|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Cytat:
Lucy fajnie, że wszystko się udało ![]() Marciar może Zosi się zmieni na tej diecie? Mi łobuz zrobił się spokojniejszy po jakiś 2 czy 3 tygodniach diety. Lusia chyba już też padła na noc
|
|
|
|
|
#4652 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
czyli chrzciny juz masz z głowy.
|
|
|
|
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak, z głowy. I ciesze się, że to już tak wcześnie zrobiliśmy, bo było pięcioro dzieci. Wszystkie starsze, nasz najmłodszy. I wszystkie zachowywały sie okropnie
Takie 7-9 miesięczne strasznie grymasiły, wrzeszczały, jeden chłoczyk to wręcz histeryzował. Spał tylko nasz. I taska dziewczynka 5 cio miesięczna, ona zapłakała się przy polewaniu główki, ale tak poza tym to spała Cytat:
Nie wyobrażam sobie inaczej. My i ta najmłodsza dziewczynka 5 miesięczna tez z wózkiem. Reszta dzieci tych siedzących była już na kolanach u rodziców.Dla tych z wózkiem proboszcz zarezerwował pierwszą ławkę, żebym mogła sobie go swobodnie lulać. Choć nie było potrzeby bo twardo spał Z wózka wyjęłam dopiero na sam moment chrztu, podeszliśmy do ołatarza, ksiądz zrobił swoje, a potem myk do wózka z powrotem. Po obiadku jechaliśmy do studia, gdzie moja kuzynka która jest forografem robiła nam fotki i tak było nam wygodnie
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-04-10 o 21:14 |
|
|
|
|
#4654 |
|
Rozeznanie
|
Współczuję problemów brzuszkowych i butelkowych
U nas już tylko mm, ale na szczęście problemów brzuszkowych brak. Po części się cieszę, bo bardzo nie lubię kp.Marciar może spróbuj z butelką avent natural, albo dr browns? Chociaż jak malutka była nieprzyzwyczajona do butelki, to mogą być trudności niezależnie od jej rodzaju :/ U mnie ze spaniem małej odwrotnie, ostatnio śpi bardzo dużo w dzień, może przez deszczową pogodę Za to dziś w nocy dała popalić, bo budziła się 2x i nie mogła potem zasnąć co jej się pierwszy raz zdarzyło. Oj tak wyjścia są niezbędne dla zdrowia psychicznego wyjście bez dzieci marzenie My się staramy wychodzić, co prawda z dzieciakami, w każdy weekend. Z Paulinką nie ma problemu, ona może być cały dzień poza domem, tyle że muszę mieć ze sobą butelki i pojemniczki z mlekiem :/. Hałasy nam nie straszne, ma dwóch małych braci więc jest przyzwyczajona. Deszcz również nie, nawet nie używam folii przeciwdeszczowej, bo wolę hartować niż kisić w folii.
|
|
|
|
#4655 |
|
Zadomowienie
|
Nie pomyślałam, że można wózek albo fotelik
Choć z tego co pamiętam, to u nas w kościele rodzice trzymają dzieci całą mszę. W sumie to głupie to trochę
|
#4656 |
|
Rozeznanie
|
Lucy super że się wszystko udało
zazdraszczam trochę, że macie to już za sobą. Figa super patent z fotelikiem, tam gdzie my chrzcimy, niestety rodzice trzymają dziecko na rękach, ale chrzciny są indywidualne, nie na mszy, więc trwają stosunkowo krótko. |
|
|
|
#4657 |
|
Zadomowienie
|
My mieliśmy w foteliku i wyciagalismy na sam moment chrztu.
|
#4658 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Ehhh te chłopy :/
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Figa, wkleiłas linka, tez tam napisze swje uwagi heheh
![]() Marciar, współczuję dzisiejszych przejść, staraj sie jednak nie denerwować, faktycznie szkodzi to na pokarm. Ja po powrocie daję cyca małemu a ten nic, nie chce. Myslę sobie ki czort I wiecie co? Wpadłam na pomysł, że może zmyję antyperspirant spod pach. Zrobiłam to i od razu chwycił cyca. Widocznie zapach mu nie podchodził.A po takim dniu karmienia pokarmem ściągniętym jak zaczęłam doić dojarką to jeeezu, dwie butle po 200 ml pykło lekką ręką. Ale jaka ulga Cytat:
|
|
#4660 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Hahaha ciut nie bajaderka będzie. Hehe. Ale cóż, zdarza się.. |
||
|
|
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tż to już tak jest ... najlepiej uciec ![]() Musisz ją jakoś powolutku przystawiac do butelki kiedyś zalapie. Moja się strasznie rzucała na butli przez 4 dni a potem dopiero zaczęła pic ładnie. Ja mam butle z aventa i smoki. A ja wam powiem ze odzylam w ten week. Siostra tż i jej mąż nosili i pilnowali mała. Ja bylam u fryzjera - zrobiłam się na blond Jutro jedziemy na pierwsze szczepienie malej. Mam nadzieje ze będzie ok
|
|
#4665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale dziś chciałam nie śmierdzieć po całym dniu i użyłam ![]() Cytat:
|
|
#4666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() Wpis o teściowej mnie rozbawił. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Zonameza90 i Marciar bidulki :/ duzo sił Wam życzę i dobrej nocki na regenerację sił. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
|
|
|
#4667 | ||
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
bo z mała to pierwsze 2 mies to ja nie czułam ze dziecko mam a teraz mam nianie i na 5 dni i zero czasu dla siebie no jedna sie zajmuje małym a ja Karola i na zmianę---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Mój dopiero co padł nie mogę sie z nim zorganizować niby jest ale nie odczuwam jego pomocy
|
||
|
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
Patrze ze wiele z was poleca avent smoczek i butle. Chyba sie w smoczek zaopatrze a butla?czy lepiej lovi?juz mi sie we lbie miesza od tego wszystkiego.
Figa myslisz ze to od zmoany diety ona tak sie zachowuje? Wczesniejmimo zielonych kup bylo wszystko ok przed odostawieniem nabialu. ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Paula super nalezalo ci sie!pochwal sie nowym image
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
No ja z Aventu nie mam to nie wiem, ale mam ta z Lovi aktywne ssanie i dzieć naprawde radzi sobie z nia doskonale. I u nas doradcy laktacyjni w szpitalu ją polecali bardzo, jako zamiennik piersi.Głównie na budowę smoczka, że ma kanaliki jak sutek.
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
Do tego tz wyjechał z 2.5 h temu gdzie jedzoe sie z 1.5 i zero zadnego sms nic. Ja go ustrzele powiesze za jaja i ubije na twardo....
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Marciar ja mam z Aventu jedną jedyną butlę i mój ciągnie jak smok z niej
|
#4672 |
|
Raczkowanie
|
hej,
ja staram się Was podczytywać, ale nie mam za bardzo czasu. Mały jest bardzo absorbujący. A jak śpi, czy leży i rozgląda się to robię coś w domu, albo ogarniam siebie udało mi się nawet zostawić synka z tż i wybrałam się na zakupy dla siebie. Od razu humor lepszy.Ciągle mamy kolki, a dziś jak młody obudził się w południe tak nie śpi do teraz. Jedynie jakieś krótkie drzemki, teraz nawet z suszarką spał raptem 20min. I ciągle dziś wyje i rzuca się na cycek, na zmianę. Nie wiem czy to nie kolejny skok :/
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra idę spać. Jutro będzie zabiegany dzień.
|
|
#4674 |
|
MamaKarolci28
|
|
|
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
Ze cos sie stalo. Odezwal sie w koncu podobno duzo wypadków po drodze i zeszlo
Zoska dalej nie chcr spac.. Budzi sie po 5 min... Masakra ona spala dzis 2x po 5 min..
|
#4676 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
Mój jak zasnął 22.30 to dopiero po 3,5 h sie budzi ta pierwsza pobudke ma wydłużona a pózniej co 1,5 h. A teraz spi twardo, sprzątam hałasie zmywarka chodzi a on nic doczekałam sie jego snu.
|
|
|
|
|
#4677 |
|
Zadomowienie
|
Lucy super ze impreza udana i tyle cudnych prezentów
Paula cieszę cie ze taki fajny weekend należał ci się! Pochwal się nowym lukiem Współczuję problemów brzuszkowych już nie długo magiczny 3 miesiąc i miejmy nadzieję wszystko się unormuje! 😘 U nas było wieczorem godzinę wycia nie poznawalam dziecka.. Ale od dwóch dni ani widu kupy więc teraz my czekamy dałam jej trochę wody przegotowanej bo już nie wiem co jej...nawet się nie kapala bo mieliśmy strach 😱 teraz śpi bidulka. Wizyta rodzinki super ciotki wynosiły a mała tak się śmiała dzieci jej podpasowały takie minki sadziła do nich ) Marcia mam nadzieję że Zosia da pospać po takim dniu... I nie zabijaj tz jeszcze się przyda Elena twój mały może malomowny za to nasza mała ani myśli się odwracać sama więc każdy maluszek inny nie ma się co martwić jeszcze będziesz go prosić co by zamknął buzię na minutę 😘
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
Zoska spi
|
#4679 |
|
Zadomowienie
|
Oby do rana 😘
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
Oby pare . Do rana nie ma szans 😎
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

Fajnie ze juz po i ze wszystko sie udalo
Ja mam takie troche moze dziwne pytanie, w kosciele trzymaliscie malego na rekach caly czas? Jesli tak, to w jakiej pozycji? Martwie sie jak bedzie u nas na chrzcie, bo maly tylko na pionowo lubi byc trzymany i wierci sie przy tym strasznie i tak srednio to widze w kosciele :/

I spał 3 godziny na brzusiu
Jakie on dźwięki wydawal, szok. Takich jeszcze nie było. W pewnym momencie jakies takie jak indianin śpiewy robił
U nas już tylko mm, ale na szczęście problemów brzuszkowych brak. Po części się cieszę, bo bardzo nie lubię kp.
Za to dziś w nocy dała popalić, bo budziła się 2x i nie mogła potem zasnąć co jej się pierwszy raz zdarzyło. 

I wiecie co? Wpadłam na pomysł, że może zmyję antyperspirant spod pach. Zrobiłam to i od razu chwycił cyca. Widocznie zapach mu nie podchodził.
Będzie go jadł łyżeczką bo została sama breja 

Czyli wróciłaś na chwilę do normalności ?
kiedyś zalapie. Moja się strasznie rzucała na butli przez 4 dni a potem dopiero zaczęła pic ładnie. Ja mam butle z aventa i smoki.
PO dojściu na salę owalił jedną butlę i w kimę