|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aborcja - wątek zbiorczy. Część 2.
Cytat:
|
|
|
|
|
#362 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mogą też władzę utrzymać, albo oddać ją kompletnym oszołomom, którzy wprowadzą reformy a'la Teheran '79. Cytat:
Cytat:
I nie "zabraniać", a "nie umożliwiać". |
|||
|
|
|
#363 |
|
BAN stały
|
Więc skorzystaj z własnej rady
![]() To by było na tyle w offtopie. Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2016-04-10 o 22:20 |
|
|
|
#364 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#365 | |
|
Konto usunięte
|
Wywiad z inicjatorem nowej ustawy:
http://wyborcza.pl/1,75478,19903324,....html#BoxGWImg Cytat:
Nóż mi się w kieszeni otwiera jak czytam, jak ten pan jest bardzo ograniczony, że nie wie co sam chce wprowadzić, jaką krzywdę może wyrządzić i jak manipuluje kwestią "zabijania dzieci". |
|
|
|
|
#366 |
|
po drugiej stronie szafy
|
W teorii każdy jest kozak.
Zastanawiam się skąd się bierze taka postawa, przecież nie wszyscy ludzie o takich poglądach to ludzie głęboko wierzący. Brak umiejętności wyobrażenia sobie takiej sytuacji?
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;58797651]Wywiad z inicjatorem nowej ustawy:
http://wyborcza.pl/1,75478,19903324,....html#BoxGWImg Współczuję córce tego pana. Ciekawa też jestem jak chce ją obronić przed gwałtem, no ale tu pewnie dochodzi jeszcze to, że "kobieta była sobie winna". ==" Nóż mi się w kieszeni otwiera jak czytam, jak ten pan jest bardzo ograniczony, że nie wie co sam chce wprowadzić, jaką krzywdę może wyrządzić i jak manipuluje kwestią "zabijania dzieci". Nie mogę tego czytać, to jest po prostu obrzydliwe
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówisz o kontrowersyjnych rzeczach to zapraszają na wywiady, spotkania. Mohery Cię uwielbiają i kasa leci.
|
|
#369 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie za to zastanawia czemu zwolennicy zaostrzenie przepisów, w celu poparcia swoich tez, nie wypuszczają do pierwszego szeregu kobiet będących "za". Szkoda, że w tych wszystkich sondażach nie ma również podziału na płeć. |
|
|
|
|
#370 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Może i gwiazdorzenie...chociaż znam prywatnie ludzi o takich poglądach, oni się nawet na fb nie udzielają. Tym trudniej mi to zrozumieć.
Natomiast wszyscy jak jeden mąż unikają odpowiedzi na pytanie ile godzin spędzili na rozmowach ze zgwałconymi dziećmi i jak często opiekują się matkami, którym odmówiono prawa do terminacji, albo chociaż tymi, które terminacji dokonały. Odpowiedź brzmi "bo ja znam dziecko z ZD i jest słodkie". ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- [1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;58799816] Szkoda, że w tych wszystkich sondażach nie ma również podziału na płeć.[/QUOTE] A tak, też żałuję.
|
|
#371 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#372 |
|
Konto usunięte
|
Wywiad z ginekologiem z kliniki w Prenzlau, który wykonuje aborcje pacjentkom z Polski:
http://natemat.pl/110965,polski-leka...-idzie-do-domu |
|
|
|
#373 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#374 |
|
BAN stały
|
https://www.youtube.com/watch?v=_EwycHZBSrw
Od podlegania karze po poronieniu do braku leczenia chorej matki jeżeli leczenie stanowi zagrożenie życie dla dziecka, badaniach prenatalnych. http://www.ordoiuris.pl/falszywe-inf...i-,3767,i.html Nawet są obrazki dla tych którzy mają słabo z czytaniem. Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2016-04-12 o 18:39 |
|
|
|
#375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#376 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#378 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze kilka dni temu mówili zgoła co innego. Screeny z ich fp, nie moje, ale widziałam tę rozmowę. Nie chce mi się zamazywać danych, bo te screeny i tak poszły już w świat (z grupy "dziewuchy dziewuchom").
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#379 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
W sumie to jestem ciekawa ilu prawicowych tatusiów byłoby w stanie pokochać i wychować dziecko z gwałtu. Takiego brutalnego, obrzydliwego gwałtu na ukochanej żonie zakończonym trudnym przebiegiem ciąży i morderczym porodem. Mam wrażenie, że wynik wynosi 0.
|
|
|
|
#380 | |
|
BAN stały
|
No dobrze. Więc skoro nie chcecie nawet przeczytać.
Treść ustawy http://www.stopaborcji.pl/wp-content...ojekt_2016.pdf Dobra czy zła ? Pytam serio bo może jakaś trefna ? Czy kobieta ponosi winę za poronienie ? § 2. Jeżeli sprawca czynu określonego w § 1 działa nieumyślnie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku § 4. Jeżeli sprawcą czynu określonego w § 1 jest matka dziecka poczętego, sąd może zastosować wobec niej nadzwyczajne złagodzenie kary, a nawet odstąpić od jej wymierzenia. § 5. Nie podlega karze matka dziecka poczętego, która dopuszcza się czynu określonego w § 2.â. Odnośnie leczenia : § 3. Nie popełnia przestępstwa określonego w § 1 i § 2 lekarz, jeżeli uszkodzenie ciała lub rozstrój zdrowia dziecka poczętego są następstwem działań leczniczych, koniecznych dla uchylenia niebezpieczeństwa grożącego zdrowiu lub życiu matki dziecka poczętego albo dziecka poczętego." Tylko nie wiem czy badania prenatalne wchodzą w skład działań leczniczych ? ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
Chyba każdy normalny by tak zrobił zamiast przyglądać się czy aby brzuch nie zacznie puchnąć. Nie mógłbym. I nawet nie chodzi o to, że to by było dziecko innego faceta ale o to, że taki s☠☠☠☠ysyn nie zasłużył by mieć potomstwo oraz zwyczajnie bałbym się czy nie wyrośnie na takiego samego. O ile potrafię wyobrazić Sobie morderstwo. Przez kogoś zbankrutowałem i później przerywam mu siekierą rdzeń kręgowy. Natomiast gwałt trudno mi w ogóle objąć wyobrażeniem. Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2016-04-12 o 19:58 |
|
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
DopplegangerEddarda, nie gniewaj się za to co powiem, ale nie jesteś zbyt mądry.
przeczytałam cały projekt łącznie z uzasadnieniem. oba są chore. a Ty przeczytałeś? czy wypowiadasz się tak "na oko"? jak udowodnią kobiecie umyślne doprowadzenie do poronienia to jak najbardziej mogą ją skazać. co do działań leczniczych to nawet nie zacznę pisać odpowiedzi, bo to było już tu poruszane wielokrotnie. poszukaj. a po tabletkę po to ty sobie będziesz mógł biegać - jak wprowadzą ten projekt, to tabletki po zostaną prawdopodobnie wycofane. |
|
|
|
#382 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#383 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak serio to nie kazdy by pobiegl. Gdyby kazdy byl normalny to nie byłoby z nią problemów i kontrowersji. Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#384 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
Jesteś w stanie wyobrazić sobie, że przebywasz komuś rdzeń kregowy siekiera ale jesteś przeciwny aborcji? Hm... |
|
|
|
|
#385 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No tak, mogą. O ile wiem tabletka po zapobiega zapłodnieniu, nie przerywa ciąży więc nie wiem czemu miałaby być zakazana a zakazując tabletki po idioci co najwyżej mogą powiększyć podziemie skrobankowe a to jak strzał w stope. To z tymi badaniami było pytaniem retorycznym. |
|
|
|
|
#386 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ale w ogóle zobaczcie, do czego doszliśmy w tej dyskusji. Rozważania czy kobietę będą karać za poronienie czy nie, debata czy będzie można badać czy też nie. Przecież sam fakt, że toczy się dyskusja o takich kwestiach jest PARANOJĄ NIEDOPUSZCZALNĄ W CYWILIZOWANYM PAŃSTWIE W ŚRODKU EUROPY.
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#388 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Niedawno pożyczyłem kumplowi 5 dych bo mu brakowało i tak. Złemu człowiekowi a i owszem. Natomiast dziecko które absolutnie nic w życiu nie zrobiło nie potrafię Sobie wyobrazić zrobienia krzywdy. Może wcześniej pisałem, może nie. Żyjąc w idealnym państwie byłoby mi raczej obojętne czy jest wolna amerykanka czy zabroniona (za wyjątkiem zagrożenia życia matki czy dużych wad), gdyby ktoś mnie spytał wyraziłbym swoją opinię. Natomiast z jednej strony uważam aborcje za złą bo wychodzi na to, że wyskrobano tych co nie potrzeba, z drugiej może tacy ludzie zdolni do aborcji dobrze, że ją popełniają i może będzie lepsze dla społeczeństwa jeżeli się nie rozmnożą. |
|
|
|
|
#389 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#390 |
|
Konto usunięte
|
Z dedykacją dla panów "w tych trzech przypadkach jestem łaskaw się zgodzić inaczej niech się szmata męczy", z dedykacją dla tych co płaczą nad śmiercią krewetek.
https://patolodzynaklatce.wordpre ss.com/2016/04/07/pamietajmy-o-wieszakach/ Nie bądź tak pewny że się nie rozmnażają. Babcia myślisz nie skrobała, a mama? Edytowane przez 201607111003 Czas edycji: 2016-04-12 o 20:25 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.