Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-11, 09:05   #3691
Fantasmagori
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Kupiliśmy "Skarbnica bajek na dobranoc" Póki co czytałam bajkę o ołowianym żołnierzyku i mi się smutno zrobiło, gdy na koniec w ogniu wylądował i się spalił
jest sporo takich bajek że jak człowiek się zastanowi to wcale nie są takie słodkie chociażby dziewczynka z zapałkami

Przed chwilą się ważyłam i mam 3,5 kg na plusie więc chyba akurat

Dzwoniła na skype siostra TŻ i pokazała co kupiła... nie dość że pełno ciuszków to jeszcze leżaczek bujaczek ona chyba cieszy się najbardziej poza nami z malutkiej już zakochana w bratanicy po uszy nakrzyczeliśmy na nią że takie drogie prezenty robi ale mówi że u nich takie rzeczy inaczej wychodzą cenowo niż w Polsce a poza tym jest ciocią i ma prawo robić prezenty jakie chce

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2016-04-11 o 09:06
Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 09:10   #3692
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Chyba tak szybko mnie tutaj nie było Dzisiaj wizyta i troszkę się stresuję. Oby szyjka dobrze trzymała i z małym było wszystko ok

Co do ruchów to jeszcze dodam, że te nasze małe dzieciaczki praktycznie ciągle się ruszają, dopiero dłuższe okresy na spanie mają w III trymestrze. Taki paradoks

Też znam taką wersje liczenia Jeszcze znam, że po prostu wybiera się konkretną godzinę na liczenie, najlepiej ta gdzie dziecko z reguły jest ruchawe. I znowu liczymy do 10 w ciągu godziny. Jak szybciej się doliczymy do z głowy. Jak się nie wyrobi w ciągu godziny to po słodkim itp. znowu liczymy. Martwimy się gdy ruchów mimo to było poniżej 5.
kciuki Tija za pomyślne wieści podczas wizyty..

ja myślałam,że dzieci w brzuszkach sporo śpią, już w II trymestrze..a masz jakieś dane jak to czasowo wygląda?

a te metody liczenia to od którego tc?

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Dzień dobry, u mnie noc średnio przespana. Mały wieczorkiem raz poruszył się tylko i do 7:30 cisza... Dopiero popukalam do niego trochę to ruszył się kilkakrotnie. Dobrze, że dziś wizyta...
ja też miałam kiepską noc..
powodzenia na wizycie.. pewnie Malec poszalał wcześniej i odpoczywa..albo inaczej się ułożył..

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
U nas w sumie nie wiem czy może być jedna osoba czy dwie. Ja bym bardzo chciała mamę bo ona mnie kopnie w dupę, że mam się spiąć a tż będzie mnie głaskał i żałował ... no ale zobaczymy ;p
mój tż się porodu średnio boi ale jak mu pokazałam jak ojcowie przecinają pępowinę to mówi, że nie da rady

---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

Ja mam 4 szpitale w odległości 30km i tylko jeden w ogóle ma możliwosć podania na warunkach jak wyżej pisałam a reszta wcale ... ehh
ja też mam mętlik w związku z wyborem szpitala..wczoraj patrzyłam na prywatną porodówkę, ale 6tys to jest spora kwota... mój tż pracuje 60 km poza miejscem zamieszkania, więc jeszcze musi dojechać do domu, żeby mnie gdziekolwiek zawieźć..

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki! Dziś mam Połówkowe!
ok. godz. 16 w Łodzi Trzymajcie kciuki!!
W końcu zobaczymy maleństwo może zdradzi swoją płeć w końcu
pewnie,że trzymamy
za wszytskie dzisiejsze wizyty, badania, glukozy, wizyty u dentysty itp
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 09:16   #3693
gosiaczkam
Raczkowanie

hejo poniedziałkowo.
Wczoraj cały dzień poza domkiem a nadrabiania tylko 3 strony. Brawo Wy . U nas była piękna pogoda i pospacerowałam 13 km a dziś nogi do d*** wchodzą.
Ja też maleństwa nie czuję często... martwię się strasznie. Dziś mam połówkowe i mam nadzieję że wszystko w jak najlepszym porządku i że dowiemy się w końcu kto tam mieszka.
Za tydzień przeprowadzamy się ok 800 km z gór nad morze i kolejny stres doszedł no ale cóż... życie czeka mnie tydzień z pakowaniem

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
gosiaczkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 09:19   #3694
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Cześć kochane Nadrabiam Was od czwartku, zatrzymałam się ostatnio na postach z soboty wielkanocnej Wobec tego nie dziwne, że ciągle nadrabiam i się nie odzywam Jeszcze nie skończyłam, ale piszę, bo ktoś tam się interesował międzyczasie co się dzieje z tą dziewczyną, co miała uczulenie na kapsułki do prania

Zatem, żyje(my) Nie miałam kompa przez jakiś czas, a na tel to średnio mi się wizaż czyta, stąd moja nieobecność.
Gratuluję wszystkich chłopców/dziewczynek, dobrych połówkowych i wszystkiego Wam gratuluję

Orange tree - z czystej ciekawości, 2400zł za urodzenie dziecka, w jakiej to firmie? My przed staraniami z małżem wzięliśmy sobie Generali, tam dają po 1200zł (w sumie na dwie osoby wyjdzie te 2400 ), składka niewiele niższa, bo chyba 55zł/mc. W sumie nie wiem, czy się nie odezwę kiedyś do Ciebie na priv (oczywiście jeśli pozwolisz ), bo zamawiałam to ubezpieczenie u takiego znajomego, ale nie mogę się z nim nigdy dogadać i zawsze chce mi coś wciskać, a nie wiem czy sama dam radę ogarnąć wszelkie formalność przy wypłacie tych cudeniek, skomplikowana sprawa...

Zazdroszczę wyprawek. Jak dopiero zaczęłam o tym myśleć, bo uświadomiłam sobie, że 6 miesiąc (dziś mam 23t2d) to już nie przelewki, a ja z ręką w nocniku. Zamówiłam na allegro parę pierdół, ubranek nie mam, bo ponoć mam dostać spadek, ale to takie słowa, które mogły być rzucone na wiatr, poczekam do maja I już robię zamówienie na gemini. Więc mam nadzieję, że do maja właśnie ze wszystkim się ogarnę

Niby jestem 3kg do przodu, a czuję się jak bania. Chce mi się żreeeeć !! Nawet mama zauważyła (byłam u niej prawie 2 tygodnie), że więcej jem, codziennie obiady z dokładką, a właściwie podwójne obiady I lody po litrze na dwa dni Będę torbiszonem... Choć na razie czuję, że schaby mi urosły ...

Pogoda w weekend średnia, więc było zakupowo, ale nic dla dzidzi Trzepło mnie po kieszeni - chrześnica ma komunię w maju, na szczęście dziś poczyniłam prezentowe zakupy...

Idę Was dalej nadrabiać (choć przyznam, że po łebkach) - jestem już na 102 stronie

P.S. Jak miło wreszcie napisać na Sierpnióweczkach, jak tak Was (nas!) czytam, to nawet TŻ się pyta co u Was słychać, hihi pozdroooo

---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

01:31 -> po łebkach, bo po łebkach, ale dobrnęłam do końca Pewnie jutro znowu będę gnić do 10 A już się cieszyłam, że przestawiłam sobie tryb życia
No witamy witamy !!
Jak dobrze, Cię widzieć, my z pierniczkiem już się tu martwiłyśmy co z Wami ... nawet priva napisałam bo widziałam, że na wizaż się logujesz i już się martwiłam, że coś się podziało.

Firma to interrisk a produkt moja rodzina, ustawiony tak, żeby właśnie za urodzenie dziecka zapłacili najwięcej

Co do żarcia ja dziś zobaczyłam 7kg na plusie Normalnie jakaś rozpacz. Mam apetyt niesamowity. Cały czas chce mi się żreć !! Staram się opanować ale nie mogę, jakoś ciągle coś wpada mi do żołądka i efekt jest taki, że wyglądam jak morświn ...
Truchleje na samą myśl co będzie dalej ...

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Cytat:
Tu bym polemizowała Znam osobę co nadużywała i była jak na jakimś haju Go się używa TYLKO w czasie skurczy, nie między, bo może być potem zabawnie

Mówię do rodzącej, że na skurczach ma wdychać, a ona patrzy na mnie nieprzytomnym wzrokiem i mówi "taaak" i dalej robi swoje Jak chciałam jej zabrać to mocno trzymała
ojoj
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 09:19   #3695
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
jest sporo takich bajek że jak człowiek się zastanowi to wcale nie są takie słodkie chociażby dziewczynka z zapałkami

Dzwoniła na skype siostra TŻ i pokazała co kupiła... nie dość że pełno ciuszków to jeszcze leżaczek bujaczek ona chyba cieszy się najbardziej poza nami z malutkiej już zakochana w bratanicy po uszy nakrzyczeliśmy na nią że takie drogie prezenty robi ale mówi że u nich takie rzeczy inaczej wychodzą cenowo niż w Polsce a poza tym jest ciocią i ma prawo robić prezenty jakie chce
super ciocia... dla niektórych ciotek maluszki są prawie jak własna dziatwa albo rodzeństwo -także nie dziwię się, że zakochanie cioci rośnie..
ja myslę,że też gdzieś tyle przytyłam..3 tyg temu na wizycie było 2,5kg do przodu, zobaczymy w piątek
Stary 2016-04-11, 09:21   #3696
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Szaleństwo zakupów
mega ilość!
Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Niewygodna pozycja moze spowodować ruchy dziecka?
Bo ja czasem usypiam tak cześciowo na brzuchu i on wtedy potrafi kopać, czyli mu to przeszkadza?
też tak mam i też zastanawiam się, czy to małej przeszadza...
Cytat:
Kciuk za połówkowe!

ja za chwile wybieram się na spacer z kijkami do lasu )

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 09:23   #3697
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja to bym nie chciala tego gazu, boję się Wszystkich środków robiących coś dziwnego ze świadomością. Nie dla mnie jakieś skręty, czy nawet takie Metody walki z bólem.

W moim szpitalu nie ma wanny, ale w czasie czekania na max rozwarcie większość czasu spędziłam pod prysznicem i woda daje mega ulgę. Mega. Polecam każdej z Was, która będzie miała tę możliwość. Polewanie brzucha i pleców wodą podczas skurczów czyniło je ledwo wyczuwalnymi
To zupełnie na odwrót niż ja
Ja nie mam obaw co do takich środków
Przeraża mnie pełna świadomość w takich sytuacjach

Oby chociaż prysznice u nas mieli bez limitu
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-11, 09:23   #3698
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
hejo poniedziałkowo.
Wczoraj cały dzień poza domkiem a nadrabiania tylko 3 strony. Brawo Wy . U nas była piękna pogoda i pospacerowałam 13 km a dziś nogi do d*** wchodzą.
Ja też maleństwa nie czuję często... martwię się strasznie. Dziś mam połówkowe i mam nadzieję że wszystko w jak najlepszym porządku i że dowiemy się w końcu kto tam mieszka.
Za tydzień przeprowadzamy się ok 800 km z gór nad morze i kolejny stres doszedł no ale cóż... życie czeka mnie tydzień z pakowaniem

to spora zmiana was czeka i duże zamieszanie..oby poszło sprawnie..
pogody zazdroszczę..u nas jesiennie..
ja zdałam sobie sprawę, że gdyby nie niewygodna pozycja, o której wspomniała Tija, to chyba też bym mało czuła maluszka.. wczoraj wprawdzie ujawniła się jak leżałam na plecach, ale głównie to wtedy czuję ruchy jak leżę na boku ze zgiętymi dość mocno nogami, więc pewnie ma wtedy mniej miejsca...
Stary 2016-04-11, 09:24   #3699
kasia_ruda
Zakorzenienie

Wink Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Nie zaczynajcie ze mną tematu książek dla dzieci, bo do porodu nie skończę :P . My mamy z mężem na tym punkcie turbo fioła. Maksym uwielbia, jak mu się czyta, od samego początku czytaliśmy, pokazywalismy książeczki kontrastowe. Teraz nawet 40 minut potrafi siedzieć na kolanach i słuchać. A książek to Maksym ma ze 200 :O
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 09:25   #3700
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
super ciocia... dla niektórych ciotek maluszki są prawie jak własna dziatwa albo rodzeństwo -także nie dziwię się, że zakochanie cioci rośnie..
ja myslę,że też gdzieś tyle przytyłam..3 tyg temu na wizycie było 2,5kg do przodu, zobaczymy w piątek
Siostra TŻ jest właśnie bardzo uczuciowa i kochająca Oni mają synka i więcej dzieci mieć nie będą (bardzo ciężko zniosła poród) a marzyła o córeczce żeby ją stroić itd więc teraz szaleje

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 09:25   #3701
kasia_ruda
Zakorzenienie

Często też sam sobie zrzuca książki książki polek, siada i ogląda te ze sztywnymi kartkami
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 09:33   #3702
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
ja za chwile wybieram się na spacer z kijkami do lasu )
super ! zazdroszczę !!

mnie z fajnych rzeczy czeka po pracy masaż
no i wychodzę dziś przed 16.00 więc się nie przepracuję

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Cytat:
Nie zaczynajcie ze mną tematu książek dla dzieci, bo do porodu nie skończę :P . My mamy z mężem na tym punkcie turbo fioła. Maksym uwielbia, jak mu się czyta, od samego początku czytaliśmy, pokazywalismy książeczki kontrastowe. Teraz nawet 40 minut potrafi siedzieć na kolanach i słuchać. A książek to Maksym ma ze 200 :O
o i znów dziękuję za to forum. Bez tego nie wiedziałabym, że jest coś takiego jak książeczki kontrastowe. Muszę sprawić małemu. Ja jestem mega fanką książek natomiast mojego TŻ czytanie boli i nie chcę, żeby mały do niego upodobnił ....
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-11, 09:36   #3703
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
To zupełnie na odwrót niż ja
Ja nie mam obaw co do takich środków
Przeraża mnie pełna świadomość w takich sytuacjach

Oby chociaż prysznice u nas mieli bez limitu

mnie chyba tez pelna swiadomosc przeraza :P
Mam nadzieje ze jakos przezyje ten porod...

Cytat:
Super! Tez chcialabym by Pola lubila sluchac, bo ja uwielbiam ksiazki i chcialabym ja ta miloscia zarazic!

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-04-11, 09:36   #3704
Kasmina
Rozeznanie

Ja też już wczoraj kupiłam pierwsze książeczki, ale czekam na kuriera. Dwie z nich widziałam na żywo a kilka takich malutkich zamówilam w ciemno w księgarni matras są fajne przeceny a dodatkowo można wpisać kod DZIECKO16 i jest dodatkowe 16% rabatu.
Wczoraj była brzydka pogoda więc w końcu pojechaliśmy na zakupy: dla mnie 3 koszulki, dla tż 1, a dla naszego bąbelka duuuzo więcej skarpetki, czapki, niedrapki, body, śpiochy, rampersy itd
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 09:38   #3705
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Ja też już wczoraj kupiłam pierwsze książeczki, ale czekam na kuriera. Dwie z nich widziałam na żywo a kilka takich malutkich zamówilam w ciemno w księgarni matras są fajne przeceny a dodatkowo można wpisać kod DZIECKO16 i jest dodatkowe 16% rabatu.
Wczoraj była brzydka pogoda więc w końcu pojechaliśmy na zakupy: dla mnie 3 koszulki, dla tż 1, a dla naszego bąbelka duuuzo więcej skarpetki, czapki, niedrapki, body, śpiochy, rampersy itd
O! Musze zajrzec na matras )

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-04-11, 09:43   #3706
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
mnie chyba tez pelna swiadomosc przeraza :P
Mam nadzieje ze jakos przezyje ten porod...
Ja też
Na samą myśl
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-11, 09:54   #3707
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Kciuki za połówkowe. Będziesz miała 3d? Ja mam z połówkowego zdjęcie mojej królewny, akurat spała przytulona do rączki Mam też film, ale włączyłam go raz i pewnie na tym się skończy. Zdjęcia fajniejsze.

Też się zdziwiłam, jak siostra mi podała ten przepis, ale ciasto wychodzi pyszne-zupełnie nie czuć, że z takich dziwnych składników
Powiem że nie wiem po prostu zapisuję się na połówkowe. Ostatnio na genetycznym w 1 trym było 2D ale po koniec pani dr strzeliła fotkę 3D jak malutka rączki na głowie trzyma Zastanawiałam się nad filmem ale TŻ powiedział że pewnie nigdy tego nie obejrzymy albo tylko raz. I z tego co słyszę od Was ma rację

Cytat:
TŻ od dwóch dni czuje małego, a nie tylko widzi Mówię, że ma mu poczytać (kupiliśmy nawet specjalnie książkę) to odpowiada, że ja muszę wyjść to on poczyta

To ja nie jestem nawet za takim zamoczeniem języka. Alkohol to alkohol i nie ma czegoś takiego jak bezpieczna ilość. To już wolę kupić piwo 0,0% alkoholu i po prostu wypić
Brawa dla TŻ za poczucie humoru
A ja się przyznam że zamoczyłam język w winie, należy mi się lanie ale jakoś zakazany owoc kusi. Moja mama mi powiedziała że jak ona była w ciąży to nawet kieliszek wódki wypiła w tamtych czasach się tak nie trąbiło o szkodliwości alkoholu w ciąży. Z resztą wnioskuję że to musiała być w ciąży z moim bratem jak czasem widzę co on za głupoty gada

Cytat:
Dziś mam intensywny dzień, najpierw z Młodym na szczepienie, potem on z mamą moją do domu, a ja do dentysty. Oczywiście wstałam z mega bólem głowy i nie mam siły na nic, a aurę miałam taką, ze przewijałam Maksyma na pamięć, bo nic nie widziałam na szczęście już minęła, został "tylko" ból.
Ojej, współczuję takiego bólu Przed ciąża miałam takie migreny 2-3 dniowe i nawet leki od neurologa nie pomagały. Choć myślę że one były związane z moją poprzednią pracą tzn warunkami które tam panowały. Na szczeście w ciąży mi przeszło bo nie wyobrażam sobie brania takich silnych leków teraz.

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Ja dziś mam zamiar zapisać nas do szkoły rodzenia, poza tym muszę coś ugotować w miarę porządnego, bo po południu mają przyjechać teściowie, a więc najpierw iść do sklepu, zebrać się... Trzeba odebrać kurtki z pralni, książki zamówione czekają w bibliotece, no i jeszcze posprzątać trochę i zrobić jeszcze 1000 innych rzeczy. Jakoś bardziej niż zwykle mi się dzisiaj nic nie chce.
Ja też mam dziś wizytę teściów i zostają do jutra. Na szczęście wczoraj też mieliśmy gości więc jest posprzątane a w południe jadą do lekarza na wizytę więc wrócą w okolicach kolacji to mnie szykowanie obiadu na dziś ominie

Cytat:
O, fajnie. A to rzeczywiście smutne, przecież to nie jest dla dzieci... ani kobiet w ciąży.
Kiedyś w tv była bajka dla dzieci jak facet wrzucał szczeniaki w worku do rzeki by się ich pozbyć pozostawię to bez komentarza
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 10:00   #3708
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
U mnie jest to samo tylko większość książek została w PL. Trzeba będzie zrobić paczkę

Za to bardzo mi to zaprocentowalo i młoda uwielbia czytać książki 😍 czasami jest tak, ze razem siedzimy na kanapach z książkami.
W ten sposób staram się jej przemycac niektóre polskie lektury choć niestety W Pustyni i w puszczy nie chce przeczytać. Powiedziała, że jest nudne i napisane językiem którego nie rozumie:/

No i nasza wspólna gablota z książkami mocno się rozrasta tylko Tż niezadowolony bo mamy mało miejsca
Stary 2016-04-11, 10:00   #3709
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Moja mama mi powiedziała że jak ona była w ciąży to nawet kieliszek wódki wypiła w tamtych czasach się tak nie trąbiło o szkodliwości alkoholu w ciąży. Z resztą wnioskuję że to musiała być w ciąży z moim bratem jak czasem widzę co on za głupoty gada

Kiedyś w tv była bajka dla dzieci jak facet wrzucał szczeniaki w worku do rzeki by się ich pozbyć pozostawię to bez komentarza
Co do brata

Co do tej bajki słyszałam o tym wrrr
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-11, 10:09   #3710
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Siostra TŻ jest właśnie bardzo uczuciowa i kochająca Oni mają synka i więcej dzieci mieć nie będą (bardzo ciężko zniosła poród) a marzyła o córeczce żeby ją stroić itd więc teraz szaleje
To się cieszcie, ja mam brata 30 lat, który zachowuje się jakby miał 15. Narcyz do potęgi entej. I się nie interesuje wcale.
W zeszłym roku na urodziny dał Oliwii kartę do bankomatu bez konsultacji ze mną więc mu ją oddałam a w tym roku założył jej lokatę. Wiecie, ona go widzi raz na jakiś czas i wolałby by ją zabrał na lody albo do kina bo wymagająca nie jest....

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Jest jeden odcinek krecika jak odbiera poród u królika chyba też był ciekawy😝

Podobno są jakieś fajne książki dla dzieci coś o ulicy czeresniowej.
Młoda uwielbiala Tupcia Chrupcia ale tamten model rodziny mi nie odpowiadał i mój syn takiej bajki nie usłyszy mama sprzatala i gotowala a tata leżal w hamaku z gazeta....

Bo jak to się mówi? Córkę wychowuje się dla siebie a syna dla innej. ehhhh😜

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Aaaaaaa koniec ferii i musiałam wstać tak rano....ała😉

A jutro już do pracy i tak już pewnie do końca czerwca bez urlopu a tak dobrze się w domu siedzi.

Z drugiej strony to tylko jeszcze 3 mce. Minie szybko i trzeba będzie szykować się do porodu😊
Stary 2016-04-11, 10:15   #3711
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
U mnie jest to samo tylko większość książek została w PL. Trzeba będzie zrobić paczkę

Za to bardzo mi to zaprocentowalo i młoda uwielbia czytać książki �� czasami jest tak, ze razem siedzimy na kanapach z książkami.
W ten sposób staram się jej przemycac niektóre polskie lektury choć niestety W Pustyni i w puszczy nie chce przeczytać. Powiedziała, że jest nudne i napisane językiem którego nie rozumie:/

No i nasza wspólna gablota z książkami mocno się rozrasta tylko Tż niezadowolony bo mamy mało miejsca
a ja się Twojej córce nie dziwię... wstyd przyznać ale jedynego autora, którego nie jestem w stanie przeczytać nawet strony to właśnie Sienkiewicz. I nie pomaga ładne wydanie czy interesująca historia.

a tak w ogóle to dzień dobry, ja dziś już po badaniach, a jutro ciąg wizyt przede mną.
miłego dnia.

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-04-11 o 10:19
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 10:18   #3712
Kasmina
Rozeznanie

Kasia. ruda a może polecisz kilka książeczek dla maluszków? Tak do 3rż, bo z racji zawodu książeczek po 3rż znam dość dużo ale nie mam doświadczenia jeśli chodzi o młodsze dzieci.
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 10:19   #3713
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
a ja się Twojej córce nie dziwię... wstyd przyznać ale jedynego autora, którego nie jestem w stanie przeczytać nawet strony to właśnie Sienkiewicz. I nie pomaga ładne wydanie czy interesująca historia.
Ja nie przetrawilam Krzyżaków - jedyna lektura której nie przeczytałam
Może jeszcze Nad Niemnem...przewracalam wszystkie opisy...które czasami były na kilka stron.
Stary 2016-04-11, 10:21   #3714
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też
Na samą myśl
Hehe, ze mna ma byc Tz, mam nadzieje ze mi to troche pomoze... :P

Cytat:
Kasia. ruda a może polecisz kilka książeczek dla maluszków? Tak do 3rż, bo z racji zawodu książeczek po 3rż znam dość dużo ale nie mam doświadczenia jeśli chodzi o młodsze dzieci.
Ooo! Ja tez bym z checia sie dowiedziala co polecasz dla maluchow )

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-04-11, 10:21   #3715
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie przetrawilam Krzyżaków - jedyna lektura której nie przeczytałam
Może jeszcze Nad Niemnem...przewracalam wszystkie opisy...które czasami były na kilka stron.
ja niestety nie potrafię przebrnąć przez żadną ze stron, która wyszła spod pióra Sienkiewicza.
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 10:23   #3716
emenyx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
hejo poniedziałkowo.

a nad ktore morze sie przeprowadzasz? polnocne czy baltyckie? Ja mieszkam nad baltyckim

U mnie tez dzisiaj kolejna wizyta. Mam ogromne nadzieje, ze w koncu poznam plec ....
I stwierdzam, ze nocne pobudki sa teraz bardzo rzadko, a nawet jesli musze wstac do WC to spie zaraz dalej. A wczesniej przewracalam sie pol nocy z boku na bok, gdy sie w nocy obudzilam.
Mam nadzieje, ze tak juz zostanie
emenyx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 10:23   #3717
florencee
Zadomowienie

Cytat:

Ale miło ze strony siostry TŻ.

Najstraszniejsza bajka to chyba "Sinobrody".

Cytat:
Ale fajne te książeczki kontrastowe, też wcześniej o tym nie słyszałam.
Chciałabym żeby mój synek też tak lubił książki. <3

Cytat:

mnie z fajnych rzeczy czeka po pracy masaż
no i wychodzę dziś przed 16.00 więc się nie przepracuję
No to będzie relaksujący dzień. Dzwonię też żeby się umówić na masaż, babeczka nie odbiera, a chcę już mieć zaklepane.

Cytat:
Muszę zobaczyć co tam ciekawego mają w Matrasie. Gratuluję zakupów.

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Powiem że nie wiem po prostu zapisuję się na połówkowe. Ostatnio na genetycznym w 1 trym było 2D ale po koniec pani dr strzeliła fotkę 3D jak malutka rączki na głowie trzyma Zastanawiałam się nad filmem ale TŻ powiedział że pewnie nigdy tego nie obejrzymy albo tylko raz. I z tego co słyszę od Was ma rację

Brawa dla TŻ za poczucie humoru
A ja się przyznam że zamoczyłam język w winie, należy mi się lanie ale jakoś zakazany owoc kusi. Moja mama mi powiedziała że jak ona była w ciąży to nawet kieliszek wódki wypiła w tamtych czasach się tak nie trąbiło o szkodliwości alkoholu w ciąży. Z resztą wnioskuję że to musiała być w ciąży z moim bratem jak czasem widzę co on za głupoty gada

Ojej, współczuję takiego bólu Przed ciąża miałam takie migreny 2-3 dniowe i nawet leki od neurologa nie pomagały. Choć myślę że one były związane z moją poprzednią pracą tzn warunkami które tam panowały. Na szczeście w ciąży mi przeszło bo nie wyobrażam sobie brania takich silnych leków teraz.

Ja też mam dziś wizytę teściów i zostają do jutra. Na szczęście wczoraj też mieliśmy gości więc jest posprzątane a w południe jadą do lekarza na wizytę więc wrócą w okolicach kolacji to mnie szykowanie obiadu na dziś ominie

Też nie wiem na jakie połówkowe się właściwie zapisałam. Ostatnio miałam 2D, ale mają i 3D, to może by wziąć to tym razem. I filmy też są, hmm.

Wrzucanie szczeniaków okropne. ;(

A moi teściowie w sumie nie wiadomo o której przyjadą i czy będą chcieli jeść. Mój mąż się z nimi zawsze tak niedokładnie umawia, ale przynajmniej wiadomo że przyjadą, bo zdarzało im się wpadać na całkowitym spontanie...
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 10:24   #3718
gosiaczkam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość

O taak dla mnie też udręką była ta książka... okropieństwo
gosiaczkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 10:25   #3719
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Ale miło ze strony siostry TŻ.

Najstraszniejsza bajka to chyba "Sinobrody".

Ale fajne te książeczki kontrastowe, też wcześniej o tym nie słyszałam.
Chciałabym żeby mój synek też tak lubił książki. <3

No to będzie relaksujący dzień. Dzwonię też żeby się umówić na masaż, babeczka nie odbiera, a chcę już mieć zaklepane.

Muszę zobaczyć co tam ciekawego mają w Matrasie. Gratuluję zakupów.

Też nie wiem na jakie połówkowe się właściwie zapisałam. Ostatnio miałam 2D, ale mają i 3D, to może by wziąć to tym razem. I filmy też są, hmm.

Wrzucanie szczeniaków okropne. ;(

A moi teściowie w sumie nie wiadomo o której przyjadą i czy będą chcieli jeść. Mój mąż się z nimi zawsze tak niedokładnie umawia, ale przynajmniej wiadomo że przyjadą, bo zdarzało im się wpadać na całkowitym spontanie...
Sinobrody! Ja mam tą książkę cały czas! Już byłam trochę starsza ok 9 lat, a pamiętam to jako coś przerażającego...
Stary 2016-04-11, 10:26   #3720
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

Jest jeden odcinek krecika jak odbiera poród u królika chyba też był ciekawy😝

Podobno są jakieś fajne książki dla dzieci coś o ulicy czeresniowej.
Młoda uwielbiala Tupcia Chrupcia ale tamten model rodziny mi nie odpowiadał i mój syn takiej bajki nie usłyszy mama sprzatala i gotowala a tata leżal w hamaku z gazeta....

Bo jak to się mówi? Córkę wychowuje się dla siebie a syna dla innej. ehhhh😜

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Aaaaaaa koniec ferii i musiałam wstać tak rano....ała😉

A jutro już do pracy i tak już pewnie do końca czerwca bez urlopu a tak dobrze się w domu siedzi.

Z drugiej strony to tylko jeszcze 3 mce. Minie szybko i trzeba będzie szykować się do porodu😊

Muszę sobie poszukać tego odcinka, faktycznie kiedyś do widziałam

Dokładnie. Ja swojego syna także planuję wychowywać w duchu podziału obowiązków. Z resztą jak opowiadałam mój TŻ nie ma taryfy ulgowej w pracach domowych do tego ma iść na tacierzyński więc chyba młody (o ile nadal chłopakiem pozostanie) sam uzna taki model rodziny za "normalny"
12.12.2015 II kreseczki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości