Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-13, 13:41   #1981
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Anuszka sto lat i spełnienia najskrytszych marzeń Kochana.

Bylam w luxmedzie rano, czekałam chwilę do gin i kilka osób chciało ustapilc mi miejsca nawet jedna starsza pani ale ze następna ja wchodziłam na wizytę to nie skorzystalam, ogólnie dobrze się czuje i postanie kilku minut nie jest dla mnie problemem.

Ide was nadrabiać i biorę się za schabowe
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 13:53   #1982
ania230
Zakorzenienie

Witam się w 31 tygodniu

W Krakowie piękna pogoda słonecznie i ciepło!!

Madziu odpoczywaj i oby ta nerka nie bolała tak często

Claudette wypoczywaj Maluszek rośnie to dobrze!!

Anuszka wszystkiego co najlepsze!!! 100 lat Kochana

Ja rano załatwiłam pocztę, małe zakupy. Ugotowałam spaghetti na obiad. Teraz odkurzę i przetrę podłogi i zbieram się bo Tż ma wolne a parę rzeczy chcemy załatwić i mam zakupy do odebrania w tesco.

Wczoraj zaglądnęłam do sh i kupiłam sweterek i leginsy dla Mai

Przyszła kasa z zus , porobiłam opłaty i mało co zostało... jutro mam zamiar w Rossmannie kupić kosmetyki dla Małej.

Dzisiaj z radością na ustach wyciągnęłam trampki i założyłam je iii co cisną mnie więc muszę poczekać na te co niedawno kupiłam bo sa rozmiar większe.

Maja rano robiła takie fikołki że zaczęłam się zastanawiać czy tańczy czy co innego robi... bo szalała a brzuch razem z nią
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160412_201142.jpg (122,8 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20160413_094714.jpg (153,9 KB, 4 załadowań)

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-04-13 o 13:57
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 13:57   #1983
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Claudette trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze aż do czerwca

MamNiny kocyk cudny

Madzia odpoczywaj jak najwięcej żeby żadne bóle Ci nie doskwieraly.
Stary 2016-04-13, 13:59   #1984
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość

W Krakowie piękna pogoda słonecznie i ciepło!!

Madziu odpoczywaj i oby ta nerka nie bolała tak często

Claudette wypoczywaj Maluszek rośnie to dobrze!!

Anuszka wszystkiego co najlepsze!!! 100 lat Kochana

Ja rano załatwiłam pocztę, małe zakupy. Ugotowałam spaghetti na obiad. Teraz odkurzę i przetrę podłogi i zbieram się bo Tż ma wolne a parę rzeczy chcemy załatwić i mam zakupy do odebrania w tesco.

Wczoraj zaglądnęłam do sh i kupiłam sweterek i leginsy dla Mai

Przyszła kasa z zus , porobiłam opłaty i mało co zostało... jutro mam zamiar w Rossmannie kupić kosmetyki dla Małej.

Dzisiaj z radością na ustach wyciągnęłam trampki i założyłam je iii co cisną mnie więc muszę poczekać na te co niedawno kupiłam bo sa rozmiar większe.
Super ze dostałaś kasę wiec mała bedzie mieć kolejne rzeczy do wyprawki

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Siostra mi kocyk uszyla, pochwalę się

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Piękne niby biały kolor ale takie to żywe i wiosenne zakochałam sie
Stary 2016-04-13, 14:02   #1985
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Super ze dostałaś kasę wiec mała bedzie mieć kolejne rzeczy do wyprawki

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Piękne niby biały kolor ale takie to żywe i wiosenne zakochałam sie
tak i już koniec

Koszule i wózek mam dostać od siostry, łóżeczko na dniach kupujemy ( teściowe płacą )i zastanawiam się nad komodą,ale jak na razie to tylko się zastanawiam

Varobique nie szalej aż tak z sprzątaniem ! Proszę pamiętać o odpoczynku !

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Zmykam , coś zjem przed wyjściem i jadę do Tż.

Miłego i spokojnego dnia

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 14:21   #1986
haneczkab92
Ania

Cześć
Jestem już w domciu
Wszystko jest ok, mam dużo leżeć, odpoczywać i wytrzymać jeszcze przynajmniej miesiąc.
Brzuch boli, ale nie cały czas- taki mój urok. Poza tym skurczy nie ma, tętno Hani w porządku, szyjka też, więc jest ok.
Nadrobię Was później a przynajmniej się postaram

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 14:34   #1987
soffinka
Zadomowienie

uu troszke naskorbałyście
My rano byliśmy na KTG - na szczescie jste wszystko ok skurczy nie ma - chociaz byla sytuacja ze tetno spadlo do 90 ja juz zawał ale polozna powiedziała ze dziecko moglo poprostu przycisnac pepowine bo pozniej wszystko wrocilo do normy
To twardnienie brzucha chyba przez to ze malowalam lozeczko w poniedzialek i moglam sie "przepracowac"

Wam tez brakuje werwy z przed ciazy??
Uciekam nadrabiać
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 14:39   #1988
kanwa
Zakorzenienie

Eve kocyk z Makaszki mam i jest ten cieńszy dosyć gruby.Na chłodne dni może być dobry.
Kocyki mam też z Effii,colorstories i lelablanc.Wszystkie mogę polecić.
Ostatnie kupione 2 bambusowe z lekablanc są cieniusieńkie i na upały będą idealne
Mam świra na punkcie kocyków
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 14:42   #1989
kiara92
Rozeznanie

Hej!
Udało mi się uporać z tym, co miałam do zrobienia, teraz do piątku muszę załatwić formalności i 27 kwietnia mam obronę. Czeka mnie jeszcze dość pracowite 2 tygodnie, ale za to potem będę już wolnym człowiekiem Dzisiaj w Krakowie ładna pogoda, więc nastawiłam pierwsze pranie dla małego

Cytat:
Napisane przez eful Pokaż wiadomość
Hej
Ja już po wizycie mały odwrócił się główką w dół i oby tak zostało do konća moja waga od początku to +14,5 kg chyba najwięcej na tym forum ! oczywiście nie wchodzę w żadne ubrania ale no cóż potem mam plan wielkiego zrzucania kg i ćwiczeń ale jak wyjdzie w praniu to się okaże
Gratuluję wizyty!

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy na kocyk minky nie będzie za gorąco latem? Hmm tak się zastanawiam czy jest w ogóle sens kupować.
Właśnie też się nad tymi kocykami ostatnio zastanawiałam. Jak chłodniej to spoko, ale na takie w miarę ciepłe noce to nie wydają mi się za fajne, bo są jednak "sztuczne".

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58801731]Hania pozdrawia ciocie i przesyła uśmieszek ;-) waży 1630g, ma mnóstwo wloskow czyli będzie drugi kudlacz przepływy w normie, łożysko pracuje, ułożona główką w dół. Wszystko ok
Wieczorem badanie szyjki
Załącznik 6351326

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Super, że wszystko dobrze Jak się słodko uśmiecha malutka

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Kiara,powodzenia:-*
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Ja też miałam dzisiaj wizytę ale taką bez usg. Sprawdzane było tylko tętno i szyjka. Tetno w porządku, szyjka taka jak ostatnio czyli już się bardziej nie skróciła i nie ma rozwarcia. Mam dalej kontynuować obijanie się w domu Lekarz sprawdza palpacyjnie, więc nie wiem ile dokładnie ma ale jak go zapytałam to powiedział, że około 1,5 cm. To chyba mało.... No ale najważniejsze, że nie muszę do szpitala
Dobrze, że już się bardziej nie skróciła i nie ma rozwarcia

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile macie cm na wysokości pępka? Jutro zaczynam 8 miesiąc i wszyscy mi mówią, że jakiś taki mały ten mój brzuch Ja 94 cm.[COLOR="Silver"]
U mnie 93 cm, a wyglądam jakbym połknęła piłkę

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Witam się w 33 tygodniu
Czyli skończyłam 32 tydzień, a przy okazji dziś kończę 32 lata! Ale żeśmy się idealnie liczbowo zgrali z synem
Wszystkiego najlepszego i gratulacje 32 tygodnia!

Cytat:
Napisane przez Claudette1996 Pokaż wiadomość
Witam się dziewczyny po pobycie w szpitalu.
Wody płodowe z AFI 33 spadły do 26, ale nadal jest to wielowodzie, niestety nie znaleziono przyczyny :/
Szyjka się szybko skraca, dlatego mam nakaz leżenia plackiem, luteina dopochwowa i no spa.
Usg wód i szyjki za tydzień, lekarz ma zadecydować co robimy dalej z szyjką i czy podajemy małemu sterydy na płucka.
Na izbie przyjęć przy przyjęciu miałam skurcze które wykryto przy ktg.
Tak bardzo się o niego boje
Z usg z poniedziałku wynika że mały waży prawie 1,5 kg.
A dobra jest taka wiadomość że maleństwo przybiera na wadze, przynajmniej jedna pozytywna rzecz.
Dobrze, że troszkę się zmniejszyła ilość wód. Leż plackiem, jeśli tak trzeba, a na pewno uda się jakoś opanować tą skracającą się szyjkę

Cytat:

Ale świetny!

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Cześć
Jestem już w domciu
Wszystko jest ok, mam dużo leżeć, odpoczywać i wytrzymać jeszcze przynajmniej miesiąc.
Brzuch boli, ale nie cały czas- taki mój urok. Poza tym skurczy nie ma, tętno Hani w porządku, szyjka też, więc jest ok.
Świetne wieści!
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 14:53   #1990
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć
Jestem już w domciu
Świetnie, że wszystko w porządku!!
odpoczywaj dużo!!

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
My rano byliśmy na KTG - na szczescie jste wszystko ok skurczy nie ma - chociaz byla sytuacja ze tetno spadlo do 90 ja juz zawał ale polozna powiedziała ze dziecko moglo poprostu przycisnac pepowine bo pozniej wszystko wrocilo do normy
To twardnienie brzucha chyba przez to ze malowalam lozeczko w poniedzialek i moglam sie "przepracowac"

Uciekam nadrabiać
Dobre wieści

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Hej!
Udało mi się uporać z tym, co miałam do zrobienia, teraz do piątku muszę załatwić formalności i 27 kwietnia mam obronę. Czeka mnie jeszcze dość pracowite 2 tygodnie, ale za to potem będę już wolnym człowiekiem Dzisiaj w Krakowie ładna pogoda, więc nastawiłam pierwsze pranie dla małego
Tylko bez nerwów, bo moja kumpela w dniu obrony urodziła

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 14:53   #1991
agusiia69
Zakorzenienie

Wróciłam od diabetologa Trafiłam na na prawdę mega super panią Wiadomo mam się trzymać diety cukrzycowej i się 4 razy kłuć Cieszę się, że mam już ten cholerny glukometr i przynajmniej wiem na czym stoję. Wizyty będę mieć co 2 tygodnie. Jeśli nie będę sobie w ciągu tygodnia radzić z cukrami, mam przyjść szybciej i wtedy prawdopodobnie insulina. To tak w razie czego mi babka powiedziała, ale mam się póki co nie przejmować.

Ważyłam się i mam +8kg, czyli schudło mi się kilogram.. Trochę się tym zamartwiłam, ale przecież nie głodzę się, jem częściej czasem mniej a czasem więcej A wiadomo powinnam mniej, ale nie moja wina, że wiecznie głodna jestem
Stary 2016-04-13, 14:54   #1992
Honcia
Zakorzenienie

Haneczko super ze jestescie juz w domu teraz sobie lez i pachnij z tego co psmiatam to mirszkasz z rodzicami wiec pozwol sie rozpieszczac i sie nie denerwuj

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 14:56   #1993
zebrah
Rozeznanie

Anuszka 100 lat! Spełnienia marzeń, miłości, pozytywnych ludzi wokół i wszystkiego co najlepsze

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
zebrah dzięki za myk z octem, wypróbuję A troszkę to tak dokładniej coś około dużej łyżki czy jeszcze mniej? Nie chciałabym przesadzić
Wlałam ocet do butelki po płynie do mycia szyb bo stosuję go też do odkamieniania baterii w łazience. Psikam tak z 10-15 razy prosto do pojemniczka (nie śmierdzi tak ;-)

Cytat:
Napisane przez Claudette1996 Pokaż wiadomość
Witam się dziewczyny po pobycie w szpitalu.
Wody płodowe z AFI 33 spadły do 26, ale nadal jest to wielowodzie, niestety nie znaleziono przyczyny :/
Szyjka się szybko skraca, dlatego mam nakaz leżenia plackiem, luteina dopochwowa i no spa.
Usg wód i szyjki za tydzień, lekarz ma zadecydować co robimy dalej z szyjką i czy podajemy małemu sterydy na płucka.
Na izbie przyjęć przy przyjęciu miałam skurcze które wykryto przy ktg.
Tak bardzo się o niego boje
Z usg z poniedziałku wynika że mały waży prawie 1,5 kg.
A dobra jest taka wiadomość że maleństwo przybiera na wadze, przynajmniej jedna pozytywna rzecz.
Claudette- trzymam kciuki żeby maluch jeszcze posiedział w brzuszku. Dobrze, że jesteś już w domu.

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
A co, tez chcesz? [COLOR="Silver"]
Madziuś dawaj Młode matki takie zestresowane chodzą ;-)

Cytat:
mamaNiny- śliczny! Ja choruję na minky ostatnio i mi się strasznie podoba ten kocyk. Jak się pojawi jakaś luźniejsza kasa, to go kupię i jeszcze komin z minky dla Rafka:
http://allegro.pl/kocyk-minky-metki-...694167631.html

Cytat:
Cześć
Jestem już w domciu
Wow cześć Haneczka! Super że jesteś w domku. Te skurcze i twardnienia to są jakieś dziwne- mi też nie wyszły na ktg ostatnio a przecież czuję.

Cytat:

Uciekam nadrabiać
Soffinka dobrze, że z brzuchem w porządku. Odpoczywaj. Ja się czuję jak lokomotywa z wiersza Tuwima od jakiś 2 tygodni

Byłam dzisiaj w SH- mama przejęła Rafka Upolowałam matę edukacyjną z Bright stars, tylko bez pałąków i coś muszę wymyślić (no ale za 4 złote to żal nie brać...). Oprócz tego pajacyka i 2 kocyki cieniutkie letnie. O taka mata:
http://www.skapiec.pl/site/cat/2620/comp/4262686
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 15:01   #1994
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Anuszka dzisiaj świętuje? Spełnienia marzeń i duuuużo zdrówka

Ogarnęłam dół i brzuch mnie rozbolał. Leżę i odpoczywam. Kupiłam sobie kwiaty do ogródka.. Ale chyba nie dam rady ich dziś wysadzić.

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 15:11   #1995
Paula_ck
Raczkowanie

Cytat:
Cześć
Jestem już w domciu
Dobrze że już w domu Odpoczywaj dużo i wszystko będzie dobrze

Cytat:

Uciekam nadrabiać
Super że wszystko ok
Cytat:
Wróciłam od diabetologa Trafiłam na na prawdę mega super panią Wiadomo mam się trzymać diety cukrzycowej i się 4 razy kłuć Cieszę się, że mam już ten cholerny glukometr i przynajmniej wiem na czym stoję. Wizyty będę mieć co 2 tygodnie. Jeśli nie będę sobie w ciągu tygodnia radzić z cukrami, mam przyjść szybciej i wtedy prawdopodobnie insulina. To tak w razie czego mi babka powiedziała, ale mam się póki co nie przejmować.

Ważyłam się i mam +8kg, czyli schudło mi się kilogram.. Trochę się tym zamartwiłam, ale przecież nie głodzę się, jem częściej czasem mniej a czasem więcej A wiadomo powinnam mniej, ale nie moja wina, że wiecznie głodna jestem
Super że trafiłaś na fajną lekarkę Szybko zlecą te ostatnie miesiące i wszystko wróci do normy. Będzie dobrze

Cytat:

Byłam dzisiaj w SH- mama przejęła Rafka Upolowałam matę edukacyjną z Bright stars, tylko bez pałąków i coś muszę wymyślić (no ale za 4 złote to żal nie brać...). Oprócz tego pajacyka i 2 kocyki cieniutkie letnie. O taka mata:
http://www.skapiec.pl/site/cat/2620/comp/4262686
Fajna ta mata, brawo za zakupy
Stary 2016-04-13, 15:30   #1996
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość

A ja dopiero co śniadanie zjadłam i rozkręcam się powoli Upiorę dzisiaj wózek to mi wyschnie ładnie.
Też mi się uprany wózek suszy, z tym że ja wreszcie pistanowiłam schować na dobre spacerówkę po starszej nie żeby dobre 2 albo i 3 miesiacę stała nieużywana, a przecież niedługo stelaż trzeba będzie wyciągnać, żeby gondolkę przewietrzyć
Cytat:
Cześć
Jestem już w domciu
super, że wróciłaś do domu. Odpoczywajcie sobie z Hanią żebyś za szybko nie musiała szpitala oglądać

australia i jak minęła podróż pociągiem?
Ja mam ambitny plan 10maja jechać z 2,5letnią córką pociągiem. Mam nadzieję, że damy radę, to tylko 1,5h. I tego samegondnia zaczynam SR, bedą 4 spotkania, raz w tygidniu, ciekawe czy dam radę być na wszystkich no, ale tak u mnie w szpitalu zapisują

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

mamaNiny śliczny kocyk A Kokardka i pomponik to Twoja rodzona siostra? Bylam kiedyś u niej na fb, jak szukałam czapek chyba dla starszej

zebrah fajna ta mata, może pałąki będą na kolejnej dostawie? Czasem tak bywa w sh

Idę się przewietrzyć, tak ślicznie za oknem
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 15:31   #1997
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Też mi się uprany wózek suszy, z tym że ja wreszcie pistanowiłam schować na dobre spacerówkę po starszej nie żeby dobre 2 albo i 3 miesiacę stała nieużywana, a przecież niedługo stelaż trzeba będzie wyciągnać, żeby gondolkę przewietrzyć

super, że wróciłaś do domu. Odpoczywajcie sobie z Hanią żebyś za szybko nie musiała szpitala oglądać

australia i jak minęła podróż pociągiem?
Ja mam ambitny plan 10maja jechać z 2,5letnią córką pociągiem. Mam nadzieję, że damy radę, to tylko 1,5h. I tego samegondnia zaczynam SR, bedą 4 spotkania, raz w tygidniu, ciekawe czy dam radę być na wszystkich no, ale tak u mnie w szpitalu zapisują

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

mamaNiny śliczny kocyk A Kokardka i pomponik to Twoja rodzona siostra? Bylam kiedyś u niej na fb, jak szukałam czapek chyba dla starszej

zebrah fajna ta mata, może pałąki będą na kolejnej dostawie? Czasem tak bywa w sh

Idę się przewietrzyć, tak ślicznie za oknem
Tak, to moja blizniaczka ;-)

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 15:35   #1998
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Haneczka dobrze ze juz w domu jesteś teraz to tylko musisz leżeć i pachnieć

Soffinka dobre wieści

Agusiia obu obyło się bez insuliny

Też muszę uprac wózek ale odkładam to do maja tak jak i pranie ubranek mam nadzieję że moja Niunia nie będzie się spieszyc za bardzo Ci bym się zdążyła że wszystkim wyrobic.
Stary 2016-04-13, 16:02   #1999
Asiek121
Zakorzenienie

Ja ostatnio tez mate kupiłam za 15zł, jeszcze jej nie widziałam bo kolezanka odebrała i jutro mi da

ale stwierdziłam "żal nie brac" najwyżej będzie u babci jak będziemy przyjeżdzac, albo na działke czy na podworko zamiast kocyka
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 16:20   #2000
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
Jestem już w domciu
Super
A Hania niech jeszcze posiedzi w brzuszku, na razie tam najlepiej

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Po 1,5 miesiąca bez chorób mój Syn znów coś złapał
Wrócił markotny z przedszkola, okazało się ze ma stan podgoraczkowy. lezy w lozku i placze ze go ucho boli i gardło
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 16:26   #2001
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio tez mate kupiłam za 15zł, jeszcze jej nie widziałam bo kolezanka odebrała i jutro mi da

ale stwierdziłam "żal nie brac" najwyżej będzie u babci jak będziemy przyjeżdzac, albo na działke czy na podworko zamiast kocyka
Pełno takich mat widziałam na olx za 20 zł i sama się zastanawiam nad którąś
Stary 2016-04-13, 16:36   #2002
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Claudette odpoczywaj i się nie stresuj!!! Już bliżej niż dalej

Haneczka super wieści Cieszę się że jesteście w domu!

MamaNiny super kocyk

Taka piekna pogoda a ja od rana oczy zapuchnięte i smarkam jak opętana Musiałam zejść ze spaceru z małą bo aż zaczęło mnie dusić! Teraz mała biega z babcią a ja próbuję dojśc do siebie. Wzięłam 2x Calcium...

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Madzius zdrówka dla syna! Biedaczyna
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 16:43   #2003
Madzia9999
Zakorzenienie

U mnie też na obiad było spaghetti tz dostał porcję na wynos do pracy. Zresztą wkurzyl mnie dziś miała odkurzyc mieszkanie - to stwierdził, że jest czysto i w weekend to zrobi a to nic, że w piątek wieczorem przyjeżdża do Nas jego siostra i co burdelo będzie :P noo nie bardzo i zakupów też przed pracą nie zdążył zrobić więc ja skocze tylko do Biedry po niezbędne rzeczy na kolacje i śniadanie resztą zajmiemy się jak będzie już po pracy co mam się sama męczyć :P

U mnie po południu się rozchmurzylo i całkiem ciepło jest, 18stop byłam nad stawem z piesem na godzinnym spacerku fajnie się teraz czuję taka dotleniona i to wiosenne słońce Na deser zjadłam galaretkę z truskawkami i brzoskwiniami z puszki i myślę, co by tu zrobić.
Soffinka pytalas o brak werwy u mnie to jak się dobrze czuję to jest suuper mam chęci do zrobienie wielu rzeczy a jak nerka boli to dupa bo każdy wysiłek czuję i wolę sama z siebie nie potegowac bólu.

Haneczkab odpoczywajcie tam w domku

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 16:43   #2004
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość

"Żal nie brać" wiele razy mnie zgubiło w SH Potem z szafy się wylewa...

Cytat:
[/COLOR]Po 1,5 miesiąca bez chorób mój Syn znów coś złapał
Wrócił markotny z przedszkola, okazało się ze ma stan podgoraczkowy. lezy w lozku i placze ze go ucho boli i gardło
Ojej to z uchem sama nie poradzisz domowymi sposobami- trzeba pokazać lekarzowi.

Ja wyprałam 2 pralki, chałupę i obiad ogarnęłam, a dziecko mi śpi już 3 godziny. Chyba go obudzę, bo potem wieczorem będzie jazda.

mamaNiny- odpoczywaj

Cierpliwość- no może upoluję, a jak nie to już wiem z czego je zrobię. Kupię takie rurki z grubego plastiku budowlane i je obszyję czymś kolorowym.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 16:50   #2005
Madzia9999
Zakorzenienie

Zebrah z tymi rzeczami z ciucha i hasłem żal nie brać mamy podobnie :P tylko ja głownie rzeczy dla małej kupuję i kupuję codziennie po parę outfitow będzie dziecko miało w innym śniadanie/inny na spacer/inny jak tatuś wróci z pracy/inny po kąpieli :P haha żartuję bo może okazać się, że mała drze się w nieboglosy przy przebieraniu i klops

Sophia Loren
Stary 2016-04-13, 16:50   #2006
soffinka
Zadomowienie

Spakowałam torby do szpitala...
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 16:54   #2007
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Tylko bez nerwów, bo moja kumpela w dniu obrony urodziła
Nawet mnie nie strasz, to równe 2 miesiące przed terminem planowanym

Cytat:

Fajnie, że trafiłaś na taką lekarkę

Cytat:
Super

Zdrówka dla synka!

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Jak to poważnie brzmi
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 16:54   #2008
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Brzmi poważnie!!! spakowalas się w jedna torbę czy dwie?
Soffinka kiedy masz teraz wizytę u gina? Ignas wg usg jest chyba troszkę większy niż z om, czy coś źle kojarzę,?

Sophia Loren
Stary 2016-04-13, 16:56   #2009
Claudette1996
Raczkowanie

Dziękuje dziewczyny za miłe słowa i kciuki
Stary 2016-04-13, 16:57   #2010
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
"Żal nie brać" wiele razy mnie zgubiło w SH Potem z szafy się wylewa...

Ojej to z uchem sama nie poradzisz domowymi sposobami- trzeba pokazać lekarzowi.

Ja wyprałam 2 pralki, chałupę i obiad ogarnęłam, a dziecko mi śpi już 3 godziny. Chyba go obudzę, bo potem wieczorem będzie jazda.

mamaNiny- odpoczywaj

Cierpliwość- no może upoluję, a jak nie to już wiem z czego je zrobię. Kupię takie rurki z grubego plastiku budowlane i je obszyję czymś kolorowym.
Mi się udało wyleczyć z "żal nie brać", zawsze sobie przypominam swoją teściową, która "uszczęśliwia" w ten sposób bliższa i dalszą rodzinę, a potem płacze że jej do 1 nie starcza
A ci do pałąków, to mówią że lepsze maty bez, bardziej rozwojowe dla dziecka, także jakbyś nie dala rady obszyć, to i tak będziesz na plusie
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości