|
|
#2071 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Izotek - cz.II
Cytat:
Wcześniej moja skóra na twarzy była bardzo czerwona i podrażniona, często mniej swędziała. Jak siedziałam w pracy to nie moglam wytrzymać czasami. Rano i wieczorem nie obyło się bez kremu. Kilka nocy pod rząd smarowałam kremem regenerującym avene. Dermatolog zwiększyła mi dawkę i mówiła,że jak będzie bardzo źle to żeby zmniejszyć więc spodziewałam się,że będzie gorzej,a nie lepiej. A aktualnie nie muszę smarować często treściwymi kremami, starcza mi lekki żel aloesowy,skóra nie jest tak czerwona i ściągniętą,nie swędzi. |
|
|
|
|
#2072 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie odebrałam zaległą receptę
Rano- Sylveco krem pod oczy, FILTR!!! (Skin79 sun lotion 50, albo SunBrella baby 50) na to podkład mineralny annabelle i na końcu puder ryżowy, albo w ogóle nie stosuję podkładu i pudru. Czasem rano używam kremu nawilżającego Dexeryl, ale bardzo rzadko, głównie w weekendy. W ciągu dnia- Reaplikuję filtr średnio co 3 godziny (jak mam podkład i puder to zmywam wszystko i nakładam od nowa po nałożeniu filtru). Jak mam makijaż to zmywam go emulsją micelarną Emolium zaraz po powrocie do domu. Wieczorem- Czasem używam olejów do mycia, myję zaraz potem twarz Cethapilem, nakładam krem pod oczy Sylveco i Dexeryl na twarz. Raz w tygodniu, albo rzadziej używam maści do ciała, którą mi przypisał derm, bo po prostu nie potrzebuję nakładać jej codziennie, jest dla mnie za tłusta Zobaczymy czy teraz się przyda, po zwiększeniu dawki Na razie głównie zużywam ją na usta.Przy okazji, czy komuś z was nie wyskakują czerwone "ciapki na rękach"? Coś a 'la mini ranki? Wyskakuje mi to głównie na dłoniach i przedramieniu (Za często myję ręce chyba i ich nie nawilżam ) Jestem ciekawa, czy tylko ja mam ta przypadłość?
|
|
|
|
#2073 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mam tak spocone okolice pod nosem, ze juz szlag mnie trafia za przeproszeniem. Na szczescie za 8 dni koncze kuracje i mam nadzieje, ze szybko mi to przejdzie
|
|
|
|
|
#2074 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam w drugą stronę. Kończę kurację i zmniejszam dawkę: 4 dni 40 mg, 3 dni nic. Przez całe leczenie miałam problem z suchością ust, ale to co się teraz dzieje, to przechodzi wszelkie pojęcie. Skóra twarzy też zaczęła się łuszczyć, gdzie wcześniej była tylko sucha. Jedno co dobre, już nie łapią mnie tak często skurcze i na dłoniach już nie robią mi się ranki, chyba że zapomnę je pokremować.
Teraz ten tydzień będę brała tylko 20 mg bo w weekend zawody
|
|
|
|
#2075 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2076 |
|
Raczkowanie
|
witam.
Czy ktoś z Was stosował/stosuje olej kokosowy do wybielania zębów/poprawy kondycji zębów podczas kuracji? Ma na celu wypłukanie toksyn z jamy ustnej - organizmu. Czy przy okazji nie wypłucze lekarstwa? Dz. Nie chciałbym sobie zaszkodzić i na marne nie poszło branie Izoteku. Dz. Dopiero za tydzień wizyta u lekarza. Cera - nadal wyskakują małe niespodzianki :/ a po nich zostają przebarwienia
|
#2077 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a Czas edycji: 2018-02-28 o 17:44 |
|
|
|
|
#2078 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Codziennie jeżdżę do pracy i poruszam się po mieście rowerem, zauważyłam że, szczególnie rano kiedy pędzę |
|
|
|
|
#2079 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Mustache_Cat Czas edycji: 2016-04-11 o 21:02 |
|||
|
|
|
#2080 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2081 |
|
Raczkowanie
|
Mustache_Cat, ja mam od dłuuugiego czasu całe ręce poranione, raz jest lepiej, raz gorzej, ale cholerstwo całkiem nie znika. Mi pomaga Alantan albo Protopic (jest na receptę) i rękawiczki bawełniane do spania na noc.
Jesteś zadowolona z tego filtra SunBrella Baby 50?
|
|
|
|
#2082 |
|
Raczkowanie
|
Mustache_Cat ja przyjmuję na zmianę 20/40mg. Łącznie przyjęłam już (dopiero?) 3000mg (od 10.11.2015, ważę ok 63kg). Smaruję Neutrogeną do rąk,szybko się wchłania, Garnierem czerwonym (opakowanie doprowadza mnie do szału, ale działanie najlepsze) lub Ziaja z ceramidami i koncentratem lipidowym bo dostałam w gratisie
tak czy inaczej jesli nakładam krem regularnie to jest OK...
|
|
|
|
#2083 |
|
Przyczajenie
|
Z tego co czytam, wynika, że te ręce robią się bardziej wrażliwe przez izotek :/ Trzeba jakoś wytrzymać.
@feronik Na pewno lepszy od wersji normalnej, tamta była jak smalec :/ Do rąk super, na szyję i twarz trochę za "tępy" w smarowaniu, ciągnie mnie za skórę. Mniej tłusty niż wersja normalna, da się przeżyć. Do chodzenia po domu, czy na krótkie wyjścia jest ok. Skład ma fajny, głównie przez skład go kupiłam, więc polecam Nie wiem jaką ma dokładnie ochronę przed UVA niestety.Następny na celowniku to La roche posay anthelios xl, więc jak ktoś używa to niech się wypowie
|
|
|
|
#2084 |
|
Przyczajenie
|
Mi taka wysypka wyskoczyła po pierwszym tygodniu brania i po intensywnym smarowaniu wszystko zniknęło po około tygodnia :P
|
|
|
|
#2085 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To daj znać jak wypróbujesz tego Antheliosa XL ![]() W ogóle to zazdroszczę Wam, że możecie smarować te nieszczęsne ręce różnymi kremami. U mnie 95% kremów wywołuje teraz takie pieczenie, że tylko płakać... Edytowane przez feronik Czas edycji: 2016-04-12 o 14:41 |
|
|
|
|
#2086 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2087 |
|
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczyny dołączam do wątku, od jutra zaczynam kurację izotekiem. Boję się jak jasna cholera, ale to ostatnia deska ratunku. Mam 30 lat twarz jest ok natomiast plecy masakra. Mam nadzieję, że jakoś wytrzymam te 6 miesięcy. Lekarz kazał mi na razie brać 2 razy dziennie po 20 mg. Najbardziej boję się łuszczenia. Chcę zmienić pracę więc nie wyobrażam sobie siebie na rozmowie z odpadającą skórą na twarzy.
Edytowane przez 201703061232 Czas edycji: 2016-04-12 o 17:18 |
|
|
|
#2088 |
|
Raczkowanie
|
Jak to jest, że jestem na 125 dniu i wczoraj 2 pryszcze na skroniach, a dzisiaj 1 mały na żuchwie...... tak jak cały poprzedni tydzień miałem spokój, tak teraz już się lekko irytuje
.
|
|
|
|
#2089 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ranki też bardzo szybko się robią. Do tego są suche i niektórzy doświadczają wysypki na dłoni i w okolicach nadgarstka.
|
|
|
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się bałam ale okazało się, że nie było czego bo połowy efektów, o których tutaj się pisze to wcale nie miałam. |
|
|
|
|
#2091 | |
|
sissy that walk
|
Muszę się pochwalić, że minął u mnie ponad miesiąc od ostatniej tabletki i wszystko okej
Skóra wróciła do formy pod względem nawilżenia, ale pryszczy brak i przetłuszczania też brak. Jeśli tak zostanie, to będę spełniona.
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
Oby tak było Mary
![]()
|
|
|
|
#2093 |
|
Raczkowanie
|
Tak jak pisałem: jest tutaj ktoś ze 130+ dni kuracji i też mu potrafi +/- raz na tydzień coś wyskoczyć? czy to normalne czy w tak "zaawansowanym" etapie nie powinno nic totalnie nas nawiedzać?
|
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny wpadłam do Was napisac, ze jestem już ponad 4 miechy od zakończenia kuracji, jakiś czas temu skóra zrobiła się bardziej mieszana- w trakcie kuracji bywała wysuszona, ale w zasadzie stała się normalna. Teraz niesrtty się trochę przetluszcza, ale to nie jest zdecydowanie to co przed kuracja- wtedy była mega tłusta. Teraz jest trochę mieszana. Jakieś poprawki pudrem muszą być jeśli chce mieć idealny mat. Na szczęście nie spowodowało to żadnego wysypu. Czasem coś drobnego wyskoczy i tyle, żadnych stanów zapalnych i bomb xD Nos wystarczy raz na kika/kilkanaście dni troszkę oczyscic, kiedys musialam codziennie. Ślady też bledna i wyrownuja się powoli. Dekolt też jest ok. Ciągle mam krosty na posladkach, udach, rękach- nie wiem czy to serio rogowacenie mieszkowe- na rękach zawsze miałam ten problem, na posladkach kiedys raz na ruski rok jakaś krostka, od brania Izo ciągle i dalej je mam ;(
Wymienie w lutym rozswietlacz Boirjois, ciuchy s/m https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1220876 Edytowane przez shini Czas edycji: 2016-04-13 o 14:59 |
|
|
|
#2095 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiec REGULARNOŚĆ metoda na wszystkie objawy "suchości" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie ponad 130 dni (ponad 60% kuracji) wiec raczej "zaawansowana" opcja. Miałem tak, że w marcu +/- na zero, nic nie wyskakiwało - tylko przebarwienia. Potem początek kwietnia "mały wysyp". Wyskakiwało codziennie po 2-4 małe zmiany ale jednak. Nie było bomb ani wulkanów ropnych ale jednak Teraz się uspokaja = ale idealnie nie jest, nie wiem od czego to zależało. Wiec też mam obawy sporę czy już nie powinno być bez niespodziankowo.2 Pytanie. Czy ktoś miał styczność z olejek kokosowym do płukania/wybielania zębów? Stosował ktoś tą metodę?
IZOTEK od 01-12-2015 12.15R. 40mg - 01.16R. 50mg - 02.16R 60mg - 03.16R. 70mg - 04.16R. i 05.16r. 60mg 06.16r. 50 mg - 40 mg 07.16r. - 20 mg 08.16r. "Nigdy nie wyrządzisz krzywdy dobrymi uczynkami" Edytowane przez HOPE777 Czas edycji: 2016-04-13 o 08:59 |
|||
|
|
|
#2096 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
strach ma wielkie oczy, ja długo zwlekałam z kuracją, bo one mnie właśnie przerażały, a teraz żałuję, że zdecydowałam się na to tak późno
|
|
#2097 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki za uspokojenie. Tez dlugo zwkekalam. Mialam zaczac po wakacjach. Jednak derma wczoraj chciala znow mi dac tetracykline wiec zdecydowalam sie na izotek. Mam nadzieje ze wszystko bedzie przebiegac ok. Planuje zmasowany atak nawilżający na skore. Na pewno nie zaszkodzi.
|
|
|
|
#2098 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie ma żadnych podstaw by twierdzić że to działa (poza placebo). Kiedyś nawet myślałam, by wypuścić w internet jakąś równie banalną "kuracje leczniczą" na wszystko i śmiać się później z ludzi którzy chwalą się efektami ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Też z tymi ciapkami miałam problem, ale całe dłonie miałam nimi pokryte, szczególnie lewą rękę, którą częściej wyjmowałam z kieszeni/rękawiczki. Bardzo długo nosiłam rękawiczki, mimo że już wszyscy chodzili w lekkich kurteczkach. Na rower obowiązkowo zakładam takie bez palców, jak gdzieś chodzę to trzymam w kieszeni kiedy jest okazja. Trochę wiatru i od razu robią się te ranki. Trzeba stale pamiętać o kremowaniu,bez tego ani rusz. ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
Lepiej aby chwilę poszczypało niż nie kremować w ogóle -> jeszcze większy problem -> jeszcze bardziej wszystko szczypie.---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
Polecam nakładanie podkładu zwilżoną gąbeczką, wtedy nie widać skórek. Sama byłam ostatnio na rozmowie i dostałam propozycje stanowiska znacznie wyższego niż to na które aplikowałam ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2099 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czemu zrezygnowałaś na czas kuracji?
IZOTEK od 01-12-2015 12.15R. 40mg - 01.16R. 50mg - 02.16R 60mg - 03.16R. 70mg - 04.16R. i 05.16r. 60mg 06.16r. 50 mg - 40 mg 07.16r. - 20 mg 08.16r. "Nigdy nie wyrządzisz krzywdy dobrymi uczynkami" Edytowane przez HOPE777 Czas edycji: 2016-04-13 o 13:14 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

Zobaczymy czy teraz się przyda, po zwiększeniu dawki
Na razie głównie zużywam ją na usta.
) Jestem ciekawa, czy tylko ja mam ta przypadłość?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)