|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Piszecie, ze Wasz maluszki się uśmiechają, gugają a u nas jakoś nie
.Usmiech z raz dziennie, albo wcale , do tego nie mówi agu, tylko aaaa, eeee, uuuu, ouuuu itd. Mam się martwić?Fizycznie M. jest rozwinięty świetnie, silny, ładnie główkę podnosi, trzyma, obraca, sam się obraca, ale gorzej z komunikacją. Skupia wzrok na naszych twarzach, na zabawkach, ale ich nie chwyta A dziś zamiast ssać piąstkę , jak zazwyczaj zaczął ssać kciuk .
|
|
|
|
#4592 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Elena czyli ze wszystkim do przodu
U nas baczki ida i kupki robi tylko co chwilę sie meczy i za dnia i przez sen
|
|
|
|
#4593 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem co bym zrobiła, jakby czegoś na zmianę było brak ![]() Ogarniajcie się, ogarniajcie. W końcu dziś wielki dzień U nas chrzciny za ponad miesiąc ![]() Bardziej wyspana, nie przeczę Oby więcej takich nocy! Jakby mały jeszcze tak nie płakał w połśnie to już w ogóle byłoby super ![]() Cytat:
U nas za to wczoraj spania było zero w dzień, nie licząc dwóch piętnastominutowych drzemek. W ogóle mały zawsze tak w dzień niespokojnie śpi, drzemki są krótkie, max 1 h. Albo zaśnie mu się po karmieniu 5 min i szaleje dalej. Mam wrażenie, że te minidrzemki są dla niego hiperregeneracyjne
|
|
#4594 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, nie guga, nie smieje sie...Właśnie przechwaliłam dzieciaka- stękała się kręcił, chyba coś mu w brzusiu uwiera, pewnie kupsko, bo dzis nie było, aż się przebudził . ale juz uspany w wózku i przy suszarce ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4595 |
|
Zadomowienie
|
Elena moim zdaniem nie masz się co martwić. U nas aguuu usłyszałam w tamtym tyg i to zaledwie dwa razy. Nasz maluszek jest małomówny, niewiele dżwięków wydaje, ale wiem, że na tym etapie to jest jak najbardziej w porządku. Uśmiechać się uśmiechamy, ale też nie jakoś bardzo często. Grunt, że się w ogóle uśmiecha
Nie można generalizować i porównywać ze sobą dzieciaczków. Każde dziecko rozwija się we własnym tempie. Grunt, że są zdrowe, to jest najważniejsze A uśmiechy się częstsze pojawią i buzia się niebawem naszym szkrabom nie będzie zamykała
|
#4596 |
|
MamaKarolci28
|
|
|
|
|
#4597 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
owszem guga, patrzy na zabawki i na nas, zainteresuje sie jak siostra do niej mowi, ale usmiechnac sie nie chce, taki maly buc Raczkami tak przebiera ze moglaby skutecznie robic za straszak na komary , czasem possie piastke i to by bylo na tyle z jej wyczynow. Jedyne czym moge sie pochwalic, jak w ogole jest czym, to ze po urodzeniu jak mi ja polozna polozyla na brzuchu to ta odrazu podniosla glowke i tak juz jej zostalo ze podnosi swietnie, az polozna byla w szoku ale mowila, ze tak sie zdarza ![]() Marcia u mnie zrobilo duza roznice jak uzylam elektrycznego laktatora. Nagle z niczego zrobilo sie 70ml. Recznym bolaly mnie suty a nic nie lecialo, w elektrycznym nic nie boli i leci Ja zaryzykowalam i kupilam bo bylam w desperacji i teraz nie zaluje, ale jakbym mogla to bym pozyczyla najpierw. Masz od kogo pozyczyc moze?Powodzenia na chrztach dziewczyny i udanych imprez
|
|
|
|
|
#4598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
także wszystko w swoim czasie ![]() Z uśmiechami też się rozkręca teraz jak mnie widzi uśmiech z buzi nie schodzi ostatnio do pediatry tak się uśmiechał że wszyscy się smielismy ale za to jest leniuszkiem jeśli chodzi o podnoszenie główki potrafi wysoko ale mu się nie chce szybko się denerwuje nie da się go zachęcić żadna zabawka i nie przekracza się za często na boki więc każde dziecko w swoim tempie wszystko osiagnie nie martw się ![]() Dużo moich koleżanek chwali windy. My nie używałam my bo bakier zawsze szły tylko z trudnościami ale u koleżanek których maluchy miały mega kołki bardzo dobrze się sprawdzaly.
|
|
#4599 |
|
Zadomowienie
|
Arturek już poł godziny śpi
Pewnie odsypia wczorajszy bezsenny dzień A pogoda taka ładna, tzn. na pewno nie taka jak w Polsce, kurtkę tak czy siak będę musiała założyc
|
#4600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Usmiechami sie nie martw. Zosia miala dopiero 8 tyg jak zaczela. Jutro konczy 10 i smieje sie jak sie zagada i patrzy na zabawki karuzele. Ale to dopiero teraz zaczela.. ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Lucy dobry ten Bartek. Dobrze ze nie w stroj :-D
|
|
#4601 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
Ostatnio aż sobie włączyłam filmik z Kaolcia kiedy miała równe 7 tygodni i była w chustawce jak ona gaworzyla i rozglądałam sie w koło za misiami na niej. Teraz żałuje ze ja sprzedałam |
|
|
|
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lusia mówiu tylu euu jak ma wenę nie odkryła jeszcze że to jej rączki, czasem jak jej coś łobuz wciśnie do rąk i majda łapkami to się wielce dziwi jak coś jej przeleci przed oczami Za to przedwoczraj przy kąpieli jak sobie głośno westchnęłam to po mnie powtórzyła i zaczeła się śmiać A z problemów, to jak w końcu zaczyna ogarniać spokojniejsze jedzenie i mniej się krztusi przy jedzeniu, mamy mniej problemów z odbijaniem... to zaczeły się ze śliną |
|
|
|
|
#4603 |
|
Raczkowanie
|
MARCIAR7- jak nie masz od kogo pożyczyć laktatora to przejdź sie do szpitala, tam sa wypożyczalnie. Napewno na żelaznej taka funkcjonuje, nie wiem jakie sa koszty ale napewno mniejsze niż zakup
U nad wczoraj mały cały dzien spędził z babcia a ja sprzątałam po remoncie w mieszkaniu. W piatek zaczęłam ściągać mleko i na cała sobote im starczyło, wróciłam dopiero na kąpiel. Usnął o 21 i przebudził sie dopiero o 3, łaskawie dal mi sie wyspać
|
|
|
|
#4604 |
|
Zadomowienie
|
Jedziemy dzisiaj do dziadków. Pierwszy raz od wieków zrobiłam full make up, nawet pomalowalam paznokcie (!!!) I zalozylam kolczyki
|
|
|
|
#4605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z makijażu ostatnio to raptem tusz do rzęs, na nieszczęście zaczyna mnie wysypywać |
|
|
|
|
#4606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A czy hybryda na paznokcie jest gruba w sensie jak akryl czy żel? Chciałam sobie zrobić ale martwię się czy przy małym mi nie będą przeszkadzać w różnych czynnościach.
|
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4608 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja np nie lubie z kosmetyczkami gadac.
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
lata temu miałam żele, ale moim zdaniem stanowczo cieńsze. Grubsze to od lakieru, ale jednak nie buduje się się tak jak przy akrylu, żelu.
|
|
|
|
#4611 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas mały też raczej nie czai jeszcze, że ma rączki. Z krztuszeniem też już lepieji, a śliny jeszcze tak dużo nie produkuje Cytat:
Nawet na spacery tż sam z małym nie wychodził, tylko idziemy razem we trójkę. Masakra! Fakt, że mieszkamy na wygwizdowie i specjalnie nie ma gdzie wychodzić, no ale to zakrawa już o patologię Cytat:
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny rodzące w PL może wypełnicie?
http://www.nfz.gov.pl/aktualnosci/ak...kiem,6843.html |
|
|
|
#4613 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4615 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, na trzecim biegu nie probowalam, ale na 1 i 2 leci i nie boli. Bylam zdziwiona bo reczna tak mnie bolalo ze sie poddalam po kilku razach. Ja kupilam uzywke i wygotowalam bo szkoda mi bylo kasy, myslalam ze nie zadziala, a tu niespodzianka ![]() Ja sie brakiem usmiechow nie martwie ale noe moge sie juz doczekac
|
|
|
|
|
#4616 |
|
MamaKarolci28
|
|
|
|
|
#4617 |
|
Rozeznanie
|
Zuza guga, uśmiecha się i ssie łapki jak najęta. Zaczynam podejrzewać przygotowania do ząbkowania, takie ilości śliny produkuje. Zdarzyło jej się też przekręcić z brzuszka na plecy i z leżenia na boczku na brzuszek. Głowę podnosi już wysoko i ogólnie silna z niej dziewczynka
![]() U nas kolek już nie ma. Wzdęcia są okropne, ale bąki jakoś idą. Pomaga jak kładę ją brzuszek do brzuszka. Wszystkie te leki typu delicol, sab simplex niewiele dały. Gorzej że kupa idzie w bólach i z wysiłkiem, mimo że luźna :/ Stęka non stop i się napina cała i ją to wybudza ale to spokojnie może być po żelazie. Zaczęłam rozważać zakup tych rurek Windi ale to strasznie drogie jest :-o 40 zł za 10 jednorazówek to dużo :-oOgólnie zaczęłam u niej dostrzegać określony rytm aktywności i snu, więc łatwiej mi rozpoznać o co chodzi jak zaczyna płakać. Michaś zaczął w szybkim tempie przybierać na wadze, ale skierowanie do gastrologa tak czy siak dostaliśmy bo ma przynajmniej 3,5 kg niedowagi ![]() Aninis te normy przy badaniach masz jakieś zaniżone, bo Zuza się w nich mieści a neonatolog caly czas mówi że za niskie ma wyniki. Chyba zaczynam mieć niedobory mleka :-o nie nadążam z produkcją taki z niej żarłok przez ostatnie dni. Wczoraj w ruch poszło karmi a dziś chyba spróbuję tego femaltikera... |
|
|
|
#4618 |
|
MamaKarolci28
|
Agaciorek jeśli masz możliwość zostaw dziecko chodź na chwile czy tz i wyjdz gdzieś sama. Zawsze Ci to lepiej zrobi. Ja tak miałam ze swoją mała ze do 15 mies była moim cieniem zawsze razem bo nie miałam z kim zostawić, a pózniej był problem bo mała nie chciała nawet z tz posiedzieć chodź chwili.
|
|
|
|
#4619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę hybrydę sobie zrobić tylko jeszcze nie wiem kiedy Mały znowu idzie na rekord - śpi od 10 z małą przerwą na cycka i przebranie
|
|
|
|
|
#4620 |
|
Zadomowienie
|
MamaKarolci, a czy teraz mala tez chodzi z Toba krok w krok?
A co do wyjsc do w maju mam wizyte u gina, fryzjera, dentyste i mnostwo innych zalatwien, wiec tak czy siak synek bedzie musial zostac z tz w domu ![]() A my wlasnie po spacerze, jest piekne sloneczko ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.

.
, do tego nie mówi agu, tylko aaaa, eeee, uuuu, ouuuu itd. 

Dwudniowa, duzia. wyszła bokiem i górą 

owszem guga, patrzy na zabawki i na nas, zainteresuje sie jak siostra do niej mowi, ale usmiechnac sie nie chce, taki maly buc 

Nawet na spacery tż sam z małym nie wychodził, tylko idziemy razem we trójkę. Masakra! Fakt, że mieszkamy na wygwizdowie i specjalnie nie ma gdzie wychodzić, no ale to zakrawa już o patologię
z małą przerwą na cycka i przebranie