwiczeniach, tylko się porządnie wykuruj kobieto! Niech się to choróbsko przestanie za Tobą ciągnąć. Będziesz zdrowa, to możesz brać udział w maratonie, a teraz leżeć, pachnieć i pić syropki na przemian z herbatą z miodem.

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Może haneczkę jednak zostawili w szpitalu, że się tak długo nie odzywa
żeby z nią i z Hanią było wszystko dobrze

Wy idziecie spać, a ja zaczynam życie. Jakiś nocny Marek się ze mnie zrobił ostatnio. Będę robić próbne kwadraty na kocyk dla Siostrzyczki, bo muszę sobie zamówić w końcu włóczkę bambusową, a nie wiem ile.

Zaparzyłam sobie czystek z pokrzywą, mam nadzieję, że nie będę pół nocy biegać siku
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 23:37   #1485
miszkaaa
Zakorzenienie

Witam się wieczorową porą

U nas albo choróbska albo brak internetu...
I nie narzekajcie na pogodę bo u nas teraz jest 1 st. a w dzień było 7

Cytat:
A teraz dobra wiadomość - wczoraj zostałam ciocią!!! i teraz mam mega ważne pytanie do doświadczonych mam! Co poradzić na wklęsłe sutki?? Ja nie miałam takiego problemu ani do tej pory się z nim nie spotkałam

:
gratulacje ciociu!
A na płaskie sutki polecam nakładki.
Skoro się nie sprawdzają to może ma zły rozmiar
Ja przez kilka tygodni karmiłam z nakładkami i jak najbardziej się sprawdzają.

Cytat:
Ktoras tak ma? jak zyc?
oj, mam tak samo.
A na nocne duszności polecam unieść wyżej głowej tzn. spać np. na 2 poduszkach.
Ja tak robiłam w poprzedniej i teraz też tak śpię- o wiele lepiej mi się oddycha. I też tylko na lewej stronie mogę leżeć.

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Polecam to samo, co już było pisane czyli te nakładki i laktator. Najlepiej chwila z laktatorem przed przystawieniem dziecka, żeby wyciągnął.
A co do tego, że nakładki nie zdają egzaminu...może ma za duże/małe albo po prostu nie potrafi dobrze przystawić dziecka (bo te, co mają jej w tym pomóc w szpitalu wolały powiedzieć, że ma wklęsłe sutki:/). Niech się naprzykrza położnym/doradcy laktacyjnej/całemu światu i karmi, gdy dziecko jest głodne (bo jak już dostanie mm z butelki, to nie będzie chciało się wysilać).
A tak w ogóle, to gratulacje Ciociu

Wy idziecie spać, a ja zaczynam życie. Jakiś nocny Marek się ze mnie zrobił ostatnio. Będę robić próbne kwadraty na kocyk dla Siostrzyczki, bo muszę sobie zamówić w końcu włóczkę bambusową, a nie wiem ile.

Zaparzyłam sobie czystek z pokrzywą, mam nadzieję, że nie będę pół nocy biegać siku
nieprawda, prosze nie straszyć świeżo upieczonej cioteczki
Mój synek był karmiony mm z butelki przez 4-5 dni w szpitalu bo nie miałam mleka i po powrocie do domu bez problemu ciągnął z cyca i to właśnie przez nakładkę.
Nie ma co się pesymistycznie nastawiać i potem zadręczać jak będą musieli podać w szpitalu mm.

Czystek+pokrzywa- oj, biegałaby co chwila do wc

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

HANECZKA co u Ciebie? Daj znać co powiedzieli w szpitalu

ANIA śliczny brzusio

Co do zapiekanki to my ostatnio zachwycamy się tą z przepisu OLINKI.
Trochę zmieniłam skład- tzn. dodaję więcej składników i bardzo nam smakuje. Nawet mój 2,5 latek się nią zajada

I dołączam do grona internetowych par!
I naprawdę jestem pod wrażeniem, że aż tyle z nas poznało drugą połówkę w necie...

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 00:14   #1486
motylek1984
Zadomowienie

Martwię się o Haneczkę, miejmy nadzieję że wszystko ok i mąż wyciagnął ją na jakąś romantyczną kolacyjkę i dlatego się nie odzywa :-(
Stary 2016-04-10, 00:18   #1487
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
nieprawda, prosze nie straszyć świeżo upieczonej cioteczki
Mój synek był karmiony mm z butelki przez 4-5 dni w szpitalu bo nie miałam mleka i po powrocie do domu bez problemu ciągnął z cyca i to właśnie przez nakładkę.
Nie ma co się pesymistycznie nastawiać i potem zadręczać jak będą musieli podać w szpitalu mm.
Nie chciałam nikogo straszyć i źle nastawiać. Chodziło mi tylko o to, że jak w danym momencie w szpitalu dostanie mm, jest najedzone i wraca do mamusi, a ta próbuje karmić, to jasne jest, że dziecko nie będzie chciało ciągnąć.
Dlatego napisałam, żeby karmić głodne dziecko.
Moja też w szpitalu popijała mm, bo się paniom z noworodków nie chciało z nami posiedzieć i nauczyć mnie przystawiać+polecić nakładki, ale jak już je miałam to spokojnie jadła moje mleczko, chyba, że szła na jakieś badania/inne cyrki i wracała najedzona właśnie.

---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Martwię się o Haneczkę, miejmy nadzieję że wszystko ok i mąż wyciagnął ją na jakąś romantyczną kolacyjkę i dlatego się nie odzywa :-(
No, ja też się martwię. Ale ona chyba na ip do Wrocka pojechała, a ma tam z 40km w jedną stronę... Może wróciła padnięta i nie miała siły już do nas pisać

Edytowane przez Cierpliwosc
Czas edycji: 2016-04-10 o 00:19
Stary 2016-04-10, 00:24   #1488
__Veronique
Wtajemniczenie

Przekazałam co do laktatora!

Moją jedyną radą było: przystawiać jak najczęściej, bez mm, bo jak zgłodnieje to musi próbować ciągnąć. Okrutne to, ale wydaje mi się, że może pomóc. No bo jak będzie maluszek dokarmiany i najedzony to nie będzie chciał cycka... a bez przystawiania nie będzie się rozkręcać laktacja. No tak to wygląda, że ten biedny maluszek musi się nauczyć ciągnąć, a mama musi się nauczyć przystawiać. Obustronna współpraca.

A ja nawet nie wiedziałam, że takie nakładki mają rozmiary w życiu nie miałam takich wynalazków w rękach

Cierpliwość, Miszka, moja mała też na samym początku tylko na mm. Przystawiłam ją pierwszy raz w 3 dobie, kompletnie nic z tego nie wyszło, położna do mnie z pretensjami jak o coś pytałam, no masakra jakaś! dopiero na drugi dzień udało mi się przystawić i to tylko dlatego, że przyszła nowa zmiana i fajna położna. Dużo nam pomogła. Ale moja mała była leniwa, szybko się nudziła cyckiem, a że była cały czas fotonaświetlana i z tej racji przynoszona do mnie tylko na karmienie, to położne potem wolały jej wcisnąć mm, bo szybciej było i z powrotem pod lampę. Ale w domu potem dałyśmy sobie radę z kp.

No one's gonna take my soul away.

Edytowane przez __Veronique
Czas edycji: 2016-04-10 o 00:33
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 00:42   #1489
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Przekazałam co do laktatora!

Moją jedyną radą było: przystawiać jak najczęściej, bez mm, bo jak zgłodnieje to musi próbować ciągnąć. Okrutne to, ale wydaje mi się, że może pomóc. No bo jak będzie maluszek dokarmiany i najedzony to nie będzie chciał cycka... a bez przystawiania nie będzie się rozkręcać laktacja. No tak to wygląda, że ten biedny maluszek musi się nauczyć ciągnąć, a mama musi się nauczyć przystawiać. Obustronna współpraca.

A ja nawet nie wiedziałam, że takie nakładki mają rozmiary w życiu nie miałam takich wynalazków w rękach

Cierpliwość, Miszka, moja mała też na samym początku tylko na mm. Przystawiłam ją pierwszy raz w 3 dobie, kompletnie nic z tego nie wyszło, położna do mnie z pretensjami jak o coś pytałam, no masakra jakaś! dopiero na drugi dzień udało mi się przystawić i to tylko dlatego, że przyszła nowa zmiana i fajna położna. Dużo nam pomogła. Ale moja mała była leniwa, szybko się nudziła cyckiem, a że była cały czas fotonaświetlana i z tej racji przynoszona do mnie tylko na karmienie, to położne potem wolały jej wcisnąć mm, bo szybciej było i z powrotem pod lampę. Ale w domu potem dałyśmy sobie radę z kp.
To, co pogrubione, to właśnie o to mi chodziło wcześniej, co Miszkaa trochę opatrznie zrozumiała.
Widzę Veronique, że miałyśmy podobny problem w szpitalu - położne, które miały pomóc
A nakładki, no mają rozmiary, mają Ja to nawet dwóch różnych używałam, zależnie która pierś

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

Nie wiem kiedy wreszcie te włóczkę zamówię, bo zamiast ją mierzyć, zaczęłam kompletować zamówienie na gemini, ech
Stary 2016-04-10, 00:49   #1490
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
To, co pogrubione, to właśnie o to mi chodziło wcześniej, co Miszkaa trochę opatrznie zrozumiała.
Widzę Veronique, że miałyśmy podobny problem w szpitalu - położne, które miały pomóc
A nakładki, no mają rozmiary, mają Ja to nawet dwóch różnych używałam, zależnie która pierś

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

Nie wiem kiedy wreszcie te włóczkę zamówię, bo zamiast ją mierzyć, zaczęłam kompletować zamówienie na gemini, ech
Dla mnie kosmos

Stary 2016-04-10, 05:24   #1491
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

CARYCA sernika nie sprobowalam, bo.tawerna zamknieta
MADZIUS to niedaleko teraz na krotko, ale tak nam sie spodobalo, ze chcemy tu wrócić, wtedy sie odezwę
SLIWECZKA zdrowia!
HANECZKA daj znac.
Znowu tyle nastukalyscie ze trochę bede was nadrabiac.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 08:03   #1492
australia87
Zakorzenienie

Miałam nadzieję, że rano przeczytam wieści jakieś... Mam nadzieję, że z Anią i Hanią wszystko w porządku
Stary 2016-04-10, 08:15   #1493
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Ja też miałam taką nadzieję...
No nic, czekamy dalej...

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 08:17   #1494
kanwa
Zakorzenienie

Haneczko daj znać.Choćby krótkie info bo myślimy o Tobie chyba wszystkie
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 08:27   #1495
australia87
Zakorzenienie

Pewnie nie ma dostępu do internetu, bo myślę, że jak tak długo się nie odzywa, to pewnie ją zostawili w szpitalu...

Mnie dziś w nocy 3 razy skurcz łydki złapał, myślałam, że oszaleję
Stary 2016-04-10, 08:31   #1496
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Pewnie nie ma dostępu do internetu, bo myślę, że jak tak długo się nie odzywa, to pewnie ją zostawili w szpitalu...

Mnie dziś w nocy 3 razy skurcz łydki złapał, myślałam, że oszaleję
O to paskudztwo! Podobno pomaga wstać i stanąć na tej nodze... Choć mi tam najbardziej pomaga przeklinanie

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 08:37   #1497
australia87
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58696776]O to paskudztwo! Podobno pomaga wstać i stanąć na tej nodze... Choć mi tam najbardziej pomaga przeklinanie

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Przyznaję, że przy tym trzecim razie to się niezła wiązanka posypała

Ja ostatnio coś dużo przeklinam Zaczynam się martwić, czy moje dziecko zamiast zwyczajnie krzyknąć przy porodzie nie wrzaśnie "Kur.waaa!"

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2016-04-10 o 08:44
Stary 2016-04-10, 09:11   #1498
Konto usunięte

Ja się staram ogranicZac, ale mojemu mężowi przy remoncie sie język rozplatal :-/ i od wczoraj rana Zosia mówi 'kufa'... Mam nadzieję ze to nie to co myślę tylko jej kolejne określenie jakiegoś przedmiotu w jej języku

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Australia wyobrazilam sobie tą sytuacje

Stary 2016-04-10, 09:13   #1499
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja ostatnio coś dużo przeklinam Zaczynam się martwić, czy moje dziecko zamiast zwyczajnie krzyknąć przy porodzie nie wrzaśnie "Kur.waaa!"
Ja też tak mam. Z tym, że u mnie jeszcze starsza może podłapać ale w tej ciąży mam czasem takie agresywne dni, że inaczej się nie da

Jak skurcz złapie, to można jeszcze naciągnąć łydkę poprzez skierowanie palców ku górze. Nie umiem tego inaczej wytłumaczyć... Ale działa i omija nas wychodzenie z łóżka

Ostatnio było też o problemach z oddychaniem, cały czas zapomniałam się odnieść. Też mam od czasu do czasu, jak np położe się na plecach. A czasem bolą mnie biodra i plecy to jedyna pozycja, w której nie czuję bioder... A tu oddychać nie można podkładam wtedy pod plecy poduszkę, żeby być wyżej i coś tam pomaga.

Martwi mnie milczenie Haneczki

Stary 2016-04-10, 09:48   #1500
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
MADZIUS to niedaleko teraz na krotko, ale tak nam sie spodobalo, ze chcemy tu wrócić, wtedy sie odezwę.
ok

Haneczka daj znać co u Was, martwimy się

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:

Ja też dużo przeklinam
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości