|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
|
|
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
będziemy mieli córkę
mała ma położenie miednicowe, jak się nie obkreci to będzie cc. no i ośrodkowy układ nerwowy do obserwacji.. nie wiem dlaczego, mój gin ma nie najnowszego sprzęt więc mówi, że nie ma możliwości wszystkiego pomierzyc i dostrzec.. teraz zadreczam się, bo czytałam, że niedobory kwasu foliowego na początku ciąży mogą do tego prowadzić, a ja o ciąży dowiedziałam się dopiero w 12tygodniu.. |
|
|
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem pewna, ze wszystko bedzie wporządku Moze warto pojsc do kogos z lepszym sprzętem
|
|
|
|
|
#4144 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zresztą numerki lub takie proszenie pacjentów przez lekarza rozwiązuje ten problem, ja bym chciała, żeby w przychodni było jakieś minimum organizacji, a nie taka samowolka jaka nieraz bywa. ![]() Cytat:
![]() Może to naprawdę kwestia sprzętu i nie ma żadnego problemu, będziesz jeszcze robiła gdzieś indziej USG? |
|||
|
|
|
#4145 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to Ty w ciąży chudniesz.. Cytat:
![]() dla teściowej...
|
|||||||||
|
|
|
#4146 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.... brawo Ja nadrobiłam cały wczorajszy dzień i zajęło mi to z 1,5 h.
Co do termometrów to chyba będziemy celować w bezdotykowy, polecony przez mojego brata (używa go już ok 8 lat na dwójce dzieci) i taki sam ma moja sąsiadka firmy ThermoFlash. Co do wkładania w pupę to ja osobiście mam traumę po doświadczeniach z dzieciństwa po tym jak robiła to moja mama. Zresztą mama stwierdziła, że jak Emilka się wda we mnie to lepiej bezdotykowo bo jak mi mierzyła to ja i Ona byłyśmy zapłakane, spocone i umęczone ![]() Macie może już upatrzone jakieś torby do wózka? |
|
|
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale lekarz nic nie powiedział dlaczego OUN do obserwacji? co go zaniepokoiło? chyba jakoś to uzasadnił.. |
|
|
|
|
#4148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tija będziesz mogła spać a w nocy nawet nie poczujesz jak tż obsłuży Tobą Kubusia hahaha Powiedzcie mi a czy 22t1d to nie za szybko na to obciążenie glukozą? Bo pan w gabinecie się pytał czy aby na pewno teraz miałam robić hmmm no ale gin jasno powiedział że tydzień przed wizytą... Mam nadzieję że nie będę musiała tego powtarzać. |
|
|
|
|
#4149 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję 24 tygodnia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Idź na dodatkowe usg, tak dla własnego spokoju Cytat:
|
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
Bede musiala dokupić do tego dosc cienką butelke bo takie grube sie chyba nie pomieszczą
Bede kombinowała. Mozna tez w tym podgrzewać słoiczki z jedzeniem ![]() Znalazłam cene, 315 euro |
|
|
|
#4151 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mieliśmy w planach iść na polowkowe ale z finansami nie do końca mamy możliwość. ale będziemy rozmawiać z rodzicami, może da się coś wykminić. no i będziemy próbować jakoś skrobnąć na to siano, choć nie wiem czy damy radę.. Cytat:
powiedział, że na tym sprzęcie nie jest w stanie wszystkiego sprawdzić, więc na następnym znowu będzie robił usg i ma nadzieję, że będzie więcej widać. ale widziałam, że starał się wyciągnąć jak najwięcej z tego usg bo długo jeździł po brzuszku.. Cytat:
|
||||
|
|
|
#4152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój brat jak był mały mówi do mamy: mamo ja tak bardzo bym chciała kotka pieska żółwia albo chociaż konika ....
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() <318.07.2011 zaręczyny 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() 12.12.2015 II kreseczki 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo Edytowane przez Orange_tree1 Czas edycji: 2016-04-13 o 11:58 |
|
|
|
|
#4153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jem co dwie trzy godziny, nie Chodzę głodna. Zamiast słodyczy podjadam orzechy a ostatnio prawie wielka paczkę migdałów a to jest mnóstwo kalorii....W pierwszym trymestrze Przytyłam 4 kg...Bo jadłam bez opamiętania....więc zapas i tak jest ![]() Niektóre dziewczyny tutaj przytyły tylko 1-2 i też wsio ok
|
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Glukozę według zaleceń PTG robi się między 24-28 tygodniem ciąży. Nie wiem czemu Wam doktory zalecają wcześniej jak nie ma wskazań
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby okazało się , ze z córcią wszystko ok
|
|
#4157 |
|
Zadomowienie
|
No dobra
to ja mam spokój od lekarzy na 4 tygodnie coś przyjemnego i nowego![]() Podniosła mi dawkę insuliny na śniadanie, żebym już w spokoju mogła ten chleb zjeść 😀 Mam też wziąć dodatkowa dawkę jeśli będę planować kawałek serniczka czy zbyt dużo makaronu na obiad i powinno być jiz wtedy idealnie. Choć ja mam patent na serniczka i nigdy mi jeszcze nie wyskoczył po nim wysoki cukier. Ale to muszę sama sobie zrobić. Wszak to prawie sam twaróg i jajka jest![]() Następna wizyta z Usg, dziś tylko podsluchiwalismy serduszko, gdzie jak zawsze że swoim ADHD uciekał spod tej słuchawki tylko było słychać pluski. Pobrano mi krew i będą dzwonić jeśli coś będzie nje tak. Na następnej wizycie dostanę również informacje o zajęciach, na które mogą mnie wysłać Teraz tylko dobrze się czuć i przeżyć tak choć ta reszta miodowego 2 trymestru ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- A może są jakieś? Wyższe BMI, zbyt duży przyrost wagi? Cukrzyca w rodzinie?
|
|
#4158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na dobre wieści.. Cytat:
|
||
|
|
|
#4160 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4161 |
|
Zadomowienie
|
Zwłaszcza jeśli coś jest nie tak...wg mnie lekarz powinien skierować na badanie USG np do szpitala skoro on nie jest pewny.
|
|
#4162 |
|
Zadomowienie
|
Jestem juz po obiedzie. Zjadłam swoją cudowna lasagne po czym przypomniało mi sie ze czasem łapie mnie dziwne uczulenie po cukinii i bakłażanie
![]() Czekam teraz czy mnie złapie czy nie . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż może jakby jej ginekolog wystawił skierowanie to może by się udało na nfz.
|
|
#4164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4165 | |
|
Zadomowienie
|
Juz wiem co zrobię po ciąży. Pójdę na depilacje laserową, bo to co widzę teraz mnie przeraża. Wiecie jak szybko po porodzie można robić takie zabiegi?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
Będzie dobrze, musi być dobrze. Teraz mogę tak pisać ale wczoraj swoje też przeszłam. Co prawda dzieć dodawał co chwilę odwagi podkopując mnie w poczekalni. |
|
|
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4167 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie pani mowila ze ok miesiąca po skończeniu karmienia piersią co by sie hormony uspokoiły
|
|
|
|
|
#4168 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4169 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Oooojejku, chyba bym się łzami zalała będąc w sąsiedztwie rodzice musieli albo się wzruszyć albo wywracać oczami , dzisiaj czekając na pobranie usłyszałam melodyjkę która leciała w wigilię rano jak dowiedzieliśmy się że bije serduszko i łzy mi napłynęły momentalnie jak sobie to przypomniałam... Najbardziej emocjonalna przyszła mamusia to ja !Cytat:
Gratuluję córeczki <3 macie już wybrane imię?
|
|||
|
|
|
#4170 |
|
Zadomowienie
|
Zauważyłam ze czytacie bajki. Pomyslałam sobie, ze może bajek czytać nie będę ale ponieważ i tak dużo czytam to zacznę czytać na głos. Może małemu sie pomyli i pomyśli ze do niego mowię
albo przynajmniej przyzwyczai sie do mojego głosu. Jakoś cieżko mi przemawiać do brzucha którego nie widać Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

. Parę minut później podszedł do mnie Pan i mówi że ma następny numerek i mnie wpuści - spytałam go czy jest pewien, a on że "jasne, mam żonę która była niedawno w ciąży więc wiem jak to jest" :O dziękowałam mu chyba z trzy razy, złoty człowiek! Potem Pan od pobrań mi powiedział już w gabinecie że oni nie ingerują w kolejkę bo dzieją się dantejskie sceny, że tydzień temu prawie się dwie osoby pobiły... Kurcze ja gdyby wszystko było ok to bym spokojnie czekała bo przecież nigdzie mi się nie spieszy, ale z głodu robi mi się niedobrze i słabo... Ta pierwsza godzina po wypiciu glukozy była fatalna - wypiłam bez jakiegoś problemu, no może z dwa odruchy wymiotne były (wycisnęłam za radą Pana w gabinecie pół cytryny do kubeczka) , ale robiło mi się tak słabo że myślałam że zemdleję 

Moze warto pojsc do kogos z lepszym sprzętem

ale wystraszyła się bo po kłótni z nią dostałam delikatnych skurczy i mnie brzuch bolał więc potem milutka chodziła 

za wyniki! Nie dziwie się pielęgniarkom z punktu pobrań, ludzie to potrafią się pozabijać by być szybciej. Żadne nie zrozumie, że ciąża to odmienny stan. Super, że na tego pana trafiłaś 

<3

albo przynajmniej przyzwyczai sie do mojego głosu.