|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
witam
gratuluję wszystkich udanych wizyt świetnie dzieciaczki rosnątija dobrze, że szybko zauważyłaś
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
Ja póki co nie chce ujawniać. Kto wie to wie. Może wrzuce fotke w czerwcu po sesji ciążowej jeśli mi się jakaś szczególnie spodoba
|
|
|
|
#4293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsza była sterylizowana właśnie po to, żeby tego typu przygód uniknąć a na dodatek strasznie ciąże urojone przechodziła. Z tym, że poszliśmy do weta polecanego przez znajomego, nie szukając dalszych opinii na jego temat u nikogo innego i prawie nam sunie uśmiercił - ma chore serce, o czym wtedy jeszcze nikt nie wiedział, wybudzała mu się w trakcie narkozy, prawie mu się wykrwawiła, w efekcie jeden jajnik jej został i on wystarczył, żeby zrobić przeboje pt. guzy na listwie mlecznej. Po zmianie weta najpierw miała jeden guz usuwany, później drugi (guzy bardziej uciążliwe niż groźne, bo badane były i nie było to żadne złośliwe dziadostwo, przerzutów też brak, tylko po prostu sobie ciągle rosły ), w zeszłym roku poszła cała listwa mleczna i kilka mniejszych guzków z drugiej listwy. No i decyzja, że to już ostatnia narkoza, bo psisko ma chore serce i 10 lat i nikt nie wie, czy kolejną by przeżyła. Druga sunia jeszcze zanim zdążyło się ją wysterylizować dorobiła się ropomacicza, spuchnięty brzuch i pełno płynu w macicy. Sterylizacja w efekcie dwa razy droższa, niż u zdrowej by to kosztowało, ale najważniejsze, że kłopot z głowy. Tylko z jedną nie było żadnych przebojów. Dlatego my mamy psa I tak kastrata ![]() Matko, będę miała kolejne ciuszki Głupia jestem, on tego nie wynosi |
|
|
|
|
#4294 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poka poka wyprawkę |
|
|
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi z powodu grzybicy niestety takie rzeczy się zdarzają w ciąży |
|
|
|
|
#4296 |
|
Raczkowanie
|
Witam się wieczorową porą
![]() Zagiełyście mnie tą położną środowiskową! To jest konieczność? Tzn obowiązkowe? Gdzie takiej szukać? Ja też nic nie wrzucałam na fb, pewnie nie wrzucę do momentu uchwycenia jakiejś stópki czy rąsi i może w taki sposób się pochwalę .BeataAmelka wow kawał chłopaka gratuluję!Talantea ale to zleciało! Czasem wraz z opuszczeniem kraju nie opuść forum ![]() Tija współczuwam... Czarna pochwal się! strasznie lubię oglądać wasze zakupy! Szykuję się na poniedziałek na krzywą i mam takie pytanie : trzeba mieć swoja glukoze? Bo gdzieś mi migneło, że któraś kupowała... Chciałam dziś zakupić jakieś ciążowe jeansy ale ceny mnie odstraszyły, szczególnie że nie wiadomo jak długo posłużą Pochwalę się też, że ostatnio młoda daje takiego czadu już nie tylko wieczorem ale i w ciągu dnia i to tak wierzga że sama sie dziwię
Edytowane przez LunaLov Czas edycji: 2016-04-13 o 22:46 |
|
|
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Ja mam teściową Zosię więc w życiu bym tak nie dała na imię ale imię ogólnie mi się podoba |
|
|
|
|
#4298 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zazdroszcze ze z rogalem wygodnie, ja dzis pierwsza noc z moim mialam i obudzilam sie polamana, nie wiem czy dam mu jeszcze szanse :P Cytat:
![]() Ja dzis mialam 2gie spotkanie w szkole rodzenia, calkiem mi sie tam podoba
|
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie bede sie starała bywac jak najczesciej. Ja pewnie bym nie kupiła spodni ciązowych, ale to był prezent to jak odmówić Widzisz, przynajmniej masz coś dla córci ![]() Witaj w świecie ciągłych kopniaków |
|
|
|
|
#4300 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Glukoza - wiem, że to zależy od labu, czasami jest, a częściej trzeba mieć swoją, może przedzwoń jutro i spytaj jak to u nich wygląda. ![]() Cytat:
Jakie tematy są poruszane?Dzisiaj mnie taka alergia dopadła na pyłki, że masakra, wzięłam oczywiście Zyrtec, ale pomógł tak średnio. Chyba sobie oczy wydrapię...
|
||||
|
|
|
#4301 | |||
|
Raczkowanie
|
Wiem, gapa jedna ze mnie bo nie zapisałam :-(
A teraz szukaj wiatru w polu.... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tak jeszcze podpytam: jaką dawkę bierzecie? Bo ja na tą chwile tylko 300 mg bo nienawidzę brać proszków a dokładnie mam problem z połykaniem Myślałam, ze jak znajdę taki, ze jedna tabl/kapsułka będzie miała 600 to będzie mi prościej ....
|
|||
|
|
|
#4302 |
|
Zadomowienie
|
Biorę te 2 kapsuły dziennie, też mam problem z połykaniem. Niestety Mama DHA Premium to bardzo wielkie tablety, są powlekane, ale bez zagryzienia czymś bywa ciężko. No ale jakoś daję radę, zależy mi na właściwej dawce wszystkiego co w nich jest.
|
|
|
|
#4303 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W mojej Biedrze też nie ma ![]() Ja zaczynam w niedzielę. Matko, jak to zleciało!!!! Współczuję infekcji:/ Cytat:
Generalnie stwierdziła, że oni są przyzwyczajeni do różnych akcji.Najbardziej rozwaliła mnie historia: babka rodzi już trzynastą godzinę, nie ma rozwarcia jak należy, męczy się, ledwo żyje, a facet siedzi obok na krześle, gapi się w smartfona i znudzony pyta położną, czy długo to jeszcze potrwa i czy mógłby dostać herbatę Podobno cały personel obecny na sali zaniemówił ![]() Cytat:
Super! Moja siostra ma synka alergika, młody jest uczulony praktycznie na wszystko. Wiem, jaka to logistyka, aby nakarmić takie dziecko, ale jak widać wszystko jest do ogarnięcia.Bardzo współczuję złego samopoczucia. Ja tak miałam tylko 7 tygodni, a myślałam, że zdechnę. Raz zdarzyło mi się zwymiotować na trawniku pod przychodnią...Masakra. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A tak w ogóle, to takie istotne, że siostra nie polajkowała? Nie pytam złośliwie, jestem tylko ciekawa. Ja w ogóle nie przywiązuję wagi do takich rzeczy jak fb, lajki itp. Cytat:
![]() Mam takie samo zdanie o fb. Ja na swojego w ogóle niewiele wrzucam, bo uważam (tż teraz zresztą też i od ponad roku nie wrzuca totalnie nic prywatnego), że w sieci nic nie ginie. Oczywiście podejrzewam, że radość z dziecka i chęć pochwalenia się nim całemu światu będzie silna, ale postanowiłam, że zdjęć dziecka na fb nie będzie. Po narodzinach zrobię tylko zdjęcie stópki/rączki. Jeśli ktoś będzie chciał zobaczyć małą, to napisze do mnie na priv. Poza tym, szczerze mówiąc, bardzo drażni mnie spamowanie dziećmi-często obślinionymi, ufajdanymi (cała buzia w papce marchewkowej ) itp. Ja wiem, że rodzice się cieszą i rozumiem to, ale dla mnie dodawanie miliona zdjęć typu "Kaziu upadł, Kaziu siedzi, Kaziu coś tam" jest przesadą.My z tżtem długo nie mieliśmy się w znajomych. Do dziś nie mamy statusu w związku, a on nie ma nawet jednego zdjęcia ze mną (ja mam jedno wspólne on za to ma z obiema byłymi, nie wykasował). Jego dawna przyjaciółka stwierdziła, że na pewno jest mi bardzo przykro. Zapytał mnie wtedy, ja ofc popatrzyłam na niego jak na kosmitę. Powtórzył jej, że zapytał mnie i nie jest mi przykro, na co ona stwierdziła, że "a co ma powiedzieć?"Cytat:
Cytat:
U mnie plusem jest to, że położna na moim osiedlu jest ze szpitala, w którym chcę rodzić i liczę, że jeśli okaże się fajna to od razu ją sobie opłacę.Co do morświnów i innych określeń-ostatnio jęczę do tż, że zaczynam się robić ciężarówką i że pewnie już mu się nie będę tak podobać i w ogóle, na co on mi odpisał, że jestem jego ciężarówką, którą sam sobie załadował i taką będzie jeździć , buuahahahaha Edit: Słuchacje, mam kłopot z imieniem. Wybraliśmy w drodze kompromisu Nina, ale ja tego nie czuję Podoba mi się to imię, ale jak tż mówi tak o dziecku to gdzieś w środku mnie uwiera, że to nie to. On nie chce słyszeć o zmianie, bo "już ustaliliśmy i żebym nie wymyślała". A ja czuję się coraz bardziej zirytowana tym, że nie umiem myśleć o mojej córce "Nina". Albo mi się miesza we łbie (to było kiedyś, kiedyś moje ulubione imię żeńskie, kilka lat mi się bardzo podobało) albo jednak trzeba pomyśleć nad innym. Boję się, że nazwiemy tak dziecko, a mnie dalej będzie coś "uwierać"
Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-04-14 o 02:55 |
|||||||||
|
|
|
#4304 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Spac cos nie moge
(Cytat:
![]() A kobiety takie fajne ![]() Cytat:
![]() Co do fb to tez tak sadze, spoko jest cos tam pokazac, ale Mamuski wrzucajace po 5 zdjec dziennie doprowadzaja mnie do szewskiej pasji
|
|
#4305 |
|
Zadomowienie
|
Ja akurat Fb lubię, najczęściej spakuje różnymi art. Mam fajne grono znajomych, z którymi często komentujemy różne rzeczy.
Lubie jak ludzie wrzucają różne piosenki, zawsze się pojawia coś fajnego nieodkrytego. Lubie czasami popatrzeć co u znajomych z którymi z racji odległości nie mogę się wydawać. Do tego jest to moje główne źródło informacji tutaj. Z fb można dowiedzieć się bardzo wiele, co się dzieje w okolicy, oficjalnego czy nieoficjalnego. Ostatnio jako przykład powiem, że w zeszła niedzielę był przyjezdny plac zabaw w mojej miejscowości i nie było nigdzie na mieście takiej informacji... Mam kilka fajnych grup, blogów czy firm, które lajkuje. Myślę, że wszystko jest dla ludzi pod warunkiem umiaru. Nie Przeszkadzają mi cudze dzieci dopóki faktycznie nie ma 10 podobnych zdjęć, i to w takiej pozie że się człowiek za głowę łapie Lubie zdjęcia ludzi podróżujących zawsze są fajne i można sobie porozmawiać na temat zwiedzanego miejsca. Czasami wrzucę jakieś zdjęcie choć już niezbyt często. Koedyś częściej. Większa prywate mam na Instagramie ale tam mam specyficzne konto
|
|
#4306 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oho..i tu wychodzi wiek p.s. pod każdym postem masz trzy ikonki, wybierasz środkową pod każdą wypowiedzią, którą chcesz zacytować..jak przeczytasz grzecznie wszystko to na samym końcu po lewej stronie masz przycisk "odpowiedz"-wciskasz i masz odpowiedź z wieloma cytatami ![]() Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#4307 | |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
Ej no podła w tap talk nie widzę takiej opcji jak wielocytat ![]() Dobra znalazłam ;( ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Starosc to jednak bo przecież nie ciąża ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4308 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja pierwsze trzy razy jak spałam z rogalem to miałam ochotę go wyrzucić i sie dziwiłam co w tym ma byc takiego super...ale po 3 razach było juz lepiej a teraz nie moge bez niego żyć! <3 ---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ---------- Ja dzis zaczynam 6 miesiąc (według usg) ciekawe czy połówkowe potwierdzi ten tydzień do przodu Bede świętować poprzez pójście do pracy :/ |
|
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja .zamiast rogala mam grubą poduszkę z kanapy i tez daje radę. Rano nie mam opuchniętych kostek. |
|
|
|
#4310 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4311 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My też zaczęliśmy dziś szósty miesiąc Wczoraj przed snem oglądałam swój brzuch.. Jest już naprawdę spory, a jak pomyślę, że cały czas rośnie to aż się boję
|
|
#4312 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
23+0 czyli zaczynamy 24 tydzień ![]() Infekcje są bardzo częste u ciężarnych, ja przed ciążą dość często miałam grzybice, więc w sumie się zdziwiłam, że tyle się uchowałam Myślę, że wystarczyło to, że 2 razy dziennie muszę pchać paluchy do pochwy z lutką. Dodać do tego jakieś podrażnienie np. przez wziernik i masz babo placek. Cytat:
![]() Cytat:
Najłatwiej znaleźć ją w przychodni gdzie przyjmuje ginekolog. Cytat:
Jeszcze wybierzecie imię ![]() ![]() Cytat:
|
|
#4313 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jaki pan taki kram aa miałam pisać - moja córcia ostatnio spokojniejsza jest..nie działają na nią przekupstwa w formie słodyczy, ani niewygodne pozycje, ale za to...wystarczy , że wejdę na allegro i szaleje..no wdała się w mamusie Edytowane przez Piernik Torunski Czas edycji: 2016-04-14 o 09:07 |
|||
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś 21t0d, więc ja liczę, ze skonczony 21. Nie chcę sobie "dodawać", bo potem jak urodzę, to i tak wpiszą dziewczynom zakończone. Więc chcę liczyć tak samo jak w szpitalu będą.
Wczoraj cały wieczór spędziłam na wymiotowaniu. Chyba długa podróż samochodem, niewygodna pozycja, stres i zmęczenie to kiepskie połączenie... |
|
|
|
#4315 | ||
|
Rozeznanie
|
Nie działał mi wizaż wczoraj, a zaczęłam 23 tydzień czyli 6 miesiąc jeśli dobrze pamiętam
![]() Pierwszy raz też widziałam naprawdę mocno ruszający się brzuch jak dzidzia kopała - super sprawa No i dziś rano Tż pierwszy raz poczuł kopniaczka pod dłonią Cytat:
A jak Helenka sie pojawi na świecie, to w ramach radości jakąś stópkę/rączkę pokażę i tyle. Cytat:
Co do prania ubranek: zamierzam te kupione w sklepach i otrzymane wyprać raz najpierw w naszym zwykłym proszku na 40*, a potem gdzieś w lipcu w tym dla dzieci i wyprasować. Tez nie mam białych ubrań i wszystko piorę na programie mieszanym/kolorowym, teraz będę miała szansę wypróbowac ten do białego ![]() Muszę się umówić na krzywą za 2 tyg. czyli będę wtedy w 25 tyg. U mnie w labie trzeba mieć swoją glukozę. |
||
|
|
|
#4316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od 4 mialam problem ze spaniem, ale po 6 padlam na nastepne 2h :P Jakie plany na dzis Dziewczyny?
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
hej.
Pogopda dziś u Nas paskudna, zaprowadziłam córkę do pkola i powinnam odpoczywać,a myślę co by tu robić, żeby się nie nudzić ![]() Mam już zwolnienie ![]() Cytat:
O sodzie zapisze sobie, dzięki ![]() Zaczęłam wczoraj przeglądać ubrania po córce, szkoda, że nie mam żadnej mniejszej dziewczynki w rodzinie lub wśród znajomych bo bym to komuś pooddawała lub nawet sprzedała za grosze. Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2016-04-14 o 09:31 |
|
|
|
|
#4318 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hej! U mnie dzisiaj 21+0. Wybieram się na 16:40 na połówkowe.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Brawa za 6. miesiąc! ![]() Cytat:
![]() U mnie też brzuch wywala, trochę to przerażające. ![]() Cytat:
super!Cytat:
![]() Cytat:
I piona za skończony 21. ![]() Cytat:
za 23. tydzień! Super, że TŻ poczuł kopniaczka. |
|||||||
|
|
|
#4319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój brzucho z dzisiaj
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.

świetnie dzieciaczki rosną

), w zeszłym roku poszła cała listwa mleczna i kilka mniejszych guzków z drugiej listwy. No i decyzja, że to już ostatnia narkoza, bo psisko ma chore serce i 10 lat i nikt nie wie, czy kolejną by przeżyła.
I tak kastrata 

Chyba sobie oczy wydrapię...

on za to ma z obiema byłymi, nie wykasował). Jego dawna przyjaciółka stwierdziła, że na pewno jest mi bardzo przykro. Zapytał mnie wtedy, ja ofc popatrzyłam na niego jak na kosmitę. Powtórzył jej, że zapytał mnie i nie jest mi przykro, na co ona stwierdziła, że "a co ma powiedzieć?"