Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-11, 11:12   #1681
australia87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Tak, w kolejnej ciąży jest już trochę inaczej. Te mini ciuszki i różne gadżety już tak nie kuszą Poza tym są też starsze dzieci, które zajmują nam czas i trzeba też o nich myśleć
No i wiadomo już co się u kogo sprawdza, co się przyda, a czego użyje się sporadycznie i tylko miejsce w domu zajmuje.

australia każda chyba ma obawy ale to świadczy o świadomości i odpowiedzialności. Dużo się zmieni ale na lepsze. Doznasz zupełnie nowego rodzaju miłości- nieporównywalnego i pierdoły przestaną mieć znaczenie.
A na koncert w październiku czemu nie? Laktator lub mm w ruch, córa do babci czy cioci i po scenę!
A to, że nikt do Ciebie nie przyjdzie w odwiedziny to wiesz co bym Ci powiedziała gdybyś była z mojego regionu? "Nie srej!"
Dzięki Śliweczko
A co do koncertu, to już też przez moment kombinowałam, ale to nie takie proste, bo jest on w Łodzi Jakby był we Wrocku, to nawet bym się nie wahała, męża bym zostawiła z butlą i tyle

Ach dzięki dziewczyny za odzew Aż się wzruszyłam

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2016-04-11 o 11:16
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 11:26   #1682
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
No coś w tym jest, bo jak ja mojemu zaczęłam wczoraj biadolić, że tak mało czasu, to z odpowiedzi usłyszałam, że to przecież ponad dwa miesiące. I że przede mną jeszcze 1/4 ciąży.
Mon mąż też z tych co to zawsze mają na wszystko czas, no bo przecież "jeszcze tyyyyle czasu jest "
a ja z kolei raptus- chciałabym wszystko juz, teraz a nie czekać na ostatnia chwile
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 11:33   #1683
Miqesi
Wtajemniczenie

Cześć, Laseczki

Widzę, że dzisiaj dzień wizażowych porządków. Też zrobiłam porządek w szafie synka, nazbierałam 2 wory ciuchów, w których już nie chodzi i zrobiło się trochę miejsca na nowe.

Jestem umówiona dzisiaj z koleżanką na kawkę, która bierze ślub w dniu mojego TP. Więc chyba raczej nie dojadę

Veronique, witaj w klubie. Ja mam też niewiele. Oprócz ubranek dla Izki w zasadzie jeszcze nic. Bo te większe gabarytowo rzeczy ( wózek, fotelik, nosidełko, łóżeczko itd.), mam po synku. Jeszcze jest troszkę czasu
To prawda, w drugiej ciąży już się tak nie szaleje z zakupami, bo wiadomo, co się przydało przy pierwszym dziecku.

Jedynym, dodatkowym gadżetem dla Izuni będzie nowa wanienka, o taka:

http://allegro.pl/shnuggle-wanienka-...106171435.html

Cytat:
Napisane przez dzanet2108 Pokaż wiadomość
O tak to fakt
Dziewczyny!!! Ja chcę piwo z sokiem malinowym
A ja chcę Mohito, albo Pina Coladę .

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Śliweczka, twoj tekst mnie powali
Szczegolnie jak czesto tak kucam to moj maz zawsze z tekstem : cos chcesz kochanie? Bo tak ladnie nozki otwierasz
O, LOL

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
My odwiedziliśmy dzisiaj znajomych i maleństwo dostało już od cioci kocyk robiony na szydełku.
Starszy synek też dostał jak miał się urodzić.
Teraz zrobiła taki z grubej włóczki- fajny bedzie też do leżakowania na podłodze
Babcia mojego męża ma zrobić Izuni taki komplecik na szydełku Ma 90 lat i lubi sobie dziergać

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czy rożek w szare kropki może być dla chłopca?
Pewnie

Cytat:
Oj Ci faceci... Ciekawe jakby sobie poradzili gdyby sami mieli ogarnąć wyprawki
Z drugiej strony ja w tej ciąży stałam się skrajną minimalistką i trochę tych facetów rozumiem
Nie kupuję dużo, jak coś czego nie mam okaże się niezbędne to będzie można dokupić na szybko.
Najważniejsze żeby mieć fotelik do auta co by jakoś wrócić ze szpitala do domu, pieluszki, ubranka i pokarm w piersiach

Dokładnie, też tak myślę

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

Miqesi, nie mogłam przez weekend zobaczyć zdjęcia tortów, bo byłam u rodziców i korzystałam z komórki tylko z wizażu - śliczne te Twoje torty robisz na zamówienie? Może na kolejną uroczystość rodzinną będę zamawiała u Ciebie wyślesz mi na priv linka do Twojego fanpaga na facebooku?

Ja muszę porządnie pomyśleć nad wyprawką - co jeszcze muszę kupić, bo w sumie wszystko mam, ale jak tak myślę szczegółowo to jeszcze dużo rzeczy mi brakuje.
Jasne, zaraz Ci wyślę. Ja robię torty głównie dla rodziny i znajomych. Czasem ktoś da namiar na mnie, jak zobaczy mojego torta u kogoś, i wtedy mogę też zrobić, czemu nie?

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
To ja miałam napad szlochu dzisiaj w nocy Coś tam rozmawiamy sobie z mężem, a ja nagle zaczęłam jęczeć, że się wszystko zmieni jak się dzidzia urodzi, że już nigdzie nie będę mogła wyjść, w październiku fajny koncert, a ja nie pojadę, nikt do mnie nie przyjedzie w odwiedziny itd, no ryk przez pół godziny chyba
Ja z reguły jestem wrażliwa i łatwo się wzruszam, ale ostatnio to już jest przegięcie i najgorsze, że nie idzie tego opanować, głupie hormony
ja do Ciebie przyjdę!

Oczywiście, że wszystko się zmieni po urodzeniu dziecka. Ale na LEPSZE. A wolny czas jakoś sobie zorganizujecie, to nie jest tak, że jak się ma małe dziecko, to już człowiek kompletnie jest aspołeczny. Kwestia organizacji. Jak się chce, to się wyjdzie do ludzi.

Swoją drogą, co to za koncert w październiku ma być i gdzie?

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Mnie ubranka w ciuchu też mniej więcej 2.3 max 3zł wychodzą na wagę w dniu dostawy więc grzech nie kupić tak jak piszesz cięzko oprzeć się tym malym słodkim ubrankom Dla dziewczynek są takie piękności, że tak jak Soffinka już kiedyś pisała idzie zbankrutować Ja w Tesco ja promocje jeszcze poluję bo F&F ma świetne ciuszki
Też tak uważam, synek ma sporo ubranek F&F i nic się z nimi nie dzieje, nawet po wielu praniach wyglądają super I są takie kolorowe, a ja lubię takie.

Cytat:
A na koncert w październiku czemu nie? Laktator lub mm w ruch, córa do babci czy cioci i po scenę!
A to, że nikt do Ciebie nie przyjdzie w odwiedziny to wiesz co bym Ci powiedziała gdybyś była z mojego regionu? "Nie srej!"

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Edytowane przez Miqesi
Czas edycji: 2016-04-11 o 11:37
Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 11:42   #1684
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość

ja do Ciebie przyjdę!

Oczywiście, że wszystko się zmieni po urodzeniu dziecka. Ale na LEPSZE. A wolny czas jakoś sobie zorganizujecie, to nie jest tak, że jak się ma małe dziecko, to już człowiek kompletnie jest aspołeczny. Kwestia organizacji. Jak się chce, to się wyjdzie do ludzi.

Ej, czaderska ta wanienka! Jakoś tak bardziej mi się podoba niż to wiaderko

Jezu, Mohito! Generalnie alkohol jest ostatnią rzeczą, której mi brakuje w ciąży, ale np. jak ze dwa miesiące temu zobaczyłam butelkę z Cydrem jabłkowym, to jakoś tak mi żal było, że nie mogę

Dzięki! Ciągle zapominam, ile tu mamuś z Wrocławia
Kurde no, generalnie bardzo nastawiłam się na to, że moje życie jakoś nie straci na jakości po urodzeniu dziecka, a wręcz przeciwnie - będzie super, nie mam zamiaru kisić się w domu i w ogóle, więc nie wiem skąd wczoraj mi się ten smuteczek wziął.

Koncert Bryana Adamsa w Łodzi
Stary 2016-04-11, 11:52   #1685
paula7672
Przyczajenie

Hej dziewczyny czytam Was regularnie od samego początku, jesteście moją skarbnicą wiedzypo raz pierwszy zostanę mamą i jestem zielona w temacie, więc wszystkie informacje od Was chłonę jak gąbka Mam takie pytanie odnośnie materaca do łóżeczka czy myślicie, że taki oddychający materac jest przydatny czy to tylko strata pieniędzy? http://allegro.pl/oddychajacy-matera...131417213.html
paula7672 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 12:04   #1686
olinka012
Zadomowienie

A wy co macie na obiadek?

olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 12:04   #1687
Weronia93
Rozeznanie

Witam sie w 30tc jakoś dzisiaj słabo sie czuje maz dopiero bedzie po 17:00 wiec trochę sie ponoszę ale odpocznę brzuch mi sie napina i boli ale w środę juz do lekarza
Stary 2016-04-11, 12:13   #1688
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Ej, czaderska ta wanienka! Jakoś tak bardziej mi się podoba niż to wiaderko
To jest właśnie coś pomiędzy wiaderkiem a wanienką Dużo wody nie trzeba nalewać, a dzidzia jest zanurzona w wodzie I jest leciutka ta wanienka

Cytat:
Koncert Bryana Adamsa w Łodzi
Też go bardzo lubię

Cytat:
Jezu, Mohito! Generalnie alkohol jest ostatnią rzeczą, której mi brakuje w ciąży, ale np. jak ze dwa miesiące temu zobaczyłam butelkę z Cydrem jabłkowym, to jakoś tak mi żal było, że nie mogę
Bo zawsze kusi to, co zakazane. Ja też raczej z tych niepijących, jak już to jakiegoś drineczka słodkiego z parasoleczką ale czasem mnie najdzie taka ochota, ale chwilowo nie mogę

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Olinko, to co? Kasza i bakłażan grillowany?

U nas dziś żurek z jajeczkiem, a do tego sznycle w sosie pieczarkowym+frytki+surów ka.

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Witam sie w 30tc jakoś dzisiaj słabo sie czuje maz dopiero bedzie po 17:00 wiec trochę sie ponoszę ale odpocznę brzuch mi sie napina i boli ale w środę juz do lekarza
Weronia, odpoczywaj jak najwięcej.

Stary 2016-04-11, 12:24   #1689
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
To jest właśnie coś pomiędzy wiaderkiem a wanienką Dużo wody nie trzeba nalewać, a dzidzia jest zanurzona w wodzie I jest leciutka ta wanienka

Też go bardzo lubię

Bo zawsze kusi to, co zakazane. Ja też raczej z tych niepijących, jak już to jakiegoś drineczka słodkiego z parasoleczką ale czasem mnie najdzie taka ochota, ale chwilowo nie mogę

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Olinko, to co? Kasza i bakłażan grillowany?

U nas dziś żurek z jajeczkiem, a do tego sznycle w sosie pieczarkowym+frytki+surów ka.
]

Cukinia kasza jeczmienna al dante i ryba z grila
Stary 2016-04-11, 12:29   #1690
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć, Laseczki

Widzę, że dzisiaj dzień wizażowych porządków. Też zrobiłam porządek w szafie synka, nazbierałam 2 wory ciuchów, w których już nie chodzi i zrobiło się trochę miejsca na nowe.

Jestem umówiona dzisiaj z koleżanką na kawkę, która bierze ślub w dniu mojego TP. Więc chyba raczej nie dojadę

Veronique, witaj w klubie. Ja mam też niewiele. Oprócz ubranek dla Izki w zasadzie jeszcze nic. Bo te większe gabarytowo rzeczy ( wózek, fotelik, nosidełko, łóżeczko itd.), mam po synku. Jeszcze jest troszkę czasu
To prawda, w drugiej ciąży już się tak nie szaleje z zakupami, bo wiadomo, co się przydało przy pierwszym dziecku.

O, LOL

Babcia mojego męża ma zrobić Izuni taki komplecik na szydełku Ma 90 lat i lubi sobie dziergać

Pewnie

Dokładnie, też tak myślę

Jasne, zaraz Ci wyślę. Ja robię torty głównie dla rodziny i znajomych. Czasem ktoś da namiar na mnie, jak zobaczy mojego torta u kogoś, i wtedy mogę też zrobić, czemu nie?

ja do Ciebie przyjdę!

Też tak uważam, synek ma sporo ubranek F&F i nic się z nimi nie dzieje, nawet po wielu praniach wyglądają super I są takie kolorowe, a ja lubię takie.

po 1. Mohito
po 2. Strój myszki

No ja mam po starszej łóżeczko, wózek, wanienkę, przewijak, ciuszki.... Więc najważniejsze jest. Zostało to co do szpitala dla mnie + małej i rzeczy typu butelki, kosmetyki, pieluchy, jakiś otulacz....

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 12:31   #1691
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:

Co to za pyszności ja sie wprosilam do rodziców na obiad przyjechał po mnie tata jakoś nie miałam siły nawet górować jakoś wszystko mnie boli nawet kości mam nadzieje ze nie zbiera mnie żadne choróbsko, u rodziców poczekam na męża i on sie załapie na obiadek
Stary 2016-04-11, 12:32   #1692
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
po 1. Mohito
po 2. Strój myszki

No ja mam po starszej łóżeczko, wózek, wanienkę, przewijak, ciuszki.... Więc najważniejsze jest. Zostało to co do szpitala dla mnie + małej i rzeczy typu butelki, kosmetyki, pieluchy, jakiś otulacz....
No u mnie to samo

Dziewczyny, jakie smoczki do ciumkania są najlepsze?
Przymierzam się do Lovi dynamiczne.

Stary 2016-04-11, 12:46   #1693
madzius90
Zakorzenienie

Ja w kwestii smoczkow jestem zielona, ponieważ mój Syn był antysmoczkowy od urodzenia.
Ciekawe jaka będzie Córka pod tym względem
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 12:50   #1694
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Ja w kwestii smoczkow jestem zielona, ponieważ mój Syn był antysmoczkowy od urodzenia.
No, mój synek też krótko ciumkał, do 3 miesiąca, potem odrzucił całkiem.
Nie wiadomo, jak córcia. Więc i tak muszę ze dwa mieć, na wszelki wypadek...

Stary 2016-04-11, 12:54   #1695
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Cukinia kasza jeczmienna al dante i ryba z grila
Zjadłabym! U mnie leczo, 3 dzień z rzędu

Cytat:
No u mnie to samo

Dziewczyny, jakie smoczki do ciumkania są najlepsze?
Przymierzam się do Lovi dynamiczne.
Ja właśnie te kupiłam I mam jeszcze z warsztatów jakiś Chicco.
Stary 2016-04-11, 12:56   #1696
olinka012
Zadomowienie

Lovi dynamic

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:

.

Od kilku dni myślę jak leczo z cukinii wytrzasnąć żeby cukier byl ok.
Stary 2016-04-11, 13:05   #1697
ania230
Zakorzenienie

Właśnie była u mnie położna i pierwsza moja ocena super babka koło 40 i na luzie .
Na parę pytań mi odpowiedziała i mam się nie potrzebnie nie stresować jak co zawsze mogę do niej dzwonić.

Cytat:
Zapisałam się na wizytę kwalifikacyjną do szpitala gdzie wstępnie chcialabym rodzić. 10 maja godzina 13:00
nie wiedziałam ze taka wizyta musi być

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Ja właśnie policzyłam ile sztuk 56-68 nakupowałam i aż się za głowę złapałam 170 !! ale na swoje usprawiedliwienie mam to, że mam po 5-6 sztuk z każdego rozmiaru body, pajacyki, śpiochy, półśpiochy, sukienki, kaftaniki, bluzeczki Matka zaszalała Dobrze, że to wszystko tanio kupione
jacie pitole

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Ojej to uświadamiaj go, że to niezbędne jest przy dziecku
Ja będę miała Angel Care z monitorm oddechu pożyczone od siostry TŻ
mój Tż uważa ze jest to nie potrzebne... więc odpuściłam

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 13:26   #1698
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Oj Ci faceci... Ciekawe jakby sobie poradzili gdyby sami mieli ogarnąć wyprawki
Z drugiej strony ja w tej ciąży stałam się skrajną minimalistką i trochę tych facetów rozumiem
Nie kupuję dużo, jak coś czego nie mam okaże się niezbędne to będzie można dokupić na szybko.
Najważniejsze żeby mieć fotelik do auta co by jakoś wrócić ze szpitala do domu, pieluszki, ubranka i pokarm w piersiach

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Mam podobne podejście prawda jest taka ze teraz wszystko można kupić od ręki jak zajdzie taka potrzeba. Lubię mieć wszystko przygotowane, ale tym razem nie kupuje już rzeczy 'na zapas'. Bo przy pierwszej te zapasy bardzo nam urosły i były rzeczy których nie użyła ani razu.
Fotelik kupimy w maju, może nawet w czerwcu. Tu w razie W mąż sobie poradzi, mamy w okolicy fajne sklepy więc problemu nie powinno być

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 13:30   #1699
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Taaak, uświadamiam go, ale i tak twierdzi że wymyślam.

Pewnie i tak kupię tego Angel Care. Powinnam się niby cieszyć, że jeden wydatek mniej, bo w tym też jest monitor oddechu, ale strasznie mi się te aniołki podobają..

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
ja tam byłabym zadowolona jakbym za darmo dostała... ale moim znajomi nie używali, więc mogę zapomnieć

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Mój mnie dobil tym remontem, aż popłakałam się w Liroy Merlin. zmieniamy naszą sypialnię na pokój Mikołaja, a sami przenosimy się do innego pokoju. Malowalismy ostatnio 8 lat temu, a ten z tekstem, że on dziecku nie zamierza malować pokoju, bo i tak małemu będzie wszystko jedno... chyba się przestraszył tego mojego płaczu w sklepie.. Nawet tego nie planowałam.. Same łzy mi zaczęły płynąć :-D

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
powinien zrozumieć że czysty świeży pokoik będzie idealnym prezentem dla synka... przecież to nie kosztuje majątku tylko poświecić trochę swojego czasu i zrobić to z uśmiechem na twarzy... ehh Ci faceci :/

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-11, 13:30   #1700
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Aaa i moj synek chyba bedzie imprezowy chlopkach. Wczoraj maz po pracy ok 22 wrocil z dwoma kolegami i kolezanka do domu i ze szwagrami z ktorymi mieszkamy wyszla spontaniczna posiadowka. Ale to lekko powiedziane, chlopaki bardzo glosno gadaja, jak to po piwku, muzyka na cala pare, a Gabrys grzecznie spal w brzuchu, czasami tylko sie zawiercil, bo chyba go troche gniotlam w pozycji siedzacej. A tak to nic mu nie przeszkadzalo, nawet glosne smiech
A ja oczywiscie jedyna niepijaca :/

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Australia, nie przejmuj sie, mnie ominie wesele kolezanki na ktore bardzo bardzo chcialabym isc, a ze to na poczatku sierpnia, a ja tak malego dziecka nie chce brac do samolotu. Tutaj z rodziny nie mam nikogo poza szwagrami z ktorymi mieszkamy. Wiec na odwiedziny moge liczyc na kolezanki. Ogolnie cale dnie bede sama z dzieckiem. Bedzie dobrze u Ciebie. Jeszcze zaliczysz duzo koncertow, tak jak dziewczyny pisza, butla podrzucic komus
Ja też! Ale dmay radę kto jak nie my
Tzn musi być dobrze

Cytat:
Dzięki Śliweczko
A co do koncertu, to już też przez moment kombinowałam, ale to nie takie proste, bo jest on w Łodzi Jakby był we Wrocku, to nawet bym się nie wahała, męża bym zostawiła z butlą i tyle

Ach dzięki dziewczyny za odzew Aż się wzruszyłam
Co to za koncert? W razie co u mnie małą na czas koncertu zostawisz, ja z aglomeracji łodzkiej jestem

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 13:33   #1701
chudziaszek11
Wtajemniczenie

W końcu mam chwilę, żeby nadrobić i napisać coś bo cały czas mi coś staje na drodze.
Haneczko - oby szybko Ci się wszystko unormowało
Asiek - proszę pod nogi patrzeć

Co do związków to ja z moim TŻ poznaliśmy się 11 lat temu przez moją przyjaciółkę, która od początku twierdziła że psujemy do siebie. Mimo to wtedy go nie chciałam bo byłam jeszcze zakochana w moim ex a potem on sobie dziewczynę znalazł i wtedy jakoś tak wyprzystojniał i w ogóle, ale że ja jakoś tak nie umiem odbijać tak że teni tak spotkaliśmy się 6 lat temu w marcu - obydwoje wolni i dopiero wtedy zaskoczyło.
Odnośnie ciuszków to mam głupie pytanie - nie mam ani jednej pary śpiochów- same bodziaki i pajace. Czy myślicie że powinnam kupić? bo nawet na wyprawce do szpitala piszą o tych śpiochach, ale nie wiem czy jest sens na czerwiec kupować
Śliweczka moja siostra ma to wiaderko do kąpania i bardzo je chwaliła - ja je też odziedziczę. Wanienkę będę pewnie używać w pierwszym tygodniu i potem jak już Wojtek będzie za duży do wiaderka.

Odnośnie remontów to mój TŻ też nie chce odmalować sypialni zgodził się na jedną ścianę przy której ma być komoda i łóżeczko młodego. Już trzy osoby proponowały mu pomoc przy malowaniu całości, ale nie bo przecież dziecku to obojętne Chyba też będę musiała się popłakać

Dziewczyny co za dramat - ja dalej w piżamie idę pod prysznic co by mnie tak TŻ nie zastał

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2016-04-11 o 13:36
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 13:34   #1702
Konto usunięte

Cytat:
Cześć, Laseczki

O, LOL

Pewnie

Dokładnie, też tak myślę

ja do Ciebie przyjdę!

Ale cudo!!! Na sesję jak znalazł!

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 13:36   #1703
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Też sobie ostatnio uświadomiłam, że w tym roku chyba nie dam rady wyskoczyć do Krakowa na Noc Muzeów w połowie maja... Jak sobie pomyślę jakie będą tłumy ludzi to aż mi słabo. Szkoda, bo co roku jeździliśmy
widzisz a ja jestem z Krakowa i nigdy nie miałam okazji być i pewnie teraz też nie będę miala

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-11, 13:40   #1704
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
widzisz a ja jestem z Krakowa i nigdy nie miałam okazji być i pewnie teraz też nie będę miala
Wrociłam z TŻ z godzinnego spaceru nad stawami z psem. Hania teraz fika mi w brzuchu jak szalona. Biorę się za obiad bo chwilę po 15 wychodzę na warszataty Mamo to ja

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 13:42   #1705
ania230
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie będą warzywa na patelnie z pęczakiem i jajkiem sadzonym

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-11, 13:44   #1706
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
No i dobrze, oby córka też była antysmoczkowa

Cytat:

Ja właśnie te kupiłam I mam jeszcze z warsztatów jakiś Chicco.
Leczo
Myślałam o nim wczoraj wieczorem

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 13:46   #1707
Konto usunięte

My mielismy smoczki avent 0-6m ale też tylko kilka tygodni. Te Lovi 0-3 się u nas nie sprawdzily-były za małe

Stary 2016-04-11, 14:02   #1708
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Odnośnie remontów to mój TŻ też nie chce odmalować sypialni zgodził się na jedną ścianę przy której ma być komoda i łóżeczko młodego. Już trzy osoby proponowały mu pomoc przy malowaniu całości, ale nie bo przecież dziecku to obojętne Chyba też będę musiała się popłakać
brać się za malowanie jednej ściany to nie ma sensu w ogolę sie za nie brać... tak mu powiedz. A jak on tego nie zrobi to po prosisz kogoś innego

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Wrociłam z TŻ z godzinnego spaceru nad stawami z psem. Hania teraz fika mi w brzuchu jak szalona. Biorę się za obiad bo chwilę po 15 wychodzę na warszataty Mamo to ja
to pospacerowaliście co dobrego gotujesz? ja również po 15 wychodzę na sr

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-11, 14:17   #1709
soffinka
Zadomowienie

[QUOTE=chudziaszek11;58760 166]
Odnośnie ciuszków to mam głupie pytanie - nie mam ani jednej pary śpiochów- same bodziaki i pajace. Czy myślicie że powinnam kupić? bo nawet na wyprawce do szpitala piszą o tych śpiochach, ale nie wiem czy jest sens na czerwiec kupować

/QUOTE]

Ja tez nie mam ani 1 pary śpiochów i nie mam zamiaru miec :p
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 14:31   #1710
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Zebrah, mój miał lenia w czwartek.. Stracha mi napedzil, bo do 12 q ogóle go nie czułam. Obiecałam o 13 odebrać córkę ze szkół i już zastanawiałam się czy jechać na IP i kogo wysłać po córkę, żeby się nie przestraszyła. Przypomniałam sobie o czekoladzie i po słodkim trochę się zaczął kręcić
Co by kobieta zrobiła bez czekolady...

Cytat:
Zebrah nie wiem na czym polega taka wizyta Zobaczę za miesiac i dam Ci znać. Pani z rejestracji powiedziała, ze mam kartę ciąży wziać, wyniki badań po 32 tc.
Ciekawa praktyka- u nas nie ma czegoś takiego. Po prostu Twój lekarz kieruje do szpitala na izbę przyjęć i tam się wypełnia papiery.

Cytat:
Ja chyba się zabiorę za porządki też policzę
Ale jak za grosze kupilaś to nie szkoda, jak to się mówi od przybytku głowa nie boli

Słodkie te aniołki są

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

U mnie TŻ się cieszy, że taki duży brzuch i nie całe dwa miesiące do porodu. To nic, że częsci wyprawki nie mamy. Przecież takie duperelki to się szybko kupi takie to jego zdanie jest
Ostatnio egzaltuje się chlop faktem, ze coraz cieplej jest i musimy się za aranżację balkonu zabrać. To go uswiadomiłam, ze zobaczymy ile kasy Nam zostanie jak wyprawkę dla małej dopniemy to on nagle "aaaaha to tyle jeszcze kasy trzeba oprócz wozka i folelika"
Nas też czeka balkon- ale że z kasą średnio to wymyśliłam żeby mąż zrobił meble z palet. Bardzo fajne wzory można znaleźć w necie. Fajnie by było wyjść z dzidzią na taras i posiedzieć latem Już porobiłam naszczepki pelargonii i chciałabym jeszcze kupić sadzonki pomidorków koktajlowych na taras.

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Mój brzuch też wrażliwy, czasami to wystarczy nawet jak siedzę w niewygodnej pozycji dłuższy czas i już muszę się wyłożyć... Na szczęście u mnie nie powoduje to skrócenia się szyjki.
Mi niby ta szyjka też się nie skraca- tylko trochę, ale wyszło rozwarcie na opuszek i podobno to też może być od twardnienia brzucha. Mówiła ginka, że szczególnie u kobiet które rodziły naturalnie 1 dziecko, w 2 ciąży może być skłonność do niewielkiego rozwarcia. Tyle, że ja po CC jestem
Kociak, trzeba zażerać magnez z potasem, nospę jak bierze bardziej, odpoczywać co możemy i jakoś może dociągniemy do 39 tygodnia

Olinka- nawrzucaj dużo warzyw do tej cukinii i powinno być ok. Jak chcesz z mięsem, to ja bym ugotowała w wodzie osobno pierś z indyka, pokroiła na kawałki i wrzuciła do gara z leczem. Taka wersja na chudo Mam jeszcze dużo cukinii w zamrażarce i chyba zrobię takie coś w tym tygodniu- tylko kiełbasy dodam trochę do smaku.

U mnie dzisiaj krokiety z kapustą od teściowej Mam smaka okropnego na barszczyk i chyba zmajstruję.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości