|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy
Xantia już wiem - ta butelka jest taka niebieska, seria Babydream i na butelce jest połowa dziecka w kąpieli i napis Ol-Pflegebad. Kosztuje 6 zł
Ponoć rewelka - od niejednej mamy to usłyszałam ![]() kasiu dla mnie DADY są OK. Nic się nie dzieje
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, dzięki, jak tylko otworzą Rossmana to lece zakupić
|
#4953 |
|
Konto usunięte
|
Mnóstwo serdeczności , uścisków i buziaki dla Konrada, Wiktorii i Marcelka!!
miniu, Olivia pewnie zjada tyle, ile potrzebuje. Tobie, ajanno, przydałoby się chociaż kilka godzin tygodniowo dla siebie, przy dwójce bobasków masz pełne ręce roboty. A pomysł z basenem jest ok. My kobiety to mamy łeb na karku.Jaki śliczny reniferek z Poli! Maks dostał w prezencie od mojej przyjaciółki świąteczny zestaw- czerwone ogrodniczki z reniferem i do tego bluzeczka. Wystroję go na święta. dyta, po wypiciu mleczka, TŻ kładzie Maksa do łóżeczka, przykrywamy go kołderka, dajemy mu pieluszkę, do której się przytula, smoka i włączamy karuzelkę. Dostaje całusa na dobranoc, i wychodzimy z pokoju. Czasem Maks pada od razu, czasem wierci się, przede wszystkim główka kręci, to w prawo, to w lewo, ale w ciągu 15 minut zazwyczaj śpi. iwka, cieszę się, że u was wszystko ok. U nas znów napadało śniegu, a przy tym wiatr mocno wieje, nawet dziś nosa z domu nie wystawię.
|
|
|
|
#4954 |
|
Konto usunięte
|
Wklejam fotki z kapieli oraz z wczorajszego debiutu marchewkowego. Jak już pisałam, rewelacji nie było, Maksymilian zjadł tylko trzy łyżeczki, i nie wyglądał na zachwyconego.
Dzisiaj było zdecydowanie lepiej, Maksymilian jadł ładnie, dopiero przy 12 łyżeczce podziękował, już nie chciał więcej, wypychał jedzenie językiem, nie chciał buźki otworzyć. Po godzinie wypił jeszcze mleko, ale tylko 100ml, czyli połowę tego co zwykle, i zasnął. Kanciu, a Ty kiedy startujesz? |
|
|
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
Adrian placze i placze i placze.. nawet teraz.. mam go dosc bo juz mi plecy odmawiaja posluszenstwa.. pasuje mu tylko jedna pozycja i tyle
jak go nosze w taki dziwny sposob..pozycja na samolt i do tego bujanie jeszcze on jest taki zmeczony, taki spiacy
|
#4956 |
|
Konto usunięte
|
kropka,
Na Maksa jak jest zmierzły, działa jeszcze mocne przytulenie, żeby nie miał możliwości machania rączkami, smoczek w buźkę, siadam z nim na kanapie i się huśtam, w przód, w tył... i mały zasypia. |
|
|
|
#4957 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny Adi zasnal..
a ja mam pytanie?? kiedy sie spotykamy ![]() ![]()
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
cześć, dziekuję za wszystkie miłe słowa pod naszym adresem. Na zdjęciach wyglądam jakoś tak względnie ale musze jeszcze z 10 kg zrzucic chociaz 21 juz spadło
Wczoraj i przedwczoraj moja niunia była bardzo marudna ( po szczepionce) juz nie miałam pomysłu co z nim robic zeby nie płakał Wczoraj tez nasze dziecię obchodziło ROCZEK dziś byliśy u neurologa i jak zwykle dopadła mnie deprecha nadal musimy walczyc z asymetrią a w dodatku niektóre odruchy są a powinno ich nie być ehhhhco mnie najbardziej zdziwiło to to, ze za pierwszym razem dziecko miało stwierdzony brak podporu na brzuszku a teraz ma podpór na piąty miesiąc!! juz sama nie wiem co robic sto lat dla solenizantów!! Wszystkie zdjęcia dzieciaczków są super lea miałam nadzieję dziś mu dac łyzeczkę lub dwie ale zaczyna marudzić więc chyba przełoze na jutro... |
|
|
|
#4959 |
|
Raczkowanie
|
WIELGACHNE BUZIAKI DLA WSZYTSKICH ŚWIĘTUJACYCH DZIŚ MALUCHÓW ORAZ DLA MIKOŁAJA
Oj z tymi zębami... razem z Matim łączymy się w bólu ze wszytskimi mamami i ząbkującymi dzieciaczkami... u nas 4 dni były straszne, teraz od 2 jest lepiej, ale zęba dalej nie ma ![]() CO do wagi maluchów to my chyba wsyztswkich przebijamy. Mati ma już 8400g , a w połączeniu z ząbkującym szkrabem moje plecy juz padają za to muskuły mam jak nigdy Co dziwne Mati dostaje tylko mleko, bardzo żadko z kleikiem, żadnych kaszek... Soczku tez mu nie daje za dużo, bo gdzieś wyczytałam, że dziecko powinno wypijac tyle soku ile ma miesięcy, np 5 miesiący 50ml, 6 - 60ml. POtem dopajam go wodą. Raz dziennie dostaje po pół słoiczka owoców i zupki. Niestety nie lubi jesc z łzeczki, bo zawsze jest mega głodny i zupke i deserek robię mu przez butelkę, daję jeszzce ze 90ml wody z mlekiem i bardzo mu to smakuje... wczesniej to mogłam pomarzyć tylko o zjedzeniu sloiczka.. Na raz zjada tylko 150ml mleka. Widocznie taka jego uroda, ja tez byłam pulchniutkim maluchem i TZ tez, więc dlaczego nasze dziecko miało by być inne U nas był mega imprezowy weekend, w sobotę imieniny teścia, niedziele dziadko-wójka Matueszka ![]() W sobotę to ja sobie tak odpoczęłam jak nigdy, a moje ręce czujły się jak na HAwajach...Wszyscy nosili Matiego tylko nie ja ![]() Za to w niedziele oprócz Matiego było jeszcze 2 innych maluchów i straszne zamieszanie, ale jak sie za to Mateuszkowi jego kuzyni podobali ![]() Wkleje jakieś zdjecia naszego Pucka ![]() 1) Mati na wczorajszej imprezie 2) Mati rozpoznał sowjego kolege z nieba , z babcią3) ktos pisał o żyrafce z Fisher Price, my równiez taką posiadamy na stanie i śmiało mogę powiedzieć, że to ulubiona zabawka Malucha ![]() 4) Mateo z TZ doszkalają się z motoryzacji
|
|
#4960 |
|
Konto usunięte
|
Madziu, śliczny jest Wasz urwisek.
Fan motoryzacji, no, no, no... od małego trzeba w dziecku rozwijać zainteresowania.A co się tyczy Aniołów, to ja dziennie wieczorem daje Maksymiliankowi buziaka na dobranoc i modlę się z nim: Anioły na całym świecie, gdziekolwiek będziecie, miejscie w opiece moje dziecię. Dziś nawiązałam kontakt z koleżanką z podstawówki, urodziła synka w połowie września, i wpadną do mnie na kawkę w tym tygodniu. A teraz się będę chwalić: -Maks wczoraj sięgając po zabawkę, przewrócił się na brzuszek, ![]() -odkrył kilka dni temu, że umie piszczeć z radości, i takie koncerty nam urządza od rana, że aż uciecha. -kupiłam Maksowi wreszcie cos w stylu maty edukacyjnej, zaraz wkleję fotkę. |
|
|
|
#4961 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;5883256]Wklejam fotki z kapieli oraz z wczorajszego debiutu marchewkowego. Jak już pisałam, rewelacji nie było, Maksymilian zjadł tylko trzy łyżeczki, i nie wyglądał na zachwyconego.
Dzisiaj było zdecydowanie lepiej, Maksymilian jadł ładnie, dopiero przy 12 łyżeczce podziękował, już nie chciał więcej, wypychał jedzenie językiem, nie chciał buźki otworzyć. Po godzinie wypił jeszcze mleko, ale tylko 100ml, czyli połowę tego co zwykle, i zasnął. Kanciu, a Ty kiedy startujesz?[/quote] no to fajnie,że Maks się przekonuje do marchewki. Nie mogłam sie doczekac, żeby Weronika skończyła 4 miesiące i aby zacząc jej podawac inne pokarmy poza maminym mlekiem. Przynam Wam jednak,że teraz już nie mam ochoty na kulinarne eksperymenty. Byc może za jakiś czas podam kaszkę przed snem,żeby dłużej spała w nocy-i tylko tyle.A na potwierdzenie mojej decyzji zjadłam właśnie marchewkową z ryżem, któą dostałyśmy w gratisowej paczce z BObovity - swoją drogą paskudztwo.Madziu- dziecię świetne, oszczędzaj kręgosłup. Moje drogie jak to jest z tym kciukiem , bo moja jest na etapie ssania go od 2 dni. Przeszło Waszym dzieciom, bo pamietam,że poruszałyście ten problem.
|
#4962 |
|
Konto usunięte
|
iwka, Maks ssie kciuk tak intensywnie, że czasem nawet smoczka nie chce, wypluwa i wkłada kciuka do buźki.
Kciuk widać lepszy.
|
|
|
|
#4963 |
|
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;5884282]Madziu, śliczny jest Wasz urwisek.
Fan motoryzacji, no, no, no... od małego trzeba w dziecku rozwijać zainteresowania.[/QUOTE] Lea to zdjecie umieściłam specjalnie dla Ciebie , bo wiem że i Wy jesteście wielkimi fanami motoryzacji )
|
|
#4964 |
|
Wtajemniczenie
|
duże buziaki dla jubilatów
Lea: super ta zabawka
|
#4965 |
|
Rozeznanie
|
Minisia- dostałam namiary (dzięki
swoją droga , bardzo lubie słowo "pipcę" Kojarzy mi się z moją kumpelą z Tarnowskich Gór. Całe studia coś "pipcyła"![]() Całuski dla solenizantów My dzisiaj bylismy na szczepieniu. Emilka zniosła je bardzo dzielnie Waży 6500 i mierzy 72 cm.
|
#4966 |
|
Zadomowienie
|
Madziu my akurat dostaliśmy inną żyrafkę, taką popularną, do której wrzuca się klocki, a ona gra.
Ale u nas śniegu nawaliło. Pewnie jutro ja pojadę opony zmieniać, bo mąż leży. Ja mierzę ściany z majstrem pod glazurę, mam zamawiać, nanoszę poprawki budowlane i bardzo mi się to podoba. Wolałabym to niż siedzenie cały dzień z dzieckiem. A jak Krzyś zrobił kupala to był telefon, że muszę wracać do domu .
|
#4967 |
|
Konto usunięte
|
madziu,
|
|
|
|
#4968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też myślałam o takim prezencie. Znalazłam fajne u tego stolarza co robi nam meble. Moja dziś nareszcie trochę spokojniejsza, nawet pospała w dzień 2 godziny
|
|
|
#4969 |
|
Rozeznanie
|
Buziaki dla wszystkich jubilatów
w sobotę mieliśmy chrzciny Tymka i dopiero się jakoś ogarniam. nadrobiłam zaległości w czytaniu.to już coś! Wszystkie maluszki są śliczne, tak szybko rosną! Kropka, trzymamy kciuki by Adi nie płakał, tylko ciągle się do Ciebie uśmiechał. dziś byliśmy na szczepieniu, mój klocuszek waży już 7190g. ![]() choć nie widać po nim że jest gruby. ubranka nosi na 68-74, więc go chyba źle zmierzyli, bo ponoć ma 66cm. co raczej mi się nie zgadza. poza tym jest na 90-97 centylu w każdej kategorii. Patrilko - Tymek szykuje niespodziankę dla łosicy Poli zmykam dobudzić kawalera, bo śpi po szczepieniu od 12 i tatuś też, na drugiej kanapie,. hehe
|
#4970 |
|
Rozeznanie
|
Dużo całusków dla świętujących dziś maluszków
xantia dziekuje kropka moja córa dzisiaj też marudna jak nigdy,chyba przez tą okropną pogodę, po prostu dzień na nie ![]() Oliwcia też woli własne paluszki od smoka, jak by mogła to włożyła by rączki do buzi po same łokcie, kasiu tak właściwie to po co ci mąż uśmiałam się jak to czytałam (razem z moim TZ)
|
#4971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4972 |
|
Zadomowienie
|
eve raz przydał się na pewno. Do zmajstrowania Krzysia
, tego sama nie dałabym rady zrobić.Próbowałam zawekować deserek własnej roboty w słoiczkach Bobo Vity, ale porażka. Dam se na spokój, bo to było na próbę i tylko 3 słoiczki. Więc Krzyś zaczyna już go jeść. Następnym razem będą normalne słoiki. To były jabłka ze śliwkami.
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
kasiu ja uzywam malych sloiczkow po koncentracie pomidorowym..
ponawiam pytanie o deserki dla dzieci?? co innego poza jablkiem??
|
#4974 |
|
Zakorzenienie
|
Ajanna, a jakie krzesełka zamówiłaś? Bo przeglądam www i tyle tego jest, może kupię te co Ty i pójdę na łatwiznę
|
#4975 |
|
Rozeznanie
|
kasiu pewnie, i to z jakim efektem, bo Krzyś cudny
|
#4976 |
|
Rozeznanie
|
kropka - ja mam jeszcze takie deserki: "morele", "jablka z bananem", "dynia z jablkiem", "marchewka z jablkiem". jeszcze ich nie probowalam wiec nie wiem jakie sa. jutro bede probowac morele.
iwka - ja dzisiaj probowalam z hippa marchewki z ziemniakami i byla dobra. kiedys probowalam samej marchewki gerbera, ale bardziej mi smakuja te z hippa sloiczki. ja bylam dzisiaj w ciucholandzie i kupilam piekna koszule Kacprowi na kolende. i wklejam inne fotki. 1. uśmiech do cioć 2. chrzestna smakuje moje paluszki 3. zdziwko w kapieli 4. kto sie chce bic? 5. zielony kapturek chetnie sam by juz jadl 6. koszula |
|
|
|
#4977 | ||
|
Zakorzenienie
|
WIELKIE BUZIAKI DLA KONRADKA, WIKTORII I MARCELKA
Ale świetnie Pola wygląda w tym przebranniu ![]() Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;5883256]Wklejam fotki z kapieli oraz z wczorajszego debiutu marchewkowego. Jak już pisałam, rewelacji nie było, Maksymilian zjadł tylko trzy łyżeczki, i nie wyglądał na zachwyconego. [/quote] No widać, że mu nie bardzo podchodziło - co za minka! Ale to taki początek. Zobaczysz jak zaraz będzie wcinał. Cytat:
Ale Mateuszek duży i śliczny [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;5884282] A teraz się będę chwalić: -Maks wczoraj sięgając po zabawkę, przewrócił się na brzuszek, ![]() -odkrył kilka dni temu, że umie piszczeć z radości, i takie koncerty nam urządza od rana, że aż uciecha. -kupiłam Maksowi wreszcie cos w stylu maty edukacyjnej, zaraz wkleję fotkę.[/quote] No proszę, jak ładnie maluch się rozwija ![]() Maksiu będzie miał świetny placyk zabaw. Katia - Kacperek fajniutki. Koszula super. Mojego też uwielbiam ubierać w koszule. A to Miki w "nowym" sweterku z lumpiku :
|
|
#4978 |
|
Konto usunięte
|
barwa, a fotki z Chrzcin?
![]() kropka, a nie dostałaś w szpitalu lub poczta takich książeczek różnych firm, gdzie jest rozpisane, co w jakim wieku może dziecko jeść wraz z opisem wszystkich produktów tej firmy? Ja mam takie fajne książeczki z Nestle i Bobo Vity. Dzięki nim wiem, co jest dostępne na rynku. Kacperek jest zajefajny. Ta druga fotka jest the best, Kacper z taka dokładnością i zainteresowaniem bada twarz.Była u mnie przyjaciółka na kawie, potem szwagier z żoną... i tak minęło. Już się nie umiem doczekać , kiedy mi ta mata przyjdzie, i ciekawe czy Maksowi przypadnie do gustu. |
|
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
No to Ala zasnęła, dziś było spokojniej. Wypiła ok. 150 ml kaszki, zobaczymy jak długo pośpi... Lecę prasować!
|
#4980 | |
|
Zakorzenienie
|
dzieciaki na fotach cudowneeeee
Cytat:
pola jutro na szczepienie, a dzis pobiła rekord wyszłyśmy na spacer o 12:30 - spała od razu jak to na spacerku i spała tak przyniosłam do domu w gondoli do 18:15 i ja ja własnoręcznie obudziłam - ciekawe co mi na nockę szykuje bryyy juz sie boję ...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

Ponoć rewelka - od niejednej mamy to usłyszałam 

nawet dziś nosa z domu nie wystawię.

jak go nosze w taki dziwny sposob..

pola jutro na szczepienie, a dzis pobiła rekord wyszłyśmy na spacer o 12:30 - spała od razu jak to na spacerku i spała tak przyniosłam do domu w gondoli do 18:15 i ja ja własnoręcznie obudziłam - ciekawe co mi na nockę szykuje bryyy juz sie boję ...