|
|
#3271 | |||||
|
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Cytat:
![]() Cytat:
Mam natomiast dziwne wrażenie, że im większy rozmiar pieluszek, tym są gorsze jakościowo :/ Cytat:
Albo krzyk, bo poduszka jest na głowie, a nie pod ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Co do pampersow... ostatnio kupiłam 4 dla próby w intermarche. Zakres 7-14 kg. Jakość ok. Teraz w Kauflandzie też 4 ( bo w sumie są ok) i tam teksty tylko po Rosyjsku, zakres na opakowaniu 8-14 kg...I ciutkę mniejsze są od tych wcześniejszych hmmm... no i trochę sztywniejsze.
Także coś w tym musi być ze jakość czasem może być różna. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
My jeszcze pampersów trójek używamy, chociaż mam wrażenie, że trochę ją obciskają na udach, ale my jeszcze 6kg nie przekroczyłyśmy.
Czy Wasze dzieci też przechodzą bunt wózkowy? Myślałam, że u nas gondola jest na nie, ale okazuje się, że spacerówka też. Nie wie co ma z sobą zrobić w tym wózku normalnie. |
|
|
|
|
#3274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mój jest na szczęście ciekawy świata i pasuje mu poznawanie go z perspektywy spacerówki 😃. Szczegolnie jak jedzie zwrocony przodem do kierunku jazdy. Czasem marudzi ale tylko raz szłam z nim na rękach pchając wózek. I oby tak zostało na razie 😃
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- A wracając do wózków... nasza spacerówka póki co jest ok. Mam Tako Maxone Script. Ale już widzę, że jak Młody całkiem samodzielnie będzie siedział to będzie trudno go w ryzach utrzymać - pasy chyba mało który dzieć lubi...a bez nich chyba mi się gibnie kiedyś bo ten pałąk zabezpieczający o opierania rączek jest jakoś tak bardzo nisko...wrrrr Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
czasem nudą tu wieje 😉Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
DIABLICA przodem do świata jeszcze jej nie wiozłam, może to by pomogło, bo już kilka razy musiałam ją nieść na rękach i pchać wózek, smoczek niestety nie zawsze pomaga :/
Jak u Waszych maluchów przebiega ząbkowanie? U nas jeszcze zębów nie ma, ale zauważyłam w miejscu dolnych jedynek takie przezroczyste kreski, a dziś dodatkowo czarne kropki. Internet powiedział mi, że to krwiaczki i że to niby się zdarza przy ząbkowaniu. |
|
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Próbuj przodem... Grześ uwielbia
Ząbków nie ma ma razie...ale do dzioba pcha wszystko!!!! Ślini się na potęgę... coś się zbliża ale kiedy to ja nie wiem 😃 Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3277 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Co pieluchy, to inne wrażenia
Nie, moja kocha gondolę, powoli ją przyzwyczajam do drzemek w łóżeczku i ciężko jest :/ Pierwszy ząb spokojnie, tyle że wszystko chce gryźć - moje palce, mój nos, policzek, stół, komputer, podkładkę korkową, deskę do krojenia...
|
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
A zmieniając temat... dajecie dzidziolom słoiczki po 6 m-cu juz może? Kurde ja próbuje bo te po 4 m-cu za małe juz są...
Ale te po 6 m-cu mają grudki i jak mój poczuje je na języku to dostaje paraliżu 😈😈😈😈 i ani nie przełyka ani nie wypluwa 😄😄😄😄 samo wycieka przy rozdziabionej paszczy 😂😂😂😂 Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
|
|
|
#3279 |
|
po drugiej stronie szafy
|
My jemy słoiczki po 5 m-cu.
Ja też robię drzemki w łóżeczku, ale miewa takie fazy, że nie ma opcji, a jak położę do gondoli to nawet bujać nie muszę, sekunda i śpi jak zabita. A w spacerówce tak się spać nie da...
|
|
|
#3280 |
|
Wtajemniczenie
|
Znowu wieku mnie tu nie było, ale nie odpuszczam
![]() My jutro kończmy pół roku - maskara jak ten czas leci. Przecież dopiero co rodziłam. W skrócie. Chodzimy na rehabilitację od 4 tygodni i niwelujemy naszą lekką asymetrię i napięcie w barkach. Widać że ćwiczenia dają efekt. Od świąt w końcu Wiktor przewraca się plecków na brzuszek, a jak się zaprze to i w drugą stronę potrafi Pozbyliśmy się suchych policzków. Byłam na diecie bezmlecznej, ale koniec końców super okazał się krem Latopic, jak ręką odjął - gorąco polecam. Od niedzieli rozszerzamy dietę i "jemy" dynię. Póki co ja zjadłam więcej niż bąbel Szału nie ma, ale tragedii też nie. Otwiera pyszczek, memła, patrzy na mnie dziwnie i tyle Może za jakiś czas jednak jedzenie go zafascynuje ![]() Dziś umówiłam się na spotkanie z doradcą chustowym i w końcu nie ma zmiłuj, będziemy się uczyć plecaczka ![]() Jutro z okazji pół roczku jadę z małym po jego prezent - przyciemnić szyby w samochodzie, żeby go słońce nie raziło ![]() Dziś w nocy mieliśmy rekord długości snu - 7,5h, dlatego mam siłę i czas na forum, normalnie o tej porze staram się już kimać ![]() Gratulację, u nas zębów póki co brak. Ja miałam tylko jednego dnia, kiedy był najcieplejszy dzień w tym roku. Musiałam wrócić do domu i poszliśmy na spacer w chuście. Na szczęście mu przeszło i dalej wozimy się w gondoli. |
|
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
Moja się właśnie mniej ślini niż kiedyś, ale też pcha wszystko do buzi, a jak się wgryza w moją rękę dziąsełkami, z taką dzikością hehe.
My jemy słoiki po 4 i 5 miesiącu, ale dla nas one i tak są dużo za duże, bo mala zjada góra 1/3 słoika na raz. Ostatnio ugotowałam jej brokuły i rozgniotłam widelcem. Ze strachem, czy się nie zadławi zaczęłam jej dawać, a ona jadła aż się uszy trzęsły. No ale u nas brokuły to w ogóle ulubione warzywo.. Także ja za niedługo mam zamiar zacząć sama gotować w parowarze i jak mala będzie dobrze współpracować, to może blw wprowadzimy. NIUD my w piątek kończymy pól roku i też od niedawna się rehabilitujemy
|
|
|
|
|
#3282 | ||
|
Zadomowienie
|
Mamusie październikowe 2015 :D
Cytat:
Moja mała do wózka ma dość ambiwalentne uczucia . Ogólnie pierwsze 0,5-1h spaceru jest ok. Potem chce na rączki i czasem troche ja niosę, ale i tak kończy sie na motaniu w chustę. W wózku, ostatnio, bardzo rzadko zasypia, a w chuście zaśnie w 5-10 minut. A jak jest bardzo zmęczona, to nawet krócej. Przez to ja sama często przed spacerem myśle, czy od razu motać, czy jednak brać wózek. Ostatnio często wracam ze spaceru mega zmęczona. Ona marudzi, ja w jednej ręce ja niosę, druga pcham wózek. Ogólnie masakra. Znielubilam spacery ostatnio. Cytat:
Napisze Ci, może jutro. Dzisiaj wysłali, wiec liczę, ze do jutra bedzie i popróbujemy troche. My sie zatrzymalismy na słoiczkach z 4 miesiąca, chociaż dzisiaj kończymy 6 . Ale kupiłam jej wczoraj dynie z indykiem, to myśle ze jej dzisiaj dam kilka łyżeczek z okazji małych urodzin :P.
12.10.2015 Edytowane przez blindness_94 Czas edycji: 2016-04-12 o 00:58 |
||
|
|
|
|
#3283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) i ciastka bananowo owsiane robię prawie non stop, w ramach słodyczy ma diecie ![]() ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Ja mam doidy do domu, a niekapek z zamysłem "na zewnatrz". Na razie zapoznajemy się z doidy. No ale my w ogóle dopiero od 2 dni próbujemy jakiejś odmiany od cycusia
|
|
|
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
BLINDNESS u nas pierwsze około 15 minut spaceru jest ok, później zaczyna się marudzenie, a następnie płacz. I pomyśleć, że kiedyś spacery były takie fajne... Tak samo fotelik samochodowy jest na nie. Czasem tak płacze, że aż się zanosi. Nie pomaga rozbieranie, zabawianie itd.
Co do spania w wózku to myślę, że trochę jestem sama sobie winna, bo nauczyłam ją zasypiania przy cycu w nocy i w dzień. Wszystko dlatego, że przez sen mi najlepiej je i podejrzewam, że bez cyca ma problem z zaśnięciem po prostu. Pewnie dlatego smoczek czasem pomaga. NIUD o dobrze wiedzieć, że w biedrze można dostać książkę z przepisami na parze. Pamiętam, że kiedyś szukałam, ale niewiele tego było. Do mojej parowaru była dołączona książeczka, ale tam raptem kilkanaście przepisów jest. Ta książka to jakaś specjalna z przepisami dla dzieci czy po prostu kucharska? My mamy doidy cup i niekapek tt. Niekapek nawet fajnie trzyma w łapkach, ale jakoś kiepsko z niego leci. Doidy ma te uchwyty do trzymania średnio poręczne, ale oswajamy się z nim
|
|
|
|
|
#3285 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A z ktorego jest Twoj dzidzius? I czemu chodzicie na rehabilitacje? Cytat:
Moze za gorąco jej dlatego placze? Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
SZWEDKA moja jest z 15 października, a termin miałam na 1 listopada
![]() Rehabilitujemy się, bo ma trochę obniżone napięcie mięśniowe zwłaszcza na brzuchu. Moja jest w ogóle zawsze ciepla, ubieram ją już w miarę jak najcieniej, a i tak coś jej nie pasuje, ale głównie w momencie jak ma usnąć właśnie. |
|
|
|
|
#3287 |
|
po drugiej stronie szafy
|
niud, fajnie że zajrzałaś
Gratuluję przewrotów, współczuję dzieciowi, że mu rozszerzają dietę od dyni - fuj ![]() Przyciemnianie szyb, oj tak, my też musimy o tym pomyśleć, ale chyba na razie tylko w samochodzie małżona, dwa na raz to jednak odplyw sporej gotówki, bu. Szukałam ostatnio jak bardzo można przyciemnić, masz dostęp do przepisów? U nas brak doidy, niekapek też jeszcze nie był używany. Zresztą mała w zasadzie nie pije nic poza mlekiem. Też bym chciała blw, ale obawiam się, że zanim się pojawią zdrowe warzywa, to młoda już będzie schaboszczaki wcinać
|
|
|
#3288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pytalam o rehabilitacje bo my tez chodzimy. I jak widzisz postepy? Obraca sie juz Twoja na brzuch? |
|
|
|
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś nie znosiła leżenia na brzuchu, a od jakiegoś miesiąca sama fika na brzuch i leży zadowolona ![]() My dopiero byliśmy dwa razy na rehabilitacji, wiec ciężko ocenić postępy. Jak narazie u nas jest problem, żeby z tego brzucha wrócić na plecy. |
|
|
|
|
|
#3290 |
|
po drugiej stronie szafy
|
A moja uparta królewna na miękkim podłożu obraca się wte i wewte jak szalona, a jak ją położę na puzzlach piankowych to ani myśli o przewrotkach, tylko się przesuwa wokół własnej osi i przód/tył
Zwariuję z nią
|
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też lenistwo totalne. Ale nie daruje mu i kładę tylko na puzzlach albo na panelach. Wtedy nie leży krzyżem bo w nos twardo 😄
Obrotów z brzucha na plecy mnóstwo w drugą stronę brak wrrrr. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3292 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiem Wam, że nie myślałam że tyle pracy jest przy wychowaniu dziecka.
A to dopiero początek
Edytowane przez szwedka007 Czas edycji: 2016-04-12 o 11:04 |
|
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
Mam sobie za złe ze to moja wina, że on nie chce na brzuchu leżeć. Spał tylko na plecach. Jak kładlam na brzuchu i stękanie się włączało to go odwracałam... za szybko kapitulowałam i teraz trzeba być twardą mamuśką 😃
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
DIABLICA e tam, moja nie lubiła, to też jej na siłę nie kładłam, aż w końcu sama polubiła i fika na brzuch.
Kurczę a podobno przewroty z brzucha na plecy są trudniejsze? Tak sobie tłumaczyłam, że może dlatego się nie obraca tak :P
|
|
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
Tez słyszałam, że trudniejsze. A tu zonk.
Tłumacze sobie, że skoro leżenie na brzuchu to nie jego ulubiona pozycja to nie chce się na niego przewracać 😈😈😈 Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3296 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
No to matka myśli "łaaaaaaa dziecko ma fazę na turlanie" i siup na puzzle. A na puzzlach tylko wierzganie nogami, no brakuje tylko żeby mi figę albo środkowy palec pokazała :PCytat:
|
|
|
|
#3297 |
|
Wtajemniczenie
|
bułka z nutellą
ps. pychota
|
|
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam drugie chce.... ale strach w oczach tatusia ogromny 😃😃😃😃😃
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Ale my to już wapniaki prawie i aż strach się bać 😂😂😂😂 Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#3299 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ja nie ogarnęłabym drugiego. No i też wiek swoje robi
|
|
|
#3300 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym chciala drugie ale sie boje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

czasem nudą tu wieje 😉

. O tyle mam fajnie, że to nic na tyle absorbujacygo bym musiała szukać opieki dla młodego. Czasem będzie gorąco bo tu telefon a tu trzeba jeść dać... ale dam radę