|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
Współczuje. Na długo gips? |
|
|
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby jej szybko sie naprawiło i bez powikłań. Od trzech dni pali mnie gardło od zgagi Nic mi nie pomaga. My sie staraliśmy od lata 2014 roku na wakacjach na mazurach Na początku mineło pare miesiecy zanim zaszłam, ale jakos intensywnych staran nie było,po prostu sie nie zabezpieczaliśmy i tyle, bez presji. Zaszłam w ciaze ale niestety poroniłam, za drugim razem poszło szybciej, ale znow nie wyszło. Pozniej odczekaliśmy pare miesiecy i teraz wyszło tuz po slubie ![]() Raczej nieco planowania w to weszło, ale staralam sie zeby nadal nie było presji. |
|
|
|
|
#4083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4084 |
|
Zadomowienie
|
Lasagne upieczona obym tylko nie pomyliła sie w przyprawianiu
mecze sie juz prawie kończą wiec spokojnie mogę kłaść sie spać. Spokojnej nocy i mało biegania do toalety Wam życzę. Dobranoc Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4085 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam Was, ale po całym dniu to nie lada wyzwanie a teraz znów będę musiała czytać Was głównie wieczorami po pracy.
Powrót do pracy poszedł gładko....Dostarczyłam dziś ostateczny dokument, upoważniający mnie do zasiłku macierzyńskiego. I okazało się, że jednak moja firma może mi taki wypłacić. Z racji tego, że to umowa śmieciowa to pewnie będzie podobna kwota do tej z urzędu. Ale mówią mi, że mogę wybrać korzystniejszą opcje. Do końca tygodnia powinnam wiedzieć, która będzie dla mnie lepsza. Oficjalnie poinformowałam, że będę pracować do końca czerwca tylko. Choć moja szefowa niezbyt zadowolona bo w pierwszej połowie lipca jest tzw piniata time...I w tym czasie są obowiązkowe nadgodziny (55-60H tydzień) dla pracowników amazona. To są jakieś super hiper promocje i wtedy wszyscy mają być w gotowości. Co za tym idzie my też musimy więcej pracować, jest wtedy mnóstwo ludzi, pracy i stresu i stwierdziłam, że nie będę sobie już tego fundować przed porodem. Zwłaszcza, że ja chyba stresem wywołałam Oliwię wcześniej....a tak sobie ten ostatni mc odpocznę, bo młoda będzie w PL u mamy na wakacjach. Do mojej wyprawki doszła dziś wanienka i właśnie mata/przewijak na łóżko. W przyszłym mcy są takie duże targi używanych rzeczy dla dzieci. I jeśli tam nie znajdziemy jakiegoś fajnego wózka używki to będę zamawiać już ze sklepu. Nie chcę zostać bez przed wakacjami. W pracy już większość ludzi zwróciła uwagę na mój brzuch - i cały dzień słyszałam jaka jestem duża......brzuch faktycznie w ciągu ostatnich dwóch tygodni znacznie urósł...ale waga stoi więc kurczaczki nooooo wpadam w depresję.... Do tego jeden z moich byłych pracowników zaproponował mi elegancką sesję foto.....nago :br zydal:![]() ![]() Dobrze, że nic nie jadłam ani nie piłam bo bym się zakrztusiła ))Jutro rano wizyta w klinice i mam nadzieję, że następna dopiero za 4 tygodnie.... |
|
|
|
#4086 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś spotkałam się z koleżanką, która też ma i udało się przypadkiem właściwie, nawet bez planowania No, ale urodziła w 34 tc. Na pewno dobrze jest się monitorować podwójnie przy tej chorobie. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko będzie książkowo!Cytat:
), ponieważ podstawowe hormony były ok, a anty-TPO ponad norme tyle, że głowa mała.Cytat:
![]() Wg mnie to głupota blokować. Raz, że nie mają prawa, dwa-tylko jeszcze bardziej zniechęcają do instytucji kościoła. A co do spowiedzi powszechnej, to uważam, że to jest bardzo dobre. W piśmie świętym nie ma bodajże nic o tym, żeby klęczeć przed apostołem/Jezusem i wyznawać grzechy. Odpuszczenie to sprawa między grzesznikiem a Bogiem i tylko on może decydować o rozgrzeszeniu, a nie jakiś ksiądz. Nie trzeba. Możesz to nawet zrobić korespondencyjnie. KEP niby to ułatwiła (brak świadków itp.), ale złudnie, ponieważ idąc procedurą KEP Twoje dane nadal są przetrzymywane w rejestrze (a procedurę cywilną mogą olać...). Ja, po otrzymaniu potwierdzenia w postaci odpisu aktu chrztu z adnotacją o ekskomunice, będę wnosić o usunięcie moich danych ze wszelkich rejestrów kościelnych do GIODO. Oni wtedy, w moim imieniu, występują do parafii o usunięcie danych osobowych. Tak to przynajmniej zrozumiałam, to dość zawiłe. Pomaga mi prawniczka. Jak coś, to wal na priv, wyślę Ci wzór pisma. Jeśli chciałabyś zrobić to korespondencyjnie i nie w parafii chrztu to musisz mieć odpis aktu chrztu i skan dowodu osobistego umieszczony na wniosku. Słuchajcie, napiszę Wam, jakie jaja. Nie tak dawno tż zapoznał mnie ze swoim znajomym, byliśmy wszyscy w knajpie. Znajomemu ewidentnie przypadłam do gustu. Dziś napisał do mnie na fb, jak tam z dzieckiem, czy ogólnie wszystko dobrze mi się układa, czy tęsknię za tżtem...No i napisałam tżtowi, że jego kolega pyta mnie o różne rzeczy (ogólnie to mieliśmy polew, że jakbym chciała to zapewne dorobiłby trzecią rączkę ). Tym razem wkurzył się okropnie, powiedział, że jak go interesuje to może się zapytać jego (w końcu jego kolega) i że co to w ogóle za podwalanie się i że to przestaje być zabawne, i że on chyba musi zrobić z tym (nim) porządek Pocieszam się, że wypił trzy piwa, a dla niego to sporo i pewnie jutro już nie będzie chciał robić porządków, ale powiem Wam, że to naprawdę mega rozczulające, że on jest zazdrosny o taką ciężarówkę Hahahah, takiego mam misia zazdrośnika
Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-04-13 o 00:33 |
|||
|
|
|
#4087 |
|
Rozeznanie
|
Sierpnióweczki 2016! Część III.
Ja sie obecnie smaruje takim olejkiem arganowo-migdałowym
ImageUploadedByWizaz Forum1460496275.541810.jpg Mam wrażenie ze lepiej sie wchłania niż babydream :/ I nowych rozstępów jak na razie brak, nawet na biuście który mam wrażenie ze urósł kilkukrotnie ![]() Gratuluje wszytakich pozytywnych wizyt moje połówkowe juz za tydzień <3Dostałam skierowanie na ta krzywa cukrowa, tylko juz mi doktor nie powiedziała kiedy mam isc :/ |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4088 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wyzdrowienie tzCytat:
Cytat:
. Chyba się zaczyna u mnie ta "dyskoteka" o której ktoś pisał |
|||
|
|
|
#4089 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trwało to krócej niż pod pachą i w efekcie jakoś do 5-6 roku życia miałam tak mierzoną, bo pod pachą strach był mnie zostawić z termometrem rtęciowym.Cytat:
Co na chwilę obecną mnie dziwi ![]() Cytat:
Mi zaznaczył na pierwszej wizycie, na której potwierdził ciążę, że mam nie dźwigać i oszczędzać się w pracy, ale właśnie o dźwiganiu głównie mówił ![]() Słodki kocyk. A sówki kocham ![]() Cytat:
A dopóki zazdrość jest w miłym dla nas natężeniu, to nic tylko się cieszyć Mój chwilowo zazdrosny nie jest, bo jak obserwuje czasem jak idę (a człapię przez tą moją pachwinę jak kaczuszka ) to się tak ciężko ze mnie śmieje, że chyba sam widzi, że nie bardzo jest o co ![]() Superhuman, to teraz nie pozostaje Ci nic innego, jak dbać o TŻa i ze zdwojoną mocą na siebie uważać, żeby czasem Ciebie jeszcze nie dopadło. Oby było tylko lepiej |
||||
|
|
|
#4090 |
|
Rozeznanie
|
Pytanie do kasia_ruda -> jaki probiotyk zamierzasz stosować?
Myślałam, żeby na razie jakieś jogurty probiotyczne jeść, a od początku III trymestru faktycznie wybrać jakiś apteczny. Co do jogurtu, podobno niewiele z nich zawiera probiotyki. Wyczytałam na jakimś m jak mama czy coś, że w Actimelu jest to L. Casei. Zawsze myślałam, że actimel to pic na wodę ![]() I właśnie przeczytałam o mleku acidofilnym, ale nigdy w życiu takiego nie widziałam ...Zaintrygowałaś mnie, ale faktycznie w internecie mało jest na ten temat. Jedyne sensowne, co na razie znalazłam: "Zmniejszenie ryzyka alergii u potomstwa zostało potwierdzone dotychczas tylko dla wybranych probiotyków! Są to do szczepy bakterii LGG zawarte np. w preparacie Dicoflor oraz lizaty bakteryjne E.coli i Enterococcus faecalis zawartych w preparacie PROSYMBIOFLOR. Tak naprawdę powinna zażywać je już kobieta w ciąży â jeśli jest alergiczką. Jak wykazały badania szczególnie ważny jest ostatni trymestr. Jeśli dziecko jest karmione piersią matka nadal powinna zażywać probiotyki, jeśli butelką to powinny być dodawane do mleka. W toku wieloletnich badań stwierdzono, że u tych dzieci, gdzie stosowana była probiotykoterapia wymienionymi powyżej probiotykami wystąpiło dużo mniejsze ryzyko AZS i/ lub kataru siennego niż w grupie placebo nie otrzymującej probiotyku." A tu link do tego wywiadu z panią dr -> http://www.alergiapokarmowa.pl/profi...a-probiotykow/
100 % nie istnieje Edytowane przez shybuya Czas edycji: 2016-04-12 o 23:56 |
|
|
|
#4091 |
|
Rozeznanie
|
Witam porannie, ale sie strachy dzis najadlam
bo moj maluszek zwykle kopie w nocy i ok 7, a dzis nic :/ obudziłam sie o 7 choć pracuje dzis w domu, położyłam na plecach (bo tej pozycji ewidentne nie lubi) i czekałam, pykalam go, kręciłam brzuchem i nic! Az w końcu po 10 minutach mnie łaskawie pokopał jeszcze na wszelki wypadek zaraz go zaatakuje poszukiwaczem tętna! A co do probiotyku to ja np biorę dicoflor i uważam ze jest super, nie mam problemów z zaparciami i żadnej infekcji tez nie miałam, a gin mowila ze podobno moze zapobiegać alergii u dzieci
|
|
|
|
#4092 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc!
Cytat:
popwiedz mi wiecej o swojej pachwinie? Od jakiegos czasu zaobserwowalam u siebie w pavhwinie taka pogrubiona zyle, ktora dosc mocno jest odczuwalna, jak chodze wlasnie. Na poczatku myslalam ze to przez ciasna nirlizne, ale nawet jak nie mam bielizny to to czuje. Chce poruszyc ten temat za tydzien jak bede sie widziala z m9ja gin, ale moze Ty mi cos wiecej powiesz ![]() Cytat:
|
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Małgosia też zwykle rano była aktywna, a dzisiaj spokój, ale też biorę pod uwagę, że gdy ona się ruszała to ja jeszcze spałam. Nie ma co panikować ![]() W końcu dzisiaj nieco ładniejsza pogoda Zjadłam tego pączka, którego mi tż wczoraj przywiózł, teraz piję kawkę i będę się zbierać na spacer z psem, bo już przy mnie siedzi i pilnuje
|
|
#4094 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co myslisz?
|
|
#4097 | |
|
Rozeznanie
|
Rano nie było prądu i zegarek nie działał... Stwierdziłam że pewnie już późno i wstałam, po czym patrzę na telefon a tu po 7
![]() My nie mamy alergii, ale chyba porozmawiam z ginem. Jeśli nie zaszkodzi a może pomóc to dlaczego nie skorzystać ![]() Wczoraj byłam z kotem u weta- ma krwiomocz prawdopodobnie to jakaś infekcja. Dostał biedaczek 3 zastrzyki, ale dziś widzę że lepiej. Teraz śpi obok i chrapie ![]() ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4098 |
|
Zadomowienie
|
Kasia Ruda a to chodzi tylko o alergie skórne czy każde?
Ziuta wyślij mi swój email na priv mam zeskanowana książkę z przepisami od babci.Ania napisałam do Ciebie na Fb. Zajrzyj w inne
|
|
#4099 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
doczytałam dalej, że musisz wspomagać się słodyczami w gorszych chwilach..mam nadzieję,że ureguluje się to szybko i będziesz dobrze się czuła fajnie,że ktoś zauważa cieżąrne.. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Staram sie nie stresować, ale wiesz jak to jest :/ odkąd kopie to była pierwsza sytuacja ze w nocy i z samego rana nie czułam ![]() To u mnie dzis gorzej niż wczoraj, tyle ze cieplej troche
|
|
|
|
|
#4101 |
|
Zadomowienie
|
Popatrzcie na co "wpadłam"
Ała https://www.facebook.com/DoulaMalgor...6/?pnref=story
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() <318.07.2011 zaręczyny 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() 12.12.2015 II kreseczki 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo Edytowane przez Orange_tree1 Czas edycji: 2016-04-13 o 09:36 |
|
|
|
#4102 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, że możesz dostać zasiłek macierzyński, życzę jak najkorzystniejszej opcji. ![]() Propozycja sesji przecudowna. ![]() Cytat:
Dobrze, że się ruszył i Cię uspokoił, rozumiem że można się przestraszyć, zwłaszcza jak ruchy były tak regularne.Cytat:
![]() Chociaż u mnie jeszcze była torbiel w czasie ciąży, ale lekarz mówił, żebym się nie martwiła, bo na pewno się wchłonie. Tak się nie martwię, że aż zapomniałam spytać, czy już to zrobiła. :P ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4103 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wczoraj wieczorem badaliśmy gust muzyczny Kubusia Przy marszu żałobnym się nie ruszał, za to smerfne hity mu się spodobały Nie mam dzisiaj tego rozstępu Cytat:
Cytat:
Lepiej szukać nowych informacji, a nie słuchać mam/babć, bo one po prostu nie mają świeżej wiedzy ![]() Cytat:
Oby się u Was sprawdziło ![]() Tak jest ![]() Cytat:
Ale wiadomo, że trzeba przede wszystkim na konkretne dziecko spojrzeć i na jego problemy ![]() Bo mi się zawsze rozstępy kojarzą, że na początku one są mocne czerwone a potem bieleją. Cytat:
Niech ładnie się rączka zrośnie Cytat:
|
|
#4104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wystraszyła się bo po kłótni z nią dostałam delikatnych skurczy i mnie brzuch bolał więc potem milutka chodziła ![]() Jeśli chodzi o cukier to będziemy badać i zobaczymy co będzie dalej. Nie mam wysoko przekroczonych norm więc nie jest aż tak źle ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- niby tak ale ja akurat nie jestem podjadaczką słodyczy, bardziej mój mąż hehe. ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z zawalonym gardłem
Cytat:
Już 3 lata robie tam zamówienia, zazwyczaj zbiermy się w kilka i zamawiamy. Czasami sama nawet jak mam poniżej 300 to i tak się opłaca ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
) bo mała ciagle popłakiwała. I tak smoczek został z nami
|
||
|
|
|
#4106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oooj jeszcze wiele przed nami wyborów i rozważań. Witam się z poczekalni, jestem już po drugim pobieraniu krwi, zostało 40minut do ostatniego dziś kłucia. Wstałam z samego rana na to badanie obciążenia glukozą, nie jadłam nic od 19godziny więc wolałam jak najszybciej lecieć na pobieranie bo z moim głodem w ciąży nie ma żartów. Na miejscu ogroooomna kolejka :O wzięłam numerek ale zauważyłam naklejkę na drzwiach że kobiety w ciąży wchodzą bez kolejki i że zaprasza je pielęgniarka. Poczekałam więc aż kolejna osoba będzie wchodzić do gabinetu i weszłam z panem zapytać się czy mogę bez kolejki po tym panu wejść. Usłyszałam, że owszem mogę bez kolejki ale po uzgodnieniu z całą kolejką na korytarzu... Wyszłam i usiadłam na krześle bo wiadomo jak to wygląda . Parę minut później podszedł do mnie Pan i mówi że ma następny numerek i mnie wpuści - spytałam go czy jest pewien, a on że "jasne, mam żonę która była niedawno w ciąży więc wiem jak to jest" :O dziękowałam mu chyba z trzy razy, złoty człowiek! Potem Pan od pobrań mi powiedział już w gabinecie że oni nie ingerują w kolejkę bo dzieją się dantejskie sceny, że tydzień temu prawie się dwie osoby pobiły... Kurcze ja gdyby wszystko było ok to bym spokojnie czekała bo przecież nigdzie mi się nie spieszy, ale z głodu robi mi się niedobrze i słabo... Ta pierwsza godzina po wypiciu glukozy była fatalna - wypiłam bez jakiegoś problemu, no może z dwa odruchy wymiotne były (wycisnęłam za radą Pana w gabinecie pół cytryny do kubeczka) , ale robiło mi się tak słabo że myślałam że zemdleję ale jakoś wytrzymałam i po kolejnym kłuciu jest już lepiej 10:20 wchodzę ostatni raz i lecę JEEEEEEEŚĆ! Aaa dodam tylko że jak wchodziłam po pierwszej godzinie to dopiero mój numerek był :O |
|
|
|
|
#4107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() Dobrze, że choć jeden normalny facet się trafił
|
||
|
|
|
#4108 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Dołączam do tych z bolącym gardłem chociaż teraz już mam kolejne stadium - flegma się odkleja więc powinno szybko pójść.Miałam iść dziś do dentysty, ale stwierdziłam że poczekam aż mi się gardło polepszy.. nie ma co pogarszać sprawy jak nie trzeba Cytat:
ale rzadko na głos za to jak TŻ mówi (nawet 1-2 zdania) to jest przesłodkie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
my z reguły tam wszystko zamawiamy.
|
|
#4109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli to jest w tych samych jednostkach co ja mam to u mnie powyżej 4 jest ok. Poniżej za nisko. Choć ja czuję drżenie rąk przy 4.4 i wiem, że muszę coś zjeść. Więc jak mam 4 z hakiem to sięgam po owoce z wysokim indeksem glikemicznym - banan winogrona. Winogrona świetnie podnoszą cukier ![]() A jak mam poniżej 4 to szklanka soku, sprawdzam po 15 minutach i jeżeli cukier nie wzrósł to mam cukierka faktycznie w torebce. Ale zawsze sok pomaga. Kobieta w ciąży z cukrzycą powinna nawet omijać słodycze dla diabetykow. Takie same informacje przywiózła mi babcia w książkach że swojej poradni diabetologicznej. Więc pewnie wszędzie działa tak samo.
|
|
|
#4110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam wtedy na badaniu ginekologicznym w tym szpitalu (miałam 17 lat) i dostałam na wjeździe pytanie : "Czy Pani jest dziewicą bo jak tak to badamy przez odbyt" a obok mnie stał mój tata i moja ciotka którzy mnie przywieźli. Potem miałam pierwsze w życiu badanie ginekologiczne gdzie w pomieszczeniu było z 7 osób z personelu, później usg i lekarz nie zauważył 10cm torbieli na jajniku. Dostałam skierowanie na usunięcie wyrostka. Wycięli. Po operacji do mamy podchodzi Pani chirurg i mówi do mamy : "Operacja nie była konieczna, ale jak już otworzyliśmy jamę brzuszną to wycięliśmy wyrostek i przekłuliśmy torbiel" ![]() Także super przygoda ... 7 dni w szpitalu, operacja, te sprawy wrrr Później poszłam prywatnie do ginekologa, przepisał tabletki i powiedział, że prawdopodobnie z czasem powinny ustąpić te cysty a puki co brać tabletki. Zapewniał, ze po ciąży 90% przypadków całkowicie ustępuje. No ale nie sprawdzałam w międzyczasie czy samo przeszło bo dobrze mi było na tych tabletkach anty. Dopiero po ślubie stwierdziłam, że spróbuję odstawić bo już dopuszczałam myśl o ewentualnej ciąży
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:53.

oby jej szybko sie naprawiło i bez powikłań.
Nic mi nie pomaga.

:br zydal:
))
), ponieważ podstawowe hormony były ok, a anty-TPO ponad norme tyle, że głowa mała.

i to najprawdopodobniej początek. Bo wyniki rozsną z każdy dniem. Najbardziej przerażające jest to, że podobno łatwo się tym zarazić a dwa, że nie ma na to lekarstwa i narazie nie wymaga to hospitalizacji. Dostał L4 i został wypisany do domu.
za wyzdrowienie tz
Moja Małgosia też zwykle rano była aktywna, a dzisiaj spokój, ale też biorę pod uwagę, że gdy ona się ruszała to ja jeszcze spałam. Nie ma co panikować
1.09.2012
<3