![]() |
#3271 | |||||
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Cytat:
![]() Cytat:
Mam natomiast dziwne wrażenie, że im większy rozmiar pieluszek, tym są gorsze jakościowo :/ Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3272 |
Zakorzenienie
|
Co do pampersow... ostatnio kupiłam 4 dla próby w intermarche. Zakres 7-14 kg. Jakość ok. Teraz w Kauflandzie też 4 ( bo w sumie są ok) i tam teksty tylko po Rosyjsku, zakres na opakowaniu 8-14 kg...I ciutkę mniejsze są od tych wcześniejszych hmmm... no i trochę sztywniejsze.
Także coś w tym musi być ze jakość czasem może być różna. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3273 |
Zakorzenienie
|
My jeszcze pampersów trójek używamy, chociaż mam wrażenie, że trochę ją obciskają na udach, ale my jeszcze 6kg nie przekroczyłyśmy.
Czy Wasze dzieci też przechodzą bunt wózkowy? Myślałam, że u nas gondola jest na nie, ale okazuje się, że spacerówka też. Nie wie co ma z sobą zrobić w tym wózku normalnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3274 | ||
Zakorzenienie
|
Mój jest na szczęście ciekawy świata i pasuje mu poznawanie go z perspektywy spacerówki 😃. Szczegolnie jak jedzie zwrocony przodem do kierunku jazdy. Czasem marudzi ale tylko raz szłam z nim na rękach pchając wózek. I oby tak zostało na razie 😃
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- A wracając do wózków... nasza spacerówka póki co jest ok. Mam Tako Maxone Script. Ale już widzę, że jak Młody całkiem samodzielnie będzie siedział to będzie trudno go w ryzach utrzymać - pasy chyba mało który dzieć lubi...a bez nich chyba mi się gibnie kiedyś bo ten pałąk zabezpieczający o opierania rączek jest jakoś tak bardzo nisko...wrrrr Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#3275 |
Zakorzenienie
|
DIABLICA przodem do świata jeszcze jej nie wiozłam, może to by pomogło, bo już kilka razy musiałam ją nieść na rękach i pchać wózek, smoczek niestety nie zawsze pomaga :/
Jak u Waszych maluchów przebiega ząbkowanie? U nas jeszcze zębów nie ma, ale zauważyłam w miejscu dolnych jedynek takie przezroczyste kreski, a dziś dodatkowo czarne kropki. Internet powiedział mi, że to krwiaczki i że to niby się zdarza przy ząbkowaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3276 |
Zakorzenienie
|
Próbuj przodem... Grześ uwielbia
Ząbków nie ma ma razie...ale do dzioba pcha wszystko!!!! Ślini się na potęgę... coś się zbliża ale kiedy to ja nie wiem 😃 Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3277 |
po drugiej stronie szafy
|
Co pieluchy, to inne wrażenia
![]() Nie, moja kocha gondolę, powoli ją przyzwyczajam do drzemek w łóżeczku i ciężko jest :/ Pierwszy ząb spokojnie, tyle że wszystko chce gryźć - moje palce, mój nos, policzek, stół, komputer, podkładkę korkową, deskę do krojenia... ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3278 | |
Zakorzenienie
|
A zmieniając temat... dajecie dzidziolom słoiczki po 6 m-cu juz może? Kurde ja próbuje bo te po 4 m-cu za małe juz są...
Ale te po 6 m-cu mają grudki i jak mój poczuje je na języku to dostaje paraliżu 😈😈😈😈 i ani nie przełyka ani nie wypluwa 😄😄😄😄 samo wycieka przy rozdziabionej paszczy 😂😂😂😂 Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#3279 |
po drugiej stronie szafy
|
My jemy słoiczki po 5 m-cu.
Ja też robię drzemki w łóżeczku, ale miewa takie fazy, że nie ma opcji, a jak położę do gondoli to nawet bujać nie muszę, sekunda i śpi jak zabita. A w spacerówce tak się spać nie da...
![]() |
#3280 |
Wtajemniczenie
|
Znowu wieku mnie tu nie było, ale nie odpuszczam
![]() My jutro kończmy pół roku - maskara jak ten czas leci. Przecież dopiero co rodziłam. W skrócie. Chodzimy na rehabilitację od 4 tygodni i niwelujemy naszą lekką asymetrię i napięcie w barkach. Widać że ćwiczenia dają efekt. Od świąt w końcu Wiktor przewraca się plecków na brzuszek, a jak się zaprze to i w drugą stronę potrafi ![]() Pozbyliśmy się suchych policzków. Byłam na diecie bezmlecznej, ale koniec końców super okazał się krem Latopic, jak ręką odjął - gorąco polecam. Od niedzieli rozszerzamy dietę i "jemy" dynię. Póki co ja zjadłam więcej niż bąbel ![]() ![]() ![]() Dziś umówiłam się na spotkanie z doradcą chustowym i w końcu nie ma zmiłuj, będziemy się uczyć plecaczka ![]() Jutro z okazji pół roczku jadę z małym po jego prezent - przyciemnić szyby w samochodzie, żeby go słońce nie raziło ![]() Dziś w nocy mieliśmy rekord długości snu - 7,5h, dlatego mam siłę i czas na forum, normalnie o tej porze staram się już kimać ![]() Gratulację, u nas zębów póki co brak. Ja miałam tylko jednego dnia, kiedy był najcieplejszy dzień w tym roku. Musiałam wrócić do domu i poszliśmy na spacer w chuście. Na szczęście mu przeszło i dalej wozimy się w gondoli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3281 |
Zakorzenienie
|
Moja się właśnie mniej ślini niż kiedyś, ale też pcha wszystko do buzi, a jak się wgryza w moją rękę dziąsełkami, z taką dzikością hehe.
My jemy słoiki po 4 i 5 miesiącu, ale dla nas one i tak są dużo za duże, bo mala zjada góra 1/3 słoika na raz. Ostatnio ugotowałam jej brokuły i rozgniotłam widelcem. Ze strachem, czy się nie zadławi zaczęłam jej dawać, a ona jadła aż się uszy trzęsły. No ale u nas brokuły to w ogóle ulubione warzywo.. Także ja za niedługo mam zamiar zacząć sama gotować w parowarze i jak mala będzie dobrze współpracować, to może blw wprowadzimy. NIUD my w piątek kończymy pól roku i też od niedawna się rehabilitujemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3282 | ||
Zadomowienie
|
Mamusie październikowe 2015 :D
Cytat:
Moja mała do wózka ma dość ambiwalentne uczucia ![]() Cytat:
Napisze Ci, może jutro. Dzisiaj wysłali, wiec liczę, ze do jutra bedzie i popróbujemy troche. My sie zatrzymalismy na słoiczkach z 4 miesiąca, chociaż dzisiaj kończymy 6 ![]()
12.10.2015 ![]() Edytowane przez blindness_94 Czas edycji: 2016-04-11 o 23:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3283 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Ja mam doidy do domu, a niekapek z zamysłem "na zewnatrz". Na razie zapoznajemy się z doidy. No ale my w ogóle dopiero od 2 dni próbujemy jakiejś odmiany od cycusia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3284 |
Zakorzenienie
|
BLINDNESS u nas pierwsze około 15 minut spaceru jest ok, później zaczyna się marudzenie, a następnie płacz. I pomyśleć, że kiedyś spacery były takie fajne... Tak samo fotelik samochodowy jest na nie. Czasem tak płacze, że aż się zanosi. Nie pomaga rozbieranie, zabawianie itd.
Co do spania w wózku to myślę, że trochę jestem sama sobie winna, bo nauczyłam ją zasypiania przy cycu w nocy i w dzień. Wszystko dlatego, że przez sen mi najlepiej je i podejrzewam, że bez cyca ma problem z zaśnięciem po prostu. Pewnie dlatego smoczek czasem pomaga. NIUD o dobrze wiedzieć, że w biedrze można dostać książkę z przepisami na parze. Pamiętam, że kiedyś szukałam, ale niewiele tego było. Do mojej parowaru była dołączona książeczka, ale tam raptem kilkanaście przepisów jest. Ta książka to jakaś specjalna z przepisami dla dzieci czy po prostu kucharska? My mamy doidy cup i niekapek tt. Niekapek nawet fajnie trzyma w łapkach, ale jakoś kiepsko z niego leci. Doidy ma te uchwyty do trzymania średnio poręczne, ale oswajamy się z nim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3285 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z ktorego jest Twoj dzidzius? I czemu chodzicie na rehabilitacje? Cytat:
Moze za gorąco jej dlatego placze? Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3286 |
Zakorzenienie
|
SZWEDKA moja jest z 15 października, a termin miałam na 1 listopada
![]() Rehabilitujemy się, bo ma trochę obniżone napięcie mięśniowe zwłaszcza na brzuchu. Moja jest w ogóle zawsze ciepla, ubieram ją już w miarę jak najcieniej, a i tak coś jej nie pasuje, ale głównie w momencie jak ma usnąć właśnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3287 |
po drugiej stronie szafy
|
niud, fajnie że zajrzałaś
![]() ![]() Przyciemnianie szyb, oj tak, my też musimy o tym pomyśleć, ale chyba na razie tylko w samochodzie małżona, dwa na raz to jednak odplyw sporej gotówki, bu. Szukałam ostatnio jak bardzo można przyciemnić, masz dostęp do przepisów? U nas brak doidy, niekapek też jeszcze nie był używany. Zresztą mała w zasadzie nie pije nic poza mlekiem. Też bym chciała blw, ale obawiam się, że zanim się pojawią zdrowe warzywa, to młoda już będzie schaboszczaki wcinać ![]() ![]()
![]() |
#3288 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pytalam o rehabilitacje bo my tez chodzimy. I jak widzisz postepy? Obraca sie juz Twoja na brzuch? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś nie znosiła leżenia na brzuchu, a od jakiegoś miesiąca sama fika na brzuch i leży zadowolona ![]() My dopiero byliśmy dwa razy na rehabilitacji, wiec ciężko ocenić postępy. Jak narazie u nas jest problem, żeby z tego brzucha wrócić na plecy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3290 |
po drugiej stronie szafy
|
A moja uparta królewna na miękkim podłożu obraca się wte i wewte jak szalona, a jak ją położę na puzzlach piankowych to ani myśli o przewrotkach, tylko się przesuwa wokół własnej osi i przód/tył
![]() ![]()
![]() |
#3291 |
Zakorzenienie
|
U nas też lenistwo totalne. Ale nie daruje mu i kładę tylko na puzzlach albo na panelach. Wtedy nie leży krzyżem bo w nos twardo 😄
Obrotów z brzucha na plecy mnóstwo w drugą stronę brak wrrrr. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3292 |
Wtajemniczenie
|
Powiem Wam, że nie myślałam że tyle pracy jest przy wychowaniu dziecka.
A to dopiero początek ![]() Edytowane przez szwedka007 Czas edycji: 2016-04-12 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3293 |
Zakorzenienie
|
Mam sobie za złe ze to moja wina, że on nie chce na brzuchu leżeć. Spał tylko na plecach. Jak kładlam na brzuchu i stękanie się włączało to go odwracałam... za szybko kapitulowałam i teraz trzeba być twardą mamuśką 😃
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3294 |
Zakorzenienie
|
DIABLICA e tam, moja nie lubiła, to też jej na siłę nie kładłam, aż w końcu sama polubiła i fika na brzuch.
Kurczę a podobno przewroty z brzucha na plecy są trudniejsze? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3295 |
Zakorzenienie
|
Tez słyszałam, że trudniejsze. A tu zonk.
Tłumacze sobie, że skoro leżenie na brzuchu to nie jego ulubiona pozycja to nie chce się na niego przewracać 😈😈😈 Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3296 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3297 |
Wtajemniczenie
|
bułka z nutellą
![]() ps. pychota ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3298 |
Zakorzenienie
|
Ja tam drugie chce.... ale strach w oczach tatusia ogromny 😃😃😃😃😃
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Ale my to już wapniaki prawie i aż strach się bać 😂😂😂😂 Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3299 |
po drugiej stronie szafy
|
Ja nie ogarnęłabym drugiego. No i też wiek swoje robi
![]()
![]() |
#3300 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym chciala drugie ale sie boje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:07.