![]() |
#901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: NPR-sposób na życie
Aaaaaa... Dzięki za wyklarowanie. ^^
![]() |
#902 | |
Zadomowienie
|
ale chyba tylko jednoskładnikowe mogą działać wczesnoporonnie, dwuskładnikowe blokują całkowicie owulację
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#903 |
Zakorzenienie
|
Nie do końca. Mają też za zadanie niedopuścić do zagnieżdżenia zarodka gdyby pierwsze działanie nie powiodło się i jednak doszło do owulacji. Dlatego też tabletki nie mają 100%, bo czasem ta owulacja jednak jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#904 |
Konto usunięte
|
sugeruje zlikwidować macice, może działać wczesnoporonnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#905 |
Zakorzenienie
|
To jest temat o npr. Twój komentarz jest nie na miejscu.
z tel. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#906 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziękuję dziewczyny za odpowiedzi ehh, jednak nie dla mnie ta metoda ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#907 |
BAN stały
|
??? Czyli narzucone jest gdzie ma być wtrysk???? Kto takie rzeczy wymyśla i kto daje się w to wmanewrować??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#908 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie do kobiet stosujących NPR. Czy używacie może jakiegoś urządzenia do samoobserwacji? Czytałam kiedyś o specjalnych aparatach, które bardzo precyzyjnie są w stanie wszystko określić, ale nie należą do najtańszych (0k. 1500 zł). Czy któraś z Was miała już z nimi do czynienia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przestrzagają niektórzy ludzie wierzący. Jak komuś zależy, to nie nasza sprawa, kto w jakim miejscu dochodzi. Ale racja, ja bym umarła z nudów tak całe życie. ^^ I naprawdę nie wierzę, że Boga obchodzi, gdzie się spuszcza mój chłopak, po prostu nie uwierzę nigdy. Ale to offtop i nie ma sensu wsadzać kija w mrowisko, bo tu nawet nie o tym temat, więc będziemy musiały nasze zdziwienie manifestować we własnej alkowie. ![]()
![]() |
![]() |
#910 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Tak że jeśli faktycznie chodzi o to aby każdy akt seksualny miał szansę powodzenia, to KK powinien zakazać stosunków w dni obliczone według NPR jako dni niepłodne.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#911 |
BAN stały
|
W sumie racja 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#912 | |
Zadomowienie
|
Ja jestem w 5 dniu cyklu i zbadałam po raz pierwszy szyjkę
![]() No nie wiem, nie mam porównania, wydaje mi się, że jest ona wysoko, bo wyczułam dopiero po wprowadzeniu prawie całego palca do pochwy i nie wiem, czy jest aż tak twarda jak czubek nosa, chyba nie. A co do otwartości to w ogóle nie wiem, coś tam niby się podgina palcem jak ruszam, ale muszę się wprawić, żeby ją dobrze wyczuć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#913 | |
Zadomowienie
|
dziewczyny, czy któraś z Was pomoże mi rozpoznać śluz?
Jestem w 7 dc, wczoraj nie mogłam zaobserwować śluzu, a dzisiaj na bieliźnie miałam ślady po prostu "czegoś" mokrego, ot ślad przypominający jak małe dziecko popuści, mokra plamka. Po sprawdzeniu szyjki miałam coś podobnego jak obrazek w załączniku (wzięty z internetu).
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#914 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie. Chciałabym sie dowiedzieć jak to jest z tą temperaturą w dni płodne/niepłodne. Na każdym forum wyczytuje coś innego i chciałabym usłyszec coś wreszcie przydatnego przed owulacja temperatura maleje z tego co wyczytałam a po owulacji wzrasta.
Powiem tak, dopiero zaczynam "przygodę" z mierzeniem temperatur więc jestem w tym zielona.. Wczoraj (7 dzień cyklu) zmierzyłam temperature rano i miałam 36,8 nastepnie dzisiaj ale już wieczorem miałam 37,1.. i teraz pytanie czy ze mna jest coś nie tak czy to jest indywidualna sprawa każdej kobiety i te temperatury nie muszą być zawsze takie same u każdej z nas? po obserwacji szyjki macicy(bardzo twardo i ciasno), śluzu (biały lepki, uczucie suchośiu), wspominając jeszcze że okres skończył mi się 3 dni temu a okresy mam regularne (29 dni) co takie temperatury mogą oznaczać..? :/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#915 |
BAN stały
|
Stwórca musi mieć niezłą radochę z kobiet które badawczo obserwują z każdej strony umazany śluzem palec a potem zasiadają do obliczeń jak jakiś naukowiec. Paradnie! Zachowujecie się jak badacze w labolatorium żeby tylko uniknąć zapłodnienia. Bez urazy ale to jest śmieszne i jeśli Bóg naprawdę istnieje to ma z was polewkę. Cymesik!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#917 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#918 |
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczyny
![]() Ostatnio zaczelam bacznie obserwowac swoj cykl, ponieważ pojawiło sie w ciagu ostatnich 3-4 miesiece pare anomalii (dla mnie) których wczesniej nigdy nie miałam ![]() Zastanawia mnie jaki śluz powinnam poddawać ocenie ? Śluz, który widzę w środku na wargach sromowych i przed błoną dziewiczą czy jednak śluz, który jest na papierze (po przetarciu papierem okolic intymnych) ? Pytam, ponieważ u mnie śluz w środku jest biały i trochę gęsto-mokrawy, a na papierze ten sam śluz robi się przezroczysty i ciągnie się w krótkie nitki. I już sama nie wiem jak go zakwalifikować... Poradzi mi ktoś ? ![]()
![]() |
#919 |
Zakorzenienie
|
Ja zapisuje objaw wskazujący na wyższą płodność, więc zapisałabym śluz przejrzysty odczucia mokro
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#920 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jeżeli u mnie występuje śluz przezroczysty dosłownie leciutko go widać na papierze tylko raz na jakis czas w ciagu dnia, a normalnie nic nie ma, raz moze pare razy wystapi większa ilość białego gęstego mokrego (ktory jak juz wspomniałam zamienia sie na papierze w przezroczysty ciągnący się) to jakie ja mam dni, niepłodne ?? Bo w dni płodne mam zdecydowanie wiecej sluzu przezroczystego (i tylko takiego, nie wystepuje ten biały) czasami aż wycieka, więc wydaje mi się, że to nie są teraz moje dni płodne. Pytam, bo dopiero zaczełam uczyć sie obserwowac siebie. Spowodowało to wiele zmian mojego cyklu w ostatnim czasie i stwierdziłam, że musze bardziej ponac siebie ![]() Ostatnio (2 cykle już były) pojawiły się u mnie plamienia okołoowulacyjne, które zjawiają się jakoś około 6-7 dni przed początkiem śluzu bardzo płodnego. Plamienie trwa zwykle około 4-5 dni (jest to taki śluz z krwią nitkami krwi, pozniej robi sie brązowawy czerwony sluz, różnie bywa). Czy termin tych plamień może byc taki? Owulacja wystepuje w czasie plamienia czy po nim? Czy w czasie śluzu ? Wiem, że zadałam sporo pytań i że nikt tutaj nie jest wróżką ![]() Ale chodzi mi o opis Waszych doświadczeń, jak Wy macie itd. żebym mogła w jakims stopniu podpasować to do siebie ![]()
![]() |
![]() |
#921 |
Zakorzenienie
|
Wg rotzera zapisujesz objaw najpłodnieszy, nieważne ile go jest. Może pojawić sie raz i musisz go zapisać.
Jakiej metody sie uczysz? Polecam wizyte u dobrego instruktora, mam namiary we Wrocławiu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#922 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Skoro nieważne ile jest danego śluzu - to ja mam teoretycznie śluz prawie płodny przez kilka tygodni ( pare przed owu i po owu) to jest chyba niemożliwe (?) ![]()
![]() |
![]() |
#923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczytaj o metodzie: http://iner.pl/metoda-rotzera/ Zapisuj pomiary w jakimś programie,żeby móc łatwo pokazać kartę cyklu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#924 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() Kilka dni temu zaczęłam pomiary temperatury (na razie termometrem elektronicznym, ale chyba przerzucę się na bezrtęciowy, może coś polecacie? ). Jestem aktualnie około 10 dni przed spodziewanym okresem, a temperatura utrzymuje mi się na poziomie 36,3... Czy to nie za mało, jak na fazę po owulacji (wysokich temperatur) ? Temperaturę mierzę w ustach. Oprócz termometru, może macie do polecenia jakieś konkretne podręczniki do NPR? Pozdrowienia! ![]() Edytowane przez NobodyKnows Czas edycji: 2016-06-21 o 06:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#925 |
Zakorzenienie
|
Polecę stronę iner. Kiedyś mierzyłam w ustach, ale tam zdarzają się niestabilne temp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#926 |
Przyczajenie
|
Dziękuję, przejrzę
![]() A jakiego termometru używasz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#927 |
Zakorzenienie
|
Elektroniczny microlife mt 1622
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#928 | |
Zadomowienie
|
Ja polecam Geratherm Basal, po Microlife miałam luki, bo kasowały mi się pomiary, albo nie pikał termometr, cuda z nim miałam, zresztą jak kto woli
![]() Polecam książę Roetzera: "Sztuka planowania rodziny"
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#929 |
Zakorzenienie
|
Zwariowałabym mierząc temp rano przez 10min
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#930 |
Wtajemniczenie
|
Głodomorek mierzyłaś temperaturę w czasie kp?
Druga faza mi się skróciła i jest nieregularna. Od 4 do 13 dni.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.