Majówki 2016 sezon V epizod unboxing - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-13, 13:13   #91
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Dot.: Majówki 2016 sezon V epizod unboxing

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Ja odkąd spie na tej cudownej poduszce to zauwazyłam swoją mniejszą ruchliwość i jak sie budze na siku to na tym boku co zasnęłam to może nie będzie to tak wędrować no ale gorąco pewnie będzie. Czyli małemu pod przescieradlo tez pewnie nic takiego nie bede fundować. Moze Igor nie zaleje...mocno...
No właśnie, ja mam kupiony dla małej tez taki podklad ale jednak chyba nie będę jej kladla na cały czas
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 13:22   #92
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm dostałam sporo sera żółtego. Na kanapki, zapiekanki nie damy rady przejesc.
Co z niego jeszcze robić co by sie nie zmarnował?
Pizze z serem zrob i wyslij do mnie ze trzy
Cytat:
Mialavi pokonałam. Musiałam zepchnac bo sama nie chciała wrocic na miejsce. Przy okazji znalazłam szminke. A tyle szukałam
Haha jakis plus jest

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Witam witam nowy wateczek
Czuje ze będzie on mój tzn nasz z Tymkiem/Miloszem - mam coraz więcej wątpliwości odnośnie imienia
Milosz moj typ jest jakis damski odpowiednik???

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
O nie, ja leze i kwicze przez cala ciaze i nie ma mnie w Top 5

Poprzednio odstawiwnie wygladalo tak, ze 4-5 dni po calkowitym odstawieniu odeszly mi wody i musialam gnac na IP bo odeszly na 9 dni przed planowanym terminem cc. Dlatego boje sie, ze jak tylko odstawie to sie zacznie. A sie przeprowadzilam i jakby cos to maz bedzie do mnie jechal godzine z pracyi pewnie nastepna godzine do szpitala... W poprzedniej ciazy mieszkalismy blizej szpitala.

To czekam na linka
Mozesz troche zamrozic i pozniej zuzyc go do pizzy...
Na kiedy masz termin cc?? Kiedy masz odstawic??? Musisz po prostu wyczulic meza by byl w pogotowiu

Cytat:
Ide zmieniać pościel i wymyśliłam ze włoże sobie pod przescieradło podkład. Licho nie śpi
Macie w planach albo juz na materacach czy tylko ja tak wymyślam.
Ja nie wlozylam choc mam takie podklady to szpitala, ale stwierdzam ze mi nie potrzebne
Dziewczyny maja i uzywaja z tego co wiem
Cytat:
Napisane przez Jowi20 Pokaż wiadomość
Dzień dobry chciałam się przywitać i powiedzieć że nadrabiam Was a tu się okazuje że cały wątek przeleciał tak więc postaram się być na bieżąco i będę nadrabiać całą IV cześć
Noooo czesc masz kopa w tyłek za to milczenie juz sie dopytywałam gdzies Ty. Co slychac jak synus???
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 13:27   #93
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Ja też kupiłam paczkę podkładów na łóżko z teny, ale jakoś nie wkładam jeszcze, może po następnej wizycie jak się okaże, że po liściach coś dryga.

Co do diety - u mnie to za bardzo nie boli, bo i tak jem to co jadłam. Moja cukrzyca polega głównie na szaleństwach cukru rano, po posiłkach od początku było dobrze, ale jak każą pilnować to pilnuję. Generalnie po ciąży raczej nic nie zmienię, pewnie tylko przestanę bać się pierogów i naleśników. Pierogów nie jadłam i nie testowałam cukru po nich, bo za kupionymi średnio przepadam a są zbyt pracochłonne, żeby robić małą porcję na raz. Jak już robić to z kilograma mąki żeby żreć tydzień Jedyne co zmienię to przy jakiś posiadówach przestanę patrzeć na zegarek kontrolując kiedy i co jadłam i zastanawiać się, czy mogę przygotować takie a nie inne jedzenie dla gości, a idąc do kogoś przestanę się martwić czy będę mogła zjeść to, co przygotował A lody przy karmieniu to chyba można, zwłaszcza sorbety? Zwykłe są na mleku, więc też dziecku nic się nie powinno dziać?
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 13:28   #94
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Ja odkąd spie na tej cudownej poduszce to zauwazyłam swoją mniejszą ruchliwość i jak sie budze na siku to na tym boku co zasnęłam to może nie będzie to tak wędrować no ale gorąco pewnie będzie. Czyli małemu pod przescieradlo tez pewnie nic takiego nie bede fundować. Moze Igor nie zaleje...mocno...
Mam poduszkę rogal c i powiem szczerze, że jest mi na niej niewygodnie. Teraz sie ubila trochę i jest bardziej "mobilna", ale wczesniej aż żałowałam, że wydałam na nią tyle kasy. Poduszka, wszędzie byla ta poduszka. Fakt, teraz czasem pomoga na brzuch i mniej czuję jego ciężar... ale za to budzę sie często na drugim boku, więc nie trzyma mnie w ryzach. Może zabłyśnie przy karmieniu.
Podkład mnie przeraża, ale jak mus to mus. Przynajmniej na kilka pierwszych dni połogu.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 13:36   #95
lourose
Wtajemniczenie

Dziewczyny jeśli boicie się zalać materac to polecam takie podgumowane prześcieradło, my mamy z Ikei i na naszym łóżku, i na kanapie (kiedy odpieluchowywaliśmy córcię było zbawienne).

Na to podgumowane naciągamy zwykłe.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 13:43   #96
201701091517
Konto usunięte

Oooo ale poprasowałam Nie mogłam łazić po schodach tydzień, więc dziś zobaczyłam jak wygląda sytuacja na pietrze i stosy prania.. Co za armagedon to był :P
Zrobiłam fotkę mojego DIY miejsca do przewijania/kąpania ;D

fakt że wszystko jeszcze w foliach i pampoli nie wykładałam. Nie chcę żeby się nie ukurzyło to wszystko, bo później jakoś tak średnio do skóry dziecka do przykładać. Gondola pójdzie na wózek, więc wstawię pojemnik na zapasy pampersów i kosz na nie

ps. nadal nie wiem czemu to zdjęcie takie małe :/ :[

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
No właśnie ja się ostatnio zastanawiałam czemu zawdzięczam ten cud, ze bez insuliny całkiem ładnie mi idzie. Rano pomiary na poziomie 72-75, po posiłkach też okej. Najbardziej boję się, ze to cholerstwo już ze mną zostanie.

MI SIĘ MARZY PIZZA, taka prawdziwa i ruskie pierogi
W sumie przepis na pizze mam tzw. Low carb, bo jest dieta w której ogarniacza się spożycie węglowodanów do minimum i przyjmuje produkty tylko o niskim Ig. Więc jak któraś będzie jeszcze chciała to zapodam przepis, bo w tym to specjalista akurat mój mąż a nie ja

Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość
stoi przede mną miseczka .... baaa korytko z kilogramem czerwonych, słodziutkich truskawek - wszystkie mojeee
też dzisiaj szamałam ^^ Truskawki

Cytat:
ja się tu rozczulam nad grzechotkami z ali, a mój mąż stwierdził, że może kupimy coś takiego

http://bezpiecznydzieciak.pl/product...uard-lili.html

bo te ściany i futryny w domu są przecież u nas takie twarde
u Was też są takie?
Malutka jak nabije sobie guza to będzie płakać, a on tego nie przeżyje : D wariat
GENIALNE!!! Pokażę mężowi, u nas pełno kantów to może akurat dla młodego będzie ;D
Tylko czy waga tego kasku to nie będzie przechylała go na jakąś stronę? xD

Cytat:
Dzień dobry chciałam się przywitać i powiedzieć że nadrabiam Was a tu się okazuje że cały wątek przeleciał tak więc postaram się być na bieżąco i będę nadrabiać całą IV cześć
Hoho!! To teraz musisz w ramach rekompensaty napisać co u Ciebie,oraz w ramach solidarności z nami, koniecznie postękać też co Cie boli i gdzie

Edytowane przez 201701091517
Czas edycji: 2016-04-13 o 13:44
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 13:45   #97
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Mam poduszkę rogal c i powiem szczerze, że jest mi na niej niewygodnie. Teraz sie ubila trochę i jest bardziej "mobilna", ale wczesniej aż żałowałam, że wydałam na nią tyle kasy. Poduszka, wszędzie byla ta poduszka. Fakt, teraz czasem pomoga na brzuch i mniej czuję jego ciężar... ale za to budzę sie często na drugim boku, więc nie trzyma mnie w ryzach. Może zabłyśnie przy karmieniu.
Podkład mnie przeraża, ale jak mus to mus. Przynajmniej na kilka pierwszych dni połogu.

U mnie to miłość od pierwszego położenia.
Nie tyle na brzuch bo mam za mały do niej i jak leze na boku to brzuch nawet nie lezy obok mnie tylko sobie wisi. Lekko da sie pod niego wcisnąć jeden róg. Ale mam coś miedzy nogami i pod głową no i mam całe ciało na jednym poziomie i jest mi super. Zawsze lubiłam spac prawie na płasko.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeśli boicie się zalać materac to polecam takie podgumowane prześcieradło, my mamy z Ikei i na naszym łóżku, i na kanapie (kiedy odpieluchowywaliśmy córcię było zbawienne).

Na to podgumowane naciągamy zwykłe.

Nie gorąco na podgumowanym spać?
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-13, 13:49   #98
_itakinie_
Zakorzenienie

Lambadaa - dawaj przepisa ;D
Stary 2016-04-13, 13:50   #99
czekooladki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lambadaa Pokaż wiadomość
Oooo ale poprasowałam Nie mogłam łazić po schodach tydzień, więc dziś zobaczyłam jak wygląda sytuacja na pietrze i stosy prania.. Co za armagedon to był :P

fakt że wszystko jeszcze w foliach i pampoli nie wykładałam. Nie chcę żeby się nie ukurzyło to wszystko, bo później jakoś tak średnio do skóry dziecka do przykładać. Gondola pójdzie na wózek, więc wstawię pojemnik na zapasy pampersów i kosz na nie

W sumie przepis na pizze mam tzw. Low carb, bo jest dieta w której ogarniacza się spożycie węglowodanów do minimum i przyjmuje produkty tylko o niskim Ig. Więc jak któraś będzie jeszcze chciała to zapodam przepis, bo w tym to specjalista akurat mój mąż a nie ja

GENIALNE!!! Pokażę mężowi, u nas pełno kantów to może akurat dla młodego będzie ;D

Hoho!! To teraz musisz w ramach rekompensaty napisać co u Ciebie,oraz w ramach solidarności z nami, koniecznie postękać też co Cie boli i gdzie
hehe nie mam pojęcia, mąż powiedział, że kupi jeden dla Malej a drugi dla mnie - ja będę testerem już nie dopytywałam czy będzie mi głową walił po szafkach i pytał czy bolało?

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

aaaa i mogę sobie wybrać wzór nawet z hello kitty łaskawca
Stary 2016-04-13, 13:53   #100
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Przyszła wymieniona koszula do karmienia - chyba można uznać, że jestem gotowa do szpitala, gdyby coś zaczęło się dziać...

Do tego dostałam powiadomienie, że w bibliotece jest do odbioru książka, na którą czekam jakieś pół roku, ma leżeć 3 dni, tylko czemu mi w ciągu tych 3 dni nie po drodze w tamtą część miasta???

No i skończyłam pracę - mogę Was na bieżąco czytać
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 13:57   #101
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie gorąco na podgumowanym spać?
Nie, w ogóle nie doświadczam żadnych wrażeń dodatkowych, jak na zwykłym ;-)

Lambada, fajny kącik!
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 14:02   #102
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Lambada super ahhh jak bym chciała taki kacik dla małej mieć

Potrzebuje porady, do beżowego wozka co najlepiej? Słonik?
http://pl.aliexpress.com/item/ZW050-...499522539.html
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 14:04   #103
Iwonia27
Zakorzenienie

Laurose to dobrze. Moze i na podkładzie nie doświadcze takich doznań to nie bede inwestować w cos innego.
Stary 2016-04-13, 14:04   #104
201701091517
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
Lambadaa - dawaj przepisa ;D
1,5 kubeczka twarożku wiejskiego
4 średnie jajka
1 paczka sera do posypania (np.gouda)
30g zmielonych migdałów
papier do pieczenia

dodatki jakie się chce tuńczyk, szynka, papryka, cebula, przyprawy: sól,pieprz,oregano itp.

Najpierw wymieszać serek,jajka i migdały mikserem lub w robocie kuchennym, a można i ręcznie ;D
Dodać dodatki do pizzy, ser i wymieszać ze sobą. Jak chcesz dodać szynke/cebule to dajesz na wierzch, dopiero jak się wyłoży to ciasto na papier, albo można wmieszać. My wszystko mieszaliśmy
No i tą papke na papier do pieczenia, nadać kształt i piec w temp. 200 stopni przez 30-35 minut

Porcja 300 g zawiera: 51 g białka, 27 g tłuszczu, 7,9g węglowodanów i 495 kcal.

Wygląda to tak: http://abnehmtricks-und-abnehmtipps....pt-fuer-abends

Co do kąciku, zmuszeni byliśmy wybrać inny pokój a nie tam gdzie śpi bo no, u nas ciasnota i nie ma miejsca.. a też nie chciałam extra komody kupować bo byśmy się już całkiem zagracili :/ więc może na stole da rade i jakoś to będzie szło
Za to nad łóżeczkiem w ogóle nie mam pomysłu na dekoracje.. jakoś wypadło mi to z głowy, a też nie chcę sobie sypialni zapchać misiami na ścianach :/ Może też kupię naklejki, zawsze jak coś można ściągnąć (ostatnio nam rodzinka przysrała, że tylko białe ściany wszedzie:| )

Edytowane przez 201701091517
Czas edycji: 2016-04-13 o 14:17
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 14:07   #105
aciddisco
Raczkowanie

Nosz kurza stopa, wiedziałam, ze jak wrócę od ginka to będzie V wątek, i to już ponad 100 wiadomości
aciddisco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 14:08   #106
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:

Lambada zdolna bestia z Ciebie i super ze masz miejsce na taki kacik zazdrooo

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość

Ooo fajne too !!! slonik rzeczywiscie najlepszy do bezu, tyle ze wiekszosc koloru i tak stanowi szarosc to ja juz bym zwierze wybrala jakie tylko Ci sie podoba raczej nie bedzie sie gryzło a moze po prostu dodac uroku
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 14:16   #107
urshoola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Rose-powodzenia na usg!!

Urszula- a jakie bakterie Ci wyszly w tym pisiewie? Skoro wzrost obfity to moze zadzwon do gina i on cos poradzi
E-coli i streptococcus a.... cos tam. Nie mam teraz wynikow pod reka. Ale tak... nic mi nie jest, z posiewu moczu tez nic nie wyszlo. Nie mowil mi czy w przypadku dodatniego dzwonic przychodzic tylko zeby z wynikami na nastepna wizyte.

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 14:42   #108
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:

Szop skradł me serce!!!!
Stary 2016-04-13, 14:43   #109
Rudziack
Raczkowanie

Ja dzisiaj wreszcie zrobiłam zakupy - jest już co spakować do torby szlafrok i dwie koszule się piorą, zestaw butelek z aventu czeka na wygotowanie, multum pierdółek, i trochę ciuchów dorwałam w smyku na jakiejś wyprzy w tym mega kieckę na ramiączkach w kolorowe kwiaty w zestawie z żółtym sweterkiem ażurkowym za 20 zł Ciśnienie dzisiaj wzorcowe 120/80 + piękne słoneczko i tak może być codziennie też jestem na etapie odstawiania lutki brałam na początku ciąży przez miesiąc i potem od połowy (kiedy dostałam plamień) 2x1 tab 100 teraz biorę tylko rano jedną tabletkę ale nie mam jakiś objawów, może brzuch mi się trochę bardziej stawia. Oprócz lutki biorę jeszcze magnez 2x1, prenatal classic i tardyferon (czy jakoś tak)
Rudziack jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-13, 14:44   #110
BonaDea75
Zadomowienie

Roses pierwsza strona super
A można tam umieścić listę tych zaplanowanych cc? Mi byłoby łatwiej sobie podglądać i wiedzieć kiedy za którą zacikać kciukasy.

Lambada super kącik mamy takie same sowy, tylko my tą małą sówkę przykleiliśmy koło dwóch pozostałych na gałezi, bo mi się kojarzyła jakby z gniazda wypadła
Stary 2016-04-13, 14:44   #111
aciddisco
Raczkowanie

Dziewczynę przede mną na KTG trzymali godzinę i i tak nic nie wyszło co tam miało wyjść, ja się położyłam i zeszłam po 10 minutach szybki ten mój synuś.
Do porodu ma miec 3200-3500 kg więc zobaczymy czy pani doktor zmieści się w swoich widełkach xD
Stary 2016-04-13, 15:04   #112
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Ja też kupiłam paczkę podkładów na łóżko z teny, ale jakoś nie wkładam jeszcze, może po następnej wizycie jak się okaże, że po liściach coś dryga.
Ja nie myślałam o tych podkładach bo z tego co słyszałam i wyczytałam to jednak rzadko wody odchodzą w domu, najczęściej dzieje się to już w szpitalu. Mnie teraz irytuje każda nadprogramowa rzecz podczas snu, każda niepotrzebna poduszka, zawijające się prześcieradło itp więc podejrzewam, że również ten podkład po jednej nocy w diably bym posłała

Cytat:

Uroczy kącik wyszedł!

Cytat:

Szop czadowy
Słoń i królik też są super

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
E-coli i streptococcus a.... cos tam. Nie mam teraz wynikow pod reka. Ale tak... nic mi nie jest, z posiewu moczu tez nic nie wyszlo. Nie mowil mi czy w przypadku dodatniego dzwonic przychodzic tylko zeby z wynikami na nastepna wizyte.
To pewnie nie ma się czym martwić skoro kazał dopiero na wizytę przynieść wynik.
A kiedy masz tą kolejną wizytę?
Ja idę za tydzień, już nie mogę się doczekać co mi powie, jak szyjka i czy coś się rusza powoli

Cytat:
Napisane przez Rudziack Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj wreszcie zrobiłam zakupy - jest już co spakować do torby szlafrok i dwie koszule się piorą, zestaw butelek z aventu czeka na wygotowanie, multum pierdółek, i trochę ciuchów dorwałam w smyku na jakiejś wyprzy w tym mega kieckę na ramiączkach w kolorowe kwiaty w zestawie z żółtym sweterkiem ażurkowym za 20 zł Ciśnienie dzisiaj wzorcowe 120/80 + piękne słoneczko i tak może być codziennie też jestem na etapie odstawiania lutki brałam na początku ciąży przez miesiąc i potem od połowy (kiedy dostałam plamień) 2x1 tab 100 teraz biorę tylko rano jedną tabletkę ale nie mam jakiś objawów, może brzuch mi się trochę bardziej stawia. Oprócz lutki biorę jeszcze magnez 2x1, prenatal classic i tardyferon (czy jakoś tak)
Jaki produktywny dzień, brawo Ty

Ja dziś planuję wyparzyć smoczki, butelki, laktator itp.
Wyparzacie wszystko czy na razie tylko to co do szpitala bierzecie?

Cytat:
Napisane przez aciddisco Pokaż wiadomość
Dziewczynę przede mną na KTG trzymali godzinę i i tak nic nie wyszło co tam miało wyjść, ja się położyłam i zeszłam po 10 minutach szybki ten mój synuś.
Do porodu ma miec 3200-3500 kg więc zobaczymy czy pani doktor zmieści się w swoich widełkach xD
Brawa dla synka za tak udaną współpracę
Ładna waga się szykuje bo ani kruszynka ani też dżakfrut

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 15:14   #113
aciddisco
Raczkowanie

A pani pielęgniarka ma chyba popsuty ciśnieniomierz bo na każdej wizycie mam 110/60. tylko raz miałam chyba 100/60
Stary 2016-04-13, 15:14   #114
Jowi20
Raczkowanie

Cytat:
Mała chce mi przez pępek wyskoczyć. Nie wiem jak to jest możliwe ale te kopniaki to czuję i w pęcherzu i między żebrami. Jak brzuch mi faluje to mąż stwierdził, że już wie co było inspiracją do powstania filmu Obcy

Jowi, co tam u Ciebie? dawno Cię nie było
Ojjj mam to samo, moje dziecko chyba nigdy nie śpi
(mówią, że licho nie śpi heheh, aż boję się go rodzić) już nie daję rady! a skóra na brzuhu to jakby ktoś żyletką ciąl, ale póki co rozstępów nie widzę, to chociaż tyle

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Ja nie wlozylam choc mam takie podklady to szpitala, ale stwierdzam ze mi nie potrzebne
Dziewczyny maja i uzywaja z tego co wiem

Noooo czesc masz kopa w tyłek za to milczenie juz sie dopytywałam gdzies Ty. Co slychac jak synus???
A ja to się uciesze jak będzie można materac wymienić nawet można powiedzieć, że mam taką cichą nadzieję

Jejciu dziewczyny nie spodziewałam, że ktoś zauważy moją nieobecność i będzie się martwić dziękuję

Synus ma się dobrze 2300g ważył na ostatniej wizycie i nadal nie chciał pokazać pyszczka, więc jedyne aktualne zdjęcie to te co Wam wrzuciłam ostatnio tzn w 3 części no i ma już wybrane imię będzie Milanek

A co działo się u Was? Nikt się nie rozpakował jeszcze

Milanek
Jowi20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 15:19   #115
aciddisco
Raczkowanie

Jowi20 - mój też NIGDY nie śpi
Stary 2016-04-13, 15:20   #116
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Ojjj mam to samo, moje dziecko chyba nigdy nie śpi
(mówią, że licho nie śpi heheh, aż boję się go rodzić) już nie daję rady! a skóra na brzuhu to jakby ktoś żyletką ciąl, ale póki co rozstępów nie widzę, to chociaż tyle

A ja to się uciesze jak będzie można materac wymienić nawet można powiedzieć, że mam taką cichą nadzieję

Jejciu dziewczyny nie spodziewałam, że ktoś zauważy moją nieobecność i będzie się martwić dziękuję

Synus ma się dobrze 2300g ważył na ostatniej wizycie i nadal nie chciał pokazać pyszczka, więc jedyne aktualne zdjęcie to te co Wam wrzuciłam ostatnio tzn w 3 części no i ma już wybrane imię będzie Milanek

A co działo się u Was? Nikt się nie rozpakował jeszcze
No dobra, udzielilas informacji, to wybaczamy, ale już prosimy nie znikać!

U nas cisza, bo się umówiliśmy że możemy dopiero po 15tym jak już ktoś naprawdę będzie miał wielkie parcie na podium

Pierwsze planowane cc oscylują w okolicy 20tego i po, więc już tuż tuż!

Trochę nam się fruzja, Sonia, kaylla, lambada i AnneMarie wyrywne robią ale chyba lęk przed prezesem od porodów jest większy niż skurcze

Edytowane przez Monanka83
Czas edycji: 2016-04-13 o 15:22
Monanka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 15:26   #117
czekooladki
Zadomowienie

Lambada, świetny kącik. My też mamy sówki oooo takie (załącznik) jak Wy dodajecie te zdjęcia w treści postów?bo nie ogarniam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP9648.jpg (75,6 KB, 23 załadowań)
Stary 2016-04-13, 15:31   #118
Iwonia27
Zakorzenienie

Ale mam śmieszny brzuch! albo straszny.
Ma kształt tej poduszki antywstrzasowej do wozka czy jaka to. Co to sie dzieje? Aż mi powietrza zabrakło.
I juz normalny. Skurcz?
Stary 2016-04-13, 15:33   #119
Baby2016
Przyczajenie

Dziękuję za kciuki malutka ma 2900g, więc jeszcze z cc mamy poczekać do 39 tygodnia, czyli oby do maja
Baby2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 15:35   #120
Monanka83
Zakorzenienie

My też mamy piękną mozaikę nad lozeczkiem małej. Ściana sąsiaduje z prysznicem w którym zaczęło podciekać pod baterią i teraz bąbluje się cała farba w sypialni i odchodzi platami a najgorsze jest to że mimo tego że już bateria naprawiona, to tak naprawdę możemy sobie poczekać nawet miesiącami aż ta ściana obeschnie bo pewnie są w niej hektolitry wody która dopiero zacznie wyłazic, więc nawet za malowanie nie ma się co brać! I to akurat na ścianie Niny, grrrr

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości