Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-13, 22:29   #4291
natalia_23
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

witam

gratuluję wszystkich udanych wizyt świetnie dzieciaczki rosną

tija dobrze, że szybko zauważyłaś

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 22:38   #4292
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja się z synkiem ujawniłam już po porodzie. Wrzuciłam zdjęcie rączki i tyle.

Moje dziewczyny miały kości udowe ok 3,7 cm, a my z końca miesiąca :O Ale dobrze, niech będą jak największe jak najszybciej, u wcześniaków każdy gram na wagę zlota.
Ja póki co nie chce ujawniać. Kto wie to wie. Może wrzuce fotke w czerwcu po sesji ciążowej jeśli mi się jakaś szczególnie spodoba

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 22:38   #4293
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Moja sunia miała kiedyś guza na gruczole i jej go wycieli tzn wycieli od razu cala listwę mleczną żeby właśnie przerzutów nie było. I też była stara. A potem dostała ropomacicza i musieli jej wtedy wszystko usunąć. Jeżeli twoja sunia nie miała nigdy szczeniąt to prędzej czy później dostanie ropomacicze i będą jej musieli usunąć całą macicę. A pies przy ropomaciczu się strasznie męczy, operację robi się praktycznie od razu bo znika w oczach, pamiętam to
Moi rodzice mają 3 suczki, podobne przygody.
Pierwsza była sterylizowana właśnie po to, żeby tego typu przygód uniknąć a na dodatek strasznie ciąże urojone przechodziła. Z tym, że poszliśmy do weta polecanego przez znajomego, nie szukając dalszych opinii na jego temat u nikogo innego i prawie nam sunie uśmiercił - ma chore serce, o czym wtedy jeszcze nikt nie wiedział, wybudzała mu się w trakcie narkozy, prawie mu się wykrwawiła, w efekcie jeden jajnik jej został i on wystarczył, żeby zrobić przeboje pt. guzy na listwie mlecznej. Po zmianie weta najpierw miała jeden guz usuwany, później drugi (guzy bardziej uciążliwe niż groźne, bo badane były i nie było to żadne złośliwe dziadostwo, przerzutów też brak, tylko po prostu sobie ciągle rosły ), w zeszłym roku poszła cała listwa mleczna i kilka mniejszych guzków z drugiej listwy. No i decyzja, że to już ostatnia narkoza, bo psisko ma chore serce i 10 lat i nikt nie wie, czy kolejną by przeżyła.
Druga sunia jeszcze zanim zdążyło się ją wysterylizować dorobiła się ropomacicza, spuchnięty brzuch i pełno płynu w macicy. Sterylizacja w efekcie dwa razy droższa, niż u zdrowej by to kosztowało, ale najważniejsze, że kłopot z głowy.
Tylko z jedną nie było żadnych przebojów.
Dlatego my mamy psa I tak kastrata

Matko, będę miała kolejne ciuszki Głupia jestem, on tego nie wynosi TŻ jeszcze nic nie wie, jest na nocce nie będę chłopa stresować, rano mu powiem jak wróci

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 22:38   #4294
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
a odnośnie ubranek to dzisiaj zakupiłam pełną wyprawkę ubraniową dla córki, po 6 sztuk wszystkiego w rozmiarze 56 i kilka sztuk 62... nawet kupiłam ręcznik , kocyk i pieluchy tetrowe... miałam troszkę szczęścia bo znajoma zamyka sklep z takimi ciuszkami i sprzedała mi wszystko w cenach hurtowych także wydałam niewiele ponad 300 zł... żeby zresztą się tak udało....

a w ogóle to śniło mi się że uczyłam już córeczkę chodzić i mówiłam do niej we śnie Zosia... może już tak zostanie....
Zosia chciałam tak dać córeczce na imię ale TŻ uparł się na Antosię. Tzn Antosia też mi się podoba

Poka poka wyprawkę
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 22:41   #4295
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Kto jest najbardziej przewrażliwioną ciężarówką na wątku? Ja! Zaczęło mnie nieprzyjemnie kłuć w pochwie. Próbowałam się zbadać i na końcu pochwy czułam jedynie nieprzyjemnie pieczenie. TŻ, że jedziemy do szpitala. No to pojechalim. No to mam grzybice. Szyjka bez szału, dalej miękka, ale daje radę

Masz złą normę przy wyniku Normy dla ciężarnych to: na czczo do 92, po 1h do 180, po 2h do 153
Ja miałam wynik w całkiem innej skali. Więc nie moge porównać z waszymi ;(

Przykro mi z powodu grzybicy niestety takie rzeczy się zdarzają w ciąży

Stary 2016-04-13, 22:41   #4296
LunaLov
Raczkowanie

Witam się wieczorową porą
Zagiełyście mnie tą położną środowiskową! To jest konieczność? Tzn obowiązkowe? Gdzie takiej szukać?
Ja też nic nie wrzucałam na fb, pewnie nie wrzucę do momentu uchwycenia jakiejś stópki czy rąsi i może w taki sposób się pochwalę.
BeataAmelka wow kawał chłopaka gratuluję!
Talantea ale to zleciało! Czasem wraz z opuszczeniem kraju nie opuść forum
Tija współczuwam...
Czarna pochwal się! strasznie lubię oglądać wasze zakupy!
Szykuję się na poniedziałek na krzywą i mam takie pytanie : trzeba mieć swoja glukoze? Bo gdzieś mi migneło, że któraś kupowała...
Chciałam dziś zakupić jakieś ciążowe jeansy ale ceny mnie odstraszyły, szczególnie że nie wiadomo jak długo posłużą z tego żalu kupiłam małej trójpak bodziaków w auchan (przyznaje się pozazdrościłam wam).
Pochwalę się też, że ostatnio młoda daje takiego czadu już nie tylko wieczorem ale i w ciągu dnia i to tak wierzga że sama sie dziwię

Edytowane przez LunaLov
Czas edycji: 2016-04-13 o 22:46
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 22:46   #4297
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
A mój Kropek ma 705 gram :-D ładnie rośnie.
Ja 5 kg na plusie i tez zastanawiam się nad kupnem rogala do odpoczywania, bo kanapa nie taka już wygodna :-(
Ale już duży super

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Zosia chciałam tak dać córeczce na imię ale TŻ uparł się na Antosię. Tzn Antosia też mi się podoba
Ja mam teściową Zosię więc w życiu bym tak nie dała na imię ale imię ogólnie mi się podoba

Stary 2016-04-13, 22:47   #4298
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Mnie ogólnie boli już od 3 miesiąca, mam tego pecha, że bardzo wcześnie zaczęło mnie rwać. Powiem szczerze, że spośród moich znajomych i rodziny to tylko mnie pachwina rwie, żadnej innej szczęściary to nie męczyło. Ogólnie jest to spowodowane tym, że w środku się wszystko "przestawia" najzwyczajniej w świecie i coś gdzieś tak dobitnie uciska. Jako, że boli coraz bardziej, to na każdej wizycie sprawdza uważniej w trakcie badanie, czy wszystko ok, bo baaaaardzoooo rzadko może to oznaczać skracanie szyjki, ale to naprawdę rzadko. Im więcej chodzę, tym jest gorzej. Im więcej leżę, tym też gorzej Siedzieć mogę tylko w odpowiedni sposób, bo inaczej nie wstanę A ostatnio jeszcze doszło do tego rwanie od wzgórka łonowego i tak jakby od jajnika, ale też wszystko ok jak mnie badał, więc po prostu muszę się pogodzić ze swym losem W jednym miejscu na pachwinie też tak jakbym wyczuwała dość grubą żyłę i właśnie w tym miejscu boli najbardziej, ale nie oglądałam (już nie dojrzę tak daleko ), więc nie wiem czy to żyła czy jakiś naciągnięty mięsień. Jedyne co mi lekarz zalecił, to nospe jak już wyrobić nie idzie.
Dzieki za odp, u mnie to ewidentnie zyla, musze pogadac z moja gin

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Też zamierzamy prać ciuszki w normalnym proszku
te z lumpka i nowe przepiorę ze 3 razy, w sumie to przyjemność takie malutkie ubranka prać

Rogal w końcu przyszedł taki jest wygodny że jak go wypróbowałam to od razu 4 godziny spałam Super jest

zazdroszcze ze z rogalem wygodnie, ja dzis pierwsza noc z moim mialam i obudzilam sie polamana, nie wiem czy dam mu jeszcze szanse :P

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
też tak myślę, choć truskawka w białej czekoladzie i mocno czekoladowe też rządzą
dzień bez magnuma to dzień stracony

będę beczka !!
To beda nas dwie

Ja dzis mialam 2gie spotkanie w szkole rodzenia, calkiem mi sie tam podoba

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 22:48   #4299
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Tija współczuwam...
Chciałam dziś zakupić jakieś ciążowe jeansy ale ceny mnie odstraszyły, szczególnie że nie wiadomo jak długo posłużą z tego żalu kupiłam małej trójpak bodziaków w auchan (przyznaje się pozazdrościłam wam).
Pochwalę się też, że ostatnio młoda daje takiego czadu już nie tylko wieczorem ale i w ciągu dnia i to tak wierzga że sama sie dziwię
Pewnie nie będe miała az tyle czasu na forum jak do teraz. Za duzo mam do załatwiania Oczywiscie bede sie starała bywac jak najczesciej.

Ja pewnie bym nie kupiła spodni ciązowych, ale to był prezent to jak odmówić
Widzisz, przynajmniej masz coś dla córci

Witaj w świecie ciągłych kopniaków

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 23:10   #4300
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość

a odnośnie ubranek to dzisiaj zakupiłam pełną wyprawkę ubraniową dla córki, po 6 sztuk wszystkiego w rozmiarze 56 i kilka sztuk 62... nawet kupiłam ręcznik , kocyk i pieluchy tetrowe... miałam troszkę szczęścia bo znajoma zamyka sklep z takimi ciuszkami i sprzedała mi wszystko w cenach hurtowych także wydałam niewiele ponad 300 zł... żeby zresztą się tak udało....
Gratuluję owocnych okazyjnych zakupów, pochwal się jakimiś foteczkami.

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
ja przez ostatni miesiąc też poszłam o 3kg do przodu, a wcześniej to był jeden kilogram od początku ciąży więc łącznie 4kg, ale apetyt mam teraz straszny więc pewnie jeszcze trochę wskoczy.
i też nie mam zamiaru się chwalić na fb, jak ktoś wrzuci moje foto z brzuchem- trudno, płakać nie będę ale sama napewno nie dodam takiego wydarzenia po porodzie dodam zdjęcie bez twarzy i tyle
dla mnie przesadą jest wrzucenie zdjęcia dziecka w samym pampersie w szpitalu zaraz po urodzeniu z całym opisem wagi, długości etc. ostatnio nawet się spotkałam z para która napisała ocenę w skali agpara a potem wrzuciła zdjęcie z synem przy cycu :/ śmiech na sali
podobno zdjęcia przy cycu to nowa moda, "brelfie", czytałam na pudelku.

Cytat:
Zagiełyście mnie tą położną środowiskową! To jest konieczność? Tzn obowiązkowe? Gdzie takiej szukać?
Ja też nic nie wrzucałam na fb, pewnie nie wrzucę do momentu uchwycenia jakiejś stópki czy rąsi i może w taki sposób się pochwalę.
Tija współczuwam...
Czarna pochwal się! strasznie lubię oglądać wasze zakupy!
Szykuję się na poniedziałek na krzywą i mam takie pytanie : trzeba mieć swoja glukoze? Bo gdzieś mi migneło, że któraś kupowała...
Mój młody też teraz szaleje od rana do wieczora.
Glukoza - wiem, że to zależy od labu, czasami jest, a częściej trzeba mieć swoją, może przedzwoń jutro i spytaj jak to u nich wygląda.

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość

Super, że szkoła fajna. Jakie tematy są poruszane?

Dzisiaj mnie taka alergia dopadła na pyłki, że masakra, wzięłam oczywiście Zyrtec, ale pomógł tak średnio. Chyba sobie oczy wydrapię...
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 23:19   #4301
Georgia1976
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Jakies 8 stron wcześniej dziewczyny o tym pisały
Wiem, gapa jedna ze mnie bo nie zapisałam :-(
A teraz szukaj wiatru w polu....

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość
?....
w jednej kapsułce to ja żadnych nie kojarzę, ustaliłyśmy że Doppelherz Aktiv Mama Premimum mają 600mg ale bierze się dziennie 2kapsułki
Bardzo dziękuje

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Myśle , że szczególnie dla takiego malucha to trzeba wyprać bardzo porządnie niezależnie od źródła zakupu, ja mam zamiar prać ogólnie 3razy - 2razy w moim proszku a później okolice lipca wypiore w proszku dla dzieci i wyprasuje. Moja znajoma pracowała w HM i dostała strasznej alergii po rozkładaniu towaru na półki min. art dziecięce. Poszła do skórnego i ten jej powiedział , że nowe rzeczy też są specjalną chemią konserwowane żeby leżąc w magazynach żadne żyjątka się do nich nie dobierały. Najbardziej podobno nasiąknięta chemią jest odzież sportowa.
O kurczę a ja nigdy nie piorę swoich nowych ubrań przed założeniem!!!! I jeszcze dziwiłam sie, jak któraś z koleżanek powiedziała, ze to robi.....

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
.....
800 mg ma Mama DHA Premium, z tym że codziennie bierze się 2 kapsułki.
....!
Bardzo dziękuje

Tak jeszcze podpytam: jaką dawkę bierzecie? Bo ja na tą chwile tylko 300 mg bo nienawidzę brać proszków a dokładnie mam problem z połykaniem Myślałam, ze jak znajdę taki, ze jedna tabl/kapsułka będzie miała 600 to będzie mi prościej ....
Georgia1976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-13, 23:25   #4302
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
Tak jeszcze podpytam: jaką dawkę bierzecie? Bo ja na tą chwile tylko 300 mg bo nienawidzę brać proszków a dokładnie mam problem z połykaniem Myślałam, ze jak znajdę taki, ze jedna tabl/kapsułka będzie miała 600 to będzie mi prościej ....
Biorę te 2 kapsuły dziennie, też mam problem z połykaniem. Niestety Mama DHA Premium to bardzo wielkie tablety, są powlekane, ale bez zagryzienia czymś bywa ciężko. No ale jakoś daję radę, zależy mi na właściwej dawce wszystkiego co w nich jest.
Stary 2016-04-14, 00:42   #4303
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Boziu, kto tu polecal te magnum maslo orzechowe??? Bede gruba jak beka, jakie to pyszne....
Dla mnie, to ze jest podwojna czeko jest po prostu genialne! <3
A ja szukam i nigdzie nie ma W mojej Biedrze też nie ma

Cytat:

Bo to ciąża właśnie I tego, 22+1 to 6 miesiąc
Ja zaczynam w niedzielę. Matko, jak to zleciało!!!!
Współczuję infekcji:/

Cytat:
Jakoś weszło, jakoś wyjdzie Tak pomyśl A tak serio to ja się boję, że wstydu sobie narobię na porodówce, bo nie będę ogarniać bólu
Moja klientka jest położną w szpitalu i mówi, że na porodówkach dzieją się dantejskie sceny-wyzwiska (rzucane do tżtów, lekarzy, pielęgniarek), przeklinanie, grożenie rozwodem, ale także...podjeżdżanie kamerą do krocza rodzącej i robienie zbliżeń, gdy widać główkę (to tatusiowie) Generalnie stwierdziła, że oni są przyzwyczajeni do różnych akcji.

Najbardziej rozwaliła mnie historia: babka rodzi już trzynastą godzinę, nie ma rozwarcia jak należy, męczy się, ledwo żyje, a facet siedzi obok na krześle, gapi się w smartfona i znudzony pyta położną, czy długo to jeszcze potrwa i czy mógłby dostać herbatę Podobno cały personel obecny na sali zaniemówił

Cytat:
Wracamy do domu, kurde mam tak dość tych wymiotów, dziś na stacji musieliśmy stanąć wizyta synka ok, dietetyk bardzo zadowolona z tego, jak prowadzimy dietę, wyników Młodego, dostaliśmy jako rodzice 6+ byliśmy, bo alergolog zaleciła konsultację, ale nie dostaliśmt żadnych zaleceń, bo wszystko robimy dobrze. Jestem tak zmordowana że szkoda gadać.
Cieszę się, że 6+ Super! Moja siostra ma synka alergika, młody jest uczulony praktycznie na wszystko. Wiem, jaka to logistyka, aby nakarmić takie dziecko, ale jak widać wszystko jest do ogarnięcia.

Bardzo współczuję złego samopoczucia. Ja tak miałam tylko 7 tygodni, a myślałam, że zdechnę. Raz zdarzyło mi się zwymiotować na trawniku pod przychodnią...Masakra.

Cytat:
My już po wizycie wszystko oki. Synu siedzi sobie w brzuszku i jest mu tam jeszcze wygodnie dzisiaj 22t4d . Gin mówi, że brzuch dőbrze rośnie , wód płodowych jest dużo dzieć rozwija sie prawidłowo , dr zmierzyła kość udową i ma lekko ponad 4cm a waży 590g kawał chłopa hih dwa tyg temu było 373g ;D
Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Wróciłam od gina. Synek ma sie świetnie, 520g
Wszystko w normie, a sie wiercił, ze ciezko było mu zebrać wymiary.

Z ktg oscylacja sie poprawiła więc się bardzo ciesze Gin powiedział, ze teraz to z górki poleci i nie widzi, zeby miało być cos nie tak.
Dziewczyny, gratuluję!!!!!

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Siostra cioteczna sie zapytała, czemu dopiero teraz sie ujawniam, wole jej nie tłumaczyć
Moja siostra rodzona nawet nie polajkowała, a jest online i na pewno widziała, nie no super
Nie ma to jak kochana siostra.

Ja tak pomyślałam, ze teraz jestem bliżej niż dalej to moge wrzucić. TZta sie pytałam to mówi, ze mam robić co chce.

Jedynie to nie wstawiam zadnych zdjęc usg, wydaje mi sie to zbyt prywatne i nie pochwalę sie płcią do porodu.
Zdjęcia z usg moim zdaniem ładne są tylko dla rodziców (dziadków, najbliższej rodziny). Umówmy się-nie każdy ma ochotę oglądać cudze płody. Ja wysłałam zdjęcie 3D mojej małej tylko najbliższym koleżankom, które chciały zobaczyć

A tak w ogóle, to takie istotne, że siostra nie polajkowała? Nie pytam złośliwie, jestem tylko ciekawa. Ja w ogóle nie przywiązuję wagi do takich rzeczy jak fb, lajki itp.

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się, ja ostatnio przez 4 tygodnie przytyłam prawie 3kg aż się boję ile będzie na następnej wizycie;p a do tej pory nie tyłam w ogóle;p

Ja tam nie czuję potrzeby ujawniania się na fb z ciążą... później takie analizowanie kto zalajkował/kto nie to zdecydowanie nie dla mnie. Tak samo nie planuję wrzucać zdjęcia dziecka w całej okazałości. Wolałabym jednak żeby samo zadecydowało czy chce być w Internecie, a do tego będzie musiało być starsze
Kiedyś trzeba zacząć tyć

Mam takie samo zdanie o fb. Ja na swojego w ogóle niewiele wrzucam, bo uważam (tż teraz zresztą też i od ponad roku nie wrzuca totalnie nic prywatnego), że w sieci nic nie ginie. Oczywiście podejrzewam, że radość z dziecka i chęć pochwalenia się nim całemu światu będzie silna, ale postanowiłam, że zdjęć dziecka na fb nie będzie. Po narodzinach zrobię tylko zdjęcie stópki/rączki. Jeśli ktoś będzie chciał zobaczyć małą, to napisze do mnie na priv.
Poza tym, szczerze mówiąc, bardzo drażni mnie spamowanie dziećmi-często obślinionymi, ufajdanymi (cała buzia w papce marchewkowej) itp. Ja wiem, że rodzice się cieszą i rozumiem to, ale dla mnie dodawanie miliona zdjęć typu "Kaziu upadł, Kaziu siedzi, Kaziu coś tam" jest przesadą.

My z tżtem długo nie mieliśmy się w znajomych. Do dziś nie mamy statusu w związku, a on nie ma nawet jednego zdjęcia ze mną (ja mam jedno wspólne on za to ma z obiema byłymi, nie wykasował). Jego dawna przyjaciółka stwierdziła, że na pewno jest mi bardzo przykro. Zapytał mnie wtedy, ja ofc popatrzyłam na niego jak na kosmitę. Powtórzył jej, że zapytał mnie i nie jest mi przykro, na co ona stwierdziła, że "a co ma powiedzieć?":haha ha:

Cytat:
Melduję, że mam zdrowego synka
Lekarz nie doszukał się żadnych nieprawidłowości za to na pierwszy plan malec wystawił swoje jajka nie dając złudzeń co do swojej płci
Foteczkę wrzucę jutro bo dziś mega emocjonujący dzień i już leżę w wyrku.
Maluszek 440gr i jest cudny
Gratuluję!!!! Moja córka też wywaliła dupsko ostatnio i rozkraczyła się tak, że naprawdę porządnemu obywatelowi nie wypada, haha.

Cytat:
Nie jest to konieczność, ale fajna sprawa-szczególnie, że za darmo U mnie plusem jest to, że położna na moim osiedlu jest ze szpitala, w którym chcę rodzić i liczę, że jeśli okaże się fajna to od razu ją sobie opłacę.

Co do morświnów i innych określeń-ostatnio jęczę do tż, że zaczynam się robić ciężarówką i że pewnie już mu się nie będę tak podobać i w ogóle, na co on mi odpisał, że jestem jego ciężarówką, którą sam sobie załadował i taką będzie jeździć , buuahahahahaA poza tym zawsze mi mówi, że jestem teraz hot sexy mama

Edit: Słuchacje, mam kłopot z imieniem. Wybraliśmy w drodze kompromisu Nina, ale ja tego nie czuję Podoba mi się to imię, ale jak tż mówi tak o dziecku to gdzieś w środku mnie uwiera, że to nie to. On nie chce słyszeć o zmianie, bo "już ustaliliśmy i żebym nie wymyślała". A ja czuję się coraz bardziej zirytowana tym, że nie umiem myśleć o mojej córce "Nina". Albo mi się miesza we łbie (to było kiedyś, kiedyś moje ulubione imię żeńskie, kilka lat mi się bardzo podobało) albo jednak trzeba pomyśleć nad innym. Boję się, że nazwiemy tak dziecko, a mnie dalej będzie coś "uwierać"

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-04-14 o 02:55
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 05:00   #4304
asicuha
Wtajemniczenie

Spac cos nie moge (

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Gratuluję owocnych okazyjnych zakupów, pochwal się jakimiś foteczkami.

podobno zdjęcia przy cycu to nowa moda, "brelfie", czytałam na pudelku.

Mój młody też teraz szaleje od rana do wieczora.
Glukoza - wiem, że to zależy od labu, czasami jest, a częściej trzeba mieć swoją, może przedzwoń jutro i spytaj jak to u nich wygląda.

Super, że szkoła fajna. Jakie tematy są poruszane?

Dzisiaj mnie taka alergia dopadła na pyłki, że masakra, wzięłam oczywiście Zyrtec, ale pomógł tak średnio. Chyba sobie oczy wydrapię...
Ostatnio byl temat relaksacji, jakie to wazne w czasie porodu, a wczorej postawy w czasie ciazy
A kobiety takie fajne

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
A ja szukam i nigdzie nie ma W mojej Biedrze też nie ma

Zdjęcia z usg moim zdaniem ładne są tylko dla rodziców (dziadków, najbliższej rodziny). Umówmy się-nie każdy ma ochotę oglądać cudze płody. Ja wysłałam zdjęcie 3D mojej małej tylko najbliższym koleżankom, które chciały zobaczyć

Mam takie samo zdanie o fb. Ja na swojego w ogóle niewiele wrzucam, bo uważam (tż teraz zresztą też i od ponad roku nie wrzuca totalnie nic prywatnego), że w sieci nic nie ginie. Oczywiście podejrzewam, że radość z dziecka i chęć pochwalenia się nim całemu światu będzie silna, ale postanowiłam, że zdjęć dziecka na fb nie będzie. Po narodzinach zrobię tylko zdjęcie stópki/rączki. Jeśli ktoś będzie chciał zobaczyć małą, to napisze do mnie na priv.
Poza tym, szczerze mówiąc, bardzo drażni mnie spamowanie dziećmi-często obślinionymi, ufajdanymi (cała buzia w papce marchewkowej) itp. Ja wiem, że rodzice się cieszą i rozumiem to, ale dla mnie dodawanie miliona zdjęć typu "Kaziu upadł, Kaziu siedzi, Kaziu coś tam" jest przesadą.
Ch6ba powinnas sie cieszyc ze nie masz magnum

Co do fb to tez tak sadze, spoko jest cos tam pokazac, ale Mamuski wrzucajace po 5 zdjec dziennie doprowadzaja mnie do szewskiej pasji

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-04-14, 06:00   #4305
TinkerrBell
Zadomowienie

Ja akurat Fb lubię, najczęściej spakuje różnymi art. Mam fajne grono znajomych, z którymi często komentujemy różne rzeczy.
Lubie jak ludzie wrzucają różne piosenki, zawsze się pojawia coś fajnego nieodkrytego.
Lubie czasami popatrzeć co u znajomych z którymi z racji odległości nie mogę się wydawać.
Do tego jest to moje główne źródło informacji tutaj. Z fb można dowiedzieć się bardzo wiele, co się dzieje w okolicy, oficjalnego czy nieoficjalnego. Ostatnio jako przykład powiem, że w zeszła niedzielę był przyjezdny plac zabaw w mojej miejscowości i nie było nigdzie na mieście takiej informacji...

Mam kilka fajnych grup, blogów czy firm, które lajkuje.

Myślę, że wszystko jest dla ludzi pod warunkiem umiaru. Nie Przeszkadzają mi cudze dzieci dopóki faktycznie nie ma 10 podobnych zdjęć, i to w takiej pozie że się człowiek za głowę łapie
Lubie zdjęcia ludzi podróżujących zawsze są fajne i można sobie porozmawiać na temat zwiedzanego miejsca.

Czasami wrzucę jakieś zdjęcie choć już niezbyt często. Koedyś częściej. Większa prywate mam na Instagramie ale tam mam specyficzne konto
Stary 2016-04-14, 06:58   #4306
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
A mój Kropek ma 705 gram :-D ładnie rośnie.
Ja 5 kg na plusie i tez zastanawiam się nad kupnem rogala do odpoczywania, bo kanapa nie taka już wygodna :-(
piękna waga..synka oczywiście..a Ty malutko przybrałaś

Cytat:
Melduję, że mam zdrowego synka
Lekarz nie doszukał się żadnych nieprawidłowości za to na pierwszy plan malec wystawił swoje jajka nie dając złudzeń co do swojej płci
Foteczkę wrzucę jutro bo dziś mega emocjonujący dzień i już leżę w wyrku.
Maluszek 440gr i jest cudny

Cytat:
Nie umiem wielocytowac zatem gratuluje dzisiejszych wizyt.
oho..i tu wychodzi wiek
p.s. pod każdym postem masz trzy ikonki, wybierasz środkową pod każdą wypowiedzią, którą chcesz zacytować..jak przeczytasz grzecznie wszystko to na samym końcu po lewej stronie masz przycisk "odpowiedz"-wciskasz i masz odpowiedź z wieloma cytatami

Cytat:
Muszę pchać 2 razy dziennie, bo luteinę biere Dostałam globulki Clotrimazolum czyli standardowo. Jak tak dalej pójdzie to wszyscy koledzy z pracy będą znali moją bożenkę
koleżeńska ta Twoja bożenka
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 07:03   #4307
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
:

oho..i tu wychodzi wiek
p.s. pod każdym postem masz trzy ikonki, wybierasz środkową pod każdą wypowiedzią, którą chcesz zacytować..jak przeczytasz grzecznie wszystko to na samym końcu po lewej stronie masz przycisk "odpowiedz"-wciskasz i masz odpowiedź z wieloma cytatami

Ej no podła w tap talk nie widzę takiej opcji jak wielocytat

Dobra znalazłam ;(

---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

Starosc to jednak bo przecież nie ciąża

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 07:22   #4308
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Dzieki za odp, u mnie to ewidentnie zyla, musze pogadac z moja gin

zazdroszcze ze z rogalem wygodnie, ja dzis pierwsza noc z moim mialam i obudzilam sie polamana, nie wiem czy dam mu jeszcze szanse :P

To beda nas dwie

Ja pierwsze trzy razy jak spałam z rogalem to miałam ochotę go wyrzucić i sie dziwiłam co w tym ma byc takiego super...ale po 3 razach było juz lepiej a teraz nie moge bez niego żyć! <3

---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ----------

Ja dzis zaczynam 6 miesiąc (według usg) ciekawe czy połówkowe potwierdzi ten tydzień do przodu
Bede świętować poprzez pójście do pracy :/
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 07:46   #4309
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja .zamiast rogala mam grubą poduszkę z kanapy i tez daje radę. Rano nie mam opuchniętych kostek.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 07:47   #4310
gosiaczkam
Raczkowanie

Cytat:

padłam
gosiaczkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 07:58   #4311
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Ja dziś zaczynam 6 miesiąc (według usg) ciekawe czy połówkowe potwierdzi ten tydzień do przodu
Gratulacje!
My też zaczęliśmy dziś szósty miesiąc

Wczoraj przed snem oglądałam swój brzuch.. Jest już naprawdę spory, a jak pomyślę, że cały czas rośnie to aż się boję
Stary 2016-04-14, 08:46   #4312
tija93
Zakorzenienie

Hej

23+0 czyli zaczynamy 24 tydzień No i Wam powiem, że ta ciąża moja coraz mniej spożywcza

Cytat:
uu współczuję wiadomo od czego Ci się to przypętało?
Infekcje są bardzo częste u ciężarnych, ja przed ciążą dość często miałam grzybice, więc w sumie się zdziwiłam, że tyle się uchowałam Myślę, że wystarczyło to, że 2 razy dziennie muszę pchać paluchy do pochwy z lutką. Dodać do tego jakieś podrażnienie np. przez wziernik i masz babo placek.

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
Ja miałam wynik w całkiem innej skali. Więc nie moge porównać z waszymi ;(

Przykro mi z powodu grzybicy niestety takie rzeczy się zdarzają w ciąży
Twój wynik trzeba pomnożyć razy 18 i wyjdzie ten duży

Cytat:
Położna środowiskowa jest obowiązkowa, bo musi Cię odwiedzić po porodzie Najłatwiej znaleźć ją w przychodni gdzie przyjmuje ginekolog.

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość

Moja klientka jest położną w szpitalu i mówi, że na porodówkach dzieją się dantejskie sceny-wyzwiska (rzucane do tżtów, lekarzy, pielęgniarek), przeklinanie, grożenie rozwodem, ale także...podjeżdżanie kamerą do krocza rodzącej i robienie zbliżeń, gdy widać główkę (to tatusiowie) Generalnie stwierdziła, że oni są przyzwyczajeni do różnych akcji.

Najbardziej rozwaliła mnie historia: babka rodzi już trzynastą godzinę, nie ma rozwarcia jak należy, męczy się, ledwo żyje, a facet siedzi obok na krześle, gapi się w smartfona i znudzony pyta położną, czy długo to jeszcze potrwa i czy mógłby dostać herbatę Podobno cały personel obecny na sali zaniemówił (
Chłopaka ze smartfonem też niestety poznałam, na szczęście o herbatkę nie prosił

Jeszcze wybierzecie imię

Cytat:

A no taka towarzyska

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja .zamiast rogala mam grubą poduszkę z kanapy i tez daje radę. Rano nie mam opuchniętych kostek.
Ja wsuwam kołdrę pod brzuch i póki co jest ok
Stary 2016-04-14, 09:05   #4313
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Ej no podła w tap talk nie widzę takiej opcji jak wielocytat

Dobra znalazłam ;(

---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

Starosc to jednak bo przecież nie ciąża

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Cytat:

Ja dzis zaczynam 6 miesiąc (według usg) ciekawe czy połówkowe potwierdzi ten tydzień do przodu
uważaj,żeby nie przesadzić z tym świętowaniem

Cytat:
Hej

23+0 czyli zaczynamy 24 tydzień No i Wam powiem, że ta ciąża moja coraz mniej spożywcza

A no taka towarzyska
pokaż pokaż

jaki pan taki kram

aa miałam pisać - moja córcia ostatnio spokojniejsza jest..nie działają na nią przekupstwa w formie słodyczy, ani niewygodne pozycje, ale za to...wystarczy , że wejdę na allegro i szaleje..no wdała się w mamusie

Edytowane przez Piernik Torunski
Czas edycji: 2016-04-14 o 09:07
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 09:08   #4314
kasia_ruda
Zakorzenienie

U mnie dziś 21t0d, więc ja liczę, ze skonczony 21. Nie chcę sobie "dodawać", bo potem jak urodzę, to i tak wpiszą dziewczynom zakończone. Więc chcę liczyć tak samo jak w szpitalu będą.

Wczoraj cały wieczór spędziłam na wymiotowaniu. Chyba długa podróż samochodem, niewygodna pozycja, stres i zmęczenie to kiepskie połączenie...
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 09:20   #4315
Origa
Rozeznanie

Nie działał mi wizaż wczoraj, a zaczęłam 23 tydzień czyli 6 miesiąc jeśli dobrze pamiętam i chciałam sie pochwalić a tu lipa
Pierwszy raz też widziałam naprawdę mocno ruszający się brzuch jak dzidzia kopała - super sprawa
No i dziś rano Tż pierwszy raz poczuł kopniaczka pod dłonią

Cytat:

Ja tam nie czuję potrzeby ujawniania się na fb z ciążą... później takie analizowanie kto zalajkował/kto nie to zdecydowanie nie dla mnie. Tak samo nie planuję wrzucać zdjęcia dziecka w całej okazałości. Wolałabym jednak żeby samo zadecydowało czy chce być w Internecie, a do tego będzie musiało być starsze
Ja się również na fb nie ujawniłam i nie zamierzam, kto ma wiedzieć ten wie. Mało mnie interesują jakies lajki itd. Mój Tż nawet nie ma fb A jak Helenka sie pojawi na świecie, to w ramach radości jakąś stópkę/rączkę pokażę i tyle.

Cytat:
Ja pierwsze trzy razy jak spałam z rogalem to miałam ochotę go wyrzucić i sie dziwiłam co w tym ma byc takiego super...ale po 3 razach było juz lepiej a teraz nie moge bez niego żyć! <3/
Ja pokochałam mój rogal od pierwszego uśpienia i jestem ciekawa, kiedy mi przejdzie

Co do prania ubranek: zamierzam te kupione w sklepach i otrzymane wyprać raz najpierw w naszym zwykłym proszku na 40*, a potem gdzieś w lipcu w tym dla dzieci i wyprasować. Tez nie mam białych ubrań i wszystko piorę na programie mieszanym/kolorowym, teraz będę miała szansę wypróbowac ten do białego

Muszę się umówić na krzywą za 2 tyg. czyli będę wtedy w 25 tyg. U mnie w labie trzeba mieć swoją glukozę.
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 09:22   #4316
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja pierwsze trzy razy jak spałam z rogalem to miałam ochotę go wyrzucić i sie dziwiłam co w tym ma byc takiego super...ale po 3 razach było juz lepiej a teraz nie moge bez niego żyć! <3

---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:19 ----------

To chyba jest dla mnie szansa!

Od 4 mialam problem ze spaniem, ale po 6 padlam na nastepne 2h :P
Jakie plany na dzis Dziewczyny?

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-04-14, 09:30   #4317
iweczka
Zakorzenienie

hej.
Pogopda dziś u Nas paskudna, zaprowadziłam córkę do pkola i powinnam odpoczywać,a myślę co by tu robić, żeby się nie nudzić
Mam już zwolnienie

Cytat:
Moim zdaniem rzeczy z lumpeksów trzeba bardzo bardzo porządnie uprac, zanim się to włoży na noworodka. Te ciuchy są traktowane taką chemią... Ja to bym ze trzy razy prała takie rzeczy. W tym raz w wyższej temperaturze. I najpierw namoczyła. Odkąd obejrzałam Bosacką o secondhandach, to jakoś mnie opuściło zainteresowanie nimi...

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Szmatki łapiące kolor są super, ale z tymi do białego uważałabym przy dziecku. One są z wybielaczem, a on może drażnić skórę. Polecam zamiast nich dosypywać sody oczyszczonej do białego prania

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Ja z ciuchlandów jak coś miałam też prałam kilkakrotnie

O sodzie zapisze sobie, dzięki

Zaczęłam wczoraj przeglądać ubrania po córce, szkoda, że nie mam żadnej mniejszej dziewczynki w rodzinie lub wśród znajomych bo bym to komuś pooddawała lub nawet sprzedała za grosze.

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2016-04-14 o 09:31
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 09:34   #4318
florencee
Zadomowienie

Hej! U mnie dzisiaj 21+0. Wybieram się na 16:40 na połówkowe. Mąż ma wyjść specjalnie wcześniej z pracy, żeby jechać ze mną.

Cytat:
Ostatnio byl temat relaksacji, jakie to wazne w czasie porodu, a wczorej postawy w czasie ciazy
A kobiety takie fajne
Super.

Cytat:

Miałam podobnie z rogalem, musiał się trochę wyrobić i ułożyć.
Brawa za 6. miesiąc!

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Gratulacje!
My też zaczęliśmy dziś szósty miesiąc

Wczoraj przed snem oglądałam swój brzuch.. Jest już naprawdę spory, a jak pomyślę, że cały czas rośnie to aż się boję
I brawa też za 6. miesiąc.
U mnie też brzuch wywala, trochę to przerażające.

Cytat:
Hej

super!

Cytat:
aa miałam pisać - moja córcia ostatnio spokojniejsza jest..nie działają na nią przekupstwa w formie słodyczy, ani niewygodne pozycje, ale za to...wystarczy , że wejdę na allegro i szaleje..no wdała się w mamusie
Będzie zakupoholiczka.

Cytat:
U mnie dziś 21t0d, więc ja liczę, ze skonczony 21. Nie chcę sobie "dodawać", bo potem jak urodzę, to i tak wpiszą dziewczynom zakończone. Więc chcę liczyć tak samo jak w szpitalu będą.

Wczoraj cały wieczór spędziłam na wymiotowaniu. Chyba długa podróż samochodem, niewygodna pozycja, stres i zmęczenie to kiepskie połączenie...
Współczuję wymiotów. ;/ Mam nadzieję, że będziesz miała okazję odpocząć po tych wszystkich załatwieniach i poczujesz się lepiej.
I piona za skończony 21.

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Nie działał mi wizaż wczoraj, a zaczęłam 23 tydzień czyli 6 miesiąc jeśli dobrze pamiętam i chciałam sie pochwalić a tu lipa
Pierwszy raz też widziałam naprawdę mocno ruszający się brzuch jak dzidzia kopała - super sprawa
za 23. tydzień! Super, że TŻ poczuł kopniaczka.
Stary 2016-04-14, 09:34   #4319
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Myśle , że szczególnie dla takiego malucha to trzeba wyprać bardzo porządnie niezależnie od źródła zakupu, ja mam zamiar prać ogólnie 3razy - 2razy w moim proszku a później okolice lipca wypiore w proszku dla dzieci i wyprasuje. Moja znajoma pracowała w HM i dostała strasznej alergii po rozkładaniu towaru na półki min. art dziecięce. Poszła do skórnego i ten jej powiedział , że nowe rzeczy też są specjalną chemią konserwowane żeby leżąc w magazynach żadne żyjątka się do nich nie dobierały. Najbardziej podobno nasiąknięta chemią jest odzież sportowa.
Masakra
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-14, 09:37   #4320
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Super!

Mój brzucho z dzisiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 24HBD.jpg (123,0 KB, 32 załadowań)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości