|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy
Cytat:
Ja dziś nie idę. Strasznie leje. Cytat:
Moja Klaudia wczoraj znowu miała 39 stopni gorączki. Po kolacji dostała nurofen, czopek Viburcol i spała do 8 rano, ale oczywiście z przerwą na jedzenie o 2. Na szczęscie zaraz po jedzeniu szybko zasypia
|
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
Anula edytowalam poprzedni post i tam jest filmik i foty
|
|
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
Kanciu musiał być bardzo głodny
![]() eve, ewa dzieciaczki wspaniałe
|
|
#4864 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!
jestem już nowo upieczoną mamą listopadową ![]() Prosze was o poradę w sprawie nawilżacza powietrza... czytałam juz u was,że wymieniałyscie opinie na ten temat, ale nie pamietam dokładnie kiedy, dlatego proszę o informacje jakie posiadacie nawilżacze, czy jesteście zadowolone (pamiętam,ze wiele z Was było) i miarę możliwości cenę i gdzie był kupowany tzn. przez allegro, czy sklep. Dzięki Wam za pomoc! ![]() Pozdrowienia ode mnie i mojej małej kruszynki dla Was i Waszych dzieciaczków!
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka - trzymam kciuki za wizytację
. iwka, u mnie z wagą trochę się "pogorszyło" . W sumie dość szybko wróciłam do wagi z 6 tygodnia ciąży - tzn. 53 kg, ale przez ostatnie szaleństwo przed i na targach przytyłam 3 kg. Jestem oczywiście wściekła, bo przytyłam jak zwykle na brzuchu a cycki mi tak zmalały że szok . Normalnie jedynka wklęsła. Zastanawiam się nad powiększeniem biustu, już nawet zaczęłam przeglądać tematyczne wątki na wizażu . Mała GU była dziś z nianią na spacerze ok. 2 godzin z czego spała ok. 50 minut. Doszło nam nowe słowo, hihi. EHRRROOOO. Z tego tytułu nazywamy ją erorystką .No i muszę się Wam pochwalić. TŻ pojechał z nami na targi i wspaniale się w tym czasie opiekował małą. Całą dobę na okrągło; karmił, przewijał, kąpał, bawił, jeździł na spacerki. Stwierdził, że jakby miał z 5 milioników $ na koncie to ja mogłabym pracować a on siedziałby z małą EDIT: Zdjęcia z targów 1. Przyjechałam do mamy 2. Krótka drzemka - umęczyłam się tym targowaniem ![]() 3.-4. Wieczorna drzemka w restauracji
Szefowa wydziału ds. niemożliwych Edytowane przez Xantia Czas edycji: 2007-11-24 o 16:00 Powód: dodałam zdjęcia :-) |
|
|
|
#4866 |
|
Zadomowienie
|
A ja odespałam w końcu to 2-dniowe szkolenie
. Moje dziecię dzisiaj prawie cały dzień śpi, nie dziwię się ciągle pada i jest okropnie. A my w tym czasie welll, zajmujemy się sobą . Jutro pierwszy raz Olivki na basenie i mam pietra jak sobie mój okruszek poradzi, będzie pływała z tatusiem a ja będę robiła za fotografa . Kurczeteż chciałabym mieć taki problem jak niektóre z Was i zrzucić zbyt wiele kilogramów , ja mam ciągle 3 kg na + . Ale jak tylko skończę karmić Olivcię to biorę się za dietyKancia "śniadanko" Apusia mega odjechane . Dobrze, że nie ma jeszcze zębów bo by mu między zęby nawłaziło![]() Xantia Twoja Alusia i Olivka to mogą sobie rączki podać, dwa obieżyświaty
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
minia99, bałam się trochę jechać z nią te 300 km autem ale poszło ładnie. Ja też zapisałam Alę na basen, ale jest za mało chętnych i zajęcia są odkładane z tygodnia na tydzień
a już kupiłam jej pieluszki basenowe i dostała od cioci strój kąpielowy. Z ciekawości, ile płacicie za basen? U nas to 21 zł za niemowlę + jeden rodzic.
|
#4868 |
|
Zadomowienie
|
Xantia u nas wykupuje się karnet za 260 zł. w cenie jest 10 lekcji po pół godziny, do basenu wchodzi dziecko z jednym rodzicem a drugi stoi na brzegu. Więc wychodzi 26 zł. za pół godziny.
Zaraz czegoś dostanę przez tą (tit) reklamę
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
U nas wykupuje się też 10 lekcji po pół godziny za 210 zł ale na basen wchodzi tylko jeden rodzic. Jak drugi chce wejść to płaci dodatkowo.
|
#4870 |
|
Zadomowienie
|
Czyli pewnie na jedno wyjdzie. U nas rodzice, którzy stoją na brzegu dostają teksty piosenek dla dzieci, leci muzyka i wszyscy razem mają śpiewać dzieciom
juz widzę to zawodzenie . Zobaczymy jak będzie jutro zdam relacje.
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tylko wkurza to, że w tym zapyziałym mieście nikt nie chce chodzić z takimi niemowlakami na basen, jest chętnych tylko 3 rodziców z dziećmi (łącznie z nami) a musi być minimum 6, żebyśmy mogli mieć ten cieplejszy basen tylko dla siebie
|
#4872 |
|
Konto usunięte
|
Kanciu, śniadanie Apusia "przepyszne".
A ja już nie umiem się doczekać jutrzejszego debiutu marchewkowego. Też kupiłam ładne kolorowe sztućce, a miseczkę Maks dostał od chrzestnej. Dziś rano Maks pobił wszelkie swoje rekordy- obudził się o 9:30, przespał 12godzin. Jak się przebudziłam , a spojrzałam na zegarek, było kilka minut po 9:00, to się wystraszyłam, czy z moim urwiskiem wszystko ok. Ale to tylko duży śpioch.Fotki ekstra, Mikołaj wystrojony jak prawdziwy mężczyzna, a Alusia pewnie musiała robić furorę na targach, taka maskotka milusia.W południe, mimo dość wilgotnej pogody, wysłałam teściową na spacer z Maksem, a mnie ogarnął szał sprzątani, powycierałam, poodkurzałam, poprałam, pozmywałam... i zgrzałam sie przy tym jak piesek preriowy. ![]() A potem odwiedziły mnie dwie moje siostry i siostrzenica- jedna z bliźniaczek. Maks dostał płyn do kąpieli z mustelli, a mi siostra przywiozła z Francji perfumy Diora i błyszczyk. Teraz urwis padł i odsypia... a ja nie wiem, co robić.Tradycyjnie czekam aż TŻ zajarzy, że dziś sobota i wróci z pracy. Pracocholik.
|
|
|
|
#4873 |
|
Rozeznanie
|
iwka, anula bardzo mi miło
![]() kancia ten filmik jest świetny xantia jak ona słodko śpi Jejku jak czytam ile schudłyście to mi się szkoda robi, ja przed ciążą długo i dużo ćwiczyłam aerobic, teraz też staram się jak najczęściej ale niestety jeszcze 9 kilo do wagi wyjściowej, ciężko lepiej robi mi się na duszy jak spojrzę na Oli
|
#4874 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój susełek tez dzisiaj sporo spi, na spacerku póltorej godziny, po spacerku jeszcze spała więc otworzyłam okno i tak kolejne półtorej godzinki.Teraz po karmieniu znowu spi.Mam nadzieję,że się zaraz obudzi, bo pora kąpieli nadchodzi.
xantia- chyba lepiej tyc niż chudnąc-tak mi sie teraz zdaje /jeśli w grę nie wchodzi złoty środek /Co do biustu to u mnie w normie, ale jeszcze karmię zobaczymy potem.Alusia śliczna i taka fajna duża już. A jakiej branzy to były targi-pytam przez ciekawośc. lea- fantastyczne prezenty distaliście z Maksiem ![]() bingo 30-gratulacje dla nowej Mamusi!!!!!!!! ja mam ten nawilżacz, http://www.allegro.pl/item273638791_...matic_311.html kupiłam w realu za 89zł i jestem zadowolona.Nie ma specjalnych bajerów, tylko ręczną regulację mocy nawilżania i automatycznie odcina dopływ prądu przy niskim stanie wody, ale mi to wystarcza.Mogę go polecic. katia21- mam nadzieję,że juz mi wypadły te"ciązowe " włosy i zaraz zacznie sie poprawiac ![]() miniu- sprawozdanie z baseniku proszę, szczególnie jak Olivcia zareagowała na chłodniejszą wodę. nas woda ma miec 32 stopnie, brrrrr kanciu- no Apuś niesamowity jest, żarłacz olbrzymi wersja mini, całuski dla niego ogromniaste!!!!
|
#4875 |
|
Zadomowienie
|
A mój mąż leży i zrzędzi. Spałam sama, a nad ranem ze 2 godzinki z moim żabulkiem. Odebrałam mu lek z apteki, zapłaciłam robotnikom, zrobiłam zakupy, odwiedziłam jego cioteczną szwagierkę, posprzątałam, na spacerze nie byliśmy bo padało. Wszystko zrobiłam jak mały spał, bo oczywiście mąż jest chory i nie może się nim zająć. Zabrać go też nie mogłam w odwiedziny, bo ma dzieci chore
. Jak uśpię małego to skoczę jeszcze do teściowej po przepis, bo jutro moi rodzice przyjeżdżają z wizytacją i na obiad ![]() Mi włosy zaczęły wyłazić 3 miesiące po porodzie i tak mam do dziś (jak tak dalej pójdzie to będę łysa )A mój szkrab jak Xanti nawet w taką pogodę nie myśli o spaniu. Ma 3 drzemki po 40 min. Nawet na spacerze nie zasypia, chyba, że jest jego pora na spanie. Za to nocki ładnie od 21 do 6, a później dosypiamy do 9, przeważnie z 1,5 godzinną przerwą na karmienie, przebranie i zabawę.
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
Kanciu ale ty jestes sliczna
![]() my jestesmy w trakcie wizytacji.. jakos idzie..
|
#4877 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Synuś i mama prezentują się pierwsza klasa. Dzięki ![]() Cytat:
Cytat:
Zmieniła się.Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;5870146] Dziś rano Maks pobił wszelkie swoje rekordy- obudził się o 9:30, przespał 12godzin. Jak się przebudziłam , a spojrzałam na zegarek, było kilka minut po 9:00, to się wystraszyłam, czy z moim urwiskiem wszystko ok. Ale to tylko duży śpioch.Fotki ekstra, Mikołaj wystrojony jak prawdziwy mężczyzna, a Alusia pewnie musiała robić furorę na targach, taka maskotka milusia.[/quote] Żeby tak mój tyle spał ![]() Dzięki Cytat:
A my zamiast sprzątać pojechaliśmy do znajomych. Później jescze do rodziców i na zakupy. Miki znowu wypił na kolację 200 ml. To już trzeci raz z rzędu. Ale w nocy i tak się budzi
|
|
#4878 |
|
Rozeznanie
|
bingo gratulacje i wielkie buziaki dla Ciebie i Maleństwa
|
#4879 |
|
Konto usunięte
|
Nasz urwis się wypluskał, łyknął 230ml mleczka i śpi.
Ja tez chcę z Maksem na basen!! Ale nie chcę mi się jechać do miasta, najbliższy aquapark jest w Tarnowskich Górach. I zastanawiam się jak to przy takiej pogodzie by było, zaraz po kąpieli na podwórko... .. kurcze nie obawiacie się jakiegoś przeziębienia kobietki?Zmykam, do jutra, słodkich snów dla dzieciaczków i upojnej nocy rodzicom życzę.
|
|
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
iwka - targi były ekologiczne, międzynarodowe
![]() ewa.nea - dziś przed kąpaniem ważyłam Alę i skala pokazała 7700 g. Jest dłuuuuga i no co tu dużo mówić... gruba . Lea - ja mam w planach iść na basen (jeśli dojdzie do skutku) pieszo z Alą w chuście bo mam kilka minut spacerkiem a wracać taxi, więc nie powinno być żadnych komplikacji. Kropka, napisz coś więcej o tej wizytacji , bo mam pewne obawy...
|
#4881 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsza!!
MIKOŁAJKU wielgachne buziaki z Olsztyna od Weronki i cioci Iwonki!!!!!!!! No nie chcę zapeszyc, ale u nas wychodzi słońce .Noc klasycznie. Niedziela, a my z Werką same. TŻ w WArszawie - liczymy na prezenty .xantia- chętnie bym chodziła na basen w Ostródzie,bo mi sie bardziej podoba niz ten olsztyński, ale cóż bezsamochodowa jestem .lea- "upojnej"- Ty figlarko ![]() ewa.nea- Twój Miki 200, a moja Weronka 120-130 wypija jak mam odciągnięty pokarm do butelki, ale za to 10 razy na dobę /myślę,że z cycucha to jednak mniej, bo gdyby piła 120 razy 10 to ponad litr by wychodził /macie dzisiaj duuużo pisac, bo jestem sama i będę często zaglądała na wątek
Trzeba rzucić wyzwanie umiejętnościom dziecka, jednak nie oczekiwać od niego doskonałości. Erika Landau . Edytowane przez iwka2002 Czas edycji: 2007-11-25 o 10:15 Powód: dopisek |
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana
![]() Xantia no z Alusi to już pannica, ze hoho My dziś jedziemy do mojej mamy na obiad, a popołudniu do znajomych, którzy czekają na Agatkę Ewa ma termin na 9 grudnia. Wezme jej kolejną reklamówke ciuszków po Hanutce![]() Udało mi się wygrać 4 aukcje na allegro dla Hanutki - 2 czapeczki po 2 zł, czapkę i szalik a 5 zł, czapkę i rękawiczki za 10,50 i fajne ubranko na święta, 2 bodziaki, 2 śliniaki i spodenki za 11,70. W święta będzie Hania wyglądać jak prawdziwy mikołajek ![]() A basen to już kiedyś pisałam, ze zaczynamy od grudnia. 30 minut kosztuje 29zł i w tej cenie jest też pieluszka basenowa. Do basenu wchodzi jedno z rodziców, a drugie ( czyli ja ) będzie robić na brzegu zdjęcia Woda ma 36-38st, jest ograniczona ilość miejsc, więc trzeba dzwonić wcześniej się zapisywać. Zajęcia odbywają się regularnie co niedzielę. Ciekawe jak Hania zareaguje
|
#4883 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Kobitki, mam nadzieję, że dobrze się spało
![]() Mam pytanko, czy baseny na które chodzicie z maluszkami mają wodę chlorowaną czy jonizowaną, a jeżeli chlorowana to czy nie wysusza bardzo maleństwu skóry, chętnie też bym się wybrała ale troszkę się boję o to moje alergiczne dziecię
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
WIELKIE CAŁUSKI DLA MIKOŁAJA Z OKAZJI UKOŃCZENIA 5-TEGO MIESIĄCA Moja Klaudia poszła wczoraj spać dopiero po 22. O 3 wstała na jedzenie i pospała do 8. Tylko przeraziłam się rano bo jest cała w drobniutkich krostkach. Nie wiem co to może być. Iwka współczuję. Niedziela bez Tż jest jakaś dziwna. Mój dziś na szczęście jeszcze w domu. Ostatni dzień urlopu. Xantia to moja grubsza. Wczoraj waga pokazała 7850
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
Anula a nie zmieniałaś kosmetyków, proszku
![]() A może coś nowego z jedzonka ![]() eve u nas na basenie jest jonizowana woda, specjalna dla takich maluszków ![]() Mikuś buziaczki od cioci i koleżanki Hanutki A ja w styczniu będę sama przez tydzień, bo mąż wyjeżdża na delegację miniu i jedzie do Raciborza Szkoda, ze nie możemy jechać z nim
|
#4886 |
|
Zadomowienie
|
Wielgachne buziaki, dla już prawie dorosłego Mikołajka
minisiu to może go odwiedzicie, zapraszam serdecznie eve u nas na basenie też jest woda jonizowana i podobno na zajęciach dla niemowlaków nie ma wody chlorowanej. lea ja muszę jechać na basen 30 km, niestety też nie mam takiego basenu pod nosem. A co do przeziębienia się, to trzeba Olivkę hartować , a tak poważnie to przecież nie wychodzi się po basenie z dzieckiem na dwór tylko myk do autka i tyle.Iwka współczuję, nienawidzę zostawać bez męża, a nawet jak wyjężdża to najpóźniej w sobotę ma być w domu, bo niedziela jest moja i tyle . Oczywiście w praktyce różnie to wygląda.. niestety.Moje dziecię ciągle śpi , zasnęła o 21, obudziła się o 7,30 zjadła mleczko, potem deserek, i śpi do teraz. Nie żebym narzekała , a już napewno nie narzeka TŻ ...
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam basen oddalony o kilka minut spacerem, ale co z tego skoro nie ma chętnych
.Anula, ja tam wcale się z tej wagi nie cieszę bo raz, że trzeba to dźwigać a dwa skrajność w żadną stronę nie jest dobra. W sumie jeszcze nie jest źle, bo to ok. 75 centyli wg siatki którą mam w książeczce, ale mam nadzieję że Ala nie będzie już przybierała w takim tempie. Bo to ani zdrowe, ani ładne. Nie podobają mi się takie mocno grube dzieci. Całe szczęście, że Ala jest długa. Najlepszości dla Mikołajka!! Ale dziś smętny dzień. Nie pójdę z Alą na spacer bo sypie śnieg z deszczem i jest lodowato, wieje kłujący wiatr i w ogóle pogoda do bani .EDIT: coś dawno nie było słychać naszej norweskiej cioteczki Bling!
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
miniu dzięki za zaproszenie. Jest mały problem, bo Robert zabiera mi tam samochód, a tłuc się czymś innym średnio mi się uśmiecha, jeszcze w dodatku w zimę i ponoć w styczniu ma być mega zima
![]() Ale obiecuję, że w jakiś weekend zrobimy sobie wycieczkę do Raciborza ![]() Ja też nienawidzę zostawać sama z Hania, no ale co zrobić, jak mus to mus ![]() Powiedzcie mi w czym podajecie soczki przecierowe ![]() izuniak masz PW Kto ma jeszcze konto na naszej klasie proszę o PW
|
#4889 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Całuski dla Mikołaja Kancia, Katia, Anula-dzięki za PW, zaprosiłam Was do znajomych ![]() Minia - jak będziesz następnym razem w Będzinie to wpadnij do mnie albo umówimy się w M1 na kawkę![]() Mnie też strasznie wypadaja włosy. Jeszcze mam grube i czarne, więc wszędzie je widzę. Kupiłam sobie szampon Dermena, który tak reklamują ale poprawy jeszcze nie widzę Ja z Emcią pojadę do naszego parku wodnego Nemo w Dąbrowie Górniczej. Specjalnych zajęć nie wykupuję, bo sama jestem instruktorem więc chyba damy radę Jutro idziemy na szczepienie. Zobaczymy ile waży nasz pulpecik Bingo - gratulacje http://www.allegro.pl/item268552221_...urier_0zl.html Po małych udoskonaleniach jestem z niego zadowolona. Kapała woda z tego "dziubka", ale mój inżynierek temu zaradził . Nie wiem czy dzieje się tak w każdym
|
#4890 |
|
Zadomowienie
|
izuniak mi nic z dziubka nie kapie, tzn. nie mi tylko nawilżaczowi
. Trzeba dobrze umocowac ten czujnik wilgotnosci to bedzie ok.W przyszły piątek znowu będę w Bedzinie, ale jadę z moimi pracownikami więc raczej nie będzie czasu na M1 minisiu moja Olivka pije wszystkie soczki z kubka niekapka. Minisiu jak często podajesz Hanusi żółtko? Od kilku dni moja Olivka ma kilka razy dziennie czkawkę i nic nie pomaga po pół godzinie mija. Już nie wiem co mam z tym robić , jak była malutka to tak się nie męczyła. My stukamy na wizażu a TŻ robi obiadek , tak to można żyć
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:34.

później Wam pokażę 

. Normalnie jedynka wklęsła. Zastanawiam się nad powiększeniem biustu, już nawet zaczęłam przeglądać tematyczne wątki na wizażu
. Moje dziecię dzisiaj prawie cały dzień śpi, nie dziwię się ciągle pada i jest okropnie. A my w tym czasie welll, zajmujemy się sobą
. Jutro pierwszy raz Olivki na basenie i mam pietra jak sobie mój okruszek poradzi, będzie pływała z tatusiem a ja będę robiła za fotografa
a już kupiłam jej pieluszki basenowe i dostała od cioci strój kąpielowy. Z ciekawości, ile płacicie za basen? U nas to 21 zł za niemowlę + jeden rodzic.

a ja nie wiem, co robić.