Plotkowy dla dietetyczek :) III - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-25, 19:04   #1561
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) III

Phenomenko - nie podejmuj żadneych decyzji pochopnie - daj temu czas : ) Ułoży się, zobaczysz 2 lata to już sporo, Wasz związek dojrzał zapewne.. Skoro już stwierdzasz, że zyc bez niego nie możesz.. Będzie wszystko ok ; )

życiowy parkiet bywa śliski
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-25, 19:19   #1562
anniaa

Witam , przyszłam sie tylko pożegnac. Na jakis czas daje sobie spokoj z wizazem szczególnie z dietetyka . niektóre jadłopisy, niektóre opory , niektóre zasady niektórych osób niektórych rzeczy nie rozumiem ... że az czasem pulsuje we mnie a nie moge tego wyraźic bo pewnie skonczyło by sie to zablokowaniem albo banem... jest wiele powód ale nie nie ma po co tego wszystkiego pisac... duzo rzeczy mam wrazenie ze źle na mnie wpływa.. kiedys wróce pewnie 14 stycznia gdy zaczna mi sie ferie... pozdrawiam

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-25, 19:20   #1563
asiek14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
Moge być szczera Mangoniu ? Przestaje wierzyć w to, że ja kiedykolwiek przytyje. A odnosnie jedzenia, to ciagle mysle co zjem, ile, o której itd. to jest straszne... Budzić się rano i myslec co dziś będe jadła, kłaść się spać z myślą co zjem na obiad na drugi dzień.. Nie chce tak ! Chce jeść co chce i ile chce, bez liczenia kalorii i bez myslenia na przód, bez układania jadłospisów, chce żyć beztrosko i uwolnić się od tego wszystkiego ! Chce umiec tak jak kiedyś podejść do szafki wyjąć płatki zjeść pare i odłożyć, nie myśląc ile to kalorii !
chciałam... wyszedł z tego gigantyczny skok na zapasy w lodówce i beznadziejne samopoczucie. ja już bez stałych pór posiłków, bez myślenia o białku, nnkt i warzywach nie potrafie bo świruje w drugą stronę a tego nie chcę i wiem jak to zabrzmi - ale wolę tyć bardzo powoli lub zupełnie niż obrosnąć w tłuszcz po codziennych wycieczkach do lodówki po słodkości. aż wstyd sie przyznać jak te ostatnie dni wyglądały.

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-25, 19:23   #1564
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość
Mango A czy zadałas sobie pytanie czy taka Paris jest.. szczęsliwa? Co z tego, że ma pieniądze, władzę, itede itepe skoro może nie mieć szczęscia a taka osoba niepełnosprawna może być w duchu szczęsliwa, cieszyć się życiem.
dokładnie ja nie sądzę żebym mogła być szczęśliwa tylko dlatego ze jestem bogata .. z poza tym ilu sławnych i bogatych zmarnowało sobie życie przez narkotyki, alkohol ... a wypadki losowe zdarzają sie każdemu bez względu na status materialny

Cytat:
Napisane przez Mangolina Pokaż wiadomość
I ta perspektywa szkoły, pracy i zjedzenia przez robale
oj, Kochana, nie bądź taką pesymistką jakby każdy tak myślał to świta nie miałby sensu

Cytat:
Napisane przez agatka-a Pokaż wiadomość
a tak BTW. gdzie jest Mercy?
no właśnie

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość

Co do wiary to ja do Kosciola nie chodze,oprocz pasterki i jakichs okazji typu slub/pogrzeb. czasem jesi czuje potrzebe to pojde do Kosciola (ale nie na msze tylko tak poprostu,usiasc ,posiedziec,podumac,pomod lic sie za bliskich). Ale wierze w Boga,wierze ze cos na nas czeka po smierci. Jest mi latwiej wierzac,ze jak umre to zobacze
znajomych,dziadkow,rodzin e....Kosciola natomiast nie wywyoluje we mnie pozytywnych emocji.Kojarzy mi sie bardziej z obowiazkiem,pieniedzmi,po lityka i wtracanie sie w nasze zycia prywatne.
mam podobne zdanie an ten temat jak Ty ... chociaż właściwie jestem w fazie przemyśleń zwątpień, wzlotów i upadków

a do kościoła chodzę, czasami, ale dużą zasługę w tym ma przyzwyczajenie i rodzice którzy tak mnie wychowali

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość

A ja dziś taka zaczytana Zaczełam kolejną fajną książkę po "Rzymiance" i nie mogę się od niej odciągnąć
a jaką?

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
mango, piesek piękny!
mam pytanie do dziewczyn, które są w związkach..
jestem z tż już prawie 2 lata, wszystko wspaniale się układa, rozumiemy się bez słów. ogólnie mówiąc jest cudownie, ale.. no właśnie, zawsze jest jakieś 'ale'.. przez pare dni chodzi za mną myśl, czy aby na pewno go kocham nie wiem skad się to wzięło w mojej głowie... dziewczyny, czy też miałyście takie wątpliwości?
jakieś ale? są zawsze... kiedy byłam w związku będąc nastolatką na początku kochałam bezkrytycznie a później... zaczęłam sie zastanawiać czy to na pewno to? czy powinnam się w tak młodym wieku angażować na całe życie? widziałam coraz więcej wad w moim partnerze i w końcu zerwałam
ale nie żałuję... potrzebowałam dorosnąć sama

teraz też miewam różne myśli ale nie wyobrażam sobie życia bez mojego TŻ-a już
wątpliwości przybywają i odchodzą i to jest normalne
no chyba że nie odejdą

ale będzie dobrze, zobaczysz

Cytat:
Phenomeno - miałam coś takiego i.. mój związek się rozpadł. I teraz tego żałuje, ale wiem, że nie da sie nic naprawić ;( On chyba juz ma jakąs dziewczyne, takie plotki mnie doszły, nie widze żadnych sygnałów z jego strony, aby chciał wrócic czy coś. Nawet unika spotkan po kumpelsku ;( Jak człowiek potrafi byc głupi.. ;(
nie wiedziałam ze żałujesz tego oj Kochana tak to bywa czasami ale wiesz, podobno tak jest że jak się z kimś być to się będzie bez względu na okoliczności

edit: Aniu mam nadzieję że wszystko się ułoży u Ciebie i ze wrócisz do nas szybko

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-25, 19:25   #1565
Fight
Przyczajenie

a ja mam chorobe wscieklych krow (czyt.okres) i jem wszystko... ale od jutra ostaro sie zabieram za siebie....
"Ludzie mogą się ulokowac w jakiejs części Twojego ciała. Może w ten sposob probują się zbliżyć, kiedy nie radzą sobie ze zbliżeniem w prawdziwym świecie. A może próbują cię otruć. Nie wiem tylko czy czekaja na zaproszenie, czy pojawiaja się bez uprzedzenia, jak intruzi."
Fight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-25, 19:28   #1566
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Ewusiu - może nie tyle żałuję, co hm.. nie wiem jak to nazwać. Chciałabym, abyśmy byli chociaz dobrymi znajomymi, chciałabym go widywac od czasu do czasu, pogadac, posmiać się.. Czasem przychodza chwile, gdy mysle, że mogłam dalej to ciągnąc, ale pózniej przypominam sobie dlaczego to skończyłam i jest,.. dobrze. Sama nie wiem czego oczekuję od tego człowieka. Tzn . koleżeństwa napewno, ale co z tego skoro on mnie unika?
Napisałaś, że chciałaś dorosnąc sama - ja też tak raczej mam. Wolę na razie być sama. Nie angazowac się w nic... Po co znowu cierpieć?

Stary 2007-11-25, 19:38   #1567
phenomena
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny
macie rację, muszę to przeczekać. musi byc dobrze!
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-25, 19:43   #1568
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiek14 Pokaż wiadomość
chciałam... wyszedł z tego gigantyczny skok na zapasy w lodówce i beznadziejne samopoczucie. ja już bez stałych pór posiłków, bez myślenia o białku, nnkt i warzywach nie potrafie bo świruje w drugą stronę a tego nie chcę i wiem jak to zabrzmi - ale wolę tyć bardzo powoli lub zupełnie niż obrosnąć w tłuszcz po codziennych wycieczkach do lodówki po słodkości. aż wstyd sie przyznać jak te ostatnie dni wyglądały.
Asiu, ale mi nie chodzi o to, żeby robić napady na lodówke, opychac się, obiadać, obrzerać itd. ja poprostu chce tak jak kiedyś podejść do lodówki zjeść coś i nie mysleć, że zjadłam, poprostu zjadłam i już, a nie umiem, ta cholerna dieta zabardzo wdarła mi się w życie. Może gdybym zobaczyła, że troszke przytyłam i czuje się dobrze, że przeciez potrafie jeśc bez ciągłych kontroli, liczenia, itp.byłoby inaczej... Mysle, że nawet jak bys się obżerała, to nie obrośniesz w tłuszcz Poprostu wybieraj rzeczy bez tłuszczu a takie od których przytyjesz, więc np. ryż, kasze, chude mięso.. Dobra zresztą nie piszmy o tym TU, bo to nie ten topik

Btw. własnie sobie uświadomiłam, że 11 grudnia mija rok... Równy rok... od momentu "rozstania" z TŻ-tem... heh
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

Edytowane przez tamonita
Czas edycji: 2007-11-25 o 20:14
tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-25, 19:45   #1569
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny
macie rację, muszę to przeczekać. musi byc dobrze!
Phenomenko z tego co pisałaś wczesniej wnioskuje, że kochasz swojego tż-ta, a te niepewności spowodowane sa tym, że jest niedzielny zimny wieczór Ja np. przyznaje, że najczęsciej dopadały mnie niepewności jak między mną, a moim było najlepiej a on bardzo okazywał mi miłość, ale.. ja zawsze pokręcona byłam

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2007-11-25, 20:07   #1570
asiek14
Zakorzenienie

Cytat:
Asiu, ale mi nie chodzi o to, żeby robić napady na lodówke, opychac się, obiadać, obrzerać itd. ja poprostu chce tak jak kiedyś podejść do lodówki zjeść coś i nie mysleć, że zjadłam, poprostu zjadłam i już, a nie umiem, ta cholerna dieta zabardzo wdarła mi się w życie. Może gdybym zobaczyła, że troszke przytyłam i czuje się dobrze, że przeciez potrafie jeśc bez ciągłych kontroli, liczenia, itp.byłoby inaczej... Mysle, że nawet jak bys się obżerała, to nie obrośniesz w tłuszcz Poprostu wybieraj rzeczy bez tłuszczu a takie od których przytyjesz, więc np. ryż, kasze, chude mięso.. Dobra zresztą nie piszmy o tym TU, bo to nie ten topik

Btw. własnie sobie uświadomiłam, że 11 grudnia mija rok... Równy rok...
wlasnie chodzi mi o to ze u mnie ta chec pozbycia sie ciaglej kontrolii skonczla sie na zupelnym "róbta co chceta" i chyba mi z tą moją kontrolą lepiej

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
Stary 2007-11-25, 20:10   #1571
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie chodzi mi o to ze u mnie ta chec pozbycia sie ciaglej kontrolii skonczla sie na zupelnym "róbta co chceta" i chyba mi z tą moją kontrolą lepiej
Ale w jakim sensie ?

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2007-11-25, 20:16   #1572
agatka-a
Zakorzenienie

Cytat:
asiu bo niektórzy osiagaja to co chcesz osiagnąć małymi kroczkami, inni szokiem "termicznym" czyli z dnia na dzień... ty widocznie należysz do pierwszej grupy, nie zniechęcaj się
agatka-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-25, 20:33   #1573
Ather
Zakorzenienie

To ja tak może ogólnie napiszę nawiązując do powyższych postów... I nie dotyczy to tylko odzywiania (jeden z głównych problemów) ale wszystkiego. Bo problem z jedzeniem jest bezpośrednio związany z psychiką.
Wytrwałość jest niezwykle ważna... nie ma co ukrywać.
Ale najważniejsze to nie bać się i iść śmiało przez życie, dążąc do realizacji marzeń i celów. Jeśli czegoś bardzo chcemy, a nie staramy się przybliżyć tego marzenia - oznacza to tylko że jesteśmy słabi, a czym jest życie bez jego sensu ?
No bo 'kto nie ma odwagi do marzeń nie będzie miał siły do walki'.

Zaryzykuję stwierdzenie, że każdy może coś diametralnie zmienić w swoim życiu. Każdy. I to jest właśnie w dużej mierze kwestia chęci. I nie ma czegoś takiego "ja nie potrafię, mam za słabą silną wolę" - nie.
Bo nie ma czegos takiego jak 'być na coś skazanym'. Nic nie jest z góry przesądzone i mamy wpływ na to jak przebiegnie nasze życie. Bo to my je mamy przeżyć, nikt za nas tego nie zrobi.

Troszeczkę smutno się zrobiło... to ja tak bezpośrednio zmienię temat - Milkuś, u mnie w piekarniku właśnie siedzi Twoja zapiekanka z tym że dziś zmodyfikowana, mam nadmiar bananów w domu więc zastąpiły mi jabłka. No i oczywiście dodaję już wiórki
Ather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-25, 20:33   #1574
asiek14
Zakorzenienie

Cytat:
Ale w jakim sensie ?
w takim sensie ze probowalam nie myslec o tym co zjem nastepnego dnia zeby bylo dobrze i skonczylo sie to tak jak sie skonczylo. agatka ma racje - ja jestem typem nie nadającym się do "szoku termicznego". stopniowo "pakowalam sie" w ED i stopniowo musze z tego wychodzic. a to ze juz czasem mam dosc tych malych kroczkow i tego ze nie widze rezultatow to juz inna sprawa...
Cytat:
Napisane przez agatka-a Pokaż wiadomość
asiu bo niektórzy osiagaja to co chcesz osiagnąć małymi kroczkami, inni szokiem "termicznym" czyli z dnia na dzień... ty widocznie należysz do pierwszej grupy, nie zniechęcaj się
j.w i nie mam zamiaru sie zniechecać

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
Stary 2007-11-25, 20:49   #1575
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
w takim sensie ze probowalam nie myslec o tym co zjem nastepnego dnia zeby bylo dobrze i skonczylo sie to tak jak sie skonczylo. agatka ma racje - ja jestem typem nie nadającym się do "szoku termicznego". stopniowo "pakowalam sie" w ED i stopniowo musze z tego wychodzic. a to ze juz czasem mam dosc tych malych kroczkow i tego ze nie widze rezultatow to juz inna sprawa...

j.w i nie mam zamiaru sie zniechecać
Ja również nie nadaje się do szoku termicznego. Nie umiałabym dziś jeśc mało, a jutro te cholerne 3000 kcal, nie wyobrażam sobie tego. Tylko, że ja mam ta świadomość, że ja nawet tymi małymi kroczkami zanim dojde do tego 3000 to minie z rok, jak nie lepiej...

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2007-11-25, 21:21   #1576
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

ehh no i koniec weekendu
I znowu nowy tydzien przed nami

Dobranoc

Stary 2007-11-25, 21:33   #1577
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
za 4 weekendy Swieta!!
to mnie teraz przeraziłaś.. nie wiedzialam ze to tak juz tuz tuz

a ja chyba pol nocy spedze przed kompem, bo mialam dzis bardzo zajęty dzien a jeszcze musze skonczyć projekt, a juz go robie i robie i zrobic nie moge

jutro odezwe sie do Was z nowego kompa

dobranoc

gujana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-25, 21:52   #1578
tamonita
Zakorzenienie

Faktycznie tylko 4 tygodnie !
Łooo czas zacząć oszczędzać kase na prezenty
No to mykam spać. Dobranoc

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2007-11-25, 23:23   #1579
asiek14
Zakorzenienie

dobranoc

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
Stary 2007-11-26, 05:20   #1580
tamonita
Zakorzenienie

Pierwsza jestem ?
Dziń dobry dziewczynki i miłego dnia

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2007-11-26, 05:29   #1581
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

Dzien dobry ; )

U mnie juz owsianka się gotuje Tak mi burczy w brzuchu, że masakra
Moniko, może i peirwsza, ale ja juz od 5:45 nie spię
Dobra , uciekam jeść ;p

miłego dnia ;*

Stary 2007-11-26, 05:32   #1582
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry ; )

Dobra , uciekam jeść ;p

miłego dnia ;*
Nefre, moja Droga, a ja nie spie gdzieś od 5, odkąd mama do pracy szła
Miłego dnia i smacznej owsianki Ja zaraz lece po jogurcik, bo też mi burczy w brzuchu

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2007-11-26, 05:45   #1583
asiek14
Zakorzenienie

dzień dobry
a ja będę miała dzisiaj warzywne sniadanko... chyba
miłego dnia

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
Stary 2007-11-26, 05:57   #1584
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry
miłego dnia

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2007-11-26, 06:18   #1585
asiek14
Zakorzenienie

jajecznica z warzywami tamonitko była

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
Stary 2007-11-26, 06:21   #1586
tamonita
Zakorzenienie

mmmm Asiu, nawet mi nie rób smaka !
tez bym zjadła, ale zbyt leniwa jestem, żeby sobie robic, a poza tym wszyscy śpia u mnie i bym pewnie pobudziła odrazu (wszyscy tzn. tata )

Mykam do szkoły. Miłego dnia

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2007-11-26, 07:15   #1587
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
Pierwsza jestem ?
Dziń dobry dziewczynki i miłego dnia
Cytat:
Dzien dobry ; )

Dobra , uciekam jeść ;p

miłego dnia ;*
Cytat:
dzień dobry
miłego dnia
dzien dobry dziewczynki

ja wlasnie zjadlam 3 kawaleczki mojego pycha serniczka na sniadanie,wypilam czerwona herbate i zaraz pomykam...
Na dworze jakby srodek nocy..Ciemno na maxa..Nie lubie tak..

milego dnia wszystkim!
Stary 2007-11-26, 09:01   #1588
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) III

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
Witam , przyszłam sie tylko pożegnac. Na jakis czas daje sobie spokoj z wizazem szczególnie z dietetyka . niektóre jadłopisy, niektóre opory , niektóre zasady niektórych osób niektórych rzeczy nie rozumiem ... że az czasem pulsuje we mnie a nie moge tego wyraźic bo pewnie skonczyło by sie to zablokowaniem albo banem... jest wiele powód ale nie nie ma po co tego wszystkiego pisac... duzo rzeczy mam wrazenie ze źle na mnie wpływa.. kiedys wróce pewnie 14 stycznia gdy zaczna mi sie ferie... pozdrawiam
Mam nadzieję, że wszystko się ułoży Aniu Będziemy tęsknić

Cytat:
Napisane przez Ather Pokaż wiadomość
To ja tak może ogólnie napiszę nawiązując do powyższych postów... I nie dotyczy to tylko odzywiania (jeden z głównych problemów) ale wszystkiego. Bo problem z jedzeniem jest bezpośrednio związany z psychiką.
Wytrwałość jest niezwykle ważna... nie ma co ukrywać.
Ale najważniejsze to nie bać się i iść śmiało przez życie, dążąc do realizacji marzeń i celów. Jeśli czegoś bardzo chcemy, a nie staramy się przybliżyć tego marzenia - oznacza to tylko że jesteśmy słabi, a czym jest życie bez jego sensu ?
No bo 'kto nie ma odwagi do marzeń nie będzie miał siły do walki'.

Zaryzykuję stwierdzenie, że każdy może coś diametralnie zmienić w swoim życiu. Każdy. I to jest właśnie w dużej mierze kwestia chęci. I nie ma czegoś takiego "ja nie potrafię, mam za słabą silną wolę" - nie.
Bo nie ma czegos takiego jak 'być na coś skazanym'. Nic nie jest z góry przesądzone i mamy wpływ na to jak przebiegnie nasze życie. Bo to my je mamy przeżyć, nikt za nas tego nie zrobi.

Troszeczkę smutno się zrobiło... to ja tak bezpośrednio zmienię temat - Milkuś, u mnie w piekarniku właśnie siedzi Twoja zapiekanka z tym że dziś zmodyfikowana, mam nadmiar bananów w domu więc zastąpiły mi jabłka. No i oczywiście dodaję już wiórki
Bardzo mi się podoba to co napisałaś Ather Do pierwszej części dodam tylko, że na forum jest wiele przykładów osób, które "diametralnie zmianiły coś w swoim życiu". W sumie teraz nasuwają mi się na myśl osoby, które wygrały walkę z chorobą i wszelkimi oporami przed jedzeniem Ale tak ogólnie jak będziemy różne rzeczy odkładać na jutro, to możemy w końcu tego nie doczekać

Smacznego kombinatorze

Cytat:
Napisane przez gujana Pokaż wiadomość

jutro odezwe sie do Was z nowego kompa
Czekamy z niecierpliwością

Ewuś książka to "Słodka zemsta" Nora Roberts
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-26, 09:41   #1589
czapeczkaelfa
Zadomowienie

Dzien dobry wszystkim! Pisze do was zakatarzona, rozkichana i zagrypiona Czapeczka
Siostrzeniec mnie zaraził i teraz cierpie.

czapeczkaelfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-26, 09:44   #1590
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Faktycznie tylko 4 tygodnie !
Łooo czas zacząć oszczędzać kase na prezenty
No to mykam spać. Dobranoc

właśnie

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość

Czekamy z niecierpliwością
poki co jeszcze na starym ale nowy lezy grzecznie obok i czeka az TŻ wieczorkiem zrobi w nim co trzeba w sumie to smutno mi na mysl o oddaniu starego kompika, bo był kochany ze tak powiem i sporo z nim przezyłam no ale z nowym pewnie rowniez czeka nas swietlana przyszłość

a teraz - do roboty

gujana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości